- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- iPhone topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Fotók, videók mobillal
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- OnePlus Nord 2 5G - észak-északkelet
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Melyik napszakban merül majd le az iPhone 17 Air?
Hirdetés
Köszönjük a sok biztatást, támogatást! Utolsó pillanat a féláras hirdetésfeladásra, előfizetésre!
Aktív témák
-
johnjohn
addikt
-
sztyui2
őstag
válasz
D4rkm4n #14979 üzenetére
Ha már itt tartunk: Fotózó emberek
Az is ott van, amelyiket te linkelted, és még sok hasonló -
-
zsity
tag
válasz
D4rkm4n #10204 üzenetére
Nem sok... Igazából annyira nem most kezdtem, régen még analóg gépekkel nagyon sokat fotóztam. Aztán lehet onnan rögződött meg bennem az, hogy a jó kép a fényképezőben készül el és nem az utómunkával.
Igazából most ismerkedem PS-el, lightroom-mal, szóval nem sok utómunka van, inkább csak színkorrekciók, vágás és keretezés. -
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
D4rkm4n #10046 üzenetére
Ha ismered a gép korlátait, a mai kompaktokkal azért, bármennyire is szidják őket, elég sok alkotási lehetőség adódik, a bridge-kel meg még több.
A képed mérete lesz kisebb, esetleg a kevés fény még a korlát, de az optikák elég jó eredményt adnak a képernyőméretű képek alkotásához. Csak itt a gombhoz kell a kabátot venni, azaz a géphez a témát, nem a témához a gépet. -
*Ropi*
félisten
válasz
D4rkm4n #7475 üzenetére
Igen, azt nem lehet kivédeni, hogy a fénymérés pillanatában éppen telibekapja az érzékelőt egy beeső fénysugár valamelyik robotlámpából...
Amit én csináltam vakulágyításra: veszel olyan tejfehér szivacsfóliát, amibe az elektronikai eszközöket csomagolják gyárilag, pl. az asztali dvd-írókat. Ebből 1 vagy 2 réteget a vakud elé ragasztasz szigszallaggal. Nem valami dizájnos, de sokat segít. Hátránya, hogy nehézkesen lehet kihúzni a diffúzort.
Vakukorrekcióra bátran adj rá +1 - +2 FÉ-t, ha használod, főleg 2 rétegnél.
-
*Ropi*
félisten
válasz
D4rkm4n #7457 üzenetére
Vegyesfelvágott. Ilyen mennyiségű képre még általánosságban is nehéz mit mondani...Vannak köztük jók is, meg nem annyira jók is. A Sigma vakud elég erős, nyugodtan lőhetsz indirektben a plafonra vele, meg csinálj egy derítőlapot a végére ha még nincsen, az nagyban javít a fényviszonyokon. Ilyen közeli képeknél nagyon ajánlott a beépített diffúzor használata, hogy a képszélek se sötétedjenek be. Általánosságban a vakuzásról: a Te esetedben a 350D-nél a CFn 8-as menüben van a fénymérés beállítása emlékeim szerint. Beltéren indirektnél az average válik be leginkább, mivel spotot nem tud. A gép automatikusan a középszürkét veszi jónak, ha sok sötétet lát akkor túlexponál, ha sok világosat akkor meg alul, ilyenkor tapasztalati értékekkel korrigálsz a vakun. Általában ha sok világos van a képen, akkor +1-1,5FÉ is kellhet, ha átlagos, akkor +1/3-0,5FÉ nagyjából, ha sok sötét, akkor pedig -0,5-1FÉ.
-
orbano
félisten
válasz
D4rkm4n #6246 üzenetére
Mert nem tartom őket arra érdemesnek, hogy itt megmutassam. De hogy jön ez ahhoz, hogy a képen nem látható CA? Bocs, hogy jóindulatból rá akartalaj vezetni arra, hoyg azon a képen egy deka CA sincs és te valami teljesen mást nevezel annak... majd legközelebb leszarom, hogy hülye maradsz-e vagy sem
-
-
Hydra SR
addikt
válasz
D4rkm4n #6033 üzenetére
A harmadik az őszapó. Ő sem töltött túl sok időt a fán, 2db képet tudtam csinálni amik tulajdonképpen tök egyformák.
Milyen szakra jársz te? Biológia?A sors fintora, hogy a legjobb képek lettek a legrosszabb minőségűek, egy-két kivételtől eltekintve. Holnap folytatom a fotózást, tettem egy havas farönköt a párkányra, hogy ne egy ilyen ronda deszkadarab legyen a környezet.
Nézzétek el nekem a képzajt, színhelytelenséget, fényerőket stb., egy villódzó XGA képernyőjű kivénhedt FuSi laptopról tolom amin egy PS Elements van amit ráadásul használni sem tudok rendesen.
-
-
Hydra SR
addikt
válasz
D4rkm4n #5345 üzenetére
Viszonylag sokat. A szelektív zajszűréssel és élesítéssel kellett a legtöbbet szöszölni, azzal talán összesen elment vagy 20 perc. Az egész úgy fél óra volt. Hozzáteszem, hogy ha nem egy 933MHz-es P III-on nyomnám akkor lehet nem kéne perceket várni a zajszűrésre és hasonlókra. De 20 perc egy jobb gépen is kellett volna.
Aktív témák
- Battlefield 6
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- alza vélemények - tapasztalatok
- AliExpress tapasztalatok
- Több tíz millió Dell laptop majdnem nagy veszélybe került
- PlayStation 5
- Horgász topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- További aktív témák...
- Canon EOS 2000D gépek, objektívekkel, kiegészítőkkel, ( ÚJ / 100 / 1100 / 4200 expoval )
- Sigma 24-35mm f/2 DG HSM Art ( Canon ) - Újszerű -
- Canon EOS 1300D gép szettek, objektívek, kiegészítők ( 1400 / 1600 / 2300 / 5100 / 5160 expo )
- Canon EOS 250D gépek, objektívekkel, kiegészítőkkel. (200 vagy 970 expoval)
- Canon EOS 1200D gépek, +objektívek +kiegészítők (1400 / 3424 / 6600 / 9575/ 11700 / 14600 expoval )
- Több mint 70.000 eladott szoftverlicenc
- Honor Magic5 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3025
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB White Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3006, 90% Akksi
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 64GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest