Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • PikkPukk

    csendes tag

    válasz DarkByte #1961 üzenetére

    Tavaly vettem új, gyors gépet. Gondoltam na végre akkor már gyorsan fog menni a DVD->XviD kódolás. Gyorsan is ment, 2-3 óra alatt megvolt egy filmnek a kétmenetes tömörítése (max. minőségre állítva az XviD tömörítőt, 1.5 - 2 Mbit/s bitráta között).
    Csak épp az új géphez új monitort is vettem és szörnyűlködve néztem azt a képminőség romlást, amit az átkódolás okozott. Ezek után inkább vettem egy nagyobb winyót és a DVD filmeket eredeti minőségben hagytam meg (csak a fölösleges extrákat szórtam ki)... :)
    25.-én este sikerült viszonylag nézhető jelerősséget elérnem egy szobaantennával, és konstatáltam, hogy mintha javult volna a HD adások minősége. Ha jól látom visszatértek a full HD-ra (1920x1080) és mintha ráraktak volna a képre a tömörítés előtt egy kis zajszűrést is, ami jelentősen javítja a tömörítés hatékonyságát. Nem volt se zajos, se taknyos a kép. (a Neveletlen hercegnő és az Elizabeth filmeket néztem csak meg, főleg az utóbbinak volt egész jó minősége)
    Szóval én úgy vagyok vele, ha már egyszer sikerült egy jó minőségű digitális HD adást rögzítenem, akkor nem akarom azt semmilyen módon sem tönkrevágni valami átkódolással... :N

    Lehet, hogy volt már erről szó, de azért rákérdeznék mégegyszer:
    Erősítős szobaantennával sikerült valakinek jelentős javulást elérnie a vételben vagy csak kidobott pénz az egész? (most egy passzív kétágú botantennát használok, ezzel már sikerült 60%-os jelminőséget is elérnem, pedig nem is az ablakba raktam)
    Konkrét típus is érdekelne... (irányított tetőantenna nem megoldás, mert nem tudom hova rakni, a plafonra nem akarom fellógatni, bár végső megoldásként ez sem kizárt :D )

Új hozzászólás Aktív témák