- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor Magic4 Pro - varázsolj nekünk valami szépet
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- iPhone topik
- Betiltották a Pixel 7-et Japánban
- Magisk
- Hová lett 1000 mAh?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
Új hozzászólás Aktív témák
-
stigma
addikt
válasz
Gubek-Einste #4602 üzenetére
Köszi, a napokban kipróbálom mindenképp.
-
stigma
addikt
Sziasztok!
Adott egy EPC3925-ös router melyet a T-Hometól kaptam ~4 éve, ehhez csatlakozok AP módban egy Trendnet TEW-812DRU AC1750-es routerrel.
Ezenfelül IPTV-t is használok.
Szeretném levenni a fő Cisco (EPC3925) routerről a terhelést, hogy minden fő feladatot (DHCP,Wifi,...) mindent a Trendnet routerem csináljon.Hogy érdemes nekiállnom?
Jelenleg úgy van az eszközöm hogy:
1.Cisco (EPC3925) - 192.168.0.1 - DHCP engedélyezve, wifi engedélyezve2.Trendnet TEW-812DRU - 192.168.0.2 - DHCP tiltva ,wifi (2,4 + 5GHz) engedélyezve
Cisco (EPC3925) LAN - Trendnet dru-812 - LAN portjával van össze csatlakoztatva.
Sok gondom van a Cisco (EPC3925) routerrel, mert minden 10-ig ping magas, 1 órányi pingelés esetén ~20 netszakadást tapasztaltam 1-1 mp-ig.
Másik topicban Gubek-Einste kolléga javasolta a Dupla NAT lehetőséget, amit még nem próbáltam ki sajnos, mert időhiányban szenvedek.
Ezenfelül érdemes lenne kipróbálnom jópár hozzászolással ezelött Armatura kolléga beállítsait?
- (#4585) Armatura
- (#4589) ArmaturaTermészetesen ahogy ovlastam a topic-ot, Gubek-Einste írta, hogy az IPTV-t a Cisco routerbe érdemes használni, ezt szemelött tartom mindenképp.
Válaszokat előre is köszönöm.
-
stigma
addikt
válasz
Intruder2k5 #4425 üzenetére
Más gépen meg tudom mérni, HTPC-n ubuntu van, onnan is pingelek egyet.
Jelen felállás szerint sok gép van nálunk, de jelen esetben 2 db régebbi laptop az ami a 2.4GHZ-s EP3925-ös routerre csatlakozik jelenleg.
Felállás az alábbi, mik is csatlakoznak a routerre:
Trendnet: közül 1 asztali + 1 HTPC + TV + IPTV modemje + 2 telefon
EP3925: 2db régi laptop + 2 telefonA mérté értékekkor épp néztem hogy csak az én asztali gépem csatlakozott az EP3925-ös hálózatra.
Ha telefonon (oneplus One) EP3925-ös routerre csatlakozva a wifin 10 mérés átlaga az alábbi:
EP3935-ös routert pingeltem melynek 192.167.0.1 aaz IP-címe: 5ms-tól 65ms-ig terjed a mérés és 1 helyen 605ms-os értéket kaptam.
Wifi-n pingeltem Ping Total- alkalmazással.Ubuntu-s gép pingelés úgy megfelelő ha ssh-n belépek az asztali gépen és pingelek egyet?
Mert így tettem és itt is 12-14ms-os pingek voltak, de minden 10. mérésnél 1700ms-os értékeket mutat ott is.
-
stigma
addikt
válasz
Gubek-Einste #4420 üzenetére
EP3925--ös modem+routerbe kábelen ezeket az értékeket produkálja:
Itt mint látható hasonlóak a pingek (~12ms), és kb ilyeneket szokott dobálni minden 10dik mérésnél, hogy (1174ms,2100ms,1800ms).
Erre valakinek valami ötlete?
Amit az EP3925-ös routeren beül állítottam az alábbi
- Wifi-t bekapcsoltam + titkosítás
- routernek a google-s DNS címet magadtam(8.8.8.8,8.8.4.4)
- Pár portot átengedek a ami szükséges(torrent + FTP)Valakinek valami ötlete?
Esetleg próbálkozzak inkább olyannal is, hogy EP3529 és Trendnet routert nem Bridge módba kötöm össze, hanem WAN porton keresztül, DHCP-t bekapcsolom és és mondjuk a fix eszközök MAC címét a trendnet routerben állítok be?
-
stigma
addikt
válasz
bupemko #4422 üzenetére
Nekem lassan 3 éves a routerem, kezdetben úgyanígy a Trendnet AC1750-es routerrel használtam, de lassan ez a megszakad a net, pingek az egekbe ugrálnak közel 6-7 hónappja van.
Most meguntam, megprbóbálom megcsinálni az alapján amit mondtok, ha nem jó bejelentem a T-homenál.
Eddigi 30/5-ön problémamentesen men.
amióta IPTV-re váltottam azóta szarakodik, pedig ott is van olyan lehetőség ahogy a box hátulját néztem , hogy LAN portok + Wifi támogatás.
Illetve mikor T-nél voltam és váltottam IPr-re azt mondák majd jön egy szerelő és elviszi az EP3925-ös oróroutert mert felesleges lesz topológia váltás miatt. Ez nem történt meg. -
stigma
addikt
válasz
Gubek-Einste #4418 üzenetére
Kábelen vagyok sajnos.
A Cisco router LAN portjából jön a kábel a Trendner routerm LAn portjába, Trendnet van Bridbe módban, DHCP kikap a Trendnet routerben, Cisco-ban bekapcsolva van.
Eez az eredmények kábelen mértek, Trednet LAN portjába van bedugva az asztali gépem amiről készítetem a ping-hez szükséges screnshopt-ot.
Simán a Cisco routerbe még nem dugtam bele, holnap kipróbálom majd.Pinge-t hagyom de mint látod van úgy hogy más laptopok melyek a Cisco-ra vannak csatlakozva netet vesztenek és nem jön be az oldal, mintha kapcsolat szakadna pár másodperc erejéig.
-
stigma
addikt
Sziasztok!
T-nél vagyok, Cisco EPC3925 modem + routerem van egyben, 50mbit/5-ös feltétés amivel elégedett vagyok, de a router úgy érzem egy kalap szar.(már bocsánat a kifejezésért)
A Cisco router bridgde módban össze van kötve egy Trendnet AC1750-es routerrel, Trendner routerben DHCP letiltva.Pingek jónak tűnnek (~12ms), de sokszor észrevettem hogy iszonyatosan magasak vagy épp szakadnak (lásd 1. kép)
Olyat is tapasztaltam hogy 10-12-es pingek vannak 10-es léptékekben, majd a 11. mérésre~2000-es pingek vannak.(letöltés ilyenkor ki van kapcsolva)Cisco EPC3925 képe ezt dobja belépéskor:
Ezenfelül minden gépen a DNS címének a Google alap van beállítva (8.8.8.8,8.8.4.4), ileltve Cisco EPC3925 routerbe is ezt állítottam be.
Érdemes Z-hez betelefonálni és router cserét kérni, mert részemről ez a router válalhatatlan.
Azon is gondolkodtam 2 napig pingelek, kimentem a T-homenak és elküdlöm hogy oldják meg a problémát.Ha valakinek bármi ötlete is van mivel oldható meg a probléma nyugodtan írjátok meg.
Segítséget előre is köszönöm! -
stigma
addikt
válasz
Gubek-Einste #3514 üzenetére
Teszt megtörtént, de egyenlőre nem jó, mivel a Cisco routeren csak LAN port van, NAT nincs.
Ilyenkor mi a teendő?Amúgy Asus = Trendnet
-
stigma
addikt
válasz
Gubek-Einste #3509 üzenetére
ok, akkor 1-2 kérdésem lenne még mielőtt elkezdem:
A kép bal oldalán a WAN setting-s menüpontban elvileg elég csak a DHCP-t kiválsaztanom, viszont bármi mást kell kitöltenem ami alatta van?
Másik kérdésem a LAN menüpontban lévő DHCP = Enable után lenne, amiben megadom a tartományt hogy mibe sorolja be a gépeket, illetve a kérdésem hogy az alatta lévő DHCP Reservations List-hez kell valamit hozzáadnom.
A 2 outer elérhetősége továbbra is az általad írt külö ip-ken elérhető (192.168.0.1 és 192.168.0.2)
Segítséget köszönöm.
-
stigma
addikt
Sziasztok!
Adott két router ami jelen pillanatban Switch módban van összekötve. A fő routerem, ami egy Cisco EPC3925, arra jön a T-Home-os net, majd ehhez LAN porton keresztül csatlakozik egy Trendnet 812dru-s router, konfigurálva. Annyit szeretnék megoldni, hogy a fő routerem szerepét és a NAT, portok konfigurálását a Trendnet router végezze. Hogy folytassam az alábbi metódust, foylamatot?
1. router => Cisco EPC3925: 192.168.0.1-es ipn elérem a konfix felületet, Wifi-t letiltottam mert másik routeremben jobb a hatótávolsága. WAN portba dugom a kábelt , majd a másik végét a Trendnet Routerem WAN portjába.
2. Trendnet 812DRU : ennek most switch mód miatt 192.168.0.2 fix ip-je van, amin elérem a konfig felületet.
DHPC szerver Disable-re van téve.Amit változtatnék, ha WAN - WAN porot kötök össze mindkét routerbe:
-Trendnet routeremben a DHCP-t enable-re teszem
- Trendnet router WAN Connection Type-nál mit kell megadom ?=>Azért akarom hogy ne switch módban legyen, mert a jobb routerem, ami a Trendnet, arra van minden olyan eszközöm csatlakozva ami keresztül DLNA-zok ( Sony TV, asztali gép...)
Segítséget előre is köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HP Prodesk 600 G3 mini PC i5 7500T / WIFI / 8GB DDR4 / 256GB SSD / Type-C / 3x DP
- Dell Precision 7520, 15,6" FHD, I7-7820HQ, 16GB DDR4, 256GB SSD, M1200 4GB VGA, WIN 11
- Dell Precision 3551, 15,6" FHD, I7-10750H, 32GB DDR4, 512GB SSD, P620 4GB VGA, WIN 11, ÚJ
- Bomba ár! HP ProBook 450 G10 - i5-1335U I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! HP ProBook 440 G10 - i5-1335U I 16GB I 256SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- LG 65C4 - 65" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - 1000 Nits
- Windows! Logitech Mx Keys Magyar!
- Bomba ár! HP ProBook 430 G8 - i5-1135G7 I 16GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 4 Slim / PS4 Pro felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest