- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Nokia 8 Sirocco - tudja, honnan fúj a szél
- iGO Primo
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Yettel topik
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
Új hozzászólás Aktív témák
-
426os
őstag
Ööö, hát igazából nem is kerestem. Most így belenéztem a VBViewer mappájába és a temp-be is, de nem láttam olyat, ami a csatornákra utalna. Illetve a temp mappában konkrétan nem is láttam DVBViewer-re utaló nyomot (lehet valami random néven van benne, ha benne van).
Hol kellene lenniük ezeknek a mentett adatoknak? -
-
laszlohu
addikt
Belinkelem a szöveget, ha érdekel , ezt a választ kaptam,
persze a levelet az amikostb oldalon lévő supporttól kaptam:"
Tisztelt Uram!Köszönöm a részletes választ. Így már sikerült a hibát reprodukálni. Jeleztük a szoftver fejlesztő mérnököknek. Kérem kövesse nyomon weblapunkon a készülékéhez megjelenő frissítéseket.
Köszönjük a visszajelzést!
További jó egészséget és örömöt kívánok készüléke használatához!
Tisztelettel:
Szigeti Péter"
-
törölt tag
A token és a hw kulcs ugyan úgy ellopható... Egyébként a SmartCard lényegében ezekre egy megvalósítás. A biztonságos eléréshez meg többnyire többszintű beléptetés szükséges: jelszó, SmartCard, és mindez szigorúan domain-es környezetben, akár kötelező VPN-es hitelesítéssel. Ha ezek közül akár csak egy nem stimmel, már nem férsz hozzá semmihez.
-
azbest
félisten
Gondolom ott van értelme, ahol a billentyűzetbe épített kártyaolvasóknak is. Otthon nem tipikus, de munkahelyen lehet / lehetett ilyen jogosultság ellenőrzés vagy beléptetés. Esetleg az üzletember netbankolásánál is kellhet. A lényeg, hogy van ilyen is. Az okát meg a gyártók managereinek fejében kell keresni
(#15213) Rick4 : netbankolás. Azt hiszem digitális aláírást is lehet megfelelő smartcardon tárolni. Régebben rengeteg omnikey olvasót osztott ki az ügyfeleinek az otp is.
-
azbest
félisten
Pontosan ugyanarra, mint a smargo olvasó: legyen hová fizikailag bedugni a kártyát, ami képes írni/olvasni
A többi már a szoftverek dolga.(#15197) geolang: oscam és operndszertől függően megfelelő tévénéző program, esetleg plugin hozzá. Például win alatt az ingyenes smartdvb (vagy más mdapi kompatibilis: dvbdream, dvbviewer....) tévénéző program + acamd. Linux alatt tvheadend és vlc.
-
Kernel
nagyúr
Csak sajnos nem azt írtad, hogy "bocsi, ezt benéztem" vagy hasonlót, hanem:
A félreértések elkerülés végett pontosítok:
Ez igencsak finom megfogalmazása a benézésnek, hogy meghazudtoltál, a személyeskedést pedig sürgősen hagyd abba, mert majd mindjárt megkérdezem a moderációt, a pofátlanságnak is van határa... Nekem is meg van rólad a véleményem, a múltkoriak tükrében is, hidd el...
-
Kernel
nagyúr
Gondoltam, hogy meg fogod magyarázni, kb. olyan szinten, mint a múltkor, hozva még hozzá a szokásos nagyképű szöveget. Nagyon korrekt flame-generátor vagy, ami még hagyján, mert legfeljebb kikerüllek. De mit lehet kikerülni azon, amikor gyakorlatilag meghazudtolsz?
Volt egy kérdés: WayteQ HD-95CX
Mondom: nem DVB-C, hanem DVB-T
Te mondod: Az egy DVB-T és DVB-C képes vevő bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla (ki kérdezte?).
Mondom: félrebeszélsz.
Te mondod: ki akarod dumálni magad, holott megint beégtél, mint a múltkor.
Inkább ne is szóltál volna...
-
Kernel
nagyúr
Miután a hivatkozott hozzászólás linkjén egy WayteQ HD-95CX szerepel, ami DVB-T vevő, így egyszerűen csak félrebeszéltél, tévedtél.
Mit nem lehet azon érteni, hogy Digikábelen a kódolt HBO és Digifilm vételéhez kártya is kell, amihez kell még egy DIGI Smart CAM modul is, vagy pedig egy külön DVB-C box...
Amiket pedig leírtál itt, zavaros fogalmazással, az nem pontosítás. Mintha valami más dimenzióban mozognál.
-
Rick4
félisten
A félreértések elkerülés végett pontosítok:
Mármint amit én írtam be, az a blu-ray felvevő, az tudja a T és C tuner funkciót, (minden Samsung eszközöm ismeri csatikeresés előtt a légi/ kábel kiválasztás lehetőségét, és gondolom megvan a képessége ahhoz, hogy ugyanolyan képminőséget biztosítson, mint a saját márkás TV. -
-
wassermann
Topikgazda
Semmi bonyolódás, senkit nem akarok félrevezetni: egyszerűen csak benéztem a neten egy rossz árat (soksokezer), ennyi. Valószínűleg mással is előfordult már ilyen. Bocss!
-
mexel
veterán
Mert sürgősebben kellene. A kérdés azért nem is arra vonatkozott hogy hol rendeljem meg, hiszen azt meg tudom keresni a neten. A kérdés az volt hogy hol kapható, és van készleten az Őrs vezér tér környékén 8113-as, talán valaki bele akadt mostanában valami boltban ami a neten nem található.
-
esox
senior tag
Transcend StoreJet 500mb, tehát usb tápos. Nincs is hozzá más lehetőség, vinyót pedig nem szeretném lecserélni, akkor inkább a tunert.
Én is arra gondoltam, hogy vmi kondi kimehetett benne. Legfrisebb fimrware van rajta (1.2.8), de azzal sem ment.
Szóval kérdés második része: mit ajánlanátok helyette? Esetleg ugyanezt? Wayteq HD 95CX? Vagy van valami más alternativa ebben az árkategóriában? <10k.
-
Kernel
nagyúr
Valóban lezárhatjuk azzal, hogy feleslegesen kavarsz, mert a téma adott:
DVB-T, DVB-S (2), DVB-C eszközök (USB, PCI, PCI-e, stb.)
...én kérek elnézést, hogy leszűkítettem a témát a témára. A hozzászólásod előzményében is csak erről volt szó. Nem tudtál rámutatni, hogy miért lenne helytálló a Mercedes-hasonlatod, totál értelmetlen továbbra is. Szemben egy másik hasonlattal, ami szintén elhangzott, találó is:
Ágyúval verébre.
Alábbi sem nyert sajnos értelmet, megmaradt szintén indokolatlan arcoskodásnak:
...ennek ellenére persze mindenki azt vesz amit akar, és azzal úgy szív, ahogy akar.
Továbbá leszóltad a másik fórumozót: [link]. Utána ezzel is beégtél.
Sorolhatnám, de a lényeg, hogy túl sok hibát halmoztál fel ahhoz, hogy fölényeskedhess itt, plusz vetítgess még rám is, általad fejben kitalált dolgokat:
A van jobb nekem nem azt jellenti, hogy olcsóbb. Neked azt jelenti?
-
Kernel
nagyúr
Nem tudom, milyen korlátokról beszélsz, még senki nem panaszkodott az ez100pu kártyaolvasóra, MinDigTV-hez is ajánlják, SAT-hoz is, másik fórumon is.
Amit meg te ajánlasz, abszolút értelmetlen és felesleges kiadásnak tűnik az adott célra, megfejelve olyan autós hasonlatokkal, ami annyira gáz és elcsépelt, hogy jobb érzésű ember ma már igyekszik kerülni a Mercedeses, Trabantos hasonlatokat, legfeljebb csak végszükségben alkalmazni, akkor is külön elnézést kérni miatta, hogy jobb nem jutott az eszébe.
-
LógaGéza
veterán
Omnikey 3121-em van, ismerőstől vettem elég jó áron, mert fogalma sem volt, hogy mi az. Itt Hardveraprón is volt elég jó áron pár hete egy ha jól rémlik. Keresni kell bontókban (olyanoknál, akik irodaházakat szerelnek le), ott se szokták tudni, hogy mi az, onnan is lehet biztos olcsón szerezni...
Amúgy ez is ágyúval verébre kategória. Ha jól tudom 5 percenként olvas ki minimális adatot, ahhoz pedig felesleges High-performance 32-bit RISC Architecture szerintem.
-
azbest
félisten
A smargo valami saját protokollt használ, pontosan nem tudom honnan jött, valószínűleg a régi tévés kalózkodás kapcsán fejlesztették ki annó. De ma már vannak szabványos és kompatibilis megoldások, például a pcsc protokoll, amit kb minden átlagos kártyaolvasónak ismernie kell. Amennyire tudom a kártya kezelésében nem lehet semmi hátránya a pcsc-nek, viszont abból olcsón lehet rendelni.
(#14797) golya87: az omnikey-ek is jók és azokat is kezeli alapból a linux. Valami más márkanév alatt fut mostanság. Szabványos pcsc (pc smartt card) protokollt használ az is. Csak annyiért árulják, mintha valami komoly dolog lenne benne, nevetségesek a 10 eftbe kerülő olvasók, valószínűleg pár cent lehet a chip ami az egészet kezeli. Az oscam szépen működik a pcsc olvasókkal.
-
Zirowe
nagyúr
Mondjuk hálósból 60asnak ezt néztem ki, elvileg új és több is van belőle.
Megveszem egyet a nyaralónak, de kipróbálom Bp-n is, aztán ha jó, akkor ide is ilyen kicsi jönne, ha nem, akkor jön a 90es hálós.Mondjuk az lnb-t még nem vettem meg, lehet a végén az általad linkelt amiko lesz, ha gyakorlatban ugyanazt tudja, mint az opticum.
Mondjuk miért nincs "lelógó" része, vagy az mindegy?Még amiben bizonytalan vagyok, az a kábel: trishield rezezett acél belső kb 45ft/m vagy trishield réz belsővel 80-100ft/m.
A távolságok 8-12 és 20méter közé esnek, 99%-ban beltér. -
Zirowe
nagyúr
Tivusat csomag, olasz csatornák.
Budapestre, a Mechwart liget környékére jönne a 90cm-es hálós a régi nagy helyére, Velencefürdőre pedig egy 60cm-es hálós. Ott még nem volt sose parabola, egy árbóc van a tetőn tv antennával a széchenyi adó felé irányítva, arra menne rá elvileg, ahogy néztem kb átellenesen van a hotbird, satfinder már be van szerezve, még barátkozok vele.Az lnb színe számomra közömbös
, a lényeg a tartósság, a jelenlegi cucc majdnem 20éves és sosem kellett hozzányúlni, ennek is legalább ennyit kéne bírnia.
Egyébként majdnem mindenki az opticum redet ajánlotta twin fejből, a legolcsóbb helyen 4100ft, így a külömbség 2x1310ft, ami nem annyira számottevő.
Elvileg ez "prémium" fejként van árulva, bár amikor rákérdeztem mi a prémium benne, akkor nem tudtak válaszolni.
Számomra a tartósság a fontos meg, hogy viharban ne essen szét (most ez nincs). -
Zirowe
nagyúr
Korábban linkelt nagyon régi parabolát cserélném le vele.
Azért szokott itt lenni néha erős széllökés, volt már olyan, hogy az egész parabola mozgott/lengett, aztán meg itt parázok, hogy leesik a másodikról.Igazából árban nem olyan vészes a különbség, sőt, kb majdnem ugyanannyi, 6k körül van, meg akkor már azt a nagyot egy 80-90cm-esre cserélném, meg gondolom súlyra is könnyebb egy hálós.
A régi noname több tíz éves lnb helyére ez kerülne, gondolom így a vétel veszteséggel se lenne probléma, hiszen elvileg ez érzékenyebb, mint ami most van, a mostanival meg minden jön majdnem 100%-os jelerősséggel.
-
azbest
félisten
-
azbest
félisten
8 dolcsi egy tuner, 10 dolcsi a kártyaolvasó
Persze alapvetően a hálózaton átstreamelt tévéadást praktikus használni, ha nincs gyárilag beépítve a tuner, mert nem mindig lehetséges drivereket felrakni hozzá. Például úgy emlékszem neked is olyan műholdvevőd van, ami tud streamelni
A kártyaolvasós és ci slotos tunerekkel az szokott lenni a baj, hogy általában csak a hozzá kapott programmal lehet használni kártyával. Az alcor conaxos tunerében is valami smit chipset van. A sima smartcard reader sokkal rugalmasabb.
-
LógaGéza
veterán
Gondolom a műholdvevő Set Top Box lehet az is, amit a UPC ad, nem kell hozzá másikat venni.
Ilyen kártyáról meg nem is tudtam, hogy létezik, köszönöm az infót, megnézem, hogy van-e ilyen csatlakozó egyáltalán a laptopján.
Mondjuk nem értem, mikor megáll akkor mindig forgatnia kell a tányért, amig meg nem találja a jelet?
-
Kernel
nagyúr
Ha már ennyire gyakori a téma, opcionálisan hozzátenném azt is, hogy én meg képhez, hanghoz is a LAV filterst használom, a MinDigTV-n mindent visz.
Video része a DXVA-gyorsítást is támogatja, bár az nálam okozott néha akadozást is, ezért a gyorsítást végül kikapcsoltam.
-
maross
nagyúr
watt25, rick4: koszi, link is hasznos volt
Nem tul jo hirek. A konyhabol ugy ahogy latni kekes iranyaba, de azert van kozben egy haz. Csak elso emeleten vagyunk, szemben is egy emeletes, de meg egy emeletnyi tetovel.
Amit tudok meg mondani: upc volt eddig, de penz hianyaban lemondtuk. No, ez a kabel felmegy a tetore, ott becsatlakozik valami elosztoszerube, ami aztan vegigmegy tovabb a padlason, majd tavozik a szabadba valahova, ki az ablakon. Igy ezzel a borzasztohosszu kabellel 3 ado kristalytisztan jon, az osszes tobbi nezhetetlenul bolhas. Kiprobaltam hogy kihuzom abbol a kis elosztobol, hatha mar a kabel hossza zavarja, igy sajnos mindegyik nezhetetlenne valt.
Megprobalok kolcsonozni egy szobaantennat, bar nem lesz konnyu, Gyongyosre kell, en meg Pesten lakom. Ha bevalik valamilyen szinten, majd jovok meg kuncsorogni, hogy milyen hatekony modellt erdemes venni. Meg egyszer koszonom a segitseget.
-
maross
nagyúr
Sajnos nem, berhaz, nagyon regi 5-6meteres belmagassagu atombunker csoda, raadasul el szeretne koltozni anyum, de egyelore nincs hova (szoval random 1-20 honap). A padlasra nem szivesen teszek semmi sajatot, mert ket szomszed csalad is van, aki szivesen osszegyujti mas cuccat. Ennyire eselytelennek hangzik ez a belteris dolog?
szerk: lehet hogy hasznaltan kellene nezegetnem, aztan ha nem jott be eladni kis bukoval..
-
zichie
senior tag
-
nono0327
csendes tag
Köszi, 4 db hdmi van rajta. Sajnos mikor még jó pár éve megvettem (az első led-es Samsung volt), még nem volt teljesen eldöntve, hogy nálunk az mpeg2-es, vagy a 4-es lesz. De annyira gyönyörű a képe (szebb, mint a maiaké), hogy nem volt szívem lecserélni, meg hát anno 400k-ba került...
-
trob
tag
Igazán nem akartalak megsérteni...
Én ezt a három kártyát látom a weboldalukon:
SkyStar 2 eXpress HD
SkyStar S2
SkyStar 2 TV PCIÉs egyiken se látom a szalagkábeles csatlakozót és a specifikációban sem esik szó CI modulról.
(A kábeles tunerhez lehet csatlakoztatni, azt látom, és van olyan kártya is, amihez alapból adnak.)
Én nem Téged akarlak legyőzni, ha elmondod, melyikhez lehet CI-t csatlakoztatni, megköszönöm.
-
zsigus
őstag
"1M Ft alatt meg kb ugyanazokból az alkatrészekből van összerakva minden tévé."
Ez szimpla hülyeség, mert mindhárom vállalat ami gyárt plazmát saját maga fejleszti és készíti a paneleket és az elektronikát. Ha neked vibrál akkor ne vegyél plazmát, de ha utánanéztél volna a dolgoknak akkor nem LG-t vennél. Nézz be a HTPC topic-ba, épp most panaszkodott valaki az LG LED-es LCD-jének a 24p módjára. A plazmák között az LG a legérzékenyebb a beégésre, és képminőségben is eléggé el van maradva.
De ez a téma nem idevaló, olvasgass egy picit a plazma topic-ban még ha nem is szeretnél plazmát. Csak a látóköröd szélesítése miatt...
Egyébként ha nem tartozik a témához a hsz.-ed nem ártana offba tenni.
-
zsigus
őstag
Ha LCD-d van ahhoz nem értek, de plazmák közül nagyon nem ajánlott az LG. Eléggé le van maradva még a Samutól is, nemhogy a Panától.
Egyébként lehet, hogy már csak tévhit, de a régi Goldstar TV-kről mindent lehetett hallani csak jót nem, az sem volt véletlen szerintem, hogy nevet változtattak.
De ez nem ide tartozik...
-
-
-
azbest
félisten
Nos azt hiszem windows 7 64 bit alá kifejezetten nem ajánlott a dvbdream 1.4, mert a telepítése után a legtöbb program nem képes használni többé a tunert. A win media centerével így is megy, de mással nem. Azzal sem amivel tegnap még jó volt. Két gépen is próbáltam. Valamit szétcseszhetett a registryben.
Ugyanígy jártam a HiDTV progival is, régebbi winhez készülhettek ezek, amik maradandó károsodást okoznak a windows bda alrendszerben, elcsesznek valami rendszerbeállítást.
-
ps_feri
csendes tag
>olcsó megoldás a műholdvevő, kábeltévén video vagy más eszköz analóg kimenetére egy videobemenetes VGA-t kötni PC-vel, és arra felvenni...
Na, valami ilyesmi jó lesz nekem. Normál PAL TV-kép bőven elég nekem, nincs szükségem eredeti minőségre, mert minek. Igazából a neten is ott van az ATV, de az már túl kicsi. Bőven elég lenne, hogy szükség esetén a TV-n visszanézzem a régebbi felvételt. Persze 1080-as méretben jön a műsor, de nincs szükségem az eredeti méretre, márcsak a kisebb fájlméret miatt sem. A kérdés itt az, hogy melyik kártyát válasszam, ami képes rögtön menteni is az adatfolyamot. Tehát az a megoldás megint nem jó, hogy felvenném eredeti formátumban és utólag konvertálnám kisebbre. Erre nincs időm ugyanis. Sajátcélú, hobbi felvételt akarok, ami egy hagyományos TV-n élvezhetően visszanézhető alkalmanként. (meg persze egy laptopon is).
A Telefunken TTR280C .ts felvételét sikerült lejátszanom az MPC-HomeCinema szoftverrel. Köszönet BeLac szaktársnak !!
A GOM Player továbbra sem játsza le, de ennek az XP összekuszálódása is oka lehet, mert pl. a DirectX-et újra kellett raknom. Csak ugye a Telefunken nem engedi felvenni az ATV adását, tehát még a megoldás nem született meg gyakorlatban -
ps_feri
csendes tag
Valóban. archiválni szeretném némelyik műsort :-) De egyébként sem adnék ki 40 ezreket egy HDD-s felvevőért, meg újabb tévét sem akarok beállítani. 10-20 ezerből szeretném megoldani a dolgot és szabványos videofájlt szeretnék kapni, mindenféle speciális szoftveres kódolás nélkül. DVD-re menne később az anyag, oszt ha kell, elővenném. Van azért egy-két hasznos műsor: pl. turisztika, de mondjuk képzeld el, hogy egy történelem mániás ember elraktározna egy-egy híradórészletet. Miért ne tehetné?
-
DRPCDoki
tag
Köszi a választ, ha minden jól megy, a héten meg tudom csinálni, bár nem tudom, lesz-e rá időm, mert elég sok dolgom lesz...Teszt képpen megnézem az ezer éves xp os-es gépen, mert ott nincs driverprobléma aztán a véglegesre majd kitalálok valamit, mert win7x64re nincs driver, win7x32-es, vista32-es 64-es és az xp driverek sem hajlandók települni a tunerhez.
-
Degeczi
nagyúr
így van, én is ilyesmit tervezek (a másik, analóg TV-n eleve egy Dreambox 500 klón van a UPC-s vacak helyett), csak januárban gyorsan kellett vmi megoldás, és nem akartam hirtelen beltérit venni
akkor ráadásul a társkártya sem kell majd, hiszen megoszthatja a sajátját az 500-as
de valszeg egy kínai Openbox klón lesz majd, mert azok már $100 környékén is kaphatóak, és sokat nem akarok rá áldozni
-
Acor
aktív tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gaming notebook topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Napelem
- Építő/felújító topik
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Melyik tápegységet vegyem?
- Nokia 8 Sirocco - tudja, honnan fúj a szél
- Internet problémák
- Micro Four Thirds
- További aktív témák...
- LG 27GR95UM - 27" MiniLED - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 1000
- DELL Universal Dock D6000 dokkolók, RTX Legion Pro laptopok 4 év Lenovo garanciával, licencek
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- Csere-Beszámítás! Prémium vizhűtéses számítógép! I9 11900K / RTX 3090 / 64GB DDR4 / 1TB SSD
- Bomba ár! HP ZBook FireFly G8 - i7 I 16GB I 512SSD I 15,6" FHD Touch I Nvidia 4GB I Cam I W11 I Gar!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest