-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
mzso
veterán
válasz
MasterMark #56236 üzenetére
Eddig én is eljutottam közben, de az sem tudja megoldani...
Először csak GPU méretezés nélkül zongoráztam végig a skálázás opciókat a Radeon beállításoknál, majd utána. Sehogy nem jó. Érdekes módon a GPU méretezés esetén a "méretarány megtartása" opció ugyanúgy széthúzza a képet mint a TV... Minden sz*r.Ezenfelül úgy látom hogy 50/60Hz csak alig egy két felbontáson jelenik meg, ami megint a TV hülyesége lehet, esetleg a driveré.
Ráadásul az 1920*1440 amit leginkább használnék az nincs is. -
mzso
veterán
válasz
Borisz76 #56235 üzenetére
Nem lejátszó, hanem a képernyő felbontása, régi játékkal, emulátoron. A 4:3-as képarányt nem lehet megoldani sehogy igazi (nem borderless) fullscreenben.
Hihetetlen módon a radeon driver is hasznvehetetlen, ezt a módot nem tudja a skálázásnál, csak szétnyújtani a képet, kicsiben hagyni középen, vagy egy az egyben átadni a TV-nek a felbontást amit ugye a TV nem tud lekezelni és az nyujtja szét.Alapvető, triviális probléma, és nincs megoldás...
-
mzso
veterán
válasz
MasterMark #56233 üzenetére
Fogalmam sincs miért csinálja. PC UHD-ben.
Próbáltam kikapcsolni a 4K Pure Direct opciót, hátha megjelenik valami beállítás, de nem úgy néz ki.
(Még a "Kép" menüben van egy "speciális" opció ami ki van szürkítve, de azt már nem tudom mi deaktiválja, hogy meg tudjam nézni mi van ott.)Elég gáz, hogy ilyen alap dolgot nem tud.
-
mzso
veterán
válasz
MasterMark #56231 üzenetére
De mint írtam az nem csinál semmit.
-
mzso
veterán
Helló!
Panasonic tévén azt hol lehet beállítani, hogy ne húzza szét HDMI-n a a 4/3-as képet?
Egyes programok fullscreenben átváltanának 4/3-as felbontásra, pl 2048*1536, de a TV széthúzza. Kerestem a beállítások közt de nem találtam.
A távirányítón, van egy "aspect" gomb, de csak annyit ír ki, hogy "ezzel a jellel a képarány nem módosítható"...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Milyen légkondit a lakásba?
- Milyen okostelefont vegyek?
- PR-Telecom
- Milyen monitort vegyek?
- A Micron újszerű módszerrel javítja QLC-s SSD-jének sebességét
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Kerékpárosok, bringások ide!
- SSD kibeszélő
- Renault, Dacia topik
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- További aktív témák...
- RITKASÁG: MSI Big Bang Z77 MPOWER
- Bitcoin miner Bitmain Antminer S9 S9I 13.5 - 14 Th 1250W eladó
- Telefon felvásárlás! Samsung Galaxy A15, Samsung Galaxy A25, Samsung Galaxy A35, Samsung Galaxy A55
- AKCIÓ! MSI B550 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA MSI 650W
- LG 48C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest