- Mindenki Z Fold7-et akar
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- iPhone topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
- One mobilszolgáltatások
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
Szoles
senior tag
-
Xantomas
őstag
Nézd, aki esőben áll neki fotózni, úgy hogy a gépet nem bugyolálja be legalább egy nájlon zacsiba, hogy csak a nézőke, és az obi frontlencséje látszódjon ki, az lökött.
Én bármilyen picit is nedvedző időben már bugyolálom a masinát.
toth_janika, ha minden igaz, a K200d ugyan az a séma alapján kapta meg az időjárás álló tömítéseket, mint a k10d. Leginkább hasznát az egésznek a rally fotózásban látom. Igaz, obicsere ezzel se ajánlott közben.
K10d-t akartam venni, de mire oda jutottam, hogy megvenném, teljesen elfogyott, ahol meg kapni, ott meg pofátlanul drágán adják, alig olcsóbban a k20d-nél. Most hogy a notim 4 év után elhalálozott, elsődlegesen azt kéne venni. Erősen gondolkodok egy használt, pár napja tükör, és majdnem teljes belső mechanika cserén átesett EOS 300D-n, kitobival, és EF-S 55-250 IS-sel.
Kicsit pofátlannak tartom, hogy apámnak vásárolt gépébe közel 20E expót tettem, míg ő jó ha 1000-tMOD:
Jinxx, köszönömMióta leszállt rám a lila köd, azóta valahogy minden tájat szebbnek látok, és a végeredmény is jobb
Épp 2 órája dolgozik a gép folyamatosan egy 5 expós 180°-os panoráma hdr-en, expó értékenként 25 képpel. Érdekel mi sül ki belőle a tone mapping után.
-
drkbl
őstag
Tetszik, bár furcsa, hogy a lámpa nem ugrik ki a háttérből, nagyon hasonló árnyalat. Felhős volt az idő, vagy utómunka? Az ég viszont nagyon tetszik, mintha festékszóróval fújták volna
@Cassidey: Szerintem nem bántóan leszólt, csak tömör volt. Szerintem portrénál is az az alap, mint bogárnál: a szem éles legyen - (egyre) homályosabb szeme a holtaknak van. Esetleg ettől eltekinthetünk, ha a téma egy áll+ajak vagy bohócorr
A harmadik nem "ugrik le" a háttérről, a ruházata nem csilivili, tényleg átlagos állapotot örökítettél meg. Egy négyzetes vágás sokat dobna a képen (legalábbis úgy látom az én felbontásomban 1:1 nézve a böngészőablakban
), főleg, hogy a hölgy már a tonert is elhasználta, hogy kihangsúlyozza a szemét
-
philoxenia
MODERÁTOR
Az első mindenképpen darázs, de gyanús, hogy az utolsó is.....
A mélységélesség, /DOF/ lehetne tágabb ekkora nagyításnál, egyébként jók.
Esetleg érdemes lett volna vakuzni kicsit.Pisti: nekem éppen szűk egy kicsit a DOF, a téma nem végig éles, a háttér homályos persze, de jobb háttérmosást ilyen optikával nem tudom lehet-e csinálni, esetleg utómunka.
-
pisti
őstag
Jó képek.
Bár fotós oldalon ne sok jóra számíts az értékeléseknél. Egyrészt méhecske meg virág, ezt mindenki meglövi kb.
Másrészt ennél kisebb mélységélesség kéne, azért, hogy a háttér jobban elmosódjon, bár igaz, hogy így meg nehéz eltalálni a főtémát szép élesre.
Ezen kívül meg még egy makró derítési rendszer (akár otthoni készítésű), hogy egyenletesebb legyen a megvilágítása a témának.
A mélységélesség csökkentéséhez elég lehet kezdetben egy makró lencse valamilyen Raynox pl., ez meg egy cikk egy makró vaku diffúzor házi elkészítéséről. Deh ezen kívül még láttam jópár házi készítésű makró világítási rendszert, szóval lehet szemezgetni.Nekem egyik sincs, még... Majd.
Aktív témák
- HATALMAS AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2650v3 (20 mag / 40 szál, 2.3/3.0GHz), 32GB RAM, 55992Ft+ÁFA
- REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40AC Thunderbolt 3 docking station
- HIBÁTLAN iPhone 11 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2132
- Lenovo Yoga Slim 7 i5-1135G7 8GB 512GB 14" FHD IPS
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest