Új hozzászólás Aktív témák
-
Annyit elértem (előzőleg volt egy-két rossz beállítás, pl. a publikus ipt adtam meg a gép ipjének...), hogy a helyi hálózaton a PC lát mindent a gatewayig ipv6-on is (ip megvan, gatewayt eléri, pingek mennek router és a cisco felé), de hiába állítom be az ipv6 DNS szervereket, azok mintha nem működnének, nem látja őket a PC. Automatikusan nem kéri le/állítja be, ha manuálisan beírom a windowsban az adapterbeállításoknál az ipv6 részen, akkor elvileg használja (beállítja), de elérni már nem tudja őket. Próbáltam a google DNS-t is, azt sem éri el.
Innentől kezdve viszont már lehet nem ehhez a topikhoz tartozik a téma, úgyhogy nyomozok tovább
-
-
-
-
vpontk
újonc
Szia, köszönöm a válaszod! Megpróbálom, amit írtál, aztán ha nem megy, vagy nem jó a minőség, akkor megpróbálom elrejteni a kábeleket.
A kábelezést szeretném elkerülni, olyan helyen kellene vezetni, ahol vagy bevésem a falba, vagy látszik... Még egyszer köszi! Akinél esetleg működik, kérem írja már le a paramétereket... -
-
-
-
OldAkita
aktív tag
Egy ideje nekem is egy másik router üzemel a cisco Epc3925 után kötve. Erre az új Asus routerre, usb 3.0-as hdd van csatlakoztatva ami nagyon szépen kezeli a torrenteket. Én nem a gépemet szeretném távolról elérni, ahnem ezt az usb-s wincsit, hogy távolról is le tudjak tölteni róla, illetve az ncore-ról távolról is szeretnék letöltést indítani az otthoni usb-s wincsire.
Ódzkodnék a cisco lan portjából az Asus lan portjába utp kábelt dugni mert akkor már csak 3 marad és nekem szükségem van 4-re. -
csorba23
tag
Az van fent a telefonon, csak nem tudom, hogy hogyan segítene a problémám megoldásában.
A problémám: "WiFi problémám van. Cisco EPC 3925-öm van és ha rákapcsolódok a Ciscora mobiltelefonnal, akkor egy darabig van net a telefonon, aztán nincs. A kapcsolat a routerrel elvileg megmarad, de nincs adatforgalom. Ezen csak az segít, ha ki-be kapcsolom a wifit a mobilon. Utána egy darabig megint jó, aztán megint elmegy a net."
-
-
Vagy ezt:
Sat Jan 3 23:57:30 1970: INADYN:IP: Error '0x92' resolving host name 'ip1.dynupdate.no-ip.com'
Sat Jan 3 23:57:30 1970: W: DYNDNS: Error 'RC_IP_INVALID_REMOTE_ADDR' (0x12) when talking to IP server
Sat Jan 3 23:57:30 1970: W:'RC_IP_INVALID_REMOTE_ADDR' (0x12) updating the IPs. (it 0)(bocs a dupláért, lejárt a szerk. limit, az időt közben beállítottam, volt tegnap egy reset
)
-
-
törölt tag
Hány darab volt eddig? Mennyi most az US jelszintje?
(#2552) P_Pro_HW Fail
(#2553) Gsx-rr Csinálj hard resetet. Hátul van egy süllyesztet mélyedés, tollal nyomva tartod addig,hogy csak a power felirat melletti LED világítson, megvárod,hogy észhez térjen és utána rendben lesz remélhetőleg.
Általánosságban,mindig ajánlott SW frissítés után egy hard reset!
-
-
stopperos
senior tag
Akkor a következők szerintem a beállításaid. Szerintem ezekkel működnie kellene, ha így lövöd be.
Cisco -> Címe 192.168.0.1, mask 255.255.255.0, tűzfal, DHCP (192.168.0.3-255 ig 255.255.255.0-ás maszkal). DNS. Ebből jön a kábel a TP-Link LAN portjainak egyikébe.
TP-LINK -> Címe a LAN oldalról 192.168.0.2. Maszk 255.255.255.0. Wan IP címe 192.168.1.1 (csak ne 0-ás legyen, lehet dinamikus is) Nincs DHCP, nincs tűzfal. -> Így úgy működik mint egy switch, ami oszt wifit is.Ekkor csak a 0-ás hálózatod lesz, és minden eszköz ami ezen van, lát mindent. Ne tegyél be 2 dhcp szervert, mert csak összekeveri a dolgokat.
Ha nagyon nem akar menni, vagy én rosszul értelmezem azt amit szeretnél, akkor rajzolj nekem egy ábrát és privátban megbeszéljük, hogy mit lehet összerakni.
-
-
stopperos
senior tag
A leírásod alapján ez nem a Cisco problémája. De:
Azt találom érdekesnek, hogy a WAN portot 192.168.0.1-en engedi. Nekem alapvetően nem engedi meg a gyári FW, hogy a WAN és a LAN azonos hálózaton legyen. A javaslatom:
Húzd ki a TP-Link-et, reseteld teljesen. Állítsd át a WAN címet 192.168.1.1-re és 255.255.255.0-ás maszkra. A lan-t pedig 192.168.0.2-re és 255.255.255.0-ás maszkkal.
Amúgy mi is osztotta a dhcp-t? Külön gép/cisco/Tp-link?
Legjobb felállás ha a cisco osztja, mert Level 3-on ő ismeri az alhálózatot. A TP-Link ekkor csak Level 2 és kilőhető a dhcp meg a tűzfal. De végülis oszthatja a TP-Link is, csak akkor más a default gateway-t kell állítani, meg dns-t. -
nemedi2165IJ
csendes tag
Fogalmam sincs sajna a router tipusát illetően. Otthon meg tudnám mondani, de jelenleg a munkahelyemen vagyok, de ha jól emékszem TpLink TL-WR740N.
Csak mert a szerelő azt mondta, h nem lehet a routert rácsatlakoztatni erre a modemre, szerencsére nem hittem neki.
Tehát akkor mi a teendő? Le tudnád írni lépésről-lépésre egy laikusnak?
Egyébként mit értesz gateway alatt?
Köszönöm -
Rick4
félisten
Nálam a probléma ott indul, hogy a wifi jelszót se tudom beállítani, holott nem ez az első router ami a kezembe kerül, van tomato-s is, elvileg nem én vagyok a hunyó. A Tomato maradhat, de van még itt két TP- link router, akár a padlásra is felrakhatom őket és akkor az egész telket lefedhetem wifivel.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ZIDOO médialejátszók
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- Motorola Edge 50 Fusion - jó fogás
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- One mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Horgász topik
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- További aktív témák...
- Nvidia Quadro M2000/ M4000/ P2000/ P2200/ P4000/ P5000/ RTX 4000/ RTX A2000 / RTX A4000
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B450 R7 1700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 580 8GB Rampage SHIVA Corsair 450W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro - M4 Pro 24GB 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Gyors, Precíz, Megbízható TELEFONSZERVIZ, amire számíthatsz! Akár 1 órán belül
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest