Hirdetés
- Yettel topik
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Amazfit Bip 6 - jót olcsón
- iPhone topik
- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Apple Watch
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Aquiles
csendes tag
Igen, pont onnan szedtem le a legfrissebb drivert. Telepítésnél rákérdezett, hogy 5.1-be szeretném-e állítani, szóval az van beállítva.
Külön lejátszóprogramban nem állítottam be az 5.1-et, mivel abban biztam, hogy a windowson belül minden hangot lehet majd hallani minden hangfalon keresztül.Nem az volt a célom, hogy egy valódi 5.1-es szétválogatott hangzást kapjak, csak hogy simán minden hangszóróban szóljon ugyanaz, de még rendszerhangokat se játszik le egyszerre az összes...
olyan, mintha 2.1 hangfalszettem lenne. -
Aquiles
csendes tag
Sziasztok!
Adva van egy 5.1-es hangfalszett. Tettem a szgépembe egy 5.1-es hangkártyát, bedugtam mindent, ahogy kell, beállítottam a beállításokban, hogy 5.1 csatornán szóljon. Erre fel csak a mélynyomó, és két hangfal szól...
Először arra gondoltam, hogy a hangkártyával van valami, sokszor újratelepítettem, majd újra és újra beállítottam. De csak nem akart mind az 5 hangfal szólni egyszerre... emellett pedig furán recseg hang, főleg ha magasabb hangokat játszik.
Átdugtam a hangfal egyik jack dugóját a számítógép integrált, sztereó hangkártyájába, ahol is két hangfal és a mélynyomó tökéletesen szólt.
Ezután arra gondoltam, hogy a hangkártya lehet a ludas. Vettem egy drágább 5.1-es hangkártyát, bedugtam mindent, de az idegesítő recsegés csak nem akar megszűnni, ráadásul így se szól egyszerre az összes hangfal, pedig a második új hangkártyát is jól beállítottam.
Mi lehet a probléma???

Ráadásul még azt is észrevettem, hogy a youtube-os videóknál a zene néhol belassul a recsegések mellett, néha meg normálisan szól, de a hangfalak még sose szóltam mind egyszerre, az a 3 darab tök süket.Adatok:
alaplap: GA-G31M-S2C
hangkártya: Sound Blaster Surround 5.1 VX OEM - SB1070
5.1-es hangfalszett: Edifier 5.1 M1550 hangszóró, 26W RMSMivel már második hangkártyával is ugyanaz a probléma ezért a hangkártya kilőve. Nem az a ludas. A hangfal tökéletesen szól az integrált hangkártyán, csakhogy az nem 5.1-es... szóval a hangfalak is jók.
Lehetséges, hogy a PCI sínekkel van vmi?
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Asrock B450M R7 3800X 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600XT 8GB GameMax STORM Black Adata 600W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3831, 95% Akkumulátor
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3892, 94% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest