Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Surci1

tag

válasz bl4ze #4250 üzenetére

Nekem is 30Mbit kábelnetem van. Dell Inspiron laptopomban nekem is egy intel centrino wireless-n 2230 figyel. A laptop és cisco EP3295 között van egy téglafal és kb 2,5m távolság, így stabilan jön 27-28Mbit. Nálam furcsa jelenségként az szokott előfordulni, hogy időnként kb. 1-2 hetente egyszer megszünik a wifi kapcsolat a modem és a laptop között. A wifi kapcsolat csak a modem újraindítás után áll helyre. Nem tudom hogy ennek van e köze az intel centrinohoz, de, az biztos hogy a laptopon kivül még két okosteló és egy tablet is csatlakozik a modemhez, de azoknál soha nem szakad meg a kapcsolat.

• Surci1

tag

válasz Gubek-Einste #4222 üzenetére

Köszi a segítséget, valszeg tényleg zavarta egymás wifijét a modem és access point.
    Most hogy lekapcsoltam a modem wifi-t, az access point wifije a tényleges sávszélességet adja.

• Surci1

tag

válasz Gubek-Einste #4220 üzenetére

Igen kábel csere volt már, akkor is ugyan ez a helyzet, sőt úgy is próbáltam hogy ugyanerre a kábelre kötöttem egy asztali pc-t és azzal meg jó volt a net sebessége.
    Az befolyásolja a wifi hálózatot ha access pointból is megy a wifi és a modemből is, vagy ha accespoint-ot összekötöm a modemmel, akkor a modemben le kell kapcsolni a wifit?
    (Mikor mindkét eszközön egyszerre ment a wifi akkor a access point 5 csatornán volt a modem meg 10-en, kertesházba lakom, így más wifi jel nincs is a közelben)
    Lehet hogy ez hülyeség, de amikor access point szórta a wifi jelet akkor a laptoppal rácsatlakoztam a modem wifi jelére és azon is ötödére csökkent a sebesség. Furcsa hogy mikor megszüntettem a accespoint és modem kábelkapcsolatot, még azután is csak ötödével nyomta a modem a wifi sebességet. Újra kellett indítani a modemet, hogy a wifije újra tudja a teljes sebességet.
    Bocsi ha egy kicsit hablaty amit írok, de már minden furcsa nekem ebbe a modembe.
    Amikor nem volt még ez a comfast extender, akkor is 2 okostelefontól és egy laptoptól 5 naponta eldobálta a wifit, csak a modem újra inditása segitett. Ez normális ettől a Cisco modemtől?

• Surci1

tag

Sziasztok. Egy kis segítséget szeretnék kéni. Van egy ilyen Cisco modemem a T-home-tól.
    Van egy comfast két antennás wifi range extender-em. Ha wifis extenderként kapcsolom össze a modemmel akkor a megfelelő letöltési- feltöltési sebességet jön a wifis laptopomon (30/5), azonban ha access pointként összekötöm a modemmel a comfast-ot, akkor a wifis kapcsolaton keresztül a laptopomon, ötödére csökken a letöltési és feltöltési sebesség (kb. 6/1)
    Természetesen a comfast ugyan azon a helyen van wifis extenderként és access pointként is. Tehát a távolság a laptopomtól nem közreható tényező.
    Valamit kellene állítanom a cisco setupjában esetleg? vagy a Comfast extender eszközzel lehet probléma kábeles csatlakoztatásnál?
    A comfast range extendert kb. 4 hónapja vettem és wifi jeltovábbításra használtam eddig.
    A cisco modem wifijere ezen kivül két okostelefon és egy laptop is csatlakoztatva van. Az exteneder előtti időben kb. hetenként egyszer, mostanában pedi egyre többször kb. 2 naponta van hogy az eszközök wifi kapcsolatot jeleznek,de nincs net egyik készüléken sem, Gondolom a modem wifije kapcsol le, fagy le.
    Ennél a modemnél ez jellemző vagy szerelőt kéne hívnom, mert a modem nem bír el wifin 4 készüléket.
    Igazából arra gondoltam hogy kábellel összekötöm a modemet és a comfast készüléket, hogy access pointként hátha a wifi kapcsolat stabilabb, mint ha a modem adná a wifit. Csak hát valamilyen okból access pointként ötödére csökkent a net.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés