- Apple Watch
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Netfone
- Yettel topik
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- iPhone topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Az Apple bemutatta az iPhone 17-et
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
DarkByte #526 üzenetére
Ezért írtam zárójelben, hogy vagy alapból i volt-e vagy sem. A 24 fps -> 25 fps dolog nem nagyon játszik itt szerepet, nem is akartam idekeverni.
Persze igazad van, bővebben kifejtetted, én csak arra szorítkoztam, hogy hogyan jut el a szemünkbe a kép az adótólAzért köszi a részletezést, hasznos.
A számítás meg legalább igazolta azt, ami eddig is logikusnaktűnt, hogy az i50 és a p25 nem nagyon fog eltérni.
bzoley:
Ráadásul az adó nem tudhatja, milyen tv van a másik oldalon, crt, LCD és azok milyen alapon dolgoznak (deinerlace van, nincs). Ezért sem váltogatják a p és i adásokat.
-
Nem okoskodni akarok, de neked sincs teljesen igazad, mert nem csak a nagyobb sávszél miatt terjedt a p helyett az i, mert egy p25 és egy i50 között nem lehet túl nagy különbség, legalábbis így tippelem. Ha vannak számadataid, tények, érdekelne, mert erre nem találtam utalást, hogy mennyi különbség.
-
válasz
DarkByte #520 üzenetére
Szép hosszú hsz.
Nem is válaszolnék mindenre. Látom, a tölcséreken vitáztok, holott a tv-k a tölcséreket egyszerűen elintézik letgöbb esetben. Ha jól tudom, az átvitel alapvetően 1080i, (forrástól függően alapból így vagy átrakva interlaced-be)és azt a tv deinterlace segítségével egyszerűen 25p-re (és nem 50p!) teszi át és kétszer felvilantott frame-ekkel jeleníti meg. Nyilván visszaállítani egy 50i-t 50p-re visszaálítani kötségesebb is, de erre azt hiszem maga a tv nem is lenne képes.
Adásban viszont nem hiszem, hogy keverni fogják a p és i adásokat. Ennek nem lenne sok értelme és gondolom, plusz költség is lenne.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Microsoft Surface Pro 7 Érintős Szétszedhető Laptop Tablet 12,3" -80% i5-1035G4 8/256 Retina
- Mars Gaming MK60W 60% Mechanikus Blue Switches Gamer Billentyűzet Spanyol Kiosztás
- 2019 - BMW I3S 120Ah
- ASUS ROG Strix G15 144Hz / AMD Ryzen 5 / RTX 3050Ti / 16GB RAM / 512GB SSD
- Microsoft Surface Pro 7+ Érintős Szétszedhető Laptop Tablet 12,3" -80% i5-1135G7 16/256 Retina
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3337, 94% Akkumulátor
- HP EliteBook 830 G7 i5-10210U 16GB 512GB 1 év garancia
- Bomba ár! HP 250 G6 - i5-7GEN I 8GB I 128GB SSD I HDMI I 15,6" HD I HDMI I W11 I Cam I Garancia!
- HP ZBook Firefly 14 i7-1165G7 32GB 1000GB 14" FHD 1 év garancia
- 12 GB-os Quadro RTX A2000 kártyák - garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest