Hirdetés
- A piac legerősebb kameráját ígéri a Xiaomi 17 Ultra
- Yettel topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Android szakmai topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Az 5 legnagyobb bénázás a mobilpiacon idén
- Poco F8 Ultra – forrónaci
Új hozzászólás Aktív témák
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
RyanGiggs
üzenetére
A második két érték a processzor két magjának hőfoka, az a mérvadó. 73 fok még belefér, 80 fok fölé ne menjen és akkor nem lesz semmi gubanc.
mod: érdemes kis "tartalékot" belekalkulálni, mert nyáron ha lakásban már nem 20 fok lesz hanem 30, akkor már könnyen 80 fölé lódulhat a hőfok.
-
RyanGiggs
őstag
Arra tud vki választ adni hogy melyik CPU hőmérséklet inkább a befolyásoló?
Melyik az amelyik inkább számít?
Everestel mértem.
Nálam tuning alatt (Core2 6750 2.66@3.6) Gyári hűtővel,
CPU 65 fokos
CPU1 73 fokos
CPU2 73 fokos
De ez brutális terhelés alatt. 2xPrime95 elindításával. (a rendszer stabil)
Ez már nagyon magas hőmérséklet,vagy még belefér?
A tuningot még bírná a proci mert a biosban a fesz még "csak" 1.43on van!
Csak nem vagyok tisztában a hőmérséklettel.
Hisz ha csak az elsőt nézem akkor 65 fokos.
Tehát még egy 4-5 fokot max emelkedhet.
Viszont ha a másik kettőt nézem,akkor ez már a max.
Vagy tévedek? -
Léggel meddig emelhetem a feszt egy E6700-nak?
Lehet hogy kirakom a gépet az ablakba (
), jó lenne tudni hogy meddig mehet a fesz. Eddig max. 1.5V-t adtam. Ja tényleg, baja lehet a gépnek attól hogy kirakom a hidegre?
Intel dokksi szerint max. 1.55V adható neki. -
PH-User
addikt
Csövi. Azt szeretném kérdezni, hogy E6300 @ 3.2GHz-en 1800-on forgó Hyper TX-szel normális az IDLE 55 fok
Üdv. -
válasz
BalKanRulez
üzenetére
VCore 1.26? Az nagyon kevés lesz a 6400-nak a 3.2GHz-hez. Adj neki mondjuk 1.35V-t!
-
BalKanRulez
csendes tag
DIMM3: Corsair XMS2 CM2X2048-6400C4DHX 2 GB DDR2-800 DDR2 SDRAM (5-5-5-18 @ 400 MHz) (4-4-4-13 @ 270 MHz)
-
BalKanRulez
csendes tag
Nahh...a P5B topic 1.hsz-át olvastam és meg is csináltam...Bios
►Advanced
►JumperFree Configuration
AI Tuning Manual
CPU Frequency 400
DRAM Frequency DDR2-800MHz
PCI Express Frequency 100
PCI Clock Synchronization 33.33
Spread Spectrum Disabled
*Memory Voltage 2.15V
*CPU Vcore Voltage 1.2625V
FSB Termination Voltage 1.400V
NB Vcore 1.45V
SB Vcore ( Sata;PCIE ) 1.5V
ICH Chipset Voltage 1.057V►CPU Configuration
Modify Ratio Support Enabled
Ratio CMOS setting 7
C1E Support Disabled
MAX CPUID Value Limit Disabled
Vanderpool Technology Disabled
CPU TM Function Disabled
Execute Disable Bit Enabled
Peci Enabled►Chipset
►North Bridge Configuration
Memory Remap Feature Disabled
Configure DRAM Timing by SPD Disabled
*DRAM CAS # Latency 4
*DRAM RAS # to CAS # Delay 4
*DRAM RAS # Precharge 4
*DRAM RAS # Activate to Precha 12
*DRAM Write recovery Time 4
*DRAM TRFC 35
*DRAM TRRD 10
*Rank Write to Read Delay 10
*Read Write to Precharge Delay 10
*Write to Precharge Delay 10
Static Read Control Disabled
Initiate Graphic Adapter PEG/PCI►PEG Port Configuration
PEG force x1 Disabledmegy is rendesen 2.8 on,teszteltem...nem volt hiba.Hogyan tovább?
csak ugy random 7es szorzót felraktam 8 ra de mindent ugy hagytam ahogy volt...és nem indult a gép.nekem nem kell sok....3.2 körül tökkéletesen megfelel..
előre is köszi.
-
Thief87
csendes tag
Hali! Szeretném húzni a procim és memóriáim, ebben szeretnék segítséget kérni mert nem teljesen vagyok otthon procituningban! Nem rekordokat akarok dönteni hanem hogy stabilan menjen mindíg a rendszer csak magasabb órajeleken!
Gépem: Abit AB9, C2D E6420, Kingmax DDR2 800 Mhz 2GB
Ebben szeretnék segítséget kérni h mik lennének a pontos beállítások úgy 2.8 körül futtatva a procit ha megoldható vagy ahol tuti stabilan menne!
Előre is köszi
-
gtamate2
veterán
a jelenlegi lista hol található?

-
Zsubi
őstag
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Nálam 515fsb a vége de ehhez kellett 1.55V már
Az is lehet hogy a ramok nem bírják tovább, de ha hiába osztom vissza 1:1-re akkor még 500fsb-n sem indul
1.5 mehet neki szerintem is nyugodtan, nekem csak Hyper TX2-m van de azzal is bírja úgy ahogy
-
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Egy próba erejéig mehet 1.5V.
-
Motion_Blur
félisten
Megnéztem, 533-as FSB-n már csöcs van, pedig úgy lenne meg frankón a 100% OC. Mondjuk feszt csak minimálisa emeltem. Mennyit adhatok neki? Léghűtés van rajta, mondjuk a jobb fajtából.
1.5V mehet neki?
-
Zsubi
őstag
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Max. OC: E6400
Csak az a bajom hogy mind ezt 1.5V-on
Jah és messze vam a Prime stabiltól
-
válasz
Motion_Blur
üzenetére
És még mindig csak 1.336V...

Az enyém 1.45V alatt szóba se áll velem 3.6Ghz körül
-
Motion_Blur
félisten
-
Methos07
tag
Sziasztok!
Olyan gondba kerültem, van egy Gigabyte P35 DS3 alaplapom, mellette egy E4500, és 2gb kingmax 1066 ram.
Eddig úgy használtam, hogy: 10x szorzó, 266 fsb (2.66 GHZ), pci-e 100hz, ram szorzó 4+, tehát 1066 mhz-n mentek.Most viszont egyik pillanatról a másikra semilyen fsb emelésre nem reagál.
Beállítottam 11x szorzót, és 700 fsb-t a végén már próbaképp, de akkor is simán elindul a gép, és csak a szorzót veszi figyelembe, tehát 11x200 al indul.
Bedobtam most másik 2 ramot, azzal is. Kivettem 1 ramot, úgy is.Tehát FSB állítási lehetőségem lényegében eltűnt.
Kérdésem: Ez alaplap hiba lenne? esetleg proci?
Ma cseréltem videókarit a rendszerben, de még azzal is beindult elsőre 2.66ghz-n(ha jól emlékszem
), csak most nem enged semmit.
Köszönöm a segítséget. -
válasz
BalKanRulez
üzenetére
Magok, de mindegy, mert észre fogod venni, amikor a CPU visszaveszi a teljesítményt, mielőtt túlhevülne. Értelemszerűen olyan nyolcvanegy-két fokig érdemes elmenni.
-
Draken
őstag
hello, szeretném tuningolni az e6850 procim (p5kc van alatta), 3,8ig elvileg fesz emelés nélkül meg lehet oldani. Régebben próbáltam, elindulni elindult a gép, de 2-3perc után kékhalál..Mi lehet a gond?
-
válasz
BalKanRulez
üzenetére
Szal sima P5B oké. Ha jól értem, akkor a P5B topic 1.hsz-át olvastad, de mivel az dlx-szel készült, hanyagoltad. Pedig túl sok különbség nincs a két deszka között. Alapvetően, annyi a tuning lényege, hogy egyesével teszteled ki az alkatrészeket (MB, RAM, CPU). Látom voltál a kezdő tuning topicban. Ezt a postot remélem megtaláltad. Ha nem, olvasd át a linkelt hozzászólásokat. Ha igen, akkor írd le, hogy pontosan hol akadtál el, mi nem bírja a tuningot!
-
BalKanRulez
csendes tag
Köszönöm hogy foglalkozol a problémával...Chipset az ok de a rev et nem értem..

remélem ez segít.
Field Value
Motherboard Properties
Motherboard ID 64-2001-000001-00101111-071108-Intel-BW$A0545000_BIOS DATE: 07/11/08 11:30:28 VER: 08.00.12
Motherboard Name Asus P5BFront Side Bus Properties
Bus Type Intel AGTL+
Bus Width 64-bit
Real Clock 267 MHz (QDR)
Effective Clock 1066 MHz
Bandwidth 8532 MB/sMemory Bus Properties
Bus Type Dual DDR2 SDRAM
Bus Width 128-bit
DRAM
SB Ratio 12:8
Real Clock 400 MHz (DDR)
Effective Clock 800 MHz
Bandwidth 12798 MB/sChipset Bus Properties
Bus Type Intel Direct Media InterfaceMotherboard Physical Info
CPU Sockets/Slots 1 LGA775
Expansion Slots 3 PCI, 3 PCI-E x1, 1 PCI-E x16
RAM Slots 4 DDR2 DIMM
Integrated Devices Audio, Gigabit LAN
Form Factor ATX
Motherboard Size 240 mm x 300 mm
Motherboard Chipset P965
Extra Features Asus Intelligence, JumperFree, Q-Fan 2, Stepless Freq Selection, SATA-II, RAID -
válasz
BalKanRulez
üzenetére
- nem ártana tudni, mien az a "sima vidéki" Asus lap. Chipset, rev, stb.
- CPU hőmérséklet teljes terhelés mellett max 85 fokig mehet
- a 30-40 fok közötti maghőmérsékletek normálisak alapon hajtva
- azt a VGA-t sehogy sem fogod tudni kihajtani az E6400-zal, akárhova húzod, egy 3.6GHz-re húzott Q6600 sem hajtja ki
- egy nagyobb Yorkfield 4GHz-re húzva esetleg kihajthatja, vagy egy i7-es konfig
- az 1x PCI Express alatt 1.0-t értesz, gondolom, és nem 1x-t. Egyébként némileg visszafogná a VGA teljesítményét az 1.0-s csati, de mivel esély sincs arra, hogy kihajtsd, nem feltétlenül szükséges a 2.0. -
h.adam.92
őstag
válasz
Motion_Blur
üzenetére
pfuu, de jó neked nálam az E6320 3.3GHz-en orthos-ban már hibázik
. a BIOS-ban a fesz már 1.450-re van állítva, ami nem vmi alacsony érték
szegényből szerinted kihoztam a maximumot vagy neked lenne valami ötleted, amivel emelhetem az órajelet hibázás nélkül? Ha valami részletre kíváncsi vagy akkor szívesen válaszolok rá! -
Motion_Blur
félisten
válasz
Motion_Blur
üzenetére
-
BalKanRulez
csendes tag
Szevasztok elektor kalandorok!
Szeretnék segítséget kérni az ügyben hogy....(Sok kérdésem lesz
,van ami nem biztos hogy majd nem ide tartozik de a nagy része igen)... van nékem egy E6400 procim asus alap lap (sima vidéki..nem delux stb..) 2x2G Corsair xms2 dhx ddr2 800 as ram és egy 4870x2 vga amire késöbb még visszatérnék, 750 es táp...proci hűtés silent knight 2
+ Friss Bios,XP Prox64.A lényeg pedig mindenki nagy meglepetésére az lenne hogy szeretném húzni a procit...de kicsit össze vagyok zavarodva mert annyira (semennyire) nem kenem a dolgokat és elég sokat olvasgattam ezek után itt ezen a fórumon IS de össze vissza voltak a beállítások a biosban meg is csináltam 1-2 őt de nem idnult a gép aztan kiderült hogy nem mindent beállítást írtak le aztan ahol mindent leírtak kiderült hogy az delux alap lap volt meg mittudomén
stb...ha valaki szánna rá időt ha esetleg kell
valami fix beállítások bios ban...ehh azt megköszönném.Másik..mennyi ennek procinak a max hőmérséklete ami még nem gázos..sőt biztonságos
(elég meleg van a szobában főleg télen mert szoba kicsi...radiátor közel meg főként nyáron mert tetőtér) full alapon 41 fokos a proci ,core1-2 34-34 alaplap 32 .15 perces Everest teszten max 52 fok a cpu, core1-2 meg 40-41 .(jó ez?vagy a hűtőt is szarul raktam fel
Everest szerint 2500-2600 rpm) A ház nem a legjobb majd kb. 2 hónap és lesz valami menőbb pl.: Cooler Master HAF 932 de több pénzt nem áldozok rá mint amibe ez kerül.Szóval kb. mekkora órajelre kéne raknom a procit ill. hogyan..fsb meg fesz meg minden...mit mekkorára és most jön ide vissza a 4870x2 amit kb úgy kaptam egy melóhoz és a felét fizetem ki..(.nemtudtam kihagyni a bizniszt) szóval azt olvastam hogy kell egy bizonyos órajel ami megpörgeti ezt a videókártyát...nekem kb. annyi kell amennyi kell
de lehet hogy ez lehetetlen az adott E6400 el...de akkor mi az a proci ami képes erre?!...jahh és ugye az alaplap 1x PCI Express es és a videókari meg 2x...mennyire nagy így a veszteség?
Kb. ennyi...bocsánat ha kicsit zavaros voltam valahol bár ezt ilyen későn nemcsoda (NBA volt) és mindent idezúdítottam mint valami szemetet...aki segítene azt megköszönném.
ui: úgy is tudom hogy az lesz a vége hogy vegyek új alap lapot meg procit de az nem megy jelen pill
joccakát
-
zsltjkby
tag
hali
sima p35-ds3 vagy ep35-ds3? mert nem mind1.. az újabb rev2.1-es lappal havernál egész jól ment a proci viszont nállam a rev 1.0-ás lappal amitl átsz ott van a plafon.. ill neked hány volton megy a proci meg stb stb.. pls írj már le mindent hogy mi hogy van belöve... én 3g-t se értem el normálisan.. thx elöre is..
pás
-
törölt tag
Hali!
E8400 as procim van, gigabyte ep35ds3r lappal. Hogy álljak neki a tuningnak? FSP-t emeltem, 17%-al, de az órajel, 2,4 re csökkent...
Ügyes vagyok mi? 
-
YAKEN
aktív tag
Hello mindenkinek..
Van egy E6400em..Most 3.2ghz-en megy. Tapasztalat és vélemény szerint mennyit bírna még? Adott egy P35-DS3 + Geil Ultra 800mhz.. -
jeni
félisten
Esetleg ez?
CHIEFTEC CFT-650-14CS 650W
[link] -
katt777
félisten
Boldog Karácsonyt minden kedves Fórumtársamnak!

-
jeni
félisten
Sziasztok
Erről mi a véleményetek?Hosszabb távon meg érné?
Corsair VX550 -
AtG
aktív tag
válasz
zsltjkby
üzenetére
Ugyanezt művelte nálam is a legújabb BIOS. Visszaraktam a régebbit, és azóta minden oké. Nekem csak 965-ös a chipsetem, de úgy látszik P35-nél is szemétkednek az emberrel. És ami még kiidegelt, hogy lenyomni sem lehetett bármelyik régebbi verzióval, mert hiába írta felül, automatikusan helyreállította magát az új.
-
zsltjkby
tag
hello everybody.. újjabb fejlesztés újabb "hiba"?!.. E6400 2,6-ra felhúzva.. működik.. mondom húzok még rajta.. mostmár akár mennyire húzom bekapcsnál csak alap órajelet ír.. everestbe alap órajel.. játékba bárhol alap óra jel van.. érezhető játékba is.. WTF?? valakinek valami tipp? bios-t is frissítettem.. de azzal se lett semmi.. F14c van már fenn.. nem értem mi a bánat van.. ha már 2,6-on menne újra már nem volna egy uccsó szempont.. de így 2,1-en elég tréé..
-
jaja1981
addikt
Hali!
Egy gyors kérdés.
Az e4300 hány nanométeres?
Kell BIOS-t frissítenem egy ASUS P5K lapon? (P35 chip) -
PH-User
addikt
Motion_Blur & Jorus: Köszönöm a válaszokat! Pénteken vagy szombaton teszt lesz, aztán írok, hogy mire jutottam.

-
Motion_Blur
félisten
válasz
PH-User
üzenetére
Szia! Nekem P5B volt az előző lapom, és 3.3GHz-et tudtam kihozni a prociból, valszeg a 800-as ramok miatt. És 3,2GHz-en használtam 24/7-ben.
Most az X38-as lapban és a DDR3-as ramokkal ezt tudja az E6300.
Ha a ramjaid jól mennek, akkor szerintem 3.3 körül simán használhatod majd
-
Kötelező
senior tag
Sziasztok
Van egy Gigabyte P35 DS3L alaplapom, E6550 @ 1,50V most 3.3GHz-en a ram 940mhz 1:1-ben,G.Skill 2x2GB DDR2 1000mhz. Az alaplap BIOS-ában miért nem találom sehol azt ahol állitani lehet a CL-t a TRAS-t és ilyesmit? Valaki nem tudja hol lehet?
Mert ha feljebb viszem még az FSB-t akkor már nem jön be semmi, mivel az 1000-mhz-et a ramok CL-5-5-5-15-be viszik. Hogy tudnám a procit 3.5 vagy 3.6-on hajtani? Valaki tudna segiteni?
CPU-Z kép ha segitene
KÉPElőre is Köszi

-
E6300-zal mik a tapasztalatok, meddig bírja alapfeszen?
Nekem most 400*7-en megy, pár hónapja. -
PH-User
addikt
mert úgy tudom, *a magja* a E6300-as-é.
-
PH-User
addikt
Sziasztok! Egy AMD A64 5000+ BE procimat cseréltem egy Intel Xeon 3040-re. Azért ide írok, mert úgy tudom, hogy egy E6300-as-é. Szerintetek megérte a csere? Egy ASUS P5B Premium alaplap lesz hozzá, szerintetek fogom tudni @3.2GHz-en járatni?
Cooler-Master Hyper TX2 lesz hozzá hűtésnek! A válaszokat előre is köszönöm! Üdv.
-
-
Arkar
aktív tag
-
Mivel a CPU 266-os, a lap kénytelen strap-et váltani, ha húzod, ezért egy bizonyos FSB fölött drasztikusan visszaesik a RAM-ok teljesítménye. Ha grafikonon ábrázolod, akkor egy szép lyukat rajzol ki a strap váltás. Majd valahol messze 500MHz-es FSB fölött fogja beérni azt a RAM teljesítményt, amit 450-nél nyomott. Ez természetes jelenség volt a 266-os prociknál. Anno benchmarkoknál úgy kerültük ki ezt a "lyukat", hogy 965-ös lapoknál 1066-os strap-en bootoltunk, majd OS alól SetFSB-vel pecegtettük fel az FSB-t, így a lap nem váltott 1333-as strap-re. A 975-ösöknél nem volt ien lehetőség, ott fix volt az 1066-os strap, ezért gyorsak voltak memkezelésben, mint azóta egyik chipset sem, de nem mentek sokkal 400 fölé FSB-ben, ugyanezért.
-
katt777
félisten
Az tényleg durva, hogy kb. 40k-val többet ér most a gépem, mint amikor vettem, pedig a proci tavaszi, és volt már olcsóbb is. De hát valamiben 1x nekem is lehet szerencsém, 1 hónapja fizetem a szar VGA-mmal, amelyet még mindig nem garoztak le.
De legalább egy újabb logout cikk alapjául szolgált. -
katt777
félisten
Itt az ideje valami 333MHz-es FSB-vel működő procit venni. Pár ismerősöm cserélt Q6600-at E8400-8500-8600-ra, egy sem sírja vissza a régi prociját. Igaz, nem nagyon használnak 4 magot igénylő alkalmazásokat, ill. csak olyanokat, amelyek 2 magon is remekül elfutnak. Kvázi egy tuningolt E8-assal is megkapod egy Q6600 3 magjának teljesítményét, hiszen a wolfik eleve kb. 10%-kal gyorsabbak az elődeiknél. Az én E8400-am HTX2 alatt könnyedén kihoz magából 4.05 GHz-et (9x450), feljebb csak nem néztem még.
-
Arkar
aktív tag
-
(Doki)
tag
Sziasztok!
E2180-as procim van, szeretném húzni egy kicsit, alap veszen a procit és a ramot is Szeretnék kérni egy pár beállítást, hogy hol kezdjem el, a többi configom megtalálható a profilomban.
Előre is köszönöm. -
Arkar
aktív tag
válasz
katt777
üzenetére
515-nél kezd csökkeni a mem olvasás(6500), minden manual, álítottam az időzítéseken szintén u.a.
, de itt a dc mode még symetric, rammok 1030-on , 1120-a végük, + feszt kapott az nb, akkor sincs semmi változás, vagy ennyit tud a lap, vagy esetleg 2*2Gb okoz neki problémát. 2*1gb most nincs (de van rá esély) Más ötletem most nincs. 
-
afro9
tag
válasz
katt777
üzenetére
Elolvastam, már külön E4400-as tuningot is, de ott se említették. Csak annyit, hogy húzták, emelték a feszt, 3,2 GHz-nél meg már a NB feszt is kicsit kellett emelni mert a tesztprogi hibázott. (még csak nem is az hogy el se indul.)
RAM-okat visszavenni? Úgy érted az időzítést, vagy frekvenciát? -
afro9
tag
Hi,
tudtok segíteni légyszi. E4400-as Core2-est tuningolok 2.0GHz-ről. 2,75GHz-is stabil, FSB-n kívül mást nem állítottam. (FSB 275 *10). De efölött már mindig kifagy a rendszer, néha BIOS-ig is alig tudok eljutni, hogy visszaállítsam!
Miket kéne állítani szerintetek? Ha a Core feszt állítom az se sokat segít (hiába rakom 1,35 vagy 1,4 ig , tök ugyan azt csinálja. Inkább itt azzal lesz sztem baj, hogy az FSB miatt mást is befolyásolok nem?).hálás lennék egy két ötletnek! köszi!
-
milbo
aktív tag
válasz
TazLeacher
üzenetére
A kettes számú gépben a proci és a memó mentek 433-at.
Szerk: a 6750 és a kettő Geil ment 433-at
-
Arkar
aktív tag
válasz
katt777
üzenetére
Másodlagos időzítések is manuál(45-12-12-12-12), amit ki lehetett kapcsolni a cpu-nál azt kikapcsoltam, az a furi az hogy a késleltetés meg 57,2 ez szerintem meg OK!
Vagy a lap kezelné csúnyán rosszul 500FSB felett a memória olvasást, írást, másolást?Á
most nézem a képeket érdekes 500-nál ram CPU-Z-ben Memory DC mode: Symmetric
525nál meg Asymmetric ez a különbség, de akkor ez most mi?
-
Arkar
aktív tag
Helló!
Valaki esetleg nem tudja az okát annak, hogy 515fsb felett ram-mok szinkronba, memória olvasás meg 3300
everestben, 500-on meg 8800
. Ram időzítés változatlan 5-5-5-15.Előre is kösz! (Ha ezt itt kell kérdezni!)
-
katt777
félisten
Ez számomra is nyilvánvaló.
Te akartad tudni, miért nem mehet a tuning a butított ASUS lapodban. Ha ezt sem tudod, akkor legközelebb gépépítés előtt kérj tanácsot.
No meg ha Intel burntest-et futtatsz, az sokkal hamarabb kidobja, ha hiba van, és csak pár percig kell várni az eredményre.
Új hozzászólás Aktív témák
- PlayStation 5
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Építő/felújító topik
- A piac legerősebb kameráját ígéri a Xiaomi 17 Ultra
- Yettel topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Milyen egeret válasszak?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Győr és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Gyúrósok ide!
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Vagyis, hogy a gyártó mien értéket programozott bele - nyilván a gyári tesztek függvényében.

), jó lenne tudni hogy meddig mehet a fesz. Eddig max. 1.5V-t adtam. Ja tényleg, baja lehet a gépnek attól hogy kirakom a hidegre?

), csak most nem enged semmit.
. a BIOS-ban a fesz már 1.450-re van állítva, ami nem vmi alacsony érték
Everest szerint 2500-2600 rpm) A ház nem a legjobb majd kb. 2 hónap és lesz valami menőbb pl.: Cooler Master HAF 932 de több pénzt nem áldozok rá mint amibe ez kerül.Szóval kb. mekkora órajelre kéne raknom a procit ill. hogyan..fsb meg fesz meg minden...mit mekkorára és most jön ide vissza a 4870x2 amit kb úgy kaptam egy melóhoz és a felét fizetem ki..(.nemtudtam kihagyni a bizniszt) szóval azt olvastam hogy kell egy bizonyos órajel ami megpörgeti ezt a videókártyát...nekem kb. annyi kell amennyi kell
de lehet hogy ez lehetetlen az adott E6400 el...de akkor mi az a proci ami képes erre?!...jahh és ugye az alaplap 1x PCI Express es és a videókari meg 2x...mennyire nagy így a veszteség?

Te akartad tudni, miért nem mehet a tuning a butított ASUS lapodban. Ha ezt sem tudod, akkor legközelebb gépépítés előtt kérj tanácsot.