Hirdetés
- Xiaomi 12T Pro - kétszínű, mint a kétszázas
- Google Pixel topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Telekom mobilszolgáltatások
- Apple AirPods 4 - ismerős is, új is
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- iPhone topik
- Január 30-tól Magyarországon is kapható a Vivo X200 Pro
- Yettel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
Aktív témák
-
*Ropi*
félisten
válasz
tete007 #19351 üzenetére
HÉV-vel elmentünk a Csepel Művekig, aztán ott az orrunk után, bejártuk elég nagy részét. Kérdeztem is Chapelt, hogy nem sül-e rá a hosszúujjúja, de nem zavarta a rekkenő meleg. Én ilyen felfedezőtúrákra mindig hosszúnadrágban megyek: ki tudja, min kell átlábalni közben...
-
-
jorden06
senior tag
válasz
tete007 #18761 üzenetére
Nem számonkérésnek, vagy kötözködésnek szántam, bocsi
Én jobb szeretem, ha valaki helyesen, nem szleng, vagy egyéb módon ír, bár erről is mehetne a vita, hogy egy nyílt fórumon, kell-e így beszélni vagy sem. De jobb ha hozzászoksz, és nem ér kellemetlenség.
A doktor úr meg legyen magára büszke -
*Ropi*
félisten
válasz
tete007 #18718 üzenetére
Ha helyesen van exponálva, akkor nem kell zajt sem szűrni 1600-on, annyira minimális. Mondjuk én mindig kicsit fölé lövök (1/3, 2/3 Fé-vel) és utánna húzom vissza rawban, így meg aztán szinte semmi zaj sem marad.
A feketeleves az, hogy az ISO növekedésével bukod a részleteket is, főleg, ha még zajt is kell szűrni utánna...
-
Hydra SR
addikt
válasz
tete007 #18708 üzenetére
Nem csak az expozícióba szól bele a zársebesség, hanem a megörökített pillanat hosszába is, így pl. a bemozdulásba is. 1/4000-en azért meglepően sok teljesen hétköznapi dolog tud bemozdulni. Szerintem inkább örülhetünk neki, hogy vannak még kompaktok, amik tudják ezt a sebességet, így a kispénzű de kreatív, kísérletező szellemű hobbifotósok is tudnak venni olyat, amivel kiélhetik a kreativitásukat.
Az ISO emelés a kompaktokon, az egy szint után valóban parasztvakítás, ISO200-on már kicsiben is látványos a zajosodás, ezek a maiak meg felmennek 12800-ig is néha. (az EOS 50D-ben meg biztos azért nem lehet eddig felnyomni, mert szarabb a szenzora)
[ Szerkesztve ]
-
Hydra SR
addikt
válasz
tete007 #18570 üzenetére
imageshack-ot én is használtam régebben. Ugyanolyan megbízhatatlan, mint a többi. Időnként eltűntek képeim. Időnként belassult mint az állat. Pedig regisztrált tag voltam. Hol az egyik használható, hol a másik. Nekem most jól megy a kepfeltoltes.hu, bár néha belassul, de nem fogok minden héten új képfeltöltő oldalt keresni. volt valami extra.hu-s feltöltő oldal is, az megbízható és gyors volt, amíg működött, de megszűnt. Semmi ingyenes tárhely nem megbízható hosszú távon.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz
tete007 #18518 üzenetére
nekem úgy tűnik, hogy az AF nem találta meg a fókuszt a felhőkön (az én gépem se szokta), próbálkozz manuális fókusszal végtelen módban, rövidebb záridő/szűkebb rekesz, hogy ne égjen ki annyira, kattintsd el aztán párszor különféle fehéregyensúly beállításokkal, aztán gondolkodj rajta hogy melyik lett a legszebb
utómunkában erősítsd fel egy kicsit csak a sötét részeket, amik elveszni kívántak akkor amikor a kép többi részletén próbáltad elkerülni a kiégést. ebből a témából ezt lehet kihozni szerintem.
-
sztyui2
őstag
válasz
tete007 #18518 üzenetére
Részlettelen, zajos, az átmenetek nagyon rosszul mutatnak, a nap színe is nagyon rossz, mert nagyon brutálisan ki van égve, és nagyon látszanak a "kiégés színei", ez a hülye sárga meg ez a nem éppen szép átmenet a fehérbe. A felhő se néz ki valami jól, azt nem is említve, hogy nincs egyetlen éles rész sem a képen.
-
TA68
őstag
válasz
tete007 #18484 üzenetére
Köszi!
(#18485) Palesz191
1. Szép, de valahogy nagyon szokványos.
2. Kicsit zavarosra sikerült, jobb lett volna egy virágra koncentrálni.
3. Szép lett!
4. Ez is szép, hangulatos.
2 új:
1.ferde lett, meg szerintem más perspektívából kellet volna fényképezni.
2.jó témaválasztás, de életlen.(#18490) Xantomas
Érdekes hatású képek.(#18492) Bikerman
Ehhez nincs mit hozzáfűzni, a képek magukért beszélnek.Gratulálok!(#18497) Murderer69
Gratulálok az új gépedhez!Szép lett a pitypang
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz
tete007 #18440 üzenetére
Nem baj, lényeg hogy írtál valamit
A kutyás az sajna tényleg ilyen, de az a képrészlet majdnem 1:1 arányú, 1:1 arányban ugye meg nem is célszerű amúgy sem bemutatni. A Samsung gépet utógondolva le kellett volna porolni, az asztallal együtt, illetve a véletlen ISO200-at is elkerülhettem volna ami a kijelzőjén pont mint homogén felületen szépen be is zajosodott a már eleve gyenge fényviszonyok között...
A becsillanás ellen használhattam volna azt a kis objektívre szerelhető ernyőt, holnap reggel lesz mit kipróbálnom asszem!
Annak pedig utólagosan örülök, hogy ha nem is a fotómmal, de a címével legalább derűt tudtam csalni az arcokra
Ilyen minimálos véletlen nekem is van
Az utóbb linkelt gyönyörű képekhez nagyon hozzáfűzni én nem tudok mit, csak dícsérgetnem felesleges őket, mert nagyon jók, a technikai részbe besegíteni meg úgysem tudok ugyebár
[ Szerkesztve ]
-
sztyui2
őstag
válasz
tete007 #18374 üzenetére
A halvány tégla nagyon nem szerencsés. Utálom az olyan képeket. Vagy legyen az egész kicsit alulszaturált, szóval éppen, hogy nem ff, vagy teljesen ff, vagy ha már kiemelek egy színt, akkor az legyen élénk, ugyanis azért emelem ki. Ebben az esetben ez egyáltalán nem kell, mert az egész képnek az abszrakt hatása a lényeg, nem az, hogy kihúzzunk egy téglát főtémának, amit ráadásul el is takar egy cső, ami viszont ff-be jó.
Az alulszaturált színkijelölés általában kontraszttalan és jellegtelen képet eredményez. -
sztyui2
őstag
válasz
tete007 #18355 üzenetére
Kipróbáltam, leszedtem az ablakokat, de ezek, amiket meghagytam, kellenek oda. A nagy fehér eresz is kell oda, ugyanis a sok sötét résznél az a féhr jól vezeti felfelé a szemet, és ad egy kis dinamikát a képnek.
A felső eresz lehet, hogy nem kéne, de lehet, hogy igen. Azt nem próbáltam ki, mert nem nagyon lehet hozzá mintát venni az eltűntetéséhez.
Itt a végleges verzió.
A másiknál meg becsuktam az ajtót. Az árnyék ugyebár rossz, de sztem nem annyira feltűnő. Az meg itt -
*Ropi*
félisten
válasz
tete007 #18132 üzenetére
(#18132) tete007: Köszönöm!
(#18133) Kazimír: Persze, hogy.
Neked is köszönöm!
(#18136) Toncsi: Az első rommá van élesítve, nem kellett volna. A másodikon a fókusz hátracsúszott (legalábbis attól függően, hogy mit szerettél volna megmutatni. Én az első virágra tettem volna a hangsúlyt, méghozzá úgy, hogy a belőle lelógó fehér szár pontosan oszlopközépen lógjon lefele, így szimmetrizálva a képet.
A harmadikból jó háttérkép lenne.
A kukacoskodó madár bejövős.
(#18137) Fejo: Köszönöm!
(#18144) runner 125: Jó!
-
jorden06
senior tag
válasz
tete007 #18128 üzenetére
Sokan mondták már ezt el biztos, de addig kell mondani amíg meg nem tanuljuk
A füst jót tesz a képnek, de mivel a kocsi a kép bal széle felé halad, és a kép jobb oldalán van nagyobb tér, így egy kicsit esztétikátlan. Na jó, ez így túlzás, de nem tesz jót a képnek. Ugyan ez vonatkozik a többi természet, egyéb fotóhoz, amerre megy a téma, az előtt érdemes nagyobb teret hagyni.Sztuyi: Bazz, kezdelek irigyelni..
én is alig várom, hogy meglegyen a fix50
Amúgy kellemes képek, hozta az obi (és persze te is) a formáját.
Ropi: Fukar vagyok, nem áll jól Neked az az obi (se Chapelnek), nem akarjátok nekem adni?
(vicc)
[ Szerkesztve ]
-
Sh4rKy
senior tag
válasz
tete007 #18124 üzenetére
helo, köszi, szeretem a normális véleményezést, mert máshol minden apró szarba belekötnek itt meg normális kritikákat kapok
2. képen nem vettem észre, hogy a vezető oldali ajtó egy pici része már nem fért bele a képbe sajnos
3-nál valóban elcsúszott a fókusz egy nagyon picit
az eclipsnél a kerék ki volt tekerve és az volt a probléma a képpel szerintem, de nekem az tetszik a legjobban valamiért
basszus a becsillanást észre se vettem, nem nagyon figyeltem...köszi hogy szólsz, majd levágom a képről
gizda verda kép?azért az nehezen... helyzetjelzőt elfogom tüntetni és a gyáriból csinálok majd angel eyest... xenon felesleges a ledsor meg hányás, én az igényes tuning híve vagyok nem a búcsúé
az útszéli sztem is jó, de még jobb lesz ha egyik este visszamegyünk oda és úgy fényképezünk, hogy a lámpa világítja be az utat
híd alattit haver akarta hogy kattintsam abbol a szögből, de nekem a házak és az a zöld szar nem illik bele a háttérbe...t_a_m_a_s
igen, én... és már kemény 3. hete érdekel komolyabban a fotózás, és másodszor volt a kezembe rendes tükörreflexes gép
próbálok tanulgatni, még rá kell érezni a dologratete007
nekem tetszik, de sokkal nagyobbat mutatnak ezek a képek, ha eltudsz csípni egy olyat amin szemből van az autó de azt ügyesen elkapni nagyon nehéz úgy mint ezen[ Szerkesztve ]
-
Murderer69
őstag
válasz
tete007 #18003 üzenetére
Köszönöm
mai adag
este is megyek templomot nézni remélem ki lesz világítva az összes...Hoztam Nektek egy kis Csákvárt
máyköl : ez a sorozat most nem jött be a pados jó lenne de más szemszögből jobb lett volna plusz egy kis utómunka nem ártana
[ Szerkesztve ]
-
Andie
őstag
válasz
tete007 #17874 üzenetére
Köszönöm a véleményed!
Először törtem a fejem, hogy melyik képen van lángos, de rájöttem, hogy hogyérted
A 3-4 valóban csak egy primitiv játék a mélységélességgel, amolyan próbaképek inkább, de jók rajta a szinek, gondoltam valakit hátha megfog
A templom a Szegedi Dóm, igy félprofilból, a fával úgy éreztem elég jó kompozició, monumentális a 18-as zoommal.
A tükörképes élőben "élőbb" volt, jobban kijött a visszatükröződés, és a belógó fát direkt hagytam benne szinkontrasztként. Lehet hiba volt...
-
jorden06
senior tag
válasz
tete007 #17578 üzenetére
was ist das!
Próbálj meg minél többet manuálisan állítani, ha erre nincs lehetőséged, akkor a kereteken belül kreatívkodj, ennek csak te magad szabhatsz határt
Élességre nagyon figyelj, anélkül egyáltalán nem élvezhető a kép, szinte átsiklik az ember szeme rajta, és továbblép
üdv -
Chapel
addikt
válasz
tete007 #17576 üzenetére
Mindenek előtt méretezzd le, mert vagy torzan látjuk vagy pedig 4 monitornyi...sajnos minőséggel vannak gondok,az élességet sehol sem látok igazán
a zaj és a gyenge minőséget betudom annak h vagy kompakt-al vagy telefonnal fényképezted őket
A második nem is lenne rossz ötlet,csak sajna kevés volt a fény így alulexponált lett. Próbálj úgy témát keresni, h a fény megfelelően érje,esetleg vakuzz vagy használj derítőlapot!Milyen géppel lőtted? Mert iszonyat durva CA-t csinál...
Az első képen a szirom szélein láthatod azokat a masszív kék csíkokat,amit az optikád "gyárt rá",ez a CA vagyis kromatikus aberráció,csak h értsd
Aktív témák
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- ASUS notebook topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Melyik tápegységet vegyem?
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Xiaomi 12T Pro - kétszínű, mint a kétszázas
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Politika
- iPhone-t használók OFF topikja
- Vírusirtó topic
- További aktív témák...