- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Mobil flották
- Milyen okostelefont vegyek?
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Azonnali navigációs kérdések órája
- Motorola Edge 50 Fusion - jó fogás
- One mobilszolgáltatások
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Prohardver app (nem hivatalos)
Új hozzászólás Aktív témák
-
KubanitoS
veterán
válasz
Gubek-Einste #4397 üzenetére
Köszi szépen a segítséget!
-
csoszogi
tag
válasz
Gubek-Einste #4392 üzenetére
Így világos miért jobb az AP mód beállítás. Jelenleg megfelel nekünk ez, ha szükség lesz átállítani akkor átállítom, követve a leírtakat. Végül is az volt a cél, hogy a gyerkőcöknek legyen jó minőségű Wifi a szobájukban. Ezt sikerült elérni. Köszönöm az információkat.
-
csoszogi
tag
válasz
Gubek-Einste #4389 üzenetére
Nos beszereztem egy TL-WR841N nevű készüléket. A mellékelt utmutató alapján sikerült is összeraknom/párosítanom a két készüléket(Cisco/TP-LINK), a fiam szobájában, működik tud hozzá csatlakozni. Viszont ezt nem csináltam végig, mert anélkül is működik:
"(#4383) Gubek-Einste : "ÍGY kellene beállítani.""
Jelenleg a Cisco modemből kapja UTP kábelen WAN porton keresztül a jelet, majd szórja Wifin. Ahhoz csatlakozott mind a laptop mind a telefon a kód beírása után.
Az a hosszabb beállítási mód mennyiben más? Lehet tök hülyeséget kérdezek
-
csoszogi
tag
válasz
Gubek-Einste #4389 üzenetére
koszonom a gyors valaszt, megprobalom, es ha nem megy majd jelentkezek..
-
gergeli94
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #4383 üzenetére
Bocsáss meg, most láttam csak, hogy küldted már a linket. Megpróbálom felfogni az itt írtakat, és ha valami nem sikerülne, akkor visszatérek hozzátok. Köszi!!
-
haddent
addikt
válasz
Gubek-Einste #4355 üzenetére
Telekomos ismerős van mondjuk, kaptam már régebbi fw -t amikor a nagyközönséggel teszteltették a szart
De nem ér ennyit az egész, csak gondoltam hátha, dehát épp ezért kerül ennyibe, mert használhatatlan
-
Tahiti
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #4329 üzenetére
Hát szenvedek a telekommal már 2x vizsgálták bentröl a hálozatot ,beszéltem a tvgo szakival ö sem értette,kiprobálta a regisztráciomat neki is jo volt. Egyenlöre ugy látom nem tudnak mit kezdeni vele. Kaptam egy sms-t hivjam a szuperszervizt,azt hiszik tanulni akarom a szakmát.Most már azért sem hagyom tovább macerálom öket.
-
actival63
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #4337 üzenetére
Köszi! Akkor hívom őket megint.
-
Tahiti
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #4329 üzenetére
Irtam mailt várom válaszukat
-
Tahiti
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #4324 üzenetére
A Bp. lakásomban DIGI tv-internet elöfizetésem van ezáltal jogosult vagyok a digi online tv-re ami itthon müködik is(win 10 és androidon is).Tahi-ban telekom tv-internet elöfizetésem van, de szeretném ott is nézni a digi online csatornákat (föleg sport) de a 20 mb kábelneten nem akar müködni, addig megy mig kiválasztom a kiván csatornát de utána a video nem indul el.Nem tudom a cisco 3925 router beállitása a hibás vagy a szolgáltató, az internet jol müködik sebessége is megfelelö.TelekomTVGO-ját is probáltam az sem megy.
-
tsilver
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #4299 üzenetére
Downstream CH1 power: 0,1 signal: 35,6 a többi 0
Upstream CH1 power 49,7 a többi 0 -
rumos XIII
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #4301 üzenetére
Ami eddig. Csomagváltás után, cserélték a régit erre, és azóta minden este szinte használhatatlan.
Pedig a amit itt írni szoktak, azokat megcsináltam, 1500-ra raktam a nemtudom mit, tűzfalat kikapcsoltam, stb. -
TechGabor
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #4279 üzenetére
Nem értem kérdésedet.
Külső netről próbáltam elérni.
Nyilván egy Telefonnal megosztott mobil hotspot segitségével tesztelek. -
Keem1
veterán
válasz
Gubek-Einste #4264 üzenetére
A kábelen agyaltam még én is, de a kérdésemre a "sárga" választ kaptam, persze mit vártam egy nőtől.
Sajnos csak a hétvégén tudom lecsekkolni, a routert nem ismerem, nálam más típus van, ezért kérdeztem meg itt, hátha valaki esetleg csípőből tolja, hogy nem tud 240 megabitet. De akkor más gond lesz.
Köszi a segítséget. -
dogi01
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #4254 üzenetére
TP-link TL-WR1043ND
2 pc lenne rajta, 1laptop, 3-4 mobil.
Kicsi a lakás 15m a legtavolabbi pont a routertol. 2 téglafal legroszabb esetben. Sajatomon kivul 3 masik wifi hálót látok. -
törölt tag
válasz
Gubek-Einste #4248 üzenetére
Köszi a választ!
Ügyintézőt 1 óra várakozás után kaptam - mire felvették megfőztem a vacsorát - elmondtam mi a gondom, meglepő módon kérdés nélkül mondta rosszak a paraméterek, mármint amiket ő lát és kapcsol tovább műszaki hibabejelentőre.
SMS hibát felvették majd 2 nap múlva lezárva végberendezés hiba volt. Viszont azt meg nem cserélték.
Azért is gondolom hogy gáz van, mert a Telekom digitális TV jelszintje 45-50% között volt, most pedig alulról 35%
Tényleg, jogos 50/5 összekevertem más csomaggal.
off:
Nem nyúlok én, csak amikor nézem milyen kábel jön be a társasházba szívem szakad meg.
Megtaláltam az erőd kábelt is, bármikor át lehet állni ADSL-re az lenne ám szuper"A kábel hosszától nem függ a kábelnetes jelszintek, osztásoktól/csillapítóktól függenek csak." igen ezt tudom és azt is, hogy minden aknahálózaton jön hozzánk. (8 lakásos öreg társasház) Az elmúlt időszakban pedig a nagy esők miatt gondolom minden beázott az oxidáció pedig gondolom nem barátja a kötéseknek az aknákban, ezért gondoltam emelem a jelszintet egy kisebb csillapítású osztóval.
-
törölt tag
válasz
Gubek-Einste #4209 üzenetére
Sziasztok!
Zaklatva őket, végpont hiba és javítva az állításuk szerint.
Gyakorlatban a következő jelszintek vannak, amik szerintem nem igazán jók
( 50/15-ös net gyakorlatban (52/5))Downstream Channels
Power Level: Signal to Noise Ratio:
Channel 1: -0.4 dBmV 38.5 dB
Channel 2: -0.7 dBmV 38.2 dB
Channel 3: -1.0 dBmV 38.2 dB
Channel 4: -0.5 dBmV 38.3 dB
Channel 5: 2.5 dBmV 40.3 dB
Channel 6: 2.6 dBmV 40.5 dB
Channel 7: 2.7 dBmV 40.6 dB
Channel 8: 2.8 dBmV 40.3 dBUpstream Channels
Power Level:
Channel 1: 39.0 dBmV
Channel 2: 41.2 dBmV
Channel 3: 42.2 dBmV
Channel 4: 39.2 dBmVEzek az értékek ugye nem igazán jók?
45 körül lenne az igazi?Nos a társasháznál hozzáférek az elosztóhoz amin 12dbm van írva ha ezt cserélnénk egy -6dbm-esre az elméletileg javítana rajta?
Illetve valaki tud vmit a telekom kábeltv elosztókról vmi érdemi infot? Kicsit kicsi a tudásom a antenna hálózatokról, csak annyit sejtek -de nem tudom - fellőnek a hálózatra XXdbm jelet, és a kábel hossztól függően rakja fel a csillapítókat a telekom. Aszerint milyen jelszintet szeretne szolgáltatni a végponton. -
gojobis
újonc
válasz
Gubek-Einste #4230 üzenetére
-
macskajancsi
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #4230 üzenetére
Valami ilyesmitől tartottam én is.
Mindenesetre köszönöm! -
RudY
addikt
válasz
Gubek-Einste #4214 üzenetére
Központilag, illetve valamelyik környékbeli oszlopon is volt némi probléma. Viszont, a több éve érintetlen és mozgatás nélküli koax csatlakozóm is "sérült", amire nem találtunk magyarázatot, de megoldódott, az a lényeg
-
Surci1
tag
válasz
Gubek-Einste #4222 üzenetére
Köszi a segítséget, valszeg tényleg zavarta egymás wifijét a modem és access point.
Most hogy lekapcsoltam a modem wifi-t, az access point wifije a tényleges sávszélességet adja. -
Surci1
tag
válasz
Gubek-Einste #4220 üzenetére
Igen kábel csere volt már, akkor is ugyan ez a helyzet, sőt úgy is próbáltam hogy ugyanerre a kábelre kötöttem egy asztali pc-t és azzal meg jó volt a net sebessége.
Az befolyásolja a wifi hálózatot ha access pointból is megy a wifi és a modemből is, vagy ha accespoint-ot összekötöm a modemmel, akkor a modemben le kell kapcsolni a wifit?
(Mikor mindkét eszközön egyszerre ment a wifi akkor a access point 5 csatornán volt a modem meg 10-en, kertesházba lakom, így más wifi jel nincs is a közelben)
Lehet hogy ez hülyeség, de amikor access point szórta a wifi jelet akkor a laptoppal rácsatlakoztam a modem wifi jelére és azon is ötödére csökkent a sebesség. Furcsa hogy mikor megszüntettem a accespoint és modem kábelkapcsolatot, még azután is csak ötödével nyomta a modem a wifi sebességet. Újra kellett indítani a modemet, hogy a wifije újra tudja a teljes sebességet.
Bocsi ha egy kicsit hablaty amit írok, de már minden furcsa nekem ebbe a modembe.
Amikor nem volt még ez a comfast extender, akkor is 2 okostelefontól és egy laptoptól 5 naponta eldobálta a wifit, csak a modem újra inditása segitett. Ez normális ettől a Cisco modemtől? -
sss
őstag
válasz
Gubek-Einste #4211 üzenetére
Értem, köszönöm.
-
törölt tag
válasz
Gubek-Einste #4207 üzenetére
Igen van hiba.
Tudom, hogy nem lehet összefüggés a kettő közt, de mivel kb időben összefügg ezért is gondoltam, feltöltés pedig sosem haladja meg a garantáltat.
Letöltés rendben van, de online játékok alatt nagyon sok a microlag, minimumra vett grafikán is, szóval nem a proci fogy el. (4 magos AMD 4,4Ghz, 7850-es kártya, kikapcsolt thermal throttle)
A legszebb, hogy a Digi itt van a ház előtt, de az utca túloldalán, de ide sosem jut el, mivel nem tudnak és nem is akarnak átjönni a villamossínen. Így szolgáltatót sem lehet váltani. -
applause
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #4204 üzenetére
Már alkalmaztam ezt a módszert, mikor switch lesz a router. Igazából az a probléma, hogy a ciscó kapacitását meghaladja az ha WiFi jelerősítőt és a WiFi Tv Adaptert is menedzselni kell, annyira hogy az IPTV is szakadozik. Ezért gondoltam, hogy csak netet veszek le a ciscóról a tp-linkre és azzal osztom.
-
kajarin
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #4200 üzenetére
TPlinkes Archert kikapcsoltam, szétszedtem, mert nem hozott javulást. Cisco beállítása mind a gyári, csak a nevét írtam át "Lakiek"-ra, illetve van rajta egy extender, de külön beállítást nem csináltam semmire. Channelt tettem át 11-re, az tűnt a legbarátságosabbnak.
Archer C8 megy vissza iponba, elvileg 14 napig vissza kell hogy vegyék, esetleg megpróbálok venni egy másik vevőegységet, 300-asat, ahogy írtad, hátha jobb lesz. Ha nem, az is megy vissza, és ha egyszer felmérgelem magam, áthúzok egy kábelt, és csókolom
-
válasz
Gubek-Einste #4195 üzenetére
Mit szeretnék megoldani? Az EPC3925 mögöttes router-t (vagy nevezzük ahogy akarjuk) ne NAT üzemben, hanem Router üzemben akarom járatni, így elkerülve a dupla NAT-olást (DMZ-vel kiegészítve :-))
Ezt egyébként már lepróbáltam egy DrayTek + MikroTik kombón, és működő képes megoldás. Kérdés, az EPC25 mit tud? -
littlemole
őstag
válasz
Gubek-Einste #4193 üzenetére
Huh ezt most nem is néztem.
Mindenesetre sikerült megoldani a dolgot. Felhívtam a technical supportot és ott forwardolták az IP címeket. Mondjuk jó sokba került bakker
. 380ft os percdíj mert a sima telefonos chates supportjuknak nincs vagy infója vagy lehetősége ezekbe belenyulkálni.
Aztán volt egy factory reset is. És csodák csodája belekerült a port forwarding opció is, meg megmaradt az
IP pass through is.Hogy azért került bele a menübe a port forwarding mert ők mókoltak vagy a faktory reset miatt nem tudom. De legalább egy problémával kevesebb.
Végül sikerült beállítani a VPN PPTP-t is a port forwardingokkal. úgyogy happy day.
a végén már mindent kipróbálunk és lehet nem is a routerrel volt a gond hanem a VPN jelszóval.
Már csak egy másik routert kell találnom egy későbbi sebességnöveléshez.
Köszi mindenkinek.
-
littlemole
őstag
válasz
Gubek-Einste #4191 üzenetére
Értem. Akkor az eltúnéses nem menne.
Megpróáltam az IP pass throught. Működött, de port forwardingok nem mentek egyenlőre. Majd még próbálkozom.
Viszont ez a régi modem ami nekem van már nagyon lassú ( Lynksys WRT160N).
Kell vennem egy másikat.
Remélhetőleg ha kiváltom a 3925 öt valamelyest, akkor a szakadások megszűnnek, és gyorsaságban is javul . -
littlemole
őstag
válasz
Gubek-Einste #4186 üzenetére
Az ip pass through menuben mac cimhez lehet hozzarendelni. Nem tudom igy menne e.
Van egy routerem amin van DDWRT. De csak 100 as. A net ami meg elvilegben itt van az 240mb es. Bár ebbol nem jön at teljesen az egesz.Irorszagban vagyok a szolgaltato UPC vagyis mostmár virgin media.
Előzőleg egy Thomson modem volt de az még katasztrofálisabb mint ez.
-
togaba
tag
válasz
Gubek-Einste #4181 üzenetére
Köszi a segítséget. A magam részéről befejeztem a variálást. Hívok valakit, aki beüzemeli.
üdv
-
togaba
tag
válasz
Gubek-Einste #4179 üzenetére
Szia!
Köszi megint a segítséget. Összekapcsoltam a két készüléket, de nem jött létre kapcsolat. Nem lehet, hogy a TPlink nem kompatibilis a Win10-zel?
(Egyébként az üres-üres segített belépni.) -
togaba
tag
válasz
Gubek-Einste #4176 üzenetére
Az alján találtam egy feliratot: ver:1.4
Ezt kérdezted?Gondom van, nem tudok belépni a Cisco adminisztrációs felületére. Mi lehet a fhaszn.név és jelszó?
-
togaba
tag
válasz
Gubek-Einste #4176 üzenetére
Nem tudom, mit kérdezel, de elég régen vásároltam.
-
togaba
tag
válasz
Gubek-Einste #4174 üzenetére
UPC-s.
-
Sokimm
senior tag
válasz
Gubek-Einste #4170 üzenetére
T-s, és ha lehet ilyen jellegűt kérdeznem, akkor "mit tanácsoltok" mit vegyek?
Gondolom ez már túlmutat a fórum topicján, ezért privátban is elfogadom a tippeket. -
törölt tag
válasz
Gubek-Einste #4164 üzenetére
Köszönöm a segítséget.
Ezek közül melyik még igmp-s? -
Sasos
senior tag
válasz
Gubek-Einste #4145 üzenetére
De, a 25-ös porton a küldést sem engedik ki a saját hálózatukból, így a szolgáltató mail szerverét eléred, de másikkal nem tudsz küldeni 25-ös porton. 465-ös és 587-es porton tudsz levelezni továbbra is, csak ezt meg a régebbi hardverek nem kezelik (IP kamera, távmanagement kártyák). A 25-ös blokkolásának célja nem a saját mail szerver megakadályozása, hanem a fertőzött kliensek által tömegével szórt kéretlen levelek megfogása.
(#4144) privatposta : Emlékeztem, hogy volt valami kavarás ezzel és visszakerestem: LINK Csak DHCP tartományból engedi, legalábbis a T-s firmware esetén biztosan. Ha nagyon nem megy kérj fix IP-t a kamerával, ez esetben viszont valóban DHCP tartományon kívülit.
A kamera logjában nincs valami hasznos infó a levélküldéssel kapcsolatban? Esetleg abból kiderülhetne, hogy hol akad el. Régi Sony IP kamerával jártam úgy, hogy az ékezetet is tartalmazó jelszót, a webfelület karakterkódolása miatt hibásan mentette el, így nem is tudott csatlakozni.
-
privatposta
tag
válasz
Gubek-Einste #4140 üzenetére
köszi, így próbálom napok óta!
nekem a 1.100-tól indul a lan, és 100 gép engedélyezett.
próbáltam már mindenféle lehetőséget, de nem "veszi" be egyiket sem. Sem a 99-et, sem a 101-et, semmit.
???A másik probléma pedig nem innen indult, hanem onnan, hogy egy kamera smtp üzeneteit szerettem volna elküldeni a mail címemre. Sajnos ez sem megy valamiért, ezért próbálkoztam előbb a routerben a hasonló loggal, de innen sem megy...
-
muranyig
tag
válasz
Gubek-Einste #4128 üzenetére
szia, a tv-m a dlna-t támogatja. a Beépített lg smartshare médialejátszóval. UHD-hez vmi spécit kéne beállítani? ...mert ugye a FHD simán megy így....
köszi -
faramuci69
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #4135 üzenetére
Szia,
hiába. 192.168.0.1 az átjáró, de nem reagál erre a router. A tűzfalakat is ideiglenesen feloldottam.Valami tipp? Esetleg az ESET bekavarhat? -
viperabácsi
addikt
válasz
Gubek-Einste #4124 üzenetére
Azt nem tudom , hogyan kell , ezt is a " kolléga " segítségével tudtam megcsinálni.
-
viperabácsi
addikt
válasz
Gubek-Einste #4116 üzenetére
Nem tudom megoldani , hogy most is úgy mennyen?
Ja és most ha töltök le addig zöld pipára vált a torrentben a hálozat.
-
viperabácsi
addikt
válasz
Gubek-Einste #4114 üzenetére
ok Hát ez nekem kínai
, még annyi , hogy mitől lett most ez eddig ugyan ez a rendszer volt fent és működött hibátlanul a torrent?
-
boati
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #4105 üzenetére
tés
Intruder2k5: Rendben,nagyon köszönöm!
Legközelebb ilyen kétszavas hsz-ek mehetnek egybe. Köszi!
[ Módosította: Intruder2k5 ]
-
viperabácsi
addikt
válasz
Gubek-Einste #4093 üzenetére
Nem tudok belépni a böngészővel.
-
Mec
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #4073 üzenetére
Ez a magasabb csatornaszám az asztali gépnél gyorsulást, telefonokon meg lassulást okozott.
Az N150-nél mennyi a gyakorlati maximum? -
polk
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #4061 üzenetére
Köszi! A laptoppal véleményem szerint nincs gond, mert a másik routeren hozza a max. értéket. Falak tuti nem állnak az útjában, mert ezt a mérést a nappaliban mértem. A másik router viszont falon keresztül is produkálta a maximumot. Ezek szerint a cisco konfigurálás sem segíthet, akkor csak be kell ruházni egy jobb routerre.
-
BBalu
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #4056 üzenetére
Hello!
Köszönöm a gyors reagálást, használat alatt van a csökkenés viszont nem mindig, ma délután amikor néztem pl teljesen jó volt, sajnos hétvégén nem leszek itthon így nem tudom tesztelgetni de lehet h pont a netem ingadozott, amit mondjuk ez előtt még nem tapasztaltam, azért tudnék erre gondolni mert a ciscoba dugva a laptopon is megvolt a sebességcsökkenés, mondjuk a tp-link akkor is be volt dugva lan2-be.
A kamerákat el szeretném érni távolról továbbra is, de nem lényeges az elszeparált hálózat. Annyiban lenne egyszerűbb h nem kell akkor kihívni a riasztós céget, mivel a dyndns az övéké
Szép estét!
-
válasz
Gubek-Einste #4049 üzenetére
Rendben köszi, megtörtént.
Tök jó ez a kis program. -
válasz
Gubek-Einste #4047 üzenetére
-
togaba
tag
válasz
Gubek-Einste #4039 üzenetére
Találtam, egy gyártóét forgalmazzák itthon, ami USB2.0-ról hajtható meg, de elég drága.USB 3.0-s több is van és fele áron. Köszi.
-
togaba
tag
válasz
Gubek-Einste #4032 üzenetére
Jogos!!!
Akkor kizárásos alapon a LAN adapternél ez van: Realtek PCIe FE Family Controller.
Itt viszont nem találok semmiféle állítási lehetőséget. -
togaba
tag
válasz
Gubek-Einste #4023 üzenetére
Toshiba L675
-
Lee-der
tag
válasz
Gubek-Einste #4011 üzenetére
Szia,
köszi a gyors választ!
v1-es a router.
Sajnos nincs lehetőség bridge módba állítani a Cisco routert, legalább is a Telekom kiszedte, erre van esetleg ötleted, hogy lehetne átállítani? Kipróbálnám
inSSIDer3-at meg most nem tudom kipróbálni, csak estére, még írok addig. -
akoska23
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #3999 üzenetére
Egyenlőre Sasos fórumtárs javaslatára auto channel mód helyett fix csatornán van kerestem egy nemmolyan foglalt csatornát, mert ugye a repeateren nem tudok állítani az klónozza a csatornát is ezért egyből kettő is lett azon amit választottam. Azt furcsálom hogy mikor kiválasztom melyik csatornán sugározzon és auto mód helyett adok neki egy fixet még az oda van írva hogy ha ütközés van majd ő keres magának másikat....... de most egyenlőre jó nem tudom meddig.......
-
Pöttömegér
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #3989 üzenetére
melyik az admin felület?
-
Sanchez638
addikt
válasz
Gubek-Einste #3984 üzenetére
Köszönöm a gyors segítséget.
-
Sanchez638
addikt
válasz
Gubek-Einste #3982 üzenetére
Szerintem 3 éves lassan megvan
-
Sanchez638
addikt
válasz
Gubek-Einste #3979 üzenetére
1. és 3. porton 100mbit/s a 2. és 4.-en pedig 1gbit. Akármit dugok oda. Lehet nem azok a portok(lehet fordítva)
-
Sanchez638
addikt
válasz
Gubek-Einste #3979 üzenetére
Igen, valamelyik porton megyy a gigabit valamelyiken nem, kb 1 hete kezdte el csinálni, meg azóta folyamatosan mióta nasként megy +1gép
-
Sounder
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #3974 üzenetére
Hiába nyitom meg a portot nem működik. Lehet a cisco mögé be kellene raknom a régi routert? Van értelme ennek? Minden beállítást végig próbáltam, nincs több ötletem, ezért írok a fórumba.
-
Sounder
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #3965 üzenetére
Köszönöm a választ, és tipp ha így se működik?
(DMZ se se jó
)
-
OddMan
őstag
válasz
Gubek-Einste #3958 üzenetére
A HGW minek a rövidítése?
Visszaolvastam, ez lenne a home gateway, tehát maga a cisco EPC3925?
-
OddMan
őstag
válasz
Gubek-Einste #3956 üzenetére
Azt tudom, hogy az a publikus ip címem csak azt nem, hogy ez az ip cím a modememben lévő wan oldali interfészhez van hozzárendelve vagy esetleg a t-home központjában egy 3. rétegbeli eszközhöz?
A routereknek több interfésze van, de ennél a modem router kombónál nem tudom, hogy ez hogyan van megoldva.Hibakeresés miatt érdekelne amúgy. Sokszor szakad a kapcsolatom és amikor megszakad, akkor belülről a külső publikus ip címemet tudom pingelni, viszont az alapértelmezett átjáró ip címét már nem.
-
válasz
Gubek-Einste #3947 üzenetére
Amennyire tudom - bár nem vagyok elektronikai szakember -, okozhatja a kevés áram, ami által egy tekercs nem tud kellőképpen begerjedni, és az is adhat sípoló hangot, a kevés áram meg persze lehet a gyenge táp folyamodványa.
No de ez már mind csak feltevés...
-
válasz
Gubek-Einste #3944 üzenetére
Akkor ezt is ügyintézője válogatja, itt a harmadik szomszédom nem régiben, talán 2 hónapja cseréltette így az EPC3208 tápját. Az ővé szintén elpukkant, kipróbáltuk az ennyémmel, az semmi gondja nem volt a modemnek, még aznap bement vele az üfsz-re, mert egyébként is járt arra, és ott adtak neki másikat. Mi több, a régit sem vették el, azt mondták dobja ki, amit mondjuk kicsit furcsálltam, de ez végülis legyen már az Ő dolguk, a "szomszéd" el tud számolni a táppal, mert papíron csak egy van nála, a többi meg nem érdekes.
-
Asmodeus01
tag
válasz
Gubek-Einste #3929 üzenetére
oké, megtettem,,tesztelünk.
-
Asmodeus01
tag
válasz
Gubek-Einste #3927 üzenetére
-
Asmodeus01
tag
válasz
Gubek-Einste #3924 üzenetére
Ez melyik?: - Channel graph
-
Asmodeus01
tag
válasz
Gubek-Einste #3922 üzenetére
remélem ezekre gondoltál...
-
Asmodeus01
tag
válasz
Gubek-Einste #3919 üzenetére
Hali.
Konkrétan melyik beállításra vagy kiváncsi? A radio setting-re?
Tégla családi ház,de ha itt ül mellettem /ciscotól 1.5 m-re/ akkor is ez van.
inSSIDer3/Wifi Analyzer-- passz..ilyenem nincs... -
energomatt
őstag
válasz
Gubek-Einste #3916 üzenetére
Köszönöm, ez jelen esetben nem feltétel, tehát nem jelentene hátrányt. A probléma viszont az, hogy a Cisco nem hajlandó a 0-ás tartományon kívül címet elfogadni, sem a MAC cím hozzárendelésnél, sem pedig a DMZ-nél. A 191.168.1.1 címet próbálom megadni. Mi a megoldás erre?
-
Sasos
senior tag
válasz
Gubek-Einste #3891 üzenetére
Na, megint tanultam valamit. Nekem csak T-s ED3 volt idáig, most meg mellette Digi optikán, így ebben voltam biztos.
-
válasz
Gubek-Einste #3878 üzenetére
Ja igen, a THG570-es.
-
válasz
Gubek-Einste #3876 üzenetére
Igen tudom, hogy nagyon nehéz, én is amellett voltam, hogy gyakorlatilag lehetetlen, de a T topikban ezt többen cáfolták, állítólag "csak net" esetén lehet kérni. Másoktól viszont ennek az ellenkezőjéről hallani, így aztán maradjunk annyiban, hogy elvileg lehet, gyakorlatilag sokat kell érte pitizni, és így is nagyon kevés az esély rá, hogy megkapod. Illetőleg már csak használt, máshonnan levett modemeik vannak, újat régen nem vettek már. Amúgy nagyon kis számban CISCO EPC3208, és valamivel több D-LINK 3xx van náluk üzemben mint modem.
-
polk
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #3857 üzenetére
Szia! Ment pü! Köszönettel
-
zohan echte
tag
válasz
Gubek-Einste #3826 üzenetére
Ne wifin? Miért is? Tán bukdácsoljak a kábelekben?
Laptopot használok és mindig wifin volt használva és eztán is azon lesz.
-
hl225
tag
válasz
Gubek-Einste #3786 üzenetére
Köszönöm!
-
C. s.
addikt
válasz
Gubek-Einste #3776 üzenetére
Sajnos nem működik, a tab nem tudott rákapcsolódni, ezért néztem meg a modem beállításait. Akkor lepődtem meg, hogy az említett 3 helyből 1 helyen "disable"-en áll és szürke a beállítási lehetőség. A tab listájában ott volt, mert korábban használtam már a wifit, és ezért a nevére emlékezett, de jelet nem kapott tőle. Próbából töröltem, mert úgyse működött, gondoltam megpróbálom beállítani újra, de abszolút semmi. Valami olyat ír ki kereséskor a tablet, hogy nem észlel jelet. Más eszközöm nincs, amivel kipróbálhatnám, de hát láthatóan ki van kapcsolva (a 2. képen), nem hiszem, hogy bármivel működhetne így.
-
kenyerr
tag
válasz
Gubek-Einste #3728 üzenetére
Rendben van, köszönöm! Tényleg nem láttam még nagyon rosszat róla, szóval nemsoká akkor szerintem rendelem is.
Viszont esetleg még annyit kérdeznék akkor, hogy a maradék 3 porttal már lesz így (ugye 8-1) 7 stabilan használható! gigabites, vagy a hgw-n lévőket felejtsem is el?
-
kenyerr
tag
válasz
Gubek-Einste #3726 üzenetére
Kösz!
Ahogy nézem, az asus kb 9 ezerrel többért kezdődik. Tud annyival többet, stabilabb vagy valami? Esetleg nem annyira melegszik?
Hajlanék az erősebb routerre egyébként, mert belső hálón minden gondolkodás nélkül vinnie kéne a bd50eket torrentezés közben is.
(talán már a 4szer akkora memóriáért megéri?) -
spuros
őstag
válasz
Gubek-Einste #3723 üzenetére
csatornákkal játszottam, jelszó is angol kis és nagybetűk+ számok, csak 20 mhz-en is próba. eredmény ugyanaz.
-
csubuka
addikt
válasz
Gubek-Einste #3716 üzenetére
Köszi! De melyik menüpontban lehetne lekapcsolni ezt?
-
csubuka
addikt
válasz
Gubek-Einste #3714 üzenetére
De elvileg nincs regisztralva ra a lakotarsam. O a fonok es a tulaj:-) De akkor majd ranezunk.
-
válasz
Gubek-Einste #3698 üzenetére
Nem kell, csak ajánlott az STB-ket a gateway-re rakni. Gond nélkül megy routeren keresztül is, megtalálják már az új szoftver verziók az utat rendesen. Max. ha gyenge a router vagy a tűzfalban elakad, akkor nem fog működni.
De nyugodtan kipróbálhatja, ha nem kap képet, akkor max. visszarakja a gateway-re.
-
spuros
őstag
válasz
Gubek-Einste #3659 üzenetére
oké..
Este megcsináltam, kipróbáltam az egyik boxon. Működött. Kivittem a wifi routert a helyére és ott nem ment. Net az volt de a kép fekete volt.
Elvileg a kis D-link tudja az IGMP proxy-t..
-
kalozhun100
őstag
válasz
Gubek-Einste #3639 üzenetére
Az telefonvonalon jon meg a telefon is az a ketto masik dobozon van es azok mennek
-
muranyig
tag
válasz
Gubek-Einste #3549 üzenetére
Köszi!
-
muranyig
tag
válasz
Gubek-Einste #3547 üzenetére
Köszi, az 1-es volt ahonnan indultunk az elején, akkor most megnézem 11-en. Az RSSI értékből látszik, hogy milyen erős? (csak kiváncsi vagyok
) Egyébként olyan csatorna nem játszik, ami nincs a listában? köszi!
-
muranyig
tag
válasz
Gubek-Einste #3541 üzenetére
a 11 annak ellenére, hogy van 3db 11-es?
-
muranyig
tag
válasz
Gubek-Einste #3530 üzenetére
-
Sasos
senior tag
válasz
Gubek-Einste #3535 üzenetére
Nem lehet:
"Only addresses within the range of the gateway's DHCP address pool can be reserved with this feature."Csak a DHCP tartományból enged IP címet MAC címhez rendelni, viszont ebben az esetben a státusa reserved lesz (ha épp nem csatlakozik az eszköz, ha csatlakozik akkor active), így azt csak az adott MAC-al csatlakozó eszköz kaphatja meg.
-
muranyig
tag
válasz
Gubek-Einste #3530 üzenetére
köszi, ránézek este, és csatolom.
-
Sasos
senior tag
válasz
Gubek-Einste #3535 üzenetére
Akkor estére tolok egy resetet a Cisco-n, és letesztelem újra. Nálam nem akar tartományon kívülit listába rakni az ártány, így minden eszköznek kézzel adogatom meg az IP-ket.
-
Sasos
senior tag
válasz
Gubek-Einste #3532 üzenetére
DHCP által osztott fix IP eshet DHCP tartományon kívül? Most kipróbáltam és nálam nem rögzíti be a listába, ha DHCP tartományon kívüli címet adok meg (bár hibaüzenet nincs). Továbbá akkor sem rögzíti, ha DHCP vel az adott MAC már kapott dinamikus IP-t, és a táblában szerepel. Az eszközt le kel választani a hálóról és megvárni amíg a táblából eltűnik (törölni sem engedi).
-
muranyig
tag
válasz
Gubek-Einste #3528 üzenetére
köszi, találtam 3db wifit is ami szintén az 1-est használja. átállítom pl 2-esre, olyan még nincs...
Ez szerintetek megoldja a dolgot?
-
stigma
addikt
válasz
Gubek-Einste #3514 üzenetére
Teszt megtörtént, de egyenlőre nem jó, mivel a Cisco routeren csak LAN port van, NAT nincs.
Ilyenkor mi a teendő?Amúgy Asus = Trendnet
-
stigma
addikt
válasz
Gubek-Einste #3509 üzenetére
ok, akkor 1-2 kérdésem lenne még mielőtt elkezdem:
A kép bal oldalán a WAN setting-s menüpontban elvileg elég csak a DHCP-t kiválsaztanom, viszont bármi mást kell kitöltenem ami alatta van?
Másik kérdésem a LAN menüpontban lévő DHCP = Enable után lenne, amiben megadom a tartományt hogy mibe sorolja be a gépeket, illetve a kérdésem hogy az alatta lévő DHCP Reservations List-hez kell valamit hozzáadnom.
A 2 outer elérhetősége továbbra is az általad írt külö ip-ken elérhető (192.168.0.1 és 192.168.0.2)
Segítséget köszönöm.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Medence topik
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Okos Otthon / Smart Home
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Milyen légkondit a lakásba?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Háztartási gépek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- LG 27GS60QC-B - 27" Ívelt - 2560x1440 - 180Hz 1ms - AMD FreeSync - Bontatlan - 2 Év Gyári Garancia
- 136 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- Bomba ár! Dell Latitude E7240 - i7-4GEN I 16GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Serries X
- Samsung Galaxy Xcover 5 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest