- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- CMF Phone 2 Pro - a százezer forintos kérdés
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Mobil flották
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Yettel topik
- Motorola Edge 30 Neo - wake up, Jr...
Új hozzászólás Aktív témák
-
Core2duo6600
veterán
válasz
Viktoár #9627 üzenetére
A hama nak van az a parabolla antenna formátumú, szabályozható erősítővel az is tökéletes
(#9630) 52a52a
Melyik az a lepkeantenna ?(#9631) Matthew
Nagy künönbséget nem is fogsz köztük találni, szvsz mindegyikben nagyjából ugyanaz van.
Az Alcorrol tudok nyulatkotni, nem pont ez a típus, de akkor is.
FW frissités után, felébred készenlétből, time Shiftet külön kell bekapcsolni, nálam is valami hatékony, HD adásnál kiváltképp nem.Ha létezik 2 tuneres, akkor lehet érdemes olyat választani, mert rictiug úgy jön ki, hogy a másikról akarnék felvenni ...
-
Core2duo6600
veterán
Az mi nekem full hd nak tünik, a progim 1920*1080 i -t ad meg, a tv is ezt írja ki
Mindig tv én.Korábban a Duna is adott HD ben, mára megszünt ez ? mertn mindenhol HD nélkül látom az elnevezését !
(#9593) Watt25
A mindig tv én a M1 HD, M2 HD nak vagy 3 szor ennyi a bitrátája.
16 ra emlékszem konkrétan átlagban, rikán 18 ra is felugrott !Ugyanakkor nevetséges de szomorú, hogy nem lehet találni egy olyan szolgáltatót aki megfizethetően ad jó minőséget HD, ha a csatorna ad egyaltalán HD ben, de az SD adás is tud korrektül kinézni, meg tud szarul kinézni.
De ugyanakkor nem is film alatt kellene összehasonltani az adásokat., mert a film ek is eltérő minőségben álnak rendelkezésre, hanem valami olyan műsor alatt ami vélhetően mindenhol ugyanazon a forráson alapul ?
Reklámok ? Talán.
Hírműsor is csak addig jó, amíg studio kép van, mert a bejátszások néha a VHS minőséget sem érik el -
Core2duo6600
veterán
-
Core2duo6600
veterán
Na jó, de a lapos nyilván egy asztalon van.
mer tölben kényelmetlen !
Én a Wifi-t amúgy sem tartom semmire sem, mert tetű lassú, mindig kábelt használok, mert gyorsabb, és mindig tápról, hogy gyorsabb legyen a gép, mert akksiról a rohadék visszaveszi magát vagy 50 % al és ezt kikapcsolni sem lehet benne !De leginkább asztalli gépet használok !
-
Core2duo6600
veterán
Létezik, hogy bővülni fog, mert amint leáll az analóg sugárzás annak helyére további multiplexek kiallakítására van esély, hogy ezzel élnek - e vagy sem, az más kérdés
Sőt a jelenlegi 3 multiplex en felül is sokkal többet elbirna a frekvencia tartomány.
Hiszen nem igaz, hogy országos viszonylatban csak 3 fér el.
És a digitálisnál már azt is meg lehet csinálni, hogy azonos frekin ad több adó és nem zavarják egymást, így van most is Bp en, mind a 3 torony ugyanazon a frekin ad.Nem is értettem azt a cikket, hogy amikor az egészet tervezték, hogy Magyarország mindössze 4 multiplexet kapott, ez 4 frekit jelent párhuzamosan, ha a kábelen lehet adni, több mint 40 cssatornát, de akár 100 at is nem véletlen van a legtöbb tv ben 100 csati, akkor a levegőben is, ha a kábelen nem zavarják egymást, akkor a levegőben sem, persze a levegős adás a kábelesbe be tud zavarni, de optimális jelerősséggel, a kábel esetén megfelelő árnyékolással ,megoldható.
-
Core2duo6600
veterán
Egy elég amatör kérdés, de mi a helyes bekötési iránya a galvanikus leválasztónak ?
System, és Suscriber van írva a 2 oldalához, mint a 2 írányba bekötöttem, jelentős különbséget nem látok. -
Core2duo6600
veterán
Igen létezik, antenna boltban lehet kapni többféle is van.
Na most, hogy milyen kell, azt nem tudom, de decibelben van ez is megadva .Bp-en valahol a kőrúton van egy antenna bolt, úgy tünt, hogy ott értenek is hozzá, ami ma ritkaság számba megy.
Így vettünk a Hirschmann helyett egy litván erősítőt, hát ég és föld a litván javára.Pedig neve a Hirschmann nak van az antenna iparban, de csak neve mint utobb kiderült, és emiatt néztünk ocska minőségű adást már vagy 10 éve ...
-
Core2duo6600
veterán
válasz
tototos #9483 üzenetére
Hello
Én ugyanebben a cipőben járok.
Antenna kint a tetőn, a kábel direkt ide jön, nincs semmi leosztás, szemre a Száva utcára néz, Pestlőrincről (Gyömrői, és Álmos utca között)
M1 , M2, Duna 1-2 100 % os jellel, a 2 kereskedelmi 0, a Száva mind a 3 multiplexet adja, szabad rálátás van az adóra, ugyanerre van a Széchényi hegyi is, vagy szaabdsághegyi, most hirtelen nem vágom melyiken van az adó, de eleve nincsenek egymástól messze !Én számítógéppel nézem, vagyis nézném az adólkat !
Ugyanakkor egy szobaantennát kibigyeztek az ablakba, nagyjából mindegy merre ál, mind a 6 adó 100 % os jelerősség mellett kifogástalan, nem értem !!
Még akkor is ha a radiátor takarásában van az anetennaHa egy kábelt kilogatók az ablakon szintén minden bejön, ekkor néha vannak hibák már, de bejön mind a 6 csati
Akkor is erős a jelszint ha a szobaantenna erősítője ki van kapcsolva, tehát a térerő biztosan elég !
Tőlünk a Száva utca és a Széchényi hegyi adó azonos vonalban vannak.
Valami 5 let ?
Az 50 Kw os teljesítmény a C Mux nál nem nevezhető éppen kicsinek, közben eszembe jutott valami, ha túl nagy a jelerősség ugyanolyan gond mintha gyenge !
Próbáld meg másik adóra állítani az antennát vagy a száva utcéra, vagy a 3 as határhegyre
Ugyanis nekem azóta vannak bajaim, amióta megnővelték a teljesíítményt ! -
Core2duo6600
veterán
válasz
csendes #9459 üzenetére
Ez itt is így van nem?
Egy arra alkalmas tv be betolod a kártyát és megy az adás nem ?(#9461) BeLac
Jahh, de egyébként nem egészen korrekt ez szerintem
Miért fáj az a szolgáltatónak, ha nem egyenes adásban nézem meg az adott műsort, hanem 3 óra mulva ?
Hiszen nem a tv adásért fizetek, hanem azért, hogy elhozzák hozzám, lévén kereskedelmi csatornák, amik ingyenesen foghatóak, azért kell perkálni, hogy terjessze a szolgáltató,HBO ról nem beszélünk, a torrent világában nincs jelentősége !
(#9463) piadex2
Melyik szolgáltató :?
Ekkor talán tud valaki segíteni !(#9452) Kernel
Hát nekem nem kell a Set Top Boxa egyik szolgáltatónak sem, azt már nem, hogy ne tudjak a gépre közvetlenül felvenni !Nekem egyedül akkor kell digitális bárnely szolgáltatótól, hogyha kinálnak gépbe való tunert, lévén, TV készülékem sincs, és nem is tervezek beszerezni !
Olvastam ugyan, hogy van lehetőség kártya olvasó + 1-2 progi használatára, de ez vagy megy, vagy nem, lutrira meg nem szerződök le senkihez !Maradok az analóg kábel tv nél, ahol legalább normálisan tudok felvételt készíteni + az ingyenes mindig tv
-
Core2duo6600
veterán
válasz
stranger28 #9441 üzenetére
szvsz
Analóg adásra használd a számítógépet és egy erre alkalmas tuner karit
Digitálishoz meg a hdmi n keresztóül egy stb ét
Vagy igényelsz a upc től egy digitális csomagot és akkor nem kell az analógHa mindenképpen a külső tunerek nél akarsz maradni, akkor 2 külön álló tv box ot kell venni.
-
Core2duo6600
veterán
Ha már digitális akkor Hdmi -n küleném a tv be, persze ha nincs hdmi csati rajta akkor tökmindegy.
A különböző STB k közül, jelentős különbséget nem igen találsz.
Az alap tv nézési, felvétli funkció a legtöbbön elérhető, az, hogy lejátszik avi meg stb.. file okat, a legtöbb esetben "csak" marketing, azaz nem fog pótolni egy media lejátszót !Ha semmi komoly elvárásid nincs tőle, és nem akarod az exra csomag adóit nézni akkor vállalható is akár, amúgy ez sem butább, mint a mi boxunk, nekünk egy Alcor 1500 Hd van, amire kell az is megfelel ! az is lejátszik egy halom file-t de erre a meida lejátszót használom, amíg nem volt, addig egy PC volt a tv mellett !
Más :
Mi a helyzet mostanság a digitális kábeles rendszerek adásaink közvetlen a PC re való Digitális rögzítésével, megoldható ma már ?
T-home ra kellene ilyen kütyü nekem, még nincs előfizetésem, de ha bármi megoldás van rá, akkor érdekel, akár legaális akár nem ! -
Core2duo6600
veterán
Hello
Létezik - e, és ha igen, akkor melyik az az eszköz amivel a számítógépen a mindig tv extra adásait tudom rögzíteni, tunerem már van, tehát egy olyan valami kell ami megeszi a kártyát vagy kikerüli a kódolást !
-
Core2duo6600
veterán
válasz
lorenzen #6869 üzenetére
Megnézem megint, de mivel ez a PVR 500 as elég hosszú, szerintem ráér a SATA portokra, amiért egyébként elmehetnek az alaplapgyártók és tervezők a fenébe, hogy nem gondolnak arra, hogy ha egy lapon minden helyet ki akarunk használni, akkor is be lehessen akár minden létező sata portra hdd ét vagy bármit tenni.
A másik ilyen amin már felbosszantottam magam, hogy mi a francért van a gépen minden csatalkozó hátul, amikor azokhoz legtöbb esetben nehéz házzáférni, hogy a táp, vga, billentyű , egér hátul van, elfogadom, még a nyomtatót is, de a többi , annak sokkal inkább elől kellene lennie.
Tudom, hogy nem kari hiba, mert egyedül mind a 2 hibátlanul megy.
Még nem néztem, hogy milyen IRQ n mennek, most így hirtelen nem is tudom, hogy a win 7 alatt hol kell ezt megnéznil.(#6870) hcs57
Lévén digitális bármilyet, mert nem igazán van köztük különbség.
Ha fontos, az analóg akkor vehetsz hybridet is.
Leginkább a szoftvertől függ, hogy mit tud a karesz. -
Core2duo6600
veterán
válasz
lorenzen #6867 üzenetére
Nekem egy PCI-os, és egy PCI-e lenne bent együtt.
A PCI os, viszont időnként megakad, megáll, kiakad, mind a kép mind a hang.
Mivel kettő P55 ös lapom is van, és a 2 nek nem lehet ugyanaz a baja, így merült fel bennem a kérdés, hogy vajon mi a gond.
A tunerrel sincs baj, mert egy régebbi Asus P5ld2 ben, ami nek még rendesen volt északi hidja, hibátlanul megy.Windows Meida Centert használok az analóg adásokhoz.
A digitálishoz, DVB Viewert fogok valszeg. -
Core2duo6600
veterán
válasz
lorenzen #6862 üzenetére
Kösz, eddig is ezt használtam, de rájött, hogy lopott, és állandóan kilép, ahogy látom, nem tudom elkerülni, hogy megvegyem
Bár ennyi pénzt megér.
Ha utána rendesen megy.Arról van - e valakinek tapasztalata, hogy 2 tuner kártyát tesz a gépbe, tölrténetesen, esetemben, egy Hauppauge PVR 500 (PCI), és egy Compro Videomate E900, Dulal hybrid (PCI-E)
A lap megy P55 ös Asrock, Extreme 4 es. -
Core2duo6600
veterán
HEllo
Remélem jó helyre megy
Digitális adás vételére alkalmas progik kellenének nekem, mert be akarok szerezni egy normálisat, mert a tunerhez adott az használhatatlan.
-
Core2duo6600
veterán
válasz
simonzsoli #4912 üzenetére
Itt nézd meg a frekvenciát, és akkor meguszod a keresést.
(#4923) nrc
Jahh én 20 000 ért vettem az alcor készükét, usb hdd re vesz is fel, de ez még bétaállaputú benne.
-
Core2duo6600
veterán
Ha bejöttek az adások, akkor nem mindegy mit mond a TS reader én sosem használtam.
Ha az m1 nem akad, és ha a Duna nem akad, hd filmnél sem fog, mert most is hd méretben adnak.
a progi, ha van olyan inteligens, akkor magától belezoomol.
Mert pl a nem hd adás alatt az m1 nél nálam a képernyő közepén van egy relative kis méretben a kép, minden oldaláról fekete csikkal.
És ha kiszámolom a képméreteket, valóban jó helyen van.Amúgy okosabb lenne, ha az adásban a nem hd tartalmakat is felkonvertálnák, mert nem kellene állandóan állítgatni.
-
Core2duo6600
veterán
válasz
Balage^ #4765 üzenetére
Nem tudtam megoldani, valamelyiket mindig zavarta a másik.
Elég paraszt megoldás, de muködhet.Szerezz be egy STB ét, Alcor HD 1500 -al próbáltam
Mixelt antenna (Sima közösítő) bedug az alcorba, majd onnan a tv be.
Amikor be van kapcsolva az Alcor, akkor a tv tunerén is jönnek a digitálisok, ha kikapcsolom az alcort, a digitális megszünik, de hibátlanok az analógok.Ha nem akarod cserélgetni a drótot, akkor ez lehet egy megoldás.
Mellesleg a készülék felvenni is tud usb hdd re is, WD passporttal megy.(#4771) Myth
A hama nak van az a parabola alakú erősítös antennája, szerintem azzal próbálkozz.
Beltérben megy a ház keleti részén, nyugati ablakból látszik az adótorony (Ferihegy közelében )(#4784) bruce20
Ezeket nincs értelme belinkelni, mert a youtube átalakítja, és szar lesz a minősége.(#4787) nfsu17
Jobb cuccokhoz van átalakító.(#4786) winkloyd
Nekem belső, compro típusú van.
A CPU a HD hoz kevés lehet(#4806) wwenigma
Valami a win el lehet.
Ha megy egyik progival mennie kellene a másikkal is,
esetleg egy ujrahangolást kéne megpróbálni.Egyben egy kérdés is :
Ki prübált más Alcor Hd 1500 as kütyüt, felvenni is tud usb és hdd re, digit adásból, + sok formátumot lejárszik, szintén usb ről.
20 000 körül van az ára. -
Core2duo6600
veterán
válasz
Sas madár #4731 üzenetére
Egy a lényeg, hogy uhf antenna legyen.
Nekem egy erősítős antenna van, hama típusú.
18 ker reptér től beljebb, vissza kellett venni minimálisra az erősítést.(#4738) nrc
Ha messze van valaki az adótól, akkor valóban így van.
Akár még a vonalzó, körző stb vel kell megszerkeszteni, hogy merre nézzen.
Jó szolgálatot tehet még a google earth is, és egy íránytús is.
Nálam Bp en ahol látom az adód, szemmel elég volt beállítani.
Ráadásul egy írányban van a Széchenyi hegy, és a Száva utca , hogy melyikről veszem azt nem tiudom, de az teljesítmény emelés miatt vissza kellett vennem az erősítést.Van tetőantennánk is, de a közösít6és megoldatlansága miatt még használaton kivül.
-
Core2duo6600
veterán
Rákerestem.
Egyszer említi a man concept decoderét.
Másfelől a directx et. Fent van a legfrissebb ?Petkow.
Első körben az M1 ről felvett anyaggal tegyél próbát Zhagyma leírása alapján.
Mivel a tv2, rtlklubnak a hang codec miatt, nem viszi az MPC HC.
Nekem még képet sem sikerült tegnap kicsalni belőle. -
Core2duo6600
veterán
A DVB-T adásokat én a VLC Playerrel játszom le.
Az M1, M2 Duna, Duna2 öt viszi a Windows 7 !!! media player is, ezeknek ugye Mpeg audio hangjuk van.
M1, és M2 esetében AC3 is.
Tv2, és az rtl klub esetében AAC+ hang van, ezt eddig csak a VLC játszotta nekem le, hanggal.Szerkesztés :
H.264 Ts cutter, és TS Packet editor
Hd adás esetében (M1, M2 , Duna HD), Smart cutter, ez nem ingyenes,
[link], a portable változata, mintha fullként menne, nincs benne nálam a vízjel.Konvertálni nem konvertálom sehova sem, mert akkor elveszti az értelmét a digitális léte, bárhova konvertálnád, csak romlik a minőség.
Arra is kaptam leírást, hogy hogyan lehet mkv konténerbe betenni, de még nem próbáltam ki, de a VLC playert marhára nem érdekli a konténer.
-
Core2duo6600
veterán
próbaképpen, ha van fölöd hdd ét , próbáld meg a 32 bites xp ét.
Az sokkal jobban ki van forrva, mint a 64 es.
Nem lennék meglepve, ha azon a 32 bites driverrel hibátlanul menne.Más :
Felvettem az m1 ről egy hd adást.
És képtelen vagyok az eddig megszokott dolgokkal megvágni.
A H264 ts cutter, és a Ts packet editor is kifagy.A cyberlink powerdirectora, betölti ugyan, de át akarja kódolni.
-
Core2duo6600
veterán
Állitsad be kézzel a frekiket.
A frekvencia.hu szerint, majd tekergesd az antennát.
És a térkép alapján is be lehet állítanil.
Szerintem, amiket írsz, hogy talál egy csomót, Austriai, és Slovén, esetleg horvát források lehetnek, mert közel vagy a határhoz.Szeritnem a DVB Viewert használd, eddig a legnormálisabb progi a digitális vételhez, ha fel is akarsz venni, és szerkeszteni is akarod a file okat.
Ha meg csak nézni, és felvenni, majd visszanézni, akkor meg a Windows 7 Media center.(#4692) vtechun
Az olyan is.
Csak a kinai cuccoktól mentsen meg a sors.
Ha tehetem, legalább nem kinai tervezésű dolgot veszek.
Én 40 000 ért vettem a dual hybridet, nem volt olcsó.
Cserébe kaptam egy relative jó hardvert, és egy igen szar programot, ami használhatatlan. -
Core2duo6600
veterán
Ez az ami senkit nem fog érdekelni, ha tudod fizeted, ha meg nem, nem tv zel, szerintem ez lesz a hozzáállás, ebben az országban mindenki csak a saját hasznát nézi.
(#4688) lorenzen
A powercinemat, eddig is vezérelte az mce távlövő nem állítottam rajta semmit, sőt ki kellett szedni az automatikis indulások közül a powercinema távvezérlőjét, mert párhuzamosan müködött a kettő.
(#4689) zlac80
ATV és Hírtv kódolt a mindigtv én, 3 hete amikor beállítottam legalábbis au volt. -
Core2duo6600
veterán
válasz
Hunter2 #4646 üzenetére
Analóg adásoknál semmi problémát nem okoz, annyit kell ellenörizni, hogy ne legyen azonos frekin analóg jel a kábelen, és analóg jel az antennán, erre a szolgáltatók figyelnek is.
Távtáplálásos nem gond, egy bizonyos modult kell beilleszteni a tv és a gép tunere elé, ha eddig nem lett volna ez meg akkor mindenképpen kell.
Van olyan közösítő ami átengedi az egyik bemenetre a feszültésget.A digitrális adást nem tudtam az analóggal közösíteni.
(#4647) mamu
Az EPG müködik ?
Mert ha nem akkor nem digitális jelet nézel.(#4649) nrc
Mintha azt írta volna, hogy nincs STB je. -
Core2duo6600
veterán
Nem, mivel az antenna kábelnek édes mindegy milyen jel megy rajta.
Majd számolj be, hogy hogyan sikerült közösíteni a jelet a kábeltv vel, nekem eddig sehogysem.(#4623) 19mikober68
Hogy digitális adáshoz stb egy humbuk, egy a lényeg, hogy uhf antenna kell.
Én jelenleg a kis tányér alakú szobaantennával veszem a jelet, erősítő visszatekerve a fullról.
közepesen lehet, amikor ezt az antennát vettük hire hamva sem volt a digitális adásnak. -
Core2duo6600
veterán
Hogy hívják azt az eszközt ami egyik irányba engedi a jelet, de a másikba nem ?
-
Core2duo6600
veterán
szvsz a PAL az a színrendszert határozza meg
Az igaz, hogy itt egyesek és nullák formájában jön az adat, de attól a felbontás, a képfrissités, még mindig a pal ból származnak.
És a színeket a digitalizálás elött valahogyan rejtjelezni kell, no ezt határozza meg a PAL szabvány, amúgy a DVD lemezeknek is van ilyen szabványuk, ami ugye a digitális nyilván a digitális tv adásnak is.Találtam egy lyukszűrőt, vajon müködhet ?
Meg van adva a freki sáv, de a UHF 62 es nincs benneItt a [link]
A kábelen tv adás nincs az érintett helyeken, de lehet, hogy a kábelnet ott megy.
-
Core2duo6600
veterán
válasz
applause #4579 üzenetére
Ez nekem nem az igazi, mert az a célom, hogy állandóan rajta legyen mind a 2
Hiszen ha kapcsolgatni kéne, akkor akár a drotot is cserélhetném, a tv és a gép vétele a fontos, nem feltétlen ugyanazt a z adást akarjuk nézni, pont ilyen okból nem kell semmien set top boxos megoldás sem. -
Core2duo6600
veterán
válasz
#65675776 #4574 üzenetére
Azt is kipróbáltuk semmi eredménye.
Még azt tudom elképzelni, hogy az a gond, hogy közös erősítőn menne a 2 jel.
A digitálisnak mindenképpen kell, mert ha nem megy át az erősítőn, akkor a lenti tv én nincs jel, a gépen van.
Azt nem tudom viszont, hogy létezik - e olyan kütyü, hogy T irányából nem engdedek be semmien jelet, multiplexek frekijén. -
Core2duo6600
veterán
válasz
lorenzen #4563 üzenetére
A kábel tv én nincs a 2 multiplex frekijén analóg csatorna.
Hogy a kábelen a diigtálisok meg az internet meg a teleofon, hogy hol van arról nincs adat.
De csak odafigyelnek erre, hiszen akkor az adott szolgáltatásokat is zavarbná a 2 multiplex ill, a földi analóg adások.Létezik csatorna szűrő.
Bár lehet, hogy körülményes a beszerzése.
Ha nem lehet közösíteni, így viszont nem tudjuk majd a digitálisat használni, mert senki nem fogja cserélgetni a tv ben a kábelt, a gépben meg pláne nem, mert nehezen hozzáférhető. -
Core2duo6600
veterán
válasz
#65675776 #4561 üzenetére
Azt én tudom, a kérdés inkább arra irányult, hogy fogják - e egymást zavarni, ill, hogy lehet-e közös erősítővel erősíteni őket.
Feltettük az antennát, a gépen jön a jel, de a tv én már nem, csak akkor ha az erősítőn keresztül megy, jelenleg nincsen közösítönk, uhf - uhf kell ugye, csak uhf vhf van, valamien okból ilyen lett beépítve, a rendszerbe (Kábel tv bekötésénél ki lett szedve)
-
Core2duo6600
veterán
Próbálta már valaki közösíteni a digitális antenna jelét az analóg kábel tv vel ?
-
Core2duo6600
veterán
válasz
_voodoo_ #4555 üzenetére
Ha minden kötél szakad, akkor 2 antennával.
Annó nem véltelen volt a lakótelepi házak tetjén több antenna.Mi pl, amikor újapoltán (Bp 15 ker) laktunk, útgy volt beállítva a ház tetején a tv antenna, hogy a kákesről vette az M1 est, míg a többit a Szechenyi hegyről.
Valszeg rálátás, vagy jelerősség miatt volt így. -
Core2duo6600
veterán
válasz
_voodoo_ #4531 üzenetére
Na ez az, hogy szerintem nálad erősítés nélkül is kell mennie.
Nálunk itt Bp en igen gyenge a teljesítménye a sugárzásnak, és a szobaantennánom, egy potméterrel lehet az erősítés mértékét állítani, már majdnem a földhöz vágtam az antennát és a tunert, mire valszeg véletlen letekeredett az erősítő és a kép is "kitisztult, azóta hibamentes, már megvan véve amúgy a kültéri antenna, csak ilyenkor a francnak sincs kedve a hidegben csavarozgatni.
" -
Core2duo6600
veterán
válasz
Hunter2 #4525 üzenetére
Ahová beállítod, de alap esetben a Users>Public>Recordet tv
(#4523) _voodoo_
Ahogy nézem, kiskörösről elég nagy teljesítménnyel sugározzák, ott szvsz erősítés nélkül a saját antennával is mennie kéne, legalábbis találni kell olyan pontokat, ahol be lehet fogni.
De ha ugyanabban a helyzetben a gép nem vesz,m de a tv igen, akkor sanszos, hogy rossz tuner . -
Core2duo6600
veterán
válasz
_voodoo_ #4521 üzenetére
Játssz az erősítés teljesítményével, nem kell feltétlen maxon lennie.
Valamint kapard le a netről a legfrisebb drivert progit hozzá.
És próbáld meg a dvbviewerrel., esetleg dvbdreammal.Az én dual hybridem pl meg sem moccant a cd én lévő progijával.
A netről leszedettel már behangolt, de a progi kiforratlansága miatt használhatatlan, a DVBViewer és az MCE vel használható. -
Core2duo6600
veterán
válasz
Core2duo6600 #4517 üzenetére
Átkódolás nélkül persze akart lenni
-
Core2duo6600
veterán
válasz
zhagyma #4513 üzenetére
Annál is inkább , mert ott úgy van,
Nem szó szerint, de :
... figyelem a haza-i adás mpeg4 es , nehogy mpeg 2 es cuccot vegyetek. ! ...És be kéne még venni a lépéseket, a reklámmentesítésbe, hogy mivel, és hogyan lehet kivágni, természetesen átkódolni.
Valamint azt is, hogy ha valaki pl, divx be akarja akkor mit csináljon.(#4516) navati
AVC Mpeg 4 H26 codec kell.
És másra is jó, akás más telepített progi is tudja használni, ha fent van a gépeden ez a codec, és a hangnak is megfelelő. -
Core2duo6600
veterán
Közben megválaszolom magamnak a h264cutterrel kapcsolatban a kérdést.
Only I framre kell állítani, még így a legpontosabb.De minazonáltal nem ártana már egy normális vágó progi.
-
Core2duo6600
veterán
A h264ts cutter megy nektek 64 bites rendszere?
Mert ki akartam nyitni vele ugyanazt a file -t
amit a 32 bites win 7 alatt megnyitott, de a 64 es alatt azt mondta, hogy not support. -
Core2duo6600
veterán
Még mindig nem tudtam működésre birni, hogy a felvett adásoknak (tv2, rtlklub )a hangja is legyen a MPC HC ban és a Mediaplayerben
-
Core2duo6600
veterán
válasz
bruce20 #4473 üzenetére
Kmplayer,
Win 7 alatt a beépített codecet használtam, az jól müködik a képre.A kérdés hogy amikor a playre nyomtam inkább a smart cut ra vonartkozott, ami egyszerűen kilépett bármit is csináltam vele.
(#4474) _voodoo_
A 7200 as nak meg van az az előnye, hogy MCE kompatibilis, ha ugyanannyiba kerül érdemes azt venni. -
Core2duo6600
veterán
A windows os tapasztalartok alapján, ha a vas alkalmas a nagyfelbontású mkv ék (Jellemzően x264 vagy h264) pl Blueray ripp lejátszásához, akkor a tv adás sem okoz gondod.
HA már ennyire vágod a linux témát ott megoldott, az, hogy TS file okból streamekből normálisan ki lehessen szedn a reklámokat ?
-
Core2duo6600
veterán
válasz
bruce20 #4450 üzenetére
Hát bent marad csak még nem tom melyikben, mert most épp 3 gép van elöttem egy kvm switchel.
még ki kell próbálnom, hogy egy régebbi vga val megy - e a HD akadásmentes dekodolása, mert akkor meguszom vga vásárlás nélkül.
Amúgy, vissza kellett vennem az antenna erősítőjét, és most rendesen jön minden aminek kell.
Már csak a közösítőt kell megoldani, hogy a 2 tuner egyszerra kapjon jelet, mert ennek a dual hybridnek 2 antenna inje van. És az analógnak is rá kell mennie.Nem tudom, hogy egyaltalán megoldható-e, és nem fog - e bezavarni.
-
Core2duo6600
veterán
válasz
Core2duo6600 #4448 üzenetére
Már megvan !
A weboldalon, és lehet Paypallal is fizetni, meg is fogom venni, ezzel végre megy a kari rendesen. -
Core2duo6600
veterán
Közben egy ujabb kérdés a DVB Viewer-hez :
Hogy lehet az epg frissitésére rávenni ?
Mert nekem most összevissza mutatja.2.
Ha valaki tud a legujabb teljes váltopzathoz egy linket, akkor pls priviben !3.
MPC HC -hoz
Hogy lehet rávenni, hogy a képet és a hangot is lejátsza nekem nem sikerült eddig.
Pedig már mindent megpróbáltam, amit találtam a neten erről.Ha nem képes a HPC HC akkor elfogadom, ebben az esetben a VLC viszi, ezzel kapcsolatban kihasználja - e a VGA gyorsító képességét ?
Legkényelmesebb a Windows Media Player megtanítása lenne eme feladatra, képet viszi is de hang az nincs továbbra sem.
-
Core2duo6600
veterán
A demux elvileg már megoldott
a DGAVCindex nevűvel.
A videoredo nem ette meg a file okat.
nem tetszett neki sem a kép sem a hang.
A cél az lenne, hogy találni egy pl a powerdirectorhoz hasonló progit amivel a reklámok is megoldhatok, mármint a kiszedésük, persze ujrakodolás nélkül.Hogy mikkel probálkoztam ?
Amit a google kiadot és érelmes dolgot lehetett leszedni, mindennel.
A legtöbb progi azonban csak az mpeg2 est támogatja.
De soknak gyült meg a baja a hanggal is, tv2, rtl klub. (HE-AAC)Az Avidemux gui keyframe errorra száll el, mondván, hogy helyezzem odébb a markert, na most akárhova teszem ugyanez.
A Javas progit még nem próbáltam, lévén nincs java a gépen.
Próbáltam még a powerdirectort is ami meg is eszi, jó is lenne, ha nem akarná ujraszámolni az egészet.
Pedig csak a reklámnok kivágása, és utána pl mkv ba rakása a kész cuccnak a feladat.
Ehhez má hadd ne kelljen ujraszámolni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xbox Classic / Xbox 360
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Milyen alaplapot vegyek?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Autós topik
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Drón topik
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Custom vizes számítógép játékra! I7 12700KF / RTX 3090 / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX One S 1TB lemezes játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- LG 48C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- HP Rack szerverek és tartozékok egyben vagy külön-külön
- Creative Sound BlasterX G5 (70SB170000000) (Sound Blaster) (DAC)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged