- iPhone topik
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Magyarországon is kapható a Moto G85 5G
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
- Heteken belül ár/érték bajnokot avat a Poco
- VoLTE/VoWiFi
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bitlisz
aktív tag
válasz
dabadab #10144 üzenetére
Halkan jegyzem meg (á, nem dicsekvésből, csak másnak a példámon okulásként), én is szenvedtem annó a mindent egybe megoldással (miután kiszenvedtem magam a médialejátszókkal...), meg ki is nőttem a sok winyó miatt...
De most már (év eleje óta) csak is a HTPC SSD-vel + a NAS-nak használt gép, sok winyóval nem a TV közelében kombóban hiszek.
Sőt, ráadásul ez mind Wines (NAS-on Win7Prof, hogy a szoftveres RAID menjen)...pedig linuxoltam is sokat (a mindent egybe gép is ment azzal), de ezt felrakom, oszt megy, nem kellett sokat szegelni rajtuk. -
sb
veterán
válasz
dabadab #10144 üzenetére
Szerinte ha nincs HDD utána is felesleges görcsölni rajta, mert 1db pár száz rpm-es jó minőségű venti tényleg nem hallható és nagyon jót tesz a szellőzésnek.
Nálam két indok volt, hogy miért került bele HDD. (1db 1.5TB WD Green a gépben és külső házban egy 1.5TB-os Samsung, azon archivált anyagok, csak ha kell akkor kapcsolom be.)
1.Nem akartam két gépet. NAS-okról azt láttam, hogy szenvedni kell vele, ha jó hálózati sebességet akar az ember... vagy k* drágát venni. Linuxhoz sem értek, így a HTPC-re meg maradt a Win, arra nem elég a pendrive, SSD szintén drága még. Egyszóval az ár+egyszerűség döntött.
2. A másik ok pedig hogy nincs hova tenni NAS-t. Lehet, hogy ezzel kellett volna kezdenem.
De ha lesz pince, kamra vagy hasonló akkor én is ebben gondolkodom. Valahogy majd megoldom, hogy ne a szobában brummogjon, de ne is bonyolítsam túl.
Egyelőre mondjuk elvagyok ezzel az 1m-ről még hallható brummogással is, onnan már az sem hallható, plussz a UPC box és hasonlók bőven elnyomják sajnos.
-
Salvador20
őstag
válasz
dabadab #10144 üzenetére
ja tehát neked emiatt kell a nas, mert nagy a ház. Nos nekem csak egy tv van, ami mozizásra jó, ebből fakadóan én beleraktam a vinyót a htpc-be.
szerk.: Nézd, nekem soha nem volt célom a full passzivitás. amikor kiválasztottam ezt az alaplapot, akkor a funkciók voltak elsődlegesek. Igen, a ventit beszívtam, ez van, de a be quietnek már sokkal csöndesebb az üzeme. Azért nem vettem front panel táposat, mert akartam egy blu--ray lejátszót is bele. Ezt nem akartam slimben, stb (másrészt, ha lemezt rakok bele, akkor már olyan ormótlan hangja van, hogy nem is részletezem)
Eredetileg a rendszerbe 2 db 500gb-os caviar black-et akartam rakni raidben, de kiderült, hogy a lap nem támogatja ezt, ezért cseréltem ssd-re, árban ugyanott vannak.Ebből asszem nagyjából kiderült, hogy a gyorsaság volt nálam a szempont, az, hogy ez az asus még passzív is, annak örülök, nem véletlenül nem a passzivitással kezdtem korábbi mondandóm.
Nem is tudom,hogy keveredtünk idáig, hogy úgy érezted, hogy passzív rendszert akartam, vissza kell olvasnom -
Salvador20
őstag
válasz
dabadab #10137 üzenetére
igen, sajnos a ház passzívnak volt írva, de az eredeti tápban is volt venti, amugy had ne mondjam, hogy a wd20ears hangját hallom, nem a ventit....
gyárilag sfx táp volt benneha megnézed ebben a leírásban az utolsó fejezet is arról szól, hogy a táp passzív, na ez az, ami nem igaz.... -
sb
veterán
válasz
dabadab #10135 üzenetére
Egyetértek. A full passzív megoldás mindig meleg lesz mivel nincs rendes szellőzés. Főleg HTPC-nél ami sanszosan bekerül vmi szekrénybe vagy hasonlóba. Egy leszabályzott ventivel meg nincs hangja és nagyságrendekkel jobb a hőmérséklet, sok szenvedéstől kíméli meg magát az ember.
Én is lekaptam az Asrock Ion-ról a kis 4cm-es kerregőt a ház hűtőrácsára tettem fel egy Scythe-ot leszabályozva. Így is a proci hűtőborda főlé került nem sokkal.
A proci hőfoka is marad annyi, mint a gyárival, de egyben a házat is szellőzteti és teljesen csendben van. Csak a WD Green-t hallani ki nagy csendben, de azt is csak 1m-en belülről kb. -
-
sb
veterán
válasz
dabadab #10068 üzenetére
Én a többit sem értem hogy keveredik ide.
HTPC-ről van szó még mindig.Enszuke, sorban...
1. tuner: amit dabadab is írt: hw-ssel semmi gond, a többivel úgyis csak sz*pás van.
2. filmnézés netről? ion-on is megy, nem értem mi van vele, fullHD youtube-bal semmi gondja.
3. gyors kitömörítés. minek? HTPC-n? XBMC folyamatosan tömöríti ki a filmet, így rar-ból játszom le:
a, így vissza lehet tölteni torrenten, nem foglal kétszer helyet (egyszer kicsomagolva egyszer be)
b, teljesen normálisan lejátssza így is, bárhová seekelhetsz, ua. mint kitömörített filmmel
4. bármire nem használom amire egy általános számítógépet, ez még mindig HTPC topic
+1. NAS-nak is teljesen jó, lehet róla 80mb/s-el ftp-zni.HTPC-t tekintve maradt kb. 2 érved... ami
1. vagy nem ér semmit
2. vagy ha ér is, megint nem a HTPC célok teljesülnek (inkább az erős procit választod, mint a 24p-t, ami HTPC-nél lényegesebb szempont.)Még mindig kevered a szezont a fazonnal. Plussz abból kiindulva, hogy neked nem számít a film folyamatossága azt gondolod másnak sem... egy HTPC usernek. Hááát...
(Amit nem látsz monitoron nem biztos, hogy TV-n sem jön elő. Egyrészt nagyobb felület, másrészt pl. 100Hz... rögtön szembetűnőbb akármilyen akadás. De megnéztem otthon családnál, 50Hz-es TV-n is látszik a pulldown akadás 60Hz-en a rendes 24p-hez képest.) -
Salvador20
őstag
válasz
dabadab #9942 üzenetére
Az érdekelne még, hogy láttam egy videóban, hogy úgy van megcsinálva, sztem az xbmc, hogy a filmek olyanok,mint a tokok, egymás mellett vannak és a képeiket lapozod, amikor megállsz egynél, arra kiírja az infokat meg asszem trailert is játszik a filmből. Az mi lehet valami plug-in?
-
canniball
nagyúr
válasz
dabadab #9803 üzenetére
De nekem nincs olyanom hogy user specific (az %APPDATA%\XBMC\userdata\keymaps\ mappa megvan de üres), akkor hogyan tovább? Csak másoljam oda a globalban lévő keyboard.xml-t és szerkesztgessem azt/itt vagy ennyire azért nem egyszerű a dolog?
sb!
Nem te nézted be, a linken is keymap.xml-t írnak. -
Bitlisz
aktív tag
-
fgordon
senior tag
válasz
dabadab #9660 üzenetére
Köszönöm.
Igen, de a bekapcsoló gombot én a ki/be kapcsolásra használnám.
A pánik gomb nagyon viccesAzt ismertem.
Létezik olyan HTPC-s ház, amin van plusz gomb, ami le lehet kérdezni?
Ez lenne a megoldás.
NAS szerű kivitelezésben látnám a szépségét, lásd: házon lévő gomb, és led visszajelzés.Úgy néz ki, a célhardverek előnye, hogy van rajtuk ilyen "one touch copy" gomb, szép, ízlésesen néznek ki és jól ki van találva a visszajelzés is, lásd amikor másol, villog, amikor kész, kialszik, stb. Ha hiba van, máshogy villog, stb. Szóval ezt nem olyan egyszerű kivitelezni, már látom...
-
canniball
nagyúr
válasz
dabadab #9641 üzenetére
Van olyan aminek "tompa a feje", így nem ronda a kilógó rész. De jelen esetben akkor ez mindegy is.
-
canniball
nagyúr
válasz
dabadab #9632 üzenetére
Nem is kell ventinek kialakított hely, a Modecom Feel202 házamon is ilyen rácsozat volt anno és gond nélkül hozzá tudtam fogatni gumicsavarral a slim ventit. Igaz csak két átellenes sarkát, de az is bőven elég. Persze ha a te megoldásod is tartósnak bizonyul akkor nincs miről beszélni.
Mi az az A4?
stevve!
Az hogy drága nem kifejezés, az Asrock lapjával ennyiből az egész konfig megvan... De ha úgy döntesz mégis befizetsz egy ilyenre, akkor légy oly szíves nekem is egyre! -
canniball
nagyúr
válasz
dabadab #9613 üzenetére
"USB-s MCE vevok..."
Tehát aminek bent van a nevében az MCE az tuti jó lesz?"...mindig a TV-t buvoltam a HTPC taviranyitojaval..."
A TV mellé/alá kell rakni a gépet és nincs ilyen gond.Jut eszembe: ezek szerint bedobozoltad?
fgordon!
Ez az iMon VFD-mre emlékeztet...csak az nem volt olcsó... -
Ciripke
tag
-
Tomix24
addikt
válasz
dabadab #9386 üzenetére
? "A képminőség a filmeket tekintve nem rossz, de nincs meg az AVI feljavítás"
Ezt honnan szedted? Dehogy nincs. Elég érdekes elképzeléseid vannak a HTPC-kről...
-
Ez nem elképzelés, ez a valóság. HTPC-ről írok most is, és messze van az Avi-k minősége a Sigma alapú Media Playerekhez képest. Inkább te indokolj, milyen öszehasonlítást végeztél hogy az ellenkezőjét írod"nem zavar hogy egér/billentyűvel nézel filmeket kényelmes távirányító helyett, akkor HTPC."
Az, aki a HTPC-jét nem távirányítóval, hanem billentyűzettel kezeli, meg is érdemli. Az enyémeken egér soha nem volt, billentyűzet is csak addig, amíg beállítottam a BIOS-t.
-
? Böngészni is távirányítóval szoktál? A HTPC azért HTPC mert 1000-el több , más jellegü dologra használható mint egy Media Player, ellenben ott meg mindent amit tud a Player, azt távirányítóval elintézed, RSS/Youtube/Yamj/Podcast/Film-zene-képek nézegetése/torrent. Itt HTPC-n legalább egér, de chat-hez bill is kell. Ezért ajánlottam a Rii mini-t, mint távirányító alternatívát. -
-
okiman
tag
válasz
dabadab #9024 üzenetére
"Ez hogy jön ide? Aki épiteni akar, az épít, nem egy készre dobozolt Cinemaster HD-t vesz."
Nem tudom láttad-e, hogy ez a komment már nem a cinemasterről szólt...
"Egyébként meg az XBMC messze jobb és sokkal többet tudó megoldás, mint a Windows Media Center."
Fejtsd már ki légyszi, hogy mi alapján állítod ezt? Tesztelted? Mondták a fórumon? Én nem mondtam azt, hogy szar, lehet, hogy jobb mint A WMC amit pld én Media Browser plugin-el használok, én azt írtam, hogy nekem nem jött be....
"Milyen szolgáltatást?"
Ne máááár... A Cinemaster 1 termék, gazdag laikusoknak készült, nem olyan embereknek akiket érdekel a készülék számitástechnikai lelki és belvilága. Ők 1 olyan célterméket vásárolnak terméktámogatással ( na ez a szolgáltatás ), amihez nem kell érteni a számítástechnikához csak 1 távirányítót kell kézbe venni aztán "mukodik" és kész. Ne keljen azon agyalni, hogy 1 metadata-t hogyan nyersz ki, amit lehet, hogy te meg én csípőből megoldunk, de van az a réteg akit ez nem érdekel ilyen mélységben. Tudja a készülék gombnyomásra azt jólvan.
-
okiman
tag
válasz
dabadab #9018 üzenetére
Erre is megvan a fizetőképes kereslet. Viszont ne felejtsd el azt sem, hogy ha a többségnek most az ION a fétis az még nem jelenti azt, hogy valaki nem szeretne normál ATX deszkára konfigot építeni( jelen esetben én tudtam olcsón szerezni 1 GX745 Dell-t és ebből építkeztem ). A következő konfig is ATX-es lesz, nem érdekel az ION és a Braz nem a kisfogyasztásra megyek. XBMC? Kipróbáltam nem jött be... ennyi... . Minőségről meg csak annyit, hogy kétlem, hogy 1 JBL Synthesis hangrendszert meg 1 SIM2 projektort ki tudsz szolgálni 1 sima ION-nal, meg XBMC-vel. Azért oda már minőségi vas kell. Jóóó nem kell hogy ennyibe kerüljön de hát a szolgáltatást meg kell fizetni.
-
sb
veterán
válasz
dabadab #8418 üzenetére
Úgy értettem, hogy:
1. A meglévőt macerás leszedni iso-ba... bár tudom, hogy csak egyszer kéne
2. Mivel szülőknek lesz (ők nem a torrent korszakban nőttek fel), még innentől is lehet folyamatosan lemezes utánpótlás. Ha kapnak valamit arra meg nem megoldás az iso-ba mentés esetileg. (Persze, lehet, hogy ez minimálisra szorul vissza, mivel innentől mégis a hdd-s tartalom lesz a döntő. Arra a minimálisra meg elég lenne a slim odd-s minimálmegoldás is. Ezért írtam, hogy kicserélődhet a konfig 1-2 hónap használat és tapasztalatok után.)
-
sb
veterán
válasz
dabadab #8416 üzenetére
Én nem ragaszkodom hozzá. A saját HTPC-mben is van ugyan, de csak "hogy legyen" alapon. Ott sem én ragaszkodtam hozzá. (Sőt, megpróbáltam barátnőmet lebeszélni
) Én magam csak hdd-ről használom. Nem is volt cél más, a lemez nehézkes, vacak, hangos, sérülékeny, stb...
Ez a HTPC viszont a szüleimnek lesz, ahol előkerülnek még DVD-k sűrűbben. Bár nyilván az irány itt is fenti lenne ezzel a HTPC-vel. Hogy minél egyszerűbben, hdd-ről, hálón elérhető módon legyen meg minden adat. (az iso itt bukik meg, az nem játszik) De opcióként még kell a DVD.
Persze erre meg elég lenne a saját konfigom (Ion, Modecom 202, slim ODD) is. Ha csak eseti a kézi tálca is megbocsátható, ha rejtett.
Ezt a konfigot kicsit kíváncsiságból is raktam össze... meg ár szempontból.
Lap+cpu 18k, ház: 15k, odd: 4k
Ion: lap+cpu: 25-26k, ház: 9k, odd: 9k
Gond a tápcserével van, ha kell, de talán maradhat.
Most, hogy a kíváncsiság is ki lett elégítve lehet, hogy meggondolom és Ion lesz itt is belőle a végén. -
6thsense
csendes tag
válasz
dabadab #7710 üzenetére
egy 15 nm-es szobám van, viszont igazából nicns benne semmi csak egy ágy és egy tök keskeny szekrény a falon, illetve egy pult - mivel elég komolyan foglalkozom zenével,azon van a dj és produceri cuccom -
Az 5.1 -es rendszer dolby szabványok szerint helyeztem el, a falon hangszigetelés van, a hangfalkábelek a falban futnak. Viszont a hangfalak száma nem egyenlő a hely nagyságával, itt nem a hangnyomás a lényeg hanem a részletgazdagság - persze tudom nagyobb helységben jobban kitudja szólni magát a 8 csatis rendszer...
+ azt is hozzá kell tenni hogy nem igen van magyar hang dts-hd ,true hd - vagy egyáltalán nincs?-
Viszont most hogy beszéltek erősen felbecsapott a dolog, tudattalanul túlerőltettem ezt a 8 csatornát!
dts-hd és true hd illetve dekódolt lpcm közt ténylegesen nincsen semmi különbség,ahhoz hogy dts-es,dd-ex -nél mennyivel hoz többet a dolog azt maximum kizárólag highend komponensekkel lehet meghallani (talán .. ) -
Bitlisz
aktív tag
válasz
dabadab #7710 üzenetére
Na ne...ez erősen szubjektív.
Az rendben van, hogy sokaknak a beleölt pénz nincs egyenes aránnyal az általuk elvárt/hallott minőségjavulással. Meg kell hallgatni.
Ami közt tuti nem lehet meghallani a különbséget az a dekódolt HD Audio (7.1/5.1 LPCM) és az originál HD Audio (DTS-HD MA/DDTrueHD).
Mivel az bithelyesen ugyanaz.Mellesleg a 1,5MBites DTS is nagyon jó minőség, de nem egy felvételem (nem film) van ahol ez messze kevés a tökéletességhez.
-
bbandi
tag
válasz
dabadab #7468 üzenetére
Jelenleg a pvr-testing2-t használom archon, tvheadend-del. TVheadend csak dvb-t támogat (ami nekem épp elég), beállítani nagyon könnyű (webes interface), de a he-aac hangot (amiben a tv2, rtl-klub, euronews megy) valami nem támogatja (nem tiszta, hogy az xbmc vagy a tvheadend hibája). VDR-rel állítólag megy, de azt nem sikerült még beállítani.
-
Bitlisz
aktív tag
válasz
dabadab #7464 üzenetére
Mármint 48/16 lpcm?
Ezt már megtettem. De szerintem te arra gondolsz, hogy a veszteségeshez (AC3/DTS) képest van-e különbség. Szerintem óriási van. Ezekből a formátumokból a DTS96/24 a legjobb.Veszteségmentesben, tehát LPCM/DTS-HD/DDTrueHD, ritkaság az olyan lemez, ami a [48kHz/16bit 5.1/7.1csatorna]-nál jobb minőségben van hanganyag.
Az biztos, hogy ezek nem mozifilmek.De van pár ilyen lemezem tőlük, komolyzenei felvételek.
Ezek: The Nordic Sound, GRIEG Piano Concerto, DIVERTIMENTI
Amúgy innen szabadon le lehet szedni mintákat,
és átkonvertálhatod magadnak te is (Audacity-t ajánlom, lejátszónak meg a foobar2000-et használom win-en).
Én azt vettem észre, hogy a 16->24 bit is, de főleg a 96/24-nél elég jól hallható a különbség (szinte egyből kiszúrható),
ehhez képest a 192/24bit már nem sok pozitívumot hoz (valószínűleg az én rendszerem felbontóképessége miatt is, nameg a fülem).
Mellesleg sok ilyen nagyobb felbontású anyagom van sztereóban (96kHz/24bit vagy 192/24),
de ezek is többnyire bakelit lemezről átvett anyagok (highend cuccal).
Ugyanaz az anyag megvan több forrásból is (digitális felvétel, vagy digitálisan felújított), és mégis ezek szólnak a legjobban.Kis ontopic:
Nemsokára (hó végén, nemrég tolták odébb 05.12-ről) várható az új XBMC 10.05 (hurrá!).
olvasgatva az újításokat, egész jó irányba mennek:
- alapból lesz benne blu-ray lemez támogatás (menük nélkül, unencrypted)
- külső blu-ray lejátszó programok támogatása (beugrik a menü meg a gyári lemez lejátszás?)
- több féle hangformátum támogatása akár kimenetre 5.1 PCM-ben vagy realtime AC3-ba átkódolva
- DXVA2 és hang passthrough windows alattNemrég jött ki az új Ubuntu, ALSA nameg új nVidia driver.
Remélem ez most rendbe teszi az XBMC Live-ot rendesen -
Bitlisz
aktív tag
válasz
dabadab #7421 üzenetére
Gondoltam.
"Mondjuk a dolog annyira nem mozgat, tekintve, hogy az egész HD hang elég kemény parasztvakításnak tűnik."
Szerintem ízlés kérdése ez is. Pl van aki mkv lejátszót keres a CRT tévéjére, és megfelel neki a minőség. De én spec a teljes Blu-Ray támogatást részesítem előnyben (ha már az ember olvasót is vesz bele).Mellesleg saját füllel tapasztalom nap mint nap, hogy óriási különbség van a sima és hd hangzás között.
Van pár BD Audio lemezem a 2L records-tól (komolyzene), és eszméletlen.Utánanéztem és a Zotac új inteles lapkájának, és kb 2-3x annyit fogyaszthat mint az ION.
-
Bitlisz
aktív tag
válasz
dabadab #7417 üzenetére
Tudtommal nem ok.
Naigen lehet hogy van hang, csak ha pl a nyolccsatornás LPCM-et kap az erőlködő meg hajlandó semmijen egyéb trükkre (korrekciók/effektek...stb).
Valamint a DTS-HD-ből tudtommal úgy csinál 8csatornás LPCM-et, hogy a DTS core-t veszi alapul.Azért ettől függetlenül kíváncsi lennék a te tapasztalataidra, hol is működik ez nálad:
- milyen anyagon (Blu-Ray lemez / ISO / BD Dump)
- milyen oprendszer
- milyen lejátszón
- milyen erősítőnKöszi előre is!
ps.: az ION-on én is erőlködtem ezzel a dologgal, de a legtöbb ami kijött használhatóan az linux alatt (DDTrueHD 5.1-ből roszz csatornakiosztás és csak core dts megszólaltatás), de rendesen hekkelni kellett. Remélem ezen az új linux/ALSA/XBMC változtat.
-
kojak007
csendes tag
válasz
dabadab #7407 üzenetére
akkor jó a konfig úgy ahogy van? csak elég lesz a 2gb ram? király
iagzából nekem az a lényeg, h az 1080p mkv-k faszán szaggatás mentesen és képminőség romlás mentesen fusson, ne kelljen a rendszernek minden egyéb túlzott élsimítás meg más trükkökhöz folyamodni, mert nem bírja saját erőből a full minőséget.
hamár szóbahoztad az XBMC-t. bár tudom h ez nem software topic, de most valóban az a legjobb választás? milyen OS-t érdemes rakni egy ilyen htpc-nek? XP? 7? esetleg linux? ubuntu?
nálam nem lesz életszerű, h egyszerre több dolog megy ezen a htpc-n. ez kizárólag csak mozi pc lesz. melóra, töltögetésre, minden másra a notimat használom. Ezt a HTPC-t nem fogom ilyenekkel terhelni. Ha meg esetleg ezen youtubeozok, netezek, stb akkor meg nem filmet nézek.
-
kojak007
csendes tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- HP Probook 650 G4 15,6 i5-8350u 8. gen. GYÁRI MAGYAR VILÁGÍTÓ BILL!!!
- AKCIÓ! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Olcsó Laptop! Dell Latitude 7280. I5 7300U / 8GB DDR4 / 256GB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Logitech G923 kormány + Driving Force Shifter garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest