- Fotók, videók mobillal
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
- CMF Phone 2 Pro - a százezer forintos kérdés
- Hónap végén érkezik a Xiaomi Band 10, ára is van
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Mobil flották
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Magisk
- Egy szenzor, két zoomkamera: újraírta a Huawei a mobilfotózás történetét
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
PikkPukk #8114 üzenetére
Hát azalatt az idő alatt kiderül, hogy megoldja-e a problémádat a program. Ha nem akkor nem történt semmi, leszeded, és kész. Viszont ha igen, akkor megveszed. Nem hiszem el, hogy nem ér meg/nem tudsz kicsengetni 6-8k-t.
Pl. Én erősen gondolkodtam a ts-doctor-on, de a smart cutter jobban megfelelt az elvárásomnak (több codec-el is frame pontos vágás újrakódolás nélkül). Igaz kicsit drágábban de megvettem. -
-
-
-
zhagyma
őstag
válasz
PikkPukk #8081 üzenetére
Hát Windows Server 2008 R2-t még nem használtam. Egy adalék információ: Windows 7alatt és gondolom Windows Server 2008 R2 alatt is "elavultak" a korábbi BDA filterek amiket általában a programok használnak: [link].
más Ígéretes dual hibrid tuner (2xDVB-C || 2xDVB-T || 2xAnalog) linux driverrel:
NetUP Dual DVB-T/C-CI
linuxtv wiki -
nfsu17
veterán
válasz
PikkPukk #4852 üzenetére
Akkor a VLC-t ajánlom, nem írtad, hogy azt próbáltad volna.
Viszont nekem kódolnom "kellene" a hangot, amit úgy olvastam külföldi fórumon, hogy először winamppal kell wav-ba, és azt már megeszi minden. Ez elég körülményes, de járható út lenne, csak először normális lejátszókkal kellene a hangot lejátszatnom, mert VLC nem az álmom. -
GBogyó
tag
válasz
PikkPukk #4028 üzenetére
Tudomásom szerint semmi.
Itt még meg kell változnia valami szupertitkos dolognak, ami miatt korlátozás van.
Ez először a jó öreg MIG-29 volt, de miután ezt kivonják év végével, meg amúgy sem repülhetett, most kiderül, hogy más is van ám, de nem mondjuk meg, hogy mi, sem azt, hogy mikor lesz vége :-DTehát konkrétum, hogy várni kell, de hogy meddig, azt nem tudjuk.
Esetleg ha nagyon rálátsz Kékesre, akkor érdemes lehet próbálkoznod.
-
GBogyó
tag
válasz
PikkPukk #3109 üzenetére
Szintén erősen SZVSZ.
Az MTV hozza létre a kimenő adatfolyamot, ezeket a mostani állítgatásokat is ők végzik. Szerintem nem elég az iparági tapasztalat, hogy milyen kép mennyire jó, mert eltérő kódoló eszközök eltérő optimális beállításokkal bírnak. Ezt kell most kikísérletezni.
Valóban, ettől nem lesz jobb a műsor, de szerintem felesleges szekálni az MTV-t, mondj sokkal jobb tartalmat sugárzó magyar csatornát.
A felbontások egész számú változtatása már szerintem rég elmúlt, a mai világban minden eszköz minden ponton csak skáláz. Nekem is fájt ez a felismerés, de ez van, hozzá kell szokni. -
DarkByte
addikt
válasz
PikkPukk #3109 üzenetére
Még nem végleges a két HD csatorna (talán majd csak jövő héttől), miért ne kísérleteznének? Nekem nincs ezzel semmi bajom. Egyébként szerintem az 1440x1080i50 lenne az optimális megoldás (16:9 -re nyújtással). A vízszintes felbontás csökkentésre saját tapasztalataim szerint kevésbé érzékeny a szem, viszont az a 480 oszlopnyi pixel kiesése már tudna érdemlegesen javítani a minőségen a 8Mbit mellett. Egyébként fura, most tényleg 112kbps -es MP2 hanggal megy az adás és tisztábbnak tűnik mint a korábbi 128kbps -el?? Jelenleg egyébként 1280x1080i50 a felbontás ha jól nézem. Ezt már tesóm Athlon64 -e is elviszi 90% -ban szaggatás nélkül. Most ugyan nincs HD tartalom, de az SD felkonvertáláshoz képest jó képe van.
Délután teszek egy kísérletet hogy a DVB-T tuner -t rádugom a nagy CB rádió antennánkra. A kiskonyhában a TV már jó ideje arról megy és kristály tiszta képe van minden szentesi adónak. Kíváncsi leszek.
-
Capella
senior tag
válasz
PikkPukk #2916 üzenetére
Persze a képtartalom nem több, csak valahogy mégis jobb a kép a központi stúdió felkonvertálással.
Ha meg beleférne a dologba, muxba, akkor miért ne lenne felkonvertált HD, mint sima SD.
Ezzel csak annyi a nyereség, hogy ingyenesen is vehető, már aki tudja.
elkonvertált HD-ban a minőség is jobb lett volna valamivel. Már amennyiben levonjuk belőle az AH sugárzás okozta zavarokat, képcsúszásokat, kockásodást.
No meg ha 1080i-vel megy, akkor ritka alkalmanként becsúszhatott volna egy-egy valódi HD adás is, vagy legalább 16:9. Igaz egyelőre nincs is rá eszközük.
Most úgy néz ki, az RTL Klub SD lesz, így indul. 2020-ig még válthatnak HD-ra gondolom, ha úgy hozza sors, vagy az üzlet. Az meg nemigen van nekik benne egyelőre.
Ami meg a koncessziós díjat illeti, mindenképpen csökkenteni akartak a válságra, meg ki tudja mire hivatkozva.
Úgy néz ki, a háttérben tényleg megállapodtak a csökkentésről, és ha már csökkentettek, legalább adtak egy kis alamizsnát vissza.
Hogy nekünk már semmi se jó. -
-
Capella
senior tag
válasz
PikkPukk #2896 üzenetére
"A másik, hogy az 576 sor még nem volna olyan gáz (pláne, hogy az RTL-nek csak SD stúdiói vannak), inkább az alacsony (2MBit?) bitrate ami betesz a képminőségnek."
Itt én azt pedzegettem volna, hogy a 1080i-re felkonvertált SD adások (Duna, m1-m2) is jóval jobb minőségűek, mint ugyanez direkt DVB-C-n, vagy IPTV-n, ha a tévének kell felkonvertálnia a jelet.
576i-s DVB-T adásnál nem nagyon van minőségkülönbség nálam. Az Autonómiát meg nincs mivel összehasonlítanom, de nem is érdemes. Hogy ez mennyire felbontás vagy bitráta kérdése, én meg nem mondom, de tény.
Az igaz, hogy jelenleg az RTL Klubnak nemigen vannak HD-s cuccai, és tesztnek már az is valami, ha egyáltalán 576i-vel adnak. Ettől még próbálhatták volna egyből 1080i-vel is talán.
A végleges nyilván már ez lesz, vagy erősen remélem. Ha egyáltalán lesz. -
-
Capella
senior tag
válasz
PikkPukk #2894 üzenetére
Ugyan még laptopom sincs, de ezzel az USB stick tuneres vétellel maximálisan egyetértek.
Még úgy is, ha nem 30-40 csatorna lenne csak úgy 10-20. Vagy látnám azt az ötöt, hatot.Visszatérve az RTL Klub tesztadásra, azóta mégis inkább IPTV-n nézem. Az 576i DVB-T nem annyival jobb, ha egyáltalán jobb, mint az IPTV. Ott meg rögzíthetem, time shift, visszatekerés inkább megéri, mint azon bosszankodjam, hogy időnként megint becsíkozott, szétesett a földi sugárzás rálátással a Széchenyi hegyi adóra.
A Duna TV az más, meg más volt az m1-m2 is, amíg vehető volt. Ott tényleg jelentősen jobb volt a képminőség 1080i-vel, és még néha volt 16:9-es adás is vagy legalább letterbox.. Azokra érdemes volt átkapcsolni DVB-T-re, a valódi HD-ról nem is beszélve.
Azért csak örülök ennek az újabb teszt adásnak, mert legalább van egy kis mozgás, mégha talán csak látszólagos is.
Az AH is úgy tesz, mintha, meg a csatorna is mintha, azután ki tudja mi lesz belőle és mikor véglegesen. Ha egyáltalán lesz.
De ez az 576i a véglegesre nem egy nagy buli. -
part_wish
csendes tag
válasz
PikkPukk #2884 üzenetére
talán a tender és a frekvenciaterv is tetőantennás vételre lett megalkotva és kiírva?
a B mux is úgy volt kiírva, hogy DVB-H céljára használható. ha a mobiltársaságok nem ugranak a lehetőségre, a hatóság engedélyével elképzelhető más célú hasznosítása.
fizetős DVB-T? aha. van 5 DTH és kismillió kábeles fizetős szolgáltatás hazánkban. nézz körül Európában, kiderül, hogy a DVB-T sikerének alapja egy free-to-air alapkínálat. meg kell teremteni a bázist (többszázezer felhasználót) ahhoz, hogy fel lehessen építeni később rajta a pay-tv szolgáltatást. domináns pay-tv szolgáltatás modellje nem lenne életképes a simulcast fázisban, amikor még a kapacitás is jóval szűkebb. cél: 8-10 FTA közszolgálati és kereskedelmi csatorna, csak ezzel a kínálattal lehetne sikeresen a digitális átállást megvalósítani, hiszen az emberek könnyebben kiadnak mondjuk 20 ezer forintot egy boxra (+ néhány ezret egy új antennára, ha szükséges), ha cserébe a jelenlegi 2-3 csatornához képest háromszorannyit kapnak, ráadásul hangyák, szellemkép, recsegés nélkül. aztán mikor leáll az analóg hálózat, jön újabb 2 mux, azokra már lehet pakolni akár pay-tv-t, akár további HD tartalmakat majd a kereslet függvényében. -
part_wish
csendes tag
válasz
PikkPukk #2850 üzenetére
Milyet ajánlott még? rövidebbet..
Arra meg senki ne számítson, hogy majd 3-4 év múlva, egyik napról a másikra átáll mindenki analóg vételről digitálisra. ebben abszolút egyetértek, hogy jónéhány év kell legalább, míg a digitálisra át lehet állítani a nézőket.
Ha nincs digitális adás, akkor se a kereskedőknek, se a vevőknek nem igazán érdeke, hogy ilyen (többnyire drágább) tévéket vegyenek, set-top-box -okról meg már nem is beszélve...
valóban, a tartalom hiánya a legnagyobb probléma, tehát legelőször ebben kell előrelépni. -
válasz
PikkPukk #2845 üzenetére
Hát ha te beleölsz egy szolgáltatásba miliárdokat, akkor nem fillérekért fogod nyújtani a szolgáltatásodat. De nézzük a másik oldalt.
Tegyük fel, hogy évi 100milliót fizetsz a földfelszini analóg sugárzásért.
A digitális platformon való megjelenés ujabb 100millió.Te fizetnél évi 200milliót az eddig 100millió helyett, hogy 1 (potenciális)nézővel se legyen több?
Merthogy akiket digitálisan elér, azokat eddig is elérte analógon. Milyen pluszt kapna azért a 100millióért? Amíg működik az analóg, és az emberek 99,99%-a azt nézi, miért térne át digitálisra? -
Capella
senior tag
válasz
PikkPukk #2845 üzenetére
Azért azt tegyük hozzá, hogy ez a "lehetetlenül kis sugárzási teljesítmény" nem volt előre látható.
A tesztadás alapján és az átlagos állampolgárnak biztosan nem, sőt éppen ellenkezőleg. Hogy azután a tévétársaságok ebből mit tudtak...Az elég nyilvánvaló lett, hogy ezeket a szerződési feltételeket viszont nem akarják elfogadni a tévétársaságok. Kivéve a HírTV és ATV, akiket gondolom néznek összesen vagy tízen kódkártyával, de a pénzt viszont bezsebelik.
Az is lehet, hogy a megfelelő pártközpontok vásárolnak kódkártyát egyes tagjaiknak.
2012-re már jóval több DVB-T vevős tévé lesz az országban, válság ide, válság oda. Akkor más feltételek lesznek, ha lesznek.
Addig meg ez van. -
part_wish
csendes tag
válasz
PikkPukk #2845 üzenetére
nem érdeke az AH-nak (pl. Antenna Digital miatt) érdekelne a tipped, hogy szerinted az AH bevételeinek hány százaléka származik az analóg földfelszíni tv műsorszórásból és az Antenna Digitalból.
Pl. a lehetetlenül kis sugárzási teljesítmény szerinted a műsorszóró dönti el, hogy mekkora teljesítménnyel sugároz?
a 12 éves "hűségszerződés" hosszútávú szerződésekre törekszik, de nem igaz, hogy egyedül ilyen konstrukciót ajánlott volna.
jóval olcsóbbnak kellene lennie egy SD DVB-T csatorna sugárzási díjának, mint az analógénak ez így is van. ki lehet számolni az NHH oldalán elérhető publikus infókból, hogy a digitálison egy SD csatorna terjesztése kb. 250 millió HUF/év, teljes kiépítés (96%) esetén, addig persze a kiépítéssel arányos a díj, látható, hogy az analógnak a töredéke a díj.tartalomoldalról pedig bízom benne, hogy a helyzet nem MinDig lesz így...
-
válasz
PikkPukk #2843 üzenetére
Ezt tuti végiggondoltad?
Az AH-nak van kábeltv-je? (Mennyi, és hol?)
Az antenna-digital / am-micro Bp központú, máshol nem elérhető.
Megkocáztatom nagyságrendileg nagyobb bevétele van a földfelszini sugárzásból. Nem kevést pénzt öltek bele eddig, és még fognak is jópár misit beleölni, mivel akár tetszik, akár nem 2012-ben lekapcsolják az összes analóg tv adót. Ami a műsorválasztékot illeti, érthető a dolog. Miért fizessen az rtl/tv2 vagy bármelyik másik csatorna egy rahedli pénz amikor csak 1-2 emberhez jut el így a műsora. Majd 2012 önként és dalolva térnek át, mert nem lesz más választásuk, és addigra az emberek is "áttérnek" dvb-t-re, és az ellátottság is rendben lesz.Az sokkal érdekesebb probléma, hogy a helyi TV-k hogyan fognak sugározni?!
-
zhagyma
őstag
válasz
PikkPukk #2609 üzenetére
Az elvárásaiddal egyetértek és a DVB-T-nek is drukkolok. Szerintem az "egyedi csomag" összeállításnak még nincs itt az ideje. A kevésbé nézett műsorok a "csomagkapcsolás" révén jutnak bevételhez. Itt üzleti modellváltásra lenne szükség.
A DVB-C esetén remélhető, hogy a DIGI folytatja agresszív árpolitikáját. Technikailag simán tudnak csinálni áremelés nélkül HD csomagot. Átkódolás nélkül betehetik a műholdas m2HD(~16 Mbit/sec), földfelszíni dunaHD (~7Mbit/sec). Ha az m1HD és dunaHD is felmegy műholdra, akkor egész jó minőségű kis HD csomag kerekedne ki. Mivel terjeszkedni akar, ezt alapáron is adhatja a többi csatorna mellé 2700 FT/hó mellett. Már készen is van a "gyilkos" árverseny. Meglátjuk ...
-
zhagyma
őstag
válasz
PikkPukk #2607 üzenetére
Én csak annyit tennék hozzá, hogy a DIGI is elkezdte nyomni a DVB-C-t. [ASZF függelék]. Valószínűleg "kábeles" területen a DVB-C fog nyerni a DVB-T/S/S2-vel szemben. Az ingyenes tartalmakat "átrakják" DVB-C-re, a többit a többség úgyse nézi. Az "áttömörítésre" pedig sem technikai (sávszélesség "korlátlan" a DVB-T-hez képest és kihasználatlan), sem gazdasági kényszer nincs (ingyen van). Így jó minőség olcsón adható. Meglátjuk ...
Ui.: Lehet mégis kell majd DVB-C-t is ismerő tuner, CI + CAM + előfizetői kártya.
-
bzoley
veterán
válasz
PikkPukk #2424 üzenetére
A héten munkaszünet van az újév miatt. Egy kis szerencsével a jövő héten már jó lehet az EPG. Az, hogy közben miért jó az analóg EPG, már ki lett tárgyalva.
Amúgy kilestem az ablakon és látom a Száva utcai tornyot, szépen világít, itt van a közelben. Ennek ellenére szarabb az adás, mint volt.
Na jó, ha kidugom a drótot az ablakon, akkor jobb, de ugyanazzal a kábellel az analóg adásnak is jónak kell lennie, és perpill néhány kábeles adás is egész jól jön vele. -
Capella
senior tag
válasz
PikkPukk #2420 üzenetére
Na megint megváltozott valami nálam.
Most már nem jó semmi, se m1-m2, se Duna, se a kódoltak, se a rádiók. És még csak használható jelet sem tudok varázsolni az eddigi helyen, csak nyomokban.
Besokalltam, rendeltem egy erősítős antennát.
Lehet, hogy pénzkidobás, mert azzal sem lesz jó. Vagy egyszer meg annyira de annyira jó lesz, hogy simán foghatnám a passzív szobaantennával. -
kugyu21
senior tag
válasz
PikkPukk #2346 üzenetére
Én is pont erre akartam felhívni a figyelmet, hogy a tuner vásárláshoz gép is kell, és nem is biztos, hogy csak pont akkora amekkorát javasolnak (persze mindannyian HD-ról beszélünk).
Elég szomorú, hogy önképzőkörbe kell járni, vagy külön tanfolyamot kell elvégezni ahhoz, hogy valaki használható eszközt tudjon vásárolni.
És tényleg nem létezik olyan tuner amelyik hardveresen végzi a dekódolást, nem terhelve ezzel a szükségesnél jobban procit és a videokártyát? -
PikkPukk
csendes tag
válasz
PikkPukk #2345 üzenetére
Korr.
1. Én egyébként a DVB-T-ről beszéltem, nem az analóg adások vételéről...
2. Azt akartam elregélni (csak megkutyultam egy kicsit), hogy a DVB-T tuner csak továbbítja a tömörített digitális jelet a számítógépbe, a dekódolás (ami az igazán gépigényes) a számítógép feladata.
3. Valszeg amikor a tuner dobozára ráírták a gépigényt, akkor még csak elméletben létezett H264 HD adás (ennék fogva a feltüntetett gépígény az MPEG2-es SD adásokra vonatkozik), ennélfogva nem is kellene figyelembe venni.
Inkább olvassál fórumokat... -
zhagyma
őstag
válasz
PikkPukk #2088 üzenetére
Az én tapasztalatom szerint az MPC-HC nem minden ts streammel boldogul. Ezért stream filternek a Haali-t használom és eddig nem volt vele bajom (ezért nem is kerestem a hiba okát). Ha gondolod próbáld meg.
MPC-HC options -> internal filters -> MPEG PS/TS/PVA pipa ki.
Haali Media Splitter install.
Próba. -
nrc
tag
válasz
PikkPukk #2086 üzenetére
Duna és m2 nálam is rossz most itt Budapesten.
Éppen egy másik antennát próbálok, ezért nem a Thomson ANT85 van bedugva - az most nincs is nálam - úgyhogy nem az antennával van a gond.
Más fórumokon jelezték már többen is, hogy gond van ezzel a két adóval most..
Érdekes, az m1 nálam jónak tűnik, mit értesz az alatt, hogy "ugrál"?
-
romulan
tag
-
nrc
tag
válasz
PikkPukk #2019 üzenetére
Nekem ez vált be: Thomson ANT85.
Ugyanez az antenna létezik egyébként HAMA márkanéven is.
Ezzel 70 körüli jelerősséget és 99-100%-os minőséget tudtam elérni ott, ahol passzív antennával semmit, egy másik olcsóbb erősítős antennával (UVR-AV888) pedig max 37-es jelerősséget és 0%-os minőséget.
A helyszín Dél-pest, a XX. kerület északi része, egy társasház földszinti lakása.
-
DrGonzo22
őstag
válasz
PikkPukk #888 üzenetére
MPC az minek a rövidítése? Aver tv hybrid + fm volar a828 tuner mellé keresek olyan programot, amivel képes lennék DVB-T adást nézni. Olyan helyen lakom, ahol tetőantennával lehet fogni az adást, de mivel emeleten vagyok remélem be tudom fogni a tunerhez mellékelt 10 centissel is. köszi
-
DarkByte
addikt
válasz
PikkPukk #888 üzenetére
JPG - hacsak nem Lossless JPEG kódert használtál - veszteséges, szóval lehet hogy a 100% neked ugyanaz, de ez akkor sem igaz. Képmintákhoz használjunk PNG -t mert az még mindig jóval kisebb mint egy BMP ugyanakkor veszteségmentesen tömörít és a böngészők is meg tudják jeleníteni.
Ez természetesen nem változtat azon a tényen hogy az olimpia alatt voltak ronda minőségű jelenetek is, többnyire az erős mozgástartalmú nagy részletességű nehezen tömöríthető jeleneteknél (pl. az egész képen piros foltos ruhájú női sportolóink mozognak és még közben a kamera is nagyít, pan -ol, vakuk villannak, stb.) főleg valós idejű CBR tömörítéssel. Mindenesetre a rossz minőség mögött én még azt is el tudom képzelni hogy az m1 a HD videojelet műholdon át nagy-bitsebességű MPEG2 formátumban kapta, és ezt átkódolva sugározta H.264 -ben nekünk DVB-T -ben (a logó miatt egy újratömörítés biztosan volt). A fent vázolt jelenet azonban annyira nehezen tömöríthető hogy könnyen elképzelhető még így is blokkosodó forrás képet kaptak amely aztán hozzánk is átkerült az áttömörítésen keresztül. (előre kellet volna szűrniük a képet)
A kép minőség ezen felül függ a screenshot -ot készítő gépén használt dekódertől és annak beállításától. CoreAVC és ffdshow ha úgy van beállítva kihagyhatja az in-loop deblocking -ot ha a CPU ereje kevés a valós idejű szűrővel együtti dekódolásra. Ezzel romlik a képminőség és blokkosodás jelenik meg. Mivel én csak egyfajta forrásból láttam a megnyitóból képkockákat így nem tudom kizárni hogy még emiatt is rosszabbak voltak a screenshot -ok mint kellene.A linekelt hasonlító kép övön aluli.. egyrészt 40Mbps az még az olimpiához hasonlítva is közel 3,5x nagyobb bitsűrűség (még ha az MPEG2 is), másrészt a linkelt képen gyakorlatilag nincs mozgás, a háttér homogén egyszínű amelyen rengeteget tudnak tömöríteni a codec -ek és ezzel plusz biteket nyerni a hasznos területekre; ez a fent vázolt olimpiai példánál egyértelműen nincs meg.
-
bzoley
veterán
válasz
PikkPukk #885 üzenetére
Ennek aztán igazán semmi értelme nem volt. Linkeltél néhány agyontömörített képet, aminek köze nincs ahhoz, amit látni lehetett. A képeid nem érik el a 300k-t. A stream-ből kimentett egyetlen bmp nagyjából 8Mb. Arról nem is beszélve, hogy nem is közvetített anyagról beszélsz, hanem egy lejátszó kimeneti képéről, ami akármilyen is lehet.
A végére pedig linkeltél egy szép kék hátteret. Biztos van olyan részletes, mint az előzőek.Azt meg már elmondták néhányszor, hogy ha nincs kinn az m1Hd logó, akkor a tartalom sem HD.
-
kutyuska
aktív tag
válasz
PikkPukk #769 üzenetére
"az olimpiai megnyitót én is felvettem. Hát az sem egy csúcs minőség (gyorsabb mozgásoknál tiszta kocka volt a kép)"
Én nem tapasztaltam ilyet.
"Az is a baj az ilyen valós idejű kódolással, hogy tulajdonképpen CBR (constant bitrate) az egész és nem lehet olyan jó tömörítési hatéjonyságot elérni vele, mint pl. a VBR-es DivX/H264 filmekkel. Szóval egy 3Mbit-es H264-es tévé adás messze nem (lesz) olyan minőségű, mint egy több menetben (otthon) tömörített film"
A valósidejű kódolást profi hardvereken/alkalmazásokkal végzik, nem hiszem, hogy az otthoni akárhány menetes DivX kódolás minőségét össze lehetne vele hasonlítani.
A 3Mbit-es h.264 kódolás eredményét pedig hamarosan látni fogjuk -
DarkByte
addikt
válasz
PikkPukk #774 üzenetére
A DVB-T2 hogyan biztosít nagyobb sávszélt? Más a muduláció vagy mi?
Igen, a linkelt Wikipedia cikkben taglalják. Az említett 35Mbps egyébként ezzel érhető el, csak úgy tűnik ezt a részt átugrottam.Én reménykedem benne hogy nem lesz túl sok kódolt csatorna, elvégre a DVB-T gyors bevezetése mindenütt a sok ingyenes csatorna miatt mehetett végbe. Aki fizetős csatornákat akar, annak ott a DVB-S amelyhez már van nem egy szolgáltató. Egyébként kíváncsi vagyok milyen kódolást használnak majd.
-
wassermann
Topikgazda
válasz
PikkPukk #774 üzenetére
Épp hogy lemaradtam:
Nincs már olyan, hogy ráeröltetik: az öt magyar alap csatorna (M1 M2 DUNA RTLK TV2) biztos, hogy kódolatlan lesz, a többi meg ahogy maga dönt.
Az ATV és a HÍRTV azért tuti fizetős, mert a kábeltársaságoktól befolyó bevételekből tartják fenn magukat, és a kábelesek igencsak tiltakoznak az ellen, hogy ehhez a két csatihoz ingyen is hozzá lehessen jutni. -
DarkByte
addikt
válasz
PikkPukk #769 üzenetére
Ha ebből a cikkből jól értem, akkor most lényegében az állam inkább ad támogatást az AH digitális adásaira és a közszolgálati adók HD -ben való továbbítására minthogy a két párt közeli adó lemaradjon, és még ezen felül az ő érdekeltségükben lévő hír TV -éknek is megy egy éves pénzadag (összehúzom a szemöldököm mert valaki megint ügyesen maga felé beszélt).. végül is az AH is jól jár, a Magyar Televízió is jól jár. Csak azt nem értem ha az AH fizeti a díjat két TV csatornáért akkor miért is nem lesz ingyenes ez a két csatorna?
Vagy lényegében meghagyták az AH -nak hogy elhazardírozzon az előfizetéses rendszer kiépítésével, és ha ezt jól csinálják (ami így már tényleges érdekük is) akkor további plusz zseton üti a markukat?
Egyébként nem értem miért nem örül senki a HD sugárzásnak. Az tény hogy talán jobb lett volna ha csak 2 HD csatorna futna az olimpia idei beállításokkal (csatornánkénti nagyobb bitsebesség, tényleges Full HD felbontás).. de én őszintén azt sem hittem pár éve mikor elkezdtek jönni a hírek arról hogy végre kaptunk digitális mux helyeket hogy az indulástól számítva 2-3 éven belül lesz HD, azt főleg nem hogy ingyenes lesz és a Magyar Televízió csatornái lesznek azok. A videótár HD -sítése szerintem a jövő év folyamán el fogja érni a közel 25% -ot, és tippre nem fog 10-20% alá esni sosem, elvégre a Magyar Televíziónak óriási archívuma van, és ezt gondolom nem akarják kidobni. Sok mostani műsoruk nosztalgikus. Egyébként is, kapunk egy második mux -ot amit lényegében megtömtek az összes olyan adóval amit egyenlőre ingyenesben el tudok képzelni (még a Viva jó lett volna, Németországban az fogható Free-to-air -ben, gondolom itthon ők is részesülnek a kábelTV -s bevételekből, ezért nem is eröltetik). Sajnos a formátummal az a baj amit mondasz, live anyag csak CBR lehet, még a VBR -nek sem lenne értelme mert felűről limitálva van a csatornára jutó sávszéllel. Több csatorna hely már csak későbbi mux -ok bevezetésével nyerhető, addig pedig gyanítom ki kell várni az analóg sugárzás leállítását. Mux -onkénti nagyobb sávszélességet pedig már csak a DVB-T2 tud majd biztosítani, de ezt szerintem egyhamar nem eröltetik mert megint másik vevők kellenének, de legalább is firmware frissítés ha olyan a hardver. (ezt egyébként azért nem várják már ki, mert 2010 körül lesz meg a végleges szabvány és már így is rengeteget csúsztak, a 2011 -es határidő pedig sürget)
-
DarkByte
addikt
válasz
PikkPukk #754 üzenetére
A DVD-k is olyan 10Mbit körüliek MPEG2-ben
A DVD szabvány teteje ~8Mbit, persze mintha valakitől olvastam volna hogy löketszerű csúcsban elérheti 10Mbit -et is. A külföldi gyakorlatban 5-6Mbit /s -esek az MPEG2 DVB-T adók, de olyan is van ahol SVCD felbontásra korlátozva 3Mbit /s körül megy az adás mert már nagyon beteltek. Saját tapasztalatom alapján H.264 -el SD tartalom 2-3Mbit körül már bőven hozza az MPEG-2 -es DVD -k minőségét, több menetes kódolással még ez alá is bőven le lehet menni (gyanítom az SDTV -k 3 Mbit/s körüli bitsebességgel lesznek sugározva). Hogy mennyire sok vagy kevés a 7.5 Mbps a HD.. a bitsűrűség is relatív, én az olimpiai megnyitó 12Mbps -es adásából is láttam olyan képmentést ami blokkok háborúja volt. pl. [link] A H.264 -nek elvileg pont ilyen esetekben kellene domborítania a plusz szűréssel, szóval fura ez a kép nekem, de lehet hogy az illető gépe volt kevés és így letiltott minden utófeldolgozást, avagy központilag van leszabályozva a szűrés, ami mondjuk nagyon gáz lenne. Esetleg a forrás anyag volt blokkos és ez továbbjutott a H.264 -be kódolás miatt (bár a logón is megjelenik a blokkosodás szóval itt biztos nem ez a helyzet).#758: december 1-től 3 HD + 6 SD adó (ebből 2 kódolt) fogható lesz. Mit értesz az alatt hogy normális?
Az eddigi lehetőségek után szerintem ez már jónak mondható.
Persze nem az ország egész területén, de azért nem is csak Pest és környéke.
-
Titus
csendes tag
válasz
PikkPukk #755 üzenetére
Mire lesz normalis levegőben lévő digitális adás addigra a 3-400 ezres tv-k 200 és körülötti áron lesznek és addigra jönnek be a ledes LCD-k stb szóval még nemnagyon éri meg MPEG 4 es tunerral rendelkező tv-t venni. meg nincs is sok a piacon a Sonynak van a 4000 es meg LG 3500 meg az 5500 azokban van 4 es tuner
Titus
-
DarkByte
addikt
válasz
PikkPukk #740 üzenetére
az ember szeme érzékenyebb a függőleges felbontásra
Ez igaz.Ezért is találták ki az SVCD-t is (bár hamar leváltotta a DVD), ahol 320x240 helyett, 320x480-as felbontás volt
PAL SVCD 480x576 tömörített -> 768x576 (4:3)
NTSC SVCD 480x480 tömörített -> 640x480 PC 4:3 / 720x540 TV 4:3Szerintem rendben van a felbontás, a HD Ready TV -ken így is kevesebb a fizikai pixel mint ami ebben a videóban van, Full HD TV -n pedig valószínűleg észrevehetetlen a különbség mert a sormagasság megvan. Maga a bitsűrűség persze lehet gond, de mivel még nem láttam mozgalmasabb részletet hogy az milyen így erről nem tudok nyilatkozni.
-
tlgarp
csendes tag
válasz
PikkPukk #708 üzenetére
Köszi a választ!
A szentesi adótól kb. 45 km-re lakom, a szolnokitól kb. 10-re, de vételkörzet határon, elég szemcsés a kép, pedig az antenna is arrafelé áll (Kékes). Fel kell raknom majd egy új antennát Szentes felé, ez farral lesz Szolnoknak, talán nem lesz zavar így a vételben.
-
DarkByte
addikt
válasz
PikkPukk #708 üzenetére
Én most épp azt próbáltam belőni hogy hol is van a szentesi adótorony pontosan.. hát itt: [link] (pont középen). Kíváncsi leszek Szegeden fogom-e tudni venni értelmes minőségben az onnan jövő jelet. Légvonalban 43km a távolság. De néztem haza és 36km a táv. A korábbi lefedettségi térképeken persze szerepel mindkét hely, csak Szegeden az albérlet egy U alakú rész belsejében van, szóval van árnyékolás.
-
Tesztelo.hu
senior tag
válasz
PikkPukk #614 üzenetére
A DVB-T tunert tartalmazó tévékbe be van építve a CI, azaz Common Interface, ahova a dekóderkártyát kell csatlakoztatni. Legalábbis én még nem találkoztam olyan tévével, aminek ne lett volna, pedig fordítottam belépő szintű Vestel tévé használatiját, és ott is volt. Szóval ez nem lesz gond.
Szerintem tuti, hogy fizetős csatornák (is) lesznek, különben a műsortulajdonosokat semmivel nem lehetne érdekelté tenni, hogy a DVB-T-n is adjanak, hiszen a kábeltévé társaságoktól jó pénzt kapnak a kábeltévé társaság előfizetői számának alapján (ebből él a rengeteg kis adó a BP TV-től a TV Paprikáig). Ha pedig sokan lemondanák a kábeltévé előfizetést, mert ingyen lehet nézni a csatornákat, ráadásul digitális minőségben, akkor elesnek a tévétársaságok a kábelesek által fizetett bevételtől. Valószínűleg ezért nem erőlteti az RTL meg a TV2, hogy bekerüljenek a multiplexekbe. -
DarkByte
addikt
válasz
PikkPukk #617 üzenetére
Én is úgy olvastam hogy a DVB-H -nak előfizetési díja lesz, 2-3k körüli összegre emlékszem. Azt is olvastam hogy más országokban nem igazán vált be, a műsorok közül amit néznek is, leginkább a sport közvetítések, a fél óránál nem hosszabb sitcom -ok, és a hírek a leginkább vonzóbbak. (egyébként nem hiában próbálkoznak a DVB-T vevőkkel ellátott mobiltelefonokkal, hiszen ott lesz jópár ingyenes csatorna, pl. [link])
#618: ahogyan a közleményekben olvasni lehet, 3 HD adónk lesz, tervezetten az m1, m2 és a Duna TV. Ezek így hárman pont beleférnek egy mux -ba a csökkentett bitsűrűség mellett. A másik muxon ~8-10 SD adás fér el (ez kb. 2-3Mbit/s -es adatsebességet jelent csatornánként), ide fog bekerülni sztem a kódolt ATV és Hír TV, említették hogy szabadon nézhető lesz a ViaSat3 illetve az a Humor vagy micsoda. Ezen felül most 60 napig dönthet a tv2 és RTL Klub hogy ide be kíván-e jutni. Ezzel a második mux 3/4 -e is betelt, még 2-4 adónak marad hely, további mux csatornahelyeket a tv2 és RTL Klub későbbi analóg leállításával fognak kapni.
-
DarkByte
addikt
válasz
PikkPukk #614 üzenetére
A set-top boxokat eléggé megdrágítaná (szerintem), ha még egy kártya fogadó helyet és dekódoló egységet is beleraknának (vagy bele is raknak)?
Ez egy jó kérdés; a fenti linkelt anyagokban szerepelt hogy a boltokban a MinDig TV logóval fogják ellátni azokat a set-top-box -okat, amelyek alkalmasak lesznek az itthon kiépített DVB-T fogására; kérdéses ezek között szerepel-e majd kártya nyílással rendelkező változat (és vajon ilyet a bérléses változatban lehet-e majd igényelni). Egyébként ha a kódolt csatornáknál tartunk, DVB-S esetén is vannak okosságok amivel PC -n lehetett ügyködni, de ennél többet itt nem mondok, mert ezen a fórumon nem szeretik. Abban biztos vagyok hogy DVB-T -hez is lesz valami ilyesmi előbb utóbb. -
wassermann
Topikgazda
válasz
PikkPukk #614 üzenetére
... A DVB-H-t is csak egy-két sznob fogja nézni, ...
A mobiltelefónia kezdetén az egész akkora baromságnak tűnt - "minek érjenek el engem bárhol, nem vagyok én ügyeletben. Ha én akarok jelentkezni, majd keresek egy telefonfülkét..."
Szerintem most ugyanez áll a mobilon nézhető DVB-H-ra, de mivel nem kell majd hozzá külön díjat fizetni, nagyon gyorsan el fog terjedni.
-
DarkByte
addikt
válasz
PikkPukk #517 üzenetére
Pont a lényeg nincs leírva, hogy hogyan is lesz a váltottsoros adásból korrekt progresszív (ami az LCD monitoron/tévén sem lesz csíkos)
A fórum hozzászólások között ha megnézed pont ezt kérdeztem PPeter -től. Idézem: "A HDTV készülék a benne található jelfeldolgozó áramköröktől és paneltől függően alkalmaz mindenféle huncut eljárást az 1080i formátumok progresszív megjelenítésére. 1080i50 esetén például minden egyes félképet teljes képkockaként jelenít meg (természetesen ügyelve rá, hogy az egyes félképek sorai a megfelelő "helyre" kerüljenek függőlegesen, hogy ne ugráljon a kép), így valójában 50 fps progresszív képet állít elő belőle, de vannak olyan 100 Hz-es HDTV-k is, amelyek az így előállított 50 képkockát megduplázzák, megpróbálják megbecsülni az egyes mozzanatok közötti állapotot, így valójában 100 fps-t gyártanak az eredetileg 50 mozzanatot tároló 1080i50 képfolyamból. Gyártó- és típusfüggő és persze rengeteg hangzatos technológia eljárás segíti a plazma és LCD TV-ket ebben a feladatban." Ugyan ezt teszik nem mellesleg a PC-s TV tuner kártyák programjai is, ha 1080i -s adást nézel ezért nem vonalkás a kép (keress rá a bob deinterlace, motion compensated deinterlace szavakra, vagy javaslom a 100fps.com átolvasását ha rendelkezel egy kis angol tudással, elég szépen le vannak írva a lényeges dolgok amit interlace -elt PAL anyagokról tudni kell) Az ArcSoft dekóder például Bob deinterlace -eli az MPEG2 váltottsoros videókat míg valamilyen összeillesztést használ a félképekre a H.264 forrásoknál, legalább is a letölthető teszt anyagnál illetve saját tömörítéseknél nálam így viselkedik.S szerintem a progresszív kép kevesebb sávszélt igényel (ill. jobb képet ad ugyanakkora bitrate-n), mert ugyan az AVC/H264 video már nem JPEG alapú, de azért itt is számít(hat) (hatással lehet a tömörítés hatékonyságára) az, hogy az egymás mellett lévő képpontok (közeli képrészletek) mennyire egyformák (félképek esetén a sorok közötti különbség nagyobb lehet)
Mivel már az MPEG-2 -ben is létezik interlace -elt kódolás valószínűleg ezt már régen megoldották a tervezők is. Nem tudom hogyan működik pontosan, de mivel a P és B referencia képkockák H.264 esetén már előre és hátra is hivatkozhatnak - akár több képen keresztül is - ezért gondolom hogy a páros és páratlan képkockákat ha kell tudja külön kezelni.Gondolom az kavar meg itt pár embert hogy úgy tűnhet a kodeknek a szétcsúszott egész képet kell tömörítenie (tehát ami "csíkos") pedig a kodek ezt félképekre bontva tömöríti és a dekódoláskor rakja össze (weave) 1080 váltott soros képpé, persze csak ha a kódoláskor tényleg interlace -elt beállításokkal tömörítették. Biztosan van különbség bitrate használatban, de kizártnak tartom a megabites különbségeket, elvégre ugyanannyi makróblokk van a felezett felbontású de dupla képkocka számú videóban mint a dupla felbontású de fele képkockaszámúban. Mindjárt írok a helyi szakiknak hogy nézzenek rá kicsit a topikra, hátha tudnak pontosítani.
A színkódoláshoz: tudtommal minden MPEG kodek YV12 -es színkódolást használ, ezt valószínűleg nem akarták eldobni a H.264 készítésekor sem. De gondolom Te itt most a forrás minőségére gondoltál.
Rick4: ugyanezt a linket raktam be ide én is. Viszont visszatérve a tölcsérekhez. Szerinted az 1080i -hez nem kellenek ugyanúgy a féltölcsérek ha már itt tartunk?
Nekem továbbra is ugyanaz a véleményem hogy biztosan van ugyanazon minőség mellett különbség a bitsűrűségben, de ez maximum pár száz kilobit és nem megabitek. Lehet téged az kavar meg hogy az 1080p50 -el akarsz hasonlítani nem pedig az 1080i50 -et az 1080p25 -el. Mert 1080p50 -nél nyilvánvaló hogy legalább kétszer akkora sávszélre lenne szükség (ezért nem is terjed).
-
DarkByte
addikt
válasz
PikkPukk #499 üzenetére
Az 1080i filmeknél látszólag tényleg felesleges, ott az 1080p logikusabb lenne, viszont ha az olimpiát vagy más sport eseményt vesszük akkor az 50 Hz -es képfrissítés sokkal folyamatosabb képet jelent ami ilyen gyors mozgásoknál hasznos. A filmeknél egyébként is sugározhatnak félképes megoldással úgy hogy lényegében progresszív képet kapsz, a felső és alsó félkép egy frame -ben ilyenkor ugyanazon képkockához tartozik. Vagyis az 1080i univerzálisabb mint a progresszív ami csak 24-25 fps egész képkockát enged meg. 720i tudtommal nem elterjedt, így valószínűleg ezért is döntöttek az 1080i mellett az MTV -nél. Javaslom ezt elolvasni, világosabb lesz remélhetőleg a dolog: [link] Azt viszont nem tudom hogy 1080i és 1080p között menet közben van-e lehetőség váltani, tehát egy film progresszívban megy, a reklámok pedig például váltott sorosan. Úgy tűnne logikusnak hogy a H.264 kodek lehetőségei végett ez is működik.
wwenigma: nem hinném hogy például egy jobb tetőtéri antennával Szegeden ne lehetne majd fogni a Szentesi adón futó DVB-T multiplex -t (ami ugye még idén lesz). Én a régi albérletemben egy tetőtéri antennával a negyedik emeleti lakás ablakából - a betontömb közepéből - fogtam RTL Klub -ot ami mint nemrég kiderült csak Szentesről van sugározva a környéken (gyengébb is volt a vétel valamivel természetesen, de elviselhető volt). És csak egy gagyi AstroVision tuner -em volt.
pikkpukk #502: a progresszív->váltott soros konverziót a beltéri el tudja végezni, elvégre most is tudsz DivX -es asztali lejátszóval CRT TV -n filmet nézni pedig a DivX filmek túlnyomó többsége progresszív.
-
wassermann
Topikgazda
válasz
PikkPukk #502 üzenetére
Az hogy a DVB adás váltottsoros vagy progresszív bármikor megváltoztatható.
De mivel a DVB-T a szegényemberek digitális TV-je lesz és a Settopbox-okra csatlakozó készülékek 90%-a SCART-on lógó CRT lesz, az első néhány évben (ezek kihalásáig) indokolt mindenképp a váltottsoros sugárzás.
-
wassermann
Topikgazda
válasz
PikkPukk #499 üzenetére
Számomra az 1080i (50 félkép / sec) tűnik értelmetlennek...
1. Ha érted az átalakítás módját világos lesz:
mozifilm 24p > felgyorsítják 4%-al=25p > minden filmkockát két félképre bontanak (páratlan és páros sorok) > kisugározzák (az emberek szeme folytonosabbnak látja, mint a 25p-t). Az előbbiek miatt,ha viszont 50 teljes képet adnának, egy mozifilm minden kockáját 2* sugároznák ki (feleslegesen).Ebben a gigabit feletti formában?
2. Az ő stúdió cuccaik mások, gőzöm nincs mi a nyers kamera formátum (raw?), de ilyen esetben a gigabit/sec simánmehet.És ez a "csereformátum" pontosan mi akar lenni?
3. Ez a csereformátum is csak a stúdiók számára emészthető jelet takar. -
DarkByte
addikt
válasz
PikkPukk #320 üzenetére
Ha jól tudom a DAB+ szabványt fogadták el a digitális rádiózáshoz, ami vélhetően a HE-AAC vagy a HE-AAC2 akar lenni, ez utóbbi pl. 32 kbit-es sztereo adást jelent(het).
Egész pontosan HE-AAC2 (vagy eAAC+) Parametric Stereo kódolással 48kbit/s -ig (szerintem borzalmasan tönkreteszi a Stereo jelet), illetve HE-AAC (vagy AAC+) e-fölött 128kbps -ig (a 64kbit/s háttérrádiózáshoz már jó kompromisszum szerintem, e-felett már nem javul jelentősen az AAC+ minősége), a felett már LC-AAC használatos. (én, ha minőségi relatív kis helyet foglaló adást akarnak, akkor valami minőségi kódolóval - pl. a Nero AAC tömörítője nagyon jó - 128kbit/s -es LC-AAC -t javasolnák, de gondolom nem én fogom eldönteni) Az már jobban fáj hogy ahogyan tudom a DVB-T tunerekkel nem lehet DAB+ -t is venni (avagy ez is csak szoftver kérdése lenne?
), szóval vagy tuner csere, vagy külön USB -s DAB+ vevőt kellene venni (ilyet pedig én még itthon nem találtam webshop -ban ez eddig). A legjobb egy öszvér megoldás lenne USB -s formában, de ilyet meg végképp nem láttam még.
"Szerencsére" a DAB+ engem még 2009 végéig nem érint.. sajnos.
-
bzoley
veterán
válasz
PikkPukk #320 üzenetére
Nem is igaz, csak 21Gib(legalábbis nálam)
Nem lehet túl sikertelen az MKV, ha már asztali lejátszókba is implementálják.
Én nem értek egyet ezzel a "jobban elterjedt" szemlélettel, de ez van
Ezért inkább hagyjuk a témát, mert csak azt tudnám mondani, hogy akkor legyen az egész TS Mpeg2, mert az jobban elterjedt. Maradjunk annyiban, hogy egy oem szoftver lehetőséget ad arra, hogy elmentsd a stream-et a saját gépedre. Onnan mindenki azt csinál vele amit akar. Ha ez kevés, biztos akad olyan szoftver, akár felárért is, ami többet tud ennél.
Amúgy több helyen AC3-ról tesznek említést, egyelőre ez a valószínűbb. -
wassermann
Topikgazda
válasz
PikkPukk #320 üzenetére
Hát én másképp gondolom:
Ha ma vezetjük be a jövő technológiáját, akkor a jelenleg legkorszerűbb tömörítési eljárásokat célszerű alkalmazni. A DVD-ken elterjedt tömörítési módok már nem tekinthető annak!
( ...és mivel technológiai váltás van, nem kell arra tekintettel lenni, hogy pl. 1000 emberből 2 már korábban ilyesmivel foglalkozott és hogy ők ketten már alkalmaztak egy picikét korszerűtlenebb tömörítést)És mindez nem azért, hogy minél többcsatornát, hanem hogy minél jobb minőséget ...
-
bzoley
veterán
válasz
PikkPukk #280 üzenetére
Nem tudom, de ha az avi olyan jó lenne, nem találták volna ki az mkv-t. Ha meg a TS tartalom mentését nézzük, nem árt figyelembe venni a nálunk lévő kvázi nulla szolgáltatást.
A programot, olyan környezetben fejlesztik, és tesztelik, ahol nem csak egy audio/video sáv van a csomagban. Jó, aviba is lehet több hangsávot pakolni, de valahol csak korlátokba ütköznének, ezért is nem véletlen, hogy jellemzően senki nem piszkálja meg az eredeti TS-t.
A PS mentés tiltása most csak egy hirtelen ötlet, és nem is biztos hogy olyan jó, az SD csatornákhoz megfelelne. Elvileg működnie kéne, de mégsem. Majd még alakul a dolog.
Ha továbbra is nyitott szemmel járnának, és figyelnék a többi országot, AAC-t választanának, de könnyen lehet, hogy AC3 lesz belőle. A HE-AAC-t már meg sem említem, mondjuk azzal még adódnak problémák sok helyen. -
bzoley
veterán
válasz
PikkPukk #250 üzenetére
Ez már nem igazán ebbe a topic-ba való.
Az overlay mixernek is meg vannak a maga korlátai, nem ma, és nem erre lett kitalálva. Volt már olyan kérdés is, hogy miért nincs Vista-n letiltva a beállítás lehetősége. Az igaz, hogy elég hozzá kevesebb erőforrás is, de VMR módban a képminőséget befolyásolhatod a vga-n keresztül.
-igen, zavaró lehet az animáció, de abból kiindulva, hogy hogy fullscreen mellet mást nem csinálsz, ne mozgasd az egeret semAmúgy fölösleges "extra", de legalább nem kell kattingatni az egérrel, ha meg akarsz nézni valamit.
-Az időzítőnek van néhány "biztonsági" funkciója, de leginkább arra készült, hogy az okos felhasználó ne akarjon két hete lement műsort felvenni. Lehetne finomítani rajta, de más program még ennyit sem tud. Azonkívül (nem két kattintással) még mindig megoldható a probléma. -
bzoley
veterán
válasz
PikkPukk #242 üzenetére
Egyedül a teletetext az, amivel tuti gond van, a többit nem tudtam reprodukálni. Mondjuk emiatt overlay-re sem fogom állítani a programot. TS only felvétel nem hiba, ebben a verzióban így lett beállítva.
"this first version 2.0.3.10 beta PS format recording features removed, allowing only recorded TS format." -
PikkPukk
csendes tag
válasz
PikkPukk #242 üzenetére
Bug javítás és más hibák:
- csatornaváltás teljes képernyőn: aszem csak ha HD-ról SD csatira vagy vissza váltok, akkor törik össze a kép
- video felvétel beállítása menü: csak TS-be lehet menteni (nem lehet mást kiválasztani) és az alap beállítás (ha jól emléxem) az "összes csomag rögzítése" volt, de szerintem inkább a "csak ennek a programnak a rögzítése" jobb alap beállítás volnaVagy nem is ide kellene ezeket irogatnom?
Közben meg az antennát is tekergettem, bejött a HD-s adás pár másodpercre, szóval csak a Hármashatár-hegyi adó esett ki vélhetően (vagy másik is)...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bittorrent topik
- Óra topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Kerékpársportok
- Fotók, videók mobillal
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Azonnali fotós kérdések órája
- Diablo 3
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
- iKing.Hu - Samsung S25 Ultra - Titanium Black - Használt, karcmentes
- Apple Ipad 10.generáció
- Új HP Pavilion x360 14-ek Érintős hajtogatós Laptop Tab 14" -35% i5-1335U 8/512 FHD IPS Iris Xe
- RTX 4080 SUPER,16GB. Ryzen 7 7800X3D, 32 RAM Fury RGB! Garancia!
- Asztali PC , i7 9700K , RX 5700 XT , 32GB DDR4 , 500GB NVME , 1TB HDD
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Western Digital SN850X NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Asus M5A99FX PRO R2.0 990FX chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- DELL Universal Dock D6000 dokkolók, RTX Legion Pro laptopok 4 év Lenovo garanciával, licencek
- AKCIÓ! Gigabyte AORUS 16X (2024) Gamer notebook - i7 14650HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GBWin11
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest