Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • zichie

    senior tag

    válasz zhagyma #11097 üzenetére

    "Ahogy korábban is írták bármelyik digitális tuner képes HD-ben felvenni. Egyszerűen rögzíteni kell a HD stream-t."

    Lehet, hogy hihetetlenül hangzik, de van olyan kártya, ami nem képes h264 hd (és sd) vételre. Ilyen pl. a Skystar 1 és a Hauppauge WinTV Nexus-S.

    Nekem az utóbbi volt és akkor vettem, amikor Európában még nem volt HD adás. A lényege, hogy hardveres mpeg2 dekóder van benne és full TS mentésre sem volt alkalmas a kártya, mert a jelfeldolgozás egy részét mindenképpen ő végezte. A kártya megvétel után pár évvel elindult az első HD adás, az Euro1080, ami eleinte még mpeg2-ben ment. Azt tudta venni, igaz szoftveresen. Egy-két év múlva indult be a h264 hd kezdetben még sima dvb-s szabvány (azaz nem dvb-s2) szerint. Ezeket az ismertebb dvb progik (AltDVB, ProgDVB...) újabb verziói támogatták már, azonban a kártya csak a régebbi verziókkal ment együtt. Azt AltDVB első h264 vételi lehetőséget is biztosító verziójában írták is, hogy ettől a verziótól megszűnt a Skystar 1 és WinTV Nexus-S kártyák támogatása.

    Összefoglalva én WinTV Nexus-S kártyával semmilyen módon nem tudtam h264 HD adást nézni és lementeni. Amikor lecseréltem egy Technotrend S2-3200 kártyára, akkor gond nélkül ment a h264 hd.

    Úgy tudom, hogy hasonló, de dvb-c szabvány szerinti kártya a TechnoTrend Premium C-2300 ([link]). Ebben is hardveres mpeg2 dekóder van. Azt nem tudom, hogy itt is ugyanaz a helyzet, mint a műholdas WinTV Nexus-S esetében, azaz sehogy sem lehet rávenni h264 (mpeg4) vételre. Ami még érdekes, hogy a kártyának nincs BDA drivere: [link] [link]
    Ugyan ez volt a gondom a Nexussal is, nem volt BDA driver.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák