Hirdetés
Köszönjük a sok biztatást, támogatást! Utolsó pillanat a féláras hirdetésfeladásra, előfizetésre!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
DarkByte #526 üzenetére
Ezért írtam zárójelben, hogy vagy alapból i volt-e vagy sem. A 24 fps -> 25 fps dolog nem nagyon játszik itt szerepet, nem is akartam idekeverni.
Persze igazad van, bővebben kifejtetted, én csak arra szorítkoztam, hogy hogyan jut el a szemünkbe a kép az adótólAzért köszi a részletezést, hasznos.
A számítás meg legalább igazolta azt, ami eddig is logikusnaktűnt, hogy az i50 és a p25 nem nagyon fog eltérni.
bzoley:
Ráadásul az adó nem tudhatja, milyen tv van a másik oldalon, crt, LCD és azok milyen alapon dolgoznak (deinerlace van, nincs). Ezért sem váltogatják a p és i adásokat.
-
Nem okoskodni akarok, de neked sincs teljesen igazad, mert nem csak a nagyobb sávszél miatt terjedt a p helyett az i, mert egy p25 és egy i50 között nem lehet túl nagy különbség, legalábbis így tippelem. Ha vannak számadataid, tények, érdekelne, mert erre nem találtam utalást, hogy mennyi különbség.
-
válasz
DarkByte #520 üzenetére
Szép hosszú hsz.
Nem is válaszolnék mindenre. Látom, a tölcséreken vitáztok, holott a tv-k a tölcséreket egyszerűen elintézik letgöbb esetben. Ha jól tudom, az átvitel alapvetően 1080i, (forrástól függően alapból így vagy átrakva interlaced-be)és azt a tv deinterlace segítségével egyszerűen 25p-re (és nem 50p!) teszi át és kétszer felvilantott frame-ekkel jeleníti meg. Nyilván visszaállítani egy 50i-t 50p-re visszaálítani kötségesebb is, de erre azt hiszem maga a tv nem is lenne képes.
Adásban viszont nem hiszem, hogy keverni fogják a p és i adásokat. Ennek nem lenne sok értelme és gondolom, plusz költség is lenne.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen légkondit a lakásba?
- Csökkentik a fogyasztást a Google AI-adatközpontok, hogy ne legyen áramszünet
- Kifelé is csukható a Z Flip7?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- EA Sports WRC '23
- Háztartási gépek
- Lopakodva befutott a Radeon RX 9060
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S24 Ultra 12/256gb - Karc mentes, akár beszámítással
- Samsung Galaxy S23 Ultra 12/512gb - Újszerű, akár beszámítással
- Apple iPhone 16 Pro 128gb - Szép állapot , Akku 100%, Apple garancia, akár beszámítással
- Apple iPhone 16 Pro 128gb - Újszerű, Akku 100%, Apple garancia, akár beszámítással
- Apple iPhone 16 128gb - Újszerű, akku állapot 100%, Apple garancia, akár beszámítással
- 6 és 12 GB-os Quadro RTX A2000 kártyák - garanciával
- Új Dell 14 Inspiron 5435 FHD+ Ryzen7 7730U 4.5Ghz 16GB 512GB SSD Radeon RX Vega 8 Win11 Garancia
- LG 27GP850P-B - 27" NANO IPS - 2560x1440 - 180Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDR 400
- Bomba ár! HP Pro X360 11 G1 - Intel N4200 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD Touch I Cam I W10 I Gari
- Samsung Galaxy S23 Ultra / 8RAM 256GB / Gyárifüggetlen / 12 Hó Garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest