- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Google Pixel topik
- Képeken a Huawei új Watch GT 6 órái
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Érkezett egy új Garmin gyerekóra
- Új nap, új Xiaomi 17 információk
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Nem lesz Xiaomi 16
Új hozzászólás Aktív témák
-
zichie
senior tag
válasz
zhagyma #11097 üzenetére
"Ahogy korábban is írták bármelyik digitális tuner képes HD-ben felvenni. Egyszerűen rögzíteni kell a HD stream-t."
Lehet, hogy hihetetlenül hangzik, de van olyan kártya, ami nem képes h264 hd (és sd) vételre. Ilyen pl. a Skystar 1 és a Hauppauge WinTV Nexus-S.
Nekem az utóbbi volt és akkor vettem, amikor Európában még nem volt HD adás. A lényege, hogy hardveres mpeg2 dekóder van benne és full TS mentésre sem volt alkalmas a kártya, mert a jelfeldolgozás egy részét mindenképpen ő végezte. A kártya megvétel után pár évvel elindult az első HD adás, az Euro1080, ami eleinte még mpeg2-ben ment. Azt tudta venni, igaz szoftveresen. Egy-két év múlva indult be a h264 hd kezdetben még sima dvb-s szabvány (azaz nem dvb-s2) szerint. Ezeket az ismertebb dvb progik (AltDVB, ProgDVB...) újabb verziói támogatták már, azonban a kártya csak a régebbi verziókkal ment együtt. Azt AltDVB első h264 vételi lehetőséget is biztosító verziójában írták is, hogy ettől a verziótól megszűnt a Skystar 1 és WinTV Nexus-S kártyák támogatása.
Összefoglalva én WinTV Nexus-S kártyával semmilyen módon nem tudtam h264 HD adást nézni és lementeni. Amikor lecseréltem egy Technotrend S2-3200 kártyára, akkor gond nélkül ment a h264 hd.
Úgy tudom, hogy hasonló, de dvb-c szabvány szerinti kártya a TechnoTrend Premium C-2300 ([link]). Ebben is hardveres mpeg2 dekóder van. Azt nem tudom, hogy itt is ugyanaz a helyzet, mint a műholdas WinTV Nexus-S esetében, azaz sehogy sem lehet rávenni h264 (mpeg4) vételre. Ami még érdekes, hogy a kártyának nincs BDA drivere: [link] [link]
Ugyan ez volt a gondom a Nexussal is, nem volt BDA driver.
Új hozzászólás Aktív témák
- Spórolós topik
- Bittorrent topik
- Harmincadik születésnapja alkalmából megújult az AIDA64
- Hamarosan automatikusan települ a Microsoft 365 Copilot
- Bloodborne (PS4)
- OTP Bank topic
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- iPhone topik
- VGA kibeszélő offtopik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
- Patika hibátlan Iphone 14 PRO MAX 128GB Független - Dark Purple - 5 Mobilxof tok + Üvegfolia
- Bomba ár! HP ProBook 655 G10 - Ryzen 5 PRO 7530U I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I NBD Gari!
- Bomba ár! HP ProBook 655 G9 - Ryzen 5 PRO 5675U I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I NBD Gari!
- EVGA Supernova P850 Platinum 850W Tápegység eladó! Még 7+ év garancia!
- Eladó Garmin Forerunner 955 óra + egy Garmin RD (Running Dynamics) Pod
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 128GB Black Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3499
- GeForce RTX 2060 (OEM HP) Garanciával
- Honor 400 Lite / 8/256 GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Apple iPhone 13 Mini / 128GB / Gyárifüggetlen / 12Hó Garancia / 84% akku
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest