- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- BlitzWolf termékek topicja
- Google Pixel topik
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
Hirdetés
Aktív témák
-
máyköl
veterán
Értem már mire gondolsz. Az a baj, hogy tél van, hó volt, nem sütött a nap, ez tudtam kihozni. Látom, hogy a tied sokkal "élet-telibb", de utólag még én is világosítottam a képet, ezek szerint túl komor lett. Ezért szeretek jobban fotózni, ősszel, tavasszal, vagy nyáron, mint télen.
-
kiskornel
addikt
Nekem a 3. is bejön. Van mit felfedezni rajt 2. pillantásra is. A másodikon nem olyan érdekes a téma.
A 4.en a színszűrős átmenetes sáv (amibe a nap is bent van) alsó határát én lejjebb engedtem volna. Így egy kicsit olyan, mintha kettészelted volna a hegyet.
Erre egyébként van egy marha jó trükk, hogy ne sávval csináld. A maszk rétegen fehérrel fesd be, ami kell. A határoknál nem kell nagyon pontosnak lenni, mert később a szűrőkbe a Gauss életlenítést használva nagy rádiusszal lehet a fekete/fehér közti átmenetet nagyon jól finomítani. Így nem lesz sávos a cucc. -
törölt tag
Hát ezek nagyon ütősre sikerültek, főleg a pók!
Olyan mintha zöld neon lenne a testében, és látszanak a szemei is! Használsz előtétlencsét, vagy valami nagyítóeszközt?
Az utolsó egy picit zajosabb maradt. És szomorú vagyok, hogy exif adatokat soha nem hagysz bent a képeidben.Softbox-hoz: Esetleg pingpong labdával próbálkozott már valaki? Az milyen eredményt adhat?
-
sztyui2
őstag
Hát én is a becsavarósat néztem, de az kb 10k-ból jön ki, plusz még venni kéne távkioldót is. Na majd meglátom még, lehet, hogy a rádiós vakukioldó után ez lesz a következő. De mint mondtam, nem sok víz van errefelé, így nem biztos, hogy rászánok tizenpárezret. Esetleg épületfotóknál felhők bemozdítására/elmosására jó lenne, de majd meglátjuk...
-
sztyui2
őstag
-
leeate
senior tag
Jó, de fotózTAM. Azért aki aktívan fotózik, az nem hagy hónapokat ki (de nálam már lassan fél év is lesz). Szívesen fotóznék amúgy, csak utálom a gépemet, úgy meg nehéz
(az energiaellátás hibái miatt, amúgy ennek van kategóriájában a legjobb képminősége és legtöbb hasznos funkciója szvsz, tehát eladni meg nem akarom - a típust már írtam)
Amúgy köszi a biztatást, majd összehozok valamit.
-
törölt tag
Köszi. Egy ilyen polárszűrő nekem is elkéne, az általad említett probléma miatt, sajnos az én gépem dinamikatartományban még rosszabb az átlagtól. Zajban szintén... A zajt hogyan szűrted, körberajzoltad csak az eget, és csak a kijelölésre alkalmaztad a szűrőt, vagy van erre egyszerűbb algoritmus is ami csak megadott területet szűr?
kiskornel szerintem a minőség is rendben van, plusz pozitívum hogy a cicák szőrzetei fentről lefelé sötétülnek. Látszik a képen, hogy vakuval derítve van, ettől egy picit természet ellesek a színek abban a környezetben, más baja nincsen.
D.Orion gratula, ti a vízi madarakban Timyyy-vel együtt profik vagytok
-
-
törölt tag
számomra egyértelműen a második
jó ötlet a belógó homályos levelek, de ebben az elrendezésben picit zavaró, egy másik nézetből talán jobban meg lehetne valósítani az elsőt, pl úgy hogy változó távolságban vannak a homályos levelek, így azok is keltenének valami térérzést... vagy nem tudom
-
-
törölt tag
Szerintem adhatnál Bikerman-nak némi támpontot is, hogy mi és miért, mert ez így nagyon szubjektív vélemény, olyan tetszik-nem tetszik jellegű, amivel nem jut előrébb kicsit sem, csak annyi derül ki maximum, hogy valakinek nem találta el az ízlését.
Más: Ezt a képet tegnap csináltuk, a barátnőm asszisztált. A háttér nem volt az igazi, de megpróbáltam eltüntetni kontraszttal és gamma korrekcióval. Nálatok látszik még a foltos háttér, vagy a Ti monitorotokon is mattfekete?
-
tete007
tag
hát a szakma környékén vagyok de nem igen láttam még olyat
hegesztésnél nem a szín hűség az elsődleges
most nem emlékszek hogy a fényre sötétedő maszk milyen de aszem az is zöldes vagy milyen és az meg nem éppen az a fajta amiből kilehet szabni a obira egy szűrőt
nézd meg itt -
sztyui2
őstag
Pontosan. Az ND szűrő lényege, hogy napsütésben is használhatsz hosszú záridőt, és ehhez nem kell a rossz minőségű, legszűkebb rekeszt használnod. Ráadásul néha még a legszűkebb rekesznél is napsütében 1/100-at, vagy 1/200-at ajánl a gép, attól függően ugyebár, hogy mekkora a legszűkebb rekesz.
Van egy haverom, aki olyan fotókat csinál, ahol egy kocsira tesznek állvánnyal gépet, és hosszú záridőt használnak, hogy a kocsi éles maradjon, a háttér meg elmosódjon, ezzel azt az illúziót keltve, hogy száguld a kocsi. Na neki azért kellett ND szűrő, mert mindezt napsütésben csinálják, és úgy, hogy hátulról megtolják a kocsit, szépen lassan. Ez megy kb 30mp-ig, szóval 30mp-es záridőt használnak. Ennél a záridőnél, napsütésben, ND szűrő nélkül már minden kiégne. De ND szűrővel meg minden tökéletes. -
vbbb
őstag
Nikon coolpix l5-el fotózgatok.
A körülmények rosszak voltak, fújt a szél és lengette a virágokat no meg az alany állandóan mozgott és csak a hátsó felét mutogatta. Nem tudtam normálisan ráközelíteni és sajnos így jött ki. Mondhatnád akkor így meg nem kellett volna erőltetni, de én meg akartam örökíteni magamnak.
Talán van még egy kép ahol nem a potrohára fókuszált rá a lencse, majd megpróbálom utómunkázni kicsit...nemsokára akarok venni majd egy normális gépet, de azért köszi a sufni tuningos leírást. -
jorden06
senior tag
-
saferszky
csendes tag
Tényleg igazad van, kár, hogy hátulról lőtte a képet.
Amúgy ott van mivel lőtte: jobbra, alul
-
tete007
tag
pisti
az első nagyon tetszetős
a 2 a szöcske elveszett nekem a sárgában de jósaferszky
nekem az első tetszik jó vágás
de a 2 hibán kívül van még egy szembe ötlő a jobboldali alatt a széléhez közel is és tényleg pixel hibának néz ki
próbáld meg valamire kisebbre venni a képeket 1024 vagy 1152 és máris nem észre vehető a hibaToncsi
a fa tényleg nagyon jó
ha sokat jársz arra én még egy 4 évszakosat is meg próbálnék belőle mert csak jó sülhetne ki belőle (tél tavasz nyár ősz de igy csak a pompában csak ha lehet)werttzui
bocs de nekem mindegyik olyan tucat kép
ja és mint írtad bátorításnak már jó
hátha jönnek a szép panorámák -
*Ropi*
félisten
Egy fényképet mindig a dokumentálás miatt készítünk, hogy mások is átélhessék azt a pillanatot, amit mi a kép készültének pillanatában. Most az tökmindegy, hogy mit örökítünk meg, de általános érvényű, hogy valamilyen formában a szépséget részesítjük előnyben. Hamár nem szép valami, akkor legyen érdekes, ha mégcsak nem is érdekes, akkor legalább valami mással fogjon meg. Ha egyik se mukodik, akkor nincs értelme elkészíteni a képet, mert a külső szemlélőnek nem ad semmi pluszt (kivéve, ha dokumentarista riportfotó, vagy kifejezetten elrettentő céllal készült kép, de az más tészta).
-
Dtomi
őstag
Én nem adok senkinek tanácsot, soha!!! Ha észrevetted mindíg részrehajlás nélkül írom le a fotó hibáit és a véleményem ha ez arrogancia akkor arogáns vagyok. Nem szándékozom megbántani soha senkit. És soha senknek a képeit nem kívánom semmihez hasonlítani Egyébként nézd meg hányszor írok ebbe a fórumba bárki képe alá... Tehát nem tudom mi ez az általánosítás. Egy fejlődő fotósnak nem azt kell megmondani mit csináljon!! Henem az mit ne! A többit magától is meg fogja oldani hidd el!!!
-
Olcsi
senior tag
Jó képek, főleg a panoráma tetszik nagyon! Sajnos én még nem találtam meg a módját, hogyan is tudnék az s5600-zal panorámát készíteni, mert nincsen neki olyan funkciója. Ezt kicsit hiányolom belőle, de talán egy állvánnyal meg lehet oldani a dolgot... Az összeillesztésnél milyen programot használtok?
Ez is a Prédikálószéktől lett fotózva, mint egy másik topikban linkelt kép? Nagyon tetszik ez a kilátás, mostmár ideje lenne elmenni oda. -
BEE
addikt
"...Jó makrót, csak jó felszereléssel lehet csinálni..."
Ez a darazsas kép már egész jó lenne, tehát a felszerelés használható.
Sokkal fontosabb hogy a meglévő felszerelést jól használja a fotós,
főleg makrónál, ahol a tökéletes képet csak egy kicsi választja el a kukástól.BEE
-
j.bravo
addikt
De a jó felszerelés fogalma elég tág, avagy relatív... itt van például ez az ember, aki egy régi Nikon Coolpix 4300 kompakttal és egy fordítva a frontlencse elé tartott orosz objektívvel fotózta a makrói nagy részét, a beépített vaku elé áttetsző irattartóból készített fényterelőt tartva.
Mondjuk az utómunkához is kellett érteni, hiba lenne tagadni
Na és persze elég macerás tud lenni ilyen cuccal makrózni.Inkább azt mondanám hogy kellően jó felszerelés, vagy (de inkább és) kellő türelem és/vagy rutin+biztos kéz birtokában lehet jó makrót csinálni
-
rumos14
nagyúr
hát pl. arra hogy milyen géped van
az észrevételeket köszi. az első talán úgy lett volna igazi, hogy ha egy de csak szigorúan egy gyerkőc mondjuk nekünk háttal császkál vmelyik játék felé.
nemtom, igazából nem közvetíteni akarok hangulatot, hanem kelteni, szóval kire hogyan hat, persze ezek itt most túl nagy szavak voltak.
azért az milyen tufa dolog hogy egy játszótér is szét van firkálvaa másodikból csináltam egy fekvős vágást, itt sokkal több az éles rész, a bajom csak az, hogy az a valami trutyi a kép közepén így túl hangsúlyos.
[link]
Aktív témák
Hirdetés
- Canon EOS 550D gépek, objektívekkel és kiegészítőkkel
- Sigma 18-35mm f/1.8 DC HSM A (Nikon F) + dokkoló
- Canon EOS 1200D gépek, +objektívek +kiegészítők (1400 / 3424 / 6600 / 9575/ 11700 / 14600 expoval )
- ELADÓ Canon 80D tükörreflexes váz + EF 50mm f/1.8 + EFS 18-55m
- Think Tank Glass Limo profi fotós hátizsák - Új -
- Prémium gépház most fantasztikus áron!
- Huawei Nova Y90 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Csere-Beszámítás! Playstation 5 Lemezes kiadás!
- Apple iPhone SE 2020 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest