- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Fotók, videók mobillal
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Megjött a jubileumi Pixel széria
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- iPhone topik
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Poco F7 Pro - jó, de az amatőr sem rossz
Új hozzászólás Aktív témák
-
PikkPukk
csendes tag
Több adó is van, néha az egyik esik ki, néha a másik. Nálam egész hétvégén a HD-s adás volt gyenge, vélhetően a Hármashatár-hegyi adó hasalt el. Elég sokat tornásztattam a szobaantennát, mire használható minőségben sikerült befogni a jelet (máshonnan, 40% körüli minőséget mutatva). De most megint jó, 90-100% körül dübörög a HD. Az SD nem nagyon változott eddig nálam, olyan 60% körül volt... Egyébként 100%-nál is előfordulnak átviteli hibák: megugrik/kimarad az adás, összetörik/elmaszatolódik a kép néhány másodpercre, stb...
Annak, aki konfigot kérdezett:
tuner: Leadtek Dongle DVB-T USB (nem hibrid, csak digi), Aqua-nál vettem, de ott éppen nincsen már
hw: AMD X2 3800+ (2GHz), Gigabyte M55S3 (Nforce 550), 2GB Geil DDR2-800, Geforce 7300LE
software: WinXP, Leadtek Winfast PVR2 lejátszó ArcSoft dekóderrel (lhsite.hu-ról) vagy ProgDVB Pro (21 napos trial, de max utána csinálok egy system restore-t, s újra felrakom, ha addig nem találok mást) CoreAVC dekóderrel. Mindkettő olyan 70% körüli CPU terheléssel HD adás közben (2 magon), az SD adás 10% alatt mozog.A tuner installálását azzal kell kezdeni, hogy a hozzá adott bot antennát és USB hosszabító kábelt meg kell tanítani repülni.
A második lépés, hogy USB 2.0-ás aljzatba dugjuk a tunert (a ház elején lévők néha csak 1.1-esek), dugunk a hátuljába egy normális antennát (én egy V alakú szobaantennát használok, egy 20 éves Samsung tévéről maradt még meg), felrakjuk a szoftvereket (előtte érdemes egy System backup point-ot csinálni), majd a ProgDVB-ben manuálisan állítjuk be (Budapest területén!) a 28-as és/vagy 38-as UHF csatornát (talán "Scan transponder" menünek hívják, csati beállít, Lock gomb megnyom), majd addig forgatjuk, tekergetjük, rakosgatjuk az antennát, ameddig nem kapunk (látunk a progiban) valami épkézláb jelerősséget (Scan gombot megnyomva kapjuk meg a tv csatornákat). Szóval nem a progira bízzuk elsőre, hogy scannelje végig az összes csatornát, majd jövünk ide panaszkodni, hogy "a hülye tuner nem talált egyetlen adót sem" (mert nálam is így volt először, csak én nem rohantam vele vissza azonnal a boltba)... Majd a talált csatornák bevitele a programba, codec-ek beállítása, stb...
Ha már manuálisan találtunk néhány adót, akkor esetleg lehet próbálkozni az "auto scan"-nel és esetleg más programmal (lejátszóval) is...
Új hozzászólás Aktív témák
- Cyberpunk 2077
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- BestBuy ruhás topik
- Fotók, videók mobillal
- Hivatalosan is részesedést vásárolt az Intelben az USA kormánya
- Cognac , Brandy
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Elektromos autók - motorok
- Házimozi belépő szinten
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Gigabyte AORUS MASTER RTX 3080 10GB GDDR6X Videokártya! BeszámítOK
- Turtle Beach Stealth Ultra Gamepad!
- GAMER PC Ryzen 9 5900X/MSI MPG X570 Gaming Edge WiFi/Gainward GeForce RTX 3070Ti Phoenix/32GB DDR4
- iPhone 16 Pro Max 256GB Natúr Titán 2028.02.15-ig garancia! AppleCare+!
- 840 G11 14" FHD+ IPS Ultra 5 125U 16GB 512GB NVMe ujjolv IR kam gar
- Samsung Galaxy A21s 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Acer TravelMate P214 i3-1115G4 12GB 512GB 14" FHD 1év garancia
- Apple iPhone Xs Max 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest