- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- LTE frekvenciák
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S21 Ultra - vákuumcsomagolás
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vasgabi
csendes tag
válasz
lorenzen #4589 üzenetére
DVB Viewer Transponder list
[SATTYPE]
1=4000
2=DIGI[DVB]
0=22
1=114500,5,6000,|07.14: DIGI Budapest
2=121500,5,6000,|07.14: DIGI Budapest
3=128500,5,6000,|07.14: DIGI Budapest
4=135500,5,6000,|07.14: DJGI Budapest
5=354000,5,6900,|07.14: DIGI Budapest
6=362000,5,6900,|07.14: DIGI Budapest
7=370000,5,6900,|07.14: DIGI Budapest
8=378000,5,6900,|07.14: DIGI Budapest
9=386000,5,6900,|07.14: DIGI Budapest
10=394000,5,6900,|07.14: DIGI Budapest
11=402000,5,6900,|07.14: DIGI Budapest
12=410000,5,6900,|07.14: DIGI Budapest
13=722000,5,6900,|07.14: DIGI Budapest
14=730000,5,6900,|07.14: DIGI Budapest
15=738000,5,6900,|07.14: DIGI Budapest
16=746000,5,6900,|07.14: DIGI Budapest
17=754000,5,6900,|07.14: DIGI Budapest
18=762000,5,6900,|07.14: DIGI Budapest
19=770000,5,6900,|07.14: DIGI Budapest
20=778000,5,6900,|07.14: DIGI Budapest
21=786000,5,6900,|07.14: DIGI Budapest
22=794000,5,6900,|07.14: DIGI Debrecen -
válasz
lorenzen #7110 üzenetére
Azért egy analógot ne hasonlíts össze egy digitálissal(pláne HD-vel), de hidd el amit látsz az nem az USB sávszélesség miatt van. Ha nem bírná az USB, akkor folyamatosan dobálná el a frame-eket, akadozna a kép/hang. Ez nem analóg, hogy ha nem fér át "lyukon, akkor kicsit fakul, kicsit torzul, de átmegy.
328x288x16=1511424bit=188928Byte
Feltételezve, hogy 1 képpont 16bit színmélységű.
Mindez 1 mp alatt 50x kell átküldeni, vagyis ~72Mbit/mp (9Mbyte/mp)a sávszélességigénye. -
válasz
lorenzen #7087 üzenetére
Nem az USB fogja vissza a minőséget. Nézz meg egy PCIe tuner-t, semmivel sem ad jobb minőséget, feltételezve, hogy ugyanaz a tuner/digitalizáló van rajt, és csak a számítógép felőli interface más.
Az analóg adás sokkal érzékenyebb a külső zavarokra (zaj, interferencia, stb) amire a digitális stream érzéketlen, ráadásúl ebből maga a gép is termelhet jópárat. (cserébe annak meg másfajta hibái vannak)Persze előfordulnak difi-k a vevők között, de legalább ekkora mértékben, sőt talán jobban függ a kábelhálózattól a kapott kép/hang minőség. (fej/törzserősítők beállítása, stb...)
1etlen vevőtesztet nem ismerek, ahol a tv-knél használatos méréssorazattal derítenék ki mit tudnak. (érzékenység, jel/zaj viszony, szelektivitás stb...) Na nem mintha a TV-kre ez jellemző lenne. Ma már olyan paraméterek a mérvadóak, amik nem a képminőségről szólnak.
-
zhagyma
őstag
válasz
lorenzen #7087 üzenetére
Az általad írt USB2 sebességek az USB port mögötti eszköz teljesítményétől függően változik (például: 33-35MB/s kb. egy USB2 7200RPM HDD-nek felel meg). Az általam írt 27 Mbyte/sec az em28xx USB bridge chipből jön ki (ez van a WinTV HVR 930c-ben is). Abban biztos lehetsz, hogy ez vidáman átballag az USB2-n. A számolt bitsream sebesség egyébként a stúdiószabványból jön ki (nem szükséges mesterségesen csökkenteni). Az ily módon rögzített felvételek kerülnek ki az analóg adásba is. Szerintem nem itt van a hibrid tunerek analóg részében a bibi ...
-
Scrym
tag
válasz
lorenzen #7079 üzenetére
Köszi szépen, villámgyors válaszodat!
Mit takar az, hogy gyengébb az analóg része? Gyengébb egy Hybrid (analóg+DVB-T) - hez képest, vagy úgy általában azoké is gyengébb? Rosszabb lesz a képe, mint egy TV-n?
Jó volna, ha az is jó volna, mert több helyen használnám a tunert és mindenhol kéne működnie.
Köszi, hogy listáztál modelleket is, mindjárt meg is vizsgálom őket!
Köszönöm szépen! -
válasz
lorenzen #7004 üzenetére
Én nem AGP-re datatáltam a fullhd streamet, hanem a VGA-ra ;-)
Egyébként meg nem mindegy hogy a CPU végzi izomból, vagy a GPU?
(Ugyértem mind1 melyik része izmos a gépnek meg kell fizetni. Bár én a CPU-ba terelt ménest jobban kedvelem, mert az nem csak erre jó)És tényleg van AXN! Köszi AH!
-
-
Csilling
csendes tag
válasz
lorenzen #6943 üzenetére
Rossz codec beállításoknál szokott előfordulni ez a jelenség. A render és codec beállításokat néz át.
Huh!
Tudom, hogy hol kell állitani, mert a multkor amikor nálam szált el a program felhivtam a kollégámat, hogy mit kell beállitani és ő megmondta, hogy hol találom a mintát ami alapján ezeket állitsam, de sajnos teljesen kinai volt.
Azért köszi, majd mondom a kollégának, ha jön dolgozni, hogy mit tanácsoltál. -
Core2duo6600
veterán
válasz
lorenzen #6869 üzenetére
Megnézem megint, de mivel ez a PVR 500 as elég hosszú, szerintem ráér a SATA portokra, amiért egyébként elmehetnek az alaplapgyártók és tervezők a fenébe, hogy nem gondolnak arra, hogy ha egy lapon minden helyet ki akarunk használni, akkor is be lehessen akár minden létező sata portra hdd ét vagy bármit tenni.
A másik ilyen amin már felbosszantottam magam, hogy mi a francért van a gépen minden csatalkozó hátul, amikor azokhoz legtöbb esetben nehéz házzáférni, hogy a táp, vga, billentyű , egér hátul van, elfogadom, még a nyomtatót is, de a többi , annak sokkal inkább elől kellene lennie.
Tudom, hogy nem kari hiba, mert egyedül mind a 2 hibátlanul megy.
Még nem néztem, hogy milyen IRQ n mennek, most így hirtelen nem is tudom, hogy a win 7 alatt hol kell ezt megnéznil.(#6870) hcs57
Lévén digitális bármilyet, mert nem igazán van köztük különbség.
Ha fontos, az analóg akkor vehetsz hybridet is.
Leginkább a szoftvertől függ, hogy mit tud a karesz. -
Core2duo6600
veterán
válasz
lorenzen #6867 üzenetére
Nekem egy PCI-os, és egy PCI-e lenne bent együtt.
A PCI os, viszont időnként megakad, megáll, kiakad, mind a kép mind a hang.
Mivel kettő P55 ös lapom is van, és a 2 nek nem lehet ugyanaz a baja, így merült fel bennem a kérdés, hogy vajon mi a gond.
A tunerrel sincs baj, mert egy régebbi Asus P5ld2 ben, ami nek még rendesen volt északi hidja, hibátlanul megy.Windows Meida Centert használok az analóg adásokhoz.
A digitálishoz, DVB Viewert fogok valszeg. -
Core2duo6600
veterán
válasz
lorenzen #6862 üzenetére
Kösz, eddig is ezt használtam, de rájött, hogy lopott, és állandóan kilép, ahogy látom, nem tudom elkerülni, hogy megvegyem
Bár ennyi pénzt megér.
Ha utána rendesen megy.Arról van - e valakinek tapasztalata, hogy 2 tuner kártyát tesz a gépbe, tölrténetesen, esetemben, egy Hauppauge PVR 500 (PCI), és egy Compro Videomate E900, Dulal hybrid (PCI-E)
A lap megy P55 ös Asrock, Extreme 4 es. -
-
csendes
addikt
válasz
lorenzen #6636 üzenetére
Az RTL Klub piaci részesedése magas maradt: 30% körül a fontos 18-49 éves korosztályban fő műsoridőben. Akkor miért fizetnek ennyivel kevesebbet a hirdetők, amikor 40%-ot azért nem zuhant a GDP? Mert megnézték a reklámérzékenységet (reklámra költött pénz és az adott árucikk forgalma közötti kapcsolat), és szépen optimalizáltak. Mi derül ki ebből? Hogy hiába nézik sokan, ha a kis vásárlóerejűek nézik. Az RTL Klub egyszerűen a nézőszámra megy rá, a hirdetőknek ma már ez kevés. A nagyobb vásárlóerejű rétegnél bejönnek a prémium kábel- és műholdcsomagok, IPTV, internet, színház, étterem, utazás.
Persze így féloldalas a mérleg, mert a másik oldalon ott van vevői érték. Milyen értéket nyújt az RTL Klub a nézőinek? Erre nem tudom a pontos választ (a Forma 1-en kívül), talán valamiféle kábítószer jellege lehet, ami ugyan a stabilitást segíti (ha kenyér nincs, legalább cirkusz legyen), de egyébként a hasznossága negatív (tanulás vagy munka helyett az emberek "néznek"). Egy kulturális, ismeretterjesztő csatorna fejleszti a személyiséget, egy hírcsatorna felgyorsítja az információáramlást, egy sportcsatorna talán a testmozgást, egészségmegőrzést támogatja, közösségi élményt nyújt mondjuk egy válogatott meccs.
A kábeleseket egyébként nem hiszem, hogy meghatná a dolog, ha pénzbe fog kerülni az RTL Klub, nem kötelezhetőek a továbbítására. Ha nem tudnak megegyezni, majd beteszik egy külön csomagba és kész.
Viszont a földfelszíni sugárzás 2011-ben történő leállításának következményei talán jobban érthetőek azt olvasva, hogy "A földfelszíni sugárzást ugyanis a háztartások alig 25 százalékában nézik, ráadásul csak a szegényebb családoknak nincs kábel- vagy műholdas előfizetése" Ez egyszerűen szemétség ezekkel az emberekkel szemben, ráadásul úgy, hogy eközben a társadalom többi részének sem hozott a DVB-T semmi új tartalmat, mert a szolgáltatók (kereskedelmi tévék, kábel- és műholdas szolgáltatók, műsorszórók) saját rövidtávú érdekeivel szemben nem sikerült egy független állami szabályozást létrehozni (remélem elég diplomatikus voltam). Például a DVB-T-re miért nincsenek új országos kereskedelmi csatornák a láthatáron, ami ha mást nem, legalább árversenyt hozna a reklámpiacon vagy a szolgáltatói díjaknál? -
klaczi
aktív tag
válasz
lorenzen #6608 üzenetére
lorenzen: érdemes lecserélni? Nekem még a 4.2 es van fent és piszok jól működik.
A lista sajnos nekem nem mond sokat. Mi újat fog nyújtani?
Egyébként egy Technotrend DVB-C kártyát használok. A cég már eléggé nemlétező, de ez a kártya kiváló, de csak a DVB Viewer progival együtt. -
lorenzen
aktív tag
válasz
lorenzen #6604 üzenetére
Upssz.
Az előző hozzászólásomba betettem egy csillagot, de lemaradt a kiegészítés.Az első generációs DVB kártyák között, volt valódi mpeg2 hardvertámogatással rendelkező kártya. Például a Technisat SkyStar1, valamint a Hauppauge és a Technotrend premium kártyái.
Nagyon alacsony teljesítményű számítógépben is tudtak üzemelni.
De hátrányuk is volt bőven. Hardveres mpeg2 támogatást, ki lehetett kerülni, de PIP és teljes transport stream operációk szóba sem jöhettek.
Tudomásom szerint DVB-T vevőegység ezzel a technológiával nem készült.
Ha készült, nem alkalmas a Mindig TV vételére, megfelelő driver hiányában. Az újabb programok BDA kompatibilisek, de ezekhez a kártyákhoz általában nem készült BDA driver. -
Rick4
félisten
válasz
lorenzen #6543 üzenetére
Oksa, akkor ugye már tudjuk, hogy a kivétel erősíti a szabályt, de nézzük meg, hogy 10ezer műholdról sugárzott csatornából mennyi is cbr? Mert ez a TP lehet fixált (pl mert egy bizonyos csatornatulaj előírt egy minimum minőséget, és ezt teljesíteni kell, de ez csak kivétel...
Itt egy upc-s TP:Meg itt a másik TP, bár én a digifilmet nem látom a listában:
-
Rick4
félisten
válasz
lorenzen #6537 üzenetére
Tudom, hogy a h.264-nek mekkora a hardverigénye, de nem is erről beszéltünk, hanem arról, hogy ugyanolyan képminőségnél az mpeg2-ben sugárzott műsor és az mpeg4-ben sugárzott milyen bitrátával jön. Vagy megfordítva 5Mbit mpeg2 és 2mbit mpeg4 között milyen különbség lehet képileg. Ugye érted, hogy ehhez a hardvernek konkrétan nincsen köze.
Arról nem beszélve, hogy műholdon eleve nem létezhet cbr, mivel egy mpeg2 vagy mpeg4 adatfolyamba van bemultiplexelve 10-12 csatorna, ott minden csatinak kell valamennyi, meg ugye össze vissza, minden csatornánál jelenetfüggően amennyi még pluszban. Ha cbr lenne, akkor konstans módon közepes lenne, de mivel vbr, így az esetek 90%-ában jól mutat a kép. Főleg az álló.
-
-
Rick4
félisten
válasz
lorenzen #6519 üzenetére
Már nem az sajnos, csináltam volna pár képet csati bitrátákról, a konkurencia ellenében.. Így most csak egy példa:
Most az rtl-en megy a barátok közt, ezt mindhárom szolgáltatónál megnéztem, 30 másodpercig figyelt és átlagolt a beltéri.
Digi: video: 30 sec átlaga: 2485kbps, audio 128kbps,
Upc: video: 30 sec átlaga:1897kbps, audio 127kbps,
T-home: video: 30 sec átlaga: 2348kbps, audio 96kbps, és ugye ez mpeg4-ben megy... -
válasz
lorenzen #6524 üzenetére
?? Milyen szoft update hiba? Ha valóban probléma lenne akkor hogy teszed fel a javított verziót
Sztem meg pont hogy dícséretes, hogy adnak ki frissítéseket, de hát mit vársz tőle? Kb ugyanaz a kategória mint a divx-es játékosok.
Menj be az Auchan-ba, és figyeld le kik veszik. Aki megvette, azt letámadod, elkéred a telószámát, és pár nap múlva meginterjúvolod mennyire jött be.
Vagy a bikfang nyelvre fordított teszt is segíthet dönteni.
-
zhagyma
őstag
válasz
lorenzen #6498 üzenetére
A HVR-930c hardware nem azonos a HVR-900-l talán az empia em28xx bridge vezérlőt kivéve, ami leegyszerűsítve egy USB "felület" a tuner eléréséhez (RF firmware, demod firmware, VBI, stb ... ): [link] Az alkalmazott demodulátor a 930c-ben: DRX-K 39xyK.
Ui.: Egyébként ez a probléma a terratec tunerek közül a drx-k demodulátort tartalmazókkal is: [link]
-
ati2
őstag
válasz
lorenzen #6425 üzenetére
Köszi, akkor rendelek 1-et, a kézi letöltést amúgy is jobban szeretem
.
Csak újra kéne raknom a wint, mert a tuner drivere kékhalálozik és nem tudok rájönni mitől, persze minden más működik
azbest:: Passz, hogy DXVA, vagy DXVA2 de az 1080p-s h264-et simán viszi XP-n is.
A tiltólista meg a magyar posta miatt van, sok csomag tűnik el állítólag -
-
Rick4
félisten
válasz
lorenzen #6341 üzenetére
Amikor Forma 1, vagy más (sport) esemény van, akkor megritkítják a filmeket, mert szükség van a csatornákra.
Az csak egy dolog, de külön csatorna van ahol a multisignal-t látod (a 4 csati egyszerre), akkor továbbkapcsolva csak az eredmények, köridők, meg minden ami a csapatok monitorán is látható, akkor van a cocpit kép ami csak a kocsiból mutogat, meg ugye van a rendes élőkép ahol kapcsolgatnak ide oda....
Nem mellesleg megérkezett az 1638 Ft-os DVB-T vevőm, felraktam a programot amit a cd-n adtak (blaze) meg a drivert, bár ugyanazt szedte le a W7 a saját szerverről is, most keres, a szedegi frekin 100%/10% volt, nem talált semmit. Kell (érdemes) beállítani valamiféle adatot vagy találnia kellene? Udvaron is próbáltam a notival, ott se volt semmi.... Szegeden ennek kellene mennie benti pici antennával?
-
zhagyma
őstag
válasz
lorenzen #6341 üzenetére
Ezek szerint a Sky D esetén van elegendő sávszélesség egy ilyen szolgáltatás megvalósítására. Lehet, hogy az AH a pályázaton elnyert 5 (DVB-T) + 2 DAB+ multiplex jövedelmező felhasználását célozza meg az analóg sugárzás lekapcsolása után. Mondjuk a DVB-H kudarc / fizetős DVB-T kísérlet várható gyér érdeklődése után így egy újabb kísérletnek nézünk elébe. Ezt is túléljük ...
Ui.: Csak azt nem értem: az AH nem csinál tisztességes piacfelmérést a fizetőképes kereslet kiderítésére? Szerintem ezen szolgáltatás elindítása is előre borítékolható eredményt fog hozni.
-
zhagyma
őstag
válasz
lorenzen #6334 üzenetére
" ... A SKY Deutschland esetében az előfizető rendelni tud telefonhívással. Ha az STB-be a telefonvonal is be van kötve, akkor egyszerűen a készülék EPG-ből is ..."
Vajon egy ilyen jellegű szolgáltatás esetén mennyi idő alatt ér le a megrendelt film? Esetleg nincs valamilyen tapasztalat az említett szolgáltatásról: minőség, várakozási idő ... Nehezen tudom elképzelni, hogy jó minőségben, sok felhasználót, kis várakozási idővel kiszolgáljon egy ilyen rendszer.
-
-
-
gurabli
őstag
válasz
lorenzen #6245 üzenetére
Köszönöm ismét válaszod!
Ha tudásban nincs különbség (főleg pl. képminőségben), akkor lehet mégis a PCI lesz.
Notebook-on nem igazán tervezek TV-t nézni, az asztali gépben is van tuner, a HD meg a HTPC-be lesz, amit most építek, nem hiszem, hogy bármivel bővíteni szeretném (VGA-val biztos nem, de USB3-al sem).
És a PCI-nak valóban előnye, hogy benne van a gépben, és van antenna ki és bemenet rajta. Igaz, nincs analóg része és ha jól tudom FM sem (nem mintha külön kellene). És az analógot sem hiszem, hogy használnám.
Igaz, a fémet barkácsolnom kell majd, mert nem low profile, de remélem nem lesz olyan bonyolult. És azért 8ezerrel olcsóbb lesz PCI.Köszönöm a segítséget!
-
válasz
lorenzen #6238 üzenetére
Pedig ugyaninnen, a táblázat alól van az idézet.
Valószínű a hiányos angolom az oka, de én ezt úgy értelmezem, hogy
- mind1ik verzióval települ egy 21 napig működő mpg2 codec
- a nálunk sogárzott db-t vételhez szükséges megvásárolható (mpg4) codec működik a standard (ingyenes) verzióval is
- a hdtv korlátozás okozhat egyedül gondot merthogy az tényleg csak a prof verzióban van benne -
gurabli
őstag
válasz
lorenzen #6242 üzenetére
Köszönöm a választ! Így már érthetőbb (
)
Még annyiban kérném a seg0tséged, hogy miért jobb az USB változat? Csak mert állítólag tudásban ugyanaz, mint a PCI kártya, de árban a PCI 20e-ért még az USB-t 28-ért tudnám megszerezni.
Persze, ha jobb az USB, akkor nem "spórolok" a 8e-en, de feleslegesen sem szeretném kiadni.
-
gurabli
őstag
válasz
lorenzen #6240 üzenetére
Köszönöm a válaszokat!
Szerintem maradok a Cinergy PCI C HD megoldásnál, valahogy csak sikerül majd barkácsolnom egy low profile fémet a kártyához (remélem). Ebben tudnátok esetleg segíteni? Mert a kártya low profile, csak nem jár hozzá fém.
Ehhez a kártyához kapható egy CL modul, ami ha jól tévedek, akkor a kódolt adások vételére szolgál. Nem teljesen értem, hogy ez hogyan működik, pl. kódolt adásnál. Mert azt már értem, hogy nem elég csak a kártya, valami más is kell
(CAM?) Persze az egész nem biztos, hogy sokat ér, ha az STB-hez köti a Digi a kártyát (ezt nem lehet megkerülni vagy kérni tőlük, hogy ne tegyék)?
Mennyire esélyes, hogy a DIGI kábelen áttérne a kódolt adásra? Mert ha nagyon és a közeljövőben, akkor lehet fölösleges erőltetnem a DVB-C kártyát?
Köszönöm
-
válasz
lorenzen #6234 üzenetére
Ez furi, mert az oldalon mást írnak:
"Both Standard and Professional versions of ProgDVB include MPEG-2 shareware codec by Elecard. You have to register it after 21 days (Start->ProgDVB->Elecard Registrator) or use some alternative codecs. For AVC and H.264 support you should register Elecard AVC H.264 plugin for ProgDVB. The registration is done with the Serial Number provided in your purchase confirmation email."Vagyis az alap verzióval is működik a vétel, ha megveszed az elecard mpeg4-es plugin-jét.
-
Zirowe
nagyúr
válasz
lorenzen #6234 üzenetére
Most a progdvb-t megoldottam egy 30napos trial verzióval, de nem olyan szép a képe, a dvbviewernek sokkal szebb a képe, pedig ugyanazok a codec-ek vannak beállítva.
Smartdvb-t végre be tudtam állítani, látja az adókat, viszont azt írja, hogy nincs se hang se kép folyam, biztos megint vmi codec baj..
Total media-t újra felraktam, az analóg adók még mindig kékek, a digitálisak nem, viszont szaggat a kép és csúnya, szóval nem lett hosszú életű ez a második telepítése sem..
Viszont egyik programmal se megy a távirányítóm, pedig mindenhol engedélyezve van!Ja, és tegnap óta fent van a neo fm is a dvb rádiók között, hátha ez még nem volt ide postolva
-
zhagyma
őstag
válasz
lorenzen #6117 üzenetére
" ... A 8,2 Mbps iszonyúan magas sávszélesség. ..."
A DIGI "HBO dekódere" elboldogul vele: 15 Mbps.
Régebben biztosan műholdról szedte a DIGI ezeket, akkor 0.8 - 3 Mbps között ingáztak 480 / 544 / 640 x 576i felbontás mellett. A forrás is jelölve volt a stream-ben, de igazából már nem emlékszem rá. Jelenleg "unknown". Gondolom mostanában változhatott valami ...
-
Rick4
félisten
válasz
lorenzen #6119 üzenetére
Az viszont lehet, az HBO több holdon sugároz pl olyan kábelállomások számára is, mint a T-kábel és társai, lehet innen kapják/ veszik ők is. Az HBO-nak is igaza van, ha a minőséget nem bízza a cégekre..
Na, kérdés: Balatonföldváron vagyok, nyaralok két hete. Ma vagy holnap vennék egy DVB-T vevőt a lenovo S10-2-esemhez, mert hét végén nézném a forma1-et, merre találok itt? (talán holnap Székesfehérvár, Veszprém felé is megyünk)
-
válasz
lorenzen #6119 üzenetére
A megoldás kulcsa: üvegszál. Optikán áthajtják az egészet 1ik városból a másikba. Mivel oda vissza kommunikáció szükséges (internet, telefon) a műhold kilőve. Így pedig megéri a kpi fejállomás, és a városi "elosztók" között optikát használni. Műhold max backup-nak jó, ha az optika megszakad, vmi adás menjen kábelen
-
-
zhagyma
őstag
válasz
lorenzen #6103 üzenetére
Értem amit mondasz, de a jelenség a következő: A DIGI DVB-S-ről beforgatja DVB-C-re az HBO / HBO2 / HBO Comedy / Cinemax csatornákat a műholdas N2 kódolással egy az egyben. Műholdas kulcsváltás után a 4 csatornából egy még nézhető, de minden kulcsváltás után másik. Szóval érdekes ...
Lehet mégsem csak egy kulcs van: mondjuk az RSA alapján akárhány "publikus" / terjeszthető kulcs is lehetne a kikódolásra egyidejűleg.
csendes Igen, de a hurok nézzen az adóra "orcával". De nem sok variáció van ...
-
Rick4
félisten
válasz
lorenzen #5994 üzenetére
Azt én is tudom, hogy nem fix bitsebességgel jön, eleve az egy TP-n sugárzott mpeg2 vagy mpeg4 adatfolyam arról szól, hogy menedzselik az adatfolyamban lévő csatikat, ahova több sávszél kell, oda több megy, akár egyetlen másodperc alatt változtatva az értékeket, meg ugye van mindig valamennyi tartalék. Minden csatornát meg tudok nézni, itt inkább a belső hálóból egy külső ip-re történő streamelés lenne érdekes.
-
premete
veterán
válasz
lorenzen #5968 üzenetére
30 mA kell csak az erősítőnek, a tuner megy mindkét usb portomon, és az egyik az állítólag többet ad le a másiknál (powershare)
Az antenna forgalmazója azt mondja megy, és visszaadja a vételárat, ha mégsem.
Azt mondjuk nehezem tudom elhinni, hogy a tunernek pontosan 500 mA az igénye: próbáltam usb hubról, ahová mellé bedugtam egy egeret és egy lámpát, és a tuner működött akadásmentesen. -
azbest
félisten
válasz
lorenzen #5951 üzenetére
Köszi a választ
A leadtek-es pvr2 progival szépen tudom használni, választhatóan, hogy melyikről mutassa az adást. Ha két példányban indítom a pvr2-t akkor egyik az egyiket a másik a másik tunert használjaAhogy nézem az a bibi, hogy sok progiban csak azt lehet kiválasztani, hogy dvb directshow bemenet. Mondjuk vlc-ben advanced részen van ezen velül is forrás választás, de lehet csak linux alatt van valós tartalma.
Amúgy főleg azért kérdeztem, mert a 2 tunerrel tudnám magamnak streamelni az összes fta adást, ha a vlc-t be tudnám lőni hozzá
Linux alatt is megnézem mit lehet csinálni, ott elvileg látszik külön eszközként minden. Ha sikerül összehozni, akkor lehet megpróbálkozunk egy házon belüli multicast streameléssel, ahány mux annyi dvb-t tunerrel, így bármelyikünk tudja nézni az adást külön tuner nélkülmás tapasztalatok:
Próbáltam a media player home cinemában is a dvb-t bemeletet, de sajna még használhatatlanul instabil. Egyik gépünk gyenge procival de dxva-s videókártyával rendelkezik, most vlc->mplayerhc streameléssel tudjuk használni
Szegeden Honvéd tér földszinten is kipróbáltam, 0-100% között ingadozik a jel minősége a botantennával.. erősítős szobaantenna lehet elbírná.
-
zhagyma
őstag
válasz
lorenzen #5954 üzenetére
" ... Azt nem tudjuk, hogy a modulfogadó mennyiben tér el fizikailag a gépben lévő csatlakozástól. Nyilván a csatlakozó kompatibilis, de mögötte levő elektronika is? ..."
Nyilván PCMCIA Type II. csatlakozó (fizikai réteg) kompatibilis a szabvány szerint is. Ezen fizikai csatakozón és egyben fizikai adatcsere protokollon áramlik az információ oda / vissza. Erre a fizikai rétegre a DVB-CI ráépít egy szoftver adatcsere protokollt (nyílt specifikáció), amely el is hagyható kártyaolvasó esetén. Viszont a CAM-ban (többnyire ARM CPU alapú célszámítógép cserélhető firmware-l) implementált Conax / Nagravision / ... szoftveres eljárásait és a DVB Scrambler algoritmust implementálni kell. Ezek találhatók meg az "okosításokban" a kiolvasott RSA kulcsok pedig a neten. A kulcsot azért célszerű "kiolvasni", mivel az RSA "találgatáson" alapuló szoftver algoritmussal gyakorltilag visszafejthetetlen ...
Hogy visszatérjek az eredeti problémára. A kérdezőnek annyi feladata van, hogy végig próbálja a lehetséges szoftvereket, amelyek képesek támogatni a kártyaolvasóját és a Conax megoldásait. Valósznűleg sikerrel fog járni ...
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
lorenzen #5936 üzenetére
Azon akadtam ki, hogy nekem pont a minimális rendszerkövetelményként megadott Athlon II-250 3,0 GHz-es procim van, és a létező legegyszerűbb Gigabyte GT-PTV-TAF-akármi hibrid tunerkártyám, de az sima tv-zéskor legfeljebb 6-8%-kal terheli a processzort, WIN7 64 bit alatt.
Tudom, a meló nagyját a DXVA-s Radeon 4830 végzi, a procira csak felvételkor van inkább szükség.
De létezik az Intel alaplapi integrált VGA-ján kívül jelenleg BÁRMI, ami nem kapásból DXVA-s? Nem nagyon hinném..... -
Konkretcsavo
csendes tag
válasz
lorenzen #5921 üzenetére
Az a baj, hogy ezek a kifejezések nekem kínaiul vannak.
Szóval a kérdésem a következő lenne:
Van egy laptopom, ezen USB-s tunerrel tudom nézni a földi terjesztésű digitális adások közül azokat, melyek NEM kódoltak. DE szeretném nézni azokat is, melyek kódoltak.
Megoldható-e, hogy laptopon nézhető legyenek a kódolt adások?
Van nekem egy express-slotba illeszthető SMART olvasóm (úgy tudom, a mindigtv kódkártyája is SMART illesztésű). Szóval ha bedugom a kártyaolvasót, abba bedugom a legális mindigtv-s kódkártyát, nézhetők-e a kódolt adások? Esetleg kell-e valami szoftver?
Ha nem működhet így, akkor van-e arra egyéb megoldás, hogy a kódolt adások laptopon nézhetőek legyenek?
Megtisztelő válaszotokat előre is köszönöm
(egy nem hozzáértő amatőr)
-
vegyszer
addikt
válasz
lorenzen #5829 üzenetére
akkor ha mondjuk valaki a hétvégi telekre veszi a kártyát. akkoz az is előfordulhat, hogy nem tudja (az elején) újból nézni a casatornákat?
ez meglepő.
azt lehet ellenőrizni valahogyan, hogy mikor módosul a kódolás?a tv-ben van CI menü, bár nem igazán értem mit lehet vele kezdeni, de a kártya kódja megjelenik...
-
atesss
addikt
válasz
lorenzen #5293 üzenetére
Olyan cég terméke legyen, amelyiknek fő profilja a tévékártya gyártás. Driver és szoftver támogatás hosszú ideig legyen. Legyen saját fóruma a gyártónak.
Akkor te ezek alapján mely gyártókat ajánlod ?Mert most már nincs olyan sok idő a Foci-VB-ig, jó lenne minnél előbb beszereznem, hogy utána neki tudjak állni az antenna + programok + időzített felvétel beállításának.
Hauppauge termékek, az Irremote.ini átírásával, a Terratec termékekhez adnak távirányító szerkesztő programot.
Akkor ez a két gyártó gondolom ajánlott.
Ugyan most XP-s P4-es gépben lenne egy darabig (csak felvételre, képet meg se jelenítve, mivel úgy sem bírná el), de utána lehet hogy a másik gépen lesz / ismerősnél, szóval emiatt is a natív Win7 támogatás mindenképp kell. Meg elvből sem veszek már 2010-ben olyan hardvert, ami nem Win7 kompatibilis...
-
Virág et.
senior tag
válasz
lorenzen #5273 üzenetére
Kipróbáltam rajta egy 1080p HD demo videót, kis "röcögéssel", de folyamatosan játszotta. Ha hozzáveszem, hogy ez egy félig szétborult XP mindenféle vacakkal megtömve, akkor ez elég igéretes kezdet...
(A Compaq a R9550-el gyakorlatilag talán három félképet tudott megjeleníteni belőle...) -
atesss
addikt
válasz
lorenzen #5273 üzenetére
És sajnos NV-ből egyáltalán nem létezik 8000-s széria AGP-ben.
De mindketten, az induló kártyacsaládok néhány tagjából kihagyták ezt a funkciót.
NV-nél úgy tudom csak az "első 8800-asok" vagyis 8800GTS/GTX/ULTRA (G80) nem tudja, nem ?
ATI-nál talán csak a HD2900-ban nem volt benne.
De ezek amúgyis elég ritka darabok szerintem, no meg a brutális fogyasztásuk (2D-ben is) miatt HTPC-be nem igazán ajánlottak... -
Virág et.
senior tag
válasz
lorenzen #5270 üzenetére
Köszi a tanácsokat. Igazából az egész project azért indult, mert minden híreszteléssel ellentétben vehető nálunk a MindigTV, és ez fellelkesített (az analóg adások borzasztóan néznek ki az LCD TV-men).
Először le akartam cserélni a médialejátszómat egy kártyaolvasós, MM képes STB-re, de ilyet egyelőre nem találtam. Aztán gondoltam, hogy itt van ez az SFF PC, miért ne venném hasznát, de úgy néz ki, hogy csalódnom kell (csak a tuner és a VGA több lenne, mintha vennék pld egy Alcor HD1500-at, amivel ugyan ugyanúgy csak a free csatornák jönnének, de halkabb és kis fogyasztású lenne )Persze lehet, hogy a legegyszerűbb lenne a TV-met lecserélni egy beépített tuneresre....tényleg, nem kell valakinek egy 32"-os HD Ready Viewsonic?
Mondjuk a tunert lehet, hogy meglépem, ha egy P4 3GHz+ régi AGP-s 6600GT elég neki (ez van a lányom gépében)
-
Virág et.
senior tag
válasz
lorenzen #5243 üzenetére
Az Alcor HD2000-et nem neveznám médialejátszós STB-nek, mivel csak a saját felvételeit, meg talán MP3-akat tud megjeleníteni.
Én is keresgéltem "filmképes" és kártyolvasós tunert, de emberi áron egyelőre nem találtam.Most azon gondolkodom, hogy egy SFF házas kis Compaq gépbők építek egy kezdetleges HTPC-t, de az itteni hozzászólások eléggé elvették a kedvem.
Tényleg esélytelen egy P4 2.4GHz + ATI FireGL T2 (Radeon 9550) párossal a HD adások megjelenítése akár Win, akár Linux alatt? (tunernek egyelőre Pinnacle PCTV Hybrid Pro 310i vagy Asus 7131D PCI került szóba)Esetleg erőforrásigényben van különbség a különböző (akár PCI, akár USB) tunerek között?
-
zhagyma
őstag
válasz
lorenzen #5248 üzenetére
" ... A DVB-t azért választották szét több részre, hogy minél kevésbé zavarják egymást, az egymás mellett élő rendszerek. ..."
Az átlalad említett ok legfeljebb azonos közegben, azonos frekvencián, azonos módszerrel kivitelezett sugárzás esetén lehetne igaz. Ilyen létezhetne is a DVB-T / DVB-H esetén, de ezt szomszédos csatornákra áthelyezéssel szokák orvosolni ...
Valójában a DVB rendszerek az átviteli közeg szerint tagoltak a szabvány megalkotóinak szándéka szerint. Az átviteli közeg jellemző tulajdonságainak (zavar- és hibaforrás) ismeretében választották ki a digitális hibajavítás módját és a modulációt.
-
bbandi
tag
válasz
lorenzen #5235 üzenetére
Ebben szerintem tévedsz, a korábbi analóg tévék is átfedésben voltak a kábellel (kivéve kábel/S sáv). A DVB-C elsősorban azért van kitalálva, mert a jó átviteli közeg miatt sokkal több jelet át lehet vinni azonos sávszélességen, illetve talán több titkosítási rendszert támogat. Annak, hogy egy kábelszolgáltató a kábelen továbbadja a DVB-T jelet, annak technikai akadálya nincs, csak pazarolja a sávszélességet. Más kérdés, hogy az AH szerintem beszólhat nekik, hogy az ő forrásukat nincs joguk továbbítani.
-
bezgo
csendes tag
válasz
lorenzen #5235 üzenetére
Ahol lakom az Szfvár külvárosa, egy, a szolgáltatók részére nélkülözhető terület...
Akik eddig internet szolgáltatásban is monopol helyzetben voltak (3/1-es vonal havi 10-ért), na ők a kedvenceim www.kabelsat.hu
Szerencsére sikerült másnak is betörni, rádiós nettel, most a 4/2-es vonalért fizetek 3-mat. Eh.
Arra akarok kilyukadni, hogy konkurencia nagyon nincs, a mindigtv utcakeresőjében is az szerepel, hogy nem lefedett terület
Megvárom a tájékoztatót
Köszi a válaszokat!Üdv, bezgo
-
bzoley
veterán
-
bezgo
csendes tag
válasz
lorenzen #5233 üzenetére
Ez esetben a szolgáltatóm sincs tisztában a dolgokkal
Bemásolom mit küldtek levélben:"Június 1-re tervezzük a földi digitális adók vételének lehetőségét a kábeltévé hálózaton. Amennyiben a tv készüléke alkalmas a DVB-T MPEG-4 HD vételére, a megadott frekvenciákra hangolás után a jelenleg szabadon fogható adók (M1 HD, M2 HD, Tv2 SD, Rtl Klub SD, Duna Tv HD, Duna II. Autonómia SD és az Euronews SD angol,német és Francia nyelven) vehetők. Amennyiben a tv készüléke nem tudja a DVB-T MPEG-4 HD vételét, úgy szükség van egy DVB-T MPEG-4 HD dekóderre.
A frekvencia kiosztás miatt ez a csomag a bővített és az extra csomagban lesz fogható.
Ezeknek a csatornáknak előfizetési díja nincs.
Beüzemelés és tesztelés után részletes tájékoztatót küldünk."
Várjam meg a tájékoztatót?
-
atesss
addikt
válasz
lorenzen #5207 üzenetére
A #5204-ben linkelt leírás alapján egyik Conax cas7-es kódolást használó DVB-C szolgáltatónál sincs kártya összezárás, csak a saját STB-ukkal:
A T-Home, Vidanet és Fibernet esetében a párosítás csak olyan szintû, hogy elõfizetõi boxokban ne lehessen cserélgetni a kártyát egymás közt, de saját eszközben (pl. DVB-C tuner) használt conax modulban állítólag mûködik, csak havonta egyszer be kell tenni pár percre a szolgáltató settopboxába, mert csak ott frissül a kártya.Bár azért nem 100%-os a dolog, úgyhogy jó lenne valakitől tapasztalat, akinek tényleg megy ez...
DVB-S szolgáltatóknál a T-Home Sat sajnos zárt, de a HelloHD csak bizonyos esetben:
Sajnos néhány szolgáltató párosítja a kártyát a settopbox-szal, ami annyit jelent, hogy csak abban mûködik. Ilyen a T-Home, a Hello HD és a Digi mûholdas szolgáltatása és a UPC kábeles szolgáltatása. A Hello HD esetében csak akkor van párosítás, ha a szolgáltató settopboxát használod és nem sajátot. Ha feltöltõkártyás vagy (mint én), akkor nincs párosítás. -
atesss
addikt
válasz
lorenzen #5138 üzenetére
Tudnál erről egy kicsit részletesebb infót mondani ?
Mármint a saját építésről.
(Ha gondolod, lehet privátban is).Az új MindigTV Extra csomaggal is ugyanúgy működhet ez a módszer gondolom, mert a kódolás ugyanaz, mint a (most megszűnő) HírTV + ATV-s Terra+ csomagnál, nem ?
-
ati2
őstag
válasz
lorenzen #5193 üzenetére
Most már érdemes lesz megvennem, mert 1-2 hét múlva lesz DIGI Kábel nálunk, a DVB-T meg itt csak akkor jön, ha olyan kedve van
A licensz hogyan működik? Egy gépen van XP + Win7 is, amit felváltva használok. Nem tudom, hogy felmegy-e mindkettőre a legális, egy licenszel? Meg hamarosan komplett gépcserém is lesz. Erről nem nagyon írtak semmit az oldalukon, vagy vaksi vagyok
-
ati2
őstag
válasz
lorenzen #5186 üzenetére
Igen csak a 1.4-es smartdvb nem ismeri fel a dongle gold-ot, az új meg isten tudja, hogy tényleg virusos-e.
A DVBViewer meg fizetős, ráadásul Win7 alatt állandóan adminisztrátorként kell indítaniAz MPC-kben meg lehet extra pixel shader effekteket rakni a képre, pl sharpen complex ami nekem nagyon bevált sima filmnézéshez (HD filmeknél pl extra éles lesz minden).
Remélem majd az Anysee E30C Plus-al működni fog, mert a DVB-T amúgy is felejtős az ingadozó térerő miatt nálam. A digi meg 1-2 héten belül remélem behúzzá már végre a kábelt.
VLC alatt is megy a tuner, de nem lehet csatornát váltani fix RTLK
-
kezdő
senior tag
válasz
lorenzen #5124 üzenetére
Kipróbáltam a legfrissebb verziót, de a beállításoknál állandóan lefagy. (Win7 32bit)
Valaki tudna mondni egy olyan alternatívát ami ingyenes és behoz mindent amit a VLC betud?
Csak mert én elégedett lennék a Media Center tudásával, de egyszerűen nem ad képet és hangot néhány adónál. (pedig az EPG-t is betölti)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- One mobilszolgáltatások
- Gyúrósok ide!
- EAFC 25
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Asztalos klub
- Erőgép kompakt tábla formájában a Redmitől
- Lítium-ion/Li-ion akkumulátorok
- Azonnali informatikai kérdések órája
- További aktív témák...
- Üzletből, garanciával, Macbook Pro Retina 14" 2021, M1 32GB RAM/1TB SSD Space gray
- HP EliteBook x360 830 G8 Core i5 1145G7 2.6GHz/16GB RAM/512GB
- UF Lenovo Yoga 9i x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 14" -60% i7-1360P 16/1TB Iris Xe 2,8K OLED 90Hz
- Lenovo Yoga 9i x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 14" -60% i7-1260P 16/512 Iris Xe 2,8K OLED 90Hz
- Új DELL Inspiron 16 Fémházas Multimédiás Laptop 16" -40% Ryzen 7 8840U 8mag 16/1TB FHD+ IPS
- 100.000 ft -tól Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! ASUS ROG Strix G18
- 0% THM részletfizetés, beszámítás! Gamer PC, notebook, konzol, Apple termék, hardver KAMATMENTESEN!
- Honor 90 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Beszámítás! Apple iPad Pro 13 2024 M4 512GB Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest