-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
fausto
addikt
-
fausto
addikt
válasz
canniball #35877 üzenetére
Szerintem nem volt, mert ha új film került a könyvtárba és frissítettem, beolvasta a médiatárba. Ahogy nézem, alapértelmezetten nincs bepipálva, én meg nem emlékszem rá, hogy bejelöltem volna.
Viszont biztosra nem tudom megnézni, mert mióta lehúztam az USB-ről a külső HDD-t, a tartalommegadásnál nincs jelölve, hogy "Filmek".
Vagy valahol máshol lehet állítani a filmek forrását? -
Celtis
veterán
válasz
canniball #35875 üzenetére
De, az újabb Asrock lapokat lehet kikapcsolt állapotból is USB-ről indítani, de annyi kell hozzá, hogy előtte az operációs rendszer állítsa le a rendszert. Ha csak ráadom a tápot az alaplapra, akkor nem működik. Ez első bekapcsolás kézzel kell, hogy történjen.
Ahogy Oszilaci is írja, Openelecnél az alaból működik. Windows 7 esetén mintha olvastam volna itt, hogy van valami USB power beállítás, ami befolyásolja ezt a működést. Az biztos, hogy az USB porton kell legyen táp a gép kikapcsolt állapotában is (világítós pendriveval vagy telefont töltéssel ellenőrizhető).
Ami még buktató lehet, hogy melyik gombra reagál az alaplap. Esetleg erre vonatkozó beállítás is lehet Biosban (mouse/any key/power button stb). Érdemes lehet először rendes billentyűzet és egér rádugásával kitapasztalni a viselkedést majd utána a távirányítóval próbálkozni.
-
_Smooth
senior tag
válasz
canniball #35758 üzenetére
Köszönöm (MineFoxnak és Celtisnek is).
Youtube esetén láma voltam, rosszul emlékeztem, az már meg is volt. Böngésző nem sikerült, bár találtam pár egyéb igen tetszős, érdekes, hasznos addont(ezekkel már majdnem nélkülözhető is a böngésző - legalábbis amire ezen a TVn használnánk)
Spotify-ra akkor továbbra sincs alternatíva, ugye? :S
-
Patice
Topikgazda
válasz
canniball #35749 üzenetére
Természetesen, nem erőltetem én sem. Csak jó tudni, hogy van lehetőség ilyenre is.
Nekem pl. azért hasznos, mert mostanában a hardveres fejlesztéseket visszafogtam a házvásárlás miatt, ezért marad a szoftveres próbálgatások köre.
Mióta HTPC-re váltottam igyekszem több dolgot kipróbálni, szokni a Kodit, DSplayer-es KODI-t, madVR-es mókát, külső lejátszóval, stb. Ez mind azzal jár, hogy többféle OS-t kell kipróbálnom, akár egy időben egy gépen és ilyenkor több példány van fent a KODI-ból és így pl. az esetemben könnyű lesz mindegyiket ugyan úgy konfigolni, amiko újra rakom egyiket-másikat.
Amíg meg pl. az erős kísérletezgetés miatt "kivonom a forgalomból" a HTPC-t, akkor be tudom rakni a helyére a Cubox-i-met, ami jóval lassabban ugyan, de be tudja tölteni az itthoni médiajátékos szerepét átmenetileg. Azon meg OpenELEC van. És a csere miatt jól jön megint, hogy oda is azt tudom rakni, amit a többi installhoz.
Mindeközben meglesz az a tapasztalat is, hogy egy többgépes rendszerben, hogy tudom majd uniformizálni az egészet. Családi házban lesz pár hely szerintem nálunk is, ahol több különböző vason lesz a KODI és így pofon egyszerű lesz megcsinálni mindegyiket.
-
Patice
Topikgazda
válasz
canniball #35705 üzenetére
"...kérdés az eredeti kérdező tulajdonképpen mit is szeretne: csak annyit hogy minden gép lássa a NAS-ra feltett tartalmakat vagy valóban közös adatbázist."
Pont erre írtam, hogy ne keverjük a kettőt.
Ha csak annyi, hogy ugyan úgy érje el minden gépről, akkor az egyszerű.
Az adatbázis sem vészes, ha végigcsinálja az ember. Utána sokkal kényelmesebb, mert egy újratelepítésnél, vagy új gép hálózatba rakásakor nem kell semmit állítgatni szinte. Beröffen az új és máris azt látom, ahogy a másikon is van.
-
Warter
addikt
válasz
canniball #35705 üzenetére
Nem ennyire bonyolult, mint amennyire hangzik. Kell 2 xml, amit megszerkesztesz. Kell egy adatbázis user akinek jogot kell adni és kell egy share amire van írás jog a thumbokhoz és a playlistekhez. Ha ezek meg vannak, az adatbázisok automatán legenerálódnak. Utána már csak a 2 xml-t kell az új gépre bemásolni és kész.
-
layerke
aktív tag
válasz
canniball #34992 üzenetére
Az sem olcsóbb, ez tény, viszont nem tudom merégi-e egy újabb távirányítóval gazdagítani az amúgy sem szegényes repertoárt. Arról nem is beszélve, hogy gondolom meg kell tanítani annak az egy távnak az összes kütyüt. Meg hogy majd a család többi tagja mennyire tudja felvenni a ritmust egy új távval. Nyűgösek ezek az átállások. Viszont kérdeznék, hogy melyik univerzális távirányítóra esküsztök, szerintetek melyik éri meg megvenni, ami időtállónak mondható és meg is tud bírkózni denon erősítővel, lg tv-vel, htpc-vel?
Még egy kérdés: ezek közül melyiket javasoljátok?
ASRock QC5000-ITX
ASRock Q1900-ITX -
-
Mezga Aladár
veterán
válasz
canniball #34637 üzenetére
"De akkor hálózati kérésre nem kapcsol be, nem?"
Ez a lényege, A magic packet viszont ébreszti.
Yatse tudja. -
Skillet
addikt
válasz
canniball #34495 üzenetére
Nekem is egyből az járt a fejemben, hogy ezeket miképpen lehet megmókolni. Mondjuk másik ház, és -akár több- 12 (vagy még nagyobb) centis ventilátor 1000 fordult környékén.
Milyen venti lehet ezekben gyárilag, 8centis? Gondolom forog mint állat, levegőt meg hellyel közzel szállít
Némelyiknél már szinte betegesen vékony a dizájn. Még szép, hogy beszorul a levegő.
Én letojnám a dizájnt. Porszívót nem hallgatnék filmnézés közben.
A LED is nagy okosságnak tűnik. Nemrég kezdtem el nézegetni a ledes vetítőket.
Kisebb fogyasztás, valamivel kisebb melegedésy halkabb. -
_Smooth
senior tag
válasz
canniball #34500 üzenetére
Akkor falbontás, szomszéd helyiségben elhelyez - akárcsak a mozik gépterme ;D
Amúgy megérkezett a múltkor említett tablet.
Egész korrekt darab. Minőségi anyaghasználat, összeszerelés. Érintőfelület is teljesen rendben van - fólián keresztül is.
Jelen állapotában 5GB szabadhely van rajta és 65% RAM foglaltságot mutat. Komolyabb használatra továbbra is 2GB RAM 32GB háttértár a javaslat.
De valszeg jó lesz majd ez is arra, amire nekünk kell (pláne ennyiért). Amint lesz időm, letesztelem a HTPC funkciókat -
asanotadanob
tag
válasz
canniball #34500 üzenetére
OK, értem én, de ennél a marketing a gyári hűtő cseréjéről szól. Nálam az easy installation azt jelentette volna, hogy ház kinyit, gyári venti kivesz, új venti betesz, ház becsuk, örül.
Szerk.: Hopp, itt a szövegük hozzá, pedig eddig nem is olvastam el: "Want it quiet? Stock Cooler out - Alpine M1 in!"
-
_Smooth
senior tag
válasz
canniball #34497 üzenetére
Jaja, sajnos ez egy ilyen játék
Ellenben a filmélmény, a mozihatás kárpótol azértAmúgy vannak jelentősen halkabb vetítők, de én örültem neki, hogy az 50es LED TV-t kb szőrén tudtam cserélni projektorra (95" tervezett átlóval) - meg abból a pénzből inkább előtörlesztenék
Arról nem is beszélve, hogy fogasztás 4szeres lesz és a hőtermelés is jelentősen megnő.
De hát ez van, valamit valamiért -
hardtechno92
tag
-
Skillet
addikt
válasz
canniball #34407 üzenetére
igen, azt olvastam, értettem.
nálam így fest: KATT
akkor nem tudom, mi legyen. lehet, hogy a felszín hiányos? de csak van rá valami gyorsbillentyű, vagy ilyesmi. bár még akkor is kérdéses, elmenti-e.egy érdekes megoldást választottam. transparency felszín, kikapcsoltam, aztán vissza aeon nox-ra és megmaradt a beállítás.
de azért elég érdekes sztori volt.
mindegy, megoldódott. -
Skillet
addikt
válasz
canniball #34385 üzenetére
Így van nekem is. De az nem csinál jelen esetben semmit.
Az max a következő videót indítja el, ha be van kapcsolva. Ha ki van, akkor meg semmi.
De nálam nem ez a gond. Ha a mappában csak egyetlen video van, és elindítom, akkor azt játsza le újra és újra.
Ha több fájl van, akkor is az elindított (egy) fájlt játsza folyamatosan. Nem tudom miért. Nem találok rá beállítást. -
noorbertt
őstag
válasz
canniball #34330 üzenetére
kulon tettem, /media/filmek es /media/sorozatok
De semmi valtozas, be is allitottam hogy sorozatok tvdb de semmi.#
Mas megoldas?
ahogy olvasom sokan kulon szedik a sorozat mappan belul is a sorozatokat es atirjak.. nem nagyon baszakodnek ezzel foleg hogy ha megnnezunk valamit akkor utana toroljuk is egy ido mulva -
devil-k
nagyúr
válasz
canniball #34268 üzenetére
Ez az, hogy az első évad 3 lemezből áll. Ebből maga a sorozat 1-1 BD (a 3. bonus). A részek nincsenek különszedve, csak fejezetenként. 1 lemez 3,5 óra filmet tartalmaz.
A linkelt megoldás szerintem nem lesz jó, mert akkor hogy jelöljem a 2. lemezt? S01E02?
Patice
Nekem sincs időm, de tetszik, hogy egy lemez 3,5 óra, szóval mini sorozatnak is felfoghatjuk.Szóval időtlen vagyok.
-
CirrMee
addikt
válasz
canniball #34191 üzenetére
Ez is egy szempont.
Nálam hiába szolgál egy jó öreg Galaxy S2, és van rajta a Yatse, a telefon a mai napig vigyázós darab. Nem kerül le akárhová, akármilyen felületre, karcosodást megelőzendő. Egy Gigabyte GT-E8000 tuner van a gépbe pakolva, és annak a távirányítójával van kezelve a Kodi.
Alig pár gombot kellett átkonfigolni, de a képen is látható, hogy a (főleg navi) gombok kialakítása miatt még éjszakai sötétben is megtalálható, amit az ember keres rajta. A Yatse az meg a vendégeknek menőzés végett van, mert azért az futurisztikusabb avatatlan embereknek, és hát a filmtár fanart elemeit is áthúzza... -
havri1
félisten
válasz
canniball #34181 üzenetére
Jahm, Harmony sajnos kuka, teljesen tönkrementek a gombok már..
Igen, most így ahogy írtad, rémlik, rá kellett tölteni valami ilyesmit..Nem szeretnék megint 10-20+e -ért venni Harmonyt. Nem is tetszenek, meg 1-2 év alatt teljesen tönkremegy. Volt egy 525 és egy 555 is , mind2 megadta magát viszonylag hamar.
Ilyen olcsóbb megoldásba gondolkodom, inkább legyen külön mindennek, már azt se bánom..(tv, erősítő, sat, HTPC)
-
_Smooth
senior tag
válasz
canniball #34140 üzenetére
Hát mennyit szánok rá...
Rpi a TV mögé 15k
ha egy "szervert" is beüzemelek, akkor annak az extra költsége.Ennyiből biztosan kijönne egy második HTPC is... de azt is etetni kell tartalommal
Megjelenítésre nem elegendő a Pi2? (mint második HTPC)(#34142) Patice
Köszi a tippeket.
Az elfekvő alkatrészek többsége asszem P4 (vagy hasonló kaliber).
De akkor megnézem inkább azt a Zyxel-t.
Eddig a legnagyobb bajom ezekkel a NAS-okkal az volt, hogy 1, max 2 merevlemezt lehetett belsőben tolni rájuk (talán részemről tévhit - vagy csak ilyennel találkoztam, szemem sarkából).
Ennél a Zyxelnél nem gond, ha csak belsővel üzemel... sőt... Az egyik külsőm igazából belső egy USB rack-ben. De van is még 2 merevlemezem a gamer gépben, ami oda teljesen felesleges. Szóval ez megoldható lenne.
Ennek a sebessége elegendő lenne egyébként? Szintén csak így félszemmel futottam át egyszer egy hozzászóláson, ahol egy NAS sebességét kritizálták (árban kb itt volt az is).A málnát köldökzsinórozni lesz még egy kis móka (elvileg ott a LAN kábel a TV mögött, csak a másik vége nem megy el a routerig)
-
Oszilaci
senior tag
válasz
canniball #34088 üzenetére
nekem már most többe van a játék mint eredetileg lennie kellene
már 2 gépet összedobtam low budget-ba ,de nem bánnám ha kevesebbet fogyasztana mert a gyerekszobába elég sokat megyoda szereztem egy Asrock E350M1-et ami néha bekacsolás helyet csak tápot indítja el és a ventiket ,de se kép,se hang csak áramtalanítás után hajlandó elindulni és utána hibátlanul működik
és úgy gondoltam,hogy veszek inkább egy újat -
stickermajom
addikt
válasz
canniball #34052 üzenetére
Leszedtem a tetejét, a ventit "Performance" módba állítottam. Így 59 fok volt a CPU max hőmérséklete egy 20 perces 720p sorozat megnézése alatt. Ez már azért normálisabbnak mondható, bár így engem már zavart a venti hangja. Valószínűleg az lesz a vége, szétszedem, újrapasztázom, az alját is leszedem és állítva berakom a TV polca mögé. Így a szellőzés is meglesz, illetve remélhetőleg hallani sem fogom.
Bár akkor így utólag sok értelme nem volt a nekem tetsző ház kiválasztásának. -
zoltan6
addikt
válasz
canniball #34043 üzenetére
valaki már leírhatná ezt a távirányító programozást szájbarágosan,mert nekem is jól jönne,én úgy képzeltem el,hogy amikor megnyitom a távirányitó konfig programját,és fel vannak sorolva a különböző funkciót,akkor kell megnyomni a kívánt gombot a távirányítón,de úgy nem csinál semmit,nekem az ebay-es hp van.müködnek rajta gyárilag a nyilak,a back gomb,az info,power,meg a play,pause,tekerés.
-
törölt tag
válasz
canniball #34040 üzenetére
Abban bízom hogy néhány kombinációt mint például a hangsáv váltása vagy a feliratok mappa megnyitása rá lehet hangolni egy-egy gombra, és így még kényelmesebbé válik a program. Egér+billentyűzet kombóval kicsit macerás a navigáció.
Remélem, hogy ezeket meg lehet oldani, túl mélyen még nem jártam utána.
(#34042) PuMbA: A HD filmek egy idő után elkezdtek rángatni, főleg ha felirat is volt alattuk. Felirattal gyakorlatilag belepörgetni sem tudtam, mert szétesett a kép, és miután nagysokára magára talált, akadozva folytatódott a lejátszás. Lejátszótól függetlenül élvezhetetlen volt az egész.
Ebben a topicban olvastam hogy egy ez emiatt történik. Ha kikapcsolom a DXVA-t, minden tökéletes.
-
stickermajom
addikt
válasz
canniball #33843 üzenetére
Sajnos valószínűleg nem úszom meg a szünetmentest, régóta tervben van, mert vannak azért problémák. Bár körülbelül másfél hónapja (pont mikor kinéztem, hogy végül is milyet vennék pontosan..
) ezek abbamaradtak.
Előbb valószínűleg át kell néznem majd a Windows és a kodi logjait, hátha találok valamit.
-
windlord
őstag
-
stickermajom
addikt
válasz
canniball #33711 üzenetére
Igen, gondoltam rá, hogy kiszedem azt a tartót, és valahogy megoldom, hogy az SSD házon kívülre kerüljön. Úgy talán az is bemenne 30 fok alá, és a CPU is normalizálódna. Neked 50 fok az idle, vagy terhelve?
Különösen fájó pont nekem ez a hőmérséklet kérdés, mert az asztali PC-nél is fél évet szenvedtem ezzel, mire számomra is megfelelő lett. Hőfok b*zi vagyok, na.
-
stickermajom
addikt
válasz
canniball #33625 üzenetére
Az eredeti elképzelést sajnos nem, egyszerűen lehetetlen volt passzívot szerezni a QC5000-ből, kompromisszumot kellett kötnöm. De lehet csak én vagyok türelmetlen típus.
Ezért vadászok pl. ebből a házból külső tápos változatra, mert még egy ventilátort már tényleg nem szeretnék a gépbe rakni.Aztán lehet a végén marad a csúnyácska ISK110 és max felrakom a TV hátuljára, hogy ne is lássam.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- SAMSUNG DDR4 REG ECC 32GB 2666MHz RDIMM szerver RAM modulok, nettó 15740Ft+ÁFA, 1 év gar., több db
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged