- iPhone topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Az Euronics is elkezd használt mobilokkal foglalkozni
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Hammer 6 LTE - ne butáskodj!
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
hardtechno92
tag
-
hardtechno92
tag
Sziasztok, ismerőnek szeretnék összerakni egy HTPC-t én a következő konfigot állítanám neki össze
AMD A8-7600 APU
4GB DDR3 2133 (2*2gb a 128 bit elérése maitt)
64GB SSD
430W Corsair tápegység
MSI A88XI AC FM2+ alaplapVagy esetleg gondolkozzak inkább Intel konfigon ( nekem speciel 7800 apu-m van és nagyon meg vagyok elégedve a blu ray lejátszással, szép kép, 60fps, tényleg felkonvertálja a 720-at 1080-ra stb.)
Azért kérdezem az Intel verziót, mert nem ismerem azt a processzort ilyen téren.
-
hardtechno92
tag
Sziasztok. Lenne pár kérdésem. Adott egy A10 7800 APU. PowerDVD 14 el szépen megy is a fluid motion, bár valamiért a program nem hajlandó minden blu-ray mappát elindítani (elég idegesítő, így nem is tudom aktiválni a technológiát). Noha látja, és érzékeli is, de play nyomása után feketeség majd visszadob... XBMC pedig lejátszik mindent rendesen, de ott meg nem tudom a fluid motion-t beállítani. Van valamiféle megoldás, hogy az XBMC használja ezt a funkciót PowerDVD társításával-val vagy valahogyan ?
-
hardtechno92
tag
Üdvözlet újra, utánanézegettem a dolgoknak és a következő konfigurációt képzelem HTPC-nek.
[Alaplap]
[Ram]
[Optika]
[Pentium] vagy [Celeron] processzor
[Tápegység]
Végül a lényeg, [videókártya]Tesztek olvasása, termékleírások alapján szerintem ez egy kielégítő HTPC lenne. Ház és a merevlemez az szvsz lényegtelen. Ez a konfiguráció elég teljesítményű lenne akár 3D film lejátszásához? Természetesen BD50 formátumban. Előre is köszönöm a választ.
-
hardtechno92
tag
válasz
MasterMark #25272 üzenetére
Nem rossz ketyere. meg 1 TB-os vinyót is kezel. Csak éppen van amit nem hajlandó lejátszani róla amit gépről simán ! Szóval marad a HTPC. Kicsit többe kerül, meg a fogyasztása is több, de hát cserébe szebb képet kapok és lélegzetelállító hangzást
-
hardtechno92
tag
válasz
MasterMark #25270 üzenetére
pontos típust nem tudok mondani, annyit elárulok, hogy Panasonic Vierra 3D plazma Tv. Full HD, meg állítólag okos is
-
hardtechno92
tag
válasz
MasterMark #25268 üzenetére
pioneer bdp-150 s
-
hardtechno92
tag
Sziasztok. Nagy dilemmába ütköztem. [Médialejátszó] vagy HTPC-n gondolkozok. Ismerősömnek lenne, jelenleg egy Pioneer blu-ray lejátszója van. Régebben átvittem hozzá a PC-met amiben egy HD 5450-es VGA teszi a dolgát. HDMI-n keresztül rákötöttük az erősítőre, majd onnan ment a kép a TV-be és a végerősítőbe a hang. Ami feltűnt, hogy szebb volt a kép és a hangminőség messze túlszárnyalta a blu-ray lejátszóét. ( pl.: magam előtt hallottam a zongorát, valahol hátul apró zajokat, jobbról a rádió sercegését. Transformerst nézegettük ) ugyan ez a térhatás megvolt a lejátszón, de közel sem olyan intenzíven, mint az 5450-en. A tervezett HTPC grafikus kártyája a nagy tesó lenne, [6450]. A kérdés az, hogy a médialejátszótól is szebb lenne a hangzás és a képi világ, mert akkor egyértelműen htpc ? A másik dolog amit nem tudok megérteni, hogy a filmek 48khz/24 biten szólnak. A blu ray lejátszó ezt a hangot is nyomta át az előerősítőre, de mikor a PC-men 192khz-re állítottam a hangot, akkor jött a nagy áttörés. Nem értem miért lehet ez, mikor a hangsáv a filmen 48khz/24 bit ? Lényeg a lényeg, ha fontos a hangminőség, akkor médialejátszó, vagy HTPC ?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Mini-ITX
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- DUNE médialejátszók topicja
- Belemásznak a reddites beszélgetésekbe az AI-alapú hirdetések
- Spórolós topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- iPhone topik
- Horgász topik
- Apple MacBook
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- 4 év gari - magyar bill. - Lenovo ThinkPad Z13 G1 - AMD Ryzen R7 Pro 6850U, 13.3" 2.8K OGS érintő
- KIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad Ultra Docking Station (40AJ)
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest