Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • DarkByte

    addikt

    Hosszú kihagyás után gondoltam jelentkezem megint. Végre felszabadultam kicsit a ZH -k és kötprogramok tömkelege alól (na nem sokáig, jövőhéttől vizsgaidőszak); hazajutottam Félegyházára és gondoltam tesztelek egy kicsit itt is. Több akadályba is ütköztem. Az első hogy a barátom-féle Pinnacle PCTV 330e nem rendelkezik Vista x64 driver -el (legalább is én nem találtam) illetve a gyári programja sem fut, mivel .NET 2.0 -át követel rajtam, pedig a fennlévő SP1 -es Vista -ban már legalább 3.0 van. Szerencsére neten találtam megoldást, a tuner -ben lévő Empia chip -hez van univerzális driver 32 és 64 bit -hez is, a csomagban lévő USB DVB-T Hybrid tuner driver -t kellett feltenni. Innentől kezdve TSReader látja, igaz nem a bzoley féle plusz dll -el, hanem a gyárilag felsorolttal. (DVBTBDASource.dll) TV nézőnek gondolom megpróbálom a DVBDream -et mivel már többen is írták hogy jól használható.

    Nos, az antennámnak sikeresen elszakítottam az adapter kábelének a forrasztását az injektoros dugóban; ezt majd később megcsinálom, amúgy sincs most elég koax -om hogy kivigyem a padlástérbe. Mivel azonban itthon volt 5m -es USB toldóm, gondoltam megpróbálom hogy kiviszem a tuner -t szüleim szobájába és a mostani ezer éves Szentes felé néző tető antennával kísérletezem (az antenna dugót meg kellett toldani a VHS -hez való coax kábellel, és így is lógott a levegőben az egész, de működött.. szerencsém hogy haverom nem volt itt mert szerintem szívrohammal vitték volna el :D)

    Gondoltam lássuk a medvét. Először 826Mhz -re álltam rá, és lám megelevenedett a TSReader: [link] Sajnos azt kaptam amire számítottam. Jelminőség gyakorlatilag 0%, de legalább a tuner láthatóan működik, látja az adókat és a sebességeket is. Gondoltam azért mivel még ilyet nem láttam, megnézem DVBDream mit kezd a helyzettel. Végigkerestetve vele a csatornákat megtalálta mind a kódolt mux -ot, mind a FTA csatornákhoz tartozót; fel is sorolta az elérhető négy csatornát. (ja igen, induláskor kijelöltem a CoreAVC -t és az AC3Filter -t szűrőknek) Rákattintottam a Duna Autonómia adására. Kép és hang foszlányok azért voltak, durván ezt kaptam: [link] Ami érdekes hogy viszont alul a Minőségnek 100% -ot ír. Azért néha sikerült egy-egy jobb pillanatot elfogni: [link]

    Gondoltam megnézem hogy a kódolt mux -ra milyen eredményeket mutat fel a TSReader (786 Mhz): [link] Teljesen megdöbbentem hogy itt gyakorlatilag 100% -os a jelminőség (ez azért mondjuk így nem igaz, mert ingázott néha 75-100% között). Kíváncsi lennék hogy ennek az antenna az oka (magasabb tartományban gyengébben vesz) vagy pedig ez a mux tényleg nagyobb teljesítménnyel megy.

    Kb. ennyi. Legalább van egy kis sikerélményem :)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák