- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Magisk
- Akciófigyelő: Jelentősen olcsóbban nyit az Ulefone új mindenese
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- iGO Primo
- Telekom mobilszolgáltatások
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- Xiaomi Watch S1 - szép az idő
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Capella
senior tag
Akkor rossz hírem van. UPC kábel esetén nem tudod használni a CA modult a tévéddel, mert a kódkártya és a UPC box ösze van rendelve.
Ezen túl a CA modul olyan 10 eFt nagyságrendű, de most nem kerestem rá.A MinDig TV esetében jó a tévédhez, és adnak valamivel olcsóbban akcióban CA modult és CAS 7 Conax kódkártyát együtt.
Ahogyan írták, a T-Home kábelen is jó, de havonta az kód érvényesítéshez vissza kell dugni a kártyát a boxba.
-
Capella
senior tag
válasz
vegyszer #8044 üzenetére
Igen, működik. Telepíted a drivert, a mellékelt CD-n van Windows 7 x64-es is.
Ezután a a Homesys Televízió / Beállítások / Kártyák alatt látod, hogy felismerte a kártyát, mint Castles EZ100PU.
Ha beledugod a MinDig Conaxot, akkor kiírja a szokásos érvényességi és egyéb adatokat.
A kódolt adásokat meg nézni tudod ettől kezdve. Ha van tunered is.Mellesleg mobil SIM kártyát is be tudsz olvastatni a kütyüvel a mellékelt programmal, de olyan nagyon sokra nem lehet vele menni.
Az SMS-ek magyar karakterei nem megfelelően jelennek meg. A telefonkönyvnél hasonló azt hiszem.
Ez inkább demó jelleg szerintem. Ha valaki tud rá fejleszteni szoftot, akkor intelligens kártyaolvasóként tudná használni egyéb célra is. -
Capella
senior tag
válasz
datalife05 #7826 üzenetére
Meg lehet olcsóbban is. Van ez a smart kártya olvasó. [link]
Utána meg ehhez olyan tunert használsz, amilyet akarsz. A Homesys program tuti kezeli, de lehet hogy mással is összehozható.
Ráadásul A linkelt Alcor csak a SIM kártya méretű Conax kártyával megy. Lehet persze, hogy ahhoz ad adaptert is az AH, ha normál kártyaméret kellene. -
Capella
senior tag
válasz
sittes79 #7653 üzenetére
Én azt mondom, mint Rick4.
Nekem legjobban a DVB Dream 1.5e vált be Media Player Home Cinema együttműködéssel. A VLC szálkás képet ad.A DVBViewer biztosan sokat tud, de valahogy néhány ok miatt nekem nem jött be. Kockásodott néha, de lehet hogy más kodek kellett volna.
A Homesys is ment 64 bites Windows 7-en. Telepíti magának a .NET 4.0 keretrendszert, ha nem lenne fenn. Jó program, sokat tud, egyéb olyat is ami annyira nem kellett.
Végső esetben a Windows 7 Media Centerével is lehet próbálkozni.
-
Capella
senior tag
válasz
Mr. Teddy #7104 üzenetére
Ebbe pl. rakhatsz 2 tunert is. Lehet bármilyen kombinációban.
AZBOX Premium HD -
Capella
senior tag
-
Capella
senior tag
Igen, ezt arra készítették, hogy egy antennabemenetet kétfelé osszon.
Viszont működik fordítva is, ami neked is kell, hogy a két antennabemenetet közösítse egyre a tévé felé.
Lehet, hogy nem korrekt, és valamelyest szolgáltatófüggő, hogy mennyire zavarhat be. Nekem bevált.
Azelőtt olyan 3000 Ft körüli aktív kapcsolót ajánlottak erre a célra. Ekkor az egyik a boxnak kellene 5 V-ot adni a koaxra. -
Capella
senior tag
A NOD32 valószínűleg módosult trójainak tartja, és nem engedi letölteni.
Ha annyira szükséges az új verzió, és megbízol benne, akkor kapcsold ki a vírusvédelmet a letöltés idejére.
Azért nem árt elsőként egy virtuális gépen kicsomagolni és ott telepíteni próbaképpen. Ha van ilyened. -
Capella
senior tag
64 bites Windows 7 alatt egy másik USB stickkel nekem ment a TSReader rendesen a BDA compatible source .dll fájllal.
Viszont az Alcor DTV Duo esetén nem jó semmivel sem.Hiába próbáltam csereberélni átnevezve is.
Ha ezzel sikerült már valakinek összehozni a TSReadert, örülnék, ha megírná hogyan.A DVBViewer-nél inkább tapasztaltam kockásodást én is jó jelszint és minőség mellett is, de lehet hogy inkább csak eleinte. Ott meg mindegyik kockásodik valamennyire.
A Win7 Media Center is hajlamosabb kockásodásra, ahogy láttam.Ami elég jó lejátszó kombináció, az a DVB Dream 1.5e + MPC Home Cinema. A VLC inkább fűrészfogas alakokat produkál.
Végül is az ehhez a tunerhez adott TotalMedia 3.5 se annyira rossz. -
Capella
senior tag
Köszi. Virtuális gépen snapshot után feltéve biztosan jó lesz. Ha leketyeg az idő, dobom az egészet és visszaállítom a korábbi állapotra.
Végül is konkrét gondom nincs most a jellel, vagy valószínűleg nemigen lesz. Csak nem ártott volna beüzemelni ezt a TSReadert.
Szüleimnek vettem egy Ikushi Flash HD antennát vidékre. Ahogy látom a zhagyma által linkelt tesztet, ez valószínűleg ágyúval verébre dolog lesz kb. 21 km-re a toronytól teljes rálátással, még padlástérben is. Vagy úgy remélem.Mellesleg kipróbáltam futtában a tescos szobaantennámmal összehasonlítva itt is, és elég érdekes volt, bár biztosan nem volt annyira tökéletesen belőve.
A tévén szinte nem változtak a jelminőségre utaló adatok, vagy azonos volt a Pre Viterbi, vagy inkább rosszabb, a COFDM AGC volt inkább jobb az Ikushival. Gondolom csak erősebb volt a jel valamivel. A kép meg persze egyformán jó.
Egy kicsit lehűtött ez, mert valami csodát reméltem szuperantennától, de úgy látszik ennyi épp elég, nagyon jobb nem lehet már a jel.
Az viszont megnyugtatott, hogy a kis tescos elég jól muzsikál nálam ezek szerint. nem volna értelme turbózni. Kár, hogy csak egyet vettem.
Körbe van kábelezve a lakás valami összesen 40 m koaxszal talán, elosztó is van közte, és most a végén a PC-nél is fullon van az USB-s Alcor.Azért van vele még valami gond. A Prohardver teszt szerint is fagyogat a kezelőprogram.
Szerintem nem annyira a TotalMedia 3.5 az oka, inkább a stick vagy a drivere lesz, mert más programnál is előfordult, és volt hogy az egész virtuális gépet lefagyasztotta, ha kihúztam az USB aljzatból. -
Capella
senior tag
Csakhogy nem megy.
Erre volt állítva előtte is, de error loading and connecting receiver device a hibaüzenet.Próbálkoztam .dll-ekkel a driver mappájából (AF15BDAEX.dll). Kitöröltem az összes többit a Source mappából addig, hogy tuti lássam. Sajnos nem jelent meg semmi.
Egyedül egy régebbi még Vista driverből kiszedettre volt reakció. Annyit írt a TSReader, hogy nem Windows alkalmazás. -
Capella
senior tag
Használ valaki Alcor DTV Duo USB sticket TSReaderrel?
Milyen .dll-t kell az elején kiválasztani, mert egy hasonló sincs, illetve nem működik egyikkel sem. van amivel elindul valami, de semmit nem ér.
Ez AF9015 BDA eszköz volna, ITETech gyártmány.Vagy milyen .dll-t és honnan kellene a Source mappába másolni?
-
Capella
senior tag
válasz
vegyszer #5447 üzenetére
"a T-home DVB-C miben vagyon kódolva? MPEG-2, vagy 4?"
Az SD MPEG2, a HD meg MPEG4.
"És bizonyosan CONAXszal van titkosítva?"
Az tuti.
Valószínűleg az lesz, amit mondtok, hogy nincs benne DVB-C.
Vagy nem az volt digitális keresésre állítva, hanem a földi sugárzású DVB-T a menüben. Ez egyszerre nem szokott menni. -
Capella
senior tag
válasz
zhagyma #5106 üzenetére
"Nem agyament ötlet. Így is lehet csinálni ..."
Sőt, valamilyen kombinációban így célszerű csinálni, és persze HDMI bemenetet használni.
A DVB-T / DVB-C tuneres tévék általában és önmagukban egyszerre csak az egyik féle digitális jelet tudják fogni, behangolni. A Sony az biztosan ilyen.
Ha egyszerre akarunk antennahúzkodás és hangolás nélkül távirányítóval váltogatni DVB-T és DVD-C adások között, akkor az egyiknek külső eszköznek, boxnak kell lennie szerintem..
Ha a tévé esetleg nem DVB-T képes, akkor egyértelműen adott a helyzet.Dual tuneres boxokban lehet külön DVB-C és DVB-T tuner, külön antennabemenettel. Vagy DVB-S.
-
Capella
senior tag
Én néztem mindenféle módokon elég sokáig az antennabeállítást.
Amire rájöttem, ha a teleszkóp rajta van bárhogy is, rosszabbak voltak a vett jel adatai, mintha letekertem.
Teljesen össze kell dugni a teleszkópot, de még úgy is ront, igaz ennél még így is hosszabb 20 cm-nél. Ahogy láttam a hullámhossz szempontjából inkább 15-20 cm körül kellene valahol. De mindegy, ha csak ront a DVB-T vételen, ha nem túl sokat, de akkor is.
Az erősítősön 20 cm alá is lemehet.
A keret antennát pedig nem lapjában, hanem élében kell állítsam a Széchenyi hegy felé, akkor a legjobbak a jel értékei.
Nálam ez a tapasztalat.
Jel erősséget én nem tudok mérni, nem számítógépen nézem. A tévé egyéb adati viszont szépen mutatják a változást.Végül is most is jó, sokkal több ezek szerint a tescostól sem várható. Csak ennyi pénzért nem rossz.
Ha ennyire keresett lesz, majd megemelik az árát, de nem akarok ötleteket adni. -
Capella
senior tag
Természetesen tudom, hogy vétel szempontjából viszonylag jó helyen lakom.
A passzív szobaantennám egy Thomson ANT55 típus letekert teleszkópokkal.
Az erősítős is Thomson, csak ANT537 típusú. Ennek nem lecsavarható a teleszkópja.
Azért kipróbálnám, hogy ez a tescos milyen, gyakorlatilag nem összeg amibe kerül. Azt nem tudom érdemes-e, vagy hogy valamivel még jobb lenne-e vagy pont rosszabb.
Csak nem nagyon szoktam a Tescoba járni, meg hogy ezért külön elmenjek. -
Capella
senior tag
Nekem viszont egyáltalán nincs rossz tapasztalatom a passzív szobaantennára kötött hosszú antennakábellel.
Sőt gyakorlatilag csak így tudom nézni a DVB-T adókat.
A szobában a tévé mellett nincs semmi jel, igaz innen a Száva utcát kellene fognom. Valószínűleg a házak is leárnyékolják, de különben is igen gyenge térerővel ad.
A régi mpeg2 tesztidőszakban egy drótdarab is elég volt innen persze.A kábeltévé koax kábele megy végig az egész lakáson, ami inkább több mint 10 m. Erre van dugva a szobaantenna az előszobában a Széchenyi hegyre 'hangolva', amióta nincs kábeltévém.
Ezzel elég normális az adás, a teljesítmény növelés után a jel minősége még javult is.
Volna egy erősítős szobaantennám is, de végül nem lett rá szükség. Feleslegesen vettem meg. -
Capella
senior tag
válasz
zhagyma #4665 üzenetére
Köszönöm a részletes infóidat. Ahogy látom, végül is annyira rossz nem lehet. Más hasonlóhoz képest, meg ami engem érdekel.
A HBO és hasonlók, külföldi adók nem érdekelnek, a sport se annyira.
A Spektrum/Discovery/NatGeo-k igen, meg a nézettebb magyar kereskedelmi csatik.
No meg jó lenne néha normálisabb HD adást is fogni, és nemcsak digiSportot. Persze ehhez olyan szolgáltatásra és szolgáltatónál kellene előfizetni.
Végül is a DVB-T az nekem jött eddig is, mostanában már egész elfogadhatóan, nemsoká meg csak úgy dőlni fog a térerő. Ha igaz.
Persze azért a DVB-T-vel is vannak bosszúságok Sony tévé révén az újabban sugárzott kapcsolójel miatt széttorzított SD adásokkal a közszolgálatikon.Meg a másik, hogy nagyon hozzászoktam a timeshifthez és a merevlemezes rögzítéshez.
Ezen túl valami HDMI-s box mégis csak kellene már azért is, mert különben egyszerre nem tudnék kábeles és földi sugárzású digitális csatornákat is beprogramozni a tévén.
DVB-C/DVB-T vevős külső vagy beépített merevlemezes kütyük nem nagyon vannak. Vagy az a ritka eset is elég drága, vagy nem kapható.
Még az AZBox HD Premiumból lehetne talán megoldani ezt plusz tunerekkel, de az meg eléggé ágyúval verébre módszer, mert inkább a műholdas vételre van kihegyezve.
Még tényleg a műholdas vétel volna a legjobb, ami ráadásul okosítható is. Csak a lavór felszerelés volna elég macerás az erkélyre. Ráadásul szerintem pont a legrosszabb, épület által eléggé leárnyékolt vételi helyre kellene kerüljön.
Ezek egyéni "szoc. problémák", és lehet, hogy nem is túl gyakoriak. -
Capella
senior tag
Pont ez az, hogy valamiért elég zűrösnek néz ki ez a Digi. A konstrukció az kicsit eltér a többitől.
Azt is tudom, hogy a terjeszkedéssel, új előfizetőkkel próbálnak a felszínen maradni az olcsó áraikkal, vagy pont amellett.
ADSL-hez képest egész tűrhető sebességű netet adnak, és ez a kódolatlan DVC-C se volna rossz, de még ingyenes telefonpercek is járnak az előfizetésekhez.
Most tényleg az a kérdés, hogy milyen minőségű a DVB-C adásuk. Van erről valakinek megbízható tapasztalata? -
Capella
senior tag
válasz
wassermann #4251 üzenetére
Ez pontosan így van. Ha nincs összekötve HDMI kábellel akkor nem is érzékelhet semmit.
Ezen túl a hangkimenetnél az aktuális driver szerinti ATI HDMI rear out-ra vagy a Realtek HDMI-re kell állítani. Ez is így van.
Említettem, hogy ilyenkor Vistánál látszik is a Vezérlőpult hangbeállításnál a "kivezérlésjelzőn", hogy dolgozik.
Csak azt nem gondoltam, és még ma sem nagyon hiszem, de majd a tipp alapján egyszer ki fogom próbálni, hogy ehhez a HDMI driver telepítése alatt is a tévével kell összekötve lennie a videokártyának.
Ezt még így nem ajánlotta más, és mégis működött nekik. Ettől még jó lehet ez a javaslat is.
De az van, hogy a driver telepítés nem az összeköttetéstől függ, hanem az op. rendszer érzékeli, hogy milyen chip van a kártyán, és ehhez telepít drivert.
Ha azután egy megfelelő DVI-HDMI kábellel összekötjük a tévével, akkor ezután továbbviszi a hangot is.
Ha meg nem jó az átalakító erre, csak képre, akkor meg a hangra azt írja, hogy nincs csatlakoztatva, és nem is viszi át. -
Capella
senior tag
Most már nem nagyon tudom, mit gondoljak. Meg ahogy zhagyma is írta, hogyan kellene működnie ennek a DVI-HDMI átvitelnek.
Ezt az "'aktív" átalakító dolgot se nagyon értettem, hogy mitől aktív, hacsak nem kap valamelyik lábán tápot a DVI csatitól, és úgy van valami visszahatása a kártyára.
Viszont mégis az van, hogy ha neked a videokártya driver telepítéstől a hangátvitel is jó lett, az szerintem mégis attól volt, hogy a te átalakítód megfelelő volt, csak a driver nem.
Ilyen "ATI HD Audio rear output" nekem is megjelent XP-n is, amikor telepítettem az ATI-tól letöltött külön drivert, XP SP3 előtt még hotfixek is kellettek, és mégse szólalt meg.
Ha meg a Realtek külön drivert telepítettem, akkor ez Realtek HDMI output vagy valami hasonló nevűre változott. Hang mégsem volt. Igaz nem HDMI csatlakozóval volt rákötve ekkor a tévé, csak a monitor DVI-n, de ettől még jónak kellene lennie később csatlakoztatva.
Még az lehet, hogy újabban az ATI beleteszi ezt is a videokártya driverébe, de a megfelelő átalakító ATI-nál valószínűleg mégis kell. Egy próbát megérne a legújabb ATI Catalysttel tévét rákötve telepíteni, azt még nem raktam fel.
Most ezen a Win7-en a 9.11 Catalyst van, a Realtek HD audio nincs telepítve, a HDMI-re is a Microsoft saját driverei vannak belőve. Azt mondja a HDMI-re, hogy not plugged in, de ez még minden egyéb esetben is így volt.
Akár össze volt kötve a tévével, akár nem, akár Microsoft, akár ATI, akár Realtek driver, és akármilyen operációs rendszer alatt.
Szóval ennél és nálam mégis az átalakító lesz. -
Capella
senior tag
válasz
zhagyma #4242 üzenetére
No igen, említettem, hogy nem annyira követtem pontosan az Intel eme megoldását.
Vagy inkább esetedben akkor az a baj, hogy a laptopoknak szegényes szokott lenni a BIOS beállítási lehetősége.
Valahogy rá kellene erőltetni azt a drivert, hátha.
Meg sajnos az van, hogy manapság már oda kell figyelni erre is, és lehetőleg HDMI kimenetes laptopot venni. Ennek lehetnek ár és típus vonzatai persze. -
Capella
senior tag
válasz
zhagyma #4228 üzenetére
Azt meg nem mondom neked, hogy ez a DVI-HDMI kapcsolat GMA 4500HD esetén hogyan van, vagy ami itt van, az mennyire hasonlatos a többi videokártyával.
Az viszont biztos, hogy az ATI 3000 sorozatú kártyáknál nagyon nem volt mindegy, hogy milyen a DVI-HDMI átalakító. Nekem 2 típussal se ment a hang, ebből egyik a hozzáadott volt.
Az ATI-nál ahogy tudom egy speciális 'aktív' DVI-HDMI átalakító kell a hangátvitelhez, sőt ami jó a 3x kártyákhoz az nem jó a 2x-esekhez. Legalábbis egy termékismertető weboldalon ezt írták.
Hogy az ATI 4x kártyáknál pontosan mi van, azt szintén nem tudom, de mintha azoknál már a legtöbb cég megfelelő átalakítót mellékelne, talán egy-két kivételtől eltekintve.
Vagy mégnagyobb szerencsére terjed a natív HDMI kimenet.A megfelelő átalakítón kívül kellett még a hozzávaló driver telepítése is, mert gyakorlatilag az ATI kártyák tartalmaznak egy külön hangkártyát erre a célra.
Ha a DVI-HDMI átalakító nem megfelelő, akkor Vista/Win7-en lehet látni hogy van hang a digitális kimeneten a hangbeállításoknál a kivezérlésjelzőn, viszont a kapcsolat ikonján meg az látszik, hogy nincs kapcsolat, mert tényleg nincs. Így meg hang se megy tovább a tévére.
Hasonló a Realtek HD audio drivernél, amikor nem a Vista/Win7 saját drivert használjuk, hanem telepítjük a Realtek ATI HDMI audio drivert. Ez grafikusan belerak egy HDMI kimenetet a Realtek vezérlőpultba, de ez teljesen inaktív megfelelő kétirányú kapcsolat hiányában. Szerintem.
A Realtek központ környezetérzékeny, ha bedugsz pl. egy mikrofont, csak akkor jelenik meg a vonatkozó rész.
Hogy mi volna, ha jó volna az átalakítóm azt azóta se tudtam kipróbálni, mert nem jártam tovább megfelelő beszerzése után. A tévéhez meg egyébként se nagyon hurcolnám oda a PC-t, nem létkérdés.
Ellenben járt nálam egy hasonló Intel GM4500 alaplapi vezérlős gép HDMI kimenettel és természetesen kipróbáltam HDMI kábellel összekötve. Úgy persze átvitte a hangot is a tévére.
A hosszú körítés után nálad is a DVI-HDMI átalakító körül vizsgálódnék elsőként, hogy ott milyen kell.
A másik meg, ha nincs natív HDMI kimenete a laptopnak, kérdés hogy az Intel driver felrakja-e azt a részt, ami a DVI-n keresztüli hangátvitelhez kell, vagy ott hogyan van ez megoldva. Valószínűleg ott nincs erre külön hangchip.
Persze ha fel kellene rakjon valamit azt meg nyilván felrakja, mert különben hiba volna az Eszközkezelőben. -
Capella
senior tag
válasz
zhagyma #4127 üzenetére
A Linux egyáltalán nem játszik nálam, úgyhogy igazad lesz, a Volar HD jobb vétel lehet, mint a Volar HX.
DVB-C-vel a TerraTec H5-öt már 26 ezer fölött láttam említeni. Lehetne még a Hauppage PCTV Quatro Stick, de ennek meg nem tűnt fel, hogy legalább kompozit bemenete lenne.
Lehet, hogy bőven jó nekem a Volar HD is a HX helyett, szinte szóróajándék, ha megtalálom, hol volt olcsó.
Főképpen hogy volt olyan is, hogy a Volar HX-nek nem a fullos, hanem a Starter kit verzió doboza volt bemásolva a webboltban. A jó ég tudja így előre, hogy mit hoznának a nagykerből a többiek is.
DVB-C egyelőre nincs, bár esetleg még lehet. Akkor meg úgyis a tévével kombinálva se ártana egy PVR és timeshift merevlemezes box.
Ezekkel meg az a baj, hogy valami tulajdonság mindből hiányzik, ami nekem együtt kellene. Így az ráér, halasztódik. -
Capella
senior tag
Mi a vélemény mostanában az AVerTV Hybrid Volar HX típusról?
Lehet mondani, hogy az egyik legjobb vétel?
USB csatlakozású kellene inkább, mint kártya, és RCA bemenet is elsődleges lenne külső anyagok digitalizálása, PC-re átjátszása miatt.
Talán apróság, de a honlapon egész szimpatikus távirányítót mellékelnek. [link]
Míg az egyik boltnál pedig azt a talán régebbi egyen gombosat.[link]
Nekem ez az újabb kialakítás sokkal jobban bejön. Tudom, hogy csak egy kép, de jó lenne valahogy lecsekkolni, hogy a boltban is az újabb kütyüvel szállítja a nagykerjük.Van még egy újabb AVerTV Hybrid Volar HD típus is. A honlapon lévő összehasonlító szerint nem tűnt fel nagy különbség, csak hogy a Linux support hiányzik, és esetleg, hogy most az AverTV 6 vagy az AVer MediaCenter programot adják hozzá.
A HD típus viszont csaknem féláron van.Most akkor melyik a jobb?
-
-
Capella
senior tag
válasz
wassermann #3095 üzenetére
Azért a digitális átállás jelenlegi állapota nem nevezhető sikertörténetnek.
A fórumokban inkább szitkozódás, bosszankodás volt a kezdetektől.
Még akkor sem siker, ha mostanra javult a helyzet, vagy kezd olyan lenni a csatornaválaszték, mint ami fél évvel korábbra volt beharangozva.Persze, nekünk nem jó semmi.
Ha digitális, akkor legyen már SD helyett HD, vagy ha SD akkor ne 2 megabiten nyomják, és persze legyen minél több 16:9.
Ha ez ami most van, fél évbe telt, majd pár év múlva jobb lesz.
Feltéve, hogy az üzleti érdek is úgy akarja. Különben meg akkorra már sok helyen üvegszálon jön az adás. Ha bírjuk és akarjuk fizetni. -
Capella
senior tag
válasz
DarkByte #3092 üzenetére
Valóban nem elég szakszerű némely meghatározásuk, de ettől még lehet olvasni ilyen bulvár oldalakat is.
A hangra a sípolás nekem is kiütötte a szemem. Valójában meg a fülem, míg régebben tapasztaltam kimaradást vagy kattanásféléket.
A pixelesedés is inkább kockásodás vagy a kép szétesése.
Viszont ezeket a hibákat nem tapasztaltam most, előtte meg előfordult a Dunán és az m1-en is.
Már akkor sem a kép minőséggel volt probléma, ahogy az antennát be tudtam lőni az jó volt. Sőt akár rosszabb is elmenne. A gond akkor volt, amikor valamiért 1-2 másodpercre leromlott a jel.Lehetne még említeni az agyontömörítésből származó hibákat, amiket éppen az F1 versenyeknél lehetett tapasztalni.
Nekem még van olyan is és talán csak DVB-T vételnél, és tegnap is feltűnt, hogy filmnél az arc ha közel van, néha hullámzik, egyes részei izegnek-mozognak. Nem tudom, hogy a tévétől, az adott bemenet beállításától vagy az adástól függ.Változás volt az adás paramétereiben, de másutt azt írták, hogy azóta visszaállt a korábbira.
Nálam is ugyanazok a korábbi számértékek láthatók most. -
Capella
senior tag
Az utóbbi időben, meg amilyen keveset nézem a DVB-T adókat, nem tapasztaltam kockásodást, szétesést. Pedig a tévé szerint ugyanaz a jelminőség van, mint korábban. Csak akkor időnként romlott le egy-egy pillanatra.
Egyes fórumokban írták, hogy változott valami az ismét sugárzott m1-m2 tesztadással, majd visszaállt a korábbi állapot. -
Capella
senior tag
válasz
zhagyma #3065 üzenetére
Igen, de nekem nem a tévében kellene a tuner. Ott is, de nem csak, hanem a külső merevlemezes egységben is.
Így lehetne felvenni a tévé bekapcsolása nélkül is műsort, vagy egy másikat, mint amit éppen nézek.
Igaz nekem ilyen ritkán kell, meg nem is aktuális még jó ideig. Most az IPTV box elvéből adódóan is merevlemezes, van time shift stb., egyszerre két műsor felvétele, megszoktam.
Inkább arra gondolok, hogy amik voltak eddig külön merevlemezes felvevők, azok nemigen tudták a DVB-C/DVB-T-t. Na ez az amire előbb-utóbb át kellene állniuk a gyártóknak, de lehet, hogy fognak is. Ahogy az mpeg2 DVB-T is kihal.
A Popcorn és társai is kicsit más jellegűek azt hiszem.
Merevlemezt a tévébe építve az LG csinált korábban (1366x768 LCD).
Valószínűleg a DLNA lesz a jövő a LAN-nnal vagy méginkább a wifivel. Az én tévémben lévő DLNA viszont gyakorlatilag semmit nem ér, film nem játszható le azon keresztül. No és persze ha nem letöltött valami, hanem tévéműsor, akkor azt fel is kell venni valamivel. Lehetne persze USB tuner is, vagy HTPC.
Az meg hogy tényleg mi lesz a jövő, nehéz előre belőni. Pl. valahogy úgy indult, hogy számítástechnikai vonalon és a videokártyáknál a DisplayPort lesz, a szórakoztatóelektronikában meg a HDMI. Most úgy néz ki, a DisplayPort szép csendben elhalálozott. Videokártyákhoz DVH-HDMI átalakítót adnak és újabban natív HDMI is egyre gyakoribb, a DisplayPort sehol.
Csak néhány monitor bemenetként árválkodik. Pl. Dell. -
-
Capella
senior tag
válasz
wassermann #2934 üzenetére
A neten találtam egy ilyet.
Thomson ANT USB 300 DVB-T szobaantenna -
Capella
senior tag
A Formula-1 futamot direkt DVB-T-n néztem. Előtte próbáltam az antennát változtatni, de jobb nem lett, maradt a korábbi beállítás.
A stúdiófelvételeknél nemigen van van feltűnő és érdemi különbség, de a tömörített futam képeknél a DVB-T picivel jobb, tisztább lett volna, mint a HDMI-s IPTV.
Viszont a sugárzásnál időnként bekockásodott, kicsit szétesett a kép nálam. Hogy azt mondjam, szokás szerint. -
Capella
senior tag
"sajnos. mi meg vettük hogy majd a szolgáltató ad set top box-ot. hát ad is scart kimenettel!"
Ühüm.
Egy másik topicban még fél éve is majdnem késhegyre menő vita folyt, hogy most ki a hülye, az aki fullHD-s mpeg4 DVB-T-s tévét vesz, vagy az akinek jó az mpeg2, mert úgyis kap set-top-boxot, meg szolgáltató nélkül nincs élet, az mpeg4 DVB-T pedig felesleges.
Egy kétségtelen, akkortájt kevesebb mpeg4-es tévé volt nálunk kapható, és többnyire drágábban.
Viszont idejében kell gondolkodni. -
Capella
senior tag
válasz
PikkPukk #2916 üzenetére
Persze a képtartalom nem több, csak valahogy mégis jobb a kép a központi stúdió felkonvertálással.
Ha meg beleférne a dologba, muxba, akkor miért ne lenne felkonvertált HD, mint sima SD.
Ezzel csak annyi a nyereség, hogy ingyenesen is vehető, már aki tudja.
elkonvertált HD-ban a minőség is jobb lett volna valamivel. Már amennyiben levonjuk belőle az AH sugárzás okozta zavarokat, képcsúszásokat, kockásodást.
No meg ha 1080i-vel megy, akkor ritka alkalmanként becsúszhatott volna egy-egy valódi HD adás is, vagy legalább 16:9. Igaz egyelőre nincs is rá eszközük.
Most úgy néz ki, az RTL Klub SD lesz, így indul. 2020-ig még válthatnak HD-ra gondolom, ha úgy hozza sors, vagy az üzlet. Az meg nemigen van nekik benne egyelőre.
Ami meg a koncessziós díjat illeti, mindenképpen csökkenteni akartak a válságra, meg ki tudja mire hivatkozva.
Úgy néz ki, a háttérben tényleg megállapodtak a csökkentésről, és ha már csökkentettek, legalább adtak egy kis alamizsnát vissza.
Hogy nekünk már semmi se jó. -
Capella
senior tag
válasz
PikkPukk #2896 üzenetére
"A másik, hogy az 576 sor még nem volna olyan gáz (pláne, hogy az RTL-nek csak SD stúdiói vannak), inkább az alacsony (2MBit?) bitrate ami betesz a képminőségnek."
Itt én azt pedzegettem volna, hogy a 1080i-re felkonvertált SD adások (Duna, m1-m2) is jóval jobb minőségűek, mint ugyanez direkt DVB-C-n, vagy IPTV-n, ha a tévének kell felkonvertálnia a jelet.
576i-s DVB-T adásnál nem nagyon van minőségkülönbség nálam. Az Autonómiát meg nincs mivel összehasonlítanom, de nem is érdemes. Hogy ez mennyire felbontás vagy bitráta kérdése, én meg nem mondom, de tény.
Az igaz, hogy jelenleg az RTL Klubnak nemigen vannak HD-s cuccai, és tesztnek már az is valami, ha egyáltalán 576i-vel adnak. Ettől még próbálhatták volna egyből 1080i-vel is talán.
A végleges nyilván már ez lesz, vagy erősen remélem. Ha egyáltalán lesz. -
Capella
senior tag
válasz
PikkPukk #2894 üzenetére
Ugyan még laptopom sincs, de ezzel az USB stick tuneres vétellel maximálisan egyetértek.
Még úgy is, ha nem 30-40 csatorna lenne csak úgy 10-20. Vagy látnám azt az ötöt, hatot.Visszatérve az RTL Klub tesztadásra, azóta mégis inkább IPTV-n nézem. Az 576i DVB-T nem annyival jobb, ha egyáltalán jobb, mint az IPTV. Ott meg rögzíthetem, time shift, visszatekerés inkább megéri, mint azon bosszankodjam, hogy időnként megint becsíkozott, szétesett a földi sugárzás rálátással a Széchenyi hegyi adóra.
A Duna TV az más, meg más volt az m1-m2 is, amíg vehető volt. Ott tényleg jelentősen jobb volt a képminőség 1080i-vel, és még néha volt 16:9-es adás is vagy legalább letterbox.. Azokra érdemes volt átkapcsolni DVB-T-re, a valódi HD-ról nem is beszélve.
Azért csak örülök ennek az újabb teszt adásnak, mert legalább van egy kis mozgás, mégha talán csak látszólagos is.
Az AH is úgy tesz, mintha, meg a csatorna is mintha, azután ki tudja mi lesz belőle és mikor véglegesen. Ha egyáltalán lesz.
De ez az 576i a véglegesre nem egy nagy buli. -
Capella
senior tag
Hát igen.
Azért van néhány érdekes eleme. Egyik, hogy nemrég fentebb kicsit alábecsültem - persze szándékosan- a dekóderes pártpolitikai adók előfizetőinek számát. Nem tizen, hanem háromszázan vannak.
Továbbá a cikk szerint nem a MIG-es hókuszpókusz, vagy hasonló, hanem a totál felesleges DVB-H erőltetése miatt van gyatra, tetőantennára kihegyezett vétel. -
Capella
senior tag
válasz
wwenigma #2871 üzenetére
Ez jó hír. Talán mozgolódik valami.
Az RTL Klub tesztadás 576/25 Hz nálam HE-AAC sztereo hanggal.
Duna az persze 1080/25 Hz, és azt hiszem az volt az m1-m2 is. 576-tal az Autonómia jön.
Ennek a tesztadásnak képminőség így is kicsivel jobbnak tűnik, mint az IPTV HDMI kimenetről. -
Capella
senior tag
válasz
PikkPukk #2845 üzenetére
Azért azt tegyük hozzá, hogy ez a "lehetetlenül kis sugárzási teljesítmény" nem volt előre látható.
A tesztadás alapján és az átlagos állampolgárnak biztosan nem, sőt éppen ellenkezőleg. Hogy azután a tévétársaságok ebből mit tudtak...Az elég nyilvánvaló lett, hogy ezeket a szerződési feltételeket viszont nem akarják elfogadni a tévétársaságok. Kivéve a HírTV és ATV, akiket gondolom néznek összesen vagy tízen kódkártyával, de a pénzt viszont bezsebelik.
Az is lehet, hogy a megfelelő pártközpontok vásárolnak kódkártyát egyes tagjaiknak.
2012-re már jóval több DVB-T vevős tévé lesz az országban, válság ide, válság oda. Akkor más feltételek lesznek, ha lesznek.
Addig meg ez van. -
Capella
senior tag
válasz
zhagyma #2835 üzenetére
Mindenről szó van itt, hogy mit miért nem sugároznak, és hogy kinek a hibájából.
Csak az nem, hogy amit meg mégis sugároznak, azt miért olyan gyenge jelszinttel és rossz minőségben. Értve alatta, hogy időnként kockásodik a kép még rálátással az adóra is.
Az meg egy kicsit vicces, hogy a szerződéstől eltérően 5,9 millió fő helyett csak 5,6 millió fő ellátása biztosított.
Ha csak ez lenne a legnagyobb baj...De kétségtelen, hogy ezt is rögzíteni kellett, ha így van.
Azért van egy lényeges mondat, megemlítve a szobaantennát is. Igen, tehát mégiscsak szobaantennás vétel is meg van, volt célozva.
"A digitális földfelszíni műsorterjesztés alapvető célja, hogy a jelenleg tető-, vagy szobaantennát használók (a háztartások 20 százaléka) jobb minőségű és bővebb választékú szolgáltatást érhessenek el, illetve, hogy az új platform erősítse a versenyt a televíziós piacon."
-
Capella
senior tag
válasz
kutyuska #2820 üzenetére
Ez nekem új, hogy most ingyen van a HD box kábelre. Korábban nem így volt, sőt az SD box is pénzbe került.
Valószínűleg nem túl sok HD előfizetőjük lehet, inkább bevállalták az ingyenes boxot, hogy terjeszkedjenek.
Nem annyira figyelem már, mert lemondtam a kábelt.Ha tényleg ingyen van, nyugodtan kikérheted a boxot, elfér.
Nem olyan vészes egyébként az a plusz távirányító.
Legfeljebb csak akkor kapcsolod be, ha aktiválni kell a kártyát vagy rögzíteni akarsz valamit, és nem a tévén keresztül.De van még legalább egy további probléma. Hogy mennyire Sony specifikus nem tudom, de a betárolt programhelyeket jól összezavarta, üreseket iktatott be az alatt az 1-2 nap alatt is, míg kódmentesen tudtam fogni.
Lehet, hogy nem minden automatikus frissítés volt lekapcsolva a menüben, vagy nem tudom, de kész káosz volt az igen jó képminőség mellett. Box esetén ilyen probléma sincs. -
Capella
senior tag
válasz
kutyuska #2818 üzenetére
1./ Igen, sajnos a Sony tévéknél rossz az EPG DVB-C vétellel.
Az AH persze megoldotta a saját sugárzásában, de nem tudom, mi vinné rá a T-t, hogy ő is megtegye kábelen. Neki nem kell ezzel foglalkoznia, mondhatja, nézzék boxon keresztül.2./ Akkor az új következő havi kód aktiválása miatt kellhet ez a visszadugás. Mondják is, hogy a hónap végén lehetőleg ne legyen kikapcsolva a box.
Azért ezzel együtt sem teljesen értem, mert ha a kártya kb. egy hétig nincs a hálózatukon, a box teljesen ki van kapcsolva, már akkor is elveszted a jogosultságot.
Félórányi bekapcsolás, visszadugás után persze ez helyreáll magától.
Viszont azt nem értem, hogy akkor most ha tegyük fel 1 hónapon át folyamatosan a CA modulban még aktív maradt a kártya, akkor a következő havi aktiválás miatt miért kellene ismét a boxba visszadugni, miért nem elég erre is a CA modul?
Vagy az aktiválás annyival több, amit a CA modul már nem tud, csak "szinten tartani"?Egyébként meg ha T-s HD csomagra fizetsz elő, ahhoz HDMI kimenetes boxot adnak, így már nem lehet gond se a képminőséggel, se az EPG-vel, se a Conax kártya aktiválásával.
Tehát valamilyen T-s boxra mégis szükség van, ahogy írod, hacsak rövid időre is.
A CA modulos dolog annyiban jó lehetne, hogy olcsóbban megúsznád, mert a HD box bérlet az plusz 2000 Ft/hó, megvásárolva egy összegben pedig 45000 Ft. Sajnos ahogy tudom, ez jelenleg nem merevlemezes.A CA modul az SD előfizetésnél volna jó igazán, mert kiiktatja a scartos box tetemes minőségrontását.
-
Capella
senior tag
Bocs, nem tudom hogy változtak így el a linkek küldés után
Ellenőrizni meg nem ellenőriztem.
Próbálkozom még egyszer. [link] és [link]
[link]Az biztos, hogy nem olcsó ez az Optibox vevő. Ezért is jobb inkább az mpeg4 és DVB-C-s tévét választani.
Egyébkén csatlakozom anrabhoz, scart kábellel tényleg viszonylag kevés értelme van a digitális vételnek az EPG-n kívül. Sokszor még az analóg képminősége majdnem jobbnak tűnt bizonyos szempontból.
Azután volt alkalmam direktben nézni box nélkül, és kiderült, hogy szinte ég és föld. Szóval a scartos SD boxszal tönkrevágják az egészet. Ez tragédia.Most értettem meg a Digi üzletpolitikáját, meg hogy miért ilyen olcsó. Vagy fizetsz a külön csomagért és a boxért, de az is csak scartos SD
, különben nem tudsz venni csak analógot a madzagon.
Ha meg tudod oldani magad a DVB-C vételt, akkor nyertél.
Azért hosszabb távon megéri egy ilyen DVB-C vevő, még ha akár 40-60 ezer Ft is, mert az olcsóbb előfizetésből valamikor bejön. Pláne ha a szomszéddal a drótot is meg tudod osztani. Nem tudom erre milyen védelmük volna.
Ha tényleg ez volna a Diginél az optikai gerincen adott digitális tévé, amit a 10 Mbites net mellett nyomatnak, akkor toll a fülükbe. Azzal együtt, hogy nekem a vétel nem lenne probléma. -
Capella
senior tag
Itt azt írják, hogy magánszemélynek nem adnak Optiboxot.
Meg amit én is, hogy nem lehet olcsó.
Vagy ez.Azt pedzegetem, hogy a haverod, ha nem is kell neki a box a vételhez, igényeljen egyet a Digitől, mintha nem volna DVB-C-s tévé vevője.
Nem létezik, hogy a szolgáltató csak a legújabb tévékhez húzna be ilyen kábelt.
Egyébként meg azt mondjátok, hogy össze van rendelve a boxszal a kártya, így hiába vennél hozzá ilyen drága kütyüt.
Viszont, ha ebbe nem is kell kódkártya a sima kódolatlan vételhez... -
Capella
senior tag
Az addig rendben, hogy a kódolt csatornákhoz kódkártya és box kell a szolgáltatótól.
Csak itt a Digivel kapcsolatban azt írtátok, hogy a kódolatlant lehet fogni közvetlenül is egy erre alkalmas tévével. Ez is rendben van.
Nekem viszont az merült fel, hogy azoknak, akiknek nincs DVB-C vevős tévéjük, és ezek lehetnek elég sokan, azoknak a kódolatlan adók vételéhez is kell hogy kapjanak valamiféle boxot a szolgáltatótól.
Hogy ez mennyibe kerül, kártyás-e vagy mi módon oldják meg, vagy ugyanez a box-e, mint amit a HBO packhez írtál, azt nem tudom.A kódkártyát nem tudod közvetlenül a tévébe dugni, kell egy CA modult venni közé.
-
Capella
senior tag
Kösz, akkor így már értem, és ezek szerint mégis "sima" DVB-C az adás.
De akkor a Diginek kérésre adnia kell valamilyen boxot is, mert nem minden lakásban van DVB-C vevős tévé.
Lehet, hogy ezért külön pénzt, havi előfizetési díjat kérnek. A haverod nem tud ilyen boxot igényelni? Egyet plusz neked?
Vagy amúgy sem sokra mész vele, ha a kábelt nem tudnád megcsapolni.Az mpeg4-es DVB-T vevős tévékben szokott lenni DVB-C vevő is. Szokni szokott, de nem tudom, mennyi arra a garancia, hogy mindben. Vagy egyszerűen arról van szó, hogy manapság már belerakják mindkettőt.
A következő lépcsőként én azt várom, hogy mikor jelenik meg végre DVB-C/DVB-T mpeg4-es merevlemezes DVD felvevő. A Panasonicnak volt már DVB-S vevős kütyüje.
Nem mintha annyira hiányozna vagy sürgős lenne, az IPTV box egyelőre megfelel, de esetleg a jövőben szóba jöhetne a felvételek átjátszása külső merevlemezes vevőre.
Nem tudom biztosra, hogy nincs-e valami jogosultsági tiltás erre, hogy a HDMI kimenetről HDMI-n rögzítsek.Mert a tévére persze simán kiadja a jelet, hisz ez a dolga. Ha egy ilyen felvevőt csatlakoztatnék, akkor arra is. Csak felveszi-e és milyen felbontásban?
Ha meg nem DVB-C/DVB-T-s a felvevő, akkor egyszerűen már nem is kell. -
Capella
senior tag
Meséljetek már egy kicsit erről a Digi optikais tévé vételről.
Annyit már hallottam, hogy bejön egy koax a lakásba, és hogy kódolatlanul DVB-C modulációval jönnek az adók. Az SD mpeg2, a HD meg mpeg4.
Most akkor ezt egy DVB-C/DVB-T mpeg4-es tévével közvetlenül mégsem tudom fogni, mert kellene hozzá egy további konverter, set-top-box, hogy az esetleg magasabb frekvencián adott jelekből a szabványos kábeltévé frekvenciára konvertálja vagy a scart, jobb esetben HDMI kimenteten a tévére küldje?
Mondjuk egy ilyen: Optibox C1000HD
Gondolom nem olcsó. -
Capella
senior tag
válasz
DarkByte #2638 üzenetére
Még ez is.
Itt már mindenki meg van zakkanva.
A HD-adáson akadékoskodik az ORTTEgyébként abban nem kell összeesküvés elméletet keresni, hogy az AH levette az m1-m2 tesztadást, és hogy pont a BL meccsek alatt, előtt.
Előre bejelentették és dátumhoz volt kötve, és hát tesztadás volt, rá is volt írva. Az külön pech, hogy szinte csak a BL meccsek jöttek HD-ban, egy-két kivételtől eltekintve.
No persze tényleg adhatnák továbbra is, meg ingyen is, meg mindegy hogy hogy, de így az egész lassan egy nagy zéró. -
Capella
senior tag
válasz
DarkByte #2555 üzenetére
Igen eltűnt.
Az az érdekes, hogy behangolni behangolja, amint a kézi hangolást ráengedem, de az adó nevén kívül semmit nem jelenít meg se a képernyőn, se az EPG-ben.
De nem is csoda, ha egyszer nem adnak.
Február 28.-án leáll az m1 HD és m2 HD továbbítása a MinDig TV-n! -
Capella
senior tag
válasz
Capella #2431 üzenetére
Hogy tovább fűzzem az antenna mizériámat, ismét bevált az örökigazság.
Sz@rból nem lehet várat építeni.
Azaz hiába ragaszkodtam volna a tévé melletti antennaelhelyezéshez, ezzel a visszavert gyengébb jelhez, majd ennek erősítéséhez, az alapproblémát ez nem oldja meg.
Rendesen ennek így is kellene mennie persze, mint más országokban az USB stick vevővel, csak nálunk a tetőantennára méretezés ezt megakadályozza. A tesztadásnál még itt is elég volt, de a Száva utca beindulása végképp betette a kaput.
Az erősítős szobaantenna felerősítette ugyan a jelet, lehetett is fogni, nézni, csak az volt a gond, hogy időnként kockásodott a kép vagy szétcsúszott, néha a hangban is volt akadozás.
Most a passzív Thomson ANT55 szobaantennát rákötöttem a lakáson átfutó analóg/digitál kábeltévé madzagára az előszobában. Ez volt az első kör, de kiderült, hogy nem is kell második.
Az erősítős antennával már nem is kell vacakolnom.
Sikerült olyan maximális jelet beállítanom, amivel az m1-m2 Pre Viterbi 3 e-4, az erősítés -300, a Duna esetében ugyan egy nagyságrenddel rosszabb, 4 e-3, az erősítés is nagyobb, -140.
Ami a lényeg, hogy nincs semmi kockásodás, tökéletes a kép mindenütt.
Persze az előszobából a Széchenyi hegyet veszem közvetlenül. Ezzel kellett volna kezdeni, csak korábban még volt kábeltévé.
Nem kellett betekerni a teleszkópokat sem, most nem javított, sőt inkább rontott, és elég volt az UHF keretantenna.
Az antenna állítás most úgy néz ki jobb, ha élében van irányítva az adóra. Ha a teljes felületében kapja, akkor valamivel rosszabb lesz.
Ugyanez az antenna kiszolgálja analóg jellel is a tévét és 4 adó fogható. Az RTL Klub és TV2 egész jó, amennyire egy ilyen analóg vétel lehet. A digitális IPTV esetleges kiesésekor nyugodtan nézhető.
Az m1 már szellemképes, bár 2 helyen is jön, a Főnix képe meg pocsék, de a műsora sem ér semmit úgysem.
Viszont az m1-re úgyis ott a most már príma DVB-T. -
Capella
senior tag
Elnézést, hogy kicsit off lesz, esetleg hosszú, de itt kezdtük és folytattuk ezt a DVB-T vételi probléma és antennabeállítás kérdést.
Megjött a Thomson ANT537 erősítős szobaantenna ingyenes házhozszállítással, és hogy a poént jóelőre lelőjem, végül is beváltotta a reményeket. De nem pont úgy, és picit csak hellyel közzel.A fórumokat olvasva a 20 dB erősítésű antennák nem hoztak sokat, ráadásul ha állítható erősítés van, célszerűnek tartják csak közepesen erősíteni.
Eddig egy passzív Thomson ANT55 volt, de az AH legújabb "fejlesztése" nyomán időnként nézhetetlen lett az adás. Hol az egész, de főképp a Duna.
A Thomson ANT537-et az MM-ben pillantottam meg 9.000 Ft körül korábban, és ahogy a neten rákerestem 42 dB erősítést írnak. Amúgy pofás kis darab, ezek szerint ez kell nekem.
Igaz ez nem egy LCD tévé fórum, de annyi szerencsém biztosan van a Sony 40W4500 tévével, hogy ebben több paramétere is ellenőrizhető a vett digitális jelnek, így viszonylag könnyebb finomhangolni az antennát és rájönni, hogy a változtatás rontott-e vagy javított.
Más tévéknél nem tudom hogy van, vagy van-e hasonló.
Nektek a kártyás vevőnél kicsit másfajta adatokat mutat a számítógépes program, de ott is hasonlóan több jellemző van azt hiszem.
Nekem a jelszint mellett van a Pre és Post Viterbi, UEC és COFDM AGC érték. Ahogy észrevettem, ha az UEC nem 0, akkor már biztosan rossz, kockásodott képek vannak.
A Viterbi értékeknek minél kisebbnek kellene lennie, a Post lehetőleg 0 legyen. Az AGC erősítés is minél kisebb legyen és negatív érték. Ha átmegy pluszba, akkor már régen rossz minden, mert a többi érték is pocsék.
Ezután megnéztem, milyen értékeket mutat a tévé a régi passzív antennával az m1 és Duna csatornára. (Persze ezek többnyire eléggé változó értékek.)m1:
Jelszint: közepes, Pre Viterbi: 3 e-2, Post Viterbi: 8 e-4
UEC: 0, COFDM AGC: -100Duna HD: (nézhetetlen)
Jelszint: alacsony, Pre Viterbi: 5 e-2, Post Viterbi: 8 e-3, az AGC nulla körül, de átmegy pluszba is.Ezután cseréltem az antennát, egyelőre táp nélkül, hogy erre mit lép. Nincs jel. Ezután táppal, és elkezdem felfelé tekerni. Sokáig semmi, majd megjelenik a kép is.
Kiderült, hogy kell a teljes erősítés, és az irányok finomhangolásával jobb és elfogadható lett.
Keretantenna kizárólag függőlegesen, tájolásra kevésbé érzékeny, mint a passzívnál. A két teleszkóp antenna teljesen összecsukva, egymásra merőleges vízszintes állásban, egyik párhuzamosan a fallal és szembe az ablakkal. A teleszkóp legrövidebb hossza itt kisebb, úgy 17 cm körül, a másiknál 24 cm volt.
A teleszkóp inkább a VHF vételre volna, így talán nem kellene nagyon befolyásolni az UHF vételt annak teteje körül, de mégis ezt teszi. Ilyenkor pedig 20 cm körüli hossz kellene a félhullám miatt, ahogy olvastam.m1:
Jelszint: magas, Pre Viterbi: 2,6 e-3, Post Viterbi: 0
UEC: 0, COFDM AGC: -490Duna HD:
Jelszint: közepes, Pre Viterbi: 1,8 e-2, Post Viterbi: 1,5 e-5
UEC: 0, COFDM AGC: -460Nálam így lett most a lehető legjobb, és minden nézhető, bár kicsit többre számítottam. Egyrészt teljes erősítés szükséges, fele erősítésnél rosszabb, mint a passzív antennával volt.
Másrészt a Duna nem produkál még így sem túl jó adatokat. Még jó, hogy az m1-m2 fontosabb a néhány HD adás miatt is.
Az ANT537 antennát mindenütt 42 dB erősítéssel írják és hirdetik a neten. A dobozban lévő infó szerint van ANT547 típusú antenna is, és egyedül annyi a különbség, hogy az 547 az max. 42 dB, az 537 pedig "csak" 40 dB erősítésű.
Az ANT547 meg itt nemigen kapható.Ha esetleg az AH valamelyik évtizedben elkezd normálisan is adni, akkor esetleg felesleges lesz a teljes erősítésű antennám.
-
Capella
senior tag
Tényleg nem vigasztal, hogy ChiliChilinek meg javult. Sőt fanyarul még mondhatom azt is, hogy így legalább ő is ki tudta próbálni, milyen is ez a digitális szűzmária.
Hogy hogy nem, sikerült visszahoznom közepes jelszintre, az m1-m2 nézhető, a Duna nem áll össze képpé.
Egyetlen hely van, ahol ez a maximum, a polcon a hangfal mellett és igen szűk területen. Már azt gondolom, annak mélysugárzó mágnese fókuszálhat valamit jól.
Mellette kicsit messzebb alul, felül, levegőben semmi. Még jó, mert nem akarnám mondjuk damillal lelógatni az égből.A polc inkább arra való és kényelmesebb.
Most már tényleg brahiból kíváncsi leszek, mit lép az erősítős antennára, ha megjön.
De nem fárasztom tovább a társaságot az egyéni vételi és beállítási problémáimmal. -
Capella
senior tag
Ez a Száva utca csak rontott a dolgon, és épp azoknak, akik a legközelebb vannak hozzá.
Most pongyolán fogalmazva az van, hogy Széchenyi hegy olyan qrva vízszintesen ad, hogy egyszerűen túllő rajtunk, felettünk.
A visszavert jel, ami meg éppen szuper lehetőség lenne a DVB-T-nél, és eddig volt is, valamiért kifújt.
Ja és lassan a mobilom erősebben, nagyobb teljesítménnyel sugároz, mint a Száva utca. -
Capella
senior tag
válasz
PikkPukk #2420 üzenetére
Na megint megváltozott valami nálam.
Most már nem jó semmi, se m1-m2, se Duna, se a kódoltak, se a rádiók. És még csak használható jelet sem tudok varázsolni az eddigi helyen, csak nyomokban.
Besokalltam, rendeltem egy erősítős antennát.
Lehet, hogy pénzkidobás, mert azzal sem lesz jó. Vagy egyszer meg annyira de annyira jó lesz, hogy simán foghatnám a passzív szobaantennával. -
Capella
senior tag
válasz
radi8tor #2415 üzenetére
Nem mondtam, hogy nem jó az EPG. Pont azt mondtam, hogy mióta megcsinálták, jó.
Ha mégegyszer elolvasod.Ami nem jó, az a DAB+ rádiócsatornák infója, név megjelenítése.
Az ugyanolyan rossz, mint az EPG volt a módosítás előtt.
Illetve ahogy látom, az EPG-n belül meg jó a rádió is. Én nem pillantottam bele mostanában. -
Capella
senior tag
válasz
radi8tor #2411 üzenetére
A tévés EPG az jó amióta helyrepofozták.
Ezért is furcsa, hogy a rádió meg nem.[link]
Picit próbálkoztam az antennával, de jobb nem lett a jelenlegi helyén.
Ha akár csak pár centit változtattam a helyén, vagy néhány fokot forgattam a kereten, vagy akár az álló, akár a fekvő teleszkópokon húztam kifelé (összébb tolni már nem lehet, bár igencsak jó volna), akkor az m1-m2 romlott, a Duna meg oly keveset javult, hogy nem éri meg.
Pedig a Száva utca közelebb lenne, de valószínű árnyékban vagyok.
Inkább az m1-m2 legyen jó, míg tovább próbálkozom. Még az lesz, hogy felteszem a hangfal tetejére az antennát.picit.
A vége meg az lesz, hogy előbb ezzel az antennával próbálom a Széchenyi hegyet belőni a lakáson átfutó kábeltévé koaxán keresztül, a legvége meg valószínűleg az erősítős antenna. -
Capella
senior tag
Az USB tunerekhez szerintem szoktak adni kis botantennát. Nem nagyon hiszem, hogy enélkül árulnák, bár nekem még nincs ilyenem.
Az más kérdés, hogy minden rendes országban ez a kis botantenna elég is és jó is, csak nálunk nem.
Hogy milyen lesz nálad a vétel az nagy talány. Pár tíz vagy akár csak pár centivel arrébb téve az antennát egész más lehet. Nálunk a szabályozásban a tetőantennás használatot célozták meg, de hogy az adótól pár km-re se legyen normális jel, az már bűn.A kábeltévé az egyrészt nem DVB-T hanem DVB-C és mpeg2, ráadásul kódolt, ha digitális.
Ha analógra gondolsz, hogy az kábeltévé kanóca milyen jelet szolgáltat DVB-T-re, nekem gyanús az ügy.
Valószínűleg erősítős antenna vagy tetőantenna kell a normális vételhez, de próba szerencse.
Ahogy látod, szinte hetente változik, és egyelőre nem a jó irányba. -
Capella
senior tag
válasz
zhagyma #2400 üzenetére
"Tragédia"
Az. Még egy-két kísérlet, és nem 1,5 kW-tal adnak, hanem 1,5 mW-tal.
Vagy valami csodás találmány folytán az egész átcsap negatívba, és az AH von el energiát a mi antennáinkról.Volt egy kísérleti időszak, ami úgy ahogy egész jó és biztató volt. Amióta élesben megy, csak a problémák sorakoznak.
Ha meg éles, talán nem most kellene kísérletezni a DAB+ adással. Vagy ha már kísérlet persze, akkor nem nem így.
Nem értem. Vagy tényleg csak egy pénznyelő automata az egész. Nálunk.Egyelőre várok, mi lesz. Meg hogy felszabaduljon a koax kábelem.
Végső esetre egy ilyen Thomson ANT537 típusú 42 dB erősítésű antennára gondoltam. A felével meghajtva talán csak elég lesz.
Ha a magasságos AH is úgy akarja.
Csak nem nagyon örülök még egy "felesleges" fogyasztónak, tápegységnek. -
Capella
senior tag
válasz
zhagyma #2372 üzenetére
A hétvégén nem tudtam szórakozni vele, de most bekapcsolva változatlanul rossz lett az adás nálam.
Ha tényleg elindult volna Száva utca, akkor inkább javulni kellett volna.
Inkább az van, hogy a szemközti házról visszavert jelet vettem eddig, most meg a Száva utca jelét pont az a ház árnyékolja le.
De akkor mitől lett totál rossz az eredeti Széchenyi hegy?
Az m1-m2 nézhető, persze kockásodik időnként, de a jellemzők durván fele olyan jók, mint eddig.
A Duna-Autonómia vagy nincs, vagy csak nyomokban, de a kép sem áll össze.
Ez volt állított és fektetett antennával is. Majd kell még próbálkoznom áthelyezni az antennát egy lehetőségek szerinti másik és jobb helyre.
Vagy még az van, hogy át van kábelezve a lakás a kábeltévével, és ha az megszűnik, annak a kábelét felhasználva az előszobában erre rákötöm a szobaantennát, vagy legrosszabb esetben egy erősítőset, és akkor az előszoba ablakon keresztül talán direktben tudná fogni a Széchenyi hegyi adót.
Ez a DVB-T, meg Antenna Hungária, meg sugárzási feltételek egy vicc. Egy nagyon rossz vicc.
Egy dologra jó egyelőre. Pénzt átpumpálni a HírTV és ATV számlájára.
Ezt a szerepet tökéletesen betölti, így most már szkeptikus vagyok a vétel javulásával kapcsolatban. -
Capella
senior tag
válasz
zhagyma #2356 üzenetére
Hogy mit csináltak, nem tudom, de totálisan leromlott az adás.
Eddig jött minden elég rendesen, magas jelszinttel, időnként voltak kockásodások.
Most a Duna és Autonómia egyáltalán nem jön, nulla jelszint.
Az m1-m2 jön de csak közepes jelszinttel, és a további kijelzett 4 minőségi jellemző alapján is jóval rosszabb a jel.
Viszont érdekes módon az adás minősége nem lett sokkal rosszabb, mint előtte. Alig kockásodik jobban.
Pedig már korábban azt hittem egész jó jelet fogok a passzív szobaantennával. Pre Viterbi lecsökkent az e-3 nagyságrendről az e-4 tetejére, az AGC is -300 alatt volt az m1-m2-nél. A Dunák ennél rosszabbak voltak.
Most jóval rosszabb minden jellemző, csak a kép nem annyira. Már amelyik fogható.
Próbáltam fektetni az antennát, nem változott.
Akkor eddig miért kockásodott, amikor talán már jónak kellett volna lennie?
Vagy mi lesz itt, lesz egyáltalán normális DVB-T adás.?Egy cikkben írták, hogy jelenleg csak 15% teljesítménnyel adnak, ha igaz. Most már akkor még annyival sem.
Ha a 15% tényleg igaz, még annyi remény van, hogy pár év múlva talán mégis lesz az 50% is, vagy 100. -
Capella
senior tag
válasz
wassermann #2341 üzenetére
Pont ez a legszemetebb dolog az egészben. Mindenki azt hitte, vagy így volt érzékeltetve, hogy tényleg vehető lesz a DVB-T adás egy szokásos USB stick vevővel és picike botantennával.
Ez a tetőantennához kötés egy agyrém. Nem tudom, hogy létezik-e ilyen a világon még rajtunk kívül.
Ha nem, akkor Hungaricum, és pályázzunk a Guinnes rekordra, mint legfeleslegesebb, legpazarlóbb digitális adás megvalósítása.
Én annyiban szerencsés vagyok, hogy passzív szobaantennával is egész jó. -
Capella
senior tag
A tévék saját honlapján érdemes szétnézni.
Az m1-m2 műsorújság pl. jelzi, hogy SD ltr(16.9), illetve:
"A kutyák története (Dogs that changed the world)
Angol ismeretterjesztõ film
2/2. rész: Formatervezett ebek
2005
m1HDCAM, HD-Színes, alámondás/sztereó"A Dunát még nem figyetem ki. [link]
Illetve van még a Port.hu -
Capella
senior tag
válasz
asadasad22 #2297 üzenetére
Tekintve hogy január 8. óta, valószínűleg úgy délutántól jó a Sonyn az EPG, nyilván te már egyből azt láttad.
Ahogy olvastam, előtte az antennával küszködtél. -
Capella
senior tag
válasz
wassermann #2279 üzenetére
Csak azért írtam feltételesen, hogy elképzelhető, hogy HD anyagot nem lehet levenni a boxról, mert itt külön állította valaki, hogy nem. Saját tapasztalatom nincs.
Lehet, hogy túlkombináltam a másolásvédelmet?
Az IPTV boxa az merevlemezes, SD és HD rögzítésre egyaránt jó. Utóbbiból persze rövidebb idejű fér. Már ahol egyáltalán van VDSL, hogy HD is működhessen.
Azt konkrétan olvastam, hogy a rögzített műsor kinyerhető róla egyszerűen lejátszva. Lehet, hogy a HD anyag is. HDMI kimenete mindenesetre van.Ezen túl nem tudom milyen merevlemezes boxok vannak. A kábelesnél az SD biztosan nem az, a HD-t nem tudom milyen, de elképzelhető.
Illetve a műholdas jöhet még szóba. -
Capella
senior tag
"#2: A szolgáltatók által biztosított HDD felvevős STB-kből nem lehet kinyerni a felvett stream-et."
A streamet lehet hogy nem, de pl. az IPTV-n a rögzített műsort továbbjátszhatod a merevlemezes felvevődre.
Az lehet, hogy csak SD-nél működik, és HD-nál ez a dolog nem megy, mert pont erre van a másolásvédelmi eljárás. -
Capella
senior tag
válasz
zhagyma #1849 üzenetére
Azt közzétette, meg a MinDig TV matricát is emlegeti és vevőkészülékeket is felsorol.
Na most elég érdekesen kerülte meg a kérdést, mert a Sonyra nem mondja kerek perec, hogy megfelel a matricának, csak hogy mpeg4 tuner és AAC hang dekódolás.
Ez eddig rendben. Csakhogy a Sony tévék rosszul jelenítik meg a magyar karaktereket EPG-ben, így nem kaphatnak matricát sem.
A W4000, W4500, Z4500, E4050 biztosan rossz ebből a szempontból.
A V4500 állítólag jó, de nem tudtam lecsekkolni. Ahol láttam ilyet, nem volt rajta digitális jel.
Bocs, ez nem tévé topic, de csak benyomtam.@kutyuska
Az adás minőség mostanra javult, de kicsit rosszabb, mint előtte. El is mozgathattam az antennát.
Ha ennyire változik, lehet hogy hosszabb távon mégis aktív antenna kell. Ha lesz több adó is. -
Capella
senior tag
Tegnap este nekem nagyon szaggatott a Duna HD. A jelszint változott, kockásodás, stb.
Nem tudom meddig lesz így, vagy mit változtattak. Valahol írták, hogy variálnak az adóval. Már kezdtem azt hinni, hogy mégis elég lesz egy passzív szobaantenna régebbről.
4000 Ft körül láttam aktívat is 18-21 dB erősítéssel.
Meg láttam a duplájáért 42 dB erősítéssel Thomson ANT537 DVB-T típusút is. Vagy: [link]
Kell ez vagy ekkora erősítés? Egyébként a jelszint nemrég magas volt, és nem ingadozott. Esetleg van valakinek véleménye a típusról?
Jelenleg véletlenül éppen hasonló kivitelű, csak passzív Thomson van.
Azután lehet, hogy az adás megjavul, és vennem sem kell semmit, csak előre tájékozódnék. -
Capella
senior tag
Na itt áll meg az eszem. Volt valami olyan info, hogy az AH-nak fogalma nem volt, hogy micsoda az a dolog a 38-as csatornán.
Azután egy mobilos srác kiderítette, hogy DVB-H mobiltévé.
Most meg kiderült, hogy ezt is az AH adja, és nem is akármekkora térerővel.
Elindult a mobiltévé -
Capella
senior tag
válasz
radi8tor #1762 üzenetére
Érdekes, hogy a V4500-nál meg jók a karakterek.
Akkor csak egyes típusok szoftját tolták el. A W4500 így nem fog matricát kapni.
Regisztráltam korábban a MySonyra. Már akkor volt egy kérdőív kitöltősdi. Azóta néztem, újabb, hasonló és még részletesebb angol nyelvű kérdőív fogad.
Kellene őket bombázni emailben, vagy innen valahogy. Még volna pár ötletem a menükezeléshez, távirányító funkcióhoz is, ami elég logikátlan.
Nem sok remény van rá, hogy mi változtassuk meg a cég politikáját, de a kérdőíven kívül a vásárlói elégedettségnek ez is egy része lenne, ha rendesen kiszolgálnak. A konkurencia ezt teszi ebben a vonatkozásban.
Egy ekkora tévét nem hurcol az ember szervizbe szoftverfrissítésért. A tortúra, fáradság, használat kiesése, költség és esetleges sérülés összeszedése nem ér ennyit.
Adnának egy fájlt, és mindenki jobban járna. Ha mégis elcsesződik valami, ráérünk a szervizhez fordulni. Mari néni meg biztos nem frissít a pendrájvjáról.
Egyelőre arról sincs infó, hogy van-e újabb szoftver, és az miben különbözik..
Nem tudom van-e egyáltalán valami statisztika, hogy milyen százalékban okoz problémát a hibás felhasználói firmware frissítés. Ha egyáltalán ez az oka az elutasításuknak.
Vagy csak a dafke rosszértelemben vett presztizs, hogy nehogy már akárki csak úgy hozzápiszkáljon a gyártmányukhoz.
Jó, de tetszettek volna akkor mindenben megfelelő termékkel előrukkolni. -
Capella
senior tag
válasz
radi8tor #1756 üzenetére
Elég szokásos szervizes süketelés, lerázás, hülyére venni a kuncsaftot.
Tényleg elég ramatyul kezelik ezt a firmware frissítést. A Philips és a a Samsung meg szinte propagálja, hogy itt a friss ropogós firmware, tessék csak letöltögetni és otthon feltolni a tévére.
A Sony túlzottan aggodalmaskodik. Vagy mitől félnek. Igaz lehet éppen firmware frissítés közben áramszünet is, de hadd legyen már ez a mi kockázatunk.Annyi legalább kiderült, hogy elég általános Sony probléma ez az EPG karakterhiba.
Nem függhet az antennától, amúgy is magas jelszintem van, és persze az analóg vételnél kifogástalan a teletext is.
Ha a tévékártyával jó az EPG, azt még lehet a szoftverre fogni, de ha minden más gyártmánnyal és típussal szintén jó, akkor mégis a Sony a hunyó.
Már gondoltam egy olyanra, hogy a teljes kezdeti beállítást újrajátszva a reset után pl. Angliára állítom. Akkor mit lépne.
Ezért a szoftverfrissítésért tényleg elég felesleges és macerás szervizbe vinni, de azt se mondták, hogy egyáltalán van új szoft.
A tied már egy betűben különbözik, tehát valami van, de ebben egyforma.
Ha mégis van újabb, esetleg meg lehetne valakinek szerezni valahogy. -
Capella
senior tag
Van arra valami remény, hogy egyszer a magyar DVB-T EPG-je megváltozik?
W4500-on a magyar karakterek valami északi dán vagy svéd kódkiosztásban jelennek meg. Pl. az é helyett áthúzott o, meg van AE, de nem sorolom. Elég siralmas nehezen bogozható egyveleg.
A Sony pakolt valamit rosszul bele a firmware-be, vagy a magyarok adnak hülyén?
Nincs erre valami rendes szabvány, vagy egységesen, mint az unicode karakterek?
A tévében nem nagyon lehet állítani semmit, legfeljebb a nyelvet, de attól nem lett más, csak esetleg angol nyelvű a menü. -
Capella
senior tag
válasz
Capella #1712 üzenetére
Tényleg lehetett még kicsit szórakozni az antenna állítással, a teleszkóp visszatekeréssel.
Most stabilan full zöld és magas a jelszint, a pro viterbi mind 0, a pre 2,1 - 3,15 e-3 között játszik, a COFDM pedig -129 és -147 között.Akkor most az összes eddigi szidalmam ellenére mégiscsak lett normális DVB-T vételem szobaantennával?
Változott valami az adásban, vagy csak én lettem ügyesebb az antennabeállítással? -
Capella
senior tag
Huhhh. Csoda történt. Addig bizgeréltem a passzív szobaantennát, hogy kézi hangolásnál elidőzött a 62-es csatornán. És talált is!
Utána áttettem automatikus hangolásra és behangolta 4 szolgáltatást, ATV, HírTV, DunaTV HD, Autonomia.
El tudtam érni közepes jelszintet, bár előfordult hogy kilengett magas jelszintre is.
Rosszabb a jel persze, mint volt a tesztüzemnél. Az adatok persze eléggé ingadoznak, de hasonló.
Pre viterbi: 2,3 e-2 5s: 2,2 e-2 UEC: 0
Pro viterbi: 5,3 e-3 5s: 8,7 e-5 COFDM AGC: - 26Korábban a tesztnél vagy most a 38-as DVB-H esetén pro adatok mind nullák voltak, a pre pedig egy nagyságrenddel jobb volt, e-3, a COFDM is -240 vagy -480.
Volt, hogy bekockásodott a kép, de talán lehet még állítani picit. Vagy tényleg kell antennaerősítő is.
-
Capella
senior tag
válasz
romulan #1709 üzenetére
Van ennek a nyüves MinDignek egy digitális lefedettséget mutató adatbázisa.
Ezek szerint "a kiválasztott helyen van tetőantennás vételi lehetőség".
Ha jól sejtem, lehet hogy éppen rálátok a Széchenyi hegyen lévő adóra, a lakás átellenes másik végéből. Vagy több ilyen
Majd kisakkozom, hogy hány km-re vagyok. Nálad biztosan több.
Az adó koordinátái: 47°29'30"N 18°58'45"E
Az mégiscsak egy minősíthetetlenül nulla adóteljesítmény, ha neked 4 km távolságra erősítős antenna kell. -
Capella
senior tag
válasz
zhagyma #1591 üzenetére
Szlovákia tényleg nincs túl messze, de most Budapesten nem 30 km-re nem adnak, hanem 10-re sem, meg talán 3-ra sem.
A kabhegyi adó magassága és az adás erőssége nem hiszem, hogy nagy különbség lenne Szlovákia más területei számára.
Az meg hogy a szlovák hatóságnak mi érdeke, egy dolog, de ettől nem béníthatják meg egy ország fővárosának tévé vételét. Egy másik uniós országét!!! Még akkor sem, ha éppen haragszanak ránk.
Ha gond van, ott nem az erősséggel lesz annyira. Adjanak más frekin a szlovákok, ha van ilyenük, vagy mi. Vagy térjünk vissza az 51-esre.Mondom, itt már nem magyarázat kell, hanem megoldás.
-
Capella
senior tag
Gondolkodtatok már rajta, miért pont Budapesten jön legpocsékabb, szinte nulla jelerősséggel a digitális adás?
A sok panelproli az ikszedik emeleten hogyan tegyen fel irányított yagi antennát, és pont a Széchenyi hegy irányába?
Ha HD adást akar, akkor fizessen csak elő valamelyik HD szolgáltatásra is jó vaskos havi pénzekért. És itt van erre már kiépített infrastruktúra és megfelelő darabszámú fizetőképes kereslet. Nehogy má ingyért is vehesse a 1080i-t.
Írtam már, hogy ez az egész DVB-T csak egy jó nagy mocskos átverés.Nekem továbbra sincs értelmes válasz arra, bármilyen rendelet, szabályozás, szerződés ellenére a frekvenciákról és sugárzásról, hogy ha a tesztprogram jelerőssége az 51-es csatornán szuper volt, a DVB-H adás a 38-ason most is szuper, akkor miért és hogyan lesz belőle hivatalos sugárzásként az 55-ös és 62-es csatornán értékelhetetlen nulla.
De most már nem is magyarázat kell, hanem megoldás. Tegyük fel, hogy jó magyar szokás szerint abszolút szabályosan és törvényesen pont azt sikerült létrehozni, ami most van, akkor azt meg kell változtatni normális irányba!!! Kerül amibe kerül.
Mert ez így egy nagy zéró, nem digitális sugárzás.
Olyan lesz az egész, mint egykor a viccben az orosz kvarcóra, hogy icipici, de kell hozzá két bőröndnyi akkumulátor. Na valahogy így képzelem, amikor valaki laptopról akar tévézni USB tévékártyával. Viszi magával a yagi antennát, irányba állítja, ráköti az antennaerősítőt is, meg cipel hozzá egy autóakksit, hogy bírja szuflával.Szóval valami nagyobb csinnadrattát kellene csinálni, mert az hogy itt a fórumon füstölgünk, annak úgysem lesz hatása.
Petíció, parlamenti interpelláció, aláírásgyűjtés, mit tudom én. Jövőre, ha lesz egy kis időm, biztos az NHH-hoz fordulok, bár gondolom a válasszal kitörölhetem. Azért válasz legalább lesz gondolom.
Igaz az a pár száz, esetleg ezer ember, akit ez irtózatosan bosszanthat, az kit érdekel.
Mégiscsak arról van szó, hogy az adófizetők pénzét öntik a Dunába feleslegesen. Meg a DunaTV-be. -
Capella
senior tag
válasz
bigdigit #1566 üzenetére
Az Autonomia nem lesz HD, írták, hogy SD-ben fog menni, úgyhogy jó a kütyüd.
Most már várok pár hetet, hónapot, míg lecsillapszik a dolog, és a tapasztalatok alapján meglátjuk, érdemes-e szobai erősítős antennát venni, és milyet.
Ez a mobiltévé meg változatlan nagyon jó jelszinttel, hibátlanul jönne.
Talán el kellene cserélni a tévét egy mobiltelefonra.Legalább azt a pár adót menet közben is nézhetnénk.
-
Capella
senior tag
Tényleg baj van ezzel a budapesti adással, ha bigdigit is csak Kabhegyről tud venni valamit.
Onnan legalább jön neki, igaz tetőantennával, Pestről meg nem. Ahogy látom tetőantennával sem.Akkor?
-
Capella
senior tag
Igen. Itt álljon meg az összes bicikli, meg az AH süket dumája és magyarázkodása arról, hogy eleve tetőantennás vételről volt szó.
Egy frászt. Nem tudom, hogy hol és mi van leírva, de az előzetes kommunikáció nem ez volt, hanem a könnyű vételi lehetőség jó minőségben, viszonylag nagy területen.
Meg sehol a világon, ahol ilyen van, ott tuti nem így és ez van.
Mi a csudáért volnának akkor laptopokhoz is USB tévékártyák fikarcnyi antennával, ha az AH szerint csak hyperirányított tetőantennával és hightech szuper antennaerősítővel lehetne valami nézhető képet kicsiholni. Azt is esetleg, nahgy nehezen, az adótól fél kilométeres körzetben.
Na ne....!!!
Itt vagy bedöglött a valami rendszerük, csak nem merik bevallani, vagy irányított szűk sávban direkt a Holdra sugároznak, és valami szórt sugárzás elcsíphető azért.
Vagy tényleg az UFÓK.
Vagy az AH ilyen. -
Capella
senior tag
válasz
JohnBeehive #1545 üzenetére
Igazad lehet ebben a műholdas vételi és műhold konkurenciás dologban. Én is tudok olyan helyet, ahol az RTL Klub nézhetetlenül szemcsés, a TV2 és m1 jön úgy ahogy elfogadhatóan analóg földi sugárzással, no meg a Duna és m2 műholdról. Ez ingyenes.
Aki most sem fizetett elő valami többre ott, az nem valószínű, hogy mpeg4-es tévét vagy vevőt vásárol. Persze semmi kizárt.
Ha itt Pesten az adó környékén, dacára akár az épületeknek, nem lehet egyáltalán fogni, még antennaerősítővel sem normálisan nézhetően, akkor ott kint a távoli "tajgán" vagy dombok hegyek közt meg biztosan nem.
Tévékártyával számítógépen legalább annyit látnak, hogy valami használhatatlan jel van, bár sok örömük nincs benne.Az is nagyon igaz, hogy hogyan lehet az, hogy az 51-es csatornán még kifogástalan tesztadás volt, az 55-ösön vagy 62-esen meg nulla.
A 38-ason meg most sincs baj a jelszinttel, csak az meg mpeg4 tévével vehetetlen DVB-H mobiltévé. Talán a T-Home adhatja?
Ezt nem magyarázza meg semmi szerződés, előírás, miegymás.
Itt azt hiszem tényleg nagy bajok, és felelőtlenség van, ha így marad.
Rájuk kellene küldeni vizsgálatra az összes szervet, az ÁSZ-tól az ombudsmanig, a pincétől a padlásig.
Sok eredmény azért nem várok, csak a helyzet baromira dühítő és pénzpazarló. -
Capella
senior tag
válasz
JohnBeehive #1538 üzenetére
Hoppá!!! Most már nem csak sejtem, hanem értem is.
Egy oltári nagy átverés az egész.
Vala egykor a kísérleti adás, ami jött szuperul.Elég a szobaantenna, tökéletes.
Meg lesz ám legalább két kereskedelmi adó is a közszolgálatikon kívül és mindjárt december 1-től.
Tehát aki előre gondolt, az próbálkozott MPEG4 tuneres micsodákat előre beszerezni, mert ez ám a szép új digitális jövő.
A tesztadáskor még minden működött is, akinek volt hozzá szerencséje, tehát joggal várta el élesben is. Fel nem merült, hogy itten pofáraesés vagy ejtés lesz.Ehhez képest december 1. nem a digitális jövő kezdete, hanem egy orbitális nagy átverésé, és adófizetők pénzének öntése az AH-ba a szinte semmiért.
December 1-jén nem lettek kereskedelmi adók, még közszolgálati se nagyon. Ez persze csak részben az AH hibája, bár a kereskedelmiek szerint kicsit kapzsi volt, ezért is fordultak különféle jogorvoslathoz. A másik a törvényhozók "bakija".
98 % esélyt tippelek arra, hogy az Alkotmánybíróság meg is semmisíti legalább a törvény egyes részeit, ha nem az egészet. Pár év múlva.
December 1-től azonban nemcsak adók nincsenek, hanem adás sincs. Mert azt nem lehet adásnak tekinteni, ami most van.
Az AH GYIK ezt most tökéletesen el is magyarázza, hogy többet ne várjunk, mert ez így volt tervezve, engedélyezve, stb., mert a szabályok csak ezt teszik lehetővé. Meg tetőantenna, blabla.
Úgy látszik a szabályok csak a tesztadásra nem vonatkoznak, mert ott még tudtak adni normális jelszinttel.
Így a tesztadás is maga volt az ördögi átverés része.Említettem már viccesen, hogy talán az AH összejátszott az erősítős antennák gyártóival és forgalmazóival, hogy némi jutalékért növelje forgalmukat.
De mi a garancia arra, hogy beslattyogok egy boltba, veszek egy erősítős DVB-T antennát olyan ötezer forinttól kezdődően, és ettől jó lesz a vétel?Semmi!
Újabb feleslegesen kidobott pénz.
A kábeltévék és egyéb hasonló előfizetéses szolgáltatást nyújtók is dörzsölhetik a tenyerüket, mert garantáltan nem lesz egyetlen kuncsaftjuk sem, aki a digitális vétel miatt esetleg lemondaná előfizetését, a digi sugárzás meg nézettségben nem lesz konkurencia egyáltalán.
Tehát valaki a kábeltévésekkel is összejátszott.Összességében tehát mi történt? Papíron bevezettük a digitális sugárzást "határidőre", és az adóforintok milliárdjaiit öntik az AH-nak garantáltan hosszú évekre olyan szolgáltatásért, amit gyakorlatilag nem lehet igénybe venni.
Ahogy jelenleg látszik, ez így is marad.
Bravó. Ez Magyarország. -
Capella
senior tag
Hát ez baromi jó.
A tévé frankón, megfelelő jelerősséggel fogja ezt, csak megjeleníteni nem tudja ebben a sugárzott formátumban.
Nekem négy szolgáltatást talál, DunaTV_h264, Autonomia_h264, Int Table és ESG.Ha ezt tudják megfelelő térerővel adni, akkor az 55-ös vagy 62-es csatornát miért nem?
-
Capella
senior tag
válasz
wassermann #1458 üzenetére
Csak remélni tudom, hogy nem a végleges teljesítmény. Mert ami most van, az nem is teljesítmény.
Az egy nagy nulla.
Nálam változatlanul nincs semmi azon a semmirevaló 38-as csatornán kívül.
Ha már ennyi balhé volt a csatornákkal, hogy egyáltalán hány lesz sugározva, legalább azt adnák vehető formában, amit pár hete kifogástalanul tudtak adni az 51-esen.
Akkor lenne egy, vagy kettő, és kényszerűen beletörődünk, hogy a kereskedelmi adók vagy nem is lesznek, vagy csak egy év múlva.
Mi a lócitromot lehet és kell még tesztelni 10 %-os vagy ki tudja milyen sugárzási teljesítmény mellett?
Vagy mondták volna, hogy bocs, mégsem dec. 1. lesz, hanem jan. 1. Meg melyik évben.
Ja, azt biztos nem lehet a törvény miatt. Aha. És ezt lehet?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Egyre csak fejlődik az AI, emberek tízezreit rúgja majd ki a BT
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Metal topik
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Vezetékes FEJhallgatók
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Autós topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- GTA V
- További aktív témák...
- Apple iPhone 12 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 8700K 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Epson Expression 12000 XL Nagyformátumú A3 szkenner
- Nintendo Switch bazár (Okosított Nintendo Switch konzolok, játékok, tartozékok)
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged