- Hívószám-hamisítás
- Magisk
- One mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
Új hozzászólás Aktív témák
-
wassermann
Topikgazda
válasz
DarkByte #1776 üzenetére
"... Az biztos, egyenlőre nem fogok költeni a DVB-T -re, ez a csatorna kínálat nekem egy fillért nem ér meg. ..."
Asszem, sokan osztják a véleményed: a DVB-T így, jelenleg egyszerűen siralmas. Legfeljebb csak a 2012-es váltás miatt érdemes előre gondolkodni, ha új TV-t vagy tunerkártyát vesz az ember.
-
ati2
őstag
válasz
DarkByte #1602 üzenetére
Meg tudom erősíteni én is a szentesi C mux-nak (826 MHz) odatekertek rendesen, legalábbis ÉNY-i irányban.
Tegnap este 36 dB-el erősítéssel jött csak jól (ez a max az antennán), most kb 15 db-es erősítéssel lehet befogni ugyanazt a jelszintet:TSReader átlag: Strength: 1600-3200 Quality: 90-100% (tányéros szoba antenna az ablakban @ 15 dB erősítés)
Viszont rettenetesen ingadozik a jelszint véletlenszerű időközönként 1-30 másodperc között, vagy megnő, vagy csökken 2x -esre
,
Ha kisebb erősítést használok, akkor azért nem fogom jól a jelet, ha nagyobbat akkor meg túlvezérelt lesz a jel pár másodpercre és a Tuner lekapcsol addig
Mod:
Szentes A mux (786 MHz) nem ad még mindig semmit -
zhagyma
őstag
válasz
DarkByte #1489 üzenetére
Én is betondzsungel közepén lakom, a lefedettségi térkép alapján határeset lehetek (papíron lefedett vagyok, de körbe nézve 10 emeltes betontenger 360 fokban). Ezért eddig nem is terveztem próbát, majd várok "hátha valaki". Mivel a körülmények hasonlóak lehetnek a tieiddel, benned bíztam. Nehogy abbahagyd....
A régi központi antenna rendszerek általában soros rendszerűek voltak. Azaz minden lakásban volt egy "aljzat", amelyeket koax-al felfűztek szép sorban. Az utolsó aljzatban volt egy lezárás a reflexiók elkerülése érdekében. A befűzött koax 75 ohmos "rézhálós" árnyékolású volt többnyire. Ha jól emlékszem egy aljzat 1.5 dB csillapítást képviselt, új korában. Egyébként "végigmegy" pincétől a padlásig, igaz darabokban. Nem tudom milyen állapotban van, de vaktában tényleg ne dugd rá a tunered.
#bzoley. Csak gratulálni tudok daa-raa vételi eredményeihez, gondolom irányított tetőantennával érte el.
-
bzoley
veterán
-
-
bzoley
veterán
válasz
DarkByte #1362 üzenetére
Csak csinálom a drámát
Az a "nem is sok" meg egyáltalán nem érdekel. Még ha tegnapi három kertévé felkerült volna, talán én is átálltam volna.
De azért új MinDig TV logónak jó lenne a kép, nem?kutyuska:
Már kezdtem rosszra gondolni a mondat elején, ennyire megviselt volna?
Nekem sokat nem kell variálnom(leginkább semmit), van egy "pókom", két irányból, két féle jel megy be, és vagy öt irányba távozik. Nem kell dugdosnom semmit. Én komolyan vettem az átállást, de úgy látszik egyedül voltam vele. -
zhagyma
őstag
válasz
DarkByte #1354 üzenetére
A reménykedésed azért nem alaptalan. Amit a politika elrontott, azt helyre is hozhatja. Valószínűleg a "kincstári" televizíók az adófizetők pénzén meg fognak jelenni a platformon ( a politikai image fontosabb lehet a pénznél), mentve ami még menthető. A kereskedelmi adók pedig előbb utóbb kiegyeznek az AH-val, ha az AH az állami pénzzel már jól lakott. Igaz ez eltart majd egy darabig...
-
bzoley
veterán
válasz
DarkByte #1343 üzenetére
Talán meg is érdemlik. Így előkészíteni, megszervezni valamit, siralmas. Gyakorlatilag a pénzen marakodnak, mindegyik szeretne nagyon jól járni. De hogy összehozzanak egy olyan csomagot, amire talán fel is figyelnek az emberek, arra nem voltak képesek, senki nem áldozott fel semmit a "cél" érdekében.
-
bzoley
veterán
válasz
DarkByte #1338 üzenetére
Na ja, nagyjából ennyi volt.
Pedig annak ellenére, hogy szarabb volt tegnap a minőség, mint az analóg adásé, még örültem is volna neki. Nem kell szarakodni az antennával, mert vagy az egyik adás jön be normálisan, vagy a másik. Ha betartják az ígéretüket, baromira nem fog érdekelni az egész. -
ati2
őstag
válasz
DarkByte #1227 üzenetére
Félig takarásban, mert az észak keleten lévő lakótelepen lakok, körben ugyanilyen házak vannak.
Egyenlőre SD adás megy az M1 + M2-n, az ATV + Hirtv kódólt lehet, mert nem jön be semmi.
A rádiók működnek mind.
Bitrate-et még nem tudok nézni, még csak most ismerkedek a programokkal.
A DVBViewer meg egyenlőre elszáll cannot load source filterrel, pedig az ffdshow fent vanA 826 Mhz-en meg 10% a jelszint
Próbálgattam az antennákat is, az erősítős parbola szoba antenna erősítés nélkül is 80-90% -os.
A gyári leadtek pohár alátét 10% -
bzoley
veterán
válasz
DarkByte #1227 üzenetére
Én Bp-en semmit nem fogok. TsReader 610Mhz-en(38?) kiír néhány csatornát, 746-on(55) meg "alakad" valamin, de ennyi. Azt meg még le sem sikerült nyomoznom, hogy az egyes csatornákhoz milyen frekvencia tartozik. Az 55-ös úgy néz ki, 746Mhz lesz, de hogy a másik, 61?-hez mi tartozik, nem tudom. Így keresni sem tudok rajta.
-
DarkByte
addikt
válasz
DarkByte #1181 üzenetére
Újabb update a matricás set-top-box forgalmazók listájánál: [link] Immáron az Infópatika is kiemelt partner.
És már csak 3,5 nap..
Aki rendelkezik már digitális tuner -el és Szeged környékén lakik, körülnézhetne a kijelölt csatornákon, lehet már van valami jele a dolognak. [Mux -ok adatai] -
bzoley
veterán
válasz
DarkByte #1166 üzenetére
Van ilyen eszköz, PxVC1100
Kis szerencsével hamarosan élménybeszámolót is tudok tartani
[link]radi8tor1:
Ne várj rá.
(Nem, nem tudok semmi újat)
Mellesleg, ha azt hiszed, hogy jobban jársz egy hw Mpeg4-es kártyával, tévedsz. Ahhoz hogy normális minőséget kapj ugyanúgy szükség van utómunkára. Real-time felvételnél egy 800-1200kbps-es video minősége elég szar lesz, még ha hardveres, akkor is(valószínűleg). Kivéve, ha nagyon ügyes a chip. -
bzoley
veterán
-
zhagyma
őstag
válasz
DarkByte #1126 üzenetére
Az 1440x1080 HDV-re tippelek én is. De az ördög nem alszik. Mi van, ha TV2, VIASAT, RTLKLUB nem lesz fenn mégse a C mux-on. Akkor van bitrate dögivel, lehet átrendezni a mux-okat "tisztességes" HD bitrate-tel adni.
A sat.hu-n AAC-re tippelnek és kevés set-top-box támogatja. -
zhagyma
őstag
válasz
DarkByte #1121 üzenetére
A kísérleti adás paramétereivel 23,42 Mbit/sec jön ki. Mindehhez hozzátenném, hogy az Annex A fejezet egy informatív kiegészítése a szabványnak és a megadott bitrate értékek MPEG2 tömörítés mellett igazak több megkötéssel, amennyiben jól értelmeztem a leírást. Minden esetre az átvitt bitrate szempontjából édes midegy, hogy MPEG2 vagy MPEG4 kódolású a stream.
-
zhagyma
őstag
válasz
DarkByte #1114 üzenetére
Köszi.
Informatikus vagy informatikával szimpatizáló közegben az általad választott megoldás tökéletes, hiszen mindenki érti a "szolgáltatás" működését és képes kezelni a szükséges programokat (tud tévézni).
Ha veszel egy "nagyit" aki a távirányítón a hangerő gombot és jó ha a csatornaváltó gombot ismeri, akkor belátható, hogy más megoldás után kell nézni. Én mindössze ezért gondolok DLNA képes TV-re és stream átvitelre. Ebben az esetben a TV "majdnem úgy funkcionál, mint egy TV". Csak a forrást kéne beállítani.
A "nagyi" az egyik véglet és modjuk a kb. 40 Mbite/sec bitrate blue-ray "élvezete" a másik véglet, amelyeket közös "infrastruktúrán" kellene kiszolgálni és persze több szobában, több TV-vel. Igazából eddig a DNLA tűnik a legjobb átviteli módnak erre a célra (az új TV-k támogatják, főleg a SAMSUNG 7,8,9 szeria, meg PHILIPS "teteje"). Viszont nem sikerült még "élő" embert találni, aki használja is. Abban reménykedtem hátha...
Egyébként különféle mux-ok adásait "szétszedni" (demultiplexing) majd összerakni (multiplexing) nem lehet túl erőforrásigényes dolog, ráadásul a "megmozgatott" adatmennyiség sem túl sok egy PC-nek, azaz "röptében" is mehetne. Lehet hogy található a neten ilyen progi.
-
zhagyma
őstag
válasz
DarkByte #1110 üzenetére
A vételi viszonyaidhoz nem tudok hozzászólni, mivel nem arra élek. Viszont a LAN-on való stream átvitel éredekel. Amennyiben DNLA alapú LAN-os átvitelre gondolsz és na adj isten DNLA képes TV-t használsz, akkor érdekelnének a tapasztalatok. Sajnos még nincs DLNA képes TV otthon, de szeretnék és érdekel minden tapasztalat.
-
törölt tag
válasz
DarkByte #917 üzenetére
Attól félek, hogy amelyiknek nincs külön kis antennája, azzal kevesebb az esélye, hogy 40km-re Pesttől sikerül jelet fognom.
Azt a siemenst meglesem.
Háát nem is tudom. Mintha a Fuji antennája erősebbnek látszódna...
Bár a gigába már belszerettem, csak félek, nehogy gagyi legyen e téren.
Leadtekekhez meg sajnos nem jár antenna, pedig az kéne... -
DrGonzo22
őstag
válasz
DarkByte #891 üzenetére
Köszi, bár tartok tőle, hogy nem a szoftverrel van a gond, hanem nincs rendes jelerősség. Végülis egy digitális tuner alap programja miért ne találná meg az adókat 'all frequency scan'-nel.
Na mindegy hétvégén felballagok az adótoronyhoz, és megnézem notebook-kal hogy muzsikál, ha ott se talál semmit, akkor nem a jelerősséggel van gond -
ati2
őstag
válasz
DarkByte #874 üzenetére
Valamelyik lejátszóprogiban meg lehet adni egyáltalán az adott csatorna kódját?
Ismerős a műkoldvevőjét pendrive-ról eteti, 1 db txt-vel amiben a csatornák neve és a kódja van leírva szövegesen.A TS-t ezzel lehetne analizálni: [dvbsnoop]
-
-
atesss
addikt
válasz
DarkByte #867 üzenetére
Hmm itt tényleg azt írják...
Olvastam is ezt én anno, csak valahogy elfelejtettem, valoszeg azért mert az index cikkeiből nagyon nem ez jön le.
Ott nem beszélnek erről a kötelező tételről, csak szándéknyilatkozatról.
De érdemes elolvasni őket, pl. hogy lássátok milyen háttéralku van a HirTV és ATV benyomása mellett.
Senki nem tudja, hogy akar-e digitális tévét
Kiszúrt a politika az ATV-vel és a Hír tv-vel
Az RTL igent mondott a digitális átállásra
Megmentették az ATV-t és a Hír tv-tA lényeg ez: "Ha az itt felvázolt rendszer megvalósul, akkor tulajdonképpen az állam a közszolgálati tévék és az Antenna Hungária közbeiktatásával a két pártközeli adót finanszírozza majd. " Hogy nálunk mindent meg lehet tenni...
Más forrást nem tudsz erre, hogy ingyenes lesz a Viasat3 ?
Mert az indexen nem mondják ki, hogy ingyenes lenne, de azt se hogy fizetős.
És ha már az AH ugyis kiépít egy kártyarendszert, hogy 1 csatornával több vagy kevesebb van-e benne az már mind1 ebből a szempontból.
Csak amit a HirTV, ATV-re is írnak, hogy ha felmegy az ingyenesre, akkor nem kap pénzt a kábel / müholdas szolgáltatóktól, ez a Viasatot is fenyegeti, nem ?Viszont ha mégiscsak így lesz, akkor már kevésbé érdekel a kártyás PC-s vevő, de arra nem tudsz valamit mégis?
Mert ha lenne mondjuk 20e körül (az egyébkénti 7-8e helyett), akkor még azért gondolkodnék rajta...
Vagy főleg ha lenne DVD-T + DVB-C vevő CI slottal, és abba be tudom rakni a normál UPC/ UPC Direct kártyákat, a ~80 csatornával !
Ilyen létezhet?Hibridnek nem látom már értelmét, mi az a csatorna, ami nem lesz digitálisban, de lesz az analógban? Talán a FixTV, de az meg nem különösebben érdekel.
#866 Hát igen ebben lehethogy igazad van, mert a térképek ([link] ) alapján Budapesten szerintem kb. mindenhol kéne lennie.
Bár valaki írta hogy Kecskeméten se jön be, pedig az jócskán beleesne ebbe a térképbe.DrGonzo22: Én a ProgDVB-t ismerem csak így névről ,bár 1x valahol olvastam egy listát MPEG-4-esekről, asszem wikipedian. De az ingyenes, úgyhogy próbáld ki azzal, vagy mást meg próbálj itt keresni a fórumban, vagy várj, amig valaki hozzáértöbb mond mást.
-
ati2
őstag
válasz
DarkByte #859 üzenetére
Itt a kép róla: [DTVDongleGold]
Van még hozzá 2 CD, de a driver amit adtak hozzá az nagyon bugos, a leadket ftp szervere meg nem megy pillanatnyilag
Az a fekete 5x5 cm-es kocka az antenna, max pohár alátétnek jó
-
bzoley
veterán
válasz
DarkByte #833 üzenetére
A "sima" Dongle-nél egyetlen selejtről nem írtam, az a Dongle H volt. Attól, hogy hordozható, még nem biztos, hogy a kis távpiszka lesz mellette. Főleg, ha újabb, és MCE-hez szánják.
Mindegyik új típushoz BDA driver van.
Kipróbáltam a mini távirányítót MC-vel. Navigálni tudtam, de ahogy sejtettem, nem igazán erre való. Igazából leginkább semmire. -
bzoley
veterán
válasz
DarkByte #830 üzenetére
Nem mindegy, hogy milyen típust, annak is mikori verzióját fogod ki. Egyes stick tunerekhez mini távirányítót mellékelnek, ez nem ideális MCE használatra(még nem is próbáltam). A második lehetőség, hogy normális méretű, régebbi típusú távirányítót kapsz, ezzel már jobban lehet boldogulni, csak vagy fejben kell tartnod, melyik gomb mire való, vagy eleve MCE előlapos a távirányító, viszont szerintem csúnya. A harmadik lehetőség egy új csomagolású tuner, ehhez az új távirányító jár, ami már inkább passzol MCE-hez.
A távirányítók elvileg csak PVR2-höz készültek, de egy-két - nem szabadon választható - program vezérlésére alkalmas. Menüből lehet választani PVR2, és MCE üzemmód között. Lényeg, hogy nem szabadon konfigurálható. 3rd party vezérlővel(WF_RemCtrl) más programokhoz is betanítható.
Az egyes tunerekről, távirányítókról, WF_RemCtrl-ról találsz nálam olvasnivalót, és képeket.
Én a Dongle H-hoz új távpiszkát kaptam, mondjuk az a gyárból jött, még meleg.A Dongle Gold-hoz még nem volt szerencsém, a másik kettőről (Dongle, Dongle H)viszont már írtam pár sort.
-
WonderCSabo
félisten
válasz
DarkByte #770 üzenetére
Azért kell előfizetni a HírTV-re és az ATV-re a DVB-T adáson, mert ha ingyen lenne, akkor felesleges lenne belerakni ezeket a csatornákat a kábelszolgáltatók csomagjaiba, mivel ingyen fogná mindenki ezeket. Legalábbis ettől félnek mind a kábelszolgáltatók, mind a 2 TV adó. De sztem ez szinte kizárt, hiszen a DVB-T-re való átállás nagyon lassan fog megtörténni. (A pártpolitikát, most nem nézve.)
-
PikkPukk
csendes tag
válasz
DarkByte #770 üzenetére
A fő probléma az lesz majd, hogy ha ráeröltetik az AH-ra a kódolt adásokat, akkor lesznek is kódolt adások, de nem csak az ATV és a HírTV, mert két csatona miatt nem érdemes foglalkozni a dologgal (terjeszteni/eladni az előfizetői kártyákat, hozzá a kártyás settopbox-okat). De ha már lesz kódolt műsorszórási lehetőség, akkor erre biztos sok csatorna fog majd jelentkezni. A vége az lesz, hogy a kb 30 jövőbeni adónak legalább a fele kódolt, fizetős adás lesz (hiába is mondja az AH, hogy ők a kodolatlan adások hívei), vagyis semmivel sem járunk majd jobban, mint egy kábeltévével. Pénz beszél, a kutya meg vau-vau... Bár soha nem az volt a fontos, hogy mi nézők jól járjunk...
A DVB-T2 hogyan biztosít nagyobb sávszélt? Más a muduláció vagy mi?
-
DarkByte
addikt
válasz
DarkByte #770 üzenetére
és tippre nem fog 10-20% alá esni
Lejárt a mod idő, de ezt az SD műsorokra értettem.#771: itt nézz szét, vagy kérdezd bzoley -t. Én legalább is ezt tudom linkelni.
-
PikkPukk
csendes tag
válasz
DarkByte #760 üzenetére
Most nem tudok HD adást nézni, de az olimpiai megnyitót én is felvettem. Hát az sem egy csúcs minőség (gyorsabb mozgásoknál tiszta kocka volt a kép). Én sem igazán értem miért. De ha most még annál is rosszabb minőségű (lesz) az adás...
Az is a baj az ilyen valós idejű kódolással, hogy tulajdonképpen CBR (constant bitrate) az egész és nem lehet olyan jó tömörítési hatéjonyságot elérni vele, mint pl. a VBR-es DivX/H264 filmekkel. Szóval egy 3Mbit-es H264-es tévé adás messze nem (lesz) olyan minőségű, mint egy több menetben (otthon) tömörített film.Meg nem értettem, hogy miért erőltetik a Duna tévénél is a HD adást, miközben egy szó sem esik arról, hogy ők akár csak tervbe is vették volna a HD-s stúdióberendezések beszerzését. Talán az MTV stúdióiban fognak készülni a Duna műsorai is?
Megy mindig a kavarás, a pénzkidobás, csak a nézők nem járnak jól...
http://index.hu/kultur/media/atv6873/ -
GBogyó
tag
válasz
DarkByte #760 üzenetére
6 adó bele szokott férni egy multiplexben MPEG-2-ben is, nem? Vagy ez nem a fizikai korlát, csak egyelőre ennyi van?
Sokat keresgéltem a net-en, hogy a jelenlegi külföldi MPEG-2-es multiplexekben hány adás fér el, de nem nagyon találtam részletes infót, ezért is kérdem.
Egyébként pl.: az UPC Direct ritkán éri el a 3 Mb/s adatfolyamot, jellemzően 1.7 körül van. Hozzáteszem, ez nem is elég, sokan panaszkodnak a minőségére (én sem vagyok elégedett). Bár az a megérzésem, hogy a forrás minősége nagyban befolyásolja az eredményt. Egy zajos képet sokkal rosszabb minőségben viszel át ugyanakkora bitsűrűséggel, mint egy digit forrásból érkező, vagy egyáltalán tiszta, jó minőségűt.
Konkrétan mekkora egy csatorna átviteli kapacitása?
-
PikkPukk
csendes tag
válasz
DarkByte #742 üzenetére
Köszi a részletes infót, régen volt már és nem is foglalkoztam vele sokat...
A HD felbontás a relative alacsony bitrate függvényében tűnik értelmetlennek számomra. A DVD-k is olyan 10Mbit körüliek MPEG2-ben, de a H264 nem tömörít annyival jobban, hogy ugyanilyen bitrate-en Full HD adást kapjunk ugyanolyan minőségben.
Hagyni kellett volna a két MTV adót Full HD-ban, 2x12Mbit-en, az egyik multiplexben, a Duna tévét meg az SD adások közzé kellett volna rakni (esetleg 960x540-es felbontásban). Több értelme lett volna... Mert most így két viszonylag jó minőségű full HD adás helyett kapunk három kevésbé jó minőségűt...Bár perpillanat tökmindegy számomra, mert október eleje óta semmi nem jön be nálam, pedig előtte mindent tudtam nézni...
-
törölt tag
válasz
DarkByte #723 üzenetére
Az biztos, hogy nálam DXVA nélkül 100%-os prociterhelés mellett akad az 1080i lejátszás, DXVA-val meg 30-40% és folyamatos. Tehát akkor az 1.0 is tud némi H.264 gyorsítást. De az igaz, hogy Blu-Ray-t nem gyorsítja semennyivel, az szaggat mint állat. A procim egy ócska P4 3ghz 1magos.
-
DarkByte
addikt
válasz
DarkByte #718 üzenetére
Egy dolgot lehagytam, pedig nekem pont ez most a legfontosabb (legalább is tesóm gépén mert talán pár hét múlva lesz egy quad -om
). Hardware deinterlacing mellett CoreAVC -vel már egy Athlon 64 3000+ -on folyamatosan nézhető ez a részlet (ennyit csökkent a hardware igény a kisebb felbontással és bitsűrűséggel). A VGA nem tudja a DXVA -t. Amint leérek az albérletbe megnézem a saját gépemen is (P4 3.0Ghz Hyper Threading), illetve kíváncsi vagyok a kétmagos Atom ezzel mit tud kezdeni.
Akinek egyébként van DXVA képes kártyája, annál működik a hardware -s gyorsítás ezzel az újfajta kódolással?
-
nrc
tag
válasz
DarkByte #714 üzenetére
Néhány tapasztalat az újraindított teszt DVB-T HD adásról:
Valóban 1440x1088 a mostani DVB-T HD adás felbontása (ez egyébként 5:4-es képarány), amit megjelenítéskor 16:9-es képarányra azaz 1920x1088-as felbontásra alakítanak át a programok. Az átalakítás természetesen nem jár torzulással, az adás végül a képernyőn pont úgy jelenik meg mint a teljes HD felbontású 1920x1088-as adások.
Részben a kisebb felbontás lehet az oka annak, hogy az olimpiai élő közvetítések képminőségét sajnos nem éri el mostani adás minősége. Sőt, nem csak a felbontás csökkent 1920x1088-ról 1440x1088-ra, hanem az adatfolyam mennyisége is a másodpercenkénti 10-12Mbit-ről 7-7.5Mbit-re.
Ezért kisebb lett a kép részletessége, és a mozgások is kevésbé folyamatosak.
Ez főleg a futó szövegeknél jelentkezik talán a legszembetűnőbben, így ugyanis kissé nehéz elolvasni azokat.
Egyébként ezek a gyorsan futó szövegek a digitális SD adásoknál is nehezen olvashatóak a darabos mozgás miatt.Az olimpia alatt emlékeim szerint még jobb volt a mozgások megjelenítése (bár a HD adás valamivel már akkor is gyengébb volt a mozgásoknál mint a digitális SD).
Lehet, hogy most interlace helyett progresszív módban adnak? Ezt igazából nem tudom, hogy hol lehetne megnézni..
Természetesen, az MPEG2-es SD adásoknál még mindig sokkal jobb, részletesebb a kép.
Itt egy kis műsorrészlet amit még akkor vettem fel mikor még a jelenleginél kicsit kisebb volt a bitráta (7Mbit/sec alatt):
[link]Eddig az alábbi müsorokat találtam, amit HD-ban adnak az M1-en:
Tiszta kvíz - 13.20 (Hé-Pé)
Jó kis bagázs - 13.50 (Hé-Cs)
Tiszta kvíz - 18:00 (Hé-Pé)
Sant' Angelo - 18.30 (Hé-Pé)
Presszó - 21.10 (Pé)Nem találtam viszont on-line elérhető müsorújságot, amiben fel lenne tünteve, hogy mit adnak HD-ban az m1-en.
Ha valaki tud ilyet, akkor hálás lennék ha megosztaná ezt az infót. -
PikkPukk
csendes tag
válasz
DarkByte #616 üzenetére
"DVB-S esetén is vannak okosságok amivel PC -n lehetett ügyködni"
Az sem olyan egyszerű már, ha jól tudom... De nem is erről kellene, hogy szóljon a DVB-T... Meg igazából az a kérdés, hogy hány kódolt és hány kódolatalan csati lesz? Csak a közszolgálati adók lesznek kódolatlanok? (lehet, hogy ezért is csökkentik le az MTVHD adásainak a bitrate-jét, mert az egyik multiplexben a kódolatlan, a másikban meg a kódolt adások lesznek?) -
PikkPukk
csendes tag
válasz
DarkByte #612 üzenetére
Arra leszek majd kíváncsi, hogy a kódolt csatornákat ki az isten fogja nézni, ill. ki és hogyan fizet majd elő rá. A set-top boxokat eléggé megdrágítaná (szerintem), ha még egy kártya fogadó helyet és dekódoló egységet is beleraknának (vagy bele is raknak)? Tévékről és számítógépekről meg már nem is beszélve...
Szóval azt a konkrét kérdést tenném fel az illetékes elvtársaknak, hogy DVB-T-n minek kódolt adást sugározni (és ezzel fölöslegesen a helyet foglalni)? A Hír TV-t meg aztán pláne minek kódolni? Hogy az MSZP-sek ne tudják nézni?
A DVB-H-t is csak egy-két sznob fogja nézni, ehhez képest elfoglal egy egész multiplexet (sebaj, a veszteségeket a többi mobilelőfizetőn vasalják majd be)...
Az RTL, TV2, Viva csatiknak én is örünék DVB-T-n (persze kódolatlanul)... -
DarkByte
addikt
válasz
DarkByte #612 üzenetére
Aki esetleg újonnan néz be ide, annak jó kis összefoglaló DVB-T -vel kapcsolatban ez a prezentáció. (ez is a linkelt cikkben van egyébként).
-
bzoley
veterán
válasz
DarkByte #608 üzenetére
Nem nagyon lehetett ilyen probléma, mert sokan 5-10%-os cpu használat mellett nézték a HD csatikat, relative gyenge cpu-val. Én sajnos nem tartoztam közéjük, de az utolsó napokban 40%-ról 30%-ra csökkent a cpu használat. Ez talán több laptop tulajnak még egy esély lehet.
-
Rick4
félisten
válasz
DarkByte #539 üzenetére
a vitaindító 511-es hozzászólásomban ezt írtam:
1080i pont a fele adatmennyiég, mint az 1080p,közben volt egy hozzászólás:
Szóval szerinted az 1080i50 fele annyi adatot tartalmaz másodpercenként, mint az 1080p25(mert korábban ezt említették)? Gratuláloka te hozzászólásodban pedig ezt olvasom:
Mux bitsebesség szempontból az 1080p50 sávszélessége dupla lenneakkor ez most hogy is van?
-
PikkPukk
csendes tag
válasz
DarkByte #526 üzenetére
Köszi, most már legalább tudom mi az elméleti különbség a "blend" és a "bob" deinterlace között. Gyakorlatban, a CoreAVC-ben kapcsolgatva nem látok érdemi különbséget. A default beállítás aszem a "blend", de nem találom olyan rossznak, mint amilyennek te lefestetted.
De az általad leírtak alapján is úgy tűnik, hogy az 1080i-ből sosem lesz tökéletes képminőségű 1080p (csak ha filmet sugároznak, ahol a két félkép ugyanahhoz a képhez tartozik)... Szóval még mindig nem vagyok meggyőzve a váltottsoros képtovábbítás hatékonyságáról... -
válasz
DarkByte #526 üzenetére
Ezért írtam zárójelben, hogy vagy alapból i volt-e vagy sem. A 24 fps -> 25 fps dolog nem nagyon játszik itt szerepet, nem is akartam idekeverni.
Persze igazad van, bővebben kifejtetted, én csak arra szorítkoztam, hogy hogyan jut el a szemünkbe a kép az adótólAzért köszi a részletezést, hasznos.
A számítás meg legalább igazolta azt, ami eddig is logikusnaktűnt, hogy az i50 és a p25 nem nagyon fog eltérni.
bzoley:
Ráadásul az adó nem tudhatja, milyen tv van a másik oldalon, crt, LCD és azok milyen alapon dolgoznak (deinerlace van, nincs). Ezért sem váltogatják a p és i adásokat.
-
Rick4
félisten
válasz
DarkByte #526 üzenetére
ezeket nagyon költséges lenne továbbítani .....azt esetleg tudod, hogy ez miért van? mert gondolom ugyanakkora adatot nem kell nagyobb, erősebb drágább hardverrel feldolgozni, valami oka csak van, hogy ez így működik..
ez a dolog elég szervesen kapcsolódik a témához, mert ha valaki meg akarja érteni akkor legalább ennyire bele kell, hogy ássa magát.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Rágyúr a macOS-re a 3DMark
- Milyen légkondit a lakásba?
- Gyúrósok ide!
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Előrendelhető a OnePlus Pad 3
- Milyen monitort vegyek?
- Hívószám-hamisítás
- Egyre csak fejlődik az AI, emberek tízezreit rúgja majd ki a BT
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Eladó konfig! Ryzen 7 7800X3D 2TB SSD 64GB DDR5 RX9070XT 16GB!
- Új, makulátlan állapotú Samsung Galaxy Buds FE, fehér, fél év garancia
- Új, makulátlan állapotú Samsung Galaxy Watch7 44mm ezüst, 2 év garancia
- Új, makulátlan állapotú Samsung Z Fold 6 256GB Tengerészkék, független, 2 év garancia
- Használt TP-Link Deco M4 - AC1200 Router (Mesh-ként is használható)
- Corsair K100 Air wireless (CH-913A01U-DE) DE SN - A1E4G325503IVC
- HP 200W (19.5V 10.3A) kis kék, kerek, 4.5x3.0mm töltők + tápkábel, 928429-002
- Iphone 15 Plus 128GB Pink Dobozos 12 Hónap Garancia
- 100 - Lenovo Yoga Pro 9 (16IRP8) - Intel Core i9-13905H, RTX 4070 (ELKELT)
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 7800X3D Processzor!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest