Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

törölt tag

válasz Gubek-Einste #4248 üzenetére

Köszi a választ!

Ügyintézőt 1 óra várakozás után kaptam - mire felvették megfőztem a vacsorát - elmondtam mi a gondom, meglepő módon kérdés nélkül mondta rosszak a paraméterek, mármint amiket ő lát és kapcsol tovább műszaki hibabejelentőre.
    SMS hibát felvették majd 2 nap múlva lezárva végberendezés hiba volt. Viszont azt meg nem cserélték.
    Azért is gondolom hogy gáz van, mert a Telekom digitális TV jelszintje 45-50% között volt, most pedig alulról 35% :(
    Tényleg, jogos 50/5 összekevertem más csomaggal.
    off:
    Nem nyúlok én, csak amikor nézem milyen kábel jön be a társasházba szívem szakad meg.
    Megtaláltam az erőd kábelt is, bármikor át lehet állni ADSL-re az lenne ám szuper :))

"A kábel hosszától nem függ a kábelnetes jelszintek, osztásoktól/csillapítóktól függenek csak." igen ezt tudom és azt is, hogy minden aknahálózaton jön hozzánk. (8 lakásos öreg társasház) Az elmúlt időszakban pedig a nagy esők miatt gondolom minden beázott az oxidáció pedig gondolom nem barátja a kötéseknek az aknákban, ezért gondoltam emelem a jelszintet egy kisebb csillapítású osztóval.

törölt tag

válasz Gubek-Einste #4209 üzenetére

Sziasztok!
    Zaklatva őket, végpont hiba és javítva az állításuk szerint.
    Gyakorlatban a következő jelszintek vannak, amik szerintem nem igazán jók
    ( 50/15-ös net gyakorlatban (52/5))

Downstream Channels
    Power Level: Signal to Noise Ratio:
    Channel 1: -0.4 dBmV 38.5 dB
    Channel 2: -0.7 dBmV 38.2 dB
    Channel 3: -1.0 dBmV 38.2 dB
    Channel 4: -0.5 dBmV 38.3 dB
    Channel 5: 2.5 dBmV 40.3 dB
    Channel 6: 2.6 dBmV 40.5 dB
    Channel 7: 2.7 dBmV 40.6 dB
    Channel 8: 2.8 dBmV 40.3 dB

Upstream Channels
    Power Level:
    Channel 1: 39.0 dBmV
    Channel 2: 41.2 dBmV
    Channel 3: 42.2 dBmV
    Channel 4: 39.2 dBmV

Ezek az értékek ugye nem igazán jók?
    45 körül lenne az igazi?

Nos a társasháznál hozzáférek az elosztóhoz amin 12dbm van írva ha ezt cserélnénk egy -6dbm-esre az elméletileg javítana rajta?
    Illetve valaki tud vmit a telekom kábeltv elosztókról vmi érdemi infot? Kicsit kicsi a tudásom a antenna hálózatokról, csak annyit sejtek -de nem tudom - fellőnek a hálózatra XXdbm jelet, és a kábel hossztól függően rakja fel a csillapítókat a telekom. Aszerint milyen jelszintet szeretne szolgáltatni a végponton.

törölt tag

válasz Gubek-Einste #4207 üzenetére

Igen van hiba.
    Tudom, hogy nem lehet összefüggés a kettő közt, de mivel kb időben összefügg ezért is gondoltam, feltöltés pedig sosem haladja meg a garantáltat. :(
    Letöltés rendben van, de online játékok alatt nagyon sok a microlag, minimumra vett grafikán is, szóval nem a proci fogy el. (4 magos AMD 4,4Ghz, 7850-es kártya, kikapcsolt thermal throttle)
    A legszebb, hogy a Digi itt van a ház előtt, de az utca túloldalán, de ide sosem jut el, mivel nem tudnak és nem is akarnak átjönni a villamossínen. Így szolgáltatót sem lehet váltani.

törölt tag

Sziasztok!
    Egy kis segítségre lenne szükségem, a következő a gondom. Adott egy ilyen csoda IPTV van, 50/10Mbites NET. kb 2-3 hónapja twitch, youtube, XXX streamek, nem röhög :) megszakadnak leállnak állandóan. Igazából szinte mindig, de kora estétől bambi. :(
    EPC3925 után WRT54GL volt Tomato firmware-el, de már annyira elfáradt szegény, hogy kapott egy újat Asus RTN14U.
    EPC3925 beállítások. DMZ aktiv, plusz az összes port is áitrányítva az ASUS-ra 1-65535-ig.
    Torrent és egyéb családi nyalánkságok miatt, QoS felkonfigurálva, mind a régi WRT-n, mind az új Asus-on (előtte évekig jók voltak a szabályok)
    Forgalmat figyeltem mind a régi WRT-n mind az ASUS-on, de ha csak 500-700kbit/sec akkor is előfordul.
    jel/zaj értékek megfelelőnek tűnek itt visszaolvasva.
    Természetesen a T beszél összevissza, net van igen akkor minden jó hibajegy lezárva.
    Ötlet arra, mire lehetne hivatkozni hibajegy felvételnél, mi lehet a nyűg, ha eddig jó volt?
    Kerületben BP most vezették ki az analóg kábeltévét és jött be a digitális, esetleg azzal lehet összefüggésben?
    Előre is köszönöm az ötleteket.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés