- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Samsung Galaxy S20 FE - tényleg nem lite
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Motorola Edge 50 Fusion - jó fogás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- One mobilszolgáltatások
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
máyköl
veterán
válasz
Karima #34980 üzenetére
Egyetértek sztyui-val, nagyon lerontja a vignette a képet.
Nekem személy szerint a Szabina2 jobban tetszik, bár azt még ide nem linkelted be...
A háttér kicsit zavaros nekem mind a kettőnél, kicsit kusza, jobban tetszene egy stúdiós, egyszínű háttérrel.+ egy apró dolog, a Szabina2-nél, kicsit engem zavar, hogy a bal kezén a kisujja ennyire eláll a többitől...
Bár nem vagyok nagy portré/modell szakértő.
-
sanyixXx
senior tag
válasz
Karima #34894 üzenetére
én is hozzászólnék
a vágás engem is zavar kicsit. alulról sok maradt benne nagyon. ilyen esetekben nem gond eltérni a hagyományos 3:2-es vagy ahhoz közelítő vágástól. ha a szemén a smink a lényeg, akkor a száj meg az orr már senkit sem érdekel
ami a sminket illeti, szerintem sok lett a pirosító az arcán. a fülbevaló kék, a szeme is kék, ehhez ez túlságosan rózsaszín lett. a műszempillát kicsit jobban összedolgozhatta volna a sajátjával, pár szál eléggé kilóg.
a világításhoz két fényforrásod volt, ugye? nekem zavaró, hogy a fülbevaló az egyik irányba vet árnyékot, az orra meg a másikba. én itt vagy nem hagytam volna árnyékot, vagy kicsit erősebbet. igazából keményebb fénnyel is világítottam volna. az jobban kiadta volna a bőr és smink textúráját (feltéve, hogy nem utólag lágyítottad a bőrt). a szemfesték részecskéit is jobban kiemelné.
szűkebb rekeszt is ajánlanék, hogy a teljes arc éles legyen.
összességében jó az ötlet, a kivitelezésben vannak kisebb botlások, de így is jó kép. -
Kazimír
őstag
válasz
Karima #34853 üzenetére
Festék nélkül bizony egész jó lenne..
Illetve komolyra fordítva:
Alul szűkebbre vágtam volna, hogy se a ruha, de főleg a kesztyűk vége ne látszódjon. A vállpánttal sajnos nem lehet mit kezdeni, pedig anélkül tovább erősödne a szimmetria, már ha volt ilyen a célok között..Dícsérő szavakkal szólhatok egyébként a képről.
Komoly szakmai bírálatot majd a hozzáértők.. -
skippper
senior tag
válasz
Karima #34649 üzenetére
Ő is ír ám butaságokat :
"Color Space
Why choose a few colors when you can choose
lots? Always use the wider color gamut of Adobe
RGB. Just makes sense. Colors will be truer and
richer, and the transitions between gradations of
color will be smoother when you print. You can
adjust later for sRGB to give people a good experience
on the screen. At the moment of exposure,
go in with all guns blazing." -
sztyui2
őstag
válasz
Karima #33462 üzenetére
Azt csak akkor tudod úgy nézni, ha tényleg a kezdőlapján van, tehát front page-nek választották. Vannak erre külön oldalak, ahol meg tudod nézni. Pl itt tudod megnézni hogy explored lett-e, vagy itt explored-et is, meg front page-t is.
-
válasz
Karima #33442 üzenetére
Hát ez az, látom hogy nem százas, de nem látom most hogy hogy kéne...
Ugye a szokásost eleve ki akartam hagyni, és valahogy a 'mindjárt birtokba veszem és kezdődhet' érzést próbáltam visszaadni, de nem sikerült ezt más fele közvetíteni. Világítást kipakoltam, de a fényviszonyok nem indokolták, végülis nem használtam. Persze rendezgettem hogy mindenből látszódjon, meg szög is okés legyen, de ha megszakadok sem tudom mivel lehetne egyértelműbben kifejeznem amit akartam...Erre gondoltam hogy biztos van ötletetek/látjátok a hibát, én azt látom főleg bele amit látni akarok (gyanítom)
Meg pedig véletlenül sem bántasz meg; max olyan lehetne ha valaki minden ok nélkül fikázna 3 szóban (olyan stílusban), az is inkább hiányérzetet hagy bennem mint megbánt.
Wine time: Nagyon jól áll neki a döntés, ahogy a háttér is. Jobb oldalról villantottad a hátteret, vagy statikus fény? Elsőre fura, hogy a világítási csík alja a pohár alja fele erősen gyengül, de nekem tetszik, kevésbé homogén, lendületesebb. A derítés az oka hogy jobb oldalt alig látszik a pohár vagy egyéb?
Grat! -
Brumi
senior tag
válasz
Karima #33400 üzenetére
Ez nekem baromira bejön! Nagyon jók a részletek!
A kép apropója: ma reggelre feltörték a kocsimat és kilopták a 10 éve 30k-ért vett Jaguar napszemüvegemet. Mivel napsütésben nem tudok nélküle vezetni, délután megvettem a képen szereplő darabot, mert ez hasonlított a legjobban a régire. Remélem lerohad a keze a kedves tolvajnak...
-
hopehu
tag
válasz
Karima #33131 üzenetére
Jó, egyetértek, a vignetta egy kicsit sok nekem is... de ugye ízlések és pofonok...
A korábbiak is nagyon jók,... a legtöbb nagyon ott van. Talán inkább zokat emelném ki, amelyek nem olyan jók (mert sokkal kevesebb van belőlük): a Vágta I és IV (zavaró a háttér), a "8" a kép bal oldala sok, de láttam két másik képeden is bal illetve jobb oldalt, ami ilyen üres, nyilván neked tetszik... Az XXX és az Orange drops közötti eltérést nem tudom értékelni, de a kép ettől még nem rossz, de egy is elég lenne... A DSC-k között van még egy-két olyan, ami nem olyan nagy szám (inkább turista-fotó jellegű). -
pisti
őstag
válasz
Karima #32903 üzenetére
Nem kötekedésképp, de ez tipikusan az a kérdés ami a Nagy Nikon DSLR topikba való.
Ott sokkal valószínűbb úgyis, hogy valaki tud neked konkrétat mondani ezzel kapcsolatban. -
x123456
aktív tag
válasz
Karima #32783 üzenetére
Én 2x próbálkoztam velük. Egyik alkalommal valami olyasmi gondjuk volt, hogy keret volt a feltöltött képemen, ezt még elfogadtam tőlük. Másodjára egy másik képet szó nélkül visszadobtak, akkor letettem róluk - kulturált helyeken legalább megmondják, hogy mi bajuk van a visszadobott anyaggal.
Azóta néha ránézek és egyre olyan érzésem van, hogy van valami egysíkú az ott megjelenő képekben. Mintha egy-két, viszonylag szűk ízléstartományú ember zsűrizne (pedig nem).
Nehezen tudnám megfogalmazni...
De tény: vannak eszméletlen jó fotók is (viszont vannak szépen kidolgozott, semmitmondó darabok is szép számmal). -
biker
nagyúr
válasz
Karima #32688 üzenetére
de aban igazad van, vakut időzíteni egyszerubb, mint a zár késését.
a vakuszinkronkioldóm elkészítésében megadta a lökést, mert kimentem a konyhába, beállítottam pár dolgot, rá a fókuszt, aztán villany leo, és f11, 4mp záridő, kb félidőben rávakuztam a vaki direkt elsütő gombjával, és marha jó képek születtek.
érkezik az infrás kioldóm, et fogom hangaktiválttá tenni, meg kapussá -
-
-
válasz
Karima #32669 üzenetére
Jó, de ezeket a képeket, pl. 0-ról 1g-vel gyorsuló tárgyat ne hasonlítsuk már egy pisztolygolyóhoz... (Nem bántani akarom a képeid, mert jó képek ám!)
Számoljunk minimum 200m/s-os sebességgel(ami szerintem még több is, pl. P38-as torkolati sebessége 340m/s), ha csak nem valami speckó direkt legyengített, lassított lövedéket használnak.
Azaz 1/20000s alatt 10mm-t tesz meg a lőszer. Tehát még rövidebb villanás kell, vagy más technika.x123456: puskákról ne is beszéljünk, ott min. 7-800m/s a torkolati sebesség.
-
Oracle
senior tag
-
Balinov
titán
-
-
drkbl
őstag
válasz
Karima #29629 üzenetére
Szép színek és kivitelezés, meg a "szokásos" jó ötlet! Kicsit szűknek érzem, nagyon hangsúlyos, hogy ahol a "dolog", az aprítás történik, az események középpontja, kimaradt a képből. Ezt erősíti az a szökevény is középen a háttérben, úgy néz ki, valaki valahogyan túlélte
-
kricsi81
senior tag
válasz
Karima #29629 üzenetére
Jó lett, szép élénkek a színek. Viszont bal oldalon elég szűk, jobb oldalt meg túl sok, és felülről engem zavar hogy lemaradt a paprika (?).
Szerintem az sem jó, hogy a víz felett sötétebb a háttér. Illetve azt is hibaként említeném meg, hogy az akvárium elülső oldalán vannak vízcseppek (a víz felett), ezt talán még utólagosan is lehetne korrigálni.Csak azért írtam a hibákat, (amiket én annak veszek) hogy máskor jobb lehessen a kép
Aktív témák
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- War Thunder - MMO Combat Game
- Clair Obscur: Expedition 33 teszt
- BestBuy topik
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Lexus, Toyota topik
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- EAFC 25
- Samsung Galaxy S20 FE - tényleg nem lite
- TCL LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
- Bowers/Wilkins Px7 S2 fejhallgatók
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA ADATA XPG 600W
- Prémium gépház most fantasztikus áron!
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3050, 96% Akkumulátor
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 256GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest