- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- One mobilszolgáltatások
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- VoLTE/VoWiFi
- Mobil flották
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Alien!
senior tag
válasz
Kaci84 #55142 üzenetére
mi a cél egyébként? Ha a tévén akarsz házimozizni fülessel, akkor az erősítő legyen az elsődleges és egyetlen képernyő. a füles erősítőből kapja majd a hangot, a tévén pedig ott lesz a kép.
A füleshez próbálkozhatsz még a windows store-ról egy DTS-X vagy egy Dolby Headphone appal is, ezek fejlett surroundra képesek fülesen, és még azt is tudják, hogy a jelet hdmi-n adják az erősítőnek, tehát a jobb minőség is megmarad.
Ennél szerintem még komolyabb ha veszel egy fejhallgatóerősítős hangkártyát (mondjuk egy soundblaster z-t) arról hajtod fülest + hozzá a waves nx appot ami brutális mozit tol a füledre garantáltan. Én az utóbbival filmezek + egy vezetéknélküli zárt Sony fülessel, eléggé Imax feeling! -
MasterMark
titán
-
Patice
Topikgazda
válasz
Kaci84 #44075 üzenetére
Én is így valósítottam meg az én gépemet (passzív borda a lapon + felé egy nagyobb venti alacsony fordulaton pörgetve).
Nekem van Win10 is rajta és kompromisszumokkal ugyan, de egész használható asztali gépnek is, szóval szerintem még mindig jó választás az N3150, de ez csak az én véleményem (elfogult vagyok).
(#44074) radi8tor:
Jól tippeltél: BeeBox tesztben ott van, hogy alapjáraton az N3000-es 60-65 fokos belül.
Eddig ez elkerülte a figyelmemet.
(#44076) nlpK
"...talán itt vannak többen is akik a PC hangkártya analóg kimenetén hallgatnak zenét a KODI-val..."
A Kodival talán még nem is lenne olyan nagy baj hangzást illetően, de az alaplapi hangkeltő hangjával kapcsolatban vannak előítéleteim.
A válasz egyszerű: a notebook-od analóg kimenete jobb, mint az Androidos BOX-é. Mindkettőben van egy olcsó DAC, és valamilyen körítés hozzá. A végeredmény, ahogy hallod is az Androidnál gyengébb, ami a hardver miatt van így.
Nem hiszem, hogy a Kodi beállításai túl nagy hatással lennének, de pár javaslatom van:
Audio Output menu:
Number of channels-> 2.0 OK
Enable DSP-> kikapcsolva OK
Output configuration-> Optimized --> Best match
Stereo upmix -> kikapcsolva OK
Maintain original volume downmix-> bekapcsolva --> kapcsold ki, halkabb lesz, de dinamikusabb
Resample Quality-> Medium --> High
Enable audio DSP processing-> kikapcsolva OK
Enable Passthrou-> kikapcsolva OK(#44077) devil-k:
Ilyenekre lennék pl kiváncsi, hogy:
- Kodi beállítások, milyen kimenetet használsz?
- Kodi verzió
- Kodi repo
- Milyen hardver (CPU, alaplap leginkább, esetleg ha van dVGA..)?
- Meg esetleg a környezet (mozierősítő HDMI-n)? -
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Kaci84 #44068 üzenetére
Van passzív borda hozzá, már linkelték is.
Tapasztalatom nincs passzív üzemmel, mivel ezek az alkatrészek (alaplap, RAM, stb) nem passzív üzemre vannak tervezve. Én meg nem akarnék 65 fokos belső hőmérsékleteket látni konzumer cuccoknál. Ipari alkatrészeknek meg sem kottyan ez, de itt messze nem erről van szó. (CPU bírja 80 fokig is, de az alaplap nem)
Én a csendes hűtés híve vagyok. Egy nagy ventilátor relatíve alacsony fordulaton mindent lehűt egy Mini-ITX házban. -
cSuwwi
senior tag
válasz
Kaci84 #44070 üzenetére
én kifejezetten htpc-nek vettem 1080p-re, arra 50%-os terheléssel, winyóhanggal elmegy
fejleszteni nem lehet, ez tény, ha eljutok oda hogy uhd tv-re lesz szükségem, szerintem lesz +20-am akkor egy új integráltra
persze ha másra is kell, és jó ha lehet piszkálni akkor jó ha külön van (eladni is könnyebb) -
cSuwwi
senior tag
válasz
Kaci84 #44068 üzenetére
Nekem még a régebbi J1900-es cerkás lapom van (~1 éves), 4 mag 2GHz, alapból fanless, vettem bele egy be quiet tápot, a házban meg egy nagy venti van ami lassan pörög, egyedül a régi winyót hallani, a proci se melegszik nagyon, pedig csak az gyári borda van rajta.
Linux Mint van rajta Xfce-vel ezen túl egy kodi/spotify/qbittorrent és egy firefox. FullHD-re bőven elég, 2-es loadnál nagyobb még nem volt (ez 50% ha windowsos vagy) pedig vannak durva bitrátás filmjeim, mellette elmegy az 500-as digit ki tudom torrenttel hajtani ~50mega körülire, ami bőven jó. Ami ennél jobb, azzal csak jobban jársz, de ez is bőven elég, ha csak htpc-nek kell, nem uhd-re.Akkor a lap, a bq táp, 4 giga ram és egy miniatx coolermaster házat ~50+-ból kihoztam (mindegyik új volt), azóta is bőven elégedett vagyok vele, otthoni netezősnek is bőven megállja a helyét, ismerősnek raktam össze hasonlót pár hónapja.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Argos: Szeretem az ecetfát
- Linux kezdőknek
- Könyvajánló
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- TCL LCD és LED TV-k
- RAM topik
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Vicces képek
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo ThinkPad T14 Gen 4 üzleti notebook - i7 1360P 24GB DDR5 RAM 512GB SSD Iris Xe W11
- Canon imagePrograf PRO-6100S plotter - szinte új, 500m2 nyomat
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 8xxx 9xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Hp USB-C/Thunderbolt 3 dokkolók: USB-C Universal, G2, G4, G5, Hp Elite/Zbook- Thunderbolt 4 G4
- BESZÁMÍTÁS! Samsung Odyssey G5 32 144Hz WQHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest