Új hozzászólás Aktív témák
-
wassermann
Topikgazda
válasz
Toto2000 #14344 üzenetére
A szerelők is szokták mondani, hogy az antennaerősítő legyen az utolsó, csak akkor, ha semmi más nem megy. - én három erősítős szobaantennát is próbáltam teljesen eredménytelenül. Viszont hajogattam drótból egy, itt a fórumon talált Biquad-antennát, ami használhatóan működik.
-
azbest
félisten
válasz
Toto2000 #14344 üzenetére
Örülök, hogy sikerült és megosztottad a megoldást is
A homesys azért népszerű, mert sima smartcard olvasóval képes használni az előfizetési kártyát. Csak össze kell dugni, feltelepíteni a szükséges drivereket és általában megy, mivel szoftveres cam emulációja van. Más programoknál, smartdvb, progdvb, dvbviewer, mediaportal vagy argus tv programoknál plugin telepítése és konfig fájlokban matatás is kell ehhez. A hardveres cam modult viszont nem biztos, hogy támogatja. A fórumuk már nem érhető el, ahol ez kiderülne.
Az erősítős antenna kapcsán lehetséges, hogy mivel eleve jó a vétel, az erősítés már túl erős jelet eredményez, amit már nem tud kezelni a vevő. Vagy valamilyen közeli zavarforrás (wifi, gsm torony, helyi tv adója) miatt vezérlődik túl.
-
csendes
addikt
válasz
Toto2000 #14332 üzenetére
Bármilyen TV-ben ki tudod próbálni a CAM modult, amiben van CI foglalat, H.264 DVB-T tuner és persze megfelelő antenna van hozzá a vételhez. Akár a fórumozók között is segít valaki, ha a közelében laksz. Ilyen hidegben a kondenzációra célszerű figyelni (ez okozhat akár meghibásodást is), célszerű 1-2 órát várni, amíg felmelegszik, .
Esetleg Linux operációs rendszerrel is kipróbálhatod, bár egy kicsit macerás, de elég jó leírás van Ubuntuhoz és Debianhoz: [link] -
azbest
félisten
válasz
Toto2000 #14326 üzenetére
A homesys nem tudom kezeli-e a hardveres cam modult, szoftveres cam és sima smartcard olvasóval szoktuk használni.
Pár napja mintha más is kérdezett volna ugyanilyen problémáról itt az egyik fórumban, nem tudom ő mire jutott. Akkor ezt a linket találtam: a mediaportal programban így sikerült valakinek működésre bírnia [link]
Ami érdekes lehet, hogy AzureWave néven is lehet kapni azt a tunert, és ahhoz linkeltek frissebb drivert.
Úgy emlékszem mintha a DVB Viewer régebbi verziójának baja lett volna a cam modulokkal.
Új hozzászólás Aktív témák
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Battlefield 6
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Mobil flották
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Jövedelem
- VGA kibeszélő offtopik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Total Commander
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- - 73% A+ Thinkpad T14 / erős akku! gyárilag Magyar / 14" FHD / r5-4650u // 32/256G / +SZLA +GARANCIA
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! Ryzen 7 3700X / RTX 2070 Super / 32GB DDR4
- Precision 5560 15.6" FHD+ IPS i7-11850H RTX A2000 32GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- HP Thunderbolt 4 kábel
- XIAOMI Mop 2 Pro+ robotporszívó
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 128GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3389, 94% Akkumulátor
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A520M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage Shiva A-Data 600W
- Apple iPhone 15 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude E5550 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" I W10 I HDMI I Cam I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B650M R5 7500F 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3080 10GB Kolink Observatory RGB A-Data 750W
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest