Új hozzászólás Aktív témák
-
Surci1
tag
Nekem is 30Mbit kábelnetem van. Dell Inspiron laptopomban nekem is egy intel centrino wireless-n 2230 figyel. A laptop és cisco EP3295 között van egy téglafal és kb 2,5m távolság, így stabilan jön 27-28Mbit. Nálam furcsa jelenségként az szokott előfordulni, hogy időnként kb. 1-2 hetente egyszer megszünik a wifi kapcsolat a modem és a laptop között. A wifi kapcsolat csak a modem újraindítás után áll helyre. Nem tudom hogy ennek van e köze az intel centrinohoz, de, az biztos hogy a laptopon kivül még két okosteló és egy tablet is csatlakozik a modemhez, de azoknál soha nem szakad meg a kapcsolat.
-
Surci1
tag
válasz
Gubek-Einste #4222 üzenetére
Köszi a segítséget, valszeg tényleg zavarta egymás wifijét a modem és access point.
Most hogy lekapcsoltam a modem wifi-t, az access point wifije a tényleges sávszélességet adja. -
Surci1
tag
válasz
Gubek-Einste #4220 üzenetére
Igen kábel csere volt már, akkor is ugyan ez a helyzet, sőt úgy is próbáltam hogy ugyanerre a kábelre kötöttem egy asztali pc-t és azzal meg jó volt a net sebessége.
Az befolyásolja a wifi hálózatot ha access pointból is megy a wifi és a modemből is, vagy ha accespoint-ot összekötöm a modemmel, akkor a modemben le kell kapcsolni a wifit?
(Mikor mindkét eszközön egyszerre ment a wifi akkor a access point 5 csatornán volt a modem meg 10-en, kertesházba lakom, így más wifi jel nincs is a közelben)
Lehet hogy ez hülyeség, de amikor access point szórta a wifi jelet akkor a laptoppal rácsatlakoztam a modem wifi jelére és azon is ötödére csökkent a sebesség. Furcsa hogy mikor megszüntettem a accespoint és modem kábelkapcsolatot, még azután is csak ötödével nyomta a modem a wifi sebességet. Újra kellett indítani a modemet, hogy a wifije újra tudja a teljes sebességet.
Bocsi ha egy kicsit hablaty amit írok, de már minden furcsa nekem ebbe a modembe.
Amikor nem volt még ez a comfast extender, akkor is 2 okostelefontól és egy laptoptól 5 naponta eldobálta a wifit, csak a modem újra inditása segitett. Ez normális ettől a Cisco modemtől? -
Surci1
tag
Sziasztok. Egy kis segítséget szeretnék kéni. Van egy ilyen Cisco modemem a T-home-tól.
Van egy comfast két antennás wifi range extender-em. Ha wifis extenderként kapcsolom össze a modemmel akkor a megfelelő letöltési- feltöltési sebességet jön a wifis laptopomon (30/5), azonban ha access pointként összekötöm a modemmel a comfast-ot, akkor a wifis kapcsolaton keresztül a laptopomon, ötödére csökken a letöltési és feltöltési sebesség (kb. 6/1)
Természetesen a comfast ugyan azon a helyen van wifis extenderként és access pointként is. Tehát a távolság a laptopomtól nem közreható tényező.
Valamit kellene állítanom a cisco setupjában esetleg? vagy a Comfast extender eszközzel lehet probléma kábeles csatlakoztatásnál?
A comfast range extendert kb. 4 hónapja vettem és wifi jeltovábbításra használtam eddig.
A cisco modem wifijere ezen kivül két okostelefon és egy laptop is csatlakoztatva van. Az exteneder előtti időben kb. hetenként egyszer, mostanában pedi egyre többször kb. 2 naponta van hogy az eszközök wifi kapcsolatot jeleznek,de nincs net egyik készüléken sem, Gondolom a modem wifije kapcsol le, fagy le.
Ennél a modemnél ez jellemző vagy szerelőt kéne hívnom, mert a modem nem bír el wifin 4 készüléket.
Igazából arra gondoltam hogy kábellel összekötöm a modemet és a comfast készüléket, hogy access pointként hátha a wifi kapcsolat stabilabb, mint ha a modem adná a wifit. Csak hát valamilyen okból access pointként ötödére csökkent a net.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eladó Apple Ipad Air 5 10 9 / M1 /WIFI + CELLULAR / 256GB Újszerű állapotban!
- GAMER PC RTX 3060 Ti 32GB RAM FULL HD / 1440p
- MSI Claw A1M 036 Konzol
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új i5-14400F +Új RTX 3080 +Új 16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- HP Prodesk 600 G3 mini PC i5 7500T / WIFI / 8GB DDR4 / 256GB SSD / Type-C / 3x DP
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB Rampage SHIVA FSP 650W
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro - M4 Pro 24GB 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- AKCIÓ! ASUS PRO WS W790E-SAGE SE alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest