Hirdetés
- Nothing Phone (2) - több, mint elsőre látszik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Az AI miatt drágulnak a mobilok is
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Poco F7 – bajnokesélyes
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Vivo X200 FE – fenséges méret
- Vivo X300 Pro – messzebbre lát, mint ameddig bírja
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
sb
veterán
Miért ne kapcsolna át 23-ra és miért kell előtte áttenni?
Mindig is 23-ra tette át. Soha nem volt gondom vele.Annyit írtam csak, hogy a TV 24p-t fog kiírni... mert nem láttam még olyan TV-t, ami 23Hz-et vagy 23p-t írt volna ki. Ennyi van a dolog mögött.
@Ed Parker: Igen, nálam így megy, ahogy leírtam. 60Hz a desktop, 60Hz az XBMC menüben (itt is számít, mert vsync-kel megy és sokkal gyorsabban scrolloz a filmek között 60Hz-el, mint 23-24Hz-en) és amikor lejátszást indítok akkor vált frekit, amennyire kell: 23, 24, 50, vagy 60 (59.95)-re a film fps-től függően.
Egyik se akad, nincs drop. AMD-n (880G integrált HD4250-én) és az Ion Nvidia vga-ján is ugyanúgy megy.
Csak a TV ugye nem tudja ilyen pontosan kiírni, hogy mivel hajtják. Ha nyomok egy info-t akkor 1080@24p, 1080@50p vagy 1080@60p-t ír ki.szerk: 10-es, 10-es nightly és 11-es XBMC-vel is így használtam, mindegyik alatt ment rendesen. Épp ez a dolga a képfrissítés igazításnak.
-
törölt tag
...Pont azért kell áttenni, mert csak 24Hzre kapcsolát és nem 23Hzre
Ez a kérdés már bennem is felmerült, tehát ha auto-n van xbmc és win 60Hz, akkor a váltás xbmc-n belül 24 vagy 23,976 lesz.
(#15997) sb
...fullscreen használata maximális ablak helyett. Sajnos a maximális ablak az alapbeállítás, ami okozhat akadást, nálam volt ilyen. XBMC/hw beállítások/képkimenet menü alatt van, ha jól emlékszem.Ezt még kipróbálom, ugyanis:
Szinte mindent be tudtam állítani. Immár fasza a kép és hangminőség egyaránt. Azonban az xbmc saját lejátszójának döcögés és random akadásait nem tudom megszüntetni. Más lejátszó progik jók, de az xbmc beépített sajna nem. Próbáltam 11-es, 12-es verziót, utóbbi egyébként nálam jobban bevált. A létező összes beállítást csűrtem-csavartam, de minimális akadások vannak. Szórakoztam a deinterlacing beállításokkal, azzal is hol jó, hol nem. Szóval majdnem nagyon elégedett vagyok, a lehetőség megvan rá...

Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B450 R5 5500 16GB DDR4 250GB SSD 1TB HDD GTX 1050Ti 4GB GameMax STORM ADATA 600W
- Lenovo T14S Thinkpad FHD IPS i5-1135G7 16GB RAM 256GB SSD Intel Iris XE Graphics Win11 Pro Garancia
- MS SQL Server 2016, 2017, 2019
- LG 27GR95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- BESZÁMÍTÁS! Apple iPhone 12 Mini 64GB mobiltelefon garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest