- Azonnali mobilos kérdések órája
- Fotók, videók mobillal
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Mobil flották
- Ilyen lesz a Fairphone 6
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Érkezik a Samsung Health előfizetés?
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- iPhone topik
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
Új hozzászólás Aktív témák
-
lorenzen
aktív tag
-
lorenzen
aktív tag
Karácsonyi ajándékok.
A Hello HD-től!
A mai naptól, várhatóan január első munkanapjáig, szabadon fogható a szolgáltató csomagja.
A HBO csatornák kivételével.
Eurobird 9A (9,0° kelet)
(Tavaly a HBO csatornák is belefértek, talán majd jövőre újra.)A 3sat-tól, az év utolsó napján.
Astra 19,2° kelet
"Pop around the clock
Musik non stop - 24 Stunden - 24 Konzerte"
Les Paul, Jeff Beck, Rory Gallagher, Rod Stewart , The Rolling Stones, The Scorpions, King & Taylor, Leonard Cohen, The Everly Bothers, Michael Bolton, Eric Clapton, The Rock&Roll Hall, Michael Jackson, The Rolling Stones, Paul McCartney, Phil Collins, Springsteen & The E Street, Take That, Pet Shop Boys, Beyoncé, Sade, The Pretenders, Oasis, Die Toten HosenReggel 6-tól reggel - reggel 6-ig.
(Általában előtte és utána is egy koncertet szoktak adni. A pontos program még nem érhető el a 3sat oldalán -
lorenzen
aktív tag
-
lorenzen
aktív tag
válasz
zhagyma #7085 üzenetére
Az elméleti USB sebesség közelébe sem lehet kerülni az USB kommunikáció során.
A gyakorlatban 33-35 MB/s adatátviteli sebesség érhető el. Bár ebbe még beleférne az általad számolt bitsebesség Windows esetében. (A Mac esetében még a 20MB/s is csúcsnak számít, a wiki szerint) A tipikus USB eszközök is 20MB/s tempóval kommunikálnak.
Talán ezért van visszafogva az analóg jelforrásból származó adatfolyam bitsebessége.Nálam a kábeltévén hatalmas látványeltérés van a PAL és DVB-C adók képe között. A PAL egy mosott vacak a digitálishoz képest, a HVR930c saját programjával nézve.
más
A kábeltévén is kifognak halni az analóg csatornák. Egyedül a kis településeken van esélye megmaradjon, ahol a nagy szolgáltatóknak nem gazdaságos kitúrni a helyi szolgáltatót.
-
lorenzen
aktív tag
Beszerzési helyek:
Felületes keresés után ezt találtam.Az analóg részről érkező adás képe érezhetően gyengébb a digitálisnál. Alacsonyabb a felbontás. (Mondjuk nem sokáig lesz probléma. Analóg adás hiányában mindegy lesz milyen a képe.)
-
lorenzen
aktív tag
TERRATEC H5
Terratec Cinergy HTC USB XS HD
Hauppauge WinTV-HVR 930c
PCTV Quatro Stick DVB-C/T 510eAz utóbbi kettő olcsóbb.
Az analóg rész mindegyikben gyenge, az USB alacsony sávszélessége miatt. (Digitalizált, tömörítés nélküli adatfolyamot nagyjából 640*480 felbontásig lehet átzavarni USB2 porton.) -
lorenzen
aktív tag
válasz
wlantal #7011 üzenetére
Frissítened kellene a csatorna listádat.
Vagy csak átírod a NeoFM hang pidjét az infocsatorna hangpidjére, és vissza áll a rend.Egy muxon belül szabadon lehet variálni a hangpideket. Akár az összes tévécsatornához készíthetsz második/többedik hangsávot a NeoFM hangjával.
-
lorenzen
aktív tag
válasz
m_kovacs #7005 üzenetére
A codec két feladatot lát el.
Ha nincs megfelelő GPU támogatás, akkor a CPU segítségével előállítja a képet.
Ha van megfelelő GPU támogatás és engedélyezve van a DXVA, akkor áttolja az adatfolyamot a videokártyába..
Nvidia prezentáció a GPU támogatott videolejátszásról.Én egy HTPC szerű gépet használok, Atom-ION felállásban. Az alacsony CPU teljesítmény ellenére, minden videó lejátszás 6-8% processzor terhelést generál.
-
lorenzen
aktív tag
Az USB-n, csak a transportstream megy át(32mbps), a VGA-n meg a dekódolt HD stream.
Lehet, tévedek, de a VGA-ba csak a dekódolatlan mpeg2/h.264 stream megy át. Ezt az adatfolyamot dekódolja és jeleníti meg a kártya.
Az ATI HD és Nvidia GF8X+ kártyái teljes értékű hardver támogatás nyújtanak a lejátszáshoz.A régebbi kártyák esetében valóban a processzor végzi a számítások többségét. Ez esetben talán kérdéses lehet az AGP sávszélessége.
-
lorenzen
aktív tag
válasz
zhagyma #6997 üzenetére
Az AGP-s ATI kártyákban, elméletileg egy teljes értékű PCI-e kártya van, amit kiegészítenek AGP illesztő elektronikával. Még a driver is azonos, csak Catalyst AGP Hotfix-et kell telepíteni hozzá. Az AGP sebessége tökéletesen elegendő, mert az USB sebessége is elég az adatfolyam továbbításához.
-
lorenzen
aktív tag
válasz
LeszIttVigas #6944 üzenetére
DIGI kábelhez DVB-C tuner kell.
Ha visszaolvasol pár hozzászólásnyit találsz információt néhányról.RCA kábelel nem fogsz HD-t nézni. Legfeljebb SD-be leskálázva.
-
lorenzen
aktív tag
Beállítások:
Opciók:
Directx:
Hang:
AAC hangdekóder:Ha nincs kiválasztható dekóder, töltsd le a Divx player legfrissebb változatát. Telepítsd a Divx codec pakkot belőle. A többi része érdektelen.
Mp3 hanggal nem lehet felvenni. A DVB programok közvetlenül a beérkező adatfolyamot rögzítik. A felvételt lehetne átkonvertálni.
Az átalakítás viszont csak akkor értelmes dolog, ha média lejátszó eszközöd nem ismeri az AAC hangkódolást. Más esetben csak időt és energiát pazarolsz arra, hogy a hang rosszabb minőségben foglaljon el több helyet. -
lorenzen
aktív tag
válasz
Tu154B2 #6905 üzenetére
- milyen (belső v. külső) dvb-t tunert vásároljak
Az Antenna Digitálhoz nem használható DVB-T tuner.
DVB-C tunert használnak, olyat ami a fejtápot ki tudja adni. Ezt elméletileg utánuk lehetne csinálni, de a kódolás miatt nem lennének nézhetőek a csatornák.
Ismereteim szerint nem lehet, vagy még nem próbálkozott senki sikeresen, a közvetlen PC-s vétellel. (CI modul fogadó + modul +kártya) -
lorenzen
aktív tag
válasz
zhagyma #6877 üzenetére
Logokus védelmi mechanizmus lenne, ha az STB a felvétel készítésénél nem végezne kikódolást (Conax, stb.) csak lejátszás esetén. Azt nem tudom használják-e ...
Nem használják tudtommal.
Egy technikai probléma van vele. Ha kódot, vagy egyéb paramétert változtatnak a kódolásban, elérhetetlenné vállnak az addigi felvételek. A visszakódoláshoz szükséges teljes információt, nem rakhatják a felvételek mellé, mert napok alatt esne el a kódolási rendszer. -
lorenzen
aktív tag
válasz
Core2duo6600 #6868 üzenetére
Ez nem kártya vagy szoftverhiba.
Hasonló gondok régebbi alaplapokkal is előfordultak, ha sok eszköz került egy IRQ-ra.
(Az AGP melletti első PCI kártyahelyet nem szerették a DVB kártyák.)
Ha van lehetőséged, tedd át másik PCI helyre a kártyát. A driver frissítése is hasznos, de ezen már úgyis túl vagy. -
lorenzen
aktív tag
válasz
Core2duo6600 #6866 üzenetére
A PCI-os sem jelent gondot. -S és -C tuner ment együtt a régebbi gépemen.
Komplikációk legfeljebb két darab teljesen egyforma tunernél lehetnek.
Bár lehet más prioritást állítani mind a kettőnek, ami egyértelműbbé teszi, melyik mikor van használatban. -
lorenzen
aktív tag
válasz
Core2duo6600 #6863 üzenetére
Arról van - e valakinek tapasztalata, hogy 2 tuner kártyát tesz a gépbe...
Van tapasztalat.
Kezeli rendesen.
Nálam egy USB DVB-C/T USB tuner üzemel együtt egy DVB-S2 USB tunerrel.
A kettőt egymás mellet tudom használni. Az egyik PIP ablakban fut, akár felvenni is lehet róla. -
lorenzen
aktív tag
válasz
Core2duo6600 #6861 üzenetére
DVBViewer
15 közöspénzért, megkapod a leghasználhatóbb programot. -
lorenzen
aktív tag
Amúgy meg elég gyanús hogy csak digitális térerője van. 0 vs 100%, a kettő között meg semmi.
Ez nem gyanús.
Sajnos a Windows alatti térerő és minőség kijelzésnek nincs sok köze a valósághoz. Van olyan Hauppauge DVB-S2 kártya, amin térerő: 0% és minőség: 97-98%-tól eltérő értéket még nem láttam. -
lorenzen
aktív tag
Nyáron Pécsen ugyanilyen Hama erősítős antennával próbálkoztam.
Érzékeny a környezeti zavarokra, különösen a mobiltelefonokra.(Most ősszel is Pécsett töltöttem 2 hetet. A kisugárzott jelen valamit kovácsoltak nyár óta, mert gond nélkül tudtam használni az USB vevőhöz kapott antennát.)
-
lorenzen
aktív tag
A hardver részét tudod majd használni.
A hozzáadott szoftver vélhetően nem kezeli a Magyarországon alkalmazott képtömörítést (h.264), csak az mpeg2-öt. Alternatív szoftverrel viszont menni fog.
Az extrákat is a szoftver tudja, tehát a lejátszóprogram képességei határozzák meg a vevő képességeit.
Az egyszerű tévézéshez akár a VLC player is elegendő, de a fórumtémában visszaolvasva több programot is találsz, amiknek fejlettebb képességeik vannak. -
lorenzen
aktív tag
0,8W DVB-S 11747 H 28000 5/6
FILMBOX+ (magyar hangal)Kódolatlan, néhány napig biztosan nézhető. Valószínűleg tesztadás. Amint bekerül az előfizethető csomagba, rányomják a kódolást.
-
lorenzen
aktív tag
A lényeg itt van.
Ha az inflációt is figyelembe vesszük, akkor átlagosan közel 40 százalékkal kevesebb pénz költenek a hirdetők az országos adókon.Csakhogy 2 lovat nem lehet megülni egy fenékkel. Ha fizetek, és mégis egyre hosszabb reklámblokkokat kapok, annyira sem érdekel a csatorna, mint eddig.
-
lorenzen
aktív tag
Az email csere nem gond.
Én is cseréltem email címet.
A felhasználói névben marad a régi email cím, de már az új címre kapod a váltáshoz szükséges üzeneteket. (A email csere üzenőablakába érdemes legalább annyit beírni, hogy paypalal volt fizetve, a fizetés dátumával. Ez egyértelműen azonosítja a felhasználót.)A régi időkorlátjáról nincs információ. Az sem biztos, hogy időkorlátot tartalmaz a program. (Bár a béták mindegyike tartalmaz, tehát ez technikailag nem gond. A jogosulatlan felhasználók kiszűrésére viszont kiváló eszköz)
-
lorenzen
aktív tag
A pixel shader támogatás használata az egyik fontos újdonsága a programnak.
Szerintem látványosan javít a képminőségen. (Vista és Windows 7 esetében)
Rengeteg apró változás van benne. De ezek többsége nem érint a DVB-C vételt, XP-vel.A végleges programváltozatig nem kell feltétlenül váltani, de az új azonosítót érdemes beszerezni, mert a régi előbb - utóbb használhatatlan lesz a letöltő oldalon.
A programot egyszerűen lehet frissíteni. A beállításokat átemeli a régebbi verzióból, ezzel nem lesz gondod.
-
lorenzen
aktív tag
Megjelent a DVBViewer Pro 4.5.0.0 RC1
(Az utolsó, de javított béta kapta meg az RC jelölést.)
A javítások listája
(A netstream is újra működik, ami az eddigi bétákból kimaradt.)A program használatához új azonosítót kell igényelni. További információk
A jogtiszta régi programmal rendelkező felhasználók számára, természetesen ingyenes az új program, és a hozzátartozó új azonosító. -
lorenzen
aktív tag
válasz
lorenzen #6604 üzenetére
Upssz.
Az előző hozzászólásomba betettem egy csillagot, de lemaradt a kiegészítés.Az első generációs DVB kártyák között, volt valódi mpeg2 hardvertámogatással rendelkező kártya. Például a Technisat SkyStar1, valamint a Hauppauge és a Technotrend premium kártyái.
Nagyon alacsony teljesítményű számítógépben is tudtak üzemelni.
De hátrányuk is volt bőven. Hardveres mpeg2 támogatást, ki lehetett kerülni, de PIP és teljes transport stream operációk szóba sem jöhettek.
Tudomásom szerint DVB-T vevőegység ezzel a technológiával nem készült.
Ha készült, nem alkalmas a Mindig TV vételére, megfelelő driver hiányában. Az újabb programok BDA kompatibilisek, de ezekhez a kártyákhoz általában nem készült BDA driver. -
lorenzen
aktív tag
Pont a legelső hozzászólásban van, hogy mpeg4-es tuner kell, nekem meg mpeg2-es van ezért bizonytalanodtam el.
Az első hozzászólásban téves az információ. Talán egyszer módosítja egy moderátor.
A DVB kártyák csak egy teljes adatfolyamot továbbítanak a számítógépnek* A DVB program ismeri fel és jeleníti meg a csatornákat.
Ezért az eredeti szoftverével használva lehetséges, hogy adatcsatornaként azonosítja a MindigTV csatornáit.
Ez esetben érdemes alternatív programot haszni. Visszaolvasva találsz használható programokról információt. -
lorenzen
aktív tag
válasz
zhagyma #6578 üzenetére
Szerintem ne vegyél TechnoTrend cuccot. Nekem úgy tűnik felszívódott ennek a cégnek a tuner üzletága ... Tévedtem mégis megvan:
Szerintem ezek csak a megmaradt készletek árusították ki. Új terméket már nem állítanak elő.
A terméktámogatás végéig biztosítják a drivereket.
A legfrissebb driver is legalább 1 éves. A Windows 7 driverek is béta állapotban maradtak.Kár a gyártóért, jó termékeket készítettek (régebben). De ma már nem, vagy csak nagyon olcsón érdemes, TT cuccot venni.
-
lorenzen
aktív tag
Arról nem beszélve, hogy műholdon eleve nem létezhet cbr, mivel egy mpeg2 vagy mpeg4 adatfolyamba van bemultiplexelve 10-12 csatorna,..
Miért?
Nézz rá a:
Intelsat 10-02 (1.0W) - 12608.00 H DVB-S (QPSK) - 27500 3/4 (39.6 Mbps)
transporderre.
Az 1000 és az 1001-es PID a Digifilm1 és film2 csatornák videó pidjei.
Mindkettő, 3,66 Mbps sebességgel jön. Folyamatosan mert CBR.
Gyakorlatilag a teljes transporder CBR.
Feldobhatok egy képet a transporderről, ha akarod. De ez csak egy kép.Vagy megfordítva 5Mbit mpeg2 és 2mbit mpeg4 között milyen különbség lehet képileg.
Elvileg nem tudom.
Ha a gyakorlati tapasztalatot kérdezed, az 5mbit mpeg2 szebb. A német műholdas csatornákat összehasonlítva a MindigTV SD adásaival. De ez nem csak a bitsebességtől függhet, a háttértechnika is sokat számít. -
lorenzen
aktív tag
válasz
beeeeerka #6538 üzenetére
Nézzd meg a következő linkeket.
MindigTV
DVB-TAz első link talán jobb, de a másodikon is vannak készülék információk.
Amit ott jónak írnak, az biztosan jó.
A MindigTV indulásakor voltak problémák a készülékekkel. A magyar adásnak van néhány specialitása. A komoly gyártók csak Magyarországra érvényes szoftverfrissítéseket adtak ki a gondok orvoslására.
Mára a kisugárzott jel is szabványosabb lett. De például a magyar karakterek miatt ( EPG), most is érdekes a teljes kompatibilitás. -
lorenzen
aktív tag
a műholdas sugárzás vbr kellene hogy legyen
Nem feltétlenül.
Az egykori kvázi FTA szolgáltató is szívesen alkalmazza prémium csatornáin, a CBR-t. Ezzel javítva látvány minőségét. (Gyors mozgásoknál amúgy is mosódik a kép, kevésbé érdekes a bitráta. Képváltásnál és robbanásnál meg megszokja a néző egy idő után.)
De a régi divx kódolós dolgokra visszaemlékezve mpeg4-ben 700MB voltaz, ami mpeg 2-ben 4GB.
Összesem lehet hasonlítani a régi Divx-et, a mai h.264-el. Agy egy cédés divx rippek, amúgy is gyalázatos minőségűek voltak. A 2CD-s változatok már elfogadható minőséget adtak. (Néz rá egy régi koncertfelvételre, aminek kék a háttere. Szörnyű.)
A h.264 hardverigénye sokkal nagyobb mint a Divx. Ezért is sokkal jobb a képminőség, hasonló sávszélesség mellett. -
lorenzen
aktív tag
A távirányítót teszi használhatatlanná a frissítés. (De csak az újabb készülékek estében.)
(#6526) Rick4
A potyázás csak rövid ideig lehetséges ezeknél a szolgáltatóknál. Ha 1 napig nyitottak a csatornák, az már örökkévalónak számít.Belenéztem én is az RTL Klubba. Nekem szebbnek tűnt mint a MindigTV csatornája.
Ha minden igaz, az év utolsó napjaiban, HelloHD karácsony lesz. Minden saját feladású csatornája, beleértve a prémium csatikat is nézhető lesz.
-
lorenzen
aktív tag
válasz
csendes #6497 üzenetére
Találtam valami érdekeset Linuxhoz. Em28xx devices Egy csomó DVB tunerhez jó lehet.
Valaki próbálta már Hauppauge WinTV HVR-930c-vel?
Windows alatt a HVR-900 drivere települ, ami érvényesként van jelölve az oldalon. -
lorenzen
aktív tag
válasz
csendes #6488 üzenetére
De hogy táplálta meg az erősítőt?
A luxuskategóriás USB tunerek esetében, pl. Terratec H7, előfordulhat, hogy kiadja az antennaerősítő működéséhez szükséges tápfeszültséget. (Saját áramellátása van, nem az USB-ről üzemel. Listaáron 159 euró. (Nem kell félni, hogy a magyarok lerabolják a készleteket.))
USB tunerrel az adótól 25 km-re 97-100% volt a jelszint.
Ez nem nagy csoda. Nálam mindenre ekkora értéket dob a DVBViewer. Ha nem ennyi, akkor nulla, de jön az adás. -
lorenzen
aktív tag
válasz
csendes #6485 üzenetére
"A szöveg szerint 25 dB-es erősítővel árult antennát szétszedve nem talált benne semmit:"
Mit kellet volna találni a benne?
A víz is mosás állóság okán a műanyagba kell önteni az elektronikát. (Asztali készülékkel lehetne ellenőrizni, mit teljesít kiadott tápfesszel az antenna, és nélküle.)
De a kérdező szempontjából nem jó ez az antenna. Az USB-n nincs akkora teljesítmény, hogy az erősítő tápellátását is ki tudja szolgálni. (Táp nélkül meg rosszabb, mintha erősítő sem lenne benne.) -
lorenzen
aktív tag
válasz
Heraldry #6475 üzenetére
"2. A HTPC-ben (ASROCK ION 330HT) lévő atom proci nem bír a jelfolyammal. Két megoldás lehetne erre:
- Rá lehet-e venni vajon a gépet hogy a dekódolásra használja az alaplapon lévő nvidia ion-t (VDPA, cuda,...)?"A megfelelő directshow filter (codec) használatával, illetve a codec beállításaiban engedélyezni kell a DxVA használatát. (Nekem is hasonló, Zotac ION330 alaplapom van, tökéletesen elegendő a teljesítménye.)
"- Vagy van-e olyan usb-s DVB-t tuner, ami dekódol is, azaz leveszi ezt a terhet a gépről?"
Nincs ilyen USB DVB-T tuner, de értelme sincs. Ennek több oka is van.
- Az USB-n képtelenség átnyomni tömörítetlen SD felbontású adatfolyamot, az alacsony sebesség okán.
- Ha lehetne, akkor PC-nek nagyobb terhet jelentene a tömörítetlen adatfolyam megjelenítésem, mert teljes egészében a processzor dolgozna. Egymagos Atom procikak az analóg USB tuner is teljesen leterheli, pedig leskálázott képet nyomnak át a gépbe. -
lorenzen
aktív tag
"Passz, hogy DXVA, vagy DXVA2 de az 1080p-s h264-et simán viszi XP-n is."
Nem a DXVA vagy DXVA2 a valódi töréspont az XP esetében.
AZ EVR fontos, amit nem tartalmaz alapban, de le lehet hozzá tölteni.
(Nekem meggyűlt vele a bajon, ezért elköszöntem az XP-től.)
A shaderekek segítségével sokat lehet javítani a képen. Én a sharpen_complex-et kedvelem, de a wave sem rossz, ha valakit el akarsz üldözni a géptől. -
lorenzen
aktív tag
válasz
Woodcutter #6421 üzenetére
"Ha veszek egy 1700hufos tuner+ mondjuk hd4350-es vgat akkor a full hds adasok folyamatosak lesznek vajon?"
Nincs full HD DVB rendszeren, csak 720p és 1080i van, hivatalosan. (Bár volt már ettől eltérő 1080i alatti felbontású sugárzás.)
De ezeket megfelelő szoftverrel és codec-el hibátlanul tudod nézni. -
lorenzen
aktív tag
válasz
Woodcutter #6414 üzenetére
A jelenlegi videokártyád kevéssé alkalmas a HD adások megjelenítésére.
Itt az Nvidia összehasonlító oldala.
A mostani kártyád csak magas processzorhasználat mellett tudja megjeleníteni a HD-t. (Az újabb generációs kártyáknak a videó megjelenítése amúgy is szebb.)(#6416) Rick4 :
"Digitális sugárzásnál ( se műhold se földi ) nem használnak progresszív képmegjelenítést."
A német közszolgálati HD csatornák 720p -ben nézhetőek műholdon és kábelen is. (Das Erste HD, ZDF HD, Arte HD)
De 1080p adás valóban nincs. -
lorenzen
aktív tag
válasz
vegyszer #6367 üzenetére
tudod ebben az elszólásban az a szomorú, hogy még képesek, és megcsinálják.
Igen, elírtam a TB-ot.
Annyira még nem hatékony a tömörítő eljárás, hogy 1GB-on férjen el ennyi film. Bár sokan örülnének, ha 1 darab DVD-n, ezer filmet tárolhatnának, a minőségtől függetlenül. -
lorenzen
aktív tag
Társasházi lakásban lakom, a tetőn van egy hagyományos földi szórású analóg adás vételésre alkalmas antenna, amit majd a digitális vételre alkalmasra fogok cserélni.
Az antenna passzív elem, lényegtelen számára, hogy analóg vagy digitális a jel, amit vennie kell.
Ha megfelelő nyeresége van a mindigtv elérhető frekvenciáin, máris van egy megfelelő antennád.Az lenne a lényeg, hogy a lehető legjobb képminőséget tudjam nézni (HD adású m1, m2, stb.) Felvenni nem nagyon fogok, tehát hardveres kódolás nem fontos, ha meg mégis felveszek, akkor azt a CPU izomból megcsinálja majd.
A képminőség leginkább a lejátszóprogramon és videokártyán múlik, a jó vételi körülményeket nem számítva. A hardveres visszakódolást a videokártya végzi. Ezért a felvétel és a lejátszás sem terheli jelentősen a processzort. (Tekintettel arra digitálisan tömörített a fogott adás.)
A PCIe kártya helyett, USB vevőben érdemesebb gondolkodni. Ha visszaolvasol a fórumban, látod majd, egy gyorsétteremi menü árán lehet tökéletes USB eszközt vásárolni.
-
lorenzen
aktív tag
válasz
vegyszer #6354 üzenetére
"ha nincs benne 1,5-2TB-s HDD nem hiszem, hogy sokáig bírná...
elvégre muxonként 25 MB, és a A+C (+ esetleg a B fennmaradó kapacitása) együtt akár ~70MB/s-t is jelenthet."Az "élő" adásokat nem kell menteni.
Ha az AH kitakarítja az Euronews-t, mint töltelék adót, naponta nagyjából 24 órányi film/esemény anyagot tud letárolni a boxba. (HD minőségben valamennyivel kevesebbet.) hozzáadva a szabad kapacitást, nagyjából 20 filmmel tudja gazdagítani a választékot naponta.Ha 1GB-os merevlemezt raknak a beltéribe, 250 - 300 filmet tudnak folyamatosan a kínálatban tartani, a HD-SD arányának megfelelően.
Ezeket várakozási idő nélkül azonnal, vagy a megrendelő igénye szerinti időpontban tudják vetíteni.Szerintem életképes szolgáltatás lehet ha:
PPV állapotú filmeket raknak be. (Közvetlenül a mozi vetítési szakasz után, és kölcsönzői szakasz előtt.)
Egy film ára nem haladja meg a mozijegy árát.
Nem lassul be a választék frissítésének üteme. -
lorenzen
aktív tag
válasz
zhagyma #6335 üzenetére
Vajon egy ilyen jellegű szolgáltatás esetén mennyi idő alatt ér le a megrendelt film?
A SKY D. roppant egyszerű megoldást alkalmaz.
Egy csatornán folyamatosan megy az aktuálisan rendelhető műsorszámok időpontja és megrendelési kódja.
Amit megrendel valaki valamit, leül a tévé elé a film kezdése előtt néhány perccel. Addigra a SKY már a megfelelő csatornára kapcsolta az STB-t.
Több transpordert/multiplexet használnak, amin folyamatosan mennek a filmek.
Egy filmet egyszerre 2 csatornán is sugároznak, ha nagy az érdeklődés. A második csatornán, egy órával később kezdődik a film.
Amikor Forma 1, vagy más (sport) esemény van, akkor megritkítják a filmeket, mert szükség van a csatornákra.Ez a megoldás 2-3 multiplexszel megvalósíthatatlan, ha az eddigi csatornákat is biztosítani akarják.
Trükközniük kell valamivel. -
lorenzen
aktív tag
A cikk írója sem értette, hogy miről ír.
A DVB platformon nem VOD, hanem PPV (Pay-per-view) szolgáltatást lehet nyújtani.
Két szolgáltatás közötti eltérés az, hogy PPV esetében egyszerre csak korlátozott számú műsorszámból lehet választani.
(A SKY Deutschland esetében az előfizető rendelni tud telefonhívással. Ha az STB-be a telefonvonal is be van kötve, akkor egyszerűen a készülék EPG-ből is.)"így az előfizető által "megrendelt" tartalmak a kevésbé zsúfolt forgalmi időszakokban automatikusan letöltődhetnek a felhasználó végberendezésére"
Ez egy továbbfejlesztett PPV megoldásnak tűnik.
Ha jól oldom meg a rejtvényt, akkor egy adatcsatornán tolják át a filmeket, ami a MUX(-ok) pillanatnyi szabad kapacitását használja ki. De a DVB-H frekvenciáit is használhatja erre, "törvénysértés" nélkül. Ez esetben dupla tunerrel szerelt STB-re van szükség, ha a letöltés ideje alatt is szeretne tévét nézni az előfizető. -
lorenzen
aktív tag
Ehez 2 tuner kell.
Amennyiben azonos transport stream-ben vannak a csatornák, egy kártyáról is lehet több adást rögzíteni, például PIP ablakból.
Az is lehetséges, hogy az adott frekvencia teljes adatfolyamát merevlemezre tárold.
Ebből később ki lehet emelni az adásokat.Ha eltérő frekvenciáról kell rögzíteni adást, 2 tunerre van szükség.
-
lorenzen
aktív tag
válasz
gurabli #6246 üzenetére
A kép minősége 3 tényezőtől határozza meg.
A beérkező jel minősége.
A használt directshow filter (codec) képmegjelenítő képessége.
A VGA kártya képességei.
Maga a hardver csak ráhangolódik a kívánt frekvenciára, és áttolja a digitális adatfolyamot a számítógépnek. (A tartalmától teljesen függetlenül.) -
lorenzen
aktív tag
válasz
gurabli #6243 üzenetére
Tudásban nincs eltérés a külső és belső között.
A külső melletti érvek:
Notebookhoz is csatlakoztatható.
Az USB2 tovább fog élni, mint a PCI busz. Néhány éven belül elkezdenek kikopni az alaplapokból a PCI kártyahelyek. Amúgy is kevés PCI bővítőhely van a gépekben. Hasznosabb kártya is kerülhetne idővel a helyére, pl. USB3 kártya.
Izmosabb VGA kártya mellett csak a hűtés útjában áll a DVB kártya.A belső melletti érvek:
Kisebb a kábelrengeteg a géped mögött.
Valamivel olcsóbb.szerk:
(#6244) cigam
"- a nálunk sogárzott db-t vételhez szükséges megvásárolható (mpg4) codec működik a standard (ingyenes) verzióval is"
Amikor utoljára próbáltam a standard verziót, a h.264 adatfolyamot SD méretben sem kezelte.mind1ik verzióval települ egy 21 napig működő mpg2 codec
Persze, de semmi szükség rá. Minden hardverhez adnak, legalább mpeg2 codecet. Azt tudja használni a program. (Szépen terelnek a lehúzás irányába, nincs rá szükséged, de vedd meg.
A ma Magyarországon forgalmazott DVB-T kártyák alapból tartalmazzák a HD vételéhez szükséges codeceket, azt sem kell venni. -
lorenzen
aktív tag
válasz
gurabli #6241 üzenetére
"(ezt nem lehet megkerülni vagy kérni tőlük, hogy ne tegyék)?"
Megkerülni gyakorlatilag nem lehet. A kérésedet sem fogják teljesíteni. Ennek több oka van, de nem érdemes részletesen belemenni.
A kártyához CI modulfogadó egységet lehet vásárolni. Ebbe kell a kódolásnak megfelelő modult tenni. A modulba dugod az előfizetői kártyát.
(Én USB változatban gondolkodnék. Azt barkácsolni sem kell, hogy a gépbe férjen.) -
lorenzen
aktív tag
válasz
csendes #6239 üzenetére
Ezeket az STB-ket nem érdemes belekeverni a PC-s vételbe.
Egyrészt most kódolatlanul sugározza a DVB-C adásokat a DIGI, tehát felesleges kiadás
Másrészt, ha átáll a DVB-C rendszerben kódolt adásra, a külön vásárolt STB mehet a használhatatlan kacatok közé. Az új rendszerben, a kártyát hozzázárja a saját készülékéhez. A műholdas szolgáltatásnál kezdettől fogva így szolgáltat. -
lorenzen
aktív tag
"Ez furi, mert az oldalon mást írnak:"
Logikai bukfencet sikerült összehoznod. A programhoz vásárolható directshow filterek képességeiből nem következtethető a program egyes verzióinak képességeire.
A letöltő lap alján táblázatban foglalják össze a Standard és a Professional változat képességeit.
Az ingyenes változat, csak mpeg2 tömörítésű adatfolyamot kezel. -
lorenzen
aktív tag
"Progdvb-vel meg az a bajom, hogy azt írja, hogy az mpg4-es adókat csak a pro verzióban lehet megjeleníteni, bár külső codec-ekeket telepítettem."
Ezzel ösztönöznek, hogy fizess a programért. Mesterséges korlátozás, a codec telepítés nem segít.
Nem sok értelmét látom .ts 1080i-ből 720p .mkv-t gyártani. A minőségromlás mellett energia pocsékolás. (A számítógépek és a lejátszók jó része elboldogul a ts. fájlokkal.)
-
lorenzen
aktív tag
"Macintosh gépen (OSX alatt) ..valami költséghatékony megoldás szülessen!"
Az OSX alatt sem probléma a vétel.
Költséghatékony megoldás nem nagyon van. Kemény felárba kerül kerül a DVB szoftver. (Amit a PC tulajdonosokkal is kifizettetnek. (Boldogtalan tulajdonosa vagyok a Elgato eyetv lite (Mac OS X 10.5.x / 10.6.x) szoftvernek. Soha semmire sem fogom használni.)
Például a Terratec T3 jó neked. -
lorenzen
aktív tag
HBO 1.1Mbit jelenleg, fix sávszélességgel (1W), HBO2 1.5Mbit.
Ebből biztosan nem oszt a -C-bem 8megabitet.
Azt viszont kizártnak tartom, hogy más holdon bérel az osztáshoz, transpordereket.Szerk:
De átveheti más szolgáltatótól, tehát műholdról is szedheti, csak nem sajátmagától.
-
lorenzen
aktív tag
válasz
zhagyma #6115 üzenetére
Minden esetre a DIGI szépen feltubózta a a DVB-C mozicsatornákat valamikor a közelmúltban..
Akkor tisztul a kép. Az biztosan állíthatom, nem a műholdról szedi a DVB-C adást.
~2Mbps -> 8,2 Mbps váltásnak nyoma sincs a holdon.
(Ha nézni nem is tudom, de a sávszélességet látom. Tehát a -C rendszerben, akár kísérletezhet is a kulcsokkal.)
-
lorenzen
aktív tag
válasz
zhagyma #6108 üzenetére
Vélhetően a vevőeszköz szoftverhibája lehet.
Ha a kisugárzott jel tartalmazná ezt a "hibát", a másik fórumon sírnának miatta az "előfizetők".(#6107) Rick4 :
A nagra két kulcsot használ, ebből mindig csak az egyiket szokták cserélni.
(A kép kulcskockáinak páros és páratlan sorát kódolják, az eltérő kulcsokkal.) -
lorenzen
aktív tag
válasz
zhagyma #6101 üzenetére
Ráadásul a kulcsváltás nem egyszerre és nem minden csatornán történik meg ("vetésforgó").
Még a SKY sem engedheti meg magának ezt a luxust.
A még meglévő Nagra2 csatornák egy kulccsal mennek. az összes csatornán meglévő Nagra3 szintén 1 kulccsal megy. Talán innen fakad ez a félreértés.
Ettől függetlenül aki ma költ a kalózvételre, az ablakon dobja ki a pénzét. A digi központban már behűtötték a pezsgőt, a nagra2 lekapcsolásának ünnepére. -
lorenzen
aktív tag
válasz
gurabli #6086 üzenetére
Nekem van egy Terratec Cinergy 1200 DVB-C PCI kártyám.
Ez még hivatalosan nem HD, de ez csak szoftveres probléma. A HD adások nézhetőek vele. CI modult külön kellene hozzá vennem, ha szükségem lenne rá.
Hosszú évek óta kifogástalanul üzemel, mostanában már keveset használom.A Terratec, ad a kártyáihoz remote control editor programot. Bármelyik programot tudod vezérelni a távirányítóddal, csak be kell tanítanod az editorral.
Két javaslatot adok neked, gondold át.
Az USB vevők sokkal rugalmasabbak, akár egy notebook vagy miniPC-hez is használhatóak (amiben nincs szabad PCI(e) bővítőhely). A PCI csatlakozók amúgy is eltűnnek az alaplapról néhány éven belül.
Képminőségben és szolgáltatásokban teljesen egyformák a digitális külső és belső kártyák.CI modulfogadóra a kábeles diginél nincs szükség, másként korlátozzák a hozzáférést. Ha nem használod, nem érdemes pénzt ölni bele.
-
lorenzen
aktív tag
-
lorenzen
aktív tag
válasz
ktommy91 #6005 üzenetére
Igen, a ma forgalomban lévő VGA kártyák tudják a hardveres lejátszás támogatást.
DVB-S vs. DVB-S2:
Valóban, a műholdas HD adások döntő többsége csak S2 kártyával lenne fogható. Elméletben, mert gyakorlatban szinte mind kódolt.
A magyar (HD) FTA csatornákat sikerült szétszórni a holdak között. Forgatómotort vagy többfejes rendszert kell alkalmazni.
Egyedül a német közszolgálati tévé HD adásait lehet szabadon nézni. Van egy angol nyelvű töltelék HD csatorna.
Van néhány FTA angol csatorna. Javarészt a BBC csatornái 1 HD adóval kiegészítve. Ezek nézhetőek, csak Magyarországon akkora parabola kell hozzá, hogy azonnal vagyonosodási vizsgálat alá von a hatóság.De még mindig nem derült, ki hogy valóban műholdas digitális adást szeretnél fogni?
-
lorenzen
aktív tag
válasz
z00mhead #6002 üzenetére
Az analógra létezik valami kínai eszköz. D-SUB kábelen küldi ki a jelet.
Román webshopok árulták 1-2 éve olcsón.Digitálisra nincs, illetve ami van, azt STB-nek hívják, ahogyan írtad.
Én járhatóbb útnak látom a monitor cserét. Az LG bizonyosan gyárt ilyen öszvér készüléket.
Kicsit drágábban meg ott a televízió, amit monitornak is lehet használni. -
lorenzen
aktív tag
lejárt a szerkesztési idő
A műholdról még a gyengébb csatornák is 2-3 mbps sebeséggel jönnek. A jobbak elérik a 4-et is.
De a legtöbb adás nem fix bitsebességgel jön, vannak pillanatok, amikor sokkal magasabb is lehet bitsebesség.
Ha van konkrét csatorna ami érdekel, megnézem neked. -
lorenzen
aktív tag
válasz
bnorci71 #5991 üzenetére
Nem oldható meg.
Illetve megoldható, csak nem fogod megfizetni a költségét.
Analóg adás esetén minden csatornát digitalizálni kellene.
Digitális estén csak vivőfrekvenciánként kell 1 darab vevőegység szükséges..
A gigabites hálózatot is cserélni kellene gyorsabbra. Vagy WIFI tornyot kell építened. -
-
lorenzen
aktív tag
a netboardos leírások a COM porton kommunikáló Phoenix olvasóra vonatkoznak
A Phoenix megy PC-vel is, ez nem kérdés.
Az a kérdés, hogy melyik CAM emulátor kompatibilis a kártyával. Valaki kipróbálhatná. bizonyosan jönni fognak még kérdések ez ügyben.De visszatérve az eredeti kérdésre.
Azt nem tudjuk, hogy a modulfogadó mennyiben tér el fizikailag a gépben lévő csatlakozástól. Nyilván a csatlakozó kompatibilis, de mögötte levő elektronika is? -
lorenzen
aktív tag
Próbálkoztatok már több tunerrel egy gépben? Hogyan lehet a programok számára láthatóvá / választhatóvá tenni mindegyiket?
Mondhatnám, hogy sima ügy, de nem az.
Ha több eltérő DVB vevőt használsz, például -C és -T, akkor több program alkalmas a vételre.De nálad 2 darab -T van, ami némi komplikációt okoz.
Ami működhet az a DVBViewer program. Ennek van egy transedit nevű kiegészítője, ami csatorna listákat tud készíteni, a főprogram számára.
A transeditben kijelölhető melyik BDA forrást használja. (Remélhetőleg a csatornalista megőrzi a forrás információját.)A főprogram párhuzamosan kezeli a DVB forrásokat. PIP ablakban nézhető másik DVB forrás jele, illetve felcserélhető a PIP és főablak. A másodlagos forrásból származó adás rögzítése is lehetséges.
Ez a program viszont nem ingyenes, 15 közöspénzért lehet megvenni. (( A jelenlegi verzió V4.3.1 azért írom mert a más úton is elérhető V3.x már igen elavult. ))
-
lorenzen
aktív tag
válasz
Bogyó bá' #5937 üzenetére
De létezik az Intel alaplapi integrált VGA-ján kívül jelenleg BÁRMI, ami nem kapásból DXVA-s? Nem nagyon hinném.....
Még mindig sok, h.264 hardveres gyorsítás nélküli kártya van a korosabb gépekben.
(Egy GF8800GTS kártyán még mindig lehet játszani, de HD adás megjelenítésekor a processzorra hárul a számítás java.) -
lorenzen
aktív tag
válasz
Bogyó bá' #5934 üzenetére
Tv-zéshez is lassan hatmagos proci fog kellene? Nemááá....
A DXvA nélküli megjelenítéshez adják meg a rendszerkövetelményt, a gyártok.
Ha a videokártya és a directshow filter is támogatja a hardvergyorsítást, akkor mellékes a processzor teljesítménye. (Bármelyik, ma kapható CPU teljesítménye elegendő.) -
lorenzen
aktív tag
válasz
premete #5928 üzenetére
A PC-s tévénézők rémálmai a szolgáltatóknak.
Egyrészt korlátlan mennyiségben lehet, minőségromlás nélkül rögzíteni az adásokat. Ezt nehezményezik a csatorna és jogtulajdonosok. Ráadásul semmiféle védelem nincs a felvételeken, tehát egyszerűen megoszthatóak.
Másrészt a kódolási rendszerek zártságába üthet rést a számítógép, ami előbb-utóbb jelentős többletköltséget gerjeszt a szolgáltatóknak.
-
lorenzen
aktív tag
válasz
Konkretcsavo #5919 üzenetére
"..a jelenleg rendelkezésre álló erőforrások elegendőek lennének egy kikódolási folyamatra.."
Zárjuk rövidre a kérdést.
Az előfizetői kártya + CI modul + modulfogadó felállásban, gyakorlatilag nem terheli a processzort a kódolás kezelése."Processzor orientált" dekódolásra meg, nem ismert publikus megoldás. (Megpróbáltam szépen fogalmazni.
)
-
lorenzen
aktív tag
Érdekes.
Nekem xp alatt voltak csak gondjaim. A Windows 7 kezesbárányként viselkedik.
A HD Servus TV néhány műsorát szoktam nézni (A csatorna érdekessége hogy 1080i helyett 1088i), illetve ritkán az m2HD-t szoktam műholdról. Ezeknél az adásoknál nincs megjelenítési hiba.
Viszont más forrásból származó, nagyobb sávszélességű felvételnél lehetnek gondok a lejátszással.
Egy biztos, az EVR Custom Video Renderer mellett a shadereket nem lehet használni HD felbontásnál további látványjavításra. Ehhez már tényleg kevés az ION.(#5905) Mr. Teddy:
Ha N270 + Intel IGP a felállás, akkor az SD adások éppen nézhetők. A HD adások nem nézhetők (rendesen). -
lorenzen
aktív tag
Én Zotac itx alaplapot használok, N330 (duplamagos) processzorral.
Nálam DVB forrásból érkező HD csatornák lejátszásával nincs gond, a processzor terhelése átlagban 10% köröl mozog.
Ha lejátszási probléma van, nem a processzoron múlik. A megjelenítési feladatot nagyrészt az ION végzi el önállóan, tehát itt a szűk keresztmetszet. (RAM sebesség, órajelek, esetleg rossz program vagy directshow filter beállítás. XP esetében az EVR sem tökéletes.) -
lorenzen
aktív tag
válasz
Doris Lune #5893 üzenetére
Hamarosan össze fogok állítani egy letöltő asztali gépet, (mindenképpen AMD-set szeretnék), Am2-es alaplappal.
Megfontolásra ajánlom az Atom-ION kombinációt.
Mind a két kinézett feladatra tökéletesen megfelel. (Talán már olcsóbban is lehet kapni az első generációs ITX lapokat, a készletek kifuttatása okán.) Az egész gép fogyasztása kevesebb mint az AMD CPU, amit megvennél.
Az egy magos változatokat, akár passzívan is lehet hűteni, ha szellősebb házba kerül.Ha mindenképpen ragaszkodsz az AMD-hez, akkor nem szóltam.
-
lorenzen
aktív tag
válasz
premete #5885 üzenetére
..Valahol sejtem, hogy a német "rossz vétel" olyasmi, mint nálunk a Széchenyi hegy lábánál elérhető, ahol a mágnestalpas antennával hol jön az adás, hol nem....
Mind a két rossz vételről van tapasztalatom.
A németek estében az erősítős szobaantenna sem javít túlzottan a helyzeten.
A pécsi adótoronytól max. 3 km-re, erősítős antenna nélkül még a csatornák szkennelése is bizonytalan volt, Erősítő nélkül egyedül a Duna2-ről jött be néhány állókép.Arra gondolok, hogy a kisugárzott jelben is lehet valami eltérés, a teljesítmény eltérésen kívül.
-
lorenzen
aktív tag
"..mivel akkor mondjuk a kártya megállítás üzenetet akár blokkolhatnák is a beltérik, illetve a kártya indítást meg adhatnák simán menüből indítva egy módosított okos sw esetén. Biztos meg van ennek a mikéntje is, de még nem látom...
Nincs meg a mikéntje.
A digitális adások hőskorában még elkövettek néhány hibát, és lehetett manipulálni a rendszert. Mára már nem maradt ilyen kiskapu.
Nem azt tolják ki az adatfolyamba, hogy melyik kártyák nem mehetnek tovább, hanem azt, hogy melyik kártyák mehetnek a következő ciklusban. Az engedélyezési ciklus végén automatikusan leáll a kártya, feltéve, hogy nem kap újabb engedélyt.
(A német Premierenél (ma már SKY) előfordult, ha sokáig ki volt kapcsolva a készülék, hogy nem indult be. Rá kellet kapcsolni a Discovery csatornára, és várni a ciklikusan ismétlődő engedélyezést.)
De az aktiválásnál és letiltásnál sokkal többet tudnak változtatni ezzel a módszerrel. Ezen az úton kapja meg a kártya, hogy mely csatornákat nyithat. (Ha több csomag közül választhat az előfizető.) Sőt a PPV szolgáltatások esetében csatornát is váltanak távolról a készüléken.
Magában a kártyában is tudnak szoftvert cserélni. Ha publikussá válik valami törés, akkor az egyszerű kódváltáson túl, algoritmust is tudnak cserélni, a kalózok életének megnehezítésére.A kártyát vélhetően takarékosságból kérik vissza, újra eladható a következő előfizetőnek.
-
lorenzen
aktív tag
Ez a link visz a letöltésekhez.
Mivel Vista kompatibilisek a driverek, tökéletesen működnek Windows 7 alatt is. -
lorenzen
aktív tag
USB tuner:
Nagyjából megválaszoltad magadnak. Nincsenek nagy eltérések a hardverben.
Sokszor azt is nehéz kideríteni, milyen chip van egy eszközben.Én a választást más szemszögből mérlegelem.
A vevőegység kialakítása. Lehetőleg ne legyen közdarab az antenna csatlakozónál. Gyorsan kikopik, elveszhet, ... Távirányító és a hozzáadott kiegészítők használhatósága.Olyan cég terméke legyen, amelyiknek fő profilja a tévékártya gyártás. Driver és szoftver támogatás hosszú ideig legyen. Legyen saját fóruma a gyártónak. Sokszor kérdezni sem kell, mert már a választ is megtalálod, ha nem te futsz bele elsőként a problémába.
Az első DVB-T USB rudacskám csak azért nem kuka, mert kiszenvedtem, hogyan lehet ráerőltetni Vistára az XP driverét. (Az óta már a gyártót is elvitte gazdasági válság.)A legtöbb eszközhöz jár távirányító. Ha Media Center kompatibilis, akkor rá lehet trükközni bármelyik programra. (Általában.) Hauppauge termékek, az Irremote.ini átírásával, a Terratec termékekhez adnak távirányító szerkesztő programot. (Ha akarod a TotalCommandert is vezérelheted mind a kettővel.)
A DVB programok WinLIRC kompatibilisek vagy plugin létezik hozzájuk. DVBViewer, Progdvb, DVBDream, AltDVB, ...
-
lorenzen
aktív tag
válasz
Virág et. #5279 üzenetére
(#5279) Virág et.
Keress 1080i felvételt. Lehetőleg olyat, ami a MindigTVről származik. Azzal tesztelheted a legbiztosabban. (Én lefedettségen kívül lakom.) Nagyobb processzorigénye lehet a váltósoros megjelenítés miatt.(#5278) SzaboZE
Látom dvb-c-vel nem foglalkozik senki
Ez a DVB rendszer viszonylag probléma mentes. Ha visszalapozol egy kicsit, néhány vevőegységről is találsz információkat.milyen lehetőségek vannak a Mindig TV extra vételére pc-s tunerrel? Szoftveres dekóder kell vagy létezik hardveres kiegészítő?
Hivatalos megoldás:
DVB-T vevőegység + modulfogadó + CI modul + kártya. (Kicsit drága ebben a formában.)Létezik alternatíva, vevőegység + kártyaolvasó + kártya + szoftver. (Ez olcsó megoldás, de nincs még bejáratott megoldás.)
Néhány hozzászólást visszaolvasva találsz több információt.(#5280) atesss
Csak a szolgáltatók néha nem szeretik ezt a módszert, de úgy tudom "megtűrik".Egyre kevésbé. Németországban tiltólistán van az egyik alapvetően szükséges szoftvereleme.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- MacBook Pro 14" M1 MAX - 32GB / 1TB (2021) - Cseh billentyűzet - 224 ciklus / 88% - 1 év garancia
- Új - Macbook Pro 13" M1 - 2020, 16GB RAM, 1 TERA, touchbar - Apple garancia (106)
- Macbook Pro 13" M1 - 2021 gyártás, 16/512GB, touchbar - garancia (56)
- Macbook Pro 13" M1 - 2021 gyártás, 512GB, touchbar - garancia (63)
- BenQ LW650 3D Lézer WIFI DLP Projektor -4000 ANSI Lumen - 20E óra élettartam - USB-C - WXGA 1280x800
- Huawei Nova Y90 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- LG 27GR95UM - 27" MiniLED - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 1000
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! R9 3900X / RX 6700XT / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf RX 9070 XT 16GB Videokrátya! Bemutató darab!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged