- One mobilszolgáltatások
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- iPhone topik
- Mobilhasználat külföldön
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
-
-
törölt tag
Honnan tudod? Nekem pl. úgy 30 évvel ezelőtt azt tanították matematikában, hogy egy szám négyzete csak pozitív lehet. A fiam már olyan számokról tanult, amelyeknek negatív... A nem is olyan régi történelemben mindenki meg volt győződve, hogy nem lehet repülni... Keressek még példákat?
-
NTX
tag
Azért erősebb mert arról vitatkozunk! Az vita alapja, hogy van-e különbség látásra, hallásra vagy nincs. Legyetek szívesek, ne akarjatok meggyőzni a placebo hatástól, meg ilyen butaságokról! Jópár éve foglalkozom hobbi szinten házimozival, saját rendszeremen, barátok rendszerein, szaküzletekben számtalan teszten vettem már részt. Nem tudom elfogadni, hogy valaki úgy nyilvánít véleményt bármilyen elméleti tudás birtokában is, hogy nem tesz meg annyit, hogy pld. egyszer megnéz egy BD filmből 10 percet egy legalább 46' full HD kijelzőn egy 2 ezer és egy 20 ezer forintos hdmi kábellel. Bármelyik szaküzlet szívesen fog demózni szvsz.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
A DDR3-mal sem kellene elvileg gondnak lenni. Vagy csak akkor, ha valami nagyon lassú verzió. Az elképzelhető, hogy egy olyan kártyát vettek elő a DDR3-asnak, ahol 1066MHz volt az effektív órajel 64 bitre. Az valóban kevéske. 64 bites busszal 1600 MHz alá nem érdemes menni, és ez is az ajánlás. Így viszont már nem kellene gondnak lennie.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Természetesen a gyorsabb GPU jobb post-process lehetőségeket biztosít, ez mondjuk nem feltétlen a memóriától függ, hanem inkább a számítási teljesítménytől. A HD 6450 gyakorlatilag a belépő, de így is többet tud rengeteg másik megoldásnál. Ha meg jobb minőség kell, akkor ott a Llano vagy a Trinity APU IGP-vel, vagy egy HD 6500 sorozatú megoldás.
(#15559) liszi70: Az MSI-nél nem láttam, de nézd meg más gyártónál van-e passzív hűtésű Radeon HD 6450. Elméletileg nincs akadálya.
A sima 1080p-hez természetesen jó a HDMI 1.3 is. Ami miatt mégsem ajánlom már a HD 5400-at, az az UVD motor. Az még egy 2.2-es verzió, aminél a 3.0-s, ami van a HD 6400-ban jobb. Több formátumot gyorsít. -
drdr
senior tag
Nekem időnként film közben is előjön a desktop és az xbmc a tálcán lesz. Van hogy 10 perc után van hogy csak 1óra után. Nem sikerült rájönnöm eddig mi okozhatja, esetleg mi indul el tétlenség alatt vagy időzítve.
Van Avast vírusírtó, Comodo tűzfal, Daemon tools és nagyjából ennyi ami fut folyamatosan. Semmi mással nem történik ez csak az Xbmc-vel...
Esetleg valakinek hasonló és sikerült vmi megoldást v. okot találnia?
-
canniball
nagyúr
"Sleep lehetőség viszont van ezek szerint az OpenELEC-ben..."
Nem esküszöm meg rá, de szerintem nincs. Illetve fogalmam sincs elérhető-e a keyboard.xml, ezekre
dabadab tud majd egzakt választ adni.De úgy érzem kicsit túlnőttünk az eredeti kérdésen.
(#15173)
Az Asrocknak van egy hasonló alkalmazása, és igen: úgy tűnik az is csak almára jó...slashing!
Igen jó érted, lévén az csak egy távirányító, tehát egy vevő mindenképp kell mellé.
De az "olcsó szutyok" nem feltétlenül igényel programozást, az enyém pl. alapból kezel jó pár programot (az XBMC-t is) így csak a Harmony szoftverében kellet beállítani hogy van egy ilyen eszköz és működik a dolog. -
canniball
nagyúr
"...OpenELEC-et még nem láttam, de ha ugyanazt tudja mint az XBMC..."
Ugyanazt tudja."És a táv kikapcsoló gombja helyett ezzel a menüponttal lépsz ki."
Nem akarok a menüben matatni."Egy appon belül indítani és távirányítani se rossz."
Az app jobb híján nem jön rosszul, de nekem van jobb."...odalépek kézzel bekapcsolni. Annyi mozgás kell."
Lustaság fél egészség...én pedig teljesen egészséges akarok lenni. -
drdr
senior tag
Egyetértek, ha van is szívás a htpc-vel az legtöbbször áthidalható más szoftverrel, de jól meg választva pl. AMD vs. Intel, ill. igényeket felmérve egy HTPC sokkal rugalmasabb mint bármely más box.
Nekem van tv-m amiben van média player, pvr, sajnos egyik sem tökéletes, pl. kódolt (de előfizetett kártyás) csatornákat nem rögzít szerzői jogvédelem miatt, HD hangok pedig felejtősek, féltucatnyi beltéri próbáltam már, Ugye nem kell mondani milyen távirányítóval böngészni (bár pl. a tv-m smartjához van egér-szerű rádiós táv), mind sebességbe, szolgátatásban alul marad a htpc-től. Beltérikhez lehet kapni mini billentyűzetet,amit épp támogat az adott linux, de hogy minden fullhd-s mozit lejátszik és főleg 3d-t, abban nem kell bízni...
A legtöbb megfizethető árú beltériben épp az alap funkciók nem működnek, lehet rajta linux-okat cserélgetni, de annyit nem szívsz semmi mással az tuti...a böngészés és youtube többnyire megy, de pl. időzített felvétel, már szokszor kínos. 1-2 kivételt tudnék említeni, amibenaz alap tv-s funkciók jól mentek, de ott meg a fullhd-s mkv-k szaggattak. A 24p is kihívás legtöbb esetben...
Ráadásul a fenti TV kari linkjén, xbmc-t is felsorolják, azaz azzal is működik. De valahol ennek van is topic-ja az xbmc forumán...
-
törölt tag
"4.1. DXVA és "tökéletes" 24p elvárt. Tökéletesen azt értem, hogy ne legyen 1db drop sem egy normál, 2 órás filmben. Ezt a mostani Ion vagy a 880G-ben lévő HD4250 hozza."
Milyen lejátszószoftvert használsz? Nekem is Atom-ION van, de FullHD-t nem úszom meg némi akadás nélkül... Bár nem dobja el a képkockát, csak egyszer-kétszer megakad...
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Értem, csak a HD Graphics 4000 nem azért droppol mert fos a hardver, hanem azért, mert rossz hozzá a támogatás. Az Intel a DXVA-ra nem figyel annyira, mert mindig is különcködni akartak, és ami nyílt az a szemükben valahol rossz. Tehát az olyan spéci dolgokra mint a MadVR nem figyelnek, pedig a hardver jó lenne hozzá, csak a figyelem hiányában nincs támogatás.
A Trinity árait elnézve szerintem a Llano semmiképp sem jó. Ezeket az árakat még nem látod, de a Trinity rohadt olcsó lesz, szóval a megjelenés tudatában én a Llano APU-ról már lebeszélnélek.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
A MadVR-hez és a LAV filterhez jól megírt DXVA2 (esetleg CUVID) driver kell. A GPU ereje nem annyira mérvadó egy bizonyos szint után, mert a szoftveres támogatás fontosabb. Az NV-vel és az AMD-vel nem szokott ebből a szempontból gond lenni. Az AMD-nél a DXVA2 támogatás tökéletes, így mehet amit szeretnél. Az NV-nél inkább a LAV CUVID-ot érdemes használni, ez is elég jó.
Intelnél a Clarkdale és a Sandy Bridge hibás a DXVA támogatásban, így ott semmiképp sem ajánlom ezeket. A QS Decoder viszont használható a Sandy Bridge esetén. Az Ivy Bridge mellett érdemes a DXVA2-vel próbát tenni, de garancia nincs rá, hogy működik.Az IGP-k teljesítménye jellemzően az elég szokott lenni a madVR-hez. Ennek a sebessége inkább a szoftverben bukik el. Egészen pontosan a bufferek másolása gázos.
Természetesen, ha használni akarod, a Clear Video HD szolgáltatásait, akkor nem is gondolkozz Core alatt. Nyilván a képminőséget visszaveti.
A Win 8 amúgy eléggé leegyszerűsíti amúgy a kérdést. A DXVA-t leváltó UV API a DX11-be van beágyazva, vagyis eléri a compute shadert. Ezzel a képminőség elég nagy ugrást tehet a DX11-es GPU-kon. Ma folyamatosan az a legnagyobb probléma, hogy a DXVA bufferek megosztása nehézkes. Erre eddig az AMD-nek az OVD API-ja adott egyedül értékelhető megoldást, de az nem szabványos, ám ez már nem is kell, mert az UV API helyből megoldja a problémát. Ezután a program fejlesztőjének a szabadsága kitolódik. A compute shaderekkel sokkal hatékonyabban meg lehet csinálni azt, amit most eléggé nehézkes.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
A MadVR+LAV filter megy az AMD APU-kon, konkrétumokat nem mondhatok, de a Trinity-n is. Az AMD elég sokat erőforrást fektet a DXVA2 driverbe, így ezekkel nem szokott gond lenni.
Az Ivy-ről nincs tapasztalat, de annál is elég sokat változott a támogatás, így nem hiszem, hogy problémába ütközne. A Sandy Bridge az bevallottan problémás ezeken a területeken, de az HTPC-be úgy sem való. -
Pista0001
addikt
Fogyasztásban már a Llano is jobb mint az új Intel, állítólag a Trinity energiagazdálkodása még fejlettebb lesz.
A prociteljesítmény nem minden, sőt egyre kevésbé számít. Egy Llano (vagy Trinity, nem kell már sokat aludni) bőven elég átlagos felhasználásra, illetve kis mértékben kellő türelemmel nagyobb terhelésre is.
Szerk.: A teljesítmény/fogyasztás sem nagyon számít, hiszen a legtöbb időt csökkentett teljesítménnyel vagy éppen filmlejátszással tengeti a masina, ezeken a területeken az AMD jelenleg jobb. Hogy kicsit lassabban és több árammal csinálja meg a CPU igényes feladatokat szerintem nem olyan fontos, hiszen kevés időt tölt ilyesmivel az APU.
-
canniball
nagyúr
Basszus tényleg, rosszul vettem a lapot: nem fix hanem max. felbontást lehet neki megadni.
Olyat lehet-e esetleg beállítani hogy a bélyegképeknél jelezze valahogy a felbontást?
Meg az sem lenne rossz ha ki lehetne szűrni a live anyagok közül a nyomorult mobilos felvételeket, sikítófrászt kapok tőlük!cekkk!
Hol lehet ilyenek között válogatni?gordonfreemN!
Kicsi, olcsó, ne fogyasszon sokat - vannak ám igények!
A laptop töltőd az nem paneltáp, az csak a paneltáp külső adaptere lehet; feltéve ugye hogy megfelelő a csatlakozója és a teljesítménye.
A Brazoson mit nem értettél pontosan?
Egy ilyen nem lenne jó neked is? -
canniball
nagyúr
"...a 600-asnál másnál is hiányoznak-e ezek a beállítások."
Nálam biztosan."Az inter device azt tudja..."
Gondolom (jobb híján) ez is beállítható manuálisan.tendetiti!
"Lc03 ezüst"
Azzal nagy mákod volt."Ha nem a csúszkával hangosítom hanem F10-zel megjegyzi."
No ilyenről sem hallottam még!(#14158) Totheground!
"Az sem ártana, ha belemenne 3,5ös hdd legalább egy, de inkább 2."
Ha két 3,5" HDD-t szeretnél akkor felejtsd el ezeket a kis méretű házakat. Erősítő méretű nem jó? Nagyobb hely kell neki de azokban bőven van hely akár egy későbbi erősebb "belsőnek" vagy egy nagyobb (akár passzív) hűtőnek is és szerintem jobban is mutatnak egy erősítő mellett. Ha gondolod nézd meg a már említett SilverStone házakat, vagy az Antec NSK 2480-at. (Ha utóbbi esetleg megtetszik vess egy pillantást az aláírásomra.) Illetve volt az Antec-nek a Fusion szériája (lap alja), de úgy látom az már kifutott így valószínűleg már csak használtan tudnál venni.
"Van olyan távirányító, ami wifin keresztül működik?"
