- Magisk
- iPhone topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Yettel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
DarkByte #526 üzenetére
Ezért írtam zárójelben, hogy vagy alapból i volt-e vagy sem. A 24 fps -> 25 fps dolog nem nagyon játszik itt szerepet, nem is akartam idekeverni.
Persze igazad van, bővebben kifejtetted, én csak arra szorítkoztam, hogy hogyan jut el a szemünkbe a kép az adótólAzért köszi a részletezést, hasznos.
A számítás meg legalább igazolta azt, ami eddig is logikusnaktűnt, hogy az i50 és a p25 nem nagyon fog eltérni.
bzoley:
Ráadásul az adó nem tudhatja, milyen tv van a másik oldalon, crt, LCD és azok milyen alapon dolgoznak (deinerlace van, nincs). Ezért sem váltogatják a p és i adásokat.
-
Nem okoskodni akarok, de neked sincs teljesen igazad, mert nem csak a nagyobb sávszél miatt terjedt a p helyett az i, mert egy p25 és egy i50 között nem lehet túl nagy különbség, legalábbis így tippelem. Ha vannak számadataid, tények, érdekelne, mert erre nem találtam utalást, hogy mennyi különbség.
-
válasz
DarkByte #520 üzenetére
Szép hosszú hsz.
Nem is válaszolnék mindenre. Látom, a tölcséreken vitáztok, holott a tv-k a tölcséreket egyszerűen elintézik letgöbb esetben. Ha jól tudom, az átvitel alapvetően 1080i, (forrástól függően alapból így vagy átrakva interlaced-be)és azt a tv deinterlace segítségével egyszerűen 25p-re (és nem 50p!) teszi át és kétszer felvilantott frame-ekkel jeleníti meg. Nyilván visszaállítani egy 50i-t 50p-re visszaálítani kötségesebb is, de erre azt hiszem maga a tv nem is lenne képes.
Adásban viszont nem hiszem, hogy keverni fogják a p és i adásokat. Ennek nem lenne sok értelme és gondolom, plusz költség is lenne.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HP 635 laptop eladó
- Thinkpad X230 legenda: i7 CPU, IPS kijelző, 12 GB, dupla SSD, magyar villbill, webcam, fingerprint
- Honor X6b 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Apple Watch SE2 / 44mm / Midnight / Black Sport / Cellular (99%)
- Mint az ÚJ - Lenovo Legion 5 (Ryzen pro 6600H 16Gb 512Gb SSD) 2 ÉV GYÁRTÓI GARANCIA!!!
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF F15 FX506HM Gamer notebook - i5 11400H 16GB DDR4 RAM 512GB SSD RTX 3060 6GB W10
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Oppo Reno7 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 65QNED87T / 65" - 164 cm QNED / 4K UHD / 120Hz & 3ms / HDR 10 Pro / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Eladó ÚJ BONTATLAN Honor Magic6 Lite 8/256GB fekete / 12 hónap jótállással!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest