- Android szakmai topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Apple Watch
- A hagyományos (nem okos-) telefonok jelene és jövője
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Toto2000
tag
válasz
csendes #14339 üzenetére
Köszönöm szépen mindenkinek!
Kb. 10 óra el****sa után sikerült életet lehelni a cuccba. Az volt a megoldás, hogy az Azurewave VP-7070-es "friss" driverét telepítettem (1.0.8-as verzió) és a DVBViewer Pro 5.1-et használom. Így már tökéletesen működik, vagyis kikódolja az adásokat. A drivert ebből a csomagból kell kibányászni: [link]
Megjegyzem, hogy a Homesys továbbra is képtelen érzékelni a CAM modult, a 4.50 sehonnan sem tölthető le, a 4.54 és a 4.46 meg zéró eredmény. Nem értem, hogy miért van körülötte ekkora hype (úgy tűnik, hogy már nem is támogatott termék, honlapja sincs). Ez azért szomorú, mert egész megszerettem a felületét, még használnám is, dehát a Kártya menünpont továbbra is tök üres.
Most csak az alábbi két kisebb gond maradt:
- A távirányítót nem lehet sehogysem működésre bírni. Próbáltam külön a HID eszköz driverét cserélgetni minden létező variációban, de semmi. Tegnapelőtt még a teljesen gyári beállításokkal a DVBViewert tudtam irányítani vele... Most meg hiába próbálom a beállításokon belül "tanítani" a DVBViewer-t, nem érzékeli, hogy nyomkodom a távirányítót. (a homesys sem irányítható vele most) Lehet valahogy tesztelni, hogy veszi-e egyáltalán a jelet?
- Az az érdekes jelenség figyelhető meg, hogy a Thomson beltéri antennám, ha ki van kapcsolva akkor kb. 60-70%-os jelszint mellett gyakorlatilag tökéletes élményt nyújt, míg ha bekapcsolom, akkor gyakorlatilag nem működik (folyton szétesik a kép, leesik nullára a jelerősség). A bekapcsolással nem az erősítőt kapcsolom be, ami éppen arra szolgálna, hogy még jobb és stabilabb legyen a jelerősség? Egyébként fullra tekerve ment pénteken egész este, akkor még nem volt ilyen háklija... -
Toto2000
tag
válasz
Kernel #14333 üzenetére
Értem, akkor ez a HID dolog OK...
Közben az utolsó tippet is kipróbáltam. installáltam a legújabb AzureWave drivert: [link]
Semmi változás. Egyébként az ingyenes adásokkal ugyanúgy működik.
Ehhez van egy külön szoftver is (DigitalTV), így ez már azt hiszem, hogy a hatodik, amit próbáltam. Ezzel sem látszik a CAM modul. Itt egyébként olyan mintha tudná, hogy van CI a tunerben, csak nem látná, hogy benne van a modul...
Ennek installálását követően így néz ki:
-
Toto2000
tag
válasz
zichie #14331 üzenetére
Sajnos, ez is elképzelhető. De fura lenne, ha a vadiúj CAM modul volna rossz. Csütörtökön vettem az Antenna Hungáriától. A típusa: SMiT Conax.
A gond az, hogy senkinek nincs ilyen eszköze a közelemben, nem tudom tesztelni sehogysem. Összességében már én is ott tartok, hogy vagy a tuner hibás vagy a CAM modul...
-
Toto2000
tag
Sziasztok!
Először is nagyon szépen köszönöm, hogy hárman is időt szántatok rám.
Azonban a gond továbbra sem oldódott meg. Már összesen kb. 6 órát ****tam el az életemből és semmi. Ilyen borzasztó macerás ez a PC-n tévézés?...
Tehát részletesen:
Próbáltam Homesys 4.54-essel, semmi. Nem ismeri fel a kártyát ez sem. Akárcsak a DVB Viewer TE2 (ezt adják hozzá), a DVB Viewer PRO, a MyTheater és a ProDVB Player.
Kipróbáltam ezt az 1.1-es verzióját a telepítő csomagnak, amit linkeltetek legfrissebb hivatalos meghajtóként. Ugyanúgy semmi. Egyébként ebben is csak a gyári CD-n is szereplő dirver-ek vannak, szóval nem is reménykedtem.
A CAM modult fordítva betenni nem lehet, mivel nem rögzül benne és nem is megy be addig. A kártya jól van benne. A Mindig TV Extra előfizetéssel nem lehet gond, mivel egyrészről el sem jut odáig a rendszer, hogy a magát a CAM modult lássa, másrészt a vásárlástól számított egy hétig ingyen aktív a kártya.
A linkelt fórumban található AzureWave driver linkje nem jó már. Most próbálom máshonnan levadászni.
Az egyébként normális, hogy HID Keyboard-ként ismeri fel? Mellékelem a képet, így néz ki a tuner az eszközkezelőben:
-
Toto2000
tag
Sziasztok!
A PC-men szeretném nézni a MinDig TV Extra adásait. Az alábbi eszközeim vannak:
- tökéletesen működő high-end gamer PC
- Technisat CableStar Combo HD CI külső tuner
- Thomson 42db beltéri antenna
- SMiT Conax CAM modul (az Antenna Hungáriától vettem, ezt adták a Mindig TV Extrához)
- MinDig TV Extra előfizetői chip-kártyaA helyzet az, hogy a fentiek összerakását követően kizárólag az ingyenes adások jönnek be (azok egyébként tökéletesen), azonban nem kódolja ki az Extra csomagba tartozó adókat. Sőt úgy látom, hogy a tuner nem is érzékel, hogy a CI foglalatában van egyáltalán CAM modul. Mindezt annak ellenére, hogy többször újrainstalláltam a drivert, az eszköz megfelelően van telepítve (még a távirányító is működik), kipróbáltam több programot is (DVB Viewer TE2, DVB Viewer PRO, MyTheater). Egyszerűen hiába erőlködöm, nem tudom rávenni az eszközt arra, hogy a CAM modult és a chip-kártyát lássa...
Kérlek, adjatok tippeket, teljesen tanácstalan vagyok! Köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 16GB RAM 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Lejárt a gyártói garancia? Mi tovább támogatjuk az IT infrádat!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z390-PRO GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy S25 Ultra 1TB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest