-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
tomic
addikt
válasz
devil-k #34013 üzenetére
Tegnap próbàltam. Tartott egy 4 óra hosszat a lelkesedésem aztàn feladtam. A sok kezdeti beàllîtás nem az én türelmemnek való. De hanyatt nem vàgtam tőle magam.
A popimat kezdetekben nagyon nem szerettem. Îrtam is. De màra úgy ahogy megbaràtkoztam vele. De csiga lassú a menü és az egyéb funkciók az biztos. De egyszer sem fagyott! -
tomic
addikt
válasz
devil-k #34011 üzenetére
Olvastam a cikkedet.
Nàlam a vàltàsnak màs oka lenne. Mint îrtam a kihasznàlatlansàgava dràga pc- nek. De rosszabbat sem akarok a mostani lejàtszomhoz képest.
Te milyérz nem AMD- t raktàl össze magadnak ha màr az időtàllóbb?
Popcornról annyit,hogy a minősîthetetlen jelző azért erős túlzàs. -
Oszilaci
senior tag
válasz
devil-k #34005 üzenetére
Valóban nem volt 400 csak 110 meg 200-as
mondjuk nálam csak a filmezés az egyetlen funkció amit tudnia kell a gépnek.azt hittem,hogy az OpenELEC majd mindent játszik és sajnos itt is vannak tartalmak amik akadnak
popi 200 is azért lett csak lecserélve ,mert volt 1-2 dolog ami akadt vagy nem indult el. -
-
Magga
aktív tag
válasz
devil-k #32121 üzenetére
Én sajnos csak használtan jutottam hozzá (15-20k között lehet néha találni), de mostanában láttam valahol egy teljesen újat 40k-ért. 60k-t én sem adtam volna érte...
Ez a Harmony 350 nagyon szimpatikus, egy kijelző nélküli 900-asra hasonlít.
Van egy ilyenem is, a feladatra tökéletes és nálam kb. 1,5 éve hibátlanul működik, árban pedig verhetetlen.
-
mivamma
senior tag
válasz
devil-k #32121 üzenetére
Én tennék erre egy szavazatot: USB - CEC Adapter
-
Kroni1
veterán
válasz
devil-k #32118 üzenetére
Én is azért adtam el a 650-est mert az LCD nekem is felesleges volt és csak jobban meritette az elemeket. Helyette vettem egy 300-ast, mert azon nincs, viszont sajna háttérvilágitás sem.. 300-ast itthon már nehéz találni, én ebayen vettem egy ujat olyan 10k körül. Nekem nagyon bejön, hidd el talán a leglogikusabb és legjobban megcsinált távkapcsoló. A különböző részeken a gombok más formájuak és a különböző mélységnek, és formának köszönhetően mindig tudom melyik gombon van épp a kezem, nem is hiányzik a háttérfény. A TV-m sajátján meg egyforma az összes gomb, na azon mindig be is nyomom a világitást. És nem mellesleg jól össze van szerelve, én már 5-6 éve nyuzok ilyet és nagyon birja a strapát.. És szinte mindent ismer, én a TV-t, a Cubox-omat, az erősítőt, CD lejátszót és a klímát is erről irányítom. Mondjuk ha csak a médiaplayerhez kell akkor ez neked nem szempont. Közben látom a 350-est is ajánlották, az kb ugyanaz mint a 300 volt, csak én nem ismertem..
szerk: Látom, hogy HTPC-d van, a VGA-ja nem tudja véletlenül a HDMI CEC szabványt??! mert ha igen akkor külön távkapcs se kéne csak a TV sajátja.. Ezért imádom a raspberryt meg a cuboxot. Azokhoz nem kell semmi, még egér billentyűzet sem, Kodi feltelepités után automatikusan vezérelhetőek a tv távkapcsolojával!
-
holden72
tag
válasz
devil-k #32055 üzenetére
Szia,
Nem, médialejátszó marad (Dune 303D), most raktam össze egy erős PC-t, és egy másik szobában erről is néznénk filmet központi Synology-ról. NFS protokollon keresztül szeretném elérni, úgy néz ki Kodi lesz a legjobb megoldás akkor.
Telepítés után az NFS elérést egyszerű megcsinálni? -
bilijo
csendes tag
válasz
devil-k #31972 üzenetére
Nem tudom hogy mennyiből lehetne kihozni...
Htpc házat,tápot nem számoltam bele az árba. persze lehet hogy még ezek nélkül is kevés lenne az 50eft,nem vagyok képbe htpc ügyileg. Projektorhoz szeretnék valamilyen 3d képes lejátszót ,és ezért merült fel bennem a htpc építése. -
Garold
senior tag
-
cekkk
veterán
válasz
devil-k #31820 üzenetére
Mint ahogy látod-e/hallod-e a különbséget egy BD50 és egy BD25 között? stb.
Ez már megint sarkosított dolog.
BD50/25 milyen BD? Eredeti érintetlen kép és hanghoz lett nyúlva? Vagy a képhez is ? Mennyi lett tömörítve? 24 gigábül 23.95 lett, hogy ráférjen a lemezre?
Ez olyan válasz mint a nesze neked semmi de azt fogd meg jól.
Ha nem lehetne érvekkel alátámasztani nem csinálnák, a kérdés az, hogy azoknak az érveknek van-e bármi tudományos alapja vagy humbug az egész és pár embernek érdeke(ezen fórumon is) terjeszteni ezt. -
törölt tag
válasz
devil-k #31824 üzenetére
Az hogy ekkora távolságon épp ez a kábel adott láncban nem hozott differenciát, nem jelenti, hogy eltérő egyedekkel, eltérő láncban ne lehetne. Ha haver rendel 10 méterest, megnézem itthon projival, plusz a kisebbik hangját. Jellemzően úgyis tévére kötik 1-3m között, erre pedig bőven elég. HTPC>erősítő közé nem biztos, hogy ezt ajánlanám.
(#31823) dabadab
Biztos mindketten meglepődtünk, csak másképp.
-
djnice
veterán
válasz
devil-k #31813 üzenetére
A legnagyobb baj ezekkel a tesztekkel van, mert átverik a hozzá nem értő embereket és igazából engem ez zavar. Nagyon nagy pénz van ebben sajnos...
Az Avinity High-End Edition bőven megéri az árát – ami jelenleg alig több mint 24 000 Ft. A kritikus pontok: színek dinamikája, az átmenetek, élesség, a sötét részek homogenitása, a keresztben végigfutó vonalak simasága teljesen rendben volt. -
BullZeye
veterán
válasz
devil-k #31514 üzenetére
Dehogynem ostoba, de már tudom, hogy miért.
És nem film, csak VIDEÓK-on belül futnak a Music Videos. TV-be nincs kötve TV adás, így nincs zenetévé se, néha pedig jó lenne háttérben. Szóval:
1) Youtube-ról letöltöttem 200 videóklippet Free Youtube Download-al, beállítva, hogy töltse le a borítókat is, gyakorlatilag jobb gomb bal gomb 200x.
2) MP3-tag progival kiszedtem a thumbnaileket az MP4 fájlokból, jpg átnevezve tbn-re.
3) Mivel music videos a Kodinál egyet jelent a koncertfelvételekkel, így nincs is szinte semmilyen opció, hogy online megtalálja a zeneszámokat, szóval marad a lokális NFO.
Erre kell egy XBMC music video XML creator, mert ugye kodi alapból ostoba.
4) NFO megvan, Thumbnail megvan, MP4 fájlok megvannak, VIDEOS-nál hozzáadod a mappát, az felismeri.Na és nálam ezen a ponton szakadt el a madzag, mert ugye optimista lévén előzőleg beraktam a 200ból 100 fájlt, hogy akkor felismerje magától, és nekem ennyi lesz. (%Artist% - %Title%.mp4)
De 100ból felismert 20-at, és magának generált képeket mind a 100ról, de használhatatlanul rosszakat.
És persze hiába szedtem ki a forrást, és töröltem a médiatárból is, ezek a thumbnailek benne maradtak Textures13.db-ben, és a Thumbnails mappában.
Erre pedig van egy python script (mert ugye Kodi ostoba), hogy kiszedje azokat amiket keresek, de valamiért nem igazán akar működni, szóval mérgemben töröltem a Textures13.db fájlt és a Thumbnails mappát.De a lényeg, hogy Kodi ostoba, de vannak okos emberek akik próbálják okosítani, de qrwara nem hagyja magát.
És amúgy ha valamit kitörölsz (mmint fájlt külső programmal) akkor kodi megintcsak ostoba alapból, és nem ismeri ezt fel, hanem ott marad amíg rá nem kattintasz, vagy nem üríted a médiatárat. De okos emberek csinálták WatchDog-ot, ettől függetlenül azért médiatár frissítésekor mikor átnéz minden fájlt, azért qrwara lehetne benne annyi, hogy az ilyen törléseket felismeri legalább alap szinten (ha mappa mérete csökken, vagy nincs meg a mappa, akkor ellenőrizze le)
-
Warter
addikt
válasz
devil-k #31504 üzenetére
Szerintem csak a default skin vagy amire még megcsinálták azzal fogsz látni. A leírásban is benne van, hogy idézem:
"Any skin developer can integrate support into their skins using simple calls." és még azt is, hogy:
"We can’t wait to see what happens when more skins support the new features of this script." -
djnice
veterán
válasz
devil-k #31242 üzenetére
A madVR renderert egyszer belövöd az igényeidnek megfelelően, utána external playerként használhatod a Kodiból az mpc-hc-t úgy hogy nem is találkozol a felületével, egyből fullscreenben indítja a filmet. Persze lejátszás közben a felület puritán ha valami info-t megakarsz nézni a filmről, de szerintem a jobb képminőség érdekében együtt lehet élni ezzel.
[link] -
djnice
veterán
válasz
devil-k #31237 üzenetére
Oké, akkor maradjunk a szakmai kérdéseknél.
Miért kapcsoltad ki az intel driverében a film üzemmód érzékelését? Anélkül nem működik a kadencia felismerés, ami egyes anyagoknál számít, hiszen ha pulldown-t alkalmaztak egy kódolásnál, nem tudja majd rendesen visszaállítani az eredeti progresszív képkockákat, csak deinterlaceléssel, ami minőségromlással jár.
Érdemes letesztelni ezt egy HQV Benchmark-al vagy Spears & Munsil tesztlemezzel. -
dabadab
titán
válasz
devil-k #31218 üzenetére
Nem eppen djnice kezde a temat, es egyaltalan nem a baromsagot hozta ide, hanem a jozan eszt.
(#31213) Ribi: az optikai is SPDIF, a hibajavitas hianyan meg teljesen felesleges rugozni, mert ha nem konkretan hibas a kabel vagy valamelyik egyseg, akkor a hibaarany teljesen elhanyagolhato
-
bzoley
veterán
válasz
devil-k #31178 üzenetére
Ha nas-ról van szó, akkor a méretekkel gondolom nem gazdálkodhatsz szabadon. A 3.5"-es hdd kisebbre kell cserélni, hogy a szigetelés is elférjen(ahol van 5.25"-es hely, ott nincs gond, nas-ban nincs). Egy 2.5"-es hdd ,plusz egy ilyesmi, és kész.
A manapság kapható eszközöket nem ismerem, egy ideje nincs miért ilyen irányban nézelődnöm. -
bzoley
veterán
válasz
devil-k #31160 üzenetére
Ez van, amikor a tudatlanság hülyeséget szül, és tovább terjed. Arany tüskét kell alá tenni, az puha, és csendesebb lesz.
Attól, hogy tüskét, meg egyéb hülyeségeket pakoltok alá, a hdd-nek még megmarad a rezgése, és azt ugyanúgy átadja a háznak, aminek az akusztikája akár fel is erősíti azt. Magát a rezgést kéne csökkenteni, elszigetelni. Erre a célra több hatékony megoldás is létezik, pl. guiet drive, és társai. Segít a hőelvezetésben, a motor-, és mechanikahang elszigetelésében, és a rezgés csökkentésében. Hasonló eszközöket évek óta használok, a zajszint, és a rezgés nulla.Másik blődség, főleg kisebb házban, a passzív táp. Normális esetben ventilátor nem csak a tápot hűti, a ház szellőztetéséről is gondoskodik.
-
generic
senior tag
válasz
devil-k #30946 üzenetére
Pár napja itt tettem fel a kérdést, hogy mit érdemes venni. (HTPC, android tv stick/box, esetleg médialejátszó)
És HTPC-t ajánlották. De kérdem én, hogy milyen feltétel kellene, hogy szépen menjen wifiről? Ezért akarok wifis cuccot TV mellé, mert azon nincs sajnos se wifi se lan. Eddig külső merevlemezt használtam hozzá. -
mivamma
senior tag
válasz
devil-k #30817 üzenetére
Éppen te voltál az egyik "ördög", aki belevitt a rosszba
Na de komolyan: médialejátszó, laptop, PC. Ez így sok, és nincs is értelme. Tényleg szeretem a Dune-t, és ha nem kellene semmi pc, akkor meg is tartanám, de kell pc, ez van. Ezért gondoltam, hogy száműzöm a laptopot és a Dune-t, sőt a PC-t is és összerakok egy HTPC-t, ami az én szerény PC-s igényeimet is kiváltja. Hát első gondolatnak kb. ennyi!
(#30818) regger : igen, már néztem. Ezért is bólintottam rá a váltásra!
-
-
-
Kiskopika
senior tag
válasz
devil-k #30682 üzenetére
Nah félig rájöttem... azért nem indul az időzítővel a gép, mert a windowsos leállítás során valamit kapcsol a hálókártya drivere a kártyán amitől nem tudja indítani a gépet. Nekem személyszerint wol al se sikerül bekapcsolni.
Ha viszont bekapcsolom a gépet és kinyomom még a win indulása előtt akkor időzítővel, wol al bármivel betudom kapcsolni.Tippeket kérek mit kapcsoljak a winbe hogy ez a jelenség megszűnjön. Win 8.1 et használok
-
-
stigma
addikt
válasz
devil-k #30662 üzenetére
Sefter: Még meglátom hogy alakul , igazából a lap + proci párosról akarok érdeklőin,melyik a jobb.
devil-k: Legrosszabb esetben egy Fractal Core 3000-es házam van elfekvőben, igaz nem épp abból akarok htpc-t készíteni de ha más nincs akkor már csak valami táp kell bele.
Amúgy J1900 vs 5350..Sok tesztet néztem , mint pénzben mint teszteredményekben kb annyit tud mindkettő. Melyiket érdemes venn majd?
Q2900-at teszt alapján a +10k nem éri meg nekem.
-
drdr
senior tag
válasz
devil-k #30506 üzenetére
Igen, magyar nevet is adtam a foldernek, az epizódokat kivettem a folderekből és bemásoltam a sorozat neve alá. A "Sorozatok" menüben létrehoz egy magyar v. angol nyelvű mappát, de 0 epizódot talál meg.... Nincs olyan folder struktúra amit ne próbáltam volna. A vicc az, hogy ez működött... jól, már vagy 2 éve nem változtttam a struktúrán, most meg sehogy sem működik.....
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Microsoft Surface Pro 7 - Újszerű, dobozban, gyári töltővel, billentyűzettel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A52s 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 4070 Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A14 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest