- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Mobil flották
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Magisk
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- Azonnali mobilos kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
-
privatposta
tag
köszönöm hogy rajta vagytok az ügyön!
Amit meg tudok ezek után is állapítani, hogy sw probléma ez a statikus ip beállítás. Nagyon nincs még kész a firmware-je ennek a Cisco-nak. Nekem például most reserved-be sem teszi, pedig régen legalább odatette. Igaz, hogy az sem ért semmit,mert egy ujraindítás után pedig elfelejtette az egészet. Még az is elképzelhető hogy konzol porton lehetne állítani, és csak ez a grafikus valami nem működik rendesen.
Nagyon sok időt elszórakoztam vele, mielőtt hozzátok fordultam, de nem megy.
Ja a fw. verzió számom:
epc3925-E15-12-v302r125574-141208c-l2gre
Még esetleg ezen lehet javítani...Az smtp is hasonló a kameránál.
Logokban is néztem, hogy mi lehet a gáz, de nem engedte csatlakozni a 25-ös porton a kamerát pedig próbálkozott percenként. Athome szerint minden engedélyezve van, igaz, hogy ott is több a balfék, mint a hozzáértő. Előszőr különleges műszaki csoporthoz kapcsoltak, és tájékoztattak, hogy ez fizetős. Aztán semmit nem értett hozzá, és ezért letettem és újrahívtam. A következő már felfogta, hogy mit akarok, és állítólag meg is nézte a rendszerben, hogy mennie kell. Hát nem megy valamiért. Ha másik szolgáltatóhoz próbálom beállítni, (google) akkor azt érzékeli, hogy támadás történt, és nem engedi be az üzenetet, viszont küld egy levelet, hogy támadás történt...
Hát ennyi történt, de még nem adtam fel, és szeretném mindkét funkciót működésre bírni. -
A Digi nem ad ki ilyen eszközt a koax-os hálózatán, a UPC már nem, a T pedig elvétve.
Amit a szolgáltatók blokkolnak az nem a küldés, ha így lenne akkor nem is lehetne nem-webes levelezés használni, hanem a fogadást a 25-ös porton vagyis, hogy te magad üzemeltess SMTP szerver-t.#4144 privatposta
Nálam régen volt ilyen a UPC-s eszközzel, hogy nem ment a fix-ált IP cím, elég sokat kellett várni a megfelelő firmware frissítésre. -
privatposta
tag
Én is így gondolkodom, de ha napok óta nem veszi be és számtalanszor újraindítottam már, akkor mi lehet a baj? Egyszerűen amikor hozzáadom a static route-ot, nem lesz benne a táblázatban, és hiába várok, hiába indítom újra, semmi nem változik.
Az smtp-nél pedig a kamera enged másik portot használni, és a thome állítása szerint engedi is a 25-ös portot, de mégsem megy az smtp.
Ezek a kamera lehetőségei:
Server:
mail.t-online.hu
Port(default:25):
25
Sender:
mailcím@t-online.hu
Password:
••••••••
Receiver: másikmailcím@gmail.com -
-
bajnokpityu
félisten
Nagyon gondolkodom azon, h ha emberi áron lehet ilyen ciscot venni, akkor veszek egyet. sajnos nekünk van IPTVnk, (amit ugyan nem használunk), tehát ha jól értem, nem tudom kiverni a tcomból,h bridge mód legyen, hát akkor megkerülném őket. Vagy valami nagyon spec firm kell rá?
-
nyunya72
csendes tag
Tegnap 35 perc telefonálás után, sikerült átkapcsoltatnom bridge mode ba. Nem egyszerű az ügyintézés, minden áron fizetős munkalapot akartak nyitni, erre a kérésre. Aztán sikerült megértetnem velük, hogy ha lenne a router menüében ilyen funkció, akkor nem zaklatnám őket, megcsinálnám magam.
A vége az lett hogy nyitottak egy hibabejelentőt, aztán néhány óra múlva jött az sms, hogy lezárták. Innentől, már bridge mode ban van a készülék. Zsíír! -
OddMan
őstag
Egy OpenWRT-s routert használok és emiatt szeretném minél kevésbé terhelni a cisco routert, mert azért vannak vele gondok. Néha megszakad az internet kapcsolatom jó pár másodpercre és ez játék alatt baromira idegesítő tud lenni.
Amúgy lehet nekem ezt az "Applications and Gaming Tab / IP Pass-through" funkciót kellene használnom. A belső routeremnek a wan oldali mac címét kellene itt megadni, ha jól értem. A belső routeremen van tűzfal és a gépeken víruskereső.
A ciscon már nem használom a beépített wifit, tűzfalat és a DHCP szervert. -
dime27
őstag
Transdrone nevű alkalmazást találtam playről de a beállításainál csak annyira jutottam h sikerült a NAS-t wifin keresztül elérnem de ha a telefonomon átváltok mobilnetre akkor már nem látja a Transmission felületét ill nem tölti be az ott futó torrenteket
Gondolom advanced menüben meg kellene adni még néhány dolgot de ahhoz nem értek már
-
-
Apaf3j
tag
Uhh... ez így nem megy, mert a gépem WiFi-n csatlakozik a Ciscóhoz, és a dróthúzogatás most nem játszik. De azért nagyon köszönöm az ötletet.
Tulajdonképpen nem értem, hogy ha van egy ilyen multifunkciós cucc, mint ez a Cisco, akkor miért nem lehet engedélyezni egy sima lekérdezést a telefonos/tévés részhez. Jó, persze, más formátum, gondolom, de azért ez aligha lehet áthidalhatatlan probléma. Vagy csak nincs rá igény?
-
-
GGAllin
tag
igen erre én is gondoltam, hogy már a gyártótól eredően lehetnek bajok, de sajnos jelenleg ezek az eszközök állnak a rendelkezésemre. a kábelezés is egy megoldás csak aránylag nagy területet/épületet kéne lefedjen azért gondoltam hogy jobb lenne ezzel a módszerrel.
a sávszél feleződés wlan-on is jelentkezik nem csak az ap-k ethernet kimenetein?valahol mintha ilyet olvastam volna
-
Vernam
csendes tag
Megnéztem, nem volt bekapcsolva.
Azóta sikerült nagy nehezen felhívnom a hibabejelentőt ahol azt mondta a muki, neki is ilyen problémája volt otthon. Azt mondta azért van mert sok adatot kezel a modem, vagy valami ilyesmi (TV + Internet + Telefon egyben). Azt javasolta hogy kapcsoljak le mindent, a modemet húzzam ki várjak egy percet majd csináljak "sorrendi újraindítást" - hogy egyenként, sorban kapcsoljam be őket: először a modemet, routert, tv boxot, stb..
Megcsináltam, de így sem lett jó és azóta persze nem tudom felhívni őket...már megint....Valami tipp?
-
FefeeX
veterán
Egyelőre sajna marad a B terv, mindent megpróbáltam, az UPnP be volt kapcsolva, valahogy elveszik valószínűleg a válasz a belső hálózaton...
Itt most melóból pl Chrome alól kér felhasználónevet meg jelszót, aztán nem tölt be semmit... (TotalCommander is csatlakozik, csak listát nem kap)Így tovább olvasgatva, lehet, hogy az a baj, hogy a router azt hiszi, hogy az internet kvázi a 192.168.0.1 (HGW), így elakadnak valahol a szálak -- eszerint az FTP szervernek tudnia kell mi a külső IP - no ezt a routertől szerintem tuti nem kapja meg
Gateway-t megpróbáltam átállítani a HGW IP-jére, azóta nem érem el innen a NAS-t, így majd otthonról tudom folytatni... Lehet pattintok rá OpenWrt-t, hogy megnézzem, azzal fut-e, vagy a dupla NAT fogja meg...
-
FefeeX
veterán
Minden más megy, de az FTP (passzív) alportjai nem jutnak át. Tehát csatlakozni kvázi csatlakozik, csak nincs adat. (erről találtam pár dolgot guglin, csak megoldást nem)
Tehát a portforwardolás nem nagy ügy, az megy is mindenhogy, de az FTP... Azt kell még megoldanom...
Végső esetben bepróbálom AP-ba rakni a routert, de a NASt a routerre tudom csak dugni, remélem ezzel nem lesz problémája... Vagy max megy a HGW-n a NAS DMZ-be - bár ezt annyira nem szeretném... -
szottyadtdin
csendes tag
Amikor eldobja a netet, akkor sehol nincs internet. Onnan tudom, hogy ha lent közben nézik a Tv-t vagy testvérem netezik a gépén akkor mindjárt jön az egész család, hogy nem tud TV-ni meg netezni. Szóval sehol sincs internet akkor, de a ledek az eszközön nem ezt mutatják. Amikor bekötöm a D-Link routert, akkor csak az én gépemet kötöm a rá, meg a másik set top boxot kötöttem rá, hogy tényleg működik-e a multicast stream. A többi gépet meg a set top boxot legalább is az egyiket a cisco routerbe van kötve.Windows-ba is csak egy felkiálltó jel van de a helyi hálózat az működik.
-
beller
aktív tag
-
Apaf3j
tag
Köszönöm!
Vettem egy TP-Link 841ND-t, a fizikai összekapcsolás nem gond, de meg tudnátok írni, hogy ez után mit állítsak a Ciscón és a TP-Linken? Vagy ha ez túl sok, csak egy linket kérnék, ahol le van írva laikusok számára érthetően (szóval a hozzáértőknek tökéletesen világos (halandzsa következik) "forwardold a portot a FGT-be" jellegű leírások nekem sajnos nem sokat mondanak). Előre is köszi!
-
FefeeX
veterán
A DDWRT-hez képest írom, mert ugye ott van save meg apply. A save keveset dolgozik, az apply sokat. A Cisco keveset dolgozik, így kb a save funkciója van meg, és hogy az apply hogy működik rajt, igazából ez a kérdés.
A routerembe a LAN portra kellene kötnöm a Ciscot, hogy tudjak rá forwardolni?
"A két porthoz más MAC cím is tartozik"
ez mondjuk nálam érdekes, mert a DDWRT alatt mindegyikre (WAN, LAN, Wifi) ugyanazt a MAC addresst jelzi... -
FefeeX
veterán
"Vagyis ha 80 to 80 at dobod a 80 to 80 ra, akkor csak a 80 at továbbítja."
Ezt reméltem hogy így van, de sajnos ez sem vezetett semmi jóra... Mármint hiába csináltam így (80to80 .10-re TCP+UDP), azt meg tovább, nem jutottam semmire.
Tulajdonképpen ezért próbáltam beállítani a fix IP-t, hátha amiatt nem akarja DMZbe rakni sem, meg forwardolni sem a portot. A routeremet egyébként közben kétszer is factory reseteltem, hogy nehogy az legyen a probléma, és DHCP-vel kérek rá címet, így kizárt, hogy fix címre lenne állítva. Ezért próbáltam egyébként más eszközöknek is fix IP-t adni, sikertelenül... A nagybetűket kipróbálom, de félek, hogy ez sem oldja meg a problémát; kicsit olyan, mintha az eszköznek valami problémája lenne a beállítások elfogadásával...Volt rajt egyébként IP Pass Through, de miután beállítottam, a router nem is kapott IP-t, két napig... Olvastam a HUP-on, hogy hard reset után volt, akinek normalizálódott, és kapott IP-t, megcsináltam a hard resetet, el is tűnt az opció...
Korábban mintha már csináltam volna DMZ-t, még a routeren, és úgy emlékszem, hogy amit alapértelmezett elérésbe akarok rakni, annak az IP-jét kell megadni benne... Node, megadtam a router IP-jét (amit a Cisco osztott neki), de mint mondtam, semmi nem változott. Alapvetően mondjuk ezzel a Ciscoval vannak egyéb problémák is, mivel nincs alkalmazás gomb, nem tudom eldönteni, hogy most újra kell-e indítani, hogy valami jó legyen, vagy sem...
Lehet valahogy FW-t frissíteni az eszközön?
-
st.stofi
tag
Igen, a kapcsolt vonali szolgáltatásoknál szerepel ez, viszont ha megnézed a "Műsorterjesztési hálózatokon nyújtott internet szolgáltatás" esetében ezt találod:
"A szolgáltatás leírása:
A szolgáltatás általános elemei megegyeznek a kapcsolt vonali szolgáltatásnál leírtakkal "
tehát ott nem részletezik újra a szolgáltatást, hanem hivatkoznak a kapcsolt vonali szolgáltatásra. -
A Chromecast egy média eszköz ami HDMI és USB porton csatlakozik a kijelzőhöz és wifi-n megy ki a netre, Windows-nak semmi köze hozzá.
-
-
Benőke
őstag
Nekem egyszerűen használhatatlan a wifi. Csatlakozás oké, aztán annyi, ha be is jön egy egy weboldal az nem miliszekundumok, hanem percek kérdése ha egyáltalán megy, a PH pl sehogyan sem jön. Mobillal szenvedés szintén. Ilyen hulladék wifi -vel még nem találkoztam.
Állítgattam de nem találtam a megoldást, legalábbis még nem. Két eszköz nem lehet egyáltalán wifi -n, az elsőnek csatlakozót folyton leszakítja.
CISCO tól többet vártam.... -
fPApi
őstag
Ha így csinálod, akkor arra azért figyelni kell, hogy olyan IP-t kérjen a kamera, amit a router nem oszt ki más eszköznek. Nálam nem volt gond, hogy ezeket a fix IP-ket is a routerrel osztottam ki (és ha nem felejtettem el, akkor a másik eszköznél is beállítottam, így a "tuti").
-
fPApi
őstag
Te is írod, tehát tudod, hogy kétfajta reset van és az adott esetben természetesen a hard resetre gondoltunk. Megnéztem a manualt és itt is kétfajta van:
"RESET – Ha rövid ideig (1-2 másodpercig) nyomva tartja ezt a gombot, újraindul az EMTA. Ha a gombot több mint tíz másodpercig tartja nyomva, akkor először minden beállítás visszaáll gyári alapértékére, majd újraindul az átjáró" -
-
Gsx-rr
veterán
Már direkt ezért reseteltem mindkét routert!
Belső hálóról elérem, a portot is ellenőriztem.
Már gondolkoztam a kamerát megpróbálom a cisco-ba dugni és ott beállítani a kamerának a port forwardot ,csak akkor meg max addig működne amíg nem akarnám leválasztani ,hogy utána wifin csatlakozzon
-
bcslaci
csendes tag
1., Acess Restriction -> Basic Rules oldalon megalkotod a saját szabályaidat, Enable parential controll bepipál
2., Acess Restriction ->User Setup oldalon hozzáadsz egy új felhasználót és a Content Rule mezőben megadod a saját szabályodat (amit először megalkottál, itt legördülő menüből ki tudod választani)
3., Save settings és már működik is
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Dell notebook topic
- Direct One (műholdas és online TV)
- Háztartási gépek
- A Micron újszerű módszerrel javítja QLC-s SSD-jének sebességét
- Windows 11
- Kutya topik
- Bestbuy játékok
- Xbox tulajok OFF topicja
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S6 Lite (2022) , 4/64 GB ,Wi-fi
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- 135 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090 (ELKELT)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest