- Mi mindenre jó egy másodlagos megjelenítő?
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Az Exynos 2600 az első 2 nm-es mobilchip
- Mobil flották
- iPhone topik
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
🔦Üdvözöllek!🔦
A topik elsősorban az elemlámpákról, fejlámpákról, akkukról és a velük kapcsolatos technikai és tapasztalati beszélgetésről szól.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sz4bolcs
senior tag
válasz
benfolds #33819 üzenetére
Nos tévedtem.. fél óra tesztelgetés alapján az xpl-hi-al szerelt c8-at univerzálisabb lámpának tartom hétköznapi használatra, mint az xml2-set. Nekem sokkal jobban átjön az xpl előnye nagyobb távolságra, mint az xml2 több szórt fénye.
Am más is lát eltérést a v2 1a clear convoy, és az xml2 u2 1a színképe közt? A v2 1a határozottan melegebbnek tűnik.
-
-
kgyuri7
csendes tag
válasz
benfolds #33814 üzenetére
A + elmozdul, nem tud rendesen megtámaszkodni, de egy postásgumi pl. megfogja.
Azért írtam azt a töltőt, mert az tud egyszerre többet tölteni. Gyerekjátekoknál sokszor kevés a töltőágy nekem is. Megy a tronic mellett a liitokala bőven. Gondolj bele, hogy egy ilyen góliát akku 4000-4500 mAh körül van és általában nem egy, hanem 3-4 db kell a játékba + a távirányítóba 2-4 db aa akku... Ill. Még fel kellene tölteni a lámpákba valót is. Persze akinek van ideje...4-5 óra alatt feltölti egyesével a li 202 is a csutkára merült D akkut, de mikor van belőle 4db...
Szerk.:
Persze nem tud li ion akkut, de van refresh funkciója cserében, illetve mindegyik nimh akkut tudja, még a 9v-at is. -
-
-
-
ZolkoW
őstag
válasz
benfolds #33760 üzenetére
nem akarok vészmadárkodni, de az eloxálást nem illik szigetelésnek tekinteni, mert könnyen sérül, és máris nem szigetel. a lámpa lockolására jó, mert legrosszabb esetben is nem lesz lockolva, de itt más a helyzet.
ha nem idegenkedsz az akksi forrasztásától, és jó pákád van, akkor működik még, hogy egy csepp ónt ráolvasztasz a + pólusára. annyit hozzáad a hosszhoz, hogy összeérjenek, és az ón elég puha is, hogy jól kontaktáljon. Mivel ez a + pólus, biztonságosabban melegíthető, mint az akku másik fele, de ezt is csak akkor csináld, ha van gyakorlatod, és gyorsan végzel!
-
-
ZolkoW
őstag
válasz
benfolds #33555 üzenetére
nekem a természetes fehér fényű van, ahhoz a megadott lumenszám emlékezetem szerint kb. azonos a 8x Convoyéval. ez hihető, csak szélesebben, és nagyon egyenletesen terít, tehát a közepe nem olyan világos, de fényáramban hasonló kategória lehet. ezért is szeretem nagyon, mert nincs elkülönülő hotspot.
-
kner
csendes tag
válasz
benfolds #33524 üzenetére
Tudni kell, hogy a mágnes inkább sima felületen áll meg stabilan. Sima vagy enyhén hajlított lemezen.
Amikor sötétben pakolok az autónál, a harmadik üléssor biztonsági övének csatján pl. kényelmesen megáll. De egy csőre már nemigen lehet normálisan feltenni.
Múltkor fateréknál a bojler oldalára böktem fel, amikor a fürdőben villanyt szereltünk. Utazáskor a szállodában gyakran pattintom fel a radiátorra moonlight módban, hogy ha éjszaka felébredek, tudjak legalább tájékozódni.TIR lencse: ez egy remek találmány. Azért ne úgy képzeld el, mint egy diffúzort, de szép hotspot-mentessé teszi a fényt.
Amit nem fog tudni: 360°-ban bevilágítani a sátrat. De erre általában nincs is szükség.Szerintem jó lehet kempinglámpának. A nyolc fényerősségből mindig ki tudod választani az éppen szükségeset; van egészen gyenge moonlight mód is. Ez nagyon jó éjszakára úgy hagyósnak, mert akkor sem zavaró, amikor már a sötéthez adaptálódott a szemetek.
Mi gyakran használjuk a legkülönbözőbb dolgokra utazásaink során.
-
Tony21
tag
válasz
benfolds #33544 üzenetére
Jó választás, remek lámpa.
Tegnap este megint azzal permeteztem (akkor volt szélcsend meg szabadidőm), fél 11-kor hagytam abba ... akkora csimbókok jöttek a fényre, nem győztem lehúzni a fejemet(szúnyogok is, azok ellen befújtam magam)
L6 felé kacsintgatok én is, aztán jó darabig nem kell semmi, ami világít.
Legalább lesz indok tovább racionalizálni a flottát (utoljára a két 502b-től szabadultam meg). -
kner
csendes tag
válasz
benfolds #33522 üzenetére
Nyilván attól is függ, mire szeretnéd használni. Bizonyos szempontból még praktikusabb is lehet a 90°-os fej.
Nekem a legtöbbet használt lámpám. Az esetek túlnyomó többségében kézben használom vagy mágnessel odatapasztva.
Ha csak egy lámpát tarthatnék meg, ez lenne az. -
ZolkoW
őstag
válasz
benfolds #33457 üzenetére
sok van már, ami alacsony önkisülésű, ezt nagy betűkkel hirdetik is a csomagoláson, azok szerintem NiMH-ból is megvehetők, igaz, órába még én se tenném
de kb minden másba már jó lehet, ha jól emlékszem, a LIDL-ben kaphatók is ilyenek. abból csak 9 voltosom van. ami nem LowSelfDischarge-os, azt tényleg nem szabad már szinte semmibe..
-
ZozzV6
senior tag
válasz
benfolds #33413 üzenetére
Nem vitatkozni akarok de ez mind ugyanaz a típus a gearbest grey review-k között. Majd meglátjuk ha a kezemben lesz. Valószínű nem lesz tök egyforma mert sok mindenen múlik a bevonat színe de valahol közel kell lenni.
Mindenesetre megtetszett és egy ilyen hostba költöztetem át az XP-L2-es C8-am belsőségeit. -
Clever0
senior tag
-
-
ZozzV6
senior tag
válasz
benfolds #33303 üzenetére
Biztosan jobb az L6 nagy refi nagy test, sok anyag, 2 akku, hosszabb üzemidő. Messzebb visz és nem melegszik. Vagy ha ez se melegszik akkor hamar vissza kell vennie a teljesítményt magától, vagy eleve gyengébben van hajtva. A méret miatt sok kompromisszumot kell kötni de ez ilyen
-
saril
senior tag
válasz
benfolds #33238 üzenetére
Nálam egy BT10-es Fenixel kezdődött minden még nagyon régen, megvan a számla mikor vettem, elő tudnám keresni, de 2016 márciusában beszereztem a BC30R-t más világ
a képekre kattintva nagyítódnak, bocs a képminőségért csak sietve csináltam neked pár kockát ha érdekel és lesz időm komolyabban is le tudom fotózni illetve a fényerejét egy Klarus G20-al tudom összehasonlítani
(nekem amióta megvan családon és pár ismerősön kívül nem mutattam senkinek, nem gondoltam hogy kíváncsi rá bárki is, igaz a városban levakulnak tőle és általában azt hiszik hogy autó jön a hátuk mögött pedig csak egy Merida-m van
)
-
AndrewBlase
senior tag
válasz
benfolds #33115 üzenetére
Bakker, ennek már van fénye!
Biztos örültek a lakók, amikor az ipse éjjel tesztelte a lámpát.
Na és az ára?
Van aki megveszi ennyiért? Oké, hogy brutál, de azért na, kb 70e-t kiadni egy lámpáért? Kutató/mentő csoportnak okés, de magánemberként?
-
-szabi-
addikt
-
belsodavid
aktív tag
válasz
benfolds #33107 üzenetére
A C8-am XPL HI leddel van. hasonlítgattuk U2-es és T6-os leddel de egyértelműen fényesebb és picivel másabb a vetítési képe. (Nekem jobban tetszik). Ja ezek még az Ultrafire C8-ak voltak. A C8 mire jó? Távolra! kis fényerővel jó udvarban is. Igazából használható mindehol. Pici és az álla leesik tőle mindenkinek. Ja meg olcsóbb mint a nagyok! Viszont a nagy lámpa meg nagyot tud mutatni. Van Trustfire TRJ 12 5x T6-os, na az kemény. Viszont nekem az 1 ledes lámpák tetszenek. A lényeg én nem használom semmire kb, csak van és néha "bohóckodunk" velük. Az 502-t szoktam autószereléshez, annak már nem számít, viszont vettem egy Bourit RJ 02-t na az még jobb oda.
-
Joshi
titán
válasz
benfolds #33030 üzenetére
De miért nem jó neked ha villog és visszavesz a fényerőből? Ha használat közben ezt teszi, akkor te magad is látod hogy hoppá merül az aksi szóval aksit kéne cserélni, vagy fel kellene tölteni. Nem életszerű egy kézi lámpánál hogy kiteszed olyan helyre világítani ahol nem vagy jelen.
-
ZozzV6
senior tag
válasz
benfolds #32940 üzenetére
Igen eloxáltak de nem adtak hozzá színező anyagot és valahogy elérték, hogy átlátszó maradjon. Elvileg egy Clear L6 és C8 is lockolható ha kicsit letekered a tailcap-et. Bár van akiknél nem sikerült mivel ez a clear bevonat vékonyabb mint a fekete.
peestike: M1 is ott van ami szinte ugyanazt tudja mint az M2 csak más design. Azt választod ami jobban tetszik. Vagy ha hatótávban nagyobbat akarsz lépni akkor C8 -
Vagany
őstag
válasz
benfolds #32871 üzenetére
Nagyon jó ötletet adtál (pedig ismertem a fasttech-et rendeltem is már tőlük), amellett, hogy rendeltem 2 db ilyen klipset (az aliexpressen a kedvencek között volt, de ott is drágább), megnéztem az XPL-es C8 árakat is és rendeltem is egy ezüstöt (natur) [link]. Nem vártam tovább a GB kódokra itt olcsóbb mint a GB-n és a BLF kóddal mindkét termékből levett 5%, így nagyjából meglett a GB nem működő kuponos ára.
-
ZozzV6
senior tag
válasz
benfolds #32871 üzenetére
Én szeretem. Van az S2+-on, az M1-re is jó. S2+ bem gurul el. Zsebben ezt kifelé lógatom míg a lámpa a zsebben van és engem nem zavar. Teheted a kupakon lécő bemarásokra is de a csőre is a kupak alá. Akkucserénél kicsit útban van de egyáltalán nem vészes. Együtt lehet vele élni.
-
Gargouille
őstag
válasz
benfolds #32621 üzenetére
Lehet tévedek de a túlmerült akksikat szokta így kezelni a töltő, amíg el nem érik a minimális alsó feszültségüket addig halottnak tűnnek a töltőben és csak épphogy csordogál az áram. Aztán ha már a megfelelő feszültségtartományba érnek akkor kezdi a töltő "rendesen" tölteni.
-
kner
csendes tag
válasz
benfolds #32479 üzenetére
Sajnos ez nem ilyen egyszerű.
Már 110°C-os junction hőmérséklet fölött károsodik a LED. Ez abban nyilvánul meg, hogy csökken a fényárama. Azaz ugyanannyi áram áthajtása mellett kevesebb fény jön ki belőle.Ezért fontos a minél jobb hőelvezetés a LED-ről, illetve a korrekt hőmérséklet-kontroll.
-
Joshi
titán
válasz
benfolds #32477 üzenetére
Ettől függetlenül célszerű kerülni a szélsőséges körülményeket, mert attól hogy nincs elsőre látható jele, még károsodhat az eszköz. Ez főként a tartósságra lehet káros hatással, legyen az a hő vagy fizikai behatás. Ezek az eszközök nem kaptak komoly IP minősítést, szóval csak óvatosan.
-
Gargouille
őstag
válasz
benfolds #32358 üzenetére
Nekem is 6x-esek vannak de kb igaz amit írtak, felmelegszik csak lassan. Mondjuk 10 percig simán használod gond nélkül, de akár tovább is.
Ami viszont fontosabb, hogy szemre alig van különbség a közepes és max fényrő közt (de komolyan), és én is azt mondom, hogy a 4x bőségesen elég lenne és az is max fokozaton egy világítótorony az átlag gagyi zseblámpákhoz képest. Legközelebb már én is 4x -el fogom rendelni.
-
ZozzV6
senior tag
válasz
benfolds #32358 üzenetére
Én a 2100mA-es S2+-t bekapcsolva felejtettem maxon egy órára. Kézzel megfogva marha forró volt de kézzel a 60 fokot is forrónak érzi az ember a lámpa meg még elvan. Hozzá kell tennem kis szobában volt légmozgás nélkül ágyra fektetve. Kint bringán egész más a helyzet tekerés közben.
-
Cyberneko
tag
-
nagylaci32
tag
válasz
benfolds #32333 üzenetére
Az lámpaházat alkotó alu tömege csak pufferként működik. A nagyobb tömeg felfűtéséhez (ugyanolyan hőmérsékletre) több energia (hulladékhő) kell, ezért kicsivel később éri el azt a hőmérsékletet, viszont a hőleadásra alapvetően nincs ráhatása. Utóbbi akkor nem igaz, ha jelentősen kisebb keresztmetszeten (vékonyabb falon) kell a hőnek átverekednie magát a lámpa LED-től a lámpa teljes hőleadó felületéig.
Esetedben szerintem nincs sok jelentősége a keskenyebb falnak.
Ami viszont sokat számít az a hőleadó felület nagysága, amin keresztül a környezet levegője átveszi a hőt. Ha ez olyan nagy, hogy maxon járatva a lámpát, már nem melegszik tovább (és ez egy elfogadható hőmérséklet), akkor onnantól kezdve teljesen felesleges bele még több anyag.
A nagyobb tömegnek ott van igazán jelentősége, amikor Zozz az S2 méretbe beleteszi a tripla LED-es drivert jól kihajtva és maxon járatja. Ekkor a beletett rézpogácsa tömege miatt nem 10 mp alatt melegszik túl, hanem bírja 20 ig is -
Clever0
senior tag
válasz
benfolds #31965 üzenetére
Sajnos legtöbbször nem tudom a megfelelő fejet kiválasztani, ezért nem jön át, hogy mire gondolok.
Kár, hogy így elterjedt az átverés, "18650 9900mAh"-ra több, mint 200 találat van az egyik áruházban és akkor még az áttokozott akkukról nem is beszéltünk. Fake Ultrafire 18650 Batteries -
Clever0
senior tag
válasz
benfolds #31954 üzenetére
Akkor ez még jobban megéri $14.99-ért:
6x Genuine BORUiT 18650 6000mah Li-ion Battery -
ZozzV6
senior tag
válasz
benfolds #31833 üzenetére
Ez igaz. Meg karóra gyűjtők többen vannak mint lámpások kis hazánkban. Nagyon réteg hobbi és kevesen hajlandóak érte fizetni. Ezért is hanyagolom a másoknak építést mert amit magamnak csinálok és később mégis eladom az alkatrészek ára sem igazán akar visszajönni nemhogy a befektetett munka.
-
törölt tag
válasz
benfolds #31490 üzenetére
De ez annyira nem bicajra való cucc, mert mindenfelé világít, vagy tévedek?
Bicajra valami olyan kellene ami nem erősen kontrasztos a nem bevilágított részekkel (saját lámpámmal járok úgy gyakran, hogy közvilágítás nélküli helyen ha kinézek a lámpa fenyköréből akkor pár pillanatra rohadtul nem látok semmit) azaz legyen középen nagy felületen jó fényerejű, de a szélein legyen szórt fény. Illetve ha nem kifejezetten látni, hanem látszani módban használom akkor ne vakítsa a szembejövőt. -
kner
csendes tag
válasz
benfolds #31176 üzenetére
Amikor lámpát kerestem, épp ez volt a szempontom: már Low módban is terítsen annyit, ami elég, hogy ne kelljen túlhajtani. A másik szempont volt, hogy sorba legyen kapcsolva a három LED, és a driver az áramot szabályozza (egyes lámpák úgy állítják a fokozatot, hogy 1, 2, vagy 3 LED világít).
Igaz, városban nem is nagyon kerékpározok.
7500 Ft körül vettem átszámítva. Ennyi pénzért az x3 egy jó lámpa. -
kner
csendes tag
válasz
benfolds #31171 üzenetére
Mivel 2S2P kapcsolásban vannak az akkuk, ha beleraksz mondjuk 4 db 3400 mAh-s Panasonic-ot, akkor az eredő kapacitás 2x3400 mAh = 6800 mAh lesz (természetesen dupla kapocsfeszültséggel).
Az áramfelvételt soha nem mértem meg, de érzésre Low módban olyan 700-800 mA-t vehet fel.
Normál körülmények között Low módban közlekedek, az a fény bőven elég (sőt, már-már brutális). Csak indokolt esetben kapcsolok följebb.
A magasabb módokban gyorsan le lehet szoppantani a pakkot. Ott szerintem simán folyik 3+ A is a fényerőből következtetve. És nem bízom annyira a hatékony hőelvezetésben sem. Elég hitvány az az MCPCB. Felpasztáztam ugyan, de jobb nem kísérteni a sorsot.
A gyári pakkja meg egyenesen pocsék. Hamar elkezd beesni a fesz, azok valami hoki cellák. -
kner
csendes tag
válasz
benfolds #31140 üzenetére
Összehasonlítani nem volt alkalmam az x2-t és x3-at. Nekem sosem volt x2-m és kölcsön sem kértem, így hiteltelen lenne véleményt formálnom róla.
Az x3-nál mindenesetre nincsenek koncentrikus körök. Abból csak ömlik a fény mindenfelé. Nem túl professzionális, de hatásos.
Annyi tuning kellett még, hogy a kormány adapter egy csavarral van belehajtva az alumínium tömbbe, ami a rázkódástól szép lassan ki tud lazulni. Az aluban elég gyenge a menet, könnyű megszabni. Így értemesebb leszerelni a lámpa hátulját, kicserélni ezt a csavart egy hosszabbra, és két kis anyát belül rátekerni, jól megkontrázva. Ezen felül a rögzítőtalp belsejét én még kiöntöttem epoxival és kemencében kikeményítettem. -
kner
csendes tag
válasz
benfolds #31136 üzenetére
Köszönöm a tippet.
A SolarStorm üzemidejének az a titka, hogy nem a gyári pakkjával kell használni. Kell hozzá egy ilyen, négy tisztességes akksival.
Valamint normál körülmények között bőven elég low módban, úgy is brutális.
A terítésére tényleg lehet panasz, kb. mindenfelé világít. A fényerő kárpótol. Viszont a szembe jövő nem lesz hálás, ahogy fent is írtam. Így olyankor egészen lehajtom, ha nagy a szembe forgalom.Le- és felrakás számomra nem szempont. Folyamatosan fent van, gyakran még az akksikat is a kocsiban töltöm, kerékpárszállítás közben. A kerékpár nekem sportszer, nem közlekedési eszköz. Nem hagyom ott sehol. Így záram sincs. A SolarStorm meg ugye bármi másra alkalmatlan, ez által nincs is értelme levenni. Szépen rá van tekerve a vezeték a stucnira, nem volna egy hálás feladat azt le-fel rakosgatni.
Egy kollégámnak X2-je van, neki a sisakjára szerelve. Igaz, az X2 kisebb, de én nem szeretem, ha a sisakon van valami.Kíváncsi leszek majd az S2+ plusz prizma tapasztalatokra, ha megjön Zozz-nak. Ha neki beválik, lehet, hogy magam is kipróbálom. Legalább megszabadulnék az akkupakktól.
-
kner
csendes tag
válasz
benfolds #31124 üzenetére
Szia!
Országúti kerékpározok. Nekem hátulra két dechatlon-os lámpa jött be leginkább. Mindkettőt működtetem egy időben, ha éjszakába nyúlik a ride. Jó erős fényük van. Az egyiké diffúz, a másik messzebbre világít.
Az utóbbinak nem találom külön a linkjét, de az áruházban külön is lehet kapni. Ennek a szettnek a hátsó része. 2500 Ft körül volt.
Mindkettő USB-ről tölthető.Ez is egy kiváló lámpa, de van egy nagy hibája. A tartó konzolja előbb-utóbb fáradásos törést fog szenvedni, ahogy a lámpa szeizmikus tömegként szép lassan kivégzi. Két ilyen lámpám is van itthon a fiókban, mindkettőnek a konzolja törött el.
A fenti kettővel nincs ilyen gond.Van eBay-es lézeres lámpám is (amelyik oldalra vetít két csíkot), de ez egyrészt bazi nagy, másrészt nagyon gyengék benne a LED-ek. A kollégám is rendelt ilyet, érdekes módon az övé sokkal erősebb.
Első lámpa gyanánt egy SolarStorm X3-at használok 2S2P akkupakkal (szintén SolarStorm; 4 db 18650 megy bele). Ebben van egy kis kapcsolható DC-DC is, így USB-n tud tölteni telefont, kamerát.
Na ez megjött, egyből szétszedtem, és felpasztáztam az ALU MCPCB-t. Elég legalacsonyabb módban használni, úgy is van fénye bőven. Igazi floodlight. A szembejövőt viszont zavarni fogja. Mondjuk városban én nem nagyon kerékpározok. A hegyen meg ritkán jönnek szembe. -
Kernel
nagyúr
válasz
benfolds #31107 üzenetére
Nem egészen, más a félvezető anyaga / szennyezője, ettől függően más színt bocsát ki, itt szépen összefoglalják:
http://hobbybarkacsolas.mindenkilapja.hu/html/23583126/render/led-parameterek
A fehér LED eleve UV-kibocsátó és fényport gerjeszt, noha a linken nem mutat azonos paramétereket, eszerint nem teljesen ugyanaz.
Ezzel együtt eltérők a nyitófeszültségek is. Nem véletlen, amikor az RGB-szalagon nagyobb értékű ellenállás tartozik a piros LED-hez, mert azonos feszültségről nagyobb áramot venne fel (a kisebb nyitófeszültség miatt) és túlterhelődne.
Ha feltételezünk két, teljesen azonos lámpát, azonos előtétellenállásal stb., akkor a piros nagyobb áramot fog felvenni.
Igényesebb, áramgenerátoros elektronika persze stabilizálná az áramot, egy ellenállás viszont csak áramgenerátoros jellegű meghajtást ad (részlegesen kompenzál).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetni (keresem típusú is) és reflinket beilleszteni az ÁSZF III/10/16-17 pontja alapján tilos, az ilyen tartalmú hozzászólások moderálásra kerülnek!
- Bemutató Convoy M1 és M2 elemlámpa bemutató
- Bemutató Convoy L2 2016 elemlámpa
- Bemutató Convoy C8 bemutató - Előre mutat
- Bemutató Convoy L2 - már majdnem prémium
- Bemutató Convoy S2+ bemutató - A szükséges plussz
- Mi mindenre jó egy másodlagos megjelenítő?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Yettel topik
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Építő/felújító topik
- Azonnali fotós kérdések órája
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- PlayStation 5
- Az Exynos 2600 az első 2 nm-es mobilchip
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone 16, Apple iPhone 16e, Apple iPhone 16 Plus, Apple iPhone 16 Pro
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Ti 6GB Zalman N4 EVGA 450W
- LG 55B3 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3036
- GYÖNYÖRŰ iPhone SE 2020 128GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2183, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest