- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Magisk
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
hopehu
tag
válasz
Karima #46149 üzenetére
Lenyűgöző fotók. Ilyennel mindig is akartam próbálkozni
Állítólag a fényes, esetleg metálfestékek is megfelelnek a célraMivel vízben nem oldódnak, elég könnyű velük ilyen hatást elérni... én még -sajnos- nem próbáltam.
Clemi: hát ez az
Az albumból a Rózsaszín, a Naplemente és a Gold and blue képek nekem bejönnek...
-
-
hopehu
tag
Virágfotóknál érdemes érdekes fényekre várni, különösen, ha maguk a virágok egyszerűek. Ami persze önmagában még nem baj. A legtöbbnél a háttér jó (egynél elég zavaró volt, azt fel sem töltöttem volna), de pl egy sima bimbó (
virágról beszélünk) nem túl izgalmas - nekem.
A Mr Hair c. képnél nekem hiányzik a szeme, de így is talán még ez az a kép, amiben igazán jó ötlet van.
A ring version 43 -bár a téma nem ütős- mégis érdekes lett a kép.
A többi, ahogy előttem priusz kollega kifejtette. gyakran tűnik obi-próbálgatásnak.
Mintha körülnéztél és azt kerested volna, hogy Na, mit fotózzak? Ááááá, a könyvek.... stb..
Szóval egyetértek: TÉMA kiválasztása fontos nagyon. Ezen felül pedig FÉNYEK. Legyen érdekes, tegyen hozzá valamit a fotóhoz...
De alapvetően egyáltalán nem rosszak. Fejlődni pedig úgyis folyamatosan fejlődik az ember - na és persze kritizálni mindig könnyebb -
hopehu
tag
Még valami az előttem szólókhoz: próbáld kerülni, hogy bármi elvonja a figyelmet a fő témáról. Pl a világos folt iszonyatosan zavaró. Az élesség is talán a füvön, vagy a haján van? Vagy csak az maradt élesebb (a fű) a blur után? Mindenesetre az is rossz, h ő nem éles... A levágásokat és az elhelyezést már mondták előttem
A komponáláson nagyon sok múlik, ez egy kicsit olyan, mintha egyet lőttél volna és nem sikerült volna. Általában a keresők egyébként ráhagynak, tehát általában többet látsz viszont a képen, mint ami a keresőben van SLR-nél mindenképp (vagy a profi gépeknél 100% a lefedettség). Vagy ha kompakt, akkor pedig be van jelölve a keresőn, hogy hol vág. Szóval látnod kellett volna -
hopehu
tag
válasz
Real_Necro #45688 üzenetére
Igazad van, teljesen.
A graffiti az nem itt kezdődik. Vagyis egyesek azt hiszik, hogy igen...
-
hopehu
tag
Igen, a szabványos képarány sem mindig kötelező, mint ahogyan az aranymetszés sem... Én a felső rész kb felét vágnám, annál többet én sem. Kell azért, hogy érzékeltesse vmi azt, hogy van háttér is. Valóban, ha rálógna a kép szélére, az elég zavaró lenne.
Egyébként valóban, mint minden, ez is szubjektív, bár a túl nagy homogén felület sohasem szerencsés, vagy bármi, ami a főtámáról elvonja a figyelmet. Kivéve, ha nem elkerülhető, stb.... De egy ilyen esetben (ha nem csak 1 perc volt a fotózásra) lehetne komponálni szépen is
Ha meg csak 1 perc volt, akkor... az pech.
-
hopehu
tag
válasz
zolka78 #45686 üzenetére
Az ötlet mindenképpen jó, szépek a fényhatások. Engem a fotón nem zavar a graffiti, ami érdekes, mert az életben igen. Esetleg retusálni lehetne a falforkát is, hogy úgy milyen
Lehet, hogy téged azért zavar, mert tudod, hogy hol készült... Nekem is van tippem, olyan zsinagóga-szerűnek tűnik, de alapvetően nem sugall a fotó egyetlen eleme sem semmi ilyesmit, hacsak nem felismerhető konkrétan. Szóval ezért van benne szibjektum mindenképpen. Ha meglátsz egy tájfotót, más hatással van rád, ha már jártál ott (mert akkor előjöhet, hogy "én máshogy csináltam volna", stb...
Mindegy, ezen nem érdemes rágódnunk, ez a kép talán fekete-fehérben még jobb lenne. -
-
hopehu
tag
válasz
zolka78 #45681 üzenetére
A kép hangulatához illik a (sok) graffiti, bár ez ebből is kiderül, hogy ez ízlés kérdése. Alapvetően egy ilyen témához illik. Ha zavaró, akkor meg sem kell fotózni... Szóval az rendben van.
A másik felvetés, hogy "ferde" az megint nem feltétlenül érdekes, mert ilyen vonalaknál az szinte elkerülhetetlen...
Ami viszont zavaró, hogy a téma (vonalak, ívek, erős fények-árnékok játéka, alak a háttérben és még a graffitik is) elvész a képen, mivel az előtér nagy része feketeség (még ha legelöl egy kevésbé fekete rész is megjelenik. Ez az, ami leginkább zavaró. Vágni kellene, mégpedig kevésbé fekete rész fölött valamivel, de még a feketéből is. Az oldalakról is lehet, tehát arányosan... Sokkal drámaibb lenne a hatás, közelebb hozná a témát... -
hopehu
tag
válasz
Clark_1 #33126 üzenetére
Hali
A biker képben nem tudom, mi a mondanivaló... és nem elég szűk a kivágás. Ha az lenne, talán még mondanivalója is lenne (???). A fly makrófotónak nem elég jó, így szintén csak egy szokványos kép. A biciklis az jó ötlet, talán több perspektívából lehetett volna még próbálkozni, apróbb eltérésekkel, lehet, h egy még hatásosabb is születhetett volna, de ez csak spekuláció, mert alapjában véve jó, már eleve a ff mivolta miatt is.
Az Acid kép portrénak ismét nem elég hatásos, túl zavaró a háttér, egy jó portrénál többek között az is nagyon fontos. A fényei egyébként tetszenek. A bumblebee-n nem a szemeken van az élsesség, ezért nem ok-s, pedig ez jobb próbálkozás, mint a fly (lehet, h csak én nem látom élesnek...).
Röviden ennyi. Amúgy próbálkozzon még jó sokat, mert gyakorlat (is) teszi a mestert -
hopehu
tag
válasz
Karima #33131 üzenetére
Jó, egyetértek, a vignetta egy kicsit sok nekem is... de ugye ízlések és pofonok...
A korábbiak is nagyon jók,... a legtöbb nagyon ott van. Talán inkább zokat emelném ki, amelyek nem olyan jók (mert sokkal kevesebb van belőlük): a Vágta I és IV (zavaró a háttér), a "8" a kép bal oldala sok, de láttam két másik képeden is bal illetve jobb oldalt, ami ilyen üres, nyilván neked tetszik... Az XXX és az Orange drops közötti eltérést nem tudom értékelni, de a kép ettől még nem rossz, de egy is elég lenne... A DSC-k között van még egy-két olyan, ami nem olyan nagy szám (inkább turista-fotó jellegű). -
hopehu
tag
Akkor pontosan milyen obi is volt ?
-
hopehu
tag
Igen, az engem is érdekelne, illetve egy-kettőnél az adatok is... érzékenység, illetve beállítások
Aktív témák
- AKCIÓ! ASRock Z370 i5 8500 16GB DDR4 512GB SSD 2060 Super 8GB Zalman Z9 Plus Enermax 750W
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3025
- Apple iPhone 15 /Gyárifüggetlen / 128GB / 12Hó Garancia / 90% akku
- Újra Akcióban!!! Ducky One 2 Mini és SF billentyűzetek a bolti ár töredékéért! Számla+Gari
- DELL PowerEdge R730xd 26SFF rack szerver - 2xE5-2680v3 (24c/48t, 2.5/3.3GHz), 64GB RAM, 10G, H730p
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest