- Huawei Watch Fit 5 Pro - jó forma
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Bemutatkozott az Oppo kamerás csúcsmodellje
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- 185 Hz-es kijelzővel és 9000 mAh-s akkuval jöhet az új OnePlus
- Poco F8 Ultra – forrónaci
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
-
9900 - 9801
11492 - 11401 11400 - 11301 11300 - 11201 11200 - 11101 11100 - 11001 11000 - 10901 10900 - 10801 10800 - 10701 10700 - 10601 10600 - 10501 10500 - 10401 10400 - 10301 10300 - 10201 10200 - 10101 10100 - 10001 10000 - 9901 9900 - 9801 9800 - 9701 9700 - 9601 9600 - 9501 9500 - 9401 9400 - 9301 9300 - 9201 9200 - 9101 9100 - 9001 9000 - 8901 8900 - 8801 8800 - 8701 8700 - 8601 8600 - 8501 8500 - 8401 8400 - 8301 8300 - 8201 8200 - 8101 8100 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
Mobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
Charger69
csendes tag
gigabyte 965p-dq6
Quad DDR2 Slots
Experience the boost in memory performance with advanced DDR2 800 technology. With Quad DDR2 slots, users can experience system performance featuring faster speeds and higher data bandwidth for memory intensive applications. -
puttputt
őstag
-
kriszbon
őstag
Na tegnap ígértem hogy felrakom azt a pár képet amit csináltam ne vesszen kárba, ha egyáltalán érdekel valakit hogy sok pontom is legyen ezt azért hogy legyen min csámcsogni De minek így járatnom amikor kb. ennyit tud így is itt a másik Mivel az első kettőnél vissza kell venni a ramot hogy menjen, így alacsonyabb az fsb, és hiába szorosabb az időzítés! Menne ez szerintem 4-et is csak a ram időzítést vissza kellene venni 6-ra így amit nyerek a réven vesztem a vámon! Itt egy ram teszt! Írni nem szeret mint a gazdája, de azért nem túl rossz! A tesztek már eldobták magukat!

Ja bocs hogy nem tudtam tegnap este felrakni, de sokszor volt áramszünet és hagytam az egészet(még most is volt közbe mikor írtam ezt) -
zoo8800
veterán
köfi

Charger
mit értesz quad alatt??? tudtommal az a 4 magos intelek neve
van single-, dual- és tri channel, quad channel nincs
innentől nem értem, miért is olyan nagyon jó a quad RAM -
darál0w
Jómunkásember
[OFF]mit tervezel 8 giga RAMmal?
2*2 nem elég?64 bit ugyan lekezeli, de minek? Milyen program alatt használod ki?
kompenzálódni fog a ramok frekvenciája amit sajnos az fsb miatt nemtok fentebb tolni
ezt megkérdőjelezném
vistának tetszik a skinje, emiatt kéne, másmiatt nem.[/OFF]
Kis ON is legyen: ma este alulfesz lesz a menü
pl. 0,9V
hát akkor ajánlok neked vmit

[link] nekem a vista inspirat van fent több , mint fél éve. hasít

-
darál0w
Jómunkásember
Nálam abszolút kell a NB fesz... 1,36 alatt egyszerűen megfagy a képernyő, még a Win-bootképernyő előtt, azt' ott "feketéllik".
C1E csak a sebességet droppolja, ugye? A Load Line tutira a VCore-ért felelős, és amint az ábra mutatja (1,2500 beállított érték, mostani 1,2300 v. 1,22xx) akkor működik is

C1E is droppol, de csak auto fesz mellett...és neked itt jön be a loadline, ami fesz emelés mellett is droppol orajel csökkentésére reagálva.
NBhez eddig nem kellett nyulnom. ment a tuning simán
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
64 bit látja a 4 gigát. nemtudom miért vagy meglepődve?

-
puttputt
őstag
Amúgy, nekem tökéletesen felismeri a 4Gb-ot..., de mindjárt nézek is, hátha vki. 8-on használja...
Úgy látom, hogy nekem a 2x2-őt sem használja ki...
-
Charger69
csendes tag
nem-nem dualra gondolok, hanem quadra.....

a lapom quados... tehát quad lesz a 4x2 gigábol...
-
zoo8800
veterán
Ha a Dual Channelre gondolsz, ahhoz 2 modul is elég, nem kell 4
Egyébként kb. 3%-kal gyorsabb, mint Single Channelben
A jövő meg ugye DDR3, meg Ci7...Milyen programot futtatsz, hogy kell 8 GB? 64 bit lekezeli, de lehet, hogy nem fogod kihasználni. De ez a Te dolgod

-
Charger69
csendes tag
2*2 nem elég?64 bit ugyan lekezeli, de minek? Milyen program alatt használod ki?
kompenzálódni fog a ramok frekvenciája amit sajnos az fsb miatt nemtok fentebb tolni
ezt megkérdőjelezném
pl. 0,9V
nem a 8 giga a lényeg... hanem a quad.... sajnos már nem tudtam szerezni 2x1 es (a már meglévő 2x1 hez)kaszásokat... szal csere lesz... és, h mire használom.... gondolok a jövőre..

a 64 bites vista meg sokkal jobban kihasználja a gépet, ennyi... és látni is fogja a 8 gigát

-
zoo8800
veterán
ezt megkérdőjelezném
pl. 0,9V
-
puttputt
őstag
ha 1,10 - 1,18 az alap, akkor én max 1,4-1.48at tok adni
az sok
de minek is az NBnek feszt adni? nálam ha instabil volt vmi, az NB+fesz nem segített rajta.legközelebb ASUS lapot veszek akkor, ha van benne ilyen opcio és működik is.

régi AMDm mellett C'n'Q ment szépen. itt sajna most nem tudom megoldani, mert feszt nem veszi vissza C1E

Nálam abszolút kell a NB fesz... 1,36 alatt egyszerűen megfagy a képernyő, még a Win-bootképernyő előtt, azt' ott "feketéllik".
C1E csak a sebességet droppolja, ugye? A Load Line tutira a VCore-ért felelős, és amint az ábra mutatja (1,2500 beállított érték, mostani 1,2300 v. 1,22xx) akkor működik is

-
darál0w
Jómunkásember
Szerintem mindenképp megéri a váltást... nagyon sokan "fújolják" a Vista-t, de higgyétek el, egyrészt, Vista sokkal hamarabb kiszagolja, ha "laza" a tuning, viszont, ha sikerült jól belőni, akkor "behozza" az eredményt, értsd. sokszor olyan gyorsan boot-olt, mint XP annó, meg stabilabban is megy - sosem fagyizik, max. kicsúszik egy-egy program végső esetben, de ez sem jellemző... az oldalsávon a cuccokat kifejezetten kedvelem, szebbnek is tűnik, stb. Windows 7-et is volt "szerencsétlenségem" tesztelni, bár, igaz, egy korábbi (7000-es?) változatot, úgyhogy nem csoda, hogy olyan volt, amilyen
, na, azt nem ajánlom senkinek...
, esetleg majd év vége felé, ha már rendesen beáll...
Darál: Úgy láttam kb. 1,18 a legkisebb, amit adhatok - gondolom 1,10 az Auto -, 1,28-nál kezd "sárgulni" (lapomnál ez jelzi, hogy picit sok, ahogy memóriánál is 1,98 után sárgul...).
Vissza bizony! Szépen lehúzza 1,25-ről 1,22-23-ra gond nélkül, ott is tartja.Vista sem hiszem, hogy elkezel ennyi (8G) ramot, de ennél inkább elképzelhetőbb..., igaz, a lapomnál néztem, hogy - mikor még ment a honlapja - volt rá gyártva (8 giga elf.) külön BIOS, hogy rendesen lekezelje a sok modult..., amúgy 16Giga a max. az enyémben... mikor lesz ebben annyi és minek???
Jó lenne, ha Vista-t pakolnál, legalább látnám, megéri-e +4-et vennem valamikor
ha 1,10 - 1,18 az alap, akkor én max 1,4-1.48at tok adni
az sok
de minek is az NBnek feszt adni? nálam ha instabil volt vmi, az NB+fesz nem segített rajta.legközelebb ASUS lapot veszek akkor, ha van benne ilyen opcio és működik is.

régi AMDm mellett C'n'Q ment szépen. itt sajna most nem tudom megoldani, mert feszt nem veszi vissza C1E

-
darál0w
Jómunkásember
-
puttputt
őstag
Szerintem mindenképp megéri a váltást... nagyon sokan "fújolják" a Vista-t, de higgyétek el, egyrészt, Vista sokkal hamarabb kiszagolja, ha "laza" a tuning, viszont, ha sikerült jól belőni, akkor "behozza" az eredményt, értsd. sokszor olyan gyorsan boot-olt, mint XP annó, meg stabilabban is megy - sosem fagyizik, max. kicsúszik egy-egy program végső esetben, de ez sem jellemző... az oldalsávon a cuccokat kifejezetten kedvelem, szebbnek is tűnik, stb. Windows 7-et is volt "szerencsétlenségem" tesztelni, bár, igaz, egy korábbi (7000-es?) változatot, úgyhogy nem csoda, hogy olyan volt, amilyen
, na, azt nem ajánlom senkinek...
, esetleg majd év vége felé, ha már rendesen beáll...
Darál: Úgy láttam kb. 1,18 a legkisebb, amit adhatok - gondolom 1,10 az Auto -, 1,28-nál kezd "sárgulni" (lapomnál ez jelzi, hogy picit sok, ahogy memóriánál is 1,98 után sárgul...).
Vissza bizony! Szépen lehúzza 1,25-ről 1,22-23-ra gond nélkül, ott is tartja.Vista sem hiszem, hogy elkezel ennyi (8G) ramot, de ennél inkább elképzelhetőbb..., igaz, a lapomnál néztem, hogy - mikor még ment a honlapja - volt rá gyártva (8 giga elf.) külön BIOS, hogy rendesen lekezelje a sok modult..., amúgy 16Giga a max. az enyémben... mikor lesz ebben annyi és minek???
Jó lenne, ha Vista-t pakolnál, legalább látnám, megéri-e +4-et vennem valamikor
-
Charger69
csendes tag
-
darál0w
Jómunkásember
-
Charger69
csendes tag
Nah, nemtudtam másképp megoldani, csak 4x 2giga rammal, hogy quad legyen a memoria
így remélem kompenzálódni fog a ramok frekvenciája amit sajnos az fsb miatt nemtok fentebb tolni, meg a lapom hiányosságai miatt 
még 8 nap és itt lesznek XD
-
darál0w
Jómunkásember
Úgy látszik, mert így beállítva (akár Auto, akár Enabled) stabil játéknál ill. Prime-olva is, probléma nélkül. (50 fölé nem megy a hő sem...)
Pár résznél látszik nagyobb eltérés, de tényleg nem veszettül sok... azért, azt hittem, 4,5ghz-nál 1000-es ramokkal nagyobb lesz a különbség, de totál nem éri meg azon üzemeltetni és adni neki pl. 1,38V-t a stabilitáshoz, annyit nem hoz...
Úgy emlékszem, Auto után az első adható 1,18V neki, a legfölső meg 2, valamennyi..., de még leellenőrzöm.
- Amúgy, elszúródott az Asus oldala..., most nehéz lesz megkeresni, de megnézem, hátha benne van a kiskönyvében... 1,10 a minimum, 2,26 a max.
Igen, itt van mit állítani, a Ram +opciókról még nem is beszéltem, pedig lenne mit

Az 1,8 nem kevés kicsit?
Igen, a Vista-val meg vagyok elégedve... vagy akkor XP 64?
- A ramok támogatottságának lehet, nem ártana egy x64-es rendszer...-szal akkor visszaveszi a feszt emelt fesz meleltt is? mert nem tudtam kiszedni a választ az írásodbol

1,10 a minimum, de mennyi az alap? vagy ez az alap NBnél?
mushkinjaim is 1,8Von mennének, ha ideérne
-
zoo8800
veterán
Úgy látszik, mert így beállítva (akár Auto, akár Enabled) stabil játéknál ill. Prime-olva is, probléma nélkül. (50 fölé nem megy a hő sem...)
Pár résznél látszik nagyobb eltérés, de tényleg nem veszettül sok... azért, azt hittem, 4,5ghz-nál 1000-es ramokkal nagyobb lesz a különbség, de totál nem éri meg azon üzemeltetni és adni neki pl. 1,38V-t a stabilitáshoz, annyit nem hoz...
Úgy emlékszem, Auto után az első adható 1,18V neki, a legfölső meg 2, valamennyi..., de még leellenőrzöm.
- Amúgy, elszúródott az Asus oldala..., most nehéz lesz megkeresni, de megnézem, hátha benne van a kiskönyvében... 1,10 a minimum, 2,26 a max.
Igen, itt van mit állítani, a Ram +opciókról még nem is beszéltem, pedig lenne mit

Az 1,8 nem kevés kicsit?
- A ramok támogatottságának lehet, nem ártana egy x64-es rendszer...-nem, kevés csak a teszthez toltam 1000 felett a RAMot, különben 800@CL5-ön megy.
Az XP nagyon bevált, bármi elcsesződik rajta, meg tudom oldani. SZeretem a bevált dolgokat.Már korábban is mondtam, nem igazán éri meg nagyon húzni a gépet. Kivéve akkor, ha a proc a leggyengébb láncszem. Ugyanígy vagyok a RAMmal is. Észre sem venném, ha valami csilivili lenne, ezért van Kingmax, és nem azért, mert nincs jobb. Csak szvsz nem kell jobb.
Azért jó tudni, hogy mit bír a gép

Egy bika VGA-t viszont megéreznék
egy GTX260 tetszene, de nem veszek még1x 60K felett VGAt.
A 88GTS-t vettem 73-ért, most ér 18-at. És 2 éves sincs.

-
puttputt
őstag
és ez a loadline huzott procinál is működik?
mármint érted hogy?!
szal az emelt feszt is vissza tudja venni nem ugy mint C1E?
ramoknál meg nemtudom akkor mitől volt ez a különbség. elég minimális mondjuk...

mennyi lehet alapbol az NB fesz? nálunk nem mutatja semmi. csak +0,1 - +0,3Vot lehet neki adni. de nemtudni mennyiről indul

Az 1,8 nem kevés kicsit?
- A ramok támogatottságának lehet, nem ártana egy x64-es rendszer...- -
darál0w
Jómunkásember
-
zoo8800
veterán
Úgy van
, de jó látni néha az eredményét is 
A Load Line abszolút ideillik, lipivel épp folytattunk róla kis diskurzust nemrég...
Lényeg, hogy olyat tud, mint a C1E, csak épp sokkal drasztikusabban droppoltatja a feszt, v. valami ilyesmi. Energiatakarékos-kütyü, az biztos.
(Ez sztem. Asus lapoknak sajátossága inkább, az Abitnál ilyennel nem találkoztam, gondolom, Gigákban sincs.)
Olvastam sok helyütt, hogy Auto beállításon a legjobb, és tényleg. Nem igazán szereti, ha ki van kapcsolva, ill., ha Enabled és nem Auto, akkor meg kicsit lassabb a gép...
Lipi figyelmeztetett, hogy volt már olyan Quad, amit megfeszelt ez a beállítás 1,7-re, mikor Load-ban volt, csak úgy ukmukkfukk, minden előzetes nélkül, úgyhogy jobb vele vigyázni... mondjuk, C1E-vel és CPU-FSB-termination bekapcs. mellett annyira nem tartok ettől... eddig figyelgettem, stabilan tartja az 1,22-1,23-at, fölé sosem, inkább aláesik.Apropó, darálnak:
Ugyanolyan környezetben futott a teszt, semmi differencia, hajszálnyira sem. Igen, ez lenne a kézenfekvő, h. valami lefogta, de nem. Minden egyezett, ezért is kérdeztem rá.Mennyi volt a NB-nek adva??? (Én max. 1,40-et tettem neki, most 1,36, az alatt ezt a sebességet-feszt nem igazán támogatja..., bár elindul 1,28-on is, valameddig...)
1,8-2,2-ig nem csoda, ha megfeküdt a gép
Most mennyi a ramfeszed?
Amúgy, milyen OP-ot használsz?
XP 32-es, és 1,8V megy a RAMnak.
Szerencsére ilyen nagyon finomhangolási lehetőségektől megkímél a G31 engem
-
darál0w
Jómunkásember
Úgy van
A Load Line abszolút ideillik, lipivel épp folytattunk róla kis diskurzust nemrég...
Lényeg, hogy olyat tud, mint a C1E, csak épp sokkal drasztikusabban droppoltatja a feszt, v. valami ilyesmi. Energiatakarékos-kütyü, az biztos.
(Ez sztem. Asus lapoknak sajátossága inkább, az Abitnál ilyennel nem találkoztam, gondolom, Gigákban sincs.)
Olvastam sok helyütt, hogy Auto beállításon a legjobb, és tényleg. Nem igazán szereti, ha ki van kapcsolva, ill., ha Enabled és nem Auto, akkor meg kicsit lassabb a gép...
Lipi figyelmeztetett, hogy volt már olyan Quad, amit megfeszelt ez a beállítás 1,7-re, mikor Load-ban volt, csak úgy ukmukkfukk, minden előzetes nélkül, úgyhogy jobb vele vigyázni... mondjuk, C1E-vel és CPU-FSB-termination bekapcs. mellett annyira nem tartok ettől... eddig figyelgettem, stabilan tartja az 1,22-1,23-at, fölé sosem, inkább aláesik.Apropó, darálnak:
Ugyanolyan környezetben futott a teszt, semmi differencia, hajszálnyira sem. Igen, ez lenne a kézenfekvő, h. valami lefogta, de nem. Minden egyezett, ezért is kérdeztem rá.Mennyi volt a NB-nek adva??? (Én max. 1,40-et tettem neki, most 1,36, az alatt ezt a sebességet-feszt nem igazán támogatja..., bár elindul 1,28-on is, valameddig...)
Most mennyi a ramfeszed?
és ez a loadline huzott procinál is működik?
mármint érted hogy?!
szal az emelt feszt is vissza tudja venni nem ugy mint C1E?
ramoknál meg nemtudom akkor mitől volt ez a különbség. elég minimális mondjuk...

mennyi lehet alapbol az NB fesz? nálunk nem mutatja semmi. csak +0,1 - +0,3Vot lehet neki adni. de nemtudni mennyiről indul

-
puttputt
őstag
Úgy van
Most mennyi a ramfeszed?
-
darál0w
Jómunkásember
az korábban volt.
TDUztam, kép megzuhan, lefagy. Kikapcs, bekapcs, 640*480 a kép, átállítás után kékhalál, majd még 4 kékhalál még win logo alatt egymás után. Ismét kikapcs, bekapcs. újabb kékhalálok. Ismét ki-be. 1 percig ment maxon a VGA venti, de BIOSig nem jut el. Konnektorból ki, Egyik RAM ki, ismét bekapcs. win checkdiskkel nyit, hibajavítás
Újraindítja magát, végre bekapcsol, és megy, mintha mi se történt volna. Debug szerint az nv_disp.dll zuhant meg.Ezután újraindítom, és ekkor kezdődött a tuning, 1 RAMmal. (a másik RAM 667-es, és nem biztos, hogy menne 1000 felett
)kerek történet

na meg igen. nálad 2 különböző ram megy dualban vagy mi

-
zoo8800
veterán
az korábban volt.
TDUztam, kép megzuhan, lefagy. Kikapcs, bekapcs, 640*480 a kép, átállítás után kékhalál, majd még 4 kékhalál még win logo alatt egymás után. Ismét kikapcs, bekapcs. újabb kékhalálok. Ismét ki-be. 1 percig ment maxon a VGA venti, de BIOSig nem jut el. Konnektorból ki, Egyik RAM ki, ismét bekapcs. win checkdiskkel nyit, hibajavítás
Újraindítja magát, végre bekapcsol, és megy, mintha mi se történt volna. Debug szerint az nv_disp.dll zuhant meg.Ezután újraindítom, és ekkor kezdődött a tuning, 1 RAMmal. (a másik RAM 667-es, és nem biztos, hogy menne 1000 felett
) -
darál0w
Jómunkásember
-
Vitus
őstag
-
darál0w
Jómunkásember
-
darál0w
Jómunkásember
-
Vitus
őstag
-
darál0w
Jómunkásember
-
Vitus
őstag
-
zoo8800
veterán
Néhány memória-teszt, egyes vélemények megokolására, ill. cáfolatára, kinek hogy tetszik...(avagy variációk egy témára...):
1. A legelső, amit már leküldtem...:
[link]
Prime stabil, memteszt lement.2. Proci kicsit feljebb (4,2Ghz), VCore 1,30 körül, a többi látszik...
[link]
Prime stabilnak tűnik, memteszt lement.3. A "nagy áttörés", 10e?
, szép sebességen, tűrhető VCore (1,34 körül...)
[link]
Korántsem prime stabil
, memteszt azért még lement.4. Ahol most hagytam, itt nem melegszik annyira, mint 3.-nál prime-nál, persze továbbra is 1,23V-n...
[link]
Prime stabil, memteszt lement.
Azért, érdemes összehasonlítani az 1-et és 4-et... ugye, hogy ugyanazok az értékek???
Akkor, miért lehet jobb a 4-es? Annyit elárulok, hogy most nem Enabled a LoadLine, hanem Auto. Ennyi a különbség mindössze. Érdekes... vagy az Everest méreget félre?Konklúzió:
Szerintem, minimális a differencia, talán a 3.-nál látható némi javulás, de persze az ugye nem volt stabil, csak akkor lett volna, ha pl. 1,36-1,40 feszt adok neki, de az magával hoz (amint láttam is) 70 fok körüli max.-ot (most 38-50), ld. így, elég magas értékeknek tűnnek ezek az állandó működéshez.Na, lehet kiértékelni, az előző hsz.-emmel együtt!

Amúgy, a memóriáknak úgy tűnik, valahol 1120-30 körül lehet végük, legalább is nálam...
Látom, szeretsz tesztelgetni
tegnap én is elvoltam.mi az a loadline?
Én idiot tegnap a NB-nek, és nem a RAMnak adtam +feszt.
-
darál0w
Jómunkásember
Hi! Lenne egy kérdésem amire itt rákerestem de nem találtam konkrét infót. Szóval adott egy e4500 procim ami most 266x11=2926MHz-en megy alap feszen atom stabilan már 2. napja nem volt kikapcsolva és nem is éri el még a 40 fokot sem 36 körül mozog. D steppinges és így alapba 1.280V kap a cpuz szerint. Viszont ha tovább akarom a procit húzni már kell fesz neki szerintetek mi a max amit még kibír röhögés nélkül? Hypertx2 hűtő van rajta.
1.5V 24/7 degradácio nélkül. mehetsz tovább is, ha bírja a hűtő szuflával, de minimális degradácio esélye 1.5V felett már megvan

-
darál0w
Jómunkásember
-
Vitus
őstag
Hi! Lenne egy kérdésem amire itt rákerestem de nem találtam konkrét infót. Szóval adott egy e4500 procim ami most 266x11=2926MHz-en megy alap feszen atom stabilan már 2. napja nem volt kikapcsolva és nem is éri el még a 40 fokot sem 36 körül mozog. D steppinges és így alapba 1.280V kap a cpuz szerint. Viszont ha tovább akarom a procit húzni már kell fesz neki szerintetek mi a max amit még kibír röhögés nélkül? Hypertx2 hűtő van rajta.
-
puttputt
őstag
-
puttputt
őstag
Annyi hozzáfűzést, hogy a LoadLine mellett még a CPU-termination-t is visszavettem 1,28-ról 1,26-ra, de gondolom, ez nem lényegi összetevő...
-
darál0w
Jómunkásember
Néhány memória-teszt, egyes vélemények megokolására, ill. cáfolatára, kinek hogy tetszik...(avagy variációk egy témára...):
[link]
Prime stabil, memteszt lement.2. Proci kicsit feljebb (4,2Ghz), VCore 1,30 körül, a többi látszik...
[link]
[link]
Korántsem prime stabil
, memteszt azért még lement.4. Ahol most hagytam, itt nem melegszik annyira, mint 3.-nál prime-nál, persze továbbra is 1,23V-n...
[link]
Azért, érdemes összehasonlítani az 1-et és 4-et... ugye, hogy ugyanazok az értékek???
Akkor, miért lehet jobb a 4-es? Annyit elárulok, hogy most nem Enabled a LoadLine, hanem Auto. Ennyi a különbség mindössze. Érdekes... vagy az Everest méreget félre?Konklúzió:
Szerintem, minimális a differencia, talán a 3.-nál látható némi javulás, de persze az ugye nem volt stabil, csak akkor lett volna, ha pl. 1,36-1,40 feszt adok neki, de az magával hoz (amint láttam is) 70 fok körüli max.-ot (most 38-50), ld. így, elég magas értékeknek tűnnek ezek az állandó működéshez.Na, lehet kiértékelni, az előző hsz.-emmel együtt!

Amúgy, a memóriáknak úgy tűnik, valahol 1120-30 körül lehet végük, legalább is nálam...
1 és 4 közötti különbségről hát, lehet, h vmi épp használta a memot, vagy vmi futott a háttérben?
nem kell ezt gyötörni. szép és yo az, ahogyan használod

-
darál0w
Jómunkásember
van.
1el is fel lehet kerülni

de te szeretsz tesztelgetni
-
puttputt
őstag
[link]
[link]
[link]
Korántsem prime stabil
[link]

-
puttputt
őstag
-
darál0w
Jómunkásember
-
PH-User
addikt
-
darál0w
Jómunkásember
-
darál0w
Jómunkásember
Sziasztok! Akadt nekem egy problémám. Tudom, én vagyok a hibás, tisztában vagyok vele, hogy nem ajánlatos működő gépbe ventilátort bekötni. Állat voltam, megtettem.
Rádugtam a ventit a PWM csatlakozóra, kis fény, füst, a gépet pedig lenyomtam hátul majd gyorsan áramtalanítottam. Alaplapom típusa: Gigabyte P965-DS3 rev.3.3
Lefényképeztem, hogy mi sérült: Kép
Kérdésem: Mit lehet ilyenkor tenni? Esetleg kicserélni a FET-et? Vagy ennek a lapnak reszeltek? Várom válaszotokat sürgősen! Üdv, PH-User.

Beírtam az alaplapos topicba, remélem segítenek.

uuu. hát nemtudom. de ezt nem ebben a topikban kellene...
talán ide
-
darál0w
Jómunkásember
-
PH-User
addikt
Sziasztok! Akadt nekem egy problémám. Tudom, én vagyok a hibás, tisztában vagyok vele, hogy nem ajánlatos működő gépbe ventilátort bekötni. Állat voltam, megtettem.
Rádugtam a ventit a PWM csatlakozóra, kis fény, füst, a gépet pedig lenyomtam hátul majd gyorsan áramtalanítottam. Alaplapom típusa: Gigabyte P965-DS3 rev.3.3
Lefényképeztem, hogy mi sérült: Kép
Kérdésem: Mit lehet ilyenkor tenni? Esetleg kicserélni a FET-et? Vagy ennek a lapnak reszeltek? Várom válaszotokat sürgősen! Üdv, PH-User.

Beírtam az alaplapos topicba, remélem segítenek.

-
zoo8800
veterán
-
zoo8800
veterán
Azért nem fogom nagyon "meglőni", mert már így is 60-62 fokra ment a prime..., nem akarok 70-ig, azért a nyeklett +0,3-0,5ghz-ért..., talán majd CPUZ Valid-ot, de azt 5Ghz-n, ha bebootol egyáltalán - a fotóig "biztos" kibírja
Nekem meg ugye alapból 9x, a 8x-ost utálja... vkik. 8,5-tel kísérleteznek...
Úgy vettem észre, hogy 500fsb felett már köhög kissé...Meg kérdezem, mi ez a "sávszélesség" itt...jólvan, annyit segítek, nem a hűtőké ám!

[link]egy teszt erejéig mehet 70-ig, de én is alapfeszen használom a gépet
1,36V@3,85 a téma, 2 perce stabil

-
darál0w
Jómunkásember
-
puttputt
őstag
Azért nem fogom nagyon "meglőni", mert már így is 60-62 fokra ment a prime..., nem akarok 70-ig, azért a nyeklett +0,3-0,5ghz-ért..., talán majd CPUZ Valid-ot, de azt 5Ghz-n, ha bebootol egyáltalán - a fotóig "biztos" kibírja
Nekem meg ugye alapból 9x, a 8x-ost utálja... vkik. 8,5-tel kísérleteznek...
Úgy vettem észre, hogy 500fsb felett már köhög kissé...Meg kérdezem, mi ez a "sávszélesség" itt...jólvan, annyit segítek, nem a hűtőké ám!

[link] -
zoo8800
veterán
nekem ugye 0 vagy 700 alatt /650-660/ , ha épp a helyén van a venti.
Ezen az 1,36@3,8-on még finomítok, de egyszer az erkélyen becélzom a 4GHz-t
vannak 75 fok körüli eredmények is 1,36-n, arra gondoltam
-
darál0w
Jómunkásember
-
zoo8800
veterán
ez 1500at tud
és 1400on már nem teljesen néma
de még elmegy. Felnéztem az eredménylistára... hát, vannak durva maghők 
-
Charger69
csendes tag
-
puttputt
őstag
Csak 1400?
Én maxon járattam..., jól szellőző háznál..., kb. ilyesmi hővel. (Kicsit jobb, 60 körül...)
Szerintem holnapra fent lesz a holnapon az enyém is, aztán hajrá
, küldöm. -
zoo8800
veterán
-
darál0w
Jómunkásember
-
zoo8800
veterán
-
puttputt
őstag
Te! Nem fogod elhinni... ma, "hajnali 7-kor" bedugtam a gépbe a zsinórt (energiatakarékos elosztó...), nyomom a kapcsolókat, semmi... erre még 1x, bekapcsol, de a monitor csak nem... Mondom, mifene... csak nem elszállt a BIOS a tegnapi ténykedés miatt...? Szórakoztam, szórakoztam, lehúztam a CMOSt, hátha, de nem. Semmi. Erre, egy hirtelen ötlettől vezérelve, kirántottam a tápkábelt, aztán 10 mp után vissza, vadul vertem a "Del-t, meg az Ins"-t, láss csodát, bebootolt.
Reménykedtem, h. nem kapta be a legyet (vmi. szép, új kis "vírusocskát"... pl.).
-
darál0w
Jómunkásember
-
Charger69
csendes tag
-
zoo8800
veterán
3,8@1,36V. vajon stabil? prime teszt fut 4 perce

Ma 2 nagyon jó kis áprilisi tréfa is ért. Az egyik várható volt, a másik: alig tudtam bekapcsolni a gépem, olyan kékhalált dobott. TDU közben betojt a gép. 5 perc alatt sikerült újraindítani, alig akart bebootolni. Most megy.
-
darál0w
Jómunkásember
-
Charger69
csendes tag
-
puttputt
őstag
-
Charger69
csendes tag
-
puttputt
őstag
Te prájm közben mersz netezni? Ejej!

Jaja! 2,3-at láttam már a honlapjukon is, azzal vki. elért vagy 1300mhz-t, jobban mondva kigyilkolt a ramjaimból

-
puttputt
őstag
-
darál0w
Jómunkásember
-
Charger69
csendes tag
Skacok, most tesztelődik az új beállítás...

7x es szorzó 499 fsb, ram 1000 mhz 2.3v
még a cl eket vissza vettem 5-5-5-15 re... majd ha lemegy a prájm akkor azt is baszkurálom XD -
zoo8800
veterán
-
puttputt
őstag
Elképzelhető, de nem hiszem... ez úgy tűnik, kifejezetten a ramokra irányuló teszt.
Mindegy, kipróbálom még ma, kicsit húzom a ramokat, aztán tesztelem még 1x, holnap meg a procit is húzom kicsit, csak várom, hogy a mai eredményem felkerüljön és küldhessem
-
darál0w
Jómunkásember
-
puttputt
őstag
-
darál0w
Jómunkásember
-
puttputt
őstag
Igen, végül is, ha ő ki tudta hozni a 3,8-at kb. azzal (vagy gyengébbel), mint én vmikor., akkor az a +200mhz valóban nem az...
-
darál0w
Jómunkásember
-
zoo8800
veterán
-
darál0w
Jómunkásember
-
zoo8800
veterán
-
darál0w
Jómunkásember
Lemásztam a biosba egy képért [link] Hát nálam ez van sajnos, úgyhogy kéréseteket el kell hogy utasítsam! Egyenlőre ez van, de már alakulnak a dolgok, gyűlik a pénz, na meg az ára is megy lefelé, és ahol találkozik a kettő akkor megszűnik ez a bibi! Ja próbáltam amúgy a ram időzítést 6-ra tenni, és úgy feljebb az fsb-t, de olyan ratyi eredményt hozott hogy még képet se érdemelt! A többit majd este felteszem, ha már megcsináltam ne vesszen kárba!

puttputt: Nekem stabilan megy 3.82-őt!15 ös szorzo mellett a ramok se fognak 1066on menni az tuti

kevés hozzá az fsb

-
puttputt
őstag
Lemásztam a biosba egy képért [link] Hát nálam ez van sajnos, úgyhogy kéréseteket el kell hogy utasítsam! Egyenlőre ez van, de már alakulnak a dolgok, gyűlik a pénz, na meg az ára is megy lefelé, és ahol találkozik a kettő akkor megszűnik ez a bibi! Ja próbáltam amúgy a ram időzítést 6-ra tenni, és úgy feljebb az fsb-t, de olyan ratyi eredményt hozott hogy még képet se érdemelt! A többit majd este felteszem, ha már megcsináltam ne vesszen kárba!

puttputt: Nekem stabilan megy 3.82-őt!Igen, olyan, mint nálam volt...
[Előző HSZ]
a memóriát legalább jobban lehet finomítgatni...A 300 is rengeteg!
Mondom, nálam anno 230 körül már eldobta magát. Hidd el, kitesztelgettem rendesen, 221 fölé az életben nem ment, ha 1-et is tettem rá, már annyi volt... bár, a ramok sem voltak igazán partnerek, az is tény.A 3,82 is szép eredmény!
-
zoo8800
veterán

puttputt: Nekem stabilan megy 3.82-őt!ez így nem frankó.
ebből nem fog kisülni 340+ FSB
-
kriszbon
őstag

puttputt: Nekem stabilan megy 3.82-őt! -
zoo8800
veterán
-
puttputt
őstag
Ezt találtam...:
[link]
15x-ös szorzó..., de sztem. auto-n, mert akkori lapomnál nem tudtam állítgatni (775 Dual Vsta)Kriszboné eggyel előbbi:
[link], de úgy tűnik, szinte ugyanaz... difi, hogy az övének fixen magasabb a VID-je, meg nem 2M, hanem 1M a cache.
Nekem, gyári hűtésen, vmikor. 3,31-re sikerült feltornászni azzal a lappal (220x15), úgy, hogy közel sem volt a boot gyors, a működés sem tökéletes...
Az elülső számot állíthattam, 15-ről szó sem volt...Amint az "ábra" is mutatja:
[link] -
darál0w
Jómunkásember
-
puttputt
őstag
-
darál0w
Jómunkásember
-
kriszbon
őstag
-
darál0w
Jómunkásember
Csak egyetlen kérdés hozzátok, és ha megmondjátok rá a választ akkor megpróbálom bootoltatni a gépem a kért fsb-vel! Konkrétan hogy hogyan a bánatba érjem el hogy egyáltalalán elinduljon 340 feletti fsb-vel 15-ös fix szorzóval, mert az testvérek között is 5 felett van, annyit meg tuti nem megy
nem csak az a 15ös szorzo létezik ám.

-
zoo8800
veterán
Csak egyetlen kérdés hozzátok, és ha megmondjátok rá a választ akkor megpróbálom bootoltatni a gépem a kért fsb-vel! Konkrétan hogy hogyan a bánatba érjem el hogy egyáltalalán elinduljon 340 feletti fsb-vel 15-ös fix szorzóval, mert az testvérek között is 5 felett van, annyit meg tuti nem megy
procszorzót visszavehetnéd
pl. 6-10 közé
PCIe freq legyen fix 100
-
kriszbon
őstag
-
Charger69
csendes tag
Hát nekem most csak 2db ugyan ilyen reaper ram kéne, csak sehol nincs
úgy lenne quadban 4x1gb -
puttputt
őstag
Még most is a kettes szorzón mennek...
a proci feszt basztattam, meg adtam még feszt a ramok-nak is.
Amúgy lehet változni fognak a beállitások, mert ezelőtt 1x 2gb samsung volt benne, 800mhz es és nemtudtam még ennyit sem kicsikarni belölle. jóval kevesebbet bírt, de ahhogy kicseréltem, bődületes változásokat értem el, itt a példa
de szerintem ha kihasználom a quadot, még ennél is komolyabb eredménye lesz..A procin gondolkodok még, h vami hasonlóan tuningolhatót épitek bele, hátha többet tok húzni azon is. jólenne quadot abbol is.
Most vannak jó, eladó Quad-ok, egész emberi árakon, sztem. nézz szét.
Igen..., nekem is 2,2-n vannak most, alatta nyöszörögnek, kell ez neki, úgy látszik.
Mondjuk, a NB 1,36-ot lehet lejjebb kéne csavarni, de talán az sem egy vészes érték még..., főleg drop-val. -
zoo8800
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
-
9900 - 9801
11492 - 11401 11400 - 11301 11300 - 11201 11200 - 11101 11100 - 11001 11000 - 10901 10900 - 10801 10800 - 10701 10700 - 10601 10600 - 10501 10500 - 10401 10400 - 10301 10300 - 10201 10200 - 10101 10100 - 10001 10000 - 9901 9900 - 9801 9800 - 9701 9700 - 9601 9600 - 9501 9500 - 9401 9400 - 9301 9300 - 9201 9200 - 9101 9100 - 9001 9000 - 8901 8900 - 8801 8800 - 8701 8700 - 8601 8600 - 8501 8500 - 8401 8400 - 8301 8300 - 8201 8200 - 8101 8100 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
Mobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Ford topik
- SkyShowtime
- A Linux megnégyszerezte magát a Steamen — a Microsoft ismét ígérget
- Revolut
- Napelem
- Crimson Desert
- Fokozatosan erősít majd a szerverpiacon az Intel
- Szentjánosbogárral venné fel a versenyt a Macbook Neo ellen az Intel
- Temu
- További aktív témák...
- RYZEN 7 5700X3D +hűtött VRM-es A520M/B550/X570 lap +16GB hűtőbordás DDR4 kit! GAR/SZÁMLA (nevedre)!
- INTEL Core i7-13700F 3.40GHz LGA-1700 (30M Cache, up to 5.20 GHz) OEM CPU!
- AMD Ryzen 7 5800XT BOX - Gari 2029.02.22. -ig - Eladó!
- AMD Ryzen 7 5700X BOX Eladó!
- Intel Core i5-14600KF LGA-1700 14 mag / 20 szál 3.5 GHz / 5.3 GHz
- Dell Latitude 5420 14" Touchscreen i5-1135G7 16GB 256GB 1 év garancia, 4G LTE OPCIÓ
- Apple AirPods Max 2 USB-C Bontatlan Fekete & Csillagfény / 27% áfás ár
- Lenovo T14 Gen3 I5 1245U Refurbished - Garancia
- Dell Precision 5560,15.6",FHD+, i7-11850H,16GB DDR4,1TB SSD,Nvidia T1200 4GB VGA,WIN11
- 4x Corsair Air Series AF140 140mm red (CO-9050086-WW)
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)