Gondolom ha van is akkor nem magyar pénztárcának való... Ha mindenképp külön wifis eszköz kell akkor szvsz úgy jársz legjobban ha veszel egy olcsó androidos tabletet/telefont.tomi319!
Nem innen vettem de nekem egy ilyen távirányítóm van, ez működött amikor kipróbáltam az openelec-et, illetve azóta működik egy Harmonyval (igaz Win alatt, de ez asszem mindegy). -
ViragL
tag
-
canniball
nagyúr
-
canniball
nagyúr
-
canniball
nagyúr
"3 vagy 4 activity-d van?"
3 volt, csináltam egy negyediket de a helyzet változatlan. És mint írtam korábban weben keresztül beállítva a hárommal is jó volt, csak a sw-rel nem akarja az igazat."Pl., hogy bekapcsolás után hány mp után küldje a következő jelet."
Megnéztem: az LG monitoromhoz ugyanúgy megvan a delay lehetőség mint a Samsung TV-mhez. -
canniball
nagyúr
Hja, így akkor tényleg nehéz lenne az erősítőben keresni ezt a funkciót.
drdr!
Ilyenre gondoltál? -
drdr
senior tag
Végig zongoráztam én is 1920x1080-ast, az összes frekveciára, de nem láttam különbséget, mindig minden pixel azonos helyen volt (legalábbis egy-egy feliratot figyelve a képernyő sarkain). Nem volt pixel remegés v. vibrálás sem. Az egészet erősítőn keresztül tettem... Kerestem vmi monitor tesztert is, mint régen volt a Nokia monitor teszter, de nem találtam. Tud valaki használható progit, vagy veszteségmentesen tömörített teszt ábrákat letöltésre? Azzal alaposabban szemügyre lehetne vételezni pl. 1 pixeles négyzetrács-ábrával, különböző színekben...(de lehet összedobok vmi kis programot...)
-
zsigus
őstag
"Szóval továbbra is azt mondom, hogy hibás kábel van/lesz, de jórészt tök hibás képpel. Fakóbb, rosszabb színű,stb.. kép kábel miatt meg nem valószínű."
Én mikor mondtam olyat, hogy ez lehetséges? Nyilván nem lesz fakó kép a HDMI-nél, ez nem analóg átvitel.
Valamit félreértettél szerintem...
Nem a normál értelemben vett "képminőséget" lehet javítani egy drágább kábellel, hanem a hibamentes adatátvitelt, de korábban is csak az átviteli hibákról írtam.
-
Peak
addikt
Végig próbáltam az összes beállitást a TVn, a gépen, és azok összes kombinációját egymással. Overscant, nagyitást, ITC-t, EDID-et, frekvenciákat, stb.
Ha nem 60Hz-et kap, akkor zajosak a pixelek.Ha az AVRen keresztül tolom a jelet, és ott bekattintom, hogy Custom video settings, abban a pillanatban a 60Hz-es képen is zajossá válnak a pixelek, hiszen a Harman videoelektronikája belenyúl a képbe. Sőt, ha csak az OSD-t engedélyezem neki, akkor is van minőség romlás képre, hiszen a 4:4:4 pixelformátumot szerintem újra számolja, remappolja, és szép szellemképes lesz a fekete pixel. Ezért 4:2:2 használok, ami tökéletes pixeleket ad, de kisebb a szintartomány.
-
Peak
addikt
Na ez az!
Látom Te tapasztaltad ezt a problémát, érted mi okozhatja. Látod, hogy mi a gondom.
Én is valami ilyesmire gyanakodtam idáig. Irtam az LGnek, hogy kurvagyorsan tájékoztassanak erről, mert ha ez igy "normális", akkor szépen viszem vissza az 1 éves, 5 év garanciás TV-t és azonnal becseréltetem ráfizetéssel valami normálisra.Az a szomorú, hogy 60Hz-en olyan, de olyan, DE OLYAN kib. jó képe van, hogy...
-
bittehilfmir
tag
Én is hasonlón töröm a fejem, hogy a meglévő Brazos konfigot cserélném Ivy-ra. Viszont bennem is felmerült, hogy tápcserélvel járna (jelenleg csak egy PicoPSU 120W van). Nincs valami tuti táp, ami elbírja az Ivy-t és esetleg nagyon halk és még mini-ITX házba is belefér? Vagy házcserével is jár a művelet? Semmi extra, csak a proci, valami alaplap hozzá, 2 RAM modul, SSD + 5400es 2TB vinyó. Köszi
-
zsozso1
tag
Tulajdonképpen semmi extra. Én a LAVfilters-t használom a beépített szűrők helyett helyett. A lejátszóban a forrás és dekódoló szűrők elől pipa kivesz, aztán a külső szűrőknél hozzáadni a LAV splittert, LAV video, LAV audot és használat pöttyöz.
Ami még sokat dob a képen az a madVR, ugyanis én ezt a renderet használom az EVR helyett. -
wolfp78
csendes tag
Köszi a gyors választ. Kipróbálom az XBMC-t mindenképpen.
Milyen vasat érdemes a fentebb írt követelményekhez beszerezni? Nem vagyok otthon hardver témában, főleg nem a HTPC fronton.
Még ami kérdés, hogy láttam van XBMC már androidra is. Valakinek tapasztalata ezzel kapcsolatban?
-
drdr
senior tag
igazából az sem érdekelne, ha videó lejátszás alatt többet fogyasztana és nem 30-35W lenne a fogyasztás hanem 70W, de a gond az -nagyon úgy tűnik- hogy ha a proci órajel nem fix pl. 2.4GHz, akkor akadozni fog. Ebben az esetben tétlenség esetén is tekerni fog rendesen és egyes esetekben kell nagyobb órajel pl. játék v. Full HD SBS esetén, akkor nem autómatikusan szabályoz.
A helyzet az, hogy ez így nem igazán használható htpc-nek, hiába tudja "legjobban" az amd a 23.976-et.
Ha lesz időm lehet csinálok egy full reinstallt és lépésről lépésre tesztelem, hátha kibukik valahol vmi alkalmazás ami után már szar (feltéve ha friss install is szar, de emlékeim szerint az volt). -
drdr
senior tag
Ez nálam fordítva működött. Friss W7 install, xbmc, Catalyst driver. Innét indult a dolog. Folyamatosan toltam fel a dolgokat, hátha vmi végre megoldja. Windows-t nem szívesen telepítenék, főleg hogy kis esélyt látok hogy megoldaná. ...most pedig ismét próbáltam kiszedni a cuccokat. Catalystben is mindent kiszedtem, majd visszatettem párat, XBMC-ben ugye túl sok ehetőség nincs, DXVA "pipa" 2 helyen és kész. Catalystban van egy "Egyenletes videó lejátszás kényszerítése" kapcsoló, ha ez be van kapcsolva, akkor simább a lejátszás, de az akadozás megmarad...
A Catalystból is próbáltam több verziót már, melyek úgy lettek telepítve, hogy az össze driver filet, mindent eltávolítottam előtte (standard VGA volt amd helyett)...
Ez a fenti "egyenletes lejátszás..." benne van a driverekbe régóta. 12.6-os viszonylag jónak mondható, javították egyes játékokban a fullscreen-es villogást, a hanggal volt bizonyos átkapcsolás pl., viszont most az első videó lejátszás keretben jelenik meg,m másodszorra már teljes képernyőn...
Szóval nem csodálkoznék, ha a Catalyst lenne bugos...
-
zsozso1
tag
Igen tudom azt akarnám használni, mármint a belső freki váltót de nem jó. Illetve váltani vált de akad minden frekin. Sőt ha nyomok egy CTRL-J, a két vonal teljesen együtt fut és mégis akad.
A hardver nem hiszem hogy kevés, adataimnál látható. Egyébként próbáltam az MPC-HC-t madVR párost és az jól váltja a frekit de ott meg nincs DXVA és egy erőmű kell hozzá ill. lobban melegszik, pörögnek a ventik, hangosabb a cucc.
El nem tudom képzelni hogy a mai technikai szint mellett, ne lehetne ezt megoldani.........vicc, bábszínhááááááááz! -
drdr
senior tag
Ion-on 24, 25 és 29.9fps rendben van, de a 23.976 droppolt rendesen XBMC-vel
A droppolást hol látod? O gombot lenyomva a billentyűzeten? Nekem az nem mutat semmit, induláskor általában beáll valamennyire, 0 vagy pár frame-et dob, utána nincs drop, de szaggatás van. Főleg kamera fordulásnál látom, a mozgás indulásakor párat ugrik, utána folyamatos. De ha megy a szaggatás, akkor az 25fps halálosan szar, mintha 15fps lenne...
A script engem is érdekelne, és megnézem az mpc-hc külsőként.... Ez esetben az xbmc tolja ki a hangot továbbra is? Azzal nincs bajom.
Vajon az XBMC fejlesztők ismerik ezt a szaggatásos gondot? Esetleg érdemes lenne megpendíteni a témát...
-
drdr
senior tag
Igen, teljes képen fut, maximált ablak helyett. Ha a CPU minimális "teljesítmény szintjét" 2400MHz-re állítom, akkor mondhatom, hogy eléggé folyamatos a lejátszás, viszont ez tétlenség alatt 20-25W többlet fogyasztást okoz. Nagyon úgy tűnik, hogy miközben rendszer állítgatja az órajelet v. szorzót, visz magával mindent, a GPU órajelét is. Így 2.4GHz-en a korábban említett "W" az xmbc-ben beáll 23.98-ra, 25-re v. 29.97-re a forrás anyagtól függően. Ha a CPU minimum órajelét lentebb veszem, akkor nem lesz pontos.
- az alaplap/bios??? energai gazdálkodásával van baj
- a APU nem teszi a dolgát rendesen, akkor ez egy súlyos hiba, egyáltalán képesnek kell lennie külön-külön szabályozni a CPU és GPU órajelét???
- de lehet driver-rel van probléma
- esetleg xbmc?Az a baj csak találgatok mi lehet, nem találok hasonló esetet a neten.
Mindenesetre kizártnak tartom, 2,4GHz kelljen, hogy szaggatás mentesen lejátszon egy full HD videót, ha így is elég max. 10% cpu terhelés...
Valami ötlet szoftver/hardver? Biosban vmit babráljak?
Köszi.
-
canniball
nagyúr
Szerintem nyakatekert megoldás, de hát ízlések és ficamok.
A lényeg hogy sikerült (?).
rigo88!
"hát.. 650, mert az..... színes..."
Ez most komoly? A 600 majdnem fele annyiba kerül, képes vagy a színes kijelző miatt dupla árat fizetni?"...itt újonnan 50 az ára."
Na neee! Itthon meg 20k felett van az ára..."amúgy a villogással van a bajom nem a fényerővel..."
Nekem mindkettővel, akkor én nyertem."molexre átállításhoz gondolom az 5v-t kell használni nem a 12-t ugye?"
Ha én azt tudnám...már megírtam volna.Azt hiszem van valahol egy bütykölős topik, ott biztos meg tudják mondani.
drdr!
Szaggatás ellen próbáld meg kikapcsolni a Catalystban a képjavító funkciókat. Nem biztos hogy segít de próba-cseresznye.A "desktop probléma" nekem két esetben szokott előjönni:
- betöltés után; feláll a rendszer, utoljára elindul az XBMC teljes képernyőn, majd leül a tálcára. Hogy miért...?
- amikor kiírja hogy kevés a memória. Pedig van benne 2GB és azt a gépet semmi másra nem használom, néha mégis nyekereg a windóz... -
canniball
nagyúr
Várjunk csak: mit is szeretnél pontosan? Nem a NAS-ként funkcionáló gépen lévő fájlokat elérni mobil eszközről?
rigo88!
Ha magad csinálod az említett molex adaptert az ingyen van!A Harmony mint már elhangzott semmit nem változtat a helyzeten, csak annyival lesz egyszerűbb az életed hogy egy varázspálcád lesz a sok helyett. Azt meg szabad kérdezni miért a 650 mellett tetted le a voksod?
Illetve sb ötlete sem rossz, ha találsz a telefonra olyan alkalmazást ami wol ébreszti a gépet az is jó lehet. Bár így még egy eszköz kerül a rendszerbe...
-
madgie
titán
Ja, azokat ki szoktam kapcsolni, nekem ne dinamikus kontrasztozzon, super white-ozzon, csak rondább lesz (szvsz) minden tőle. Itt alapvetően életlenebb a kép, meg mondjuk a bőrszín is kicsit tompa, ezeken nem tudom, hogy tudok-e segíteni (a tévét nem piszkálnám el, HDMI-s erősítőn keresztül megy a jel, a többi forrással így jó a kép)
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Az 5 körüli referencia frame kódolású, H.264-es videók esetén generál hibát a DXVA gyorsítás. Ha nincs ilyen videód, akkor nem fogod látni.
A hangot hallani kell. Az biztos, hogy ront a minőségen, és olyan furcsa lesz az egész. Mint ha dobozban lenne a hangszóró, de ezt tényleg hallani kell, hogy eldöntsd mennyire elfogadható neked az a kompromisszum.
Az NV-t régen használtam erre. Akkor még működött. Azóta nem tudom mi történt, így erről nem tudok nyilatkozni. De kétlem, hogy elrontották, persze tapasztalat nélkül most mást nem tudok mondani.
Dobálni mindegyik fog, mert nehéz összehangolni a natív lejátszást. Nem csak a hardveren és a szoftveren múlik, hanem az alaplapi komponenseken is, így nehéz általános beállítani ezt. A lényeg, hogy 1000 másodpercen belül ne legyen drop. Az már elég jónak számít. Emellett lehet trükközni. Az AMD-nek vannak erre a driverben rutinjai, hogy az a drop se tűnjön fel, ami elkerülhetetlen. Azt nem tudom, hogy ezt az NV csinálja-e. Igazából ajánlott, mert az eredmény nagyon jó.Ha mindenképpen IGP-ben gondolkozol, akkor Llano APU számodra a legmegfelelőbb. Sajnos ennél jobbat jelenleg nem tudok. Később lesznek Ivy Bridge-re épülő olcsó termékek. Nagyjából a negyedik negyedévben. Ha azt meg tudod várni, akkor várd meg.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
A HD Graphics 2500 és 4000 támogatja a 23,976 Hz-et. A többi HD Graphics nem.
ReClokkal megcsinálhatód, de akkor a hang mintavételi sebessége is átkonvertálódik, ami hallható minőségromlást ad. Akkor már jobb a 3:2-es pulldown.
Ha nagyon kell a natív lejátszás, akkor venned kell egy VGA-t. A ma kapható Radeonok és GeForce-ok támogatják. Ezt amúgy is ajánlom, mert a HD Grahics 2000/3000-nek és a korábbi verzióknak hibás a DXVA támogatása és nincs YCbCr sem, Illetve nem támogatják majd a Windows 8 UVD API-ját sem. -
RedCat
senior tag
Nekem linux alatt 24p HD filmek tökéletesek (vagy nem veszem észre hogy nem az). Inkább az sd anyagokkal van bajom, főleg a sorozatokkal. Ott néha látom hogy ugrik egyet a kép. De ez is érdekes, mert a korábbi LG tévén tökéletes volt, most hogy vettem egy samsung d7000-t, ezen észreveszem...
-
zsigus
őstag
Eddig jó volt úgy is, hogy ha a program fájlok között szerkesztettem az xml-t (ha jól emlékszem, bár már rég foglalkoztam vele, mert megvan a szerkesztett, és át van téve a HTPC-re), de most már ahogy nézem csak akkor működik, ha ide mented a keyboard.xml-t:
C:\Users\### NEVED ###\AppData\Roaming\XBMC\userdata\keymaps
Szerkeszd az xml-t ami a programfájlok között van (az eredeti xml), majd ide mentsd le. Nekem így most működött minden.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Milyen házat vegyek?
- Windows 11
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Amatőr csillagászat
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- One mobilszolgáltatások
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Videós, mozgóképes topik
- További aktív témák...
- Lenovo Thinkpad L14 Gen 4 -14"FHD IPS - i5-1335U - 8GB - 256GB - Win11 - 2 év garancia - MAGYAR
- BESZÁMÍTÁS! MSI Crosshair 17 HX Gamer notebook - i7 14700HX 64GB RAM 1TB SSD RTX 4060 8GB WIN11
- LG 65QNED86T / 65" - 164 cm QNED / 4K UHD / 120Hz & 3ms / HDR 10 Pro / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- BESZÁMÍTÁS!Gigabyte B650M R7 7800X3D 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Corsair 4000D Airflow TG 750W
- Lenovo ThinkCentre M720q/ Dell OptiPlex 3060- 3070/ Hp EliteDesk 800 mini, micro PC-Számla/garancia
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest