Hirdetés
- Macrodroid
- A piac legerősebb kameráját ígéri a Xiaomi 17 Ultra
- Yettel topik
- Örömkönnyek és üres kezek a TriFold startjánál
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- iPhone topik
- Poco F8 Ultra – forrónaci
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- Fotók, videók mobillal
- Itthon is elérhető a OnePlus 11 és a Buds Pro 2
Új hozzászólás Aktív témák
-
puttputt
őstag
Azért ennek a procinak adott a gazdája... eladósorban van... hát, nemtom, én nem voltam ennyire merész még egyik procival sem

-
PH-User
addikt
válasz
zoo8800
üzenetére
A CL6 egyébként jobb, mint a CL5 vagy a CL4? Mert én nem vágom annyira ezt a Cas Latency dolgokat, de a 4-4-4-12-es Kingmaxszaimmal 3800+ A64 társaságában memória olvasásban-másolásban-írásban-késleltetésben mindig első helyen álltam.

puttputt: Nagyon szuper, alapfeszen elvileg 3,6 megy neki, csak még nem néztem meg.
Hát a szorzóját 6-7-8 így lehet állítani. 
-
puttputt
őstag
Hát... nem tudom. Az Asus bajlódik a Kingmax-szal állítólag, a Giga lehet, hogy jobban elvan velük... tuningban nem tudom, hogy jeleskednek, de megbízható fajta (ha a kis "mezei" 400-asaimra gondolok). Annyit olvastam, hogy 2x2 ajánlott belőlük, mert több modul esetén sokan befürödtek.
-
puttputt
őstag
A cikk is tanulságos...:
"P35 chipkészletes tesztgéppel 405 MHz-es FSB és 3240 MHz-es CPU órajel mellett lazán elértük az ördögi CSX készlet DDR2-1200 5-5-5-16-os értékeit. Ehhez 2,1 V-os feszültségre volt szükség, az alap 1,8 V helyett...
...Az 1300 MHz-es effektív tempóhoz 6-10-10-30-as késleltetést javasolt az alaplap, de nagyjából fél órás tesztünk a nagyon éles 5-6-6-18 értékekkel (2,2 V-tal) is hiba nélkül futott le. A tuning vége valahol DDR2-1300 fölött van, mert a következő FSB-DRAM osztóhoz tartozó DDR2-1350-nel már nem indult el a rendszer." -
PH-User
addikt
Fiúk! Ebben az esetben nem lenne egyszerűbb, ha vennék 2x2GB 1066-os Kingmaxot?

lizakattila: Nem tudom, mennyit mennek a 2x2GB kitek ebből a sorozatból.

-
puttputt
őstag
válasz
lizakattila
üzenetére
Köszi..., ezt a típust még nem is szemrevételeztem. Igaz, hogy csak 800-as, de hogy így megy..., nekem ez elég lenne, nem akarom 1000-1100 fölé vinni, amúgy sem, de 900 alá sem
Még elgondolkodom rajta... -
-
-
kriszbon
őstag
válasz
darál0w
üzenetére
Aha értem szóval neked sincs szenzor! Én is úgy néztem most és simán csak meleg de nem nagyon! Igaz nekem netezés közben nem megy mint a marha, nem úgy mint egyeseknél, aki azt tartja hogy szereti ha gyorsan megy akkor is
PH-User: Vegyél olyat mint az enyém az megy szépen
Na mindjárt jön valaki és megmondja jól hogy hova menjek a ramjaimmal
zoo8800: Annyiért már majdnem 4*2-őt veszek! -
puttputt
őstag
válasz
darál0w
üzenetére
Engem már csak a ram birizgál, de az nagyon.
Nehogymá' annyin legyek kénytelen használni, mint a 667-est húzva... kész röhej.
Itt hiába a 2x2.
Ez nem csak "presztizskérdés", mint a 4,0 v. 4,5
, ez bántja a csőrömet rendesen.
Amúgy, nekem CL6-ban sem stabil 900 felett, mint kiderült egy mai tesztből - darál
Meg még most is, CL5 890-en is kilépeget, kiüt néha teljes képernyős meg ALT-TAB-os alkalmazásokat se szó..., ami marha idegesítő tud lenni. (L.alább a kékhalált nem láttam mostanság gyakran...)
A lappal és procival úgy tűnik, jól bevásároltam, de ez a ram... -
darál0w
Jómunkásember
-
PH-User
addikt
Azt hiszem végleg elegem lett a SuperTalent memóriákból. Lehet, hogy másnap tökéletesek lennének, aki nem tuningol, csak minimálisat, de számomra nagyon gyengék. Szereztem ma 2x512MB 800-as Kingmax ramot, egy két állítás a BIOS-ban és egyből 3,6GHz CPU, 900MHz memória órajelek. Jó, az is igaz, hogy 2x2GB nem úgy húzható, mint 2x512MB vagy 2x1GB, de akkor is. Tudtok nekem valami jó alternatívát, hogy méretben 4GB memóriám legyen, legyen dual-channel, min. 900-at menjenek és a késleltetésük is 5-5-5-18 körül legyenek vagy jobbak? Tud valaki nekem megoldást?
Köszi előre is.
Üdv. -
darál0w
Jómunkásember
válasz
puttputt
üzenetére
ugyan az mint zoonak. freezer Xtreme. levegőszállítás majdnemhogy hajszálra egyezik a tiéddel csak ez kevesebb fordulatszámmal a nagyobb venti miatt. előbb írtam is.
nah ja. annak az abit lapnal sem volt vmi yo laphűtése

azért nem ment. de a mostani elég yonak mondhato. nagyrészt sztm ennek köszönheted az alacsony hőfokokat. na persze a procihűtő nélkül nem menne

btw nálam most így netezés közben 44fok, game közben 50-55, prime 60-65. ehhez hozzátartozik a kb nyári hőmérséklet. jelen pillanatban a szobában 29 fok van(fűtés nem megy sosem..nem is értem), a ház zárva mindig.
-
puttputt
őstag
válasz
darál0w
üzenetére
A teljességhez hozzátartozik, hogy az Abit I965-ös chippel volt felszerelve, ami azért nem a "világ közepe", hiába a Silent OTES és hasonló okosságok, ott én sem igen tudtam 60 alá vinni, még ezzel a hűtővel sem (el is kedvetlenedtem), igaz, akkor még nem is nagyon pasztázgattam.
Mondjuk, azzal, aki ennek az Asus hűtőnek a felcsatolós megoldását, fémzárját kitalálta (hogy alulról kell "beügyeskedni"), megetetném ezt a fémszerkezetet, kíváncsian várva, hogy ő mit kezd vele
Egyszerűen, borzalmas, de bele lehet jönni.
(A lecsavarozója tetszik, főleg, mert univerzális, de ez a csatolósdi...)
darál - A te hűtődet nem ismerem..., de utólag látom, jobb, hogy nem Alpine 7-est v. Freezert vettem, először azt próbálták rámsózni.
Aztán felvilágosítottak, hogy hőcsöveset... -
darál0w
Jómunkásember
válasz
puttputt
üzenetére
elmondanám, h a te hűtőd se jobb.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
olyat akartam venni, de mivel ugyan az tudják, csak ez kevesebb fordulatszámmal, mivel nagyobb a ventije ezt választottam. na meg olcsobb is. azé van neked ilyen alacsony hőőőőő, mert elég durva a lapod hűtése
sajna ez van. a p31/g31es lapok chipsethűtése nem a tuningra van kitalálva

de azért szépen megy, és nekem ez a 60 fok még elfogadhato

-
puttputt
őstag
Egyébként, most 38-40 fokos csak, netezés közben. Amúgy, ha "megbolondítom" kicsit, akkor 58 a max.
Egész jó eredmények. -
darál0w
Jómunkásember
-
puttputt
őstag
válasz
zoo8800
üzenetére
Á! Szerintem már lehet találni, csak nem gyakran..., tudod, ez sem mai gyártmány..., gyorsan devalválódnak. Már láttam EvO-t is ebből a típusból, nem tudom, mi a differencia.
Sőt! Mondok valamit: 2450rpm
(Alaplapban Turbo mode...) - a zaj nem izgat annyira, de egyáltalán nem hangosak, inkább halkan sustorognak csak, nem zavaró.
Az biztos, nehéz egy dög. Egyet javasoltak, mikor nézelődtem hűtő terén - le is teremtettek, hogy Codegen 350-hez és gyárihoz 7300-as (akkor még) processzort csaptam és próbálgattam 4,0ghz-vel, persze 1x indult csak el így, szerencse, hogy nem ment gajra
Amúgy az előző (C0) 8400-ast volt, hogy meglökte az előbb említett páros szépen 80-85 fokra is loadban
Szinte bűnszámba megy.
(Most, az új Hipro szervertáppal aztán..., ha valakinek nekidobnám, nem ott maradna egy ideig
)
Annyit veszek észre, hogy Asus-ra sokkal stabilabban illeszkedik (beleállt, mint a cövek), az Abiton lifegett kissé.
Amennyiben fel tudom venni a kapcs.-ot végre (ezen küzdünk már páran napok óta
) a mostaniak eladójával, akkor GSkill vagy OCZ, talán. -
puttputt
őstag
válasz
zoo8800
üzenetére
Igaz, én sem mertem a procimat 1,36 fölé vinni még, de 1,5V-n biztos csodát látnék - lipinek
, elég nekem ez is, míg nem jönnek a normálisabb ramok...
Itt szedtem össze a hűtőt, 6e volt postaköltséggel, alkuval. Amennyiben a tag procijával együtt veszem, akkor még olcsóbb. (Alig használtan, kiváló állapotban.)
11-ért én sem vettem volna
Akkor hajrá!
Az 1500 lehet, hogy kevés, nekem kettő hűti (egy Spire, amit már rég próbálok elpasszolni, de senkinek sem kő
), az Asus 2200
Első körben én is megszenvedtem a felszerelést, bár később rájöttem, én bénáztam. Akkor még Abitra, de nem volt nehezebb dolgom, hiába a márka... -
puttputt
őstag
válasz
zoo8800
üzenetére
Hát, igen... jó vásár volt a Silent Square Pro II, már látom. Ajánlom is mindenkinek.
Nem sokszor láttam 44 fokos (nem load, persze - load 50 körül), 4,6ghz-s Everest eredményt...
Nem rossz ez a proci
Megy feljebb is? (1,4-gyel még talán érdemes..., bár nem tudom, megéri-e... pl., én már - progin belül - 3,0ghz felett nemigen láttam különbségeket...) -
lipi67
nagyúr
válasz
zoo8800
üzenetére
[Sztem OCZ]
2,1v helyett 1,82v..1100-en, azt hiszem, hogy meggyőző. Nálam még a Patriot a befutó.
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
lizakattila
üzenetére
no hát ez kifejezetten jobb, mint az előző 3000 alatti orajel

1.5Vig told fel mit tud. vagyis addig menj. én feljebb nem ajánlom, bár lipinek erről más a véleménye
fsbwallra kivi vok merre van, ha van
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
lizakattila
üzenetére
nemyo a link

-
lizakattila
senior tag
Nah, beszereztem egy Giga 965P-DS3-at.
Kellemes meglepetés volt az Abit után.
Így első nekifutásra, hasraütésre állítottam be: LINK.
Majd még finomítgatok, tesztelgetek. -
puttputt
őstag
válasz
darál0w
üzenetére
Igen, erre gondoltam már én is..., ezért keresem még 2-3 "fórumon", helyen ezzel egyidőben, még nincs eredmény, ha csak annyi nem, hogy tologatjuk a napokat..., amire van lehetőség, csak hát...
Ismét próbáltam egy videókonvertálást és egy játékot együtt futtatni, 0x124-es hibával fagytam is. Ugyanezeken a beállításokon a 667-esnek meg sem kottyant... "no more comment"![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
kriszbon
üzenetére
én is erre tippelek.
szvsz csak más címkét kaptak

amit a memodrol mondtam ,csak poén volt btw

nekem is olyan van a telomba, igaz gépbe nem raknám

putt nekem az sem volt teljesen gördülékeny. igaz priviben minden nehezebben megy. szal azért nem hibáztatom. ez meg mondhatnám, h halott ügy.

-
puttputt
őstag
válasz
darál0w
üzenetére
Egy jó kis tuningos 7300-tól..., fájó, mert 4.0-et is vitte szépen 1,34-en, ami attól a szériától már nagy eredmény, erősnek számít.
Még nem tudom pontosan, de párezret rá tudok dobni így, az biztos.
Érdekes a dolog mondjuk, mert a mostani eladását szinte azonnal, gond nélkül, olajozottan meg tudtuk oldani, mindent átbeszélve... ez sem lenne bonyolultabb, csak lenne már...
Jóccakát!
-
kriszbon
őstag
válasz
darál0w
üzenetére
Jaja elég szarok hogy csak ennyit mennek 1.92 v.-tal, egyébként valaki felhomályosított róla itt a Ph-n hogy nem éppen gagyi ram a Transcend(sőt) Lehet hogy csak rossz szériát fogtatok ki! Nem tudom ezeket milyen tesztnek vetik alá, de ha olyan mint a telefoné akkor pár másodperc és már mehet is(de lehet hogy csak szúrópróba teszt van)! Meg sokszor más beszállítótol kapnak chipet meg hasonlók! Olyat is találtak Pl. Samuba, hogy alatta Hinyx chip volt, csak át volt festve! Mindenképpen érdekes a dolog, és én inkább azt mondanám hogy ezek 800-asok már csak abból hogy kb. úgy mennek

-
puttputt
őstag
Biztos nem rajong az 5letért, de mivel már csináltam egy vásárt annak érdekében, hogy meglegyen a +pénz (fájó volt megválni az egyik volt procimtól... nem szeretném, ha hiábavaló üzlet lett volna..), így elvárnék lalább egy választ, a lehetséges időpontokkal, mikor "ráronthatok", hogy gyorsütemben nyélbeüthessük végre a dolgokat.
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
puttputt
üzenetére
érdekes ramok az biztos.
nekem nagyobb bajom nincs vele, mert tök olyan, mintha geil value 2*2gb800mhz CL5 ramot vettem volna
,ami boltba az 1. kiszemeltem volt, igaz 1kval olcsobb 
de egy cserébe én is benne lennék. ˇírtam neki én is, de nem jött válasz. előbb utobb csak jön vmi

ha neked hamarabb írna dobj egy püt
btw mennyi feszt adsz nekik?
nekem ramok 2.2Von és NB is kap +0,1Vot
és így simaliba nekik ez a cl6 960 
-
puttputt
őstag
válasz
darál0w
üzenetére
960 CL6...hmmm... akkora fagyás nálam, mint állat, csak úgy recseg, ropog
Mutattam, megy 1000-et 1000 felett is..., de hogy hogy..., az más kérdés.
Internetezni jó a 4,6 giga+1033 ram

Konkrétan semmit... látom megjelenni itt-ott, de mivel már jól megbombáztam szegényt üzenetekkel, győzze elolvasni, megválaszolni, csak lesz valami... remélem nem haragszik, hogy ennyire tapadok, de jó lenne pontot tenni az ügyünk végére.
Helyesbítek... most is errefelé van... - "feltűnés", igyekszem vele pár szót váltani, ha lehet... nekem sem mindegy, hogy osztom be az időmet a héten.
Amúgy, tényleg sokkal több a kifagyás, a 4x667-hez képest (mentek 830-at CL5
)..., nem vicc. -
-
puttputt
őstag
Amúgy, nálam is a játék a nyerő benchmark, mindenre.
Most, hogy vesződök a ramokkal, pontosan le tudom mérni a dolgokat... "lassabb, szaggatóbb, fájóbb érzés", nem vicc, rosszabbul mennek a "tesztek", mint 667-es korában... pff...
-
puttputt
őstag
Üdv!
Na, "betagozódtam"!
Micsoda "gyorskarrier" 
Meg várakozok..., mint "éjjeli bagoly a zsákmányára", vagy stílusosabban:
mint processzor a pasztájára... és folytathatnám.
-
zoo8800
veterán
Nekem volt olyan, hogy 1,28V@3667MHz Prime megy fél órát, de IBT 1/5
Inkább az IBT vált be. A régi Linpack progit nem ismerem.Volt még memória teszt nyüancom. Prime blend, ami ugye főleg a RAMot tépi (ha jól tudom). Prime fut, de sorban kifagynak a programok... Memtest 1 percet se bírt.
-
lipi67
nagyúr
válasz
zoo8800
üzenetére

Nem azért, de volt már több olyan eset, hogy IBT végigment ott, ahol Prime hibát dobott
Új névvel most divatos nagyon, slágercucc, de sztem semmivel se jobb mint a príme 95..
(nem is mai dolog,évek óta létezik,csk míg"Linpack"néven futott, nem volt érdekes
)Rendszerfüggő asszem ez is, mint minden teszt.Persze jó, nem mondom, hogy nem.
(#9392): Csak nem.Bár..ma már validolni se tudtam!Office jön be, kilövi.
Még a labor nem igazolt vissza, illetve annyit,h Ők semmit sem találtak a mintákban amiket küldtem. Lehet, hogy már mailt írni se tudnak azóta
Új hozzászólás Aktív témák
- darkFlash CF8 Pro
- Apple iPhone 17 Pro Max 512GB / 36 hónap jótállással!
- LG 27US550-W - 27" IPS / 3840x2160 4K / 60Hz 5ms / HDR10 / Forgatható / sRGB 99%
- Lenovo ThinkPad P14s Gen 1 i7-10510U 32GB 1000GB Nvidia Quadro P520 14" FHD Gar.: 1 év
- HIBÁTLAN iPhone 12 Mini 128GB Black-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3633
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

2,1V mehet neki.

Nem mindegy, hogy milyen meleg? Ha megsül, gari. Ennyi.