- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Magisk
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
🔦Üdvözöllek!🔦
A topik elsősorban az elemlámpákról, fejlámpákról, akkukról és a velük kapcsolatos technikai és tapasztalati beszélgetésről szól.
Új hozzászólás Aktív témák
-
benfolds
őstag
válasz
#33253120 #40731 üzenetére
kaidomain, alin a hivatalos convoy shop, talán fasttechen is van ilyesmi. sk68-ból szerintem érdemes inkább újat venni...
kínomban csináltam egy csomó értékelést GB-n (amúgy szerintem nem éri meg a vesződést), púpon vagyok pontokkal, kéne venni valamit.
de igazából az L6-on és az xp-g2-es tip-en kívül most semmi nem hoz lázba.
-
ZolkoW
őstag
válasz
#33253120 #40322 üzenetére
a jó fényerő egyszerű, egy xml, vagy hasonkó led már tudja. driver 8x7135, és elég leszedni a kontrollert, szóval kis forrasztás és kész. a vetítési kép a nehezebb, már gondoltam rá,hogy kifejezetten nagy leddel lehetne szélesíteni a hotspotot (minél pontszerűbb,annál jobban középre lehet fókuszálni,és a c8-nál ezt igyekeznek is kihasználni). ha jól emlékszem, az sst50 led mégnagyobb,mint az xml,meg az sst40, és úgy néztem, 3 voltos még (elég 1 cella). lencsés c8 modon is gondolkodtam már
-
BBéci
legenda
válasz
#33253120 #35609 üzenetére
Egyáltalán nem biztos, hogy a drága jó is. De az esetek többségében az a helyzet.
Készülnek kiváló minőségű eszközök hazánkban is, néha meglepően kedvező áron lehet hozzájuk jutni. De ami kivételesen jó minőségű, azt meg kell fizetni, lásd: Vass cipők.Ha már KeepPower akkumulátorokat rendeltem, talán töltőből is azonos márkájú lenne a jó választás.
Ezt ismeri valaki? -
BBéci
legenda
válasz
#33253120 #35596 üzenetére
"Autóba csipeszes, mágneses esetleg fejlámpát keresnék a helyedben több fényerő fokozattal. A klasszikus zseblámpa, ahogy előttem is írják csak hátráltatni fog."
Akkor Neked is külön leírom!
9 éve használok egy Fenix P3D-t, ami a vásárlásakor kiemelkedően jónak, erősnek számított, persze a méretéhez képest. Szinte mindig nálam van, akár autóban, akár kerékpáron utazom és sohasem hátráltatott."mielőtt nagyobb pénzt dobok ki az ablakon vásárolok egy terméket a vállalható ár/minőség osztályú merítésből"
Múlt héten rendeltem Zanflare F1-et, ami válasz az idézett mondatodra.Szeretem a jó minőséget, és ha tehetem, olyat vásárolok.
Kellemes érzés egy japán ARS ágfűrésszel, Kuker metszőollóval gyümölcsfát gondozni, mint valami Aldiban kaphatóval. Van itthon mindből, tapasztalatból beszélek. -
ZolkoW
őstag
válasz
#33253120 #34986 üzenetére
ez az.
Nem vágom, hogy most mitől ilyen olcsó, lehet, hogy akkor eus szállítással vettem?
Végülis nem mondom, hogy mindenki vegyen ilyet, de nekem jó, hogy a szerszámos táskában mindig ott van, nem kell gondolkozni, hogy betegyem-e a nagy állomást. pici teljesítményű, de vezetékek forrasztásához még oké. a max. amit tud, hogy egy fém potméterházra még tudok vele drótot forrasztani.
Ideálisan inkább telefontöltőről jó használni, mert a power bankok többsége tudtommal lekapcsol, ha nincs áramfelvétel, és ez ki-be kapcsol. (A Xiaomimnak van kifejezetten alacsony áramú funkciója headsetek, Mi band, stb töltésére) Arra nem jöttem rá (nem igazán figyeltem még meg), hogy hőmérséklet szabályzás van-e, de tippem szerint nincs, csak fűt. tehát érzékeny dolgokhoz annak ellenére lehet, hogy nem jó, hogy kicsi teljesítményű, mivel elég forró. lehet kapni hozzá póthegyet is.
Ja, és értelemszerűen sima USB portról nem kell tudnia menni, mert az csak 2,5W. így ki sem próbáltam, nem tudom, mi az igazság, lehet, hogy nem is vesz föl annyit, amennyit ráírnak -
benfolds
őstag
válasz
#33253120 #31492 üzenetére
ez a Fenix BC30R most nagyon jó áron van, 3RDGBBC kuponnal 80 dollár.
-
Kernel
nagyúr
válasz
#33253120 #28730 üzenetére
Flange base bulb, esetleg middle flange base bulb néven fut, úgy látom:
https://www.superbrightleds.com/moreinfo/flashlight-bulbs/led-flashlight-bulb-pr2-w1-wvr/370/
Nem 12V-os, csak a példa kedvéért linkeltem, specifikálja a méreteket is. Itt is vannak ilyenek:
-
benfolds
őstag
válasz
#33253120 #28272 üzenetére
én városban, ha használom is az s2+-t, akkor csak 5%-on.
fasza kis 9000 lumenes olight x7 marauder. visszakanyarodva a tegnapi témához, igazából 170 $ már most sem tűnik olyan soknak egy ilyen lámpáért.
-
jozsi252
veterán
válasz
#33253120 #24122 üzenetére
Én a helyedbe inkább egy BLF A6 lámpát vennék, most BG-n amúgy is nagyon jó áron van. BLF A6 CREE XPL 1600LM 7/4modes EDC LED Flashlight 18650
Más: Február 22.-én rendeltem 3db LG18650MJ1 aksit, Március 2.-án postázták, viszont a tracking még mindig nem élt, ezért mondom írok Banggood-nak hogy mi a fene van. Most írtak pár perce, hogy visszaküldték nekik az aksi miatt. Hát mondom akkor refund, aztán nkon-ról rendelek, nagyon más EU-s alternatíva nincsen, legalábbis jó áron, olcsó szállítással.
-
WestBam
Topikgazda
válasz
#33253120 #24113 üzenetére
Az a baj, hogy nem tájékozódtál mielőtt vetted a C8-at.
Amire használod arra a c8-as nem való, igazán jó nem is nagyon lesz még ha veszel hozzá op refit akkor sem. Neked találták ki az S2 és S2+ lámpákat amik terítenek szépen és kicsi így táskában is kényelmesebb hordani.
Én többet ehhez nem tudok hozzátenni, szerintem alapjaiban problémás a dolog ezzel a lámpával ilyen felhasználáson.
Ellenben az jutott még az eszembe, hogy ha nagyon akarsz új lámpát és mégsem az S2-t vennéd érdmes elgondolkoznod az sk98 helyett egy 502b klónon is. Az is hotspotos de van némi szórt fénye, kisebb így hordhatóbb mint a C8. Én szeretem mert messzebbre visz mint az S2+-om de olyan 30m-es távnál már majdnem ugyan annyi a szórt fénye. Nyilván közelebb jobb az s2, távolra jobb a c8 de ez meg pont a kettő között mozog képességben. Az SK98-nél ezeket sokkal jobbnak tartom. Ez viszont magánvélemény. -
M_o_g_y_i
őstag
válasz
#33253120 #24115 üzenetére
Kevés lesz, hidd el!
Ha egyben marad az üveglap, akkor meg egy élet mire szépre csinálod.
Üveges is ki tudja vágni, és a széleit szépen lecsiszolni. (anélkül hamarabb hajlamos elpattanni)
De a legjobb, ha rendelsz valahonnét AR-bevonatos üveget, valami vastagabbat.
De legalább edzett üveg legyen, mint pl. EZ. -
krisztianAMG
senior tag
-
WestBam
Topikgazda
válasz
#33253120 #24106 üzenetére
A lámpa valóban olyan 3000 körül van, a cree led még ebben sem garantált, inkább latticebright lesz az is. Fénye nem túl kiemelkedő, persze egy kezdő lámázósnak még ez is kemény de akik használnak többfélét azok csak megmosolyogják.
A c8 jó alap, ha ultrafire akkor érdemes elbontani gyorsan és rendes össszetevőkből megépíteni, na az tud lenni álleejtős is, ultraferi verzióban gondolom valami olcsó memória nélküli max 1.5A-es driverrel meg jó 7-8000K-s leddel szerelve biztosan nem mutat akkorát mint tud. Érdemesebb lenne szerintem azzal foglalkoznod kicsit mert annál garantáltabb a teljesítményjavulás.
A bai longot nem ismerem, nem is hallottam róla.
A tesztek ha lefutnak akkor 1-1 ilyen olcsóbb vackot megpróbálok átépíteni használhatóbbra és majd dokumentálom azt azt is megblogolom kicsit. -
WestBam
Topikgazda
válasz
#33253120 #24104 üzenetére
Hát izé.
Ha nem e miatt vennél akkut és töltőt jó lehet. Annyira amúgy nem nagy puki.Lassan itt az ideje, hogy elkezdjek blogolni az ilyenfajta lámpákról, ahogy látom van rá igény
Van itthon pár darab olcsóbb kategóriás sk68 és sk98 is meg pár valami, lassan összeszedem magam és melóhelyen összerakok pár tesztet-leírást. -
luck66
tag
-
dudika10
veterán
válasz
#33253120 #23075 üzenetére
Ezek nem lineáris diverek (azok a kimeneti és a bemeneti feszültségek különbségének és az átfolyó áramnak szorzatát egyszerűen elfűtenék, ez például 3A áram és 1V feszültségkülönbség esetén 3W elfűtését jelentené, nagyon rossz lenne a hatásfok).
Kapcsoló üzemű driverekről van szó, tehát a bementi feszültség és áram szorzata (bemeneti teljesítmény) megegyezik a kimeneti áram és feszültség szorzatával (kimeneti teljesítmény) ha eltekintünk a remélhetőleg nem túl nagy (valóságban sem túl nagy) veszteségtől.
Ha a kimeneten 3V, 3A-re van szükség, akkor az a bemeneten 4V, 2.25A vagy 8V, 1.125A lesz. Tehát sorba kapcsolt telepekből fele akkora áramot fog felvenni (nagyjából, külön kéne foglalkozni még a veszteséggel és annak feszültség-, áram- és driverfüggésével, de azt mi most elhanyagolhatjuk, ahogy 4V-tal közelítettem egy liion akkut is, de a valóságban az is terhelőáram és töltöttségfüggő, stb.). -
jozsi252
veterán
válasz
#33253120 #21942 üzenetére
Itt az alját csak simán rá kell tekerni, nem kell semmilyen pöcökre odafigyelni hogy rá kelljen tekerni. Mid fokozaton ami 200 lumen, 5óra 45percet világított fényerő csökkenés nélkül mégpedig 2600mAh akksival. 3500mAh akksival ez szerintem bőven 7 óra fölött jár. A mid fokozatnak pedig ilyen fénye van katt.
-
5-ös kezelő
senior tag
válasz
#33253120 #21942 üzenetére
Nekem ez az Xtar H3 mindenre elég lesz, el is kezdtem kisöpörni a felhalmozódott lámpáim egy részét. A javított kapcsolósra egyből lecsapott egy kollégám, nem tudtam mást rásózni helyette.[link].
Azért egy S2+ és egy OP C8-ast megtartok, Vander Q5-öst is, bár sokaknak tetszik a kompakt mérete miatt.
És persze a piacos T6-osokból is kell néhány. -
hpsafl
tag
válasz
#33253120 #21309 üzenetére
Hogy sárgul-e azt nem tudom, de elméletileg a LED nem ég ki normál felhasználás mellett, csak gyengül a fénye.
Kamu Convoy-ra rákérdezek. Annyit tudok mondani, hogy a régebbiek tuti jók, mert az S2+ véleményhez április közepén még biztosan eredetit kaptam. Ha van valami fejlemény, akkor írok.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetni (keresem típusú is) és reflinket beilleszteni az ÁSZF III/10/16-17 pontja alapján tilos, az ilyen tartalmú hozzászólások moderálásra kerülnek!
- Bemutató Convoy M1 és M2 elemlámpa bemutató
- Bemutató Convoy L2 2016 elemlámpa
- Bemutató Convoy C8 bemutató - Előre mutat
- Bemutató Convoy L2 - már majdnem prémium
- Bemutató Convoy S2+ bemutató - A szükséges plussz
- Újszerű Asus ROG Strix G16 G614 -16" WUXGA 165Hz - i5-13450HX - 16GB - 512GB -RTX 4050 -1,5 év gari
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Serries X
- Dell D6000 univerzális dokkoló USB-C/ USB-A, DisplayLink & Dell WD15 (K17A) USB-C + 130-180W töltő
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3043, 94% Akkumulátor
- Xiaomi 11T Pro 256GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest