Hirdetés
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- OnePlus 15 - van plusz energia
- iPhone topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi Redmi Note 4 - B20
- Amazfit Bip 6 - jót olcsón
- Xiaomi MI-3 - odavág a nagyoknak
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
Új hozzászólás Aktív témák
-
puttputt
őstag
Korrekció. 2,0-n sem stabil, 2,2-n az.
-
puttputt
őstag
Elnézést a kép csak azt nem mutatja, hogy load-ban 4,56 a proci...
-
puttputt
őstag
Megnéztem pár dolgot... indul ez 1000-en meg 1066-on, ha elég feszt pakol rá az ember, már, aki teheti... érdemes lenne megnézni olyan procikkal, amiknél fixen lehet pl. 1,5-ig nyomni a feszt, hogy azokkal mit tud. Tovább nem reszkíroztam, meg terhelésnél, amúgy is kifagytam, szóval kellett volna még neki
Most visszavettem 4,06-ra 1,20V-re, viszont a 2,2V-t levettem 1,9-re, majd 1,96-ra. Ez utóbbinál a boot olyan gyors volt, mint 2,2-n, 1,9-nél kifejezetten lomha, 1,8-on nem tudott bebootolni.
(900-nál CL5-ben a mérések.)A lényeg, hogy úgy tűnik, a stabil 1066-hoz kell sok V és Mem-fesz is...
Az előbb újraindult magától a firefox..., nem tudom, nincs-e köze az alacsony memfeszhez, ennek is...itt minden összefügg mindennel

-
puttputt
őstag
Ezt találtam... lehet, hogy V-t kell adni a procinak és OK lesz?
Maximus Formula X38 475*8.5 - E8400 3Ghz@4Ghz 1.4Vcore - AMPX Wintec 2x1GB 1066Mhz@1150Mhz - XFX 8800GTS (G92) Alpha Dog Edition xXx + MCW60 - WD Raptor X WD 500GB & SG 320GB - CM Cosmos S - Swiftech KIT Apex ULTRA 120 - Powercooler 850W.
-
lipi67
nagyúr
Én is beszéltem vele,egyelőre tanácstalan.Félő ,h nem hibásak,1xüen ilyen szarok...Ha rambeállítások(kivéve fesz)auto-n,akkor is?(én..nem adnék nekik csak 2-2,1v-ot.Úgy mit csinálnak?
-
darál0w
Jómunkásember
ősembernek megy 1066on , igaz, az még nem derült ki, h cl5 vagy cl6, de azt is írta, h van amikor még 800on se indul
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
puttputt
őstag
Késő este jövök vissza, remélem, lesz hír

-
lipi67
nagyúr
válasz
darál0w
üzenetére
Értem már ,miért beszéltünk el 1más mellett.Nekem kicsit olyan,mintha hiányos lenne a biosod-tom,h nem az,de nekem más-
turbo-t sose használom,standard-on vok(tom a turbo az alapbeállítás-nekem nem jött be)
elzavartak a géptől,még a hsz-eket se tudtam elolvasni..Este jövök..
-
puttputt
őstag
-
kriszbon
őstag
válasz
darál0w
üzenetére
Nálad a Multiplier (SPD) alatt nincs olyan hogy 3.33? A Turbo beállítást se értem hogy minek van beállítva, esetleg az nem kutyulhat be? Igaz az én lapom nem olyan, de néztem a biost, és nálam meg ez az SPD 3.00 nincs csak Auto-2.66-3.33-4.0+ van! Ha állítom a 200 fsb-t Auton akkor az 1066 memre csak 266 Cpu Fsb jön ki, ha 3.33-on van és úgy nézem meg 320 Cpu fsb-vel akkor jön ki az 1066 mem

Persze ki nem tudtam próbálni, mert elég érdekes lett volna
-
puttputt
őstag
"Merném én emelni a feszt, mert az Asus hűtő azért nem mezei..., csak nem igen merem..!!!! "
Ja, ez tényleg toplistás
(Meri vagy nem meri???
)
Nem kéne úgy rohannom, a tuninggal sem..., lehet, hogy sikeresebb lenne
Pl., azt már kiderítettem, hogy a legtöbbször úgy boot-ol sikeresen, ha 333-on van.
Egyébként a "Load Line...", az EMT-ET support, Fsb-termination voltage..., ezek micsodák?
Nyilván, az utolsót érdemes lenne vmire beállítani.
A North Bridge 1,36-on OK lesz? A többit? South Bridge van még, azt hiszem, más talán nem..., vagy még egy érték, ezek felett. -
lipi67
nagyúr
válasz
puttputt
üzenetére
A nap mondása a Tiéd!"Merném én emelni a feszt, mert az Asus hűtő azért nem mezei..., csak nem igen merem..!!!!
1,4v-on nem lesz gáz.Azt viszont nem igazán értettem(vagy félre..),hogy mit befolyásolna a ramokon az 1,4v-os proci fesze?-semmit-Igen,a 333 rendben van.Ilyenkor (ha ezt választod,s nem pl.auto)eltünik pár ramvisszaosztási lehetőség.Amiket alatta látsz azok az értékek a kül visszaosztások miatt vannak.Nem FIXEK!!!Játsz az FSB-vel amíg olyan értékeket nem látsz ami szimpatikus.
-mennem kell..- -
puttputt
őstag
Üdv!
Nálam most 4,06-on, 1,21en lassan 1,5 órája megy, pedig próbáltam rendesen, ott, azoknál az alk.-oknál, ahol eddig fagyott. Most, minden OK.
(Kivéve, hogy a ram 899
, s ezáltal nem is igen merem feljebb, max. fesz emeléssel..., szerintem nálam ez lesz a kulcskérdés..., hogy sikerül-e eltalálnom a megfelelő feszt.)
Na igen, tegnap tényleg elindult 4,5ön simán boot, gyors..., csak aztán láttam, hogy nem 40-43 fok (mint most), hanem vagy 20-szal több, szal. gondoltam, ennyit nem ér...
Nem tudom, hogy a melegedés miatt lehet-e ramhibázás, mindenesetre semmi "E" jelű hibakód nincs, csak kettőt "szajkóz": 0x00000124 /leggyakrabban/ v. 0x0000050 ezt a kevés fesznél csinálta. Most semmi gáz, nem volt még BSOD, mondom, vagy 1,5 órája, load-ok közepette.
(Egyébként nem szórakozom bench-ekkel egyelőre, mert úgyis kidob a "Saints Row 2"-ből, vagy lefagy, ha gond van. Az meg, hogy stabil-e, kb. 3 perc után kiderül
)
Merném én emelni a feszt, mert az Asus hűtő azért nem mezei..., csak nem igen merem..., bár lehet, hogy 1,4-et megkockáztatok még, azzal sztem. már stabil lenne az 1000-es ram, meg a 4,54-es proci. Csak próbálkozom, ha már összejött ez a "vas", nálam sem presztizs
Azt mondod, hogy 1,7V? Hűha...le vagyok maradva
A 333 akkor rendben van? (Ami "darál"-nak 200) -
-
lipi67
nagyúr
válasz
darál0w
üzenetére
Miért is?200-nál az a szabvány 800-as FSB-s cpukhoz,s stabilabb lehet a tuning,lap-ram.Semmi köze,h a ram mennyin megy!!!Ilyenkor pár visszaosztás eltűnik.Ha 1:2-be rakod akkor lesz 800,ha az FSB-t hagyod a procinál alapon(200)viszont ha húzod..akkor oszthatsz vissza..EZ AZ OPCIÓ A STABILITÁS MIATT VAN,S CSAK ANNYIT TESZ,H AZOKAT A MEMVISSZAOSZTÁSOKAT NEM ÉRED ÍGY EL,AMIVEL ESETLEGES INSTABILITÁSOD LEHET!!!!
-
lipi67
nagyúr
válasz
puttputt
üzenetére
Nézd.X-y szólt h fásult vok,nincs tuning,elfelejtettem?-Zavarta az egómat
,ezért csináltam,s nem az 5,1GHz-ről szól
.(cpu tuning terén nem is igazán néztem a lapot még).Viszont a fesz..Tisztán látszik,badarság az a 1,37v-os limit.PI-n 1,7v-on(VALÓS!!!)ment,s érződött h nem zavarja(nem részletezném h miből wolf topikba beírtam-majd támadnak érte
-Ha teljesítményben hoz eleget,mehet neki a fesz(s ha tudod hűteni)Más:
2x re v 1x2re..-1x2 nee.Ill. ha később még egy modult veszel akkor ok.
Slot-színek:Hát..2 tézis van.Az 1ik amit fentebb mondtak neked,h 1-3 ba.A másik meg a 2-4
A 2-4 atzért mert akkor távolabb vannak az északi hídtól a ramok,s nem melegednek annyira.Én spec:igy is-úgy is letesztelem őket,s amelyikben jobban mennek,ott használom.
Mivel Ős is mondta nekem este,h nála se villognak a ramok(uezeket betette mert zavarta az h nálatok nem teljesítenek).Nem tudom mire jutott,ma még nem beszéltem vele(este majd fogok vszínüleg),tehát nem lap.Ennyit tudnak vszínüleg.Én sokszor mondtam,h olcsó és ügyes az a Patriot,ami fixen teljesít az meg a reaper.Mushkin szép,stabil és harmatgyenge,G.Skill detto kevesebbet tud mint a híre.
Ezeket nem ismerem,de h nem best buy,az tuti.
Ha lap kinlódna,1:feszeléssel megoldható(s akkor előjöhet a táp..),2
D3R/P-ben ha nem megy ddr2 akkor semmiben..
Ez a ram hiányossága,vagy valamit nem jól lőttök be! -
puttputt
őstag
-
puttputt
őstag
Az szép!
Most azon töprengek, nem lenne-e jobb, ha becserélném/tetném egy másik típusú 2x1 v. 1x2 1066-osra..., lehet, ősember belemenne..., mert 10k körül vannak egész "stílusosak" ld. OCZ...
A tuning-eredményed gondolkoztatott el. Elképzelhető, hogy kevesebb gondom lenne, ha 2x1 v. 1x2-re cserélnék. Lehet, hogy kevesebb mennyiségben, de talán stabilabb, meg ténylegesen hozza a ráírt értéket.
Elképzelhető, hogy csak a lapom bajlódik vele, könnyen lehet.
Amúgy, mi a jobb? Sárga v. barna slot-okra tenni a 2 ramot? -
puttputt
őstag
Amúgy, lehet, ha 1,4V-ra teszem, vagy marad 1,35-36 leszabályzók nélkül, akkor stabilizálódott volna, de nekem ennyit nem ér meg az a + (egész pontosan) 510mhz..., nem tudom, igazam van-e.

-
puttputt
őstag
Van egy szép Everest képem, 4,5Ghz-ről, majd kifüggesztem
Mást nagyon nem lehet vele csinálni... szépen bootolt CL6-ban 1002-n a rammal, C1E... bekapcs., így, 1,35V-n. Nem is melegedett annyira, 55 fölé nem ment.
Aztán, mikor gondoltam, megdolgoztatom kicsit (játék), persze vagy kidobott, vagy fagyás 0x00000124-es hibával... gondolom, ez instabilitást jelent, meg driverütközést is észleltem, kiszagoltam, mert arra is vonatkozhat, azt már rendeztem.
Ősember még nem szólt rám, remélem, lesz vmi.
Most visszaálltam CL5-re, 1,20V-n, 38 fok, 4,06Ghz. Így jónak tűnik, a "bevett" 898-99n.
(2,2V fölé menni a rammal veszélyes? Gondolom, igen...)
Nekem jó továbbra is a 333? Vagy legyen 400? -
lipi67
nagyúr
válasz
puttputt
üzenetére
Alakul az!!!Majd szólj már légyszi,h ha Ősember jelentkezik!
darál0w
A procid 800-as,tehát 200ra kellen raknod! A lapod nem lesz FSB bajnok.1es lapoknál(asrock)Valóban hozhat plusz FSB-t ha nem 100-ra fixálod.105-115 között próbálhatod.
Az ok,h nyomhatod a feszt a procinak(bírja az),s lehet a pcie akár 115-is,kérdés:Megéri-e?Hoz -e annyit a konyhára!ha minimális a plusz amit kapsz cserébe..nem éri meg! -
puttputt
őstag
Köszi szépen!
Jó is az éccakai munka, most kapóra jön, kár, hogy a gépen kell dolgoznom
Én felfogtam, nekem 400-on volt fixálva, nem 333-on...
Most játszottam vele kicsit, kihoztam 4,25-öt stabilra, de a hő és a fesz az egekben, úgyhogy visszateszem, ennyit nem ér meg..., a 4,06-os, majd 01
940 a ram most egyébként, persze 6-6-6-14ben, nálam 6-6-6-18nál semmire sem hajlik...
Akkor várom az eredményeket!Na igen, előbb kifagytam

Most bejött a 333-as osztás, úgy tűnik. 4,4ghz, hőfok normálisabb, 1,28V loadban...
Úgy látszik, tényleg jobb ez a 333... amúgy CL6-6-6-18+2,2V+1,38NBridge+C1E+940-en... -
lipi67
nagyúr
válasz
puttputt
üzenetére
Host clock control?
1333-as 8xxx,ezért azt jó fixálni 333-ra!(nem a proci miatt(nem csak)hanem éppen a lap és mem miatt(tuning)
ha 449-es az FSB,akkor igen,a 898 a szinkron..
Ramoknak erős is lenne 1300
,de kben szóltam Petinek,h vannak fura dolgok ezekkel a modulokkal,próbálgatja,de neki se tetszik..(gondolom szól)Ha megunjátok ..szívesen kitesztelném..

(#9243) darál0w: Uaz!(#9253) mad1Az E2200/2220 kivételével szinte mind megy ennyit.Ha csak ennyi kell,akkor 5200,ha használt is ok,akkor tesztelt 2180-as.(sztem)
-
puttputt
őstag
Az E7300-at tudom ajánlani! Nekem 3,6-on is stabil volt, jól ment.
Már 20-25e-ért meg lehet kapni...
Bár, sokan az E2xxx kategóriára esküsznek, azok is jól futnak, még olcsóbbak, állítólag jók tuningban is, de nincs személyes tapasztalatom.
Az általad írt sebességre preferált még az E6xxx, abból elég sok az eladó, el lehet őket csípni 15-20e között is, azokból is vannak szép példányok. -
mad1
veterán
Tudnatok valami olcso c2d procit ami megy legalabb 3,4ghzen?

-
puttputt
őstag
Nos, elindul 960-nal is, de nem bootol be a win, bár ez már lehet, h. rendszerhiba...
Most nem volt kedvem a voltokkal szórikázni (a ramnál egyébként az állandó 2.2 korrekt?).
Szépen megy Vcore 1.9V 4,06Ghz az 5-5-5-14 898
Akkor, várjuk ősembert... -
puttputt
őstag
A North Bridge 1,36-on jó? Valahol, 1,26-ot ajánlanak, de itt teljesen stabil...
mihez kéne még feszt adagolni? Mennyit?
Lehet, hogy ez is közrejátszik abban, hogy nem indul, csak 1:1-ben. -
puttputt
őstag
Igen, olyan van, hogy választhatok... 233-333-400, de ez gondolom, más tészta, ill. alatta, hogy 898-1xxx-13xx
ez a 3 szám, gondolom, ez jelenti azt, hogy az 1. szám az 1:1, a többi már nem szinkronban.
A gond az, hogy a másik kettővel meg se nyikkan a boot, pedig akkor jó lenne...
A proc. fsb emelésével persze mindhárom érték automatikusan növekszik. -
darál0w
Jómunkásember
megnézem akkor mit tud proci tuning nélkül...
-
lipi67
nagyúr
válasz
puttputt
üzenetére
Többször olvastalak végig,nem nagyon értettem,de asszem végre megvilágosodtam.Úgy gondolod,h csak szinkronban tudod húzni a procit?Ha úgy megy..akkor visszaosztva többet kell mennie!1:1-ben sose tud annyit egy ram,mint pl.1:1:1,5(vagy cpuZ szerinti 2:3-ban.Ha ezt akartad mondani,akkor a lap-ram 1ütt nem szeret x fsb-n bizonyos visszaosztásokat.Nálam Abitnál pl.hiába lazább elvileg az 1:1,66 mint az 1:1,25 mégse szerette a deszka.CL5-ös ramot miért járatnál cl6-ban?Nem ez a megoldás.(ne kérdezd h mi
,így fogalmam sincs.Ha van még petinek ilyen,szólok neki tuti,h küldjön nekem,nagyon misztikus egy valam ahogy olvasom.Igaz..neki is UD3R/P-je van,gonolom uaz lenne itt is mint nála. -
puttputt
őstag
Érdemes megnézni az értékeléseket... érdekes.
Főleg az első hozzászólás!
Egy elégedett vásárló:
"Nagyszerűen működnek, mind stabil 800-on!"
Az már mellékes, hogy bal oldalt ott fityeg, hogy 1066
Mondjuk, az alsót sem értem...
1130-at megy neki 1.92V-on. Azt bírom, hogy meg sem említik, milyen a gépük
(Bár erős a gyanúm ezek után, hogy "reklámszakemberek" és "honlapgazdák" véleményeznek...) -
puttputt
őstag
Igyekszem "tömöríteni"
Hát, nemtom... Végül is, CL5-ben elindul ez szépen 1100-on is, persze, ha nem akarsz tuningolni...
Szóval tudja ez a ram, amit kell neki, meg nézd át az Everest-es képeimet.
Ott van, hogy bírja a gyári, ráírt beállításokon az 1066-ot, simán.
Szóval a ram elvileg rendben van, meg nem is alaplap-függő (mert te Gigán én meg Asuson tesztelek, ami azért homlokegyenest más platform), hanem egyszerűen arról van szó, hogy talán a többi 800-assal ellentétben, ez egy alapon futtatott procihoz (próbáld meg szinkronban emelni a proc. fsb-vel) szépen ajánlja az 1066-ot.
Az idegesítő az egészben, hogy amiatt vettem, hogy legyen egy kis +OC, erre kaptam vagy 5fsbt
Kevesebb a modul, legalább ennyi..., meg végül is nem Kingmax v. Kingston.
Az tényleg érdekes, hogy nem látni a gyártónál, viszont a "newegg"-en, meg "ebay"-en szintén rendelhető..., ott ugyanaz a specifikáció, mint a kapott ramra és dobozra írva.
Tehát 1,8-2,2V-ig 800, 2,2V 1066. Mondjuk, ezzel nem lettünk okosabbak...
Sokan azt csinálták, hogy kézzel állították be az értékeket, úgy jobb lett... mondjuk, én azt sem tudom, mik a CL6-os értékei...ezt le tudod írni?
Egyébként, ha CL6 1066-on fut, akkor az gyengének számít? (Látványos lassulás, vagy gyorsulás észlelhető a CL5 899-hez képest?)
Bár..., akkor valszeg. feljebb tudom húzni a procit is...
Nem hinném, hogy átverésről van itt szó, sokkal inkább arról, hogy azt nem közölték, hogy ez az érték a ram húzott értéke, s ezzel együtt nem érdemes mást is húzni...Gondolkoztam, hogy egy moddolt biost bepróbálok, mert ott sokkal tágabb az "fsb-játék", hátha..., de ez a mod-bios elég kockázatos, úgy tudom, meg most frissítettem az 1 hetes, hivatalos biosra.
-
puttputt
őstag
válasz
darál0w
üzenetére
Igen
Nekem megérte a cserét, mert eddig 4x1 667-es volt, ez meg stabil 896-on
Amúgy, keress rá google-ban, megtalálod a típust, mindenki ezzel a gonddal "nyavajog", mint mi.
A fura az, hogy teljesen eltérő lapok, homlokegyenest eltérő vélemények. Lényeg, legalább is számomra úgy tűnik, ha ki akarod hajtani a max.-ot stabilan a ramból, alapon kell futtatnod, vagy gyenge OC-val a procit. Szerintem ennyi. -
darál0w
Jómunkásember
holnapra lefényképezem őket. címkével együtt

ősembertől van. legmegbízhatobb ember.
nekem csak az az 1 furi, h a gyárto honlapján nem szerepelnek a ramok.
2*2gbos ddr2 kitből csak 2 fajta szerepel pc6400 800mhz cl5.
és kb ennyit is tud a ram
meg egy 667es.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
lipi67
nagyúr
válasz
puttputt
üzenetére
Elég fura pl.13..Valami nem ok.Az több mint laza..(a sz@r jobb jelző lenne)
CL6 meg..ok ,jó az.Jó a patriot 800as 2gigásnál,mert megy alatta 1200-at..
Így..Kicsit olyan,mintha vagy gyárilag szar lenne,vagy ennyire nem csípi a deszkád.
Másik deszkában kipróbálhatnád,ha van rá lehetőséged! -
puttputt
őstag
A perf.lev. módosításra érdekesen reagált. Lefagyott, meg "csúnya" hangot adott a gép.
Újraindítás után vissza 13-ra.
Időzítések CL6-on? Az megoldhatja az alacsony fsb-t? -
lipi67
nagyúr
válasz
puttputt
üzenetére
Néha nálam is megbolondul a memset.DDR2 az

Bevallom,nem értem,h mi a kérdésed..
5-5-5-14 -en 2,2v-on 1066-ezt tudja.Mit szeretnél?Vagy h 960-on megy a proci alatt,s emeld-e az FSB-t,h a ram menjen 1066-on?Nézd ha proci bírja feszemelés nélkül..igen.Ha nem..Döntened kell,h szükséged van-e rá.(az,h a ramod 960-on v 1066-on megy,tuti nem veszed észre).960-on hagyhatod.szorosabbra veheted az időzítést(5-5-4-12 pl)Viszont vehetsz vissza a feszből is.Ami tuti :A perf.lev-et 13-ról vedd vissza 8-ra(bírnia kell) -
puttputt
őstag
Úgy láttam, kényszerhelyzetbe hozott, azaz kénytelen vagyok eldönteni, hogy több proci-seb., vagy ram seb.
Melyik legyen?
Pl. 960 elindult a ramnál, mikor a proci kicsit vissza volt véve... -
puttputt
őstag
Megjöttek a ramok... 2x2DDR2 1066 - 8200 Wintec Ampx
Érdekes, nem 1066-on indul, 920-on biosban, amit eddig probléma-mentesen kihoztam, viszont aztán Everest s Memset 1066-ot ír...
Beállítva manualra: ... bár itt is van -14 és -18 lehetőség...
CL5-5-15 2,2V 1:1, ahogy "meg vagyon írva"; North Bridge 1,36; CPU: 1,21.
Furcsa... most akkor mennyi a tényleges fsb?
Amúgy x64 vista-t használok, igen, s persze, azért sikerült belőni 4,06-ra, stabilan, látványos gyorsulást észlelek a korábbiakhoz képest... -
puttputt
őstag
Köszi a véleményezést! Úgy tűnik, Wintec 8200 2x2Gb 1033 lesz. Nem egy ismert márka, de állítólag, ebben a kiszerelésben jók. (4x1-re panaszkodnak, meg azok, akiknek gyengébb lapjuk van - pl. épp csak súrolják az 1066fsb-s ramok futtatását...)
Kingmaxról hallottam több helyről, hogy Asus lapokkal szórakozik, lemondtam róla, meg az amúgy is 4x1. (Rosszabb tuning, több hiba... ld. mostani Kingston 667 4x1, hát, nem az igazi, bár sikerült már "betörni" őket (effektív 433-on stabilan)
Nem akartam nagy márkát 14-15e-ért 2x1-et v. 1x2t, mert jóval lassabb lenne, mint 2x2, akármilyen ram is... nem hiszem, hogy egy stabil, esetleg 100-150nel több sebességbeli minőséget hoz annyit a konyhára, ha a mennyiség feleannyi..., s kb. 1-2 hó, mire tudtam volna hozzá venni...
Egyébként, talán a most érkező 2x2 mellé sem megoldhatatlan, vehetek mellé 2x2 minőségibbet még mindig, befér a lapba az tavasszal is. -
lipi67
nagyúr
-
lipi67
nagyúr
válasz
zoo8800
üzenetére
Nemtom!Vannak furcsa dolgaim mostanában..Kezdődött azzal,h vki előszeretettel olvasta a mailjeimet.Utána..Az office bolondult meg.Hiába töröltem vagy bármi,excel-World hasznmálhatatlan.Azt mondták,h vírus.Írt egy guru,h küljdek neki 1-1- doc. xls-t,belenéz.csináltam(pl 4-et írok az excelbe s vagy 3mal osztja,vagy 10-zel.World meg ha úgy gondolja ,nem kezd új sort,törli a sor elejét.)Szval elküldtem-nem találtak semmit!
Most meg..bármilyen szorzóra rakom a gépet ,be se bootol..
Unom
[ez is az előbb 12felet adott,most ennyit]
berágat.. -
lipi67
nagyúr
válasz
PH-User
üzenetére
A 65-ös prociknál nem véletlenül volt az 1,5-ös opció az 1,3-as mellett.Nyugodtan adhatsz neki többet(ha MHz-ben hoz annyit tőle,hogy értelme legyen)24/7ben is.
STalent ramok szeretik a feszt.ez a 2v nem sok nekik..
Időzítés laza nagyon,tedd 5-5-5-15-re,tudnia kell.Ha bizonytalankodik ,inkább adj feszt még picit,meg az NB-nek.Vagy keress más visszaosztást..
Nálam brumi ramjai 2,4v-on érezték jól magukat,igaz azok mások voltak,de 2,1-ezeknek se árt.
Ja.kben ha gyors -jó akkor hagyhatod nyugodtan,csak sztem belassítja a memókat nagyon.900MHz alatt a pl 10 is túlzás,vedd 8ra le,memolvasás jobb lesz. -
lipi67
nagyúr
válasz
puttputt
üzenetére
Egy szavazat a másik variációra is.Ha van kb 10k-d..simán valami jobb ram!!!Olcsó "szart"nem érdemes.Ok-Ok sok a link,h 1066-os kingmaxok mit mennek.Léci vki linkeljen már 4x1Giga 1066-os kingmaxot 533-as FSB-n,5-5-5-15-ön pl7-en,és 2v alatt.(agyonfeszelve nem nagy dolog)
Inkább vegyél pivel több pénzért 2x1giga OCZ reapert 1150-est.Stabil jó stb..S ha úgy alakul,hogy később lesz lé,mellé csapsz még 1 kitet.Ha 1300körüli teljesítmény kell akkor rev.1-est ,ha elégy 1180körül de az akár 2v alatt,akkor rev.2-est.Rev 3-ast nem teszteltem még sajna.Továbbá ott a Patriot.2x2gigás klitek voltak Ősembernél 11,5k-ért és nálam a 800-as viperek 1200 felett mentek.Igaz babráltam velük,a lap is(ebben)jó nagyon,de sztem 1100 odafigyeléssel minden lapban meglenne.Lényeg,hogy ha lehet fekete s ne zöld legyen,továbbá a csomagolásán a viper feliratnál ne csak sima fehér legyen,legyen egy vékony sárga keret körülötte..
Viszint ha gei stb-k re gondolsz "tuningramok"alatt,akkor valóban még plusz 1-2k-t se ér meg h rájukfizess.Szebbek,s kb ennyi amivel különböznek a mezei ramoktól.(sőt a kingmax(ha belenyúlsz)alázhatja is őket.
Sajna én 4kingmaxot néztem,2 el se indult.Igaz OCZ-m is halt meg másfél óra alatt.A különbség
ingmax iponos,garis és 2 hét volt a csere.OCZ gyártói 99év,mondták is h szívhatok ha meghal.Csütörtök este meghóttak ,pénteken szóltam,s hétfőn hozta a postás az új kitet..(#9200) PH-User
o,ez kva jó.Mennyi feszt kapott?
5-5-5-20 ,ha ott jó..ki nem szarja le
A perf.levelt nézd,az mennyi?
Új hozzászólás Aktív témák
- Keresünk Galaxy S22/S22+/S22 Ultra
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro 128GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4041, 100% Akksi
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Thermalright Assassin X 120 V2
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

)