- Yettel topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Magisk
- Akciófigyelő: Jelentősen olcsóbban nyit az Ulefone új mindenese
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- iGO Primo
- Telekom mobilszolgáltatások
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- Xiaomi Watch S1 - szép az idő
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
Új hozzászólás Aktív témák
-
Atomantiii
addikt
válasz
zichie #20607 üzenetére
33 fokon este aktív szokott lenni több feed is, az egyiket (11009 H) 4 óra előtt lekódolják és leadják azt, amit este az eurosporton megnézhetsz de előtte kódolatlan. Jó esetben találni hozzá kulcsot, bár tegnap is jócskán lement 1 óra belőle mire lett kulcs. A másik kódolatlan szokott lenni, ahogy néztem este az egyik francia a másik meg angol / talán holland nyelven megy. A 36 fokon rövidebb bejelentkezések szoktak lenni talán, de ott nem nagyon néztem.
-
-
Atomantiii
addikt
válasz
Gabesz87 #20542 üzenetére
Mindegy melyik imaget rakod fel, talán az OpenATV egy kicsit egyszerűbb annak aki nem annyira járatos ezekben a dolgokban. De kipróbálhatod mindkettőt is akár, ha az Open ATV-t mondjuk beállítod akkor csinálsz róla egy mentést így bármikor visszarakhatod és kísérletezhetsz mással is.
-
Atomantiii
addikt
Ott van, hogy a transponder 3977 L, az egy C sávos freki amin nem fogsz jelet látni. Vagyis vannak benne olyan frekvenciák, amiket nem fogsz tudni fogni, ezeket akár ki is törölheted.
Mondjuk a későbbi képeden nekem gyanúsak a talált frekik, mintha nem a thoron lennél. Itt egy frekilista.
A 12297 H 45000 az pl az Amoson van egy ukrán freki meg a 12354-es freki is egy román csatorna az Amoson.
-
Atomantiii
addikt
A valóban többet tud alatt nem tudom mit értesz. Évek óta Open PLI-t használok (előtte használtam Black hole-t, VTI-t és Open ATV-t is hosszabb-rövidebb ideig). Az elmondható, hogy kisebb különbségek előfordulhatnak attól függően mire szeretnéd elsősorban használni, de az alap funkciókat mindegyik kitűnően tudja.
-
Atomantiii
addikt
Én úgy szoktam, ha felrakok egy rendszert újonnan, akkor csinálok egy alap mentést, majd utána rakok rá dolgokat. Ha azokkal nincs baj akkor arról is csinálok egy mentést. Ez sokszor hasznos tud lenni, mert lehet felraksz egy bővítményt, de annak valami kínja van, akkor nem kell az elejéről kezdeni az egészet.
-
Atomantiii
addikt
Mielőtt bármit csinálsz rakd fel az automatic fullbackup plugint, ezzel tudsz teljes biztonsági mentést csinálni a rendszerről. Kimásolod pendrive-ra amit létrehoz és bármikor visszaállítod arra, amiről a mentés készült. Időnként nem árt a csatornalistát is kimenteni a dreamboxedittel, ha bármi gebasz van utána simán visszarakod ha változtattál valamit.
Másik, nem tudom műholdra akarod-e használni, de pl dreamboxeditben tudod szerkeszteni a satellites.xml fájlt, amiben a műholdak frekvenciái vannak megadva / bár ez megoldható egy notepad++-al is ha már belejössz a dolgokba /.
De az a lényeg egy biztonsági mentés nem árt a működő rendszerről, mert már jártam úgy, hogy nem akart elindulni a rendszer mindenféle előjel nélkül, de a mentés megmentett.
Mondjuk open pli-ből is van többféle változat, ha jól emlékszem most a 8.3-az aktuális változat (persze a korábbiak is használhatók).
-
Atomantiii
addikt
Kedvencek listát tudsz távirányítóval is csinálni, de a legegyszerűbb a dreamboxedit program használatával a csatornák rendezése. Ráállsz a csatornára amikor látod a csatornalistát (tv gomb ha jól rémlik) és utána meg menü és lesz ilyened:
Csak létre kell hoznod egy kedvenceket is, de lehet engedi utána is már meg nem mondom most fejből. -
Atomantiii
addikt
Ustym 4K pro. A 3-as pont nem tudom mennyire működik, még sosem próbáltam de gondolom nem lehetetlen (szlovákoktól is lehet rendelni, többen rendeltünk már onnan és gyorsak voltak).
-
Atomantiii
addikt
válasz
gulyasa #20351 üzenetére
Nem kell hozzá külön plugin, hogy megjelenjen a picon csak a jó helyre kell bemásolni (persze lehet akár állítani is, vagy a skintől is függ). Én pl a HDGlass skint használom, nagyon testreszabható és ott is lehet pikonokat letölteni online is menüből csak ugye műhold szerint vannak rendszerezve a letöltésnél, de onnan is kilehet szedni a kábelhez valókat.
-
Atomantiii
addikt
válasz
Atomantiii #20342 üzenetére
Bár ha fent van az open atv ugye elvileg azon belül is van frissítés menü, így ami esetleg frissebb cucc az open atv 6.4-eshez azokat online is lelehet tölteni.
-
Atomantiii
addikt
válasz
Gabesz87 #20340 üzenetére
Alapvetően ha minden oké nem szükséges frissíteni, meg mivel nem ismered még az egészet így nem biztos, hogy azzal kellene kezdeni.
Az első linked az valami nagyon régi verzió lehet, a második már jobbnak tűnik, de általában úgy szokott lenni, hogy beltériken belül külön vannak linkelve az adott típusra, hogy melyik való.
De mielőtt bármit is frissítenél érdemes biztonsági mentést csinálni. Csatornalistáról is tudsz pc-re mentést csinálni vagy pc-n szerkeszteni a sorrendet, frekiket stb pl a dreamboxedit programmal.
Open atv-t annyira nem használom, lehet van beépített bővítménye is amivel tudsz biztonsági mentést csinálni, az a lényeg, hogy egy pendrive-ra ha azt rámásolod akkor vissza tud állni arra az állapotra ha esetleg valami balul sül el. Én az automatic fullbackup nevű bővítményt használom erre a célra open pli alatt.
Frissíteni úgy lehet egyébként, hogy letöltöd egy lehetőleg minél kisebb FAT 32-re formázott pendrive-ra a kiszemelt imaget és arra rámásolod. Majd áramtalanítod a beltérit, pendrive-ot bedugod, áramot adsz a beltérinek és ha felismeri a pendrive-ot és azt, hogy rendszer van rajta, akkor kiírja, hogy nyomd meg a gombot a beltérin és akkor elkezd frissíteni. A végén meg majd úgyis újraindul, akkor látod ha végzett. Persze mindezt saját felelősségre, ha elmegy közben az áram akkor esetleg kuka lehet a box is, vagy jtag kábel kell hozzá és jó esetben még életrekelthető.
Vannak többféle image-k:
Pl Open PLI 7.3 vagy 8.3 a legújabb, Black hole, VTI, Open ATV a legismertebbek. Én alapvetően Open PLI-t használok így arról tudok főleg nyilatkozni.https://www.enigma2.net/category/images/vuplus/vu-solo-se/
-
Atomantiii
addikt
válasz
gulyasa #20332 üzenetére
Most ezt beállítod pl egy VTI-n vagy egy Open ATV-n vagy Open PLI-n ugyanarra az értékekre garantálom, hogy nem ugyanolyan lesz a kép (meg még ugyanazon az imagen belül is van x féle verzió, amit használnak). Kár vele kínlódni, állítsd be úgy ahogy szerinted a legjobb.
-
Atomantiii
addikt
Miért lenne reménytelen (gyakorlatilag teljesen mindegy milyen box ha enigma 2 van rajta). Nekem VU+-om van (dupla S2 tuner + DVB-T stick) műholdas adást simán nézem míg DVB-T-ről veszek fel vagy fordítva. Mivel dupla műholdas tuner van olyan is volt már, hogy egyiken néztem valamit míg a másik két tuneren ment a felvétel.
Vagy egyiken nézek valamit, másikon veszek fel, harmadik meg streamel a pc-re. Simán elbírja. De olyan is szokott lenni, hogy felveszek valamit akár több tunerről is és közben meg nézek valamit a médialejásztóval, mondjuk van benne SSD általában arról nézem, de a felvételek USB-s HDD-re történnek.
-
Atomantiii
addikt
válasz
SunMount3r #20182 üzenetére
Uclan Ustym 4K-s boxok is elég jók, sokan használják megelégedéssel őket. Elérhetők többféle tunerrel is (S2X, T2/C).
-
Atomantiii
addikt
válasz
Gabesz87 #20063 üzenetére
Igen az Amikora értettem. Utána kell olvasni, hogy abból melyik lenne a jobb meg milyen rendszer van rajta, hogy tud felvenni. Nem rossz a VU+ Uno sem de szerintem eljárt már felette az idő.
Nekem volt Solo-m először, utána lette egy Solo 2-őm ami sokkal gyorsabb, volt mint a Solo. Az Uno valamivel jobb a Solo-nál, de ahogy nézem le van maradva a Solo 2-től. Még elvileg elmegy, de nem biztos, hogy azt venném. Mai szemmel nézve kicsit lassú lehet már. A solo 2 még nekem is megvan bár lehet el kéne passzolni, de az két tuneres.
Volt Zero-m is, az is jó kis box, de az csak műholdas tunerrel van ellátva. Most Uno 4K SE-m van, ez pedig atomerőmű a korábbiakhoz képest, de amúgy van még olyan, ami ennél is gyorsabb.
-
Atomantiii
addikt
válasz
Gabesz87 #20057 üzenetére
Feltétlen ragaszkodsz a VU+ Uno-hoz? Nem lehet alternatíva egy olcsóbb, de másik beltéri ami alapból tudja a DVB-C-t? Ezeket annyira nem ismerem, de elképzelhető, hogy arra a célra megfelenek, amit te szeretnél. Persze utána kéne nézni pontosan.
Bár a VU+-ok jó beltérik, nekem is volt már többféle belőlük, de én csak műholdas és DVB-T vonalon használom.
-
Atomantiii
addikt
válasz
Gabesz87 #20053 üzenetére
Elviekben igen. Azt tudom, hogy black hole, VTI és és open pli 7 és 8 alatt is biztosan működik T2--es módban az XBOX-os tuner, de mennie kell ugyanúgy C módban is. Én vagy 3 éve használom open pli-n, azóta teljesen stabilan működik. A drivert fel kellett rakni neki, de a black hole úgy emlékszem alapból ismerte is. Annyi, hogy nincs jelszint mutatás T2 alatt open pli-n semmi, black hole-on mutat valamit de köze nem volt a valósághoz, de ettől függetlenül van kép mindig.
-
Atomantiii
addikt
válasz
Gabesz87 #20051 üzenetére
Nincs vele tapasztalatom ilyen téren, csak a beltérivel használom. De ha megnézed az emagos linknél a hozzászólásokat, ott ezt írják: Dvb-c-re vettem, raspberry-n kiválóan működik.
Rá kell keresni, hogy 3-assal mi a helyzet azt nem tudom, de a 4-esre pl találtam olyat, hogy működik rajta.
-
Atomantiii
addikt
válasz
Gabesz87 #20049 üzenetére
Akkor vegyél egy XBOX tv tunert, elvileg DVB-C-re is tökéletes (én DVB-T2-es tunerként használom Uno 4K SE beltériben). Amennyire tudom működik DVB-C-n is a megfelelő driver felrakása után bár ennek utána kellene nézni, mert lehet van az egyes változatok között eltérés.
Ebay-en kutakodva lehet, hogy olcsóbban is lehet találni, fene se tudja, múltkor már nem is volt kapható, de most úgy látom megint van. Én aprón vettem egyet 3 ezerért múltkor ennek az ebay-esnek a dobozán látszik a DVB-C is, az emagos nem tudom milyen, ott valaki írta, hogy Magyarországon nem működik, bár nem tudom mire írta mert nekem is van és a T2-őt is tudja.
Vagy a fehér USB stick is jó lehet, bár ezt szintén csak DVB-T2-őn használtam mondjuk csak PC-n, de szerintem a beltérin is működne.
-
Atomantiii
addikt
válasz
LógaGéza #19998 üzenetére
Míg volt bétacomm rajtuk keresztül lehetett intézni. Ma már csak az MTVA-nál lehetséges, írj a kozonsegszolgalat@mtva.hu címre. De csak magyarországi lakcímmel lehet igényelni és pár ezret valószínűleg le fognak gombolni rólad (annak idején úgy emlékszem 4 ezer volt a sima conax kártya).
-
Atomantiii
addikt
válasz
garga01 #19829 üzenetére
Szia!
Nem image függő, próbáltam többet is. Az Uno 4K SE a multistreamet tudja (5 W-n pl), de 14 W-n lát jelet T2-MI-n is, de csak egy csatornát keres le de azt sem tv csatornának látja. Annyi a különbség az Ustymnál, hogy ott ki lehet választani keresésnél a multistream mellett a T2-MI-t is, VU+-nál ez utóbbi nem elérhető. Ustymmal minden oké és szépen lekeresi a csatornákat 14 W-n is.
Elvileg astra sm + stream relay-el előlehetne varázsolni őket valahogy.
-
Atomantiii
addikt
válasz
Kenderice #19827 üzenetére
A sima multistream az megy azt tudja a tuner, én úgy voltam vele, hogy akkor a T2-MI is megy vele. Csak az a poén az egészben, hogy a negyedannyiba kerülő Ustym 4K meg simán fogja. Ha nem vettem volna meg az Uno 4K SE-t, akkor már rég vettem volna egy olyat, csak ezzel meg mit csináljak, eladni meg már bukó lenne.
Azért érdekelt volna kíváncsiságból, hogy pl az Ultimónál van-e ilyen a csatornakeresésnél vagy csak ott is a multistreamet lehet választani?
(A netboardot hagyjuk, már leíratkoztam onnan a felhígult mindenkivel kötözködő tagok miatt.)
-
Atomantiii
addikt
válasz
Atomantiii #19823 üzenetére
Illetve azért érdekelt volna a téma, mert a nyugati 14 fokon megjelent egy rakás orosz csatorna, van ami megy normál módban, de van ami T2-MI-ben van és technikailag érdekelne a dolog, hogy lehet befogni.
-
Atomantiii
addikt
válasz
Atomantiii #19822 üzenetére
Közben azt írják open pli fórumon, hogy nem minden beltéri képes dekódolni közvetlenül a T2-MI-t, hanem ahol nem ott az astra sm-en keresztül lehet valahogy csak nem tudom pontosan hogy.
-
Atomantiii
addikt
válasz
Kenderice #19821 üzenetére
Az érdekelt volna, hogy tudja-e bármelyik Vu+ 4K-s beltéri a sima T2-Mi módot vagy mitől függhet, hogy tudja vagy sem.
Uno 4K SE-n csak a multistreamet engedi kiválasztani, de valószínűleg nem image függő, mert az Ustym 4K meg simán engedi kiválasztani a menöben, míg az Uno 4K SE nem engedi. De akkor gondolom nálad sem lehet ilyet választani.
-
Atomantiii
addikt
Xbox One usb-s TV tunert sikerült-e esetleg valakinek összehozni windows-al is, hogy működjön pc-n is? Tudom mindenütt azt írják régi oldalakon, hogy nincs hozzá driver, de azért hátha tud valaki valami okosságot rá azóta.
-
-
Atomantiii
addikt
VU+ ts-ben rögzít szintén mint bármely enigma 2-es box, kimásolható és bármi máson lejátszható. Rendelkeznek kártyaolvasóval is (a zérón most nem emlékszem volt-e, de a többi típuson biztosan van).
De csak akkor használható vele ha nincs párosítva a szolgáltatói beltérihez a kártya.
-
Atomantiii
addikt
válasz
oroszlan12 #19215 üzenetére
Csak a UPC-nél van olyan, hogy saját beltériben is használhatod, de csak akkor ha olyan fajta a kártya.
-
Atomantiii
addikt
válasz
Hieronymus #19097 üzenetére
Teljesen lényegtelen, nem a freki fogja megmondani, hogy most SD vagy HD csatornát fognak rajta adni, parasztvakítás az egész mert jól hangzik.
-
-
Atomantiii
addikt
válasz
#50193664 #19001 üzenetére
Kelet 28 fokon azokat nem tudod fogni, amelyek az UK nyalábon vannak:, A többi jön akár kis antennával is https://www.flysat.com/astra28.php
A 15 W-nek is elég normál méretű antenna, a 19, 13 E jön 60 cm-vel is kb.
-
Atomantiii
addikt
válasz
KBalázs34 #18790 üzenetére
Elvilet itt lehet kapni, de máshol lehet van olcsóbban is.
Vagy itt is.Csak ugye neked DVB-C tuner kell bele, esetleg hívd fel őket telefonon úgy a biztos gondolom tudnak szerezni olyat is.
-
Atomantiii
addikt
válasz
torrentszaki #18762 üzenetére
Arra vigyázz, hogy a német oldalukról vedd meg.
-
Atomantiii
addikt
Van-e ötlete valakinek az alábbi problémára?
Tehát van egy műholdas kártyám a pc-be, elindítom az ebs pro vagy crazy scan programokat, amikkel ugye vakkeresést lehet csinálni az egyes műholdakon. Aztán a talált frekvencián lévő csatorná(ka)t tsreaderrel streamelem a vlc media player számára és ekkor az egyes streamelt csatornákon nem minden esetben van hang, pedig normál mpeg hangsáv van rajta.
Ha ugyanezt a frekvenciát lekeresem pl dvb dreammel akkor meg van rajta hang. Illetve ha felveszek dvb dreammel az adott csatornáról, akkor vlc-vel lejátszva is van hang.
Próbáltam már korábbi és újabb verziójú vlc lejátszóval is, de ugyanaz a helyzet. Nem értem miért csinálja ezt. Kb 1 hónapja csinálja romlott el és így nincs minden esetben hang a videólejátszáshoz.
-
Atomantiii
addikt
válasz
osztraksajt #18394 üzenetére
Ha VU+-ot akarsz akkor ha jól látom a Zero 4K a legolcsóbb, amiben van C/T2-es tuner ha olyat kérsz, kb 50 ezer Ft az ára.
A normál Zero-ban úgy látom csak S2-es tuner van vagy legalábbis nekem csak olyanokat hoz fel a kereső.
-
Atomantiii
addikt
Használ valaki DVBSky T330-as tunert? Crazyscan 2-höz keresnék egy tunert amit felismer, de aliexpress-en 25 dollárba, míg amazon.de-n 40 euróba kerülne csak az a kérdés, hogy aliexpress-ről is azt a verziót kapnám, mint az amazonról?
-
Atomantiii
addikt
válasz
pataslogeza #18015 üzenetére
Keleti 9 fokon 11958 V 27500 2/3 DVB-S2/8PSK
M1, M2, Duna, M4 Sport, M5.
De ha kódolt tartalom van rajta, akkor csak kártyával nézhető.
Illetve Euronews a keleti 13 fokon, 12380 V 27500 3/4 DVB-S/QPSK
-
Atomantiii
addikt
válasz
Atomantiii #17995 üzenetére
Már ha sikerül valahonnan letölteni, mert a hozzászólások alapján hiába írnak a fejlesztőnek nem érhető el.
-
Atomantiii
addikt
Létezik olyan program a crazyscan 2-őn kívül amivel vakkeresést lehet csinálni DVB-T/T2-es usb stickkel?
A crazyscan 2 azért nem jó, mert nincs olyan usb stickem ami kompatibilis lenne hozzá.
-
Atomantiii
addikt
válasz
Steady74 #17946 üzenetére
Kábelen nem kódolják az adást ugye?
Mert amúgy mindent tud a VU+ amit szeretnél, igaz nekem solo 2-őm van műholdas tunerrel de teljesen hibátlan és a felsorolt dolgokat mind tudja.
Bár valószínűleg a dreamboxnak sem lenne akadály a dolog, ha lehet kapni két DVB-C tunerrel, azt nem tudom.
-
Atomantiii
addikt
Járt már úgy valaki közületek windows 7 rendszeren TBS 6925 kártyával, hogy pár napig minden rendesen működik, majd egyszer gondol egyet és nem látja se az ebs pro, se a dvb viewer program mint eszközt, pedig az eszközkezelőben fent van, mint műholdas kártya.
Valamelyik nap még segített, hogy letöröltem, majd újra felraktam a driverét, de ma már az sem segít.
Eddig nem volt gond vele, pár napja telepítettem újra a rendszert és felraktam minden frissítést, bár előtte kb fél évvel ezelőtti rendszeren hibátlanul működött az addigi frissítésekkel.
Most nem tudom van értelme egy új telepítést csinálni vagy ugyanez lesz a végeredmény.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Xbox tulajok OFF topicja
- Hardcore pizza és kenyér topik
- Yettel topik
- Nintendo Switch 2
- Egyre csak fejlődik az AI, emberek tízezreit rúgja majd ki a BT
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Gigabyte Aorus Elite RX 9070 XT 16GB Videokártya! Bemutató darab!
- Újszeru GIGABYTE G5 - 15.6" FullHD 144Hz - i7-13620H - 48GB - 1TB - RTX 4050 - Win11 - 1,5 év gari
- Samsung Galaxy A41 64GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H87I-PLUS H87 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged