- Android szakmai topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Yettel topik
- Mobil flották
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- Akciófigyelő: Jelentősen olcsóbban nyit az Ulefone új mindenese
- VoLTE/VoWiFi
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bozek
nagyúr
válasz
wassermann #20554 üzenetére
Sok minden függ a toronytól való távolságtól és a jelerősségtől. Én olyan 10-12 km-re a toronytól simán fogtam az adást egy kis szobaantennával, az meg azért még a hordozható kategória.
-
Bozek
nagyúr
válasz
wassermann #20552 üzenetére
Telefonos TV-zést írt, ott meg nehéz megoldani a tetőantennával. Vagy legalábbis furán nézne ki, ha a hátára kötné.
-
Bozek
nagyúr
-
Bozek
nagyúr
válasz
SunMount3r #20275 üzenetére
A quadHD nem USB-s, hanem PCIe-s. És nem 1 tuneres, mint a soloHD, hanem 4. De majdnem.
Igazából akkor szereztem be, amikor a dualHD (ez USB-s, 2 tuneres) már nem volt elég, mert 3 különböző frekvenciáról vettem fel meccseket.
-
Bozek
nagyúr
válasz
JTAGSHOP #20154 üzenetére
"2 pc pörög és kapcsolódik össze"
Ha PC-n nézed, akkor ott a DVBViewer. Igaz, hogy fizetős, de megéri az árát és a Kodi-hoz tartozó PVR is tökéletesen működik. Nekem egy 4 tuneres PCIe-s kártya van, plusz egy dual tuneres USB-s cucc. Előbbi DVB-C-re, utóbbi DVB-T-re.
Mondjuk kódolt csatornákat mostanában nem néztem, de anno a MindigTV-vel ment.
-
Bozek
nagyúr
válasz
SunMount3r #20138 üzenetére
"azért szabadabbak a rögzítési lehetőségek. Pl. gondolok itt HEVC-re is (mármint, hogy abban rögzítse, mert tudom, a stream alapból nem az)"
Ha tudsz is realtime kódolni (a DVBViewer például felvételt csak utólag tud), akkor is mi értelme? A minőség jobb nem lesz, csak a méret kisebb. És azért HEVC-hez kell egy erős PC is, ha jó minőséget akarsz. Mert bár van NVENC, de az nem lesz minőségi.
Egyetlen egy okból van értelme, márpedig akkor, ha az adást máshová streameled és gyenge a neted. Ezt mondjuk egy box-al (legalábbis az olcsóbbakkal) nem tudod megoldani.
-
Bozek
nagyúr
"Nekem az USB-s tunerek stick formában rémlenek, hova fér azokba el egy CI+ foglalat?"
Ahogy írta is: "vennék egy usbs smart card readert". Bár a CI+ miatt azzal se menne sokra, és persze a modult az se fogadja, csak a kártyát. Amúgy én még a MindigTV-t használtam anno USB-s tunerrel és a billentyűzetbe épített kártyaolvasóval. De az nem CI+ volt ugye.
-
Bozek
nagyúr
válasz
szucsi1962 #20043 üzenetére
Frissítést keresett hozzá, nem mentett romot, és azt is 5 éve.
-
Bozek
nagyúr
válasz
wassermann #20035 üzenetére
Ezzel kapcsolatban két dolog:
1. A Digi nem kódolja az adásait jelenleg (legalábbis kábelen, amihez segítséget kért a kérdező), tehát nem gond.
2. Valóban nincs rajta kártyafogadó aljzat, de attól még megoldható egy kártyaolvasóval. Én a MindigTV-t annó egy ideig kártyaolvasós billentyűzet segítségével néztem, aztán DVB-C-re váltott az itteni kábelszolgáltató is, így feleslegessé vált az előfizetés. Persze ha CI+-os a kártya, akkor ez nem működik tudtommal, és hát mostanában ez jött divatba. De ebben az esetben kártyaolvasós tunerrel se megy szerintem. -
Bozek
nagyúr
válasz
Kenderice #20029 üzenetére
És a box a PC-re van kötve, hogy ott nézd az adást? Mert itt erről van szó, a kérdező nem TV-n akarja nézni az adást.
Nekem meg amúgy sincs TV-m, szóval a PC-s megoldás a kényelmesebb számomra. Na meg ha felveszek valamit, nem kell még a pendrive-ot ide-oda mozgatni a két eszköz között, hogy ki tudjam vágni a reklámokat. És ugye jó pár olyan box van, amin a felvételt nem is tudod megnézni más eszközön.
-
Bozek
nagyúr
Egyrészt plusz helyet is foglal a box, másrészt ha már úgyis a PC előtt ülsz, akkor egyszerűbb azt kezelni, mint két eszközt egyszerre. Ahogy nézem, a legolcsóbb DVB-C-s Amiko box is 16 ezer Ft, az 50 eurós fentebb említett USB-s tuner se kerül sokkal kevesebbe. És egész addig jó is az egyetlen tuner, amíg nem akar mondjuk valamit fel is venni, miközben néz egy másik műsort.
Mondjuk a kérdező esetében ez lényegtelen, de mutass már nekem egy több tuneres DVB-C box-ot, ami vállalható árkategóriában van egy PC-s tunerhez képest. Mert én találtam 2 tunerest nagyjából 100 ezerért, ugyanez PC-s USB-s megoldásban 70 euró. A 4 tuneres megoldásokról meg már ne is beszéljünk, ott még nagyobb a különbség, nekem egy PCIe-s Hauppauge WinTV-quadHD van a gépben, ami 120 euróért ad 4 tunert.
-
Bozek
nagyúr
válasz
gulyasa #19620 üzenetére
"a PC-nek azon a héten folyamatosan, éjjel-nappal bekapcsolva kell lennie"
Egy PC általában bekapcsolva van (legalábbis én hátul sose nyomom le a tápot). Az, hogy milyen módban, már más kérdés. Ott az alvó mód, amiből képes felébreszteni a PC-t a Windows, vagy akár manuálisan (vagy telefonról automatizáltan) is megoldható WoL-al, ha kikapcsolta (S5-ből mondjuk nem mindegyik alaplap tudja visszahozni). De amúgy sem írta azt, hogy a felvétel közben nincs a gépnél."Ha közben áramszünet lenne, akkor máris bukva a további programozott felvételek, mert a PC nem fog bekapcsolni."
Ez csak BIOS beállítás kérdése. Három dolgot lehet áramszünetre beállítani: mindig bekapcsoljon (ami hülyeség, mert minek, ha előtte nem ment); visszaálljon az előző állapot (ha be volt kapcsolva, akkor bekapcsol, különben kikapcsolva marad); mindig maradjon kikapcsolva."Ezért szokás ennek megoldására célhardvert - normális PVR képes beltéri vevőt - használni."
Ha mutatsz olyant, ami költséghatékony és legalább 2 tuner van benne (mert többször egyidőben se ártana felvétel két különböző frekvenciáról), egyből meg is veszem. Eddig csak olyant találtam, ami több mint 100 ezerbe jönne ki.Nálam egy Hauppauge quadHD (ez egy 4-es cucc) üzemel, a felvételeket a DVBViewer kezeli. Miután minden este 11-kor lefut az EPG frissítés, a DVBViewer Media Server automatikusan beállítja a keresésnek megfelelő adásokat felvételre. Mivel ezek általában este vannak, így külön a gép ébresztésével nem kell foglalkoznom. Ha mégis, akkor WoL-al felébresztem telefonról. Ez utóbbi mondjuk nálam egyszerűbb, mert az Asus routerekben van gyárilag IFTTT támogatás, így elég csak egy ikonra böknöm, de a routert a saját alkalmazásával is bárhonnan elérem (persze ehhez fix IP vagy dinamikus DNS szolgáltatás kell, utóbbi szintén gyári tartozék az Asusnál).
-
Bozek
nagyúr
válasz
gulyasa #19578 üzenetére
"Amúgy tisztában vagyok vele, hogy egy digitális tunerrel csak egy adott frekvencián lévő adókat tudom nézni. Nekem a lényeg, hogy amíg a tévén másik műsort nézek előben (a tévé tunerével), addig a háttérben egy másik adó műsorát rögzítse a maximális elérhető minőségben. Semmi más nem kell."
Tuner szempontból lényegtelen, hogy nézed is, vagy csak felveszed. Ugyanúgy kell mindkettőhöz, tehát ha valamit nézel, akkor csak arról a frekvenciáról tudsz felvenni, ha 1 tuner van a boxban.
-
Bozek
nagyúr
válasz
Mr.Mercury #19441 üzenetére
D-s verzióig elvileg volt (szerintem azt találtad meg te is). Vegyél egy STB-t és rögzíts azzal legközelebb.
-
Bozek
nagyúr
válasz
k_petya #19340 üzenetére
Simán rendelhetsz tőlük. Én egy belső quad tunert rendeltem anno, 1 hét alatt megjött Írországból. Elvileg az áfa benne van az árba (legalábbis az oldal szerint). Amikor én rendeltem, még benn voltak az EU-ban, úgyhogy nem tudom, mi ezzel most a helyzet.
Amúgy mire kell? Mert ennek akkor van értelme, ha kell analóg is, amúgy ott van a SoloHD vagy ugyannyiért a 2 tuneres DualHD.
-
Bozek
nagyúr
"Csak sajnos nincs fölös 100 ezrem kipróbálni
"
A TBS-től a TBS2216 nem kerül annyiba, csak a fele.
-
Bozek
nagyúr
DVBViewer Recording Service (vagy a fizetős Media Server), ha azon belül megvan az EPG. A következő dolgok kellenek hozzá:
1. Először a Search EPG-nél be kell állítani a keresést, hogy tényleg csak azt vegye fel, amit szeretnél. Itt beállítasz a Timer Settings-nél mindent, és kipipálod az Auto-create recording timers-t. Majd alul adsz egy Preset name-t neki, aztán elmented. Így fent a Search preset lenyíló menüben ott kell lenni a megadott névnek. Ha már nem kell a keresés, akkor fent a Search preset-nél kiválasztod, majd alul a Delete-el törlöd.
2. A Timer-nél kiválasztod, hogy Internal Task Timer, majd nyomsz egy New Timer-t. Itt már csak beállítod, hogy mely napokon fusson le (érdemes mindig, amikor lefut az EPG Update), majd alul kiválasztod a Create timers automatically-t, aztán elmented.Így a kiválasztott időben leellenőrzi az EPG-t és ha a mentett keresésnek megfelelő adást talál, akkor beállítja hozzá a felvételt. Én egy időben így állítottam be mindig a Juventus meccsek felvételét, csak ott arra is kellett figyelni, hogy az "élő" szöveg a címben volt, a "Juventus" meg a description-ben.
Ja, és ha a Media Server-en (nekem ez van meg) belül állítottál be E-mail-t, akkor küld is egy üzenetet, hogy milyen felvételeket állított be neked. Nem tudom, hogy ez RS-ben hogy van, de úgy emlékszem, hogy az is tartalmazta ezt a lehetőséget.
Szerk: Én xEPG-t használok az EPG letöltésére, ott a beállításoknál van olyan, hogy Call Auto Timer after import. Ezzel elvileg a 2-es pont ki is iktatható, bár nem próbáltam.
-
Bozek
nagyúr
válasz
Hieronymus #19025 üzenetére
"Ez egyáltalán nem lehetetlen."
Sajnos azonos tunereknél eléggé problémás ez, az Astrometa esetében meg nem igen lehet fent mindkét driver tudtommal.
-
Bozek
nagyúr
válasz
qnadam #18994 üzenetére
"dvbviewer media server drága és nincs demó belőle"
Azért a 19 euró nem olyan drága szerintem a mai világban. Én régóta azt használom, van hozzá Android-ra alkalmazás is, amivel még egyszerűbb az élet.
A tunerem saját programját is előveszem néha, de csak azért, mert az kezeli a 4 TV-adást egymás mellett.
-
Bozek
nagyúr
válasz
Hieronymus #18948 üzenetére
Ez csak egy sima tuner, ami az ingyenes adásokat fogja. CI-re sok megoldás van, CI+-ra viszont én még nem találtam.
Amúgy csak a kíváncsiság hajt, szerencsére a Tarr Kft. nem kódol így, csak digitális kiscsomagok esetén, olyanom meg nincs.
-
Bozek
nagyúr
válasz
Hieronymus #18945 üzenetére
Miért? Van már PC-hez CI+ megoldás?
-
Bozek
nagyúr
Ahogy már írták, smart card olvasó kell. SD-be bele se menne a kártya. A gyári szerintem nem, én DVBViewert használok, az Oscam-mal megy. De volt egy másik program (a neve most nem jut eszembe), ahhoz még Oscam se kellett. Csak az a folyamatos timeshift miatt nem jött be nekem annyira.
-
Bozek
nagyúr
Nincs benne kártyaolvasó hely. Régebben MindigTV-t használtan kártyával, de ahhoz elég volt egy kártyaolvasó, ami volt a billentyűzetben.
Nekem amúgy se nagyon kell kódolt adással foglalkoznom, mert a Tarr Kft.-nél csak a digitális kiscsomagok kódoltak, olyanra meg nem vagyok előfizetve.
-
Bozek
nagyúr
Micsoda eretnekség, <15 km és >50 kW esetében szobaantennát javasolnak?
Szerintem ez meg jobb az adóteljesítmények szempontjából: http://www.frekvencia.hu/dvb-t-hng.htm
-
Bozek
nagyúr
válasz
Diák66 #18908 üzenetére
"mindegy hány kimenete van"
Hát nagyon nem. Mindegyik ág külön-külön csillapít, attól függetlenül, hogy van-e rá kötve valami vagy nincs.
"A jelszint csökkenést pedig egy hibás kötés is okozhatja, akár egy toldó is, ami szintén magasabb csillapítást eredményez."
Vagy akár egy rossz minőségű kábel is. Ezt se hagyjuk ki a képletből. Nekem volt olyan, hogy az alacsony frekvenciákon folyamatosan szétesett a kép, a kábelcsere után meg tökéletes lett.
-
Bozek
nagyúr
válasz
Diák66 #18801 üzenetére
DVBViewer-t vettem meg anno, a hozzá tartozó Recording Service (bár nekem ebből is a fizetős Media Server van meg) csinálja a felvételeket. Ehhez van Android-os kliens is.
"Ugyanakkor rendszeres a pixelesedés, valamint egy-egy képkocka kimaradás."
Ebben az esetben nézd meg a kábeleket és a csatlakozásokat is. Ugyanis attól szokott ilyen lenni. Nekem is voltak széteséseim az alacsony frekvenciákon, aztán miután kicseréltem a kábelt, jó lett minden.
"Halál pontosra nem lehet beállítani a felvételt."
EPG-ből szoktam beállítani, de sokszor az se a legjobb. Viszont nálam előtte és utána van 10 perc ráhagyás, hogy biztos felvegye. Bár múltkor pár képkockáról lemaradtam, mivel 10 perccel korábban kezdődött a sorozat, mint ahogy a műsorban volt... A reklámok meg ilyenek, azokat így is, úgy is ki kell vágnod. Amerikában jól működik a VideoRedo reklámkeresője, nálunk már kevésbé.
"Itthon csak SAT van CI modullal a TV pedig DRM fájlt csinál."
Amúgy most akkor mi is van nálad? Mert ha SAT TV-d van, akkor az említett DVB-C-s cuccok biztosan nem jók hozzá, ahhoz DVB-S cucc kell.
-
Bozek
nagyúr
-
Bozek
nagyúr
válasz
Hieronymus #18788 üzenetére
És ott a specifikációban, hogy DVB-C MPEG-4 tuner - igen. Itt is ugyanezt írja a műszaki adatoknál.
Előbb olvass utána, mielőtt kiejelented valamiről, hogy nem tudja.
-
Bozek
nagyúr
"386. §
(1) Aki a szerzői jogról szóló törvényben meghatározott hatásos műszaki intézkedést haszonszerzés végett megkerüli, vétség miatt két évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.
(2) Az (1) bekezdés szerint büntetendő, aki a szerzői jogról szóló törvényben meghatározott hatásos műszaki intézkedés megkerülése céljából
a) az ehhez szükséges eszközt, terméket, számítástechnikai programot, berendezést vagy felszerelést készít, előállít, átad, hozzáférhetővé tesz, vagy forgalomba hoz,
b) az ehhez szükséges vagy ezt könnyítő gazdasági, műszaki vagy szervezési ismeretet másnak a rendelkezésére bocsátja.
(3) A büntetés bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztés, ha a műszaki intézkedés kijátszását üzletszerűen követik el."Mi pedig nem tudhatjuk, hogy ő haszonszerzés vagy más okból akarja felvenni az adást.
(#18733) farkas-j: Viszont ott nem volt védelem, amit ki kellett játszani. Itt van. Ha csak a sima, kódolatlan DVB-C adásokat szeretné felvenni, nem hinném, hogy bárki szólna miatta.
-
Bozek
nagyúr
válasz
Hieronymus #18660 üzenetére
Gyalázatos eredménye? Egy DVB-T-s adás esetén esetleg, de DVB-C-nél ez már máshogy van azért. Ott bőven van tartalék.
Vegyük példának a Tarr-os DVB-C-t. Például az RTL Klub HD adása 11 Mbps-el jön, fullHD-ban. Szerinted kell ennyi? Én lekonvertálom a 4 GB-os anyagot 1 GB-re (720-ben 22-es quality-vel), és szinte nem is látható a különbség. A 11 Mbps szerintem még a fullHD-nak is sok.
-
Bozek
nagyúr
válasz
Hieronymus #18642 üzenetére
De legalább könnyű beállítani, ott van hozzá a TransEdit. Én a ProgDVB-vel sokat szenvedtem, pedig azért értek az ilyenekhez.
A DVBViewer meg pont azért jó, mert sokat tud. Én egy-két netes stream-et is beraktam, mert azt is lehet.
-
Bozek
nagyúr
válasz
tkomlosi #18615 üzenetére
Ezt most csak én nem értem? Milyen VPN-en keresztül? Ha a saját hálózatodra csatlakozol VPN-el, akkor az olyan, mintha helyi hálón lennél. Ha meg külsőre, akkor mintha kívülről próbálnád elérni.
Szóval melyik helyzet áll fenn? Ha az utóbbi, akkor hol van beállítva a VPN?
-
Bozek
nagyúr
válasz
flexxx #18532 üzenetére
Én nagyjából 10 km-re lakom a toronytól, egy Thomson ANT1410-es szobaantennával simán fogtam az adást, kockásodás nélkül. Persze volt, amikor bezavart egy-egy motor, ami a ház mellett haladt el, de ritkán volt ilyen nálam, mivel nem az út mellett lakok, itt csak a járdán motoroznak. Ezért raktam ki egy normális antennát a padláson az erkélyre.
-
Bozek
nagyúr
válasz
sebijani1982 #18527 üzenetére
Egyrészt nem tudjuk, hogy melyik tornyot fogod. A "C" muxot egyik torony se adja 690 MHz-en. Na meg az M4 Sport az "A" mux-on van.
A hely azért kellene, mert például a C 698-on van Sopronban és Vasváron is, viszont az A előbbinél 642, utóbbinál 610.
De amúgy meg van MinDigTV topik: link
-
Bozek
nagyúr
válasz
Toninho13 #18516 üzenetére
Köztes állást próbálj meg, de azt ki kell tapasztalni, hogy mi a jó. Nem csak a túl gyenge, hanem a túl erős jel is problémát okozhat.
Nem tudom, hogy milyen programot használsz a gépen, de a DVBViewer-hez jár a TransEdit, amiben van lehetőség a frekvenciák analizálására. Lehet nézni az elveszett csomagokat, így láthatod, hogy mennyire jó a jel. Ha sok csomag veszik el, akkor az gond. Persze ajánlott átnézni a kötéseket is, mert az is okozhat problémát.
-
Bozek
nagyúr
válasz
rollerk #18439 üzenetére
A kép alapján talált 11 TV-csatornát és 3 rádiót. A bal oldalon láthatod ezeket, ha lenyitod a Video, illetve az Audio sort. A Digikábel transpoder lista biztos jó? Mert úgy tűnik, nem a tunerrel van a probléma az előbb említettek szerint.
A TransEdit meg ott van abban a mappában, ahová telepítetted a DVBViewer-t, csak el kell indítani. Feltéve, ha telepítéskor felraktad azt is. Ha nem telepítetted, akkor indítsd el a telepítőt és pipáld ki. Az adataid nem vesznek el, frissítéskor is újratelepítés van.
-
Bozek
nagyúr
válasz
Adamo_sx #18421 üzenetére
Ahhoz mondjuk azt se ártana tudni, hogy milyen eszközön akarja ezt megoldani. Mert a valós idejű transzkódoláshoz azért bizonyos esetekben kell erőforrás. Én inkább mentem a teljes adást TS-ben és utána kódolok, ha szükség van rá. De van, hogy csak vágom a videót, 1080i-be is jó nekem.
-
Bozek
nagyúr
válasz
csendes #18384 üzenetére
Nem is írtam, hogy nem bírja el az USB2-es. Én is a gyenge minőségű pendriveokról beszéltem. Hiába is lenne USB3-as, ha az eszköz csak 2-es.
24 Mbps-es adással még nem találkoztam, a max. olyan 15 volt eddig. Pedig a Tarr nem vacakol a kódolással, úgy küldi tovább a jelet, ahogy kapja.
-
Bozek
nagyúr
Az a kérdés, hogy milyen csatlakozó van a boxon. Bár van egy tippem, hogy csak USB2-es. Viszont elviekben ez nem lenne probléma, de vannak rossz minőségű pendrive-ok. Én azt mondanám, ha fontos, akkor költs rá és vegyél egy jó minőségűt, aminek biztos jó a sebessége. Nekem van egy Kingston HyperX Savage pendrive-om, az USB2-n is full sebességgel megy. A 64 GB-os 16 ezer, a 128-as 24 ezer. Persze mehetünk még feljebb, de az már nem érné meg, az 512 GB-s 72 ezer.
Amúgy az USB-s külső winchestert nem viszi el? Mert lehet, hogy az jobb lenne.
-
Bozek
nagyúr
válasz
#65675776 #18313 üzenetére
A keresésre van program, ami a DVBViewer része, nem kell külön letölteni. Szerintem ez alapvetően nem probléma, mert azért a TransEdit többet tud egyszerű keresésnél, például azt is kiszűri, hogy melyik kódolt és melyik kódolatlan csatorna. És mint írtam, a beállítása se nehéz, mindössze három paraméter kell: a frekvencia alsó és felső határa, valamint a lépésköz; a moduláció és a symbolrate. Utóbbinál lehet probléma a Digi-nél, mert a közszolgálatiaknál más ez, de max. duplán néz végig minden beállított frekvenciát.
Az EPG-vel nem értem, hogy mi a problémád. Ha az a baj, hogy nem tölti be, akkor az inkább a szolgáltató hibája. Én a WebGrab++ nevű programot használom xEPG-vel, musor.tv-s ini-vel. Igaz, ez utóbbit én szerkesztgetem néha, mert más nem foglalkozik vele.
-
Bozek
nagyúr
válasz
#65675776 #18306 üzenetére
Most már mindenképp transzponder lista kell neki, ahogy nézem, anélkül nem tudsz keresni. De mint írtam, a TransEdit tökéletes arra a célra, amit te szeretnél.
Közben ránéztem a beépítettre is (eddig egy korábban kimentett TransEdit-et használtam), itt már megtalálja 6875-tel is a csatornákat (a kimentett csak 6875000-val találta meg, azt meg beimportálva még át kellett írnom). Sőt, van Add/Update, illetve Update all is, így nem kell mentegetni és betöltögetni a csatornalistát. Azt is jelzi szép kékkel, hogy mely csatornák vannak már benn a listába, így egyszerűbb észrevenni az újakat.
-
Bozek
nagyúr
válasz
#65675776 #18303 üzenetére
Nem tudom, hogy hogyan van a keresés a DVBViewer-ben, már rég használtam azt a funkcióját. Ott a TransEdit, ami jár mellé, be van állítva a frekvencia 210-800-ig, 8-asával, a Symbolrate 6875000-ra, a moduláció meg 5-ösre (az a QAM256). Így 74 keresést csinál. Igaz, elég lenne kevesebb is, mert jelenleg úgy néztem, hogy a Tarr 26 frekvencián ad DVB-C-t, de múltkor is változtattak (762-re jött egy plusz, valamelyik frekvencia megszűnt és lett helyette másik), ezért így biztosabb.
-
Bozek
nagyúr
Én is használtam ilyent, azért ezt linkeltem. Csak szegény elhalálozott, így azóta egy Hauppauge WinTV-dualHD teszi a dolgát. Kettőnél több tunerre úgyse nagyon van szükségem, ha meg mégis, akkor van egy PCIe-s DVB-T tunerem a MindigTV-hez.
Mondjuk HTPC-be ez se lenne rossz: [link]. Leosztva 4 tunerre nem olyan drága, de annyi már nekem nem kell.
-
Bozek
nagyúr
válasz
fpeter84 #18220 üzenetére
Milyen paramétere van a DVB-T-nek? Van a sávszélesség, ami 8 MHz, meg a polaritás, ami meg horizontális. De ez utóbbi csak az antenna miatt lényeges, nem kell máshol elvileg beállítani.
Ha a PID-ek is kellenek (amiket elvileg a program automatikusan megtalál), akkor azok meg ott vannak a frekvencia.hu-n a multiplexekhez tartozó oldal alján.
Esetleg ha a Network ID kell, az MindigTV-nél 8903, de ez is csak TV-nél szokott kelleni.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- PlayStation 5
- IGP nélküli processzorokkal készül az Intel és az AMD
- Egyre csak fejlődik az AI, emberek tízezreit rúgja majd ki a BT
- PlayStation 4
- Elemlámpa, zseblámpa
- Gaming notebook topik
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Android szakmai topik
- Synology NAS
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép játékra! I5 14400F / RX 6900 XT 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- 12.000 ft tól elvihető ELITRO Bankmentes , kamatmentes vásárlás .Cooler Master GM2711S Monitor
- BESZÁMÍTÁS! Apple iMac Pro (2017) 5K - Xeon W-2140B 64GB DDR4 RAM 1TB SSD Radeon PRO Vega 56 8GB
- LG 27GS60QC-B - 27" Ívelt - 2560x1440 - 180Hz 1ms - AMD FreeSync - Bontatlan - 2 Év Gyári Garancia
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 - i5-6300U I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest