- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Magisk
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Redmi Note 9 Pro [joyeuse]
- Érkezik a Samsung Health előfizetés?
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
Új hozzászólás Aktív témák
-
laca500
aktív tag
válasz
zichie #10972 üzenetére
Köszi.
És tudnál ajánlani valami jobb fajtát? Lehetőleg belső wincsiset, de ha nincs akkor megbékélek az usb-sel is.hati
Ki tudnád ezt fejteni bővebben?
Hogyan képzeljem ezt el?
Lövésem sincs hogyan működik, mit-miket kellene beszerezni hozzá és, hogy mennyiből jönne ez ki.
Ha itt hosszú lenne, akkor priviben is jöhet. -
laca500
aktív tag
válasz
Joke21 #10965 üzenetére
Köszönöm mindenki válaszát. Ahogy látom még van mit tanulnom.
Hát az STB-hez csatolt HDD-vel nem lenne semmi bajom, ha bele lehetne tenni. Az usb-sel meg csak annyi, hogy jó esetben 1, rossz esetben kettő kábel lógna pluszban a nappaliban a tv állványon, ami már így is rengeteg kábelt tartalmaz, amit nem győzök dugdosni, illetve még egy plusz doboz. Még ha parányi is, de doboz. A másik amiért zavarna, hogy azt is kellene egyet venni. Ugyan van itthon egy 3,5-es batár, ami egy régebbi típus és külső tápos és nem lehet csak manuálisan lekapcsolni. Szóval venni kellene egy 2,5-es valamit. A mai wincsi árakat nézve olyan 25K körül lenne. Próbálom a lehető legjobb megoldást megtalálni, minél olcsóbban. Ha valamire nem kell, akkor arra nem költenék, persze ha muszáj akkor nincs mese zsebbe kell nyúlni. Egy normálisabb PVR-es DVB-C-s STB is 30-60 között van, amit csak addig tudok használni amíg a DIGI-nél vagyok. Ha bármi miatt valami változás lenne és szolgáltatót váltanék, (nincs ugyan szándékomban) akkor rakhatom az egészet a sufniba. Ezért keresem az olcsób, de jó megoldást. Így jutottam el a pc-s megoldáshoz, bár nem igazán tetszik. -
laca500
aktív tag
Tényleg nem láttam még ilyet és tényleg pont ez a problémám, hogy ez miatt nem tudom hogyan is működnek a TV tunerek. Ezért próbálok infókat szerezni. A legjobban egy olyan DVB-C-s STB-nak örülnék amiben van, vagy betehető egy winchester. De, mivel eddig csak olyat sikerült találnom amihez usb-n lehet külső HDD-t csatlakoztatni, ami nekem nem tetszik, ezért kezdtem el érdeklődni a PC-hez csatlakoztatható tunerek után. Ha viszont úgy működik az ilyen tunerek többsége mint ez, amit egy pár perce találtam, akkor már értem a dolgot. Legalább is azt hiszem.
Ennél a tunernál ezt írják:
akár az interneten keresztül is programozható az otthoni gépünkben működő tuner, de a kikapcsolt gépet időben el is indítja, ha majd fel kell vennie a tévéből.
Már csak az ára zavar.
Tudnátok valami hasonlót ajánlani ami olcsóbb, de ilyesmi a tudása? -
laca500
aktív tag
Nem a távirányítóval szeretném bekapcsolni, azt csak példának említettem, hogy usb-n keresztül belehet kapcsolni a gépet, de akkor nem lett túl jó a példa.
Az időzített bekapcsolás a lényeg.
El is olvastam a fentebb írtakat, csak valami egyszerűbbre gondoltam. Azt gondoltam van valami más megoldás is. Olyanra mint egy stb-ben. Bekapcsolom, a futó progival beállítom (mit, mikor, honnan), kikapcsolom, és utána mindent felvesz amit szerettem volna. -
laca500
aktív tag
válasz
Watt25 #10950 üzenetére
Én is köszönöm a válaszokat, de nem ilyen megoldásra gondoltam.
Inkább valami olyanra, mint amikor összeraktam egy HTPC-t és az infra vevőrésze rá volt kötve az egyik belső usb csatira, amin keresztül a távkapcs megnyomásakor elindította a win 7-et, vagy az xbmc-t.
Hát valami ilyesmire gondolok. Hátha van valami DVB-C USB-s vevő kütyü, ami beprogramozható, és a megadott időben feltudja éleszteni az USB-n keresztül a PC-t.
Szerintem kell lenni ilyennek. Vagy ez csak úgy működhet, hogy bekapcsolom a pc-t, majd beállítom a felvételt valamelyik progiban, elmegyek dolgozni a pc-t meg bekapcsolva hagyom? Aztán ha végzett a felvétellel, már le áll magától?
Csak ilyen megoldás létezne? -
laca500
aktív tag
Sziasztok.
PCI-e-s vagy USB-s DVB-C kártyához, létezik olyan progi, amit ha beállítok felvételre, akkor abban a bizonyos időpontban bekapcsolja a PC-t és felvegye a műsort, majd a végén le is állítsa?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- i5-13600KF, RX 9070, DDR5 32GB, 1 TB M.2, Fractal North TG és sok garancia
- Logitech Combo Touch iPad Pro 11" (1., 2. a 3. gen), szürke - UK billentyűzet ipad tok billentyűzet
- újszerű iPad Pro 11" (3. generációs) (2021) M1 chip Wi-Fi 128GB silver ezüst Apple
- szinte új iPhone 16 Pro Max 256GB desert titanium sivatagi titán független Apple 3 év garancia
- újszerű iPhone 16 Pro 256GB white titanium fehér titán iStyle független Apple 3 év garancia
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H610M I5 12400F 32GB DDR5 512GB SSD X 4060 8GB SPIRIT OF GAMER CLONE 3 Chieftec600W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 14 Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- AKCIÓ! Sapphire Nitro+ RX 6800 XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest