- Érkezik a Samsung Health előfizetés?
- Fotók, videók mobillal
- Android szakmai topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Yettel topik
- Mobil flották
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- Akciófigyelő: Jelentősen olcsóbban nyit az Ulefone új mindenese
Új hozzászólás Aktív témák
-
kutyuska
aktív tag
Tegnap óta van AC3 384kbps hang az M1/M2 HD-n.
Eddig 2.0-ás. De, ha lesz megfelelő műsor, akkor 5.1 is menni fog. -
kutyuska
aktív tag
válasz
ph_robchee #3288 üzenetére
Szolgáltatója válogatja, hogy párosítva van, vagy sem.
Érdemes utánna nézni. -
kutyuska
aktív tag
válasz
wassermann #3279 üzenetére
Inkább a Megyeri hídhoz menj.
A Lágymányosinál MÜPA van és Nemzeti, de egyikben sincs csúszda
Viszont lehet, hogy jobb a vétel -
kutyuska
aktív tag
Zhagyma, egy kis gyakorlati segítséget kérnék. Olyan közösítő kellene nekem, amelyik kb. 0-700 ill. 700-850Mhz frekivenciákat közösít. ( kábeltv + DVB-T )
A kereskedelemben kapható UHF/VHF közösítőknél az alsó tartománynak 430Mhz környékén vége.
Bármi érdekel: kapcsolási rajz, nyákterv, ügyeskezű szaki telefonszáma, stb.
Köszi -
kutyuska
aktív tag
válasz
Mushroom #3034 üzenetére
Na még egyszer!
DVB-C: kábeles digitális: Ha a helyi kábelszolgáltatás ilyen, akkor használható lehet. Szükség lehet egy modulra a CI slotba az előfizetői kártyához( T-home esetén pl. Conax )
Mindenképp meg kell kérdezni a helyi kábelszolgáltatót.
DVB-T: földfelszíni digitális
DVB-S/S2: Sat szolgáltatás, ilyen az "OlcsóTV " Na ez valszeg nincs a TV-dben, bár pontos típust nem írtál.
Az Olcsó TV-hez szükséges eszközök árait már leírtam neked a másik topicban.További szép napot!
-
kutyuska
aktív tag
Itt [link] a #6288. hszben elenyésző kisebbségként emlegetnek minket.
-
kutyuska
aktív tag
Kb. 2 hónapja vettem fel utoljára filmet a DTV2000H tuneremmel a Dunáról. Akkor tökéletesen ment minden lejátszón. Azóta telepítések nem voltak
Most próbáltam felvenni egy filmet a Duna HD-ról.
Az eredmény:
- mplayerc - kép nincs csak hang
- mplayerc HC - kép is van, de a mozgások irányába szaggat rendesen
- WD HDTV - jó a lejátszás néha kis képhiba, viszont a hang csúszik szép lassanWinFast PVR2 - 2.0.3.17 volt a szoftver.
Uninstall, driver leszed, újraindítás, WinFast PVR2 - 2.0.3.21 telepítés.
Eredmény:
- Duna HD ugyanaz mint eddig, a mozgásoknál szaggat rendesen.
- RTL: a TV nézésnél akadozik,szétesik a kép és a hang, viszont a felvétel tökéletesConfig: Gigabyte GA-MA78GM-S2H, Amd 4450e, 2 GB RAM, ATI 2600 HD
valami ötlet?
-
kutyuska
aktív tag
válasz
Sleeper987 #2862 üzenetére
[link] 1,48 Mbps
-
kutyuska
aktív tag
válasz
Capella #2819 üzenetére
1. A Sony tagadja, hogy az ő hibájuk lenne, viszont az AH tényleg megoldotta, de nem hiszem, hogy a Sony TV tulajdonosok miatt.
2. A műszaki okokat nem ismerem, de valszeg emiatt lehet.
Amit leírtam, az mások tapasztalata nem az enyém.A HD-s box jelenleg ingyen van a HD-s csomag mellé.
Ami miatt nem szeretnék STB-t.
- foglalja a helyet,
- fogyasztja az áramot
- újabb kábelek
- még egy távirányító
- A tv-m tudja amit most ezek a boxok nyújtanak. Képminőségben talán jobbat is.
Ha lesz PVR-es STB annak örülnék.
( jelenleg ezért van UPC Directem ) -
kutyuska
aktív tag
válasz
zhagyma #2817 üzenetére
Több T-s előfizető kipróbálta Conax-os modullal, tökéletesen működik.
Két apró szépséghibája van.
1. az EPG ugyanolyan hibás mint a DVB-T-n volt a javítás előtt ( izlandi betűk az ékezetes karakterek helyett.) Az STB-vel tökéletes.
2. Úgy néz, ki havonta egyszer vissza kell dugni rövid időre a kártyát az STB-be.Sajnos nincs megoldásom a stream felvételére még átkódolással sem.
-
kutyuska
aktív tag
válasz
zhagyma #2815 üzenetére
Ha a TV-m DVB-T tunerját nem is tudom nagyon használni ( Duna 1.2 ), de a DVB-C tunert kipróbáltam szombaton. Kódolatlan volt az HBO.
A T digitális kábeles csomagjában eddig is megvolt az összes ( 112 ) csatorna, de eddig kódoltan.Tökéletes volt a képminőség az HBO HD-n.
Agusztusban lejár a UPC hűségem. Valszeg előfizetek a T HD-s csomagjára. És nem kell STB csak Conax modul. -
kutyuska
aktív tag
válasz
Core2duo6600 #2806 üzenetére
Itt találsz egy pár combo megoldást:pl. Dreambox, AZBox, QBox.
Cserélhető DVB-S2, DVB-C, DVB-T tuner modulok.
[link]
+ Vastag pénztárca -
kutyuska
aktív tag
Tudja valaki, hogy az AH pontosan mit javított, hogy a magyar karakterkészlet helyesen jelent meg az EPG-ben a Sony Tv-ken?
A T-Home DVB-C szolgáltatásában is hasonló a probléma -
kutyuska
aktív tag
"No ethernet no nothing! Mindig leakasztja az ember rola a vinyot es masol mint a kokorban... arrrrrr
"
Az átlagember nem biztos, hogy hálózatba szeretné kötni a médialejátszóját, lehet, hogy nem a szomszéd szobából származnak a lejátszandó tartalmak.
Igen! hordozzuk a vinyót és másolunk mint a kőkorbanEsetleg a hónunk alá csapjuk a WD-vel együtt és nem csak otthon mozizunk.
Apropó! Neked mit jelent a kőkor?A WD-hez pedig van hackelt firmware USB eth támogatással: [link]
A WD pont arra jó amire nekem kell: HD filmek lejátszása, ha már nincs magyar HD tartalom a légtérben, csak MIG-29
-
kutyuska
aktív tag
válasz
19mikober68 #2582 üzenetére
Például: [link]
Ha kell a kábel és az antenna bemenet egyszerre , akkor a két antenna bementűt választanám, még ha nem is PCI-E. pl. DTV2000H ( műxik szépen )
Nem árt alá egy izmosabb gép, vagy VGA HD2600-tól felfelé . -
kutyuska
aktív tag
válasz
zhagyma #2569 üzenetére
Micsoda mázli, hogy A DVB-T tuner a Sony-nál együtt jár a DVB-C-vel.
Elindult nálunk a digitális T-Home kábel. Egy másik topicban letesztelték a Sony-t egy Conax-CAM modullal és egy T-Home-os HD előfizetős kártyával. Műxik a dolog, bár most az STB-t is ingyen adják.
Nézegettem az áraikat, legrosszabb esetben is 6900-ből megvan a családi csomag 2 TV-re + 8 HD csatorna. Egyedül a Duna lenne a DVB-T-n. -
kutyuska
aktív tag
Az AH-nak szüksége van az M1/M2 sugárzási díjára, mint egy falat kenyérre.
Abból tejel at ATV/HírTV párosnak. Csak kitartás -
kutyuska
aktív tag
Csak kicsit OFF
Elindult nálunk a T-home digitális kábel szolgáltatása.
Kiváncsiságból végighangoltam a ( Sony TV DVB-C tuner ) a sávot. Százegypár adót meg is talált, de természetesen kódoltan.
Van arra "hivatalos" megoldás, hogy STB-nélkül nézzem? pl. CI modul + hivatalos kártya.Ezután újrahangoltam a DVB-T-t és megtalálta a DAB rádiókat.
-
kutyuska
aktív tag
Nekem mintha mindkét csatornán ( 55, 62 ) ugyanaz jönne: Duna HD, Autonómia
-
kutyuska
aktív tag
Idézet egy másik fórumból:
"CSak tájékoztatásul:
UHF 24 RTL 70dBuV 3.2mV
UHF 38 MUX B 68dBuV 2.5mV
UHF 41 M 1 85dBuV 18 mV
UHF 55 MUX A 54dBuV 0.50mV
UHF 58 TV2 83dBuV 14 mV
UHF 62 MUX C 53dBuV 0.45mV
Budai Vár dupla leke 7m SAT koax "Mennyi lehet a budai vár légvonalban, 3-5 km?
Ezek után nem csoda, ha a nagylepke és a 28dB-es erősítő 30km-re az adótól néha kevés! -
kutyuska
aktív tag
válasz
kutyuska #2219 üzenetére
Megoldódni látszik a probléma.
A megoldás a Trasport Stream Packet Editor. A jelenlegi béta verzió 45 napig teljes funkcionalitásában használható. Egy menetben megoldja a vágás és a megfelelő PMT ( video és audio ) kiválasztását, az egyéb sallangok nélkül, szükség esetén lehetséges audio/video demux is.
Az eredeti 9,5 GB-os ( kb 55 perces ) DVB-T-n rögzített ts-ből vágva és a nekem kellő műsort kiválasztva a végeredmény 34 perc/1,8 GB -
kutyuska
aktív tag
válasz
kugyu21 #2232 üzenetére
Nagyjából igen! Bár ha gyártók reklámjait nézed, minden egyszerűnek tűnik
A jelenlegi eszközparkom:
- LCD TV + mpeg4 tunerrel és új antennával és erősítővel a tökéletes DVB-T vételhez.
- DVD lejátszó.
- Sat-os STB PVR funkcióval a szolgáltatótól.
- PC analóg és DVB-T tunerrel sok-sok HDD-vel és DL DVD pörkölővel.
- miniDV kamera
- WD Media Player + USB HDD
és sok sok távirányító.
Ami még nincs:
- 5.1-es hangrendszerEnnyi eszközzel gyakorlatilag tudok SD/HD-ben analóg és digitális forrásból rögzíteni, szerkeszteni, archiválni és megnézni ( ha még marad rá időm
) és még a nappaliba is beférek.
-
kutyuska
aktív tag
[OFF]
Én is innen szereztem be az infókat, majd gyorsan megrendeltem.
Van itt részletes teszt is.
Tegnap este csak kevés időm volt tesztelgetni.
Alap HD lejátszó 1080p-ig, külső USB eszközről ( Usb-s optikai eszköz nem támogatott ).
optikai hangkimenet, túl kicsi és egyszerű távszabályzó, de minden funkció elérhető.
Ami nekem lényeges: .ts és mkv lejátszása.
A leírással ellentétben régi Dvix 3-as filmet is lejátszik, de minek
Gyönyörű képe van. Mondjuk a Sony W4000-esem valódi 24p lejátszást is támogat.
De beállítható 50/60Hz-re is a kimenet a puldown elkerülésére.[/OFF]
-
kutyuska
aktív tag
válasz
wassermann #2012 üzenetére
Már megérkezett!
A PVR2 által rögzített .ts-t röccenés nélkül lejátsza a legutolsó firmware frissítésnek hála.
Tegnap este próbáltam.
[link] -
kutyuska
aktív tag
válasz
DarkByte #1947 üzenetére
Végre saját antennaerősítővel bejönnek a csatik.
.ts-be rögzítettem tegnap este. A H264TSCutter még megbirkózott a fájllal, de a vágott részt az MPC és a TSRemux sem tudja megnyitni.
Az eredeti .ts fájlban a TSRemux 2-2 video és audio-t talál, de bármelyik párosításban remux-olva a videoban és az audioban is hibák vannak.
Valami ötlet? -
kutyuska
aktív tag
válasz
romulan #2203 üzenetére
Az biztos
Első meglepi: nem biztos, hogy megegyezik a csavartávolság a gyári lepkén és az erősítőn ( ez utóbbin 28mm ) ( Sufnituning antenna esetében ez nem játszik )
Második meglepi: a 30 dB-es erősítés lazán túlvezérelheti a DVB-T tuner bemenetét. Itt nem elsősorban a DVB-T csatik jelszintjéről, hanem az analóg csatornákéról beszélek.
Szintszabályzós erősítővel kellene próbálkozni, vagy berakni egy splittert. Ez önmagában is csökkenti a jelszintet 4-8 dB-lel -
kutyuska
aktív tag
Ezzel a kis ( kölcsönbe kapott ) erősítővel : [link] sikerült képet csalnom a Leadtek tunerre is. A Sony TV-n egy nagyságrenddel jobb lett a hibaarány ( 4*e-4 ).
A nagylepke maradt a padlástérben.
A TSReadernek valami nyűgje van a h.264 dekódolással, de ez most érdektelen.Viszont erősítővel, vagy anélkül a 3 HD adó rettenetes a Sony-n is. Pl. a Pavarotti emlékkoncertnél minden kamera mozdulásnál felcsíkozódott a kép és mosott vízfestmény élményt nyújt.
Gyakran tele vannak kódolási hibával ( miközben a hibaarány nem változik, a Pro Viterby pedig 0 )
Nem a legjobb alkalom a vételen történő kisérletezésre.
A hiba nem az Ön készülékében van! -
kutyuska
aktív tag
Sikerült valakinek HD-ban rögzíteni az M2-ön a Muppet Show-t?
Egy életre lekötelezne vele -
kutyuska
aktív tag
Na végre kipróbáltam ezt :[link]
1. A padlástérben felraktam a passzív lepke helyére. 746 Mhz-en semmi változás, 802 Mhz-en drasztikus 10x hibaarány növekedés a Sony TV-n ( jelszintet mérni nem tudok, de a hibaarány is megfelel viszonyítási alapnak.
2. kültérben gyakorlatilag semmi változás az előzőhöz képest.Konklúzió: az antenna valszeg nem tudja a szépen leírt specifikációját.
Kicsit tudtam javítani a hibaarányon azzal, hogy 900-2400 Mhz-es osztót raktam be a régi helyére
Helyszín: Veresegyház, D-Ny-i fekvésű domboldal, zavaró tereptárgyak nélkül. Közvetlen rálátás nincs. -
kutyuska
aktív tag
Nagyon köszönöm!
-
kutyuska
aktív tag
Elsősorban bzoleynak címezve: A TSreader-ben az "Active PID's ablakban látható sebességek transport stream vagy video bitrate?
-
kutyuska
aktív tag
válasz
zhagyma #1821 üzenetére
A tunerhez menő kábel kb. 15m, 5m-rel hosszabb mint a TV-hez menő.
És mindkettő 3,2mm-es. Az RG6-osból 2 már nem megy bele a csőbeSejtettem, hogy ez a gyenge láncszem.
A lepkében természetesen nincs erősítő, de most már nyugdíjazom. A belinkelt antennának viszont elég jó a nyeresége magasabb frekin ( legalábbis papír szerint ).
Ha ez is kevés lesz, akkor még egy gyetyaerősítőt berakok közvetlenül az antenna után.
Max. ennyit áldozok rá.
Mire ezeket megcsinálom és még mindig nem lesz M1/M2 HD, átpártolok a HellHD-hoz -
kutyuska
aktív tag
válasz
zhagyma #1810 üzenetére
Síma splitteremet kicseréltem egy ilyen tápfeladósra [link]
A -3,9dB-es csillapítású ágra került a Leadtek tuner. Eredmény: 802 Mhz-en bejön a jel 89%-kal, de 746Mhz-en is csak 89% az eddigi 99% helyett. Ennek a splitternek kicsit más a karakterisztikája, mint az előzőnek
A -7,8 dB csillapítású kimenetre raktam a TV-t. A hibaarány 1*e-2 -re romlott 2,5*e-3 -ról.
Ha az időjárás engedi a padlástéri nagylepke helyett ez [link] kikerül a szabad levegőre. -
kutyuska
aktív tag
válasz
zhagyma #1804 üzenetére
Frankó!
Tegnap jött meg a Yagi antennám, amit a nagylepke helyett gondoltam.
Tegnap este egyébként egy nagyságrenddel jobb volt a hibaarány a Sony-n ( 2.5 e-3 >2,5 e-4 ) A Leadtek tuneremen 99% volt a jelerősség és jelminőség az 55-ös csatin, a 62-őn pedig 0.
Miközben a Sony-n megvan mindkét csatorna! -
kutyuska
aktív tag
Zhagyma #1792-es hozzászólásában emlegetett korlátozás:
"A 734 - 758 MHz (TV 54-56. csatorna), a 798–814 MHz (TV 62–63. csatorna)és a 830–846 MHz (TV 66–67. csatorna) sávokban nem polgári célú légi rádiónavigáció szolgálat működik (várhatóan legkésőbb 2015-ig)."
Ennek alapján hogyan lesz az 55-ös és a 62-es csatornán normális műsorszórás?
-
kutyuska
aktív tag
Van olyan szerencsés
akinek T-SAT is van az mpeg4-es DVB-T vevője mellett ?
Érdekelne a T-SAT képminősége a Duna II Autonómiához hasonlítva. -
kutyuska
aktív tag
-
kutyuska
aktív tag
Nálam továbbra is Signal:89% Quality:89% 746 MHz-en.
802 MHz-en pedig 0!
Valahol jó kis szűrő lehet, vagy az elosztóm adta meg magát -
kutyuska
aktív tag
A TSReader-rel most is nagy 0 a 802 MHz. Nem 18% vagy 23% hanem 0.
" Signal: not tuned "
Néhány esőfelhő útban vanA Duna II nagyon tömörített, silány minőségű adás kb. 2 Mbit/s sávszéllel. Pl. a nagyobb bőrfelületek helyett csak foltok vannak. Anno a VHS produkált ilyet a 100. lejátszás után. Csak ahhoz nem kellett drága cucc.
Szerencsére a párttévéket nem látom a 1,5Mbit/s sávszélességükkel. -
kutyuska
aktív tag
A Leadtek tuneremen most csak a kódolt ATV/hírTV jön.
A 802MHz teljesen üres. Se PVR, se TSReader, se DVBvierwer nem talál rajta semmit.
Miközben a Sony W4000-n tökéletesen jön a Duna/Duna II, valamint a kódolt ATV/HírTV
E két utóbbi hangja HE-AAC a Sony szerint.A Sony az alábbi műszaki infókat adja a DVB-T vételről:
jelszint: magas
Pre Viterbi: 3,95 e-3 5s: 3,75 e-3 UEC:0
Pro Viterbi:0 5s:0 COFDM AGC: 55-70 között ugrálAz e-3 gondolom 1/1000 lenne, de a többiről halvány lila dunsztom sincs.
-
kutyuska
aktív tag
Leírnám én is a tapasztalataimat:
Helyszín: Veresegyház, D-Ny-i fekvésű domboldal. A rálátást a Széchenyi-hegyre a fóti Somlyó megakadályozza ( ezért nincs AD nálam
) Egyéb tereptárgy nincs.
Antenna: lepke a padlástérben tűzfalnak támasztva, tengerszint feletti magasság kb. 191 m. Erősítés nélkül, noname osztóval 3 felé. Mindenhol 3,2mm-es koax ( ebből több fér a csőbe)
Megjelenítők:
1. Sony W4000 mpeg4 tunerrel, kb. 10m koax
2. Leadtek DTV2000H, kb. 15m koax ( Gigabyte GA-MA78GM-S2, AMD X2 4450e, Ati HD2600 Pro )A kisérleti mpeg2 ( 2006-ban vettem a Leadtek-et ) majd mpeg4 HD adások tökéletesen jöttek. A TSreaderrel 100%-os volt a jelszint és a minőség.
Dec.1 óta: Sony-n tökéletes a jelszint, minden ok, de az EPG magyar karakterei hibásak. Leadtek tuner: TSReader 89%-os jelszint és minőség. Akadozik, fagyogat.Eddig nem fordítottam nagy figyelmet az antenna elhelyezésére
Kültéri elhelyezéssel és megfelelő pozícionálással valszeg megnövelhetem a tunerkártyánál levő jelszintet.
De inkább megvárom amíg kialakul a csatornakínálat.A hétvégén, ha időm engedi kipróbálom egy erősítős szobaantennával is ( by Somogyi )
-
kutyuska
aktív tag
Csak a helyzet miatti elkeseredésemet szerettem volna érzékeltetni
Kábelezés nálam is jól áll. Igaz minden a padlástérből van elosztva a 3 bemenet ( Tré-kábel analóg, UPCD, nagylepke ) a 2 TV + tunerkártya felé.
Csak a TV-n kell néha átdugnom az antennabemenetet, ha váltani akarok az analóg és a DVB-T között. Hiába, a Sony nem olyan felhasználóbarát mint a Leadtek -
kutyuska
aktív tag
Hát én meg szépen felbattyogok a padlásra és a nagylepke helyére visszadugom az analóg Tré-kábelt. Hátha van még rajta jel!
-
kutyuska
aktív tag
válasz
wassermann #1141 üzenetére
A kereskedelmi adóknak az az érdekük, hogy minél kisebb befektetéssel minél nagyobbat kaszáljanak. Marhára nem érdekli őket a HD. Lásd prominens vezetőik korábbi nyilatkozatait.
A HD-t addig szeretném élvezni, amíg ellátok a TV-ig.
Pár év alatt romlanak ezirányú esélyeim
HDTV helyett majd letöltögetünk, azt legalább továbbra sem büntetik -
kutyuska
aktív tag
Ha már nem lesz Digitális Karácsony, legalább fehér legyen
-
kutyuska
aktív tag
válasz
wassermann #1063 üzenetére
A cél a HD-s PVR-es műholdas STB-re felvett anyagok lementése.
USB, eth, letiltva. A HDMI-n nincs HDCP -
kutyuska
aktív tag
Találkozott már valaki olyan kártyával/alkalmazással amin HDMI bemenet van és ezen keresztül képes a PC rögzíteni a HD felbontású streamet.?
Az analóg capture mintájára.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- OLED monitor topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Egyre csak fejlődik az AI, emberek tízezreit rúgja majd ki a BT
- IGP nélküli processzorokkal készül az Intel és az AMD
- Xbox Series X|S
- Vicces képek
- Érkezik a Samsung Health előfizetés?
- GTA V
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy Note 10+/Samsung Galaxy Note 20/Samsung Galaxy Note 20 Ultra
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 64GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- Samsung Galaxy S23, 8/128 GB, Kártyafüggetlen
- LG 25GR75FG - E-Sport Monitor - FHD 360Hz 1ms - NVIDIA Reflex + G-sync - AMD FreeSync - HDR 400
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Z370M i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB ZALMAN S2 TG Corsair S650W
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged