- VoLTE/VoWiFi
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
- Milyen okostelefont vegyek?
- Apple Watch
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Realme GT Master Edition - mestermunka
- One mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Johnny198612
tag
Hmm.. elnetezgettem az utobbi par oraban ezekrol. G4400-ban 510-es iGPU van.
Alapjaraton 350 Mhz-et, de a max 1000 korul van, mig az Athlon-nal csak annyi van 600 Mhz. Mikor jon elo ez a kozel 1Ghz? Vegulis lekorozi az Athlon-t igy grafikai teljesitmenyben is?Mondjuk az intelben vonzo a DDR4 memoria + irnak ra h.265 tamogatast, hogy ez a gyakorlatban mennyit jelent
Te milyen hutest tervezel a gepbe, esetleg hagysz helyet dedikalt videokarinak kesobbiekre? O.o
Koszi.
@Patice Ezeket majd holnap
-
törölt tag
Érdekes téma, amire nincs egyértelmű válasz. Alapszitu: 1080p>1080p, nyilvánvalóan legkisebb mértékben Chroma up fogja befolyásolni a végeredményt, tehát NNEDI3 16-32 vagy 128 önmagában placebó szint. Ezzel szemben ha supersampling/superres, vagy a teljesen más szűrőként viselkedő IE sharpen ill crispen edges "belenyúl" a képbe élezés szintjén, ott ízlés mentén már hatalmas különbségek lehetnek.
Kinek milyen megjelenítője tovább bonyolítja a helyzetet, még a kimeneti színtér sem mindegy, és az azt fogadó tévé/proji miként konvertálja magának, teszem azt RGB 4:4:4-ről vagy YCC-ről. Ezért is lehet annyira eltérő végeredményű 1-1 algoritmus, hol kisebb, hol nagyobb mértékben ízlés és megjelenítők esetében.
Nem véletlen mondogatom ebben a témakörben, hogy általánosítás nem létezik, nem létezhet. Bonyolult lenne, nem megyek bele, de az említett 2 algoritmus is totál más eredményt hoz eltérő környezetben. Mielőtt még valaki szóba hozná, ezek önmagukban nem tisztán képjavító eljárások, abban az értelemben, ahogy a VXP vagy Darbee dolgozik biztos nem.
-
bajnokpityu
félisten
popi, oppo mp-t leváltani egy r9 390-re és azt jól kihasználni, pl kb a lehető legnagyobb ugrás.
most azon azért elgondolkodnék, h kodi->jobb integrált VGA madVRel kihasználva, vagy integrált VGA-ról a nagy kártyák a nagyobb ugrás-e, de kb egál. nekem a nndi3-16->128 felbontássokszorozva ugrás volt talán a leglátványosabb.
-
btomi9
aktív tag
Egy példát tudok, a repülőszimulátorok, amihez szeretnék visszatérni. Akár FSX, P3D, vagy Xplane 10, mindegyik alá akármekkora processzort raksz, kevés neki. De a többi játékban is csak számít, különben senki nem huzigálná a K -s procikat felfelé, illetve minek vennék akkor.
-
btomi9
aktív tag
Hát igen, nekem teljesen vegyes a felhasználási terület. Néha csak zenét hallgatok és böngészgetek a neten, néha megnézek egy sorozatot, néha meg játszanék. Ezek alapján akkor talán valóban egy álló tetszőlegesen jó nagy ház (nem HTPC ház) kell, bele az i5-ös K -s proci, amit ha akarok tuningolok, ha úgy túl hangos, akkor lejjebb veszem stb. és megvan az általános célú PC -m, amin lehet játszani is, meg persze a videokártyával jól madvr -ezni is. Talán vízhűtéssel lehet halkabb számítógépet építeni, de az megint egy külön történet a maga buktatóival, előnyeivel-hátrányaival.
-
bajnokpityu
félisten
-
-
SunMount3r
nagyúr
Nagyon észrevehetőek a beröccenések Nvidia kártyák esetén?
A HEVC-t meg R7 360 esetén nyugodtan bízhatom a procira is, nem?! Képminőségben gondolom nem lesz külömbség?! Persze, más kérdés, hogy MadVr esetén, ugyanazokkal a beállításokkal így mennyire fogja bírni ez a proci... ???
-
SunMount3r
nagyúr
Akkor pl. egy R7 360 tuti kadenciahelyesen képes a lejátszásra? És képminőségben van olyan jó, mint egy ilyen emlegetett dedikált lejátszó?
Azt tudom, hogy HTPC-hez leginkább az integrált Intel-eket szokták ajánlani és hogy képminőségben is ezekből lehet kihozni a legtöbbet, hol áll ehhez képest egy ilyen AMD?
Ha mondjuk azt vesszük alapul, hogy semmilyen plusz képjavítót nem használunk, mint a MadVR...
Illetve a MadVR kapcsán kérdezném, hogy tudnám valamilyen szinten alkalmazni a fentebb említett konfiggal és egy R7 360-al pl.?
-
SunMount3r
nagyúr
Hát akkor hagyom, én úgy max 30K-ra gondoltam, ami még megérné. A kadenciahelyesség eléggé mérvadó, úgyhogy maradok is inkább az eredeti tervnél és beruházok egy Q5 vagy egy Q10 Pro-ba, bár ez a legdrágább megoldás.
AMD csak azért hanyagolom, mert ha már videokártyát veszek a gépbe, akkor az számítson bele a PC-s játékok esetében is, és a kompatibilitási gondok miatt továbbra is Nvidia párti vagyok...
Vagy ha ezek az új kártyák kijönnek Júniusig, akkor addig esetleg tudok még várni, de csak ha tényleg olcsóbb lesz és érdemes...
(J.: és az előbbi Hsz.-ben természetesen Atmos-t akartam írni...
)
-
cimp
senior tag
Erre gondoltam én is, de aztán pont az nvidiás cucc győzött meg arról, hogy meg lehet csinálni. Késleltetésnél bármennyi is elcseszi a dolgot, ezért gondolom ott is van valami kalibráció, hogy az adott megjelenítőn mikor van szinkronban, és onnantól működik. Gondolom én így naivan. De ezek szerint nem létezik ilyen.
Köszi. -
-
Anubis_9
addikt
Értem, köszi! Van is egy cikk az általam találtról.
-
Anubis_9
addikt
Találtam egyet: GV-N950D5-2GD. Ezen nincs plusz tápcsatlakozó. Ilyenre gondolsz pl.? Köszi!
-
Anubis_9
addikt
Értem, köszi. Szóval pl. ez: GV-N950OC-2GD. A 60Hz fontos a jövőre nézve. Onkyo 636-os erősítőm van, ami tudja a 60Hz-es 4K-t és a HDMI 2.0-t.
Ha lenne egy ilyen a gépben, akkor a CPU helyett a VGA kari számolna és simán vinné a 4K videókat? -
Aquiles
csendes tag
Igen, pont onnan szedtem le a legfrissebb drivert. Telepítésnél rákérdezett, hogy 5.1-be szeretném-e állítani, szóval az van beállítva.
Külön lejátszóprogramban nem állítottam be az 5.1-et, mivel abban biztam, hogy a windowson belül minden hangot lehet majd hallani minden hangfalon keresztül.Nem az volt a célom, hogy egy valódi 5.1-es szétválogatott hangzást kapjak, csak hogy simán minden hangszóróban szóljon ugyanaz, de még rendszerhangokat se játszik le egyszerre az összes...
olyan, mintha 2.1 hangfalszettem lenne. -
envagyok
veterán
Jó ez a leírás, nekem annyi a gondom, hogy kodival használnám.
Alapvetően a dvi monitort használom, olyan megoldás kellene, ami a kodi indításakor átkapcsol a hdmi kimenetre, kilépéskor vissza. Ez megoldható valahogyan. Esetleg olyan kiterjesztett mód, ami kodi indításkor arra a képernyőre rakja?
Mivel különböző helységben van a két monitor, így elég nehéz mindent csinálni. -
stigma
addikt
PuMbA : Oks, köszi szépen. Csak azért gondoltam hogy be kellene valamit állítani mert 1-2 apróságot kellett állítanom Raspberry pi2-n, iggaz ott Opelenec fut (Kodi lejátszójában az osmplayer-t kellett választani)
djnice: Kb 2 hónapja nem néztem 3D-t de lehet kedvet kaptam egyhez, most így hogy leírtad.
Köszi mindkettőtötknek a gyorsválaszt.
Kíváncis leszek majd a képminőségre, mert most 1-2 hónapig Win10-et fogok használni, utána áttérek Ubuntu 15.10 Serverre, amin VAAPI-s Kodi fog futni.
Hangban tudom eltérés lesz Ubuntu javára, mert tudja a HD hangokat. -
sb
veterán
Hádde' ez ment. És most is 14.4 van fent, tehát nem új driver.
Írtam korábban, hogy a 15.7-tel pl úgy ahogy van megszűnt a videólejátszás pl. Se Kodi, de még egy MPC-HC se adott képet. Gondolom az egész DXVA-t kinyírta valahogy. Szóval azt látom, hogy a régiek supportja elszállt. -
sb
veterán
Ezzel én is így voltam eddig. Win 8 fikázókat se értettem soha. De most a win 10-zel desktopon azért már túl vagyok pár tucat kékhalálon, 2 reinstallon és 3 bios reseten. 2 hét alatt.
Pedig vártam vele több mint fél évet, hogy felkerüljön.
Persze ha magamat olvasnám rávágnám, hogy user error.És lehet, hogy az is, vagyis inkább hw-user, tuningra gyanakszom, de alapon is sikerült produkálni már és eddig 100%-ra sehogy nem sikerült kiiktatni. Úgy, hogy azonos beállításokkal w8-on 1.5 éve nem láttam se kék képernyőt se rebootot. Itt meg 4 napig semmi, terhelve fut, utána belefagy egy index cikkbe.
Amit nem tudok megmagyarázni: volt 1-2 olyan fagyás ami után kikapcs gomb, bekapcs gomb és el sem indult a gép. Csak bios resettel. De pl. az usb-ről való indítás sem megy normál kikapcs után sem. Vannak furcsaságok...
Mondom ezt úgy, hogy w8 átállásnál tényleg nem volt semmi hasonló pl. Csak az új pozitívumok.De, hogy ontopic is legyek: HTPC-nél még nem cseréltem. Itt új rendszer esetén inkább a kompatibilitás/driver a kérdéses: Ezekkel nincs semmi fennakadás? Kicsit félek nekiugrani a múltkori frissítés és 3D szarakodás után. AMD-vel használja vki Crimsonnal vagy mindenki Catalysten van?
-
icecube23
tag
Válaszodra utána néztem ennek, igazad van...úgy néz ki marad akkor a natív 4k támogatás hdmi 1.4-el.
Ezt az alaplapot néztem ki, asus és gigabyte között vaciláltam, de inkább a gigabyte felé húz a szívem.
Gigabyte z170-d3h(esetleg más z170 lap a gaming szérián kívül?)
i-3 6100t(a 35 wattos fogyasztás miatt szerintem jó választás)
Kingston 8GB DDR4 2133MHz HyperX Fruy Black HX421C14FBK2/8 memória....nem tudom hogy ez jó lesz-e a laphoz...a lap memory support listájában megtaláltam ezt a memóriát, de a vége 4/16 nem 2/8. Ez azt jelenti hogy csak 4*4 gb memóriával működik jól vagy ennek nincs jelentősége?Ha ezeket megvettem, utána tervezek hozzá egy tápot. Mit ajánlanátok? Márka, watt, illetve a szempont még hogy jó halk legyen. Az alaplap+memória+processzor kombó eddig 87.000. Úgy kéne hogy kb 100.000 forintba beleférjen a táp+rendszer ventilátor+esetlegesen a processzor hűtő. HTPC-be milyen hűtést ajánlotok ami halk és nem túl drága. Ha 100.000ből kijön akkor még belefér egy jó kis ház. Silverstone házakat és felépítésben hasonlóakat néztem, de nem tudom hogy ennek a konfgignak megfelelő lenne egy kicsi ház. Bővíteni nem akarom, de van elfekvőben 2 db 3.5 sata vinyó+1 db kingston v300 ssd. Ezek beleférnének egy SilverStone Milo SST-ML06 típusú házba, vagy inkább nézzek olcsóbban egy kisebb kialakítású házat ami nem HTPC ház, hanem egy sima mezei pc-hez való.
-
-
sb
veterán
A Carrizo tesztben amit linkeltem az volt, hogy a 60p-t már nem vitte. (Csak a Carrizo)
De nagyon szarok továbbra is a dekóderek, ezért írtam, hogy szerintem is vinni fogja később.Korábban olyan cikket is mutattam, ahol Bay Trailen optimalizáltak HEVC dekódolást és többszörösére gyorsult. Ha jól emlékszem csak FHD (és 8 bit) volt, nem 4k, de 90fps-t préselt ki magából. És ugye az is jóval gyengébb mint az N3150. 12 vs 4 (régebbi) EU.
-
sb
veterán
Korábban szúrtam be anand-os táblázatot ill. Carrizo tesztet.
Azokban benne volt, hogy HD 5xxx-el megy a hibrid main10 lejátszás. Viszont a 60p-hez már kevés volt az ereje. De ezt szerintem megoldják simán mire eljutunk odáig.@regger: Ránézek én. Most már tudom, hogy rá lehet.
Pedig nemrég Kodi installnál esküszöm végignyomkodtam milyen lehetőségek vannak, de nem tűnt fel.
-
Balerik
aktív tag
NNEDI -t nem szereti (a video 50Hz) ez lehet a bibije. Most már értem, hogy másik fórumon miért ajánlanak
1080p25, 1080p60, profilokat. De ezzel a beállítással hibátlan
- Chroma: super-xbr150 + AR
- Image: Jinc3 + AR
- Double Luma: 2x or greater - super-xbr150
- Double Chroma: 2x or greater - super-xbr150
- Downscaling: SSIM 2D 100% + AR + LL
- Upscaling refinement: crispen edges (0.4) + AR, SuperRes (3)
- Artifact removal - Debanding: Medium/High
- Image enhancements: Off / crispen edges (0.4 )
- Dithering: Ordered / Error Diffusion 2@regger (#41973)
NNEDI 32 beállításnál (Chroma, Double Luma, Double Chroma) bármit húzhatok a maximumra a rendering idő marad 22ms, NNEDI 64 37msMásik érdekesség amit észrevettem, hogy a 2. beállítás-nak több a rendering ideje, és ez vonatkozik a fentebbi beállításokkal is
1. beállítás
- Chroma: NNEDI 32
- Double Luma: 2x or greater - NNEDI 32
- Double Chroma: 2x or greater - NNEDI 32
- Downscaling: SSIM 1D 100% + AR + LL
- Upscaling refinement: crispen edges (1.0) + AR, SuperRes (3)
- Image enhancements: Off
- Dithering: Ordered2. beállítás
- Chroma: NNEDI 32
- Image doubling: Off
- Upscaling refinement: Off
- Image enhancements: crispen edges (0.6) + AR
- Dithering: Error Diffusion 2 -
-
sb
veterán
Ezt a jobb (alap, DXVA) skálázást talán regger írta már egyszer, de nem találom. Mi van most ezzel? Nem az nv-nél volt csak jobb az Intel?
@regger:
Nagyon alap algoritmusokat tudna csak, inkább Kodi DXVA-ra van kitalálva az AM1. Nyilván ha SD-720p > 1080p felskálázás is van, akkor némileg jobb képminőséget biztosít az MPC/madvr, de max Lanczosra tippelek.
Emlékeim szerint jinc nekem futott Ivy Pentiumon ami gyengébb gpu valószínűleg. -
sb
veterán
Egy Core i3-as Intel már nem vérzik el, csak a nagyon kis fogyasztásúak, mivel hybrid GPU megoldással van megoldva a dekódolás
Ezért írtam bele, hogy "alig tudja" valami.
Tudom, hogy GT2 i3 elég hozzá. Persze a HDMI 2.0 már ott is necces...
Ha a Bristol Ridge nem kapja meg a nyár végén jövő Polaris architektúrájú GPU-k UVD modulját, akkor nem fogja tudni, mert a mostani GCN 1.2-es GPU-k és Carizzo UVD 6.0-ja csak a 8 biteseket tudja
Annyit írtak hírként, hogy új UVD vagy HEVC motort fog kapni. Ha újat kap és nem lesz benne (fix funkciós main10) azt eléggé furcsállnám.Egyébként most eszembe jutott, hogy pár itteni cikk alapján HDR oldalon is mozgolódás van AMD oldalon. A Polaris már azzal jön, ha jól emlékszem, a jelenlegi gpu-kra már nem emlékszem mit tudnak.
-
_Smooth
senior tag
Ezért írtam, hogy a kérdés az, mivel szeretné etetni. Jelenleg nem érdemes még extrákat elcsattintani hardverbővítésre.
Tartalom csak elvétve, de kisebb megjelenítőn, viszonylag nagy távolságból még értelme sincs.
Persze, ha mindenáron HVEC demokat akar nézni 60"-on 2m-ről (vagy 40"-on 1-1,5m-ről), akkor nincs mese, mehet be mellé a 950-es.
(érzésre nekem ez most olyan, mint benchmarkokra építeni gamerPC-t)Eszem ágában nincs mások TVzési szokásain rugózni, csak egy nézetet próbáltam vázolni.
Amikor már értelme lehet a bővítésnek, akkor már lehet, hogy lesz nagyobb választék, olcsóbb alternatíva stb.
Én inkább kivárnék még. -
Patice
Topikgazda
AMD-vel is volt alkalmam megtapasztalni, Eleinte én is ilyen rendszerben gondolkoztam, AMD A4-5300-as procival én is ütköztem ilyen hibajelenségekbe.
(#40960) wcoo:
"Tehát akkor az egyáltalán nem para, hogy az integrált hangkártya adja ki a hangot, a videót pedig a HDMI?"
Nem, egyáltalán nem az.
-
havri1
félisten
Mármint ugyannyit, azaz nem erősebb a celeronnál? Az 1.6Ghz csak az alapórajele nem? 2.x Ghz a max ha jól olvastam.
Most kicsit összezavarodtamHáz:
Kinéztem egy ilyet, mert menne éjjel nappal, torrent és amolyan filemegosztás is jó lenne. Szóval a HDD-k mennyisége és hűtése is szempont. Van egy jó kis Enermax tápom, akkor beletenném azt, cska a méret miatt nem tudom, jó bele?
BITFENIX Phenom Mini-ITX fekete
Jelenleg egy 60W körüli asztali konfigom van, ezt kéne lecsökkenteni fogyasztásilag..
-
havri1
félisten
Köszi!
Akkor pl ez jó lehet?
roci jelentősen erősebb, mint a Intel Celeron J1900 2.00GHz ? ert árban is jelentősen több
-
_Smooth
senior tag
Én azért egyelőre (HTPC lévén) nem esnék kétségbe attól, hogy nincs HDMI 2.0 a lapon.
A 24Hz-es UHD filmeknek (én pl. nem futottam még bele 30+os anyagba - bár talán a hobbit az 48(?)) elegendő lesz az 1.4, de a szabvány előírásai szerint még a 30Hz-esnek is elég kell legyen - kábelből meg bőven akadnak már 18 meg 21Gbps sávszélességűek, tehát, ha a lap kiadja azt a 10Gbps-t, az át is fogja vinni.De tény, hogy ahogy írtad is, egy ilyen lap kevésbé időtálló - ki tudja megmondani, mi lesz jövőre (vagy akár csak idei második félévben).
-
_Smooth
senior tag
Ezt én nem vitattam, csak az a kérdés, szükséges lesz-e.
OP VGA nélkül szeretné megoldani - legalábbis az egyik kérdése ez volt.
Ha megjelenik tavasszal, vagy nyáron egy olyan SoC, ami kb 10W TDP-vel (de legyen 20-30-40W) képes lesz önmagában, akár passzívan az UHD tartalmak megjelenítésére, akkor bizony _én_ a hajamat tépném, hogy most meg vettem egy 950-es szettet. (pláne, hogy jelenleg még szinte ki se tudom használni - és nem csak a megjelenítő hiánya miatt)
-
Palika71
őstag
-
gurabli
őstag
-
stigma
addikt
Re. Win10-et sikerült feltennem, de valami oknál kifolyólag eléggé akadt valami.
Driverek fenn voltak, Chrome-ban 1 fullHD-s youtube video beakasztotta rendesena rendszert.
Mindez 8.1 alatt gördülékeny, és 30%-on futott.Mi volt a gond nemtudom, de most szeretnék még egy SSD-t beszerezni , mert nagyon hiányolom a rendszerből, mivel arra már elfogyott a keretem.
Köszi a segítséget.
-
devil-k
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W10 I CAM I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z390 i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060Super 8GB Corsair Carbide Series 200R 600W
- BESZÁMÍTÁS! 4TB Toshiba P300 SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy Note 10+/Samsung Galaxy Note 20/Samsung Galaxy Note 20 Ultra
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest