Új hozzászólás Aktív témák
-
Sasos
senior tag
Én a 1412-őn intéztem, de nem lesz egyszerű menet. Próbálkoztak szuperszervizzel, ki kell cserélni az eszközt, volt ott minden, mire a 12. ügyintéző, főnöki jóváhagyással simán átkapcsolta bridge módba. A lényeg, hogy ne engedd lecserélni a HGW-t, mert csak ezt, meg a Sagemcom F@st 3686AC-t lehet bridge módba rakatni a T-nél koaxon (ha nincs IPTV).
(#4551) Gubek-Einste: Tökmindegy, kapcsolgatni fogják ide-oda, mert senki sem érti majd mit is akar.
-
Sasos
senior tag
-
Sasos
senior tag
Régen csak a 25-öst tiltották, de ha betelefonáltál, akkor azt is feloldották.
Azt meg kétlem, hogy minden 2 jegyűt blokkolnának, mert akkor a saját routered webfelületét se érnéd el kintről, vagy egy FTP-kapcsolat se épülne fel szabvány porton, azt meg észrevennénk szerintem a telekomos topik panaszáradatából. Nekem még 3 hónapja simán ment a 80-as és a 21-es port is, mondjuk előtte vagy 3 évvel kinyittattam velük a 25-öst.
Honnan van az infó, hogy minden 2 jegyűt blokkolnak? -
Sasos
senior tag
válasz
Intruder2k5 #4470 üzenetére
Nem tudom, mert már visszaadtam a Cisco-t, csak van egy galériányi képmentésem (Amúgy se tudnám, mert az enyém bridge módban volt már vagy egy éve.). De a T-s topikban biztos megmondja valaki, akinél van még.
-
Sasos
senior tag
válasz
Intruder2k5 #4468 üzenetére
-
Sasos
senior tag
Nekem már nincs Telekomos netem, de nemrég még úgy volt, hogy koax esetén nem változott az IP cím. Így nem nagyon van szükséged a no-ip-re sem. Lesd meg mi az IP címed (mondjuk itt) és azon eléred majd a kamerát. A *.catv.pool.telekom.hu az IP címhez rendelt HOST név, azzal ne foglalkozz. Ha 80-as porton akarod elérni a kamerát, akkor a 80-as portot kell továbbdobatni. Viszont mindenképpen jelszavazd le a kamerán a hozzáférést, mert a 80-as port a szabvány http port, amivel minden bot próbálkozik is (Amúgy is jelszavazd le, ha engeded net felől az elérést.).
-
Sasos
senior tag
Ha a kamerát belső hálózaton, az IP címén eléred (port megadása nélkül) akkor a gyárilag beállított 80-as porton elérhető. Így hiába dobatod át az 55-ös portot (Amúgy a képen nem ez látszik.), ott nem lesz szolgáltatás. Az IP kamera felületére belépve, be kell állítani, hogy melyik porton legyen elérhető. (És nem árt neki egy fix IP sem, ha már átirányítasz rá.)
-
Sasos
senior tag
válasz
Palkova #4434 üzenetére
Távolról át tudják kapcsolni bridged módba. Csak eszméletlen küzdés, mert 10-ből, ha 1 ügyfélszolgálatos tudja, akkor sokat mondok. Nekem is volt vele küzdelem rendesen, mire a végén egy értelmes technikai munkatársat kifogtam (Ő se tudta, de addig erőszakoskodtam, míg elment a "feletteséhez" megkérdezni.), és megoldotta. Nem egyszerű, de kivitelezhető.
Ja.... és nem szabad hagyni, hogy eszközcserét akarjanak hozzá, mert nem minden Telekomos HGW-t lehet bridged módba rakatni, de ezt pont igen.
-
Sasos
senior tag
Lépj be az EPC-re, a böngésző címsorába beírt 192.168.1.1 vagy 192.168.0.1 -es IP címen (Ha valaki már átállította esetleg másik IP-re, akkor a 2-es pont következik itt is.). Majd állítsd át a WiFi jelszót, egy neked tetszőre. Ha Telekomos az eszköz, akkor gyárilag az user és a pass is üresen hagyva enged be. Alapbeállítás szerint csak kábeles kapcsolattal éred el az admin felületet, ha jól emlékszem.
2., Ha valaki már megváltoztatta a jelszót és nem jutsz hozzá az admin felülethez, akkor kell neki adni egy hard resetet, ami után visszaáll alap beállításokra, így az üresen hagyott user/pass párossal már bejutsz. -
Sasos
senior tag
válasz
Intruder2k5 #4233 üzenetére
De legalább viccesek a szomszédok... Végignézted az SSID-ket?
-
Sasos
senior tag
válasz
Gubek-Einste #4145 üzenetére
De, a 25-ös porton a küldést sem engedik ki a saját hálózatukból, így a szolgáltató mail szerverét eléred, de másikkal nem tudsz küldeni 25-ös porton. 465-ös és 587-es porton tudsz levelezni továbbra is, csak ezt meg a régebbi hardverek nem kezelik (IP kamera, távmanagement kártyák). A 25-ös blokkolásának célja nem a saját mail szerver megakadályozása, hanem a fertőzött kliensek által tömegével szórt kéretlen levelek megfogása.
(#4144) privatposta : Emlékeztem, hogy volt valami kavarás ezzel és visszakerestem: LINK Csak DHCP tartományból engedi, legalábbis a T-s firmware esetén biztosan. Ha nagyon nem megy kérj fix IP-t a kamerával, ez esetben viszont valóban DHCP tartományon kívülit.
A kamera logjában nincs valami hasznos infó a levélküldéssel kapcsolatban? Esetleg abból kiderülhetne, hogy hol akad el. Régi Sony IP kamerával jártam úgy, hogy az ékezetet is tartalmazó jelszót, a webfelület karakterkódolása miatt hibásan mentette el, így nem is tudott csatlakozni.
-
Sasos
senior tag
válasz
privatposta #4142 üzenetére
Beveszi az, de mivel aktív DHCP bérlettel rendelkezik a kliens, így amíg az a bérlet le nem jár, addig a régi, DHCP tartományból osztott címet adja neki vissza. Vagy megvárod, míg lejár a DHCP bérlete, és akkor megkapja az újat, vagy indítsd újra a Cisco-t. És ahogy Gubek-Einste is írta, mindenképpen DHCP tartományon kívüli címet adj meg neki, különben el sem menti a beállítást.
Az SMTP portot (25) a legtöbb szolgáltató blokkolja. Ha Telekomos vagy, akkor kérheted a feloldását és menni fog. Ha Digis, akkor esélyed sincs SMTP-re. A többi szolgáltatót nem ismerem ilyen szempontból. A kamera nem támogat más porton levélküldést? Illetve a szolgáltató által adott fiókot használva tudsz küldeni 25-ös porton is.
-
Sasos
senior tag
Kezdésnek azt nézd meg, hogy az EPC3925-be belépve, a WAN IP egyezik-e a http://whatismyipaddress.com/ oldalon visszaadott IP-vel. Ha nem, akkor natolt IP-t kapsz. Ez esetben a nat@telekom.hu címre írj egy levelet, hogy szeretnél publikus IP-t mert nem működik az IP kamerád.
-
Sasos
senior tag
válasz
bajnokpityu #4086 üzenetére
T-s hálózaton csak T-s eszköz fog menni. Tehát hiába veszel például UPC-s 3925-öst, azt nem fogja regisztrálni a rendszer. Firmware csak a szolgáltatóknak van és mindegyik a sajátját használja, ezt központilag frissítik. Ezek az eszközök kiskereskedelmi forgalomban nem kaphatók, csak ISP-knek elérhetőek, így firmware sem nagyon van hozzá. Ha T-s eszközt is sikerülne beszerezned (ami nyilván fekete termék, mert valaki nem adta vissza a T-nek, így legális semmikép sem lehet), akkor sem hiszem, hogy menne nálad, mert az előfizetésedhez hozzá van rendelve gyáriszám alapján a mostani HGW-d (ha jól tudom). Talán a UPC-nél lehet ezt a gyáriszámot módosítani, de ott is csak UPC-s eszközére. (Cserébe UPC-nél a firmware tartalmazza az IP-passthrough funkciót, így nem is kell cser-berélni)
Talán egy hibajeggyel kérheted, hogy cseréljék a mostani eszközödet 3925-ösre, de valószínűleg csak használtat fogsz kapni (ha egyáltalán sikerül elintézni). Így, ha később nem lesz IPTV, akkor átrakatható bridge mode-ba kis szerencsével.
-
Sasos
senior tag
Én az 1-est használom, mert sok eszköz ilyenkor csak ott hajlandó dolgozni. Mivel többin nem próbáltam, nem tudom, hogy ott dolgozik-e. Viszont ha a bridge mode aktiválva lesz, akkor újra kell indítani a Cisco-t, ekkor viszont be lesz rajta kapcsolva a wifi. Közvetlenül dugj rá egy klienst (PC, noti), így az kap egy publikus IP-t (ha automatikus DHCP beállítás van) és a 192.168.100.1 címen eléred a Cisco-t, ahol kikapcsolhatod a wifi, hogy ne sugározzon feleslegesen.
-
-
Sasos
senior tag
-
Sasos
senior tag
válasz
bajnokpityu #4005 üzenetére
Jól mondja Intruder2k5. Ha csak net, vagy net és digitális telefon van, akkor némi küzdelem árán a T-nél is átrakatható bridge mode-ba a Cisco. Nálam is így dolgozik otthon. Nálam van Digi is, és a T-s IPTV helyett valóban jobb választás a Digi szerintem is, de ez magánvélemény. De azért a Diginél sincs kolbászból a kerítés, arra készülj fel. Van ami ott van, itt nincs. Van amit az egyiknél lehet, a másiknál nem. És ez ide-oda igaz. Árak tekintetében verhetetlen a Digi az biztos.
-
Sasos
senior tag
válasz
csoszogi #4001 üzenetére
Ha ilyet szeretnél, akkor másodlagos, saját eszköz beiktatása a legjobb megoldás. Ha a szolgáltatódnál nem rakható bridge mode-ba a Cisco, akkor kötsz mögé egy saját routert (AP/switch módban), amivel a wifit szórod. Ha használni tudod bridge-móde-ban, akkor akár a Cisco helyett, router módba is mehet a saját eszköz. Erre a célra az Asus-ok kiválóak. Szülői felügyelet alatt 7 napos naptárban, órás bontással állíthatod, hogy ki, mikor jut ki a netre. Ezen felül további korlátozás is bevethető (felnőtt tartalom, fájlmegosztás, stb.). Illetve hálózati szolgáltatás szűrés keretében portokat, vagy port tartományokat is ütemezhetsz. Természetesen maga a WiFi adás is ütemezhető pár kattintással. Mindez a gyári FW-ben.
Ha úgy döntesz, hogy beruházol egy második eszközbe, akkor ennek a topiknak a téma összefoglalója, illetve a témában feltett kérdéssel a szakik válaszai segítenek. -
Sasos
senior tag
válasz
Pöttömegér #3995 üzenetére
Ha van wifi-s eszközöd, akkor nézd meg, hogy kikapcsolt-e rajta a rádió. Nálam tíz alkalomból egyszer fordult elő, hogy annak ellenére, hogy azt írta, hogy kikapcsolta, és a LED sem világított, mégis ment a rádió.
-
Sasos
senior tag
válasz
Pöttömegér #3992 üzenetére
Nálam olyankor az segített, hogy az előtte lévő fülön (WPS) kikapcsoltam a WPS-t, majd Wifi-bekapcsol elment, és újra kikapcsolás és mentés. Utána már valóban kikapcsolt, androidos telefonról eltűnt az adás.
-
Sasos
senior tag
válasz
Pöttömegér #3990 üzenetére
Nyitsz egy böngészőt, és megépeled a Cisco IP-címét. Defaultban 192.168.0.1 azt hiszem.
Belépsz, majd lekapcsolod a WiFi-t (Wireless-->Radio Settings-->Wireless Interface disable)
Ezután az előlapon elalszik a Wilreless LINK melletti LED. Biztonság kedvéért nézz rá valamivel, hogy valóban kikapcsolt-e, mert én már jártam úgy, hogy kikapcsoltam, a LED nem világított, de a rádió ment benne. -
Sasos
senior tag
Aki telekomos előfizető és nincs IPTV szolgáltatása, továbbá szeretné a saját routere WAN portjára a publikus IP-t. Az zaklassa a 1412-őn a műszakis kollégákat. Központilag átrakható bridge mode-ba az EPC3925 gond nélkül. Ilyenkor szinte semmi se állítható a Cisco-n, cserébe nem is kell, mert mindent a saját router végez. Digitális telefon lehet mellette, az működik továbbra is a Cisco-ról.
-
Sasos
senior tag
Szerintem nem fog menni.
De ha jól értem akkor az a cél, hogy "A" gép DMZ-be rakása mellett "B" gép továbbra is elérhető legyen bizonyos portokon. Ha játék miatt kell a DMZ, akkor feltételezem Windows. Ha Windows akkor netsh-val tovább dobathatod a kívánt portokat win alól. Itt egy pár példa hozzá. Ha már nem játszol, és nincs a gép DMZ-ben, akkor pedig a router úgyis a megadott IP-re küldi majd a megadott portokat. -
Sasos
senior tag
válasz
Gubek-Einste #3891 üzenetére
Na, megint tanultam valamit. Nekem csak T-s ED3 volt idáig, most meg mellette Digi optikán, így ebben voltam biztos.
-
Sasos
senior tag
Annyival kiegészíteném a kollégát, hogy bár a T koaxon elméletben dinamikus IP-t biztosít, a gyakorlatban nem igen változik az IP-d. Nekem 1 év alatt egyetlen egyszer változott egy karbantartás után. Ha nem életbevágó, hogy évente egyszer esetleg nem éred el a NAS-t, akkor DDNS nélkül is használhatod, vagy ráküldheted manuálisan is az IP-re a DDNS-t.
-
Sasos
senior tag
Nálam is csinált ilyet. A T-s "szuperszerviz" ránézett a log-ra, és azt látta, hogy ilyenkor interferencia miatti csatornaváltás van a wifin (Nálam az 1-es és 11-es között váltogatott folyamatosan). Ha auto-ra van állítva a wifi csatorna, akkor állítsd fix csatornára helyette.
-
Sasos
senior tag
Mostanában nem próbáltam, de régen még talán XP alatt ment a dolog.
Faxmodem telepít, telefon vonal a FAX-ba, onnan tovább a telefonba. Win fax szolgáltatás telepít, majd automatikus indítás bekapcsol. Az automatikus FAX fogadást bekapcsolod és beállítod mondjuk 10 csengetésre. Az első csengetésnél domb egy ablakot bejövő hívásnál, ami addig fent is marad, amíg fel nem veszed a telefont, vagy le nem teszik (esetleg faxra nem kapcsol). Faxmodemet már ingyen is utánad dobnak manapság, nézz körbe hardveraprón. Ha érdekel, hogy működik-e a dolog, akkor Win 7 alatt ki tudom tesztelni. -
Sasos
senior tag
válasz
thotzoltan #3760 üzenetére
Ha T a szolgáltató, akkor nem lesz benne bridged only és jó eséllyel Ip Pass-through sem, bár 1-1 kivételes darabban megtalálható T-nél.
-
Sasos
senior tag
válasz
Gubek-Einste #3535 üzenetére
Nem lehet:
"Only addresses within the range of the gateway's DHCP address pool can be reserved with this feature."Csak a DHCP tartományból enged IP címet MAC címhez rendelni, viszont ebben az esetben a státusa reserved lesz (ha épp nem csatlakozik az eszköz, ha csatlakozik akkor active), így azt csak az adott MAC-al csatlakozó eszköz kaphatja meg.
-
Sasos
senior tag
válasz
Gubek-Einste #3535 üzenetére
Akkor estére tolok egy resetet a Cisco-n, és letesztelem újra. Nálam nem akar tartományon kívülit listába rakni az ártány, így minden eszköznek kézzel adogatom meg az IP-ket.
-
Sasos
senior tag
válasz
Gubek-Einste #3532 üzenetére
DHCP által osztott fix IP eshet DHCP tartományon kívül? Most kipróbáltam és nálam nem rögzíti be a listába, ha DHCP tartományon kívüli címet adok meg (bár hibaüzenet nincs). Továbbá akkor sem rögzíti, ha DHCP vel az adott MAC már kapott dinamikus IP-t, és a táblában szerepel. Az eszközt le kel választani a hálóról és megvárni amíg a táblából eltűnik (törölni sem engedi).
-
Sasos
senior tag
Ha jól értem a problémát, akkor mobil az eszköz, és több helyen is használnád, így nem megoldás az eszközön beállított fix IP.
Belépsz az EPC admin felületére, majd Setup-->Lan Setup oldalon katt a Pre-assigned DHCP IP Addresses gombra. A felugró ablakban megadod az eszköz MAC címét, majd a hozzárendelendő IP címet. Így ez az eszköz otthon mindig ezt a címet fogja kapni, másik eszköznek nem kerül kiosztásra.
Lassú voltam... Megyek iszok egy kávét
-
Sasos
senior tag
válasz
muranyig #3522 üzenetére
Droidos készülékre töltsd le a Wifi analyzert. Szépen megmutatja milyen adások vannak az adott helyen az egyes csatornákon. Így belőhető, hogy a legkevésbé terhelt csatornát használd.
-
Sasos
senior tag
válasz
GGAllin #3502 üzenetére
"Nagy hátránya a WDS összeköttetésnek, hogy a fizikailag elérhető sávszélességnek csak a felét lehet realizálni, mint használható adatátviteli sebességet. Azaz például ha két WiFi routert a távolság és az alkalmazott antennák miatt csak 18 Mbit/s sebsségen sikerült összekötni, akkor 9 Mbit/s sebességet használhatnak a WiFi adapterrel csatlakozó kliens számítógépek."
Szerk: Ha több a kliens, akkor értelem szerűen a maradék fél sebesség oszlik szét köztük.
Sajna nem, és az amúgy sem acélos wifivel bíró Cisco esetén, lehet, hogy a WDS nem a legjobb megoldás.
-
Sasos
senior tag
válasz
GGAllin #3500 üzenetére
Az lehet, hogy ez lenne a lényeg, de mégis csak ez a lényeg:
"Másik nagy hátránya a WDS-nek, hogy sajnos nem egy kiforrott szabványt képvisel. Gyakran találkozni olyannal, hogy X gyártó WiFi routere képtelen Y gyártó WiFi routerével működőképes WDS kapcsolatot létesíteni, noha papíron a WDS-t mind a két gyártó routere támogatja. Előfordul az is, hogy maga a WDS működik, de csak addig, amíg a WiFi hálózatot védendő a WPA titikosítást be nem kapcsoljuk. Éppen ezért erősen ajánlott, hogy a WDS-el összekapcsolandó WiFi routerek azonos gyártó azonos típusú termékei legyenek (azaz teljesen egyformák legyenek úgy hardver, mint szoftver tekintetében). Ha erre nincs lehetőség, akkor mindenképpen ragaszkodjunk egy próbához, mielőtt ténylegesen beruháznánk egy új WDS képességű WiFi routerre."Amúgy WDS-nél feleződik a sávszél minden esetben amikor egy újabb WDS eszközt csatlakoztatsz. Vagyis 2 router = elérhető sávszél / 2. Lehet kábellel össze kellene kötni a két eszközt, és AP módban használni a másodikat.
-
Sasos
senior tag
válasz
grimm2015 #3447 üzenetére
Nem tudsz szerezni kölcsönbe egy eszközt, amin szintén van gigabites port? Akkor kitesztelhető, hogy hol a hiba. Mindenesetre nálam megy az EPC gigabiten gond nélkül CAT5e kábelekkel. Általában megvan a T-s 120, néha esténként lejjebb csúszik, de többnyire megvan.
Szerk:
(#3448) vg: Én előbb kitesztelném hol a hiba, mert ha a szolgáltató HGW-je nem megy gigabiten, akkor hiába a másik hálókártya. -
Sasos
senior tag
Ja, hogy ez a gond... Ha ezzel kezded előbb jutunk a végére.
A passzív kapcsolat külön port tartományt használ. Az FTP szerverben nézd meg, hogy melyik ez a tartomány, és azt is dobd a szerverre a második routerben port forwarddal. Vagy kapcsold be a UPnP a második routeren, és a szerver majd intézi, bár én az előbbit szoktam alkalmazni. Vagyis: Szerveren fixre beállítom a passzív mód port tartományát, majd ezt a tartományt forwardolom a routerben a szerverre. -
Sasos
senior tag
válasz
szottyadtdin #3408 üzenetére
Akkor menj át ebbe a topicba, vannak szakik akik talán tudnak segíteni, mert ez vagy a cisco hibája lehet, vagy a szolgáltató oldalán van gebasz (szerintem).
(#3405) FefeeX: Mennie kellene dupla NAT-alatt is, és akkor is, ha AP módban van a második router. Dupla NAT-tal még nem játszottam otthon, de nálam a cisco ra akasztott szerver több módon is elérhető, úgy, hogy még 2 router van AP módban.
-
Sasos
senior tag
válasz
szottyadtdin #3406 üzenetére
Kezdésnek azt nézd meg, hogy a kiesés alatt (amikor nincs net) akkor a cisco-n van-e. Lehet más jellegű a gond, és valóban nincs net.
Az IP nyomtatónak tudsz DHCP-vel állandó IP-t adni, olyat keress, hogy Pre assigned IP address, vagy ilyesmi. Ha nem találod írj rám, és meglesem pontosan.
-
Sasos
senior tag
válasz
bcslaci #3388 üzenetére
Bár én is elsőnek a gyári user/pass párost cserélem mindenen, ennél az eszköznél default, hogy a remote management ki van kapcsolva. Ennél fogva csak belső címről érhető el az admin felület. Aki viszont engedélyezi a távoli elérést az eszközön, az már rendszerint tudja mit csinál, így valószínűleg nem a gyári beállításokkal futtatja az user/pass párost.
A webre engedett kamerák esetén a probléma az (IP kameráknál), hogy 80-as porton éred el a kamera képét (weblapba ágyazott java, vagy egyéb megoldással) és az admin felületet is. Így mivel ki van engedve netre, hozzáférsz a login oldalhoz is. Persze a port átlőhető, de a lényeg nem változik, ott éred el az adást, ahol a login oldalt. -
Sasos
senior tag
WPA-val sem megy? A régebbi a kártyák, nem biztos, hogy tudják használni a WPA2 titkosítást. Ha megy WPA-val, akkor rakd WPA or WPA2-Personal-ra. Így elvileg mehet ezzel is, és azzal is.
(#3376) adika4444: Nincs auto.
WEP,WPA-Pers., WPA2-Pers, WPA or WPA2-Pers., WPA Ent., WPA2 Ent., WPA or WPA2 Ent., disable
-
Sasos
senior tag
Forwardold az SSH portját (alapértelmezetten a 22) a kívánt eszköz IP címére.
Applicatoins and gaming --> Port range forwarding --> External: 22 to 22, Internal:22 to 22, a kívánt eszköz IP je, TCP, Enable: pipa be, --> Save settings.
Az kívánt eszköz legyen fix IP-n! Ezt vagy DHCP-vel oszthatod neki MAC alapján, (Setup-->Lan setup-->Pre-assingned DHCP IP Adresses) vagy az eszközzel kéretsz fix IP-t (DHCP tartományon kívülit adj meg az ütközések elkerülése végett). -
Sasos
senior tag
Amit még megtehetsz, hogy optimalizálod a Wifi-t. Droid alá telepítesz Wifi Analyzert. Elindítod és szépen megmutatja, hogy milyen eszközök milyen csatornákon sugároznak. Így szépen belőhető, hogy se a te két (vagy több) eszközöd, se a szomszédoké ne zavarják egymást. Ha egymáshoz közeli csatornán sugároz több eszköz is, akkor az interferencia sokat ronthat a wifi hatásfokán.
-
Sasos
senior tag
Ha az a távolabbi gép PC, akkor mindenképpen a kábeles kapcsolatot erőltetnem. A wifi olyan eredményt nem fog hozni, mint a kábel. Router ügyben ITT tudnak segíteni, de lehet elég csak az összefoglalót elolvasni.
Ha csak a wifi miatt akarod a routert (Ami érthető mert ezen az eszközön elég gyengécskére sikerült a wifi.) Akkor elég a két eszközt LAN porton összekötni, és az új routert access point-ként használni (vagy akár vehetsz acces pointot is). -
Sasos
senior tag
"Alapvetően mondjuk ezzel a Ciscoval vannak egyéb problémák is, mivel nincs alkalmazás gomb, nem tudom eldönteni, hogy most újra kell-e indítani, hogy valami jó legyen, vagy sem..." Pontosan hol nincs? Mert nálam minden lapon, ahol lehet valamit is állítani ott a lap alján ott van a "Save settings" és a "Cancel changes" gomb... Ha nálad nincs, akkor próbáld meg másik böngészővel, ha úgy sincs akkor lehet tényleg halott az a Cisco.
-
Sasos
senior tag
FW-t a szolgáltató tud csak frissíteni központilag rajta. Ha jól rémlik valami 2013 decemberi az utolsó, de ha pontosan érdekel, akkor ha hazaértem megnézem. Lehet, hogy eszközhiba van nálad. Mindenesetre nálam ugyanez a készülék hiba nélkül dobja tovább az FTP, a WEB szerver felé a kommunikációt, valamit két gépet (RD-vel), és a szerver management kártyáját is elérem távolról három másik porton, továbbá két IP kamera is hibátlanul elérhető újabb két porton. Ha nem beállítás nyűg, akkor lehet eszközhiba, de annyira sok a buktató, hogy ha belekérdez az ember, akkor sokszor sértésnek veszik. A router melyik porton kapja a kábelt a HGW-től? Mert az említett IP pass through-hoz a WAN, míg dupla NAT-hoz egy LAN porton keresztül kellene csatlakozni. A két porthoz más MAC cím is tartozik, így lehet ez is a hiba oka akár.
-
Sasos
senior tag
Nálam megy a dolog szépen ezzel a HGW-vel, mondjuk nálam nincs dupla NAT (nem ül router a HGW mögött). Port range-nél ha a kezdő és a befejező port ugyanaz, akkor értelem szerűen csak egy portot fog továbbdobni. Vagyis ha 80 to 80 at dobod a 80 to 80 ra, akkor csak a 80 at továbbítja. Az ip problémára megoldás lehet, ha nem a cisco-val osztod a DHCP-vel a fix IP-t, hanem a klienssel kéretsz egy DHCP tartományon kívüli IP-t (Bár többeknél olvastam, hogy használják a fenntartott IP opciót és működik). Esetleg tolj egy hard resetet a készüléken, hátha helyreáll a fejében a káosz.
Szerk: A fenntartott IP esetén a megadott MAC címben használj nagybetűket, hátha ez zavarja össze.
Szerk2: Ha a NAS a routereden lóg, akkor mind a két eszközön (HGW és router) átirányítottad a 80-as portot? HGW-vel dobod a routernek, routerrel dobod a NAS-nak.
-
Sasos
senior tag
válasz
st.stofi #3331 üzenetére
Én végignéztem az ÁSZF-et, de csak kapcsolt vonali szolgáltatásnál szerepel benne, hogy: "A Szolgáltató az előfizetőt erre az időre saját egyedi IP címmel látja el".
Az internetszolgáltatást pedig így definiálja: "Internethozzáférés-szolgáltatás: olyan elektronikus hírközlési szolgáltatás, amely során a Szolgáltató IP-cím hozzárendelésével biztosítja az IP adatátvitelt az előfizetői hozzáférési pont, valamint az internet legalább egy belföldi és egy nemzetközi nyilvános adatkicserélő központja között."Ez alapján akár NAT-olt IP-t is oszthat a szolgáltató, ha jól értelmezem, hiszen IP címet rendel a végponthoz, és ezen keresztül eléred a netet.
Vagy én nem találok valamit? Esetleg félreértelmezem a dolgot?
-
Sasos
senior tag
-
-
Sasos
senior tag
válasz
schferenc77 #3260 üzenetére
Azt meg hogy? A 30-as net (Netmánia L) hűség nélkül is csak 6150!?!?
-
Sasos
senior tag
válasz
sanzi89 #3176 üzenetére
Én dyn.com-ost használok. 2 évre volt 30$, ami azért még nem a megfizethetetlen kategória (szerintem). 10 forintra sem jön ki naponta, a mostani "igen erős" Forint árfolyam mellett. Amikor fizettem még ennyi sem volt. Ha figyeled néha az árfolyamot, akkor menet közben ráhosszabbíthatsz amikor megéri. Azóta nem kell csinálni vele semmit.
-
Sasos
senior tag
válasz
szunyi777 #3145 üzenetére
Setup-->Lan setup-->Pre-Assigned DHCP IP adresses Itt tudod hozzáadni, a felugró ablakban.
Itt az FTP-t futtató masina LAN MAC címéhez rendelhetsz hozzá egy állandó IP-t a DHCP tartományból.
Ezután erre az IP-re irányítsd a kellő portot, vagy portokat. Ha van passzív mód is belőve az FTP-n akkor valószínűleg további portok is kellenek majd.A portot itt ellenőrizheted.
-
-
-
Sasos
senior tag
válasz
Gubek-Einste #3078 üzenetére
Akkor én kérek elnézést. Azt hittem valami szoftveres szolgáltatás.
Legközelebb rákeresek.
-
Sasos
senior tag
válasz
Gubek-Einste #3074 üzenetére
Annyi, hogyha házirendben blokkolod a két google dns-t, akkor a következő rendelkezésre állót fogja használni, amit a HGW, vagy a kézzel az IPv4 alatt beállított elsődleges.
-
Sasos
senior tag
Nálam 2 telefon lóg rajta hiba nélkül. Volt rajta 2 PC-is, de azok átkerültek kábelre, de azokat sem dobálta el. Gondolom verziófüggő, hogy milyen wlan kártya került bele, mert ha jól láttam itt a képeken, akkor notiba való wlan kártya csücsül benne. Vagy egyszerűen a tiéd rossz.
-
Sasos
senior tag
Ha a kérdésed a wifi erősségére vonatkozik, akkor nálam nincs baj vele. Nem látok különbséget a régi Linksys routereim és ez között, mondjuk N-es eszközzel nem is csatlakozok rá. Egy külső antennás router biztos jobban teljesít wifi terén... Az, meg hogy be kell állítani egy eszközt, szerintem alap.
-
Sasos
senior tag
válasz
kalozhun100 #3019 üzenetére
Nálam az emeletet szórja (hiba nélkül), a földszinten már esély sincs a vételre, de ezt eddig egyetlen router sem tudta megoldani, pedig volt már 1-2 üzemben. Mondjuk eddig csak Linksyseket használtam, de még az extra (nem a gyári) külső antenna sem segített. (a dupla vasbeton födém elnyel mindent).
-
Sasos
senior tag
Pontosan milyen kamera ez?
Az enyém (Linksys) úgy csinálja, ha a kamera admin felületén kérem a fix IP-t, akkor tök mindegy, hogy lan vagy wifi kapcsolat jön létre, az IP az a kért lesz. Természetesen egyszerre csak 1 módon csatlakozik, ha van bedugva kábel akkor lan-on, ha nincs akkor wifin keresztül. Így, mivel mindig ugyanaz az IP, nem változik semmi annak függvényében, hogy hogyan csatlakozik a routerhez.
Ami hirtelen eszembe jutott, esetleg MAC filter nincs bekapcsolva wireless részen, ami esetleg megfogná a kamerát wifi esetén? Bár ha resetelted akkor ez nem nagyon lehet... -
Sasos
senior tag
-
Sasos
senior tag
Teljesen igazad van.
Azt viszont, hogy a kedves kolléga elolvasta-e a leírását a készülékeinek és hogy a "Már direkt ezért reseteltem mindkét routert!" konkrétan mit takar, nem derült ki számomra. Mivel egy viszonylag egyszerű, pár beállítással megoldható problémát nem sikerült orvosolnia, feltételeztem, hogy a reset gomb egyszeri, rövid megnyomása nála - és a felhasználók többségénél - a "resetelés". Jelen esetben ez viszont csak újraindítás, így az esetleg bennmaradó port forward beállítás okozhat galibát. Valóban félrevezető a "A router resetelésével a beállítások nem változnak" állításom és nem igaz. Elnézést kérek a félreérthető megfogalmazásért. -
Sasos
senior tag
Konkrétan ennél az eszköznél még nem próbáltam, de a legtöbb hálózati eszköz esetén nem állítja vissza defaultra valamennyi értéket. Ha például nincs meg a jelszavad a routerhez, akkor resetelgetheted, amíg egy "hard reset" -et nem csinálsz addig a beállított jelszó megmarad. Legalábbis nekem ez a tapasztalatom eddig.
Szerk: A konkrét példánál maradva egyszerűbb megnézni, hogy maradt-e valami beállítás a portforwardban, mint abban bízni, hogy egy reset miatt már nincs, noha nem működik a beállításokkal.
-
Sasos
senior tag
Már miért ne menne wifi-n? Nekem is azon megy. Az, hogy az eszköz milyen módon csatlakozik a routerhez tökmindegy. Ha a kamera fix IP-n van, és erre az IP-re irányítod a megfelelő portot, akkor akár kábelen akár wifin keresztül is működik a dolog.
A router resetelésével a beállítások nem változnak, ergo ha a CISCO-ban most a kamera portja át van irányítva, akkor nem fogja a DMZ-re dobni a portot. Ezen a reset nem változtat, a forward beállítás megmarad.
Amúgy miért kell az ASUS is a hálózatba?
-
Sasos
senior tag
DMZ esetén minden nem átirányított portra érkező kérés, automatikusan a DMZ-nek beállított eszközre kerül továbbításra. Azonban ha a CISCO-ban egy korábbi próbálkozás alkalmával bent maradt az IP kamera portjának továbbítása, akkor az nem megy a DMZ-re tovább, hanem a CISCO-ban megadott IP-re fut. Ezt esetleg nézd meg, nem maradt-e benne valami.
Belső hálóról eléred a kamerát? Alap esetben legtöbb IP kamera a 80-as portot használja, de legtöbbnél megváltoztatható a port, ha esetleg több kamera kerülne a rendszerbe. Biztosan jó portot irányítasz át?Nálam itthon így dolgozik: IP kamera átállítva 1024-es portra. A kamera fix IP-n van, nem DHCP által osztotton (Így biztosan oda megy a port irányítás, ahova kell). A CISCO-ban a kamera IP-jére irányítva a 1024-es port. Nálam dolgozik.
-
Sasos
senior tag
Nem kaptam hozzá leírást. Leszedtem a CISCO féle leírását, de ott csak annyit ír, hogy Enable Parental Control checkbox pipa be, majd alkalmaz. Ezután ami a listákba kerül, az megfogja. Hát nálam nem fogja meg. Már próbáltam csak ".hu"-val is de semmilyen tartományt nem fog meg a kis dög. Restart is volt már.
-
Sasos
senior tag
A szervizeshez kikapcsolt a 1412, aki azt állította, hogy külső meghajtó dugható rá. Mikor rákérdeztem a mikéntjére csak mellébeszélt... No comment.
Szerinte a Parental Controlnak is működnie kell, de nálam nem akar megfogni semmit. Akkor lehet, hogy az se jó semmire T esetén?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Ingatlanos topic!
- Gumi és felni topik
- Autós topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Filmvilág
- További aktív témák...
- GAMER PC : RYZEN 5 4500 / 16GB DDR4 / ASUS RX 480 8GB / WiFi / Bluetooth / 512GB M.2 SSD / 500GB HDD
- Dell Latitude 7390, 13,3" FHD IPS , I5-7300U CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, WIN 11, ( olvasd végig )
- Acer PREDATOR HELIOS NEO 16 / i9-14900HX / RTX 4070 (140W) / 1 TB SSD / 240HZ
- Topping A70 Pro fejhallgató erősítő
- Topping D70 Pro Octo DAC
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- AKCIÓ! ASUS STRIX B650E-E R7 7700 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080 10GB Thermaltake Ceres 500 850W
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Samsung Galaxy S25 Plus Navy 12/256 GB Újszerű, karcmentes állapotban!
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged