Hirdetés
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ed Parker
nagyúr
De ez az hogy nekem nem fagy ki, az a jelenség, mikor nézek filmet es nyomnék egy alt+entert, plusz ablak tálcára le.
Tehát a film megy tovább csak kidob az asztalra.
Semmi buborék nem ugrik fel, hogy frissítés lenne, gőzöm sincs hogy mi csinálhatja.
Nem állandó a dolog, csak idegesítő mikor a film közepén kipattint az asztalra -
slashing
senior tag
Jóhogy be lehet állítani, skin függő hogyan de ez alap dolog, nyomsz egy balra/jobbra vagy felfele nyilat hogy előhozza a szokásos kis menüt aztán keresel egy olyat hogy Irány: növekvő vagy Sorrend: növekvő és itt kattingatasz addig míg a neked megfelelő lesz. Lehet sorrendben oda vissza, imdb, megjelenés dátuma, meg még vagy 5 féle módon... Neked az kell hogy Epizód szerint rendezze.
szerk.: látom már jött rá válasz valahogy elsiklottam felette.....
-
zsigus
őstag
Van oldalt egy menü, az hogy hogyan kell előhívni nézetenként változik.
Ha függőleges nézetet használsz (amiben a filmek egymás alatt vannak felsorolva) akkor a baj nyilat nyomd meg, ha vízszintes nézetet, akkor a felfelé nyilat, és a rendezés módjánál válaszd ki az Epizód szerinti felsorolást.
-
slashing
senior tag
Persze csinálsz egy sima nfo-t a film nevével a könyvtárba, raksz mellé egy képet (poszter) aminek a kiterjesztését átírod tbn-re.
itt a minta az xbmc wiki-ből írd át amit átakarsz amit nem akarsz vagy nem tudsz töröld belőle<movie>
<title>Who knows</title>
<originaltitle>Who knows for real</originaltitle>
<sorttitle>Who knows 1</sorttitle>
<set>Who knows trilogy</set>
<rating>6.100000</rating>
<year>2008</year>
<top250>0</top250>
<votes>50</votes>
<outline>A look at the role of the Buckeye State in the 2004 Presidential Election.</outline>
<plot>A look at the role of the Buckeye State in the 2004 Presidential Election.</plot>
<tagline></tagline>
<runtime>90</runtime> //runtime in minutes
<thumb>http://ia.ec.imdb.com/media/imdb/01/I/25/65/31/10f.jpg</thumb>
<mpaa>Not available</mpaa>
<playcount>0</playcount><!-- setting this to > 0 will mark the movie as watched if the "importwatchedstate" flag is set in advancedsettings.xml -->
<id>tt0432337</id>
<filenameandpath>c:\Dummy_Movie_Files\Movies\...So Goes The Nation.avi</filenameandpath>
<trailer></trailer>
<genre></genre>
<credits></credits>
<fileinfo>
<streamdetails>
<video>
<codec>h264</codec>
<aspect>2.35</aspect>
<width>1920</width>
<height>816</height>
</video>
<audio>
<codec>ac3</codec>
<language>eng</language>
<channels>6</channels>
</audio>
<audio>
<codec>ac3</codec>
<language>spa</language>
<channels>2</channels>
</audio>
<subtitle>
<language>spa</language>
</subtitle>
</streamdetails>
</fileinfo>
<director>Adam Del Deo</director>
<actor>
<name>Paul Begala</name>
<role>Himself</role>
</actor>
<actor>
<name>George W. Bush</name>
<role>Himself</role>
</actor>
<actor>
<name>Mary Beth Cahill</name>
<role>Herself</role>
</actor>
<actor>
<name>Ed Gillespie</name>
<role>Himself</role>
</actor>
<actor>
<name>John Kerry</name>
<role>Himself</role>
</actor>
</movie>Szerk: A Rio-val meg meglehetne azt is próbálni hogy a könyvtár vagy a fájlnév után odaírni a készülés évét ha pl. 2009-es akkor Rio (2009) így már leht megtalálja nfo nélkül is!
-
drdr
senior tag
Ha most jó a hang, csinálj egy System restore point-ot...
A 2 v. több cd-s dologgal nekem is szívásaim voltak. Sorozatként nem sikerült berakni, mert a xbmc keresné a file-okat az évad könyvtáraiban, viszont ugye az nincs mert cd-n van (iso, nrg...). (Egyébként nekem rendes sokrészes szorozatoknál, ahol megvannak a részek külön-külön, elég volt csak 1, 2, 3,... nevű könyvtárakat létrehozni és bele tolni a file-okat; mindent megtalált és évad 1, 2,-nek nevezte el, a filenevekben S01E01 formát alkalmaztam).
Vissza a cd1, cd2... dologra:
Miután a filmek zömét megtalálta az xbmc, csináltam egy-egy könyvtárat a "cd-s" filmeknek, a neve a film angol címe volt. Majd egy méditár exportot, ez létrehozta az nfo-kat minden videófájl mellé. Ezután fogtam egyet és a "title" átírtam az film nevére pl. 'Vizipók #1' és a másik cd-hez tartozó nfo-ban "...#2", a többi felesleges kép, leírás és egyéb infót (besorolás...) töröltem (a leírást port.hu-ról átírtam). így a köv. frissítésnél megtalálja az xbmc és a filmek között ott lesz a "...#1" és "...#2". Jobbat nem tudtam, ezzel én végülis elégedett vagyok.Annyiból nem kóser ez, hogy nem a sorozatoknál lesz, hanem a filmek között...
-
sb
veterán
A több részből álló videóknál be kell kapcsolni a helyi menüben az egyesítést. Szerintem az alapból nincs bekapcsolva.
CD összerakással én nem vacakolnék az biztos. Akkor inkább - ha van ilyenre lehetőség - letölteném egyben.Vagy a fenti módszer...
Sorozatoknál - ahogy fentebb írtam épp - nekem ömlesztve van minden összesvissza.
Pl. a Top Gear könyvtáram úgy néz ki, hogy az egyik Season külön alkönyvtárban van és abban az epizód file-ok. A másim season filejai csak úgy kint Season könyvtár nélkül, a harmadik meg mondjuk szintén season könyvtár nélkül, de epizódonként külön könyvtárban. Nekem minden felismer és helyre rak mégis. Csak annyi kell, hogy a sorozat fő könyvtár neve alapján a TVDB megtalálja. -
slashing
senior tag
A Planet earth az sorozat, szóval a sorozatokhoz rakd be és ne legyenek al-mappákban a részek. Vagy Planet Earth és ömlesztve az összes rész a gyökerébe vagy csinálni neki egy season 1 könyvtárat ahol szintén ömlesztve legyen ne almappában.
szerk.: 1 éve nekem is megvolt ez és bent volt rendesen az xbmc-ben a sorozatok szekcióban, csak elszállt a vinyó és nem szedtem le újra.
(#16733) cekkk szerintem akkor is csak érdeklődtek a 2cd dologról szerintem nem írtak megoldást mert engem is érdekelne... és nem rémlik hogy megoldást írtak volna rá
-
cekkk
veterán
Mert egy csomó minden megváltozott és még nem készültek el hozzá a skinek, de letölthető a aeon is, csak kézzel kell telepíteni. Itt leírják, ez alapján tettem fel én is, tökéletesen működik.
-
kilozsul
aktív tag
Én az XBMC Ubuntuval kombinált beta-ját tettem fel, és változó időközönként nincs hang...
A HTPC-ről a kép hdmi-n megy a tévére, a hang meg optikán az erősítőbe. Néha megy az erősítőre a hang, néha nem. Hdmi-nél ugyanígy, egyszer megy, egyszer nem a hang a tévéről... Az érdekes az az egészben, hogy akármelyik beállítás esetén a menü léptetésének a "kattogása" még átmegy akár az optikán, akár a hdmi-n, de egy film elindítása után kuss van. A film hangja sem jön, és utána a menü "kattogása" sem hallatszik már...
Frodóban van egyébként valamilyen online frissítési lehetőség, vagy csak teljes rendszer reinstall-al lehet majd az újabb stable verzióket felvarázsolni?
-
törölt tag
Win reinstalll előtt edd fel a 12-es xbmc-t, ezt: xbmc-12.0-Frodo_beta1-repack, hátha elbarmoltál valamit a beállításokban. Nekem a friss XBMC beta nem vált be, bizonyos m2ts fájloknál visszatekerésnél is előre teker
Amit ajánlottam nálam az működött a legjobban, igaz mindkét kiment HDMI plusz WASAPI
-
drdr
senior tag
Beállítások/Rendszer/Hangkimenet
Viszont ha 11-es verziót használod, akkor abban még nincs benne. Inkább a legutóbbi nightly buildet kellene használni
http://mirrors.xbmc.org/nightlies/win32/vagy Frodo Beta-t (nekem ezzel most gondjaim akadtak...)
Viszont, hogy bebizonyosodott, hogy van dts és dd hang a "Teszt" gombon, ha az sem megy, akkor vmi tényleg nem kóser.
-
drdr
senior tag
Emlékeim szerint ott a teszt nekem sosem adott ki DTS v. DD hangot. De a kérdés a képen nem is arra vonatkozik, hanem hogy mire kétes az erősítő. Ugyanis ha DD és DTS-t nem képes feldolgozni, akkor "lebutítja" downmixeli. Ez a realtek chip nem enkódol (bár lehet szoftveresen is megoldható).
Szóval szerintem a lejátszóbana hiba. xbmc-ben 2 helyen kell beállítani, egyik a "Hanglejátszás eszköze", a másik a "Közvetlen hangtovábbítás". Az előbbinél Directsound: Hangszórók, a másiknál: DirectSound: SPDIF
Ha ezzel sem meg a DTS és DD, akkor vmi más gáz van.
-
drdr
senior tag
Mit és mivel játszol le hogy nincs DD és DTS? Lehet akkor a lejátszó beállításaival probléma...
XBMC?Az előzőhöz:
Igen, 2.70-es realtek driver az, csak előtte tutira távolítsd el a meglévőt ahogy fentebb írtam. De az előtt még a "Programok hozzáadása és..." a vezérlőpultban, onnét is szedd le, ha még nem történt volna meg. -
drdr
senior tag
Igen, a legördülőben a kétcsatornásnál, ezzel nekem sokkal teltebb, dinamikusabb a hang, sztereo, flac és többcsatornás zenékkel is...
A másik pipálósban -én emlékeim szerint- mindent bepipáltam.Remélem segít majd. Egyébként, nem volt alkalmam még a Popcorn hangját megismerni, de nem csodálkoznék, ha végezne bármilyen korrekciót a hangon. PC-n ez nem történik meg (elvileg) ha ki vannak kapcsolva a "javító" beállítások. Így elvileg az eredeti stream megy ki, amit aztán az erősítő dolgoz fel. Szerintem ez a leginkább valósághű (az eredeti streamnek megfelelő) hangzás reprodukálása...
Lehet, ezért érezheted másmilyennek a pc hangját a popcorn után... (talán). -
drdr
senior tag
Korábban az optikai kimenetet használtam én is, nem volt vele gond soha. Én közvetlen a Realtek-től töltöttem le a drivert.
Előtte csináld meg azt, hogy az Eszközkezelőben, a rendszereszközökből megkeresed a fában a realtek-et, majd jobb-klikk és eltávolítás vagy eltávolítás gomb. Lesz egy check box, hogy eltávolítsa-e a drivert, ezt ki kell pipálni, igen!. A rendszer újraindítása után már csak az alap windows drivert fogja feltenni a W7 vagy felkiálltójeles marad.... Ezután jöhet a relatek driver install....
Miután kész az installáció, újraindítás és a hangeszközöknél (vezérlőpult) a tulajdonságoknál lesz olyan beállítás, ahol a kimenet formátumát lehet beállítani... Azt 96kHz, 24bit-re kell. Ezzel visszakapja (valamilyen okból) a dinamikáját a hang. A többi fülön kiemelések meg hasonló "hangjavító" funkciókat ki kell kapcsolni, az az erősítő dolga legyen...
Én ezt Onkyo és Pioneer erősítővel kipróbáltam, használtam... bevált és jól működött... Gyanítom neked sem kell W7 reinstallt csinálnod...
-
törölt tag
Nálam HDMI-n megy a hang, egyelőre nem volt ilyen gond. A kezdetektől fogva ügyeltem rá, hogy a legkevesebb szemetet telepítsem. Kihagytam egy rakat felesleges drivert. Az AMD oldaláról leszedtem az általános chipset drivert, catalyst drivert, előbbi felrakta az AHCI-t stb-t a S3 SSD-nek, utóbbi a HDMI-t és minden megy. Az Asrock oldaláról egyedül a LAN driver ment fel. Persze az optikai átvitelhez tuti kell Realtek driver is, én igyekeztem kihagyni.
Egyébként milyen a rendszer hangja (legalábbis amikor megy
), volt lehetőséged a Popi ellenében vizsgálni? Gondolok itt zenére, pl sztereó.
-
törölt tag
Én a foxot használom, s mostanában a flashplayer két példányban fut egyszerre, ez a safe mód, ha jól emlékszem, ezért általában régebbit használnak, vagy kikapcsolják az egyiket, keress rá, mert a Chrome-ot nem ismerem, de gondolom, azon is csak az Adobe nagyon is elszúrt szoftvere fut...
-
cekkk
veterán
És miért nem próbálkozol valami adat helyre állító programmal? Mert attól, hogy leformázta még ott vannak az adatok, persze ha nem lett minden újra írva rajta. Próbálkozni kell. Szívatott már meg engem is a linux telepítő
Volt olyan, hogy usbről telepítettem, majd az usbre rakta a partíciót és nem vettem észre, felment minden rendben erre kihúzom az usb és nem megy se kép se hangAzt hittem agybajt kapok
De nekem is volt, olyan, hogy a egész partíciót elbaszarintottaUser error volt
-
rbalint88
addikt
-
rigo88
aktív tag
itt van egy talán-megoldás. otthon kell tesztelnem még. van az asusnak egy eee nevű távja jó sok gombbal. otthon ráprogramozom a harmonyra, és evtest-tel megnézem milyen kriksz-krakszot küld. ha jó szerencsénk van.
gondolom asus ir bevesz minden asus táv jelet... legalábbis remélem.sztornó... az eee parancslistája teljesen üres
keresek tovább.
-
rigo88
aktív tag
üdv
a harmonynak meg tudsz tanítani eszközöket, és egy másik távirányítóról dolgokat.
ezt az ubus kérdést nem nagyon értem.
ha azt szeretnéd tudni, hogy lehet-e neki billentyűket megtanítani, akkor a logitech helpdesk szerint a 650-nek nem lehet. így nagy valószínűséggel a 600nak sem, max egy olyan eszközről ami billentyűnyomásokat küld infrán, pl mini-keyboard.
rcanniball:
nyilván a lapon múlik, de az is biztos, hogy tranzisztorral és a kondiban tárolt fesszel lehet irányítani hogy melyik irányba kapcsoljon a tranzisztor. így értettem. kapísi?
de ez már nyilván nem ph hanem he -
"A BIOS mit szabályoz?
Magát a fordulatszámot, vagy feszültséget?"A feszultseget. Egyebkent en a helyedben azt csinalnam (illetve a magam helyeben konkretan ezt csinaltam), hogy ahelyett, hogy hagynam a BIOS-t onalloskodni, inkabb valami ventiszabalyzo-programmal levennem fixen ugy 600 rpm tajara a ventit, aztan nem aggodnek tobbet.
-
törölt tag
Most 21 fokos a szoba, igaz, hogy a cpu 53 fokos, de a magok 70, a vga 75 körül. Ha melegebb lesz, akkor az 53 fok tartásával a gyári felmenne 4000-ig Nekem már a vga 73-75 fok is nagyon soknak tűnik hosszútávon. Ezért a 45 fok körüli célhőmérsékletet látnám indokoltnak, azt kéne valahogy tartani, max 50. ezzel valószínűleg csökkenne a többi érték is, de ez gyárival lehetetlen. A borda újrapasztázása még sokat javíthatna, de azt kihagyom, mert szerelésnél 3x3 centis darabokra törnék mindent, ahogy ismerem magam.
-
törölt tag
Első körben kipróbálom, hogy hagyom a gyári ventit (2500-on tartja 50 fok körül, így még nincs hangja), és a ház tetejére, ahol egy szellőzőrács található, ráerősítek egy 12-est befelé fújással, esetleg kifelé. Lehet, hogy baromság, de megpróbálom. Abban reménykedem ,hogy így nem kell terhelés hatására feljebb pörögnie a 4 centisnek, azaz rásegítek a nagyobbal.
Ha nem válik be, akkor keresek egy 8-ast a bordára, és valahogy ráteszem.
-
drdr
senior tag
fentebbi kérdésedre:
3 eset van:
- 2 v.3 pin-es csatlakozóval, fix 12V-ot kap a venti és annyit pörög amennyit megadnak, ha van 3. pin, akkor azon méri is és a biosban látható a fordulatszá
- 2 v. 3 pin, a hőmérséklet függvényében szabályozza az alaplap a 12V-ot...
- 4 pin,ekkor 12V-ot kap, és a vezérlő PWM jel alapján szaggatja a 12V-ot maga a ventibe épített elektronika.A halk ventinél ugye meg van adva, hogy mennyi a zaj (dBA), és rpm...Viszont még egy fontos paraméter van és ez a szállított légmennyiség (CFM). Szóval az ok, hogy 850rpm, de ha ez annyi, mint egy lehellet, akkor nem lesz elégséges a hűtés. Pont ez a bajom, fentebb írtam a BeQuiet hangos ventijéről, 34CFM-et adtak meg az eredetire 34dBA mellett 3400-as fordulaton; nem találtam olyan 80x80x15-os ventit ami kisebb zaj mellett tud ekkora levegő mennyiséget (esetleg alacsonyabb fordulaton), márpedig meglehetősen meleg levegőt fúj ki a venti, amikor gyorsan pörög és hangos...
Szóval nem vennék rá mérget, hogy elég lesz a hűtés ez a Coolink mégis csak egy házfűtő.
-
dni
őstag
Nekem is egy ilyen lapom van, 2GB RAM-mal, egy "gyorsabb" USB2-es SiliconPower pendriveról fut az openelec xbmc, LC Power 1320mi-házban, venti sebességet levettem 5ös-re a BIOS-ban beraktam a TV-mögé aztán puszi, mindent lejtászik.
Filmek Syno NAS-on, sorozatok ASUS RT-N66U-ra kötött hdd-n figyelnek.
Távirányítás iPhone Appal, vagy Harmony távirányítóval működik. Egy problémám van, hogy altatásból nem mindíg jön fel így most mindíg teljesen leállítom, mert még nem volt kedvem logot túrni, hogy mi lehet a gond. -
zsigus
őstag
A legegyszerűbb az ha a gyártó oldalán tájékozódsz.
Igen, rossz a feltöltött kép ott.
-
cekkk
veterán
Ne legyél már ennyire lusta
Mindegyiknél le van írva pedig -
zsigus
őstag
Igen a gyári (kicsi) borda van rajta. A venti felülről szív, és értelemszerűen lefelé fúj, a bordára/lapra.
A ház tetején lévő szellőzőrács sajnos nem elég nagy a 12cm-es ventihez, de így is simán megvan a megfelelő légáramlat. kb. annyit tud ez a "rendszer" mint a gyári venti.
Olyan 50-55 °C körül van a CPU/GPU hőmérséklet (Openelec-ből mérve). Ha egész nap megy a gép akkor pedig kb. 60-62 °C körül vannak az értékek a nap végére. Ez a halkság függvényében teljesen jó szerintem (főleg, hogy a TV szekrénybe is be van téve a gép, a teteje/oldalai kb. 8-8 cm-re vannak a bútor falától).
#16164 TCr: Nem sajnos, sem széltében, sem hosszában nem éri át a ventit.
-
zsigus
őstag
Szerkesztettem az előző hsz.-t olvasd el, így néz ki belülről (de azóta már változott egy-két dolog: a HDD az 5,25"-ös helyen van (középen) a gyári beépítőkeretben, ami nincs a képen, + a venti azóta le lett cserélve egy 12 centis CM-re.)
Szerk.: pont befért a venti az alaplapi csatlakozópanelek és a ház pereme közé. Így lóg a levegőben, de tettem rá gumi rögzítőket, és pont annyira "feszül be" a helyére, hogy ne essen ki ha mozgatva van a gép. Természetesen szállítani így nem szállítanám, de jól működik, és halk.
-
zsigus
őstag
Én a házzal együtt vettem. Gigabyte T5140
De külön is lehet kapni, és a kis mérete miatt bármilyen házba bele tudod rakni (lecsavarozni már nem biztos). Itt voltak korábban paneltápok+adapterek, de most csak adaptereket látok külön, ház nélkül.
Szerk.: A hűtés a "egyedi".
Gyárilag egy 4cm-es venti volt a lapon, és olyan hangja volt mint egy felszálló Boeing-nek. De lecseréltem egy 12cm-esre, a ház adottságai miatt bele lehetett tenni (persze csavarozva nincs, de stabilan áll a helyén). A HDD-vel küzdöttem sokáig mire "zajtalanítottam", most hogy bele van téve a gép a TV szekrénybe teljesen hangtalan.
-
madgie
titán
Mindkétszer én is így indultam neki, aztán a vége az lett ,hogy nem örültem a cuccnak. Ide kéne egy venticsere (Asrock lap), vagy vágni a ház tetejére egy lukat és a brazosról fent fújná ki a hőt, meg ezer dolog kavargott a fejemben, mert sehogy sem stimmelt a dolog (meleg is volt, meg hallottam a ventit mellé).
Aztán győzött a lustaság és mindkétszer eladtam
Ha te szeretsz barkácsolni, akár még jó dolgokat kihozhatsz ezekből is
Peak: megfő a cucc hűtés nélkül ebben. Mondjuk lehet bírná hosszú távon, de nekem a 85 fok procihőmérséklet nem épp' üzemszerűnek tűnik.
-
madgie
titán
Az első Brazosomnál igen, de nem igazán szerettem. Képen jobban néz ki, élőben szvsz elég bazári, hiába fém a nagy része.
Azt ne kérdezd, mit vennék, mert mindkét Brazos-házikómban csalódtam. Valami szellősebb kell szvsz ennél, ebbe vinyó nélkül is eléggé megfő nyáron a cucc (a pici kis süvítő ventiket meg utálom a NAS-ban is idegbajt kapok tőlük).
-
törölt tag
Ez jó kérdés
A ModeCom is simán elbír egy 350-essel, elvben felesleges a 200w. Talán a Thermaltake név miatt figyeltem fel rá. Ha mégis mini itx-es konfigot csinálok, lehet, hogy bevállalom. Ráadásul ha Brazos mellett döntenél, a nagyobb táp kibírna egy későbbi Trinity vagy egyéb fejlesztést, a ModeCom nem biztos.
Az ASRock E350M1 + 4gb ram + Thermaltake 200w + SSD + venti kijön 55-ből 2 ill 3 év garral.
Nem tudom, hogy valóban mindenre elég-e a kis Brazos, a többiek biztos meg tudják erősíteni, hogy beleértve a BD50-et is mindenre elég.
(#16033) canniball
Tényleg, ráadásul 11k. Bár ebben 300w-os táp van, nem sok az már? Lehet, hogy gyengébb minőségű is, kár, hogy semmit nem tudni a róluk.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- DELL Latitude 7340 i7-1365U 16GB 512GB 13.3" FHD+ TouchScren 1 év garancia
- Több mint 70.000 eladott szoftverlicenc
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, élettartam garanciával, problémamentesen! Immáron 8 éve!
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 9/Apple Watch Ultra/Apple Watch Ultra 2
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 Pro 512GB Blue Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3070
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest