Hirdetés
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 14 Ultra - Leica hercegnő
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Redmi Note 9 Pro [joyeuse]
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Telekom mobilszolgáltatások
- Nem egyszerű műfaj ez az EKG
- Milyen okostelefont vegyek?
Aktív témák
-
MrBean55
aktív tag
Néhány saját készítésű (emlék)kép a Forma1 új világbajnokáról, igaz hogy nem a távoli Abu Dhabiból hanem csak innen kishazánkból még másfél évvel ezelőttről amikor szinte ismeretlen volt, de a képek még nem sárgultak meg.
[link]Plusz 15 további kép aznapról, köztük néhányon Ő is ott van: [link]
[ Szerkesztve ]
-
MrBean55
aktív tag
válasz
máyköl #27640 üzenetére
Lehet hogy egy picit félreértettél valamit.
Ez a kép - mint írtam - ISO400.
De vannak ISO1600-asok is, amik szintén nem lettek rosszak, sőt meglepő módon elég jók lettek.
Ahogy most nézegetem, az ISO400-as képekre 1/15 és 1/40 közötti záridőket látok.
Az ISO800-asok 1/40 és 1/100 között.
Az ISO1600-asok 1/80 és 1/125 között, plusz van 1 db 1/25-es is de annyi már egy kicsit azért sok volt neki.Én sem tudtam mindig kitartani az időt, a rosszabbakat eldobáltam (már a helyszínen), de relatíve nem sokat. Ez csak 35 mm.
[ Szerkesztve ]
-
MrBean55
aktív tag
válasz
kiskornel #27637 üzenetére
Köszi.
Egyébként ez a kép konkrétan 1/40 mp és f3.2.
A "nem megismételhetőség" miatt elég sok képet csináltam és kísérleteztem is mindenféle beállítással, legnagyobb meglepetésemre az ISO1600-as képek is jók lettek. Eddig (korábban) nem voltam elájulva a D40-en az ISO1600-tól de a Fáraó ezt megváltoztatta.Nyilván helyzetfüggő is a dolog, úgy tűnik hogy itt "jó" volt a helyzet.
[ Szerkesztve ]
-
MrBean55
aktív tag
válasz
sztyui2 #27620 üzenetére
Én is megcsináltam, elsőre 0 pont.
Jó játék volt, cserébe kaptok egy friss képet tőlem, most vasárnap csináltam itt Bp-en.
Tudom hogy "klisé", meg középen van ..., de nekem tetszik. Minden véleményt szívesen veszek, köszi.
D40 + 35/1.8, a "biztonság" kedvéért NEF + Basic JPG-ben lőttem, ez a Basic JPG-ből készült, ISO400. -
MrBean55
aktív tag
Köszi. Ezzel a cuccal ilyesmi fényviszonyoknál ISO800-at próbáltam már korábban és nem tetszett, ISO400 még elment, ezért itt csak eddig próbálkoztam. Minden képemet 300 (x1.5) körül lőttem, ott a 2.8-as fényerő nekem csak álom.
Tényleg jó lett volna fényerősebb obi, de ilyen volt, itt a végén 5.6. Viszont jó lett volna ha a színpadot (sokkal) jobban kivilágítják de nem tették, vadászni kellett az alkalmakat ahol kicsit több fény van legalább az arcokon ... Egyébként van 35/1.8-as obim is, de olyan távolságból elő sem vettem.
[ Szerkesztve ]
-
MrBean55
aktív tag
Sziasztok!
Mondanátok véleményeket életem első koncertfotóiról?
KépekEzek néhány órával ezelőtt készültek egy elég sötét helyen
, a jobbakból vélt képekből (képkivágásokból) csináltam egy kis gyors válogatást, persze van még ezeken kívül egy rakással. Kb. 40-50 méterre tudtam a színpad közelébe menni, D40 + 70-300VR, ISO400-zal megúsztam, végig esett az eső, amikor jobban esett akkor azért elraktam a gépet, ezzel együtt 2 órányit bírta, aztán sztrájkolt
, de itthon megszáradt + Reset gomb és úgy tűnik hogy megint a régi
.
Esernyős és ugrabugráló emberek sem könnyítették meg a dolgomat, de ez van.[ Szerkesztve ]
-
MrBean55
aktív tag
-
MrBean55
aktív tag
Vettel tegnap Szegeden
Körözött egy keveset
Nyomot hagyott ügyesen
Vagy nem igaz a fele sem?
De.Tisza-partnak aszfaltjára
Gumit füstölt karikába
Ügyeskedett, variálta
Nyomát ma még bárki látja.
Ja.
(C) by MrBean55Egy kisebb gyorsválogatás a további képeimből (a teljesség igénye nélkül) itt.
[ Szerkesztve ]
-
MrBean55
aktív tag
válasz
Szten Márs #18989 üzenetére
Nem mondtam olyat hogy rossz, szerintem nekem már ott is tetszett.
"Megjegyzendő", vagy valami ilyesmit írtam. Ott sem volt "elmebeteg", meg itt sem. Elsőre nekem kicsit furcsa volt, de ha kell a tér hát adni kell.[ Szerkesztve ]
-
MrBean55
aktív tag
válasz
Szten Márs #18985 üzenetére
De ismerős ez a módszer nekem ..., lásd "emu".
-
MrBean55
aktív tag
válasz
Szten Márs #18980 üzenetére
Szerintem nagyon jó.
Esetleg alul egy kicsit még vágnék belőle hogy a száj már ne látszódjon.[ Szerkesztve ]
-
MrBean55
aktív tag
Ha már Hold, erről mi a véleményetek? A D40-ből jelenleg ennyit tudok kihozni, semmi barkács, csak egy katt + egy kis utómunka.
-
MrBean55
aktív tag
válasz
Motion_Blur #17764 üzenetére
Én éppen azt vettem észre hogy vannak méhek. Legalábbis mifelénk.
Más témában fényképezgettem ma délután, de miután felfigyeltem rájük szántam nekik is időt úgy kb. 100-150 kattinás erejéig.Sajnos elég fürgék voltak
, de "elmegy" kategóriás kép azért lett néhány.
[ Szerkesztve ]
-
MrBean55
aktív tag
Sziasztok!
A héten csináltam egy tesztképet a Holdról 300mm-rel (jelenleg ez a max.).
Egy 1:1-es kivágásból ezt alkottam, nekem tetszik.És nektek?
[ Szerkesztve ]
Aktív témák
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- SSD kibeszélő
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Építő/felújító topik
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- iPhone topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- EA Sports WRC '23
- Path of Exile (ARPG)