- Telekom mobilszolgáltatások
- Folyamatos vérnyomásmérést kínál a Huawei Watch D2
- Milyen okostelefont vegyek?
- Olasz webshop szivárogtat Honor Magic7 árakat
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Yettel topik
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Apple iPhone 13 Pro Max - őnagysága
- Magisk
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
sb
veterán
válasz bittehilfmir #13841 üzenetére
TFX méretben vannak 250W-os tápok, amik bőven elegek egy ilyen rendszerhez, nem tudom mekkora a házad...
Ill. attól is függ melyik prociban gondolkodsz. Ha valami kisebb IB, akkor a 120W-os paneltáp is elég lehet. Persze olyan, ami 12V-on is terhelhető, mert a pico ha jól tudom jóval kevesebbet tud 12V-on.
HookR kolléga rendelt nemrég - nekem is, köszönet érte itt is - 120W-al terhelhető 12V-os ágú paneltápot.
Ez szerintem egy kisebb IB-re elég. Esetleg egy nagyobbra is elég lehet némi feszcsökkentés és az 1db 5400-es HDD mellett. -
canniball
nagyúr
válasz bittehilfmir #10591 üzenetére
Nálam a 80W Pico+75W külső adapter és a 90W Pico+75W adapter felállásból eddig nem volt probléma (bár a határokat még sosem feszegettem), gondolom az a lényeg hogy a külső adapter ne legyen nagyobb mint a Pico. De ez csak logika, ha tévednék majd a hozzáértők rám cáfolnak.
https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...
-
GerykO
aktív tag
válasz bittehilfmir #9090 üzenetére
Jó lesz, de már kijött az új EFI hozzá, és támogatja az 1333-as ramokat is, viszont mivel csak az időzítésekkel tudsz játszani, és nagyon fontos a memória sebessége, mert ezt használja a vga része is, mindenképp cl7, vagy alatti ramot vegyél. A vinyó amit írtál 7200RPM-es, ha belefér, hogy 10mp-vel tovább tart míg bekapcsol, válassz green vinyót, halkabb, és kevesebbet eszik. Ha kész a gép, kérünk élménybeszámolót! Tényleg win/linux?
Válaszolj a privátra!!! Elég annyi is, hogy szarok rá(d)...
-
okiman
tag
válasz bittehilfmir #9087 üzenetére
Ha érdekel 1 megoldás: Fekvő házas Dell GX755 C2D 2.33Ghz/2Gb RAM/250Gb 7200rpm Seagate HDD/180W táp/DVD író. Alaplapi hang és videok. Az árat ha érdekel, priviben megmondom. Ha akarsz bele még HDD-t akkor 1 laptopvinyó még beletehető, de sajnos csak ugyanolyan márka, mert más márka esetén a Dell Bios indításkor bepofázik rá (nyomni kell 1 F1-et). Nekem ez úgyvan megoldva, hogy van 1 80-as 2,5" WD HDD a rendszernek és a segédprogramoknak, és 1 terrás 3,5" WD HDD a filmeknek. Alacsony profilos HDMI-s VGA belerakható, és van még 2 slot a Hang illetve a TV tuner kártyának. Ez a gép 1 HD5450 1Gb-al, és 1 Xonar D1-el kihozható 80000 pénzből. Előnyei csendes, egyszerűen kompakt kinézet, ATX es fekvő ház, eSata csatlakozó, befér a TV álványba/bútorba, atomstabil, használhatod filmnézésre, netezésre, a videokártya qualitásainak megfelelően még akár játékra is. Hátrányok a 2 ventilátor 1 a tápban ( zajtalan ), 1 a procin( szintén nincs túl nagy hangja, erősebbnek hallod a HDD hangját )
Amióta lefekvéskor kikapcsolom a mobilom, azóta utolérhetetlen vagyok az ágyban!
-
kiiso
tag
válasz bittehilfmir #9084 üzenetére
3,5"-os hely pl. kártyaolvasónak.
-
kiiso
tag
válasz bittehilfmir #9082 üzenetére
Asszem az az ODD helye.
-
kiiso
tag
válasz bittehilfmir #9078 üzenetére
Nem feltétlenül nagyobbak a 3,5"-os házak, csak valamelyikben ez, valamelyikben az van.
- CHIEFTEC BT-02B 180W-os táppal ~15e [link]
- GIGABYTE MIB T3140 65W-os táppal ~20e [link]
- Lian Li PC-Q11B táp nélkül ~25e [link]
- Antec ISK 310-150 150W-os táppal ~25e [link]
- Antec ISK 300-150 150W-os táppal ~23e [link]Ezek közül a Lian-Li-be, a Chiftec-be és a Gigabyte-ba fér 3.5"-os HDD!
[ Szerkesztve ]
-
kiiso
tag
válasz bittehilfmir #9074 üzenetére
A házhoz adj meg pár szempontot! Ilyesmikre gondolok:
- 3,5" vagy 2,5" HDD
- slim vagy normál ODD (vagy ODD nélkül)
- HDD-k száma
- méretbeli elvárások
- ár????Távirányítót adhatnak házhoz is és alaplaphoz is, de leginkább külön vehetsz.
[ Szerkesztve ]
-
kiiso
tag
válasz bittehilfmir #9066 üzenetére
-
M@trixfan
addikt
válasz bittehilfmir #9069 üzenetére
Talán az Asus E35M1-M. A globális oldalán 1.4a-ként tünteti fel a HDMI portot, de amerikai és német oldalon simán csak HDMI van a specifikációk között. Ehhez még szoftveres oldalon is normális támogatottság kell. Az Anandtech szerint hiányos az UVD implementálása, de szerintem inkább az akkori driver-ben nem volt benne. BD3D-hez kelleni fog az MVC gyorsítás a H.264-en belül. De egyébként lehet több időt spórolsz meg ha most megveszed a legolcsóbb Asrock lapot és amikor 3D-re váltasz akkor cserélsz lapot, a körítés meg jó lesz.
twitter: MatrixfanLive | Ősidőktől a PH!-n
-
GerykO
aktív tag
válasz bittehilfmir #9068 üzenetére
Olyasmire gondoltam, csak mondjuk Asrockból 24 ezresért már megkapod, de hogy melyiket veszed, rajtad áll. HDMI1.4a még az ion2-se nem van. Ha az kell mindenképp (blu-ray 3d, sok ilyen tartalom van? Vagy csak majd a 3 év múlva elterjedhető dologra gondolkozol előre?), akkor kénytelen vagy valami dedikált videókártyát bepakolni a gépbe, mondjuk egy 5570, mert az már elég durva képminőséget is produkál, vagy ha nV-t szeretnél, akkor gt240, de az már fogyaszt is... Szóval vagy a fogyasztásban kötsz alkut, vagy a HDMI1.4A-ban. A döntés a tiéd.
Amúgy igen, kb pont annyit teszel mellé és kész.Válaszolj a privátra!!! Elég annyi is, hogy szarok rá(d)...
-
bittehilfmir
tag
válasz bittehilfmir #9068 üzenetére
Vagy nem tudnál valamilyen 1.4 hdmi-vel ellátottat javasolni? Nem találtam így elsőre.
-
GerykO
aktív tag
válasz bittehilfmir #9066 üzenetére
Első körben nézz körül hardveraprón, hátha találsz valamit...
Aztán ha nem, akkor a legolcsóbb alaplap procival, videókártyával együtt, ami elboldogul a fullHD anyagokkal, már a youtube-al is, az asrcok brazos alapú lapja. Itt olvass utána egy picit.Válaszolj a privátra!!! Elég annyi is, hogy szarok rá(d)...
-
bittehilfmir
tag
válasz bittehilfmir #9065 üzenetére
Illetve nekem alkatrészekből is jó lenne, csak azt nem vágom itt hogyan működik. Pl alap+proci+VGA az ahogy nézem egybe van építve, vagy hol kezdjek el keresgélni és milyen alaplapot/házat stb?
Előzőt már nem tudtam szerkeszteni
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